Τεχνική της διαφραγματικής αναπνοής για την πρόληψη και τον έλεγχο του στρες (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2018)
: Είμαστε έτοιμοι! Πάμε να σου δείξω μία άσκηση για να διαχειρίζεσαι τα στράεις. Έλα, πάμε, έλα, έλα... Έλα βρε! Κάθισε στη θέση σου όσο πιο χαλαρά και αναπαυτικά μπορείς και κλείσε για λίγο τα μάτια σου. Ακούμπισε τις παλάμες σου πάνω στο στομάχι σου, λίγο πάνω από τον αφαλό, έτσι που να καταλαβαίνεις το διάφραγμα που ανεβοκατεβαίνει με κάθε σου εισπνοή και εκπνοή. Χαλάρωσε, χαλάρωσε... Ισέπνευσε αέρα ορουφώντας από τη μύτη βαθιά και αργά φοσκώνοντας την κοιλιά σου προς τα έξω. Αν θέλεις μπορείς να μετρήσεις αργά μέχρι το τέσσερα κατά την εισπνοή. Κράτησε για λίγο τον αέρα. Μπορείς να μετρήσεις αργά μέχρι το δύο. Τώρα κάνε εκπνοή αργά από το στόμα βγάζοντας όλον τον αέρα. Μέτρησε αργά μέχρι το έξι. Κοιτάξτε να δείτε τώρα. Επανάλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα πέντε φορές. Μετά τις πέντε επαναλήψεις χαλαρώνουμε για ένα δυο λάμπ και κατόπιν τεντρώμαστε αργά για να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην εγρήγορση. Η τέχνη αυτή είναι χρήσιμο να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα κάνοντας πέντε αναπνοές την κάθε φορά. Μπορείτε προοδευτικά να αυξήσετε τον αριθμό των αναπνοών. Επίσης μπορείτε να κάνετε τη τεχνική και ξαπλωμένη. Κάντε το stress φίλος σου!