"Νοιάζομαι και Δρω" - Εθελοντική δράση του Δήμου Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Μοιάζουμε κεδρό, μία εκδήλωση, μία δράση για να ευησυντουποιήσουμε και τα παιδιά μας αλλά και τους ενήλικες πάνω στον εθελοντισμό, γιατί εθελοντισμό σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει αλληλοβουήθεια, σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ έχουμε δύο σημαντικά πράγματα που κάνουμε, δενδροφύτευση και φύτευση λουλουδιών στον άβλιο χώρο του επαγγελματικού ηλικίου και συλλογή σκουπιδιών στον χώρο σχεδόν μέχρι το νοσοκομείο και πέρι στο πρώτο εργαστηριακό κέντρο. Είμαι συγκεκριμένος από την άποψη ότι συμμετέχουν τα παιδιά και αυτή η δράση γίνεται για τα παιδιά και θα ήθελα να μιλήσουν τα ίδια τα παιδιά για να σας πω τις εμπειρίες τους. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αρτέων γιατί και το Τμήμα Εθιλοντισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μαίρημνας και τη Διευθύντρια την κυρία Μαριάννα που υλοποίησαν και οργάνωσαν αυτή τη δράση. Το σχολείο μας, το πρώτο ΕΚΑ και το πρώτο ΕΠΑΛ, δεν είναι σχολείο είναι ινιαίο, Συμμετέχει στη δράση του Δήμο Αρτέων σχετικά με την τροφήτευση, με καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρο. Είναι μια δράση στην οποία συμμετέχουμε, έχουν γραφτεί πρακτικά, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, εθελοντικά βέβαια όσα θέλουν με την συγκατάσταση των γονέων. Καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο, κάνουμε την τροφήτευση, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αρτέων που μας κάλεσε σε αυτή τη δράση. Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, δύο τμήματα των γεωπώνων συγκεκριμένων, ζωικής και φυτικής παραγωγής συμμετέχουν σε αυτή τη δράση. Τα παιδιά επέμεναν ή ήθελαν όλα να συμμετέχουν και είναι πολύ ευχάριστο αυτό για μας που τους έχουμε μαθητές εδώ πέρα και να ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά τον Δήμο Αρτέων και τον κ. Ευαγγέλου Σανατηδήμαρχο Παιδείας. Θα πρέπει ο κάθε ενεργός πολίτης, ο κάθε μαθητής, και αυτό προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε σε σχολείο, στο σχολείο να είναι εθελοντής όπου μπορεί και από μόνος του βέβαια να μην έχει σκουπίδια, να μην κάνει σκουπίδια, να προσέχει τον περιβάλλον αλλά τον εθελοντισμό εμείς τον ενθαρρύνουμε με δράσεις που κάνουμε εντός στο σχολείο και με αυτή τη σημερινή που έχουμε εδώ πέρα. Μόλις μας το είπαν χαρίκαμε πάρα πολύ και όλοι μαθητές θέλουμε πάρα πολύ να συμμετέχουμε σε όλο αυτό. Τώρα ελπίζουμε και οι υπόλοιποι να πάρουν ένα παράδειγμα, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για το περιβάλλον αυτό. Και τώρα προσποθήσαμε και να μαζέψουμε και σκουπίδια, να καθαρίσουμε λίγο τον χώρο, γιατί έχουμε ξεκινήσει και φυτέβουμε δέντρα και φυτά. Να μην πετάμε σκουπίδια, γιατί είναι πάρα πολύ κακό για το περιβάλλον αυτό. και όσο μπορούμε να προσέχουμε να βάζουμε λίγο νερό, να φυτεύουμε ένα λουλούδι, κάτι, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον κόσμο και για την πόλη μας αυτή, γιατί θα ομορφύνει η πόλη και θα γίνει η πόλη πιο όμορφη. και όλοι να προσπαθήσουμε να βάλουμε και από κάτι.