Επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου στην Άρτα και συνάντηση με το Δήμαρχο σχετικά με τα οθωμανικά μνημεία (ARTA WebTV, 2022)
: Αφού έλειξαν τα μετριαπηρεσμού για τον Covid, επισχεύτηκε πρώτη φορά την Άρτα. Ευχαρίστε πάρα πολύ τον Δήμαρχο Αρτέων που τον υποδέχτηκε και του πρόσφερε τα πολύ σημαντικά δώρα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκεται στην πόλη μας την Άρτα, την οποία βρίσκεται πολύ όμορφη. Θα συνεχίσω το ταξίδι του για τα Γιάννενα και ελπίζει στο μέλλον να βρεθεί πάλι ευκαιρία για να επισκεφθεί ξανά την πόλη μας. Με χαρά δεχτήκαμε σήμερα το πρόξενο της Τουρκίας, εδώ στο δημαρχείο της πόλης μας. Κάναμε μια κουβέντα και συζήτηση και τον ενημερώσαμε για τα οθωμανικά μνημεία που έχει η περιοχή μας και πώς θα επισκεφτούν την πόλη μας Τούρκοι τουρίστες για να μπορέσουν να μάθουν για την οθωμανική ιστορία της περιοχής μας. Αυτό ζητήσαμε αυτή τη συνεργασία να έχουμε. Εμείς, με έλλειμμα και με όλους τους φορείς της πόλης μας, και με την περιφερειακή ενότητα και με την αρχαιολογία, την υπηρεσία της Άρτας, έχουμε κατανό και στο μέλλον να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε αυτά τα μνημεία που έχει ο τόπος μας, να δημιουργήσουμε μία οθωμανική διαδρομή, τουριστική οθωμανική διαδρομή, που κάποιος επισκέπτης θα επισκέπτεται αυτά τα μνημεία να τα βλέπει να τα βλέπει, αλλά και να μαθαίνει με πινακίδες πληροφοριακές που θα υπάρχουν απ'έξω με ένα έργο που κάνουμε τώρα, την ιστορία του μνημείου αυτού. Οπότε θέλουμε να έχουμε μια αγαστή συνεργασία για να μπορέσουμε να φέρουμε τουρίστες επισκέπτες στην περιοχή για να δουν τα μνημεία που έχει η περιοχή μας πάνω στην Οθωμανική ιστορία.