3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Περιφέρεια Πελοποννήσου, 2020)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Εργασίας 있는 Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE LG ah Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Μ корпα ZimmPark Ξεκινάει η τρίτη τακτική συνεδρία Στου Π miss errado Θα ήθελα καταρχήν Να ενημερώσω το σώμα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Αυτό αφορά όλους τους περιφερειακούς συμβούλους που χρησιμοποιούμε αυτή την αίθουσα και τους παρευρισκόμενους. Θα πρέπει να ξέρετε όλοι ότι η ευθύνη είναι ατομική. Έτσι, ήδη έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο στον πρόεδρο του νομικού προσώπου στο οποίο ανήκει αυτό το κτίριο. Λοιπόν, όλοι από το τούδε και στο εξής γνωρίζετε ότι έχετε την προσωπική ευθύνη για την τήρηση του νόμου. Επίσης, θέλω να σας διαβάσω μια ανακοίνωση, μια δήλωση που έχει φτάσει σε εμένα στον πρόεδρο και στον περιφερειάρχη και τα λοιπά. Είναι αφορά τον πρώην δήμο Τεγέας. Υπογράφουν οι 16 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων. Και το θέμα είναι επαναλειτουργία αστυνομικού τμήματος Τεγέας και αύξηση περιπολιών στην περιοχή μας. Το διαβάζω, δύο λεπτά είναι. Σας ενημερώνουμε ότι στη δημοτική ενότητα Τεγέας του Δήμου Τρίπολη, στα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Σταδίου, παρουσιάζονται έντονα φαινόμενα κλοπών και διαρρίξων στην ευρύτερη περιοχή της Τεγέας, με αποτέρασμα την αύξηση του αισθήματος του φόβου των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, τα πράγματα τύνουν να γίνουν ανεξέλεγχτα, μιας και παρατηρούνται καθημερινά έντονα φαινόμενα παραβατικότητας. Για αυτό το λόγο, πιστεύουμε κράτατα ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή της Τεγέας άμεσα. Όπως σας είπα, υπογράφουν και οι 16 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Τεγέας. Έχουν καταδεθεί περίπου στις 10 ερωτήσεις από τη Νέα Πελοπόννησο και βλέπουμε ότι σήμερα δεν συζητεί ούτε μία από αυτές. Θα ξέρετε ότι σήμερα έβαλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο πέντε ερωτήσεις. Στο σύνολο είναι 12 ή 13, αν δεν κάνω λάθος. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να απορρίψουμε κάποιον. Στο επόμενο Συμβούλιο θα μπαίνει στη σειρά γιατί, όπως καταλαβαίνετε όλοι, έχουμε μισή ώρα για να συζητούνται οι επερωτήσεις. Εγώ τις τρίμωξα πέντε, ο χρόνος από όλους να είναι περιορισμένος και στα πλαίσια της λογικής για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα θέματα. Οι επερωτήσεις επόμενες θα έρθουν γιατί είναι κάποιες οι οποίες είναι εδώ και ένα μήνα. Άλλες που ήταν πρόσφατες έρχονται λίγο αργότερα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα σε αυτό. Ένα δεύτερο είναι ότι το θέμα για τα περιερνουργιά το έχει θέσει εκτός συμμερισίας διάταξης η κ. Νικολάκο και βλέπουμε ότι η συγγειτής είναι ο κ. Πετράκος. Την προηγούμενη παράδοση το έχει θέσει η κ. Νικολάκο ως εκτός συμμερισίας και βλέπουμε σήμερα ότι η συγγειτής στο θέμα αυτό είναι ο κ. Πετράκος. Δεν υπάρχει. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση αν θέλει να κάνει την εισήγηση η κ. Νικολάκο. Κύριε Πετράκο, παραδρομής έγινε αυτό. Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα, έχει καταθέσει, έχει βγει πρόσκληση, πώς θα γίνει αυτό το πράγμα τώρα. Συγγνώμη κ. Πρόεδρε και κ. Αντιπρόεδρε, έχουν σταλεί... Κύριε Κάτσαρη, σας παρακαλώ... Όχι, κύριε Κάτσαρη, μισό λεπτό. Συζητάω με το, επί τις διαδικασίες μιλάμε με τον κ. Πετράκο, ένα λεπτό. Εάν δεν έχει αντίρρηση ο κ. Πετράκος, εάν δεν έχει αντίρρηση, γιατί εγώ αυτό δεν το θυμήθηκα. Ή κ. Νικολάκου, κ. Νικολάκου, έχετε πρόβλημα με το θέμα. Δεν αφορά άμεσα να συζητήσουμε πρώτα με τους εμπλεκόμενους. Παρακαλώ κ. Νικολάκου. Είναι άλλο κ. Πρόεδρε ποιος εισηγείται και άλλο ποιος καταθέτει προτάσεις. Ο κ. Κάτσαρης εισησύγηση δεν μπορεί να καταθέσει, γιατί δεν εισηγείται. Απλώς μπορεί να καταθέσει την απόψη του. Εφόσον υπάρχει στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου η εισήγηση του κ. Πετράκου, γιατί στην πρόσκληση είναι ο κ. Πετράκος, κάναμε την παρατήρηση, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να πούμε τώρα ότι εμείς θα κάνουμε την εισήγηση. Ας ακούσουμε τον κ. Πετράκο και μετά όταν θα έρθει η σειρά μας θα πούμε και εμείς την άποψή μας. Εντάξει, εντάξει. Ευχαριστώ πολύ. Παρακαλώ, ο κ. Πετράκος. Ναι, δεν θέλω γι' αυτό το ζήτημα. Εντάξει, απάντησε κυρία Νικόλα. Ένα ζήτημα θέλω, μια πρόσκληση να κάνω προς το Περφερειακό Συμβούλιο, αν με επιτρέπετε. Και μια πρόταση. Την Δετάρτη μεθαύριο γίνεται μια, κατά τη γνώμη μου, σημαντική εκδήλωση στην Καλαμάτα, για ένα θέμα το οποίο πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλοι οι καινοί γνώμοι, γιατί η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε δωρεά οργάνων. Παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη του Στρατούλη, «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές». Θα ήθελα να κάνω μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους, και στον κ. Περφεριάρχη και σε εσάς, να είναι παρόντες σε αυτή την εκδήλωση. Και επίσης, μια πρόταση, νομίζω που είχα συζητήσει με τον κ. Περφεριάρχη, δεν ξέρω αν έχει καταλήξει, θέλω να την επαναφέρω, να υπάρξει για να ευριστοποιηθεί, είναι οι μαθητές να διαθέσουν περιφέρεια ένα απόσοπου, σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες να πάει το βιβλίο αυτό, το οποίο ξέρω ότι ο εκδοτικός είκος το δίνει σε τιμή κόστους, λιγότερο από 6 ευρώ. Για αυτό που είπατε, μετά την εκδήλωση, πρέπει, Θανάση, να υποβληθεί ένα βιβλίο μαζί με μία αίτηση και το ποσό που ζητήτε, να πάει στην υπερσία και θα γίνει. Παίρνουμε απόφαση από τώρα. Κύριε Πρόεδρε, στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή είναι ένα κρίσιμο θέμα, έτσι όπως έταιθη πριν λίγο, θα ήθελα να πω και να προτείνω, προκειμένου να υπάξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, εάν το δέχεται ο παρουσιαστής του βιβλίου, να είναι παρούσα, με συναρμοδιότητα, η περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερα δε το θύμα της δημόσιας υγείας και όλων αυτών των πραγμάτων που σχετίζονται με το σχετικό θέμα, μιας εξαιρετικά σημαντικής άποψης, γιατί το να γεννιέσαι τρεις φορές είναι πάρα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα δεν αφορά μόνο τους ζωντανούς, αλλά και τους πεθαμένους. Προχωράμε. Μισό λεπτό, κύριε Πρόεδρε. Έχει προκύψει ένα θέμα στην Αργολίδα, με κεραία σκηνικής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τρίτο δημοτικό άργους να έχει κλείσει και να υπάρχουν μεγάλες κινητοποιήσεις. Είμαστε ενήμεροι σαν περιφέρα για το πρόβλημα αυτό και έχουμε σχεδιάσει κάποιες κινήσεις ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο. Θα κάνετε επερώτηση, κύριε Γανώση, για να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε μια επόμενη συνέντρια. Έχει κλείσει ένα σχολείο. Δεν είναι να κάνω μια επερώτηση σε 15 μέρες. Άμα το γνωρίζει ο κ. Μαλτέζος, δεν θέλουμε να κουράζουμε το περιφερειακό με επερωτήσεις. Επειδή έχουμε 26 θέματα σήμερα, σας παρακαλώ, είναι ένα θέμα. Μπορείτε να κάνετε επερώτηση. Ξέρετε το δρόμο που χρειάζεται να το... Έχει κλείσει ένα σχολείο, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Γανώση, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Για διάφορα ζητήματα πάντα αυτό γίνεται. Ζούμε σε μια κοινωνία με προβλήματα. Άρα, λοιπόν, ξέρετε το δρόμο που πρέπει να το κάνουν. Πιστεύετε ότι εμείς θέλουμε να κλείνει ένα σχολείο. Μα γιατί να κουράζουμε το περιφερειακό με επερωτήσεις που θα απαντηθούν σε 15 μέρες. Ο κύριος αντιπεριφιάρξης είναι εδώ. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει επί του θέματος... Που δεν άρχισε να κλείνει ένα σχολείο έτσι, πολύ ωραία το λέει. Κύριε Πετρίτσι, σας παρακαλώ, η δημαγωγία δεν είναι καλός σύμμαχος για κανέναν. Για κανέναν δεν είναι, κύριε Πετρίτσι, σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Εντάξει, η δημαγωγία να είναι έξω από αυτό. Δεν βοηθάει κανένα. Μην αρχίζουμε τώρα. Πάμε να προχωρήσουμε να πάμε στα θέματα... Μην αρχίζουμε τώρα. Ζητάει τον λόγο ο κύριος Νίκας. Ναι, κύριε Περειφεριάρχα. Δεν το ξέρω το θέμα, κύριε Γανώση, το ακούω τώρα. Αύριο το πρωί θα καλέσω τον Διευθυντή Περιβάλλοντος να επισκεφθεί το χώρο, να δούμε όλα αυτά τα οποία γίνονται σε σχέση με τις αρμοδιότητες που έχουμε, να ακούσουμε και το Σύλλογο Γονέων και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την υγεία των παιδιών. Το ακούω για πρώτη φορά. Ευχαριστώ πολύ. Θα σας φέρω και κάποια έγγραφα για κάποιες κινήσεις που έχει κάνει το σχολείο. Ευχαριστώ. Α, ορίστε κύριε Κατζίδη, ορίστε. Εγώ δεν είπα να μη συνεχίσετε παιδί. Μα εντάξει, τώρα κύριε Γανώση, σας παρακαλώ. Θέλετε να προχωρήσουμε τη συνεδρία, να τελειώνουμε, να πάμε στα θέματα και να τα πούμε όλα, να τελειώνουμε. Λοιπόν, πρώτον, επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου. Κύριε κύριε Πρόεδρε, εκτός συμμερισίας. Ναι, κύριε Αγιπεροπούλου. Σας παρακαλώ, σας έχω ενημερώσει ότι έχω ένα θέμα εκτός συμμερισίας. Ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχει προκύψει, κατά τη γνώμη μας, ένα σοβαρό ζήτημα. Θέλω να το θέσω εκτός συμμερισίας διάταξης και αφορά αφαίρεση αρμοδιωτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορώ να πω πέντε κουβέντες για το θέμα αυτό. Διότι την προηγούμενη Τετάρτη κατατέθηκε μία τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που τροποποιεί άρθρα του Νέου Οικογένειού, και προβλέπει, στην περίπτωση εμβληματικών επενδύσεων για την κατασκευή η λειτουργία, των οποίων απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών, οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και της έκδοσης των τεχνικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αριών, θα ασκούνται από τον Υπουργό Υποδομών. Και όπως επισημαίνεται στην τετραλογική έκθεση, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και εκκρεμής αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε αρμόδιες υπηρεσίες, πριν την έναρξη ισχύων των συγκεκριμένων ρυθμίσεων. Η εν λόγω τραπολογία αφαιρεί από την τοπική αυτοδίκη συναρμοδιώτα έγκρισης των λεγόμενων υψομετρικών μελετών, που επηρεάζουν την έκδοση οικοδομικών αριών, και για τα σύνθετα τουριστικά καταλήματα αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα χρήσεις και αξιοποίησης του τόπου τους και τη μεταφέρει απευθείας στον εκάστρο του υπουργό μεταφορών και υποδομών, και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Θα θέλαμε λοιπόν, ή να μπει σήμερα να συζητηθεί εκτός ημερησίας, ή να συζητηθεί σε επόμενη τακτική συνεδρίαση το θέμα με εισήγηση της παραταξής μας. Θα σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να κάνετε αυτά τα οποία πρέπει, όπως προβλέπετε από τον νόμο. Εμείς δεν έχουμε καμία αντιρρύση να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα και πολύ σοβαρό, όχι για τους λόγους που λέτε εσείς. Θα ακούσα τις δικές μας απόψεις όσον αφορά την ανάπτυξη και της πορείας της χώρας. Ευχαρίστως να βρείτε, κάνετε αυτά τα οποία λέει ο νόμος και θα τα πούμε εδώ. Προφανώς αναφέρεστε στην Κασσιόπη, προφανώς, και στην επένδυση που έγινε εκεί. Η τραπολογία δεν αφορά μόνο την Κασσιόπη, αφορά όλη τη χώρα. Ευχαριστώ. Συνάδελφοι, προχωράμε στα θέματα της σημερίς σας διάταξης. Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Πετράκου με θέμα άμεσης ενέργειας για τη δακοκτονία 2020. Θα παρακαλέσω τους πάντες πέντε λεπτά για να τηρήσουμε τον χρόνο, για να μας στάσει ο χρόνος, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα. Κύριε Πρόεδρε, πριν την ανάπτυξη της επερώτησης, όπως συνεννοηθήκαμε, θέλω να θέσω το ζήτημα να εκδοθεί με βάση την επερώτηση και αυτά που προτείνω, που ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι, γιατί έχει φτάσει στα μέλη τους, μια πρόταση απόφασης, παύλα, ψήφισμα, να το πούμε, γιατί αφού δεν συζητεί το θέμα, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Νομίζω είχαμε συμφωνήσει να γίνει αποδεκτό για να προχωρήσω στην επερώτηση, γιατί θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα. Γνωρίζετε... Εντάξει, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, συμφωνείτε επειδή μου είχατε πει να το αναφέρω δημόσια. Λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριοι περιφερειάρχοι, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η ελλοπαραγωγή της Πελοποννήσου καταστράφηκε και το 2016 και το 2018 λόγω ελληπούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας, γιατί για δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτον, για τα χρήματα ήταν λιγότερα πως απαιτεί νέοι ανάγκες και δεύτερον, γιατί καθυστερούσε η έναρξη του προγράμματος, διότι σε αντίθεση με το 2015 δεν επικαιροποιεί το συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία θα αναπτύξω παρακάτω, η οποία έγινε το πρόβλημα. Επειδή ήδη έχουμε δύο καταστροφές, πια τρίτη καταστροφή φέτος η ελλοπαραγωγή από τις τιμές. Επίσης η ελλοπαραγωγή της Κρήτης φέτος καταστράφηκε από τη δακοκτονία, για τον ίδιο λόγο που είχε καταστραφεί και η δική μας πέρυση. Θεωρώ με δεδομένο ότι χρονιά προβλέπεται δύσκολη, αυτό τουλάχιστον λένε οι ειδικοί επιστήμονες, εγώ δεν είμαι γεωπόνος, αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν προβλέπουν και φοβούνται ότι χρονιά θα μοιάζει με το 2018 η επόμενη. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει, αφού η κατανομή της χρηματοδότησης που έγινε πρόσφατα από το Υπουργείο είναι ανεπαρκής για να γίνουν τέσσερι ψεκασμοί, αλλά όπως είπα και είναι αδύνατο να έχουν υπογραφεί συμβάσεις τέλη Μαΐου για να ξεκινήσει η δακοκτονία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, πρέπει νομίζω ως περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα, με τις σύμφωνυγνών πιστεύω του κυρίου Περιφεριάρχη, να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση τα εξής πέντε πράγματα. Πρώτον συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 1,215 ώστε να φτάσει στα 5,5 εκατομμύρια που το ζητάνε, επαναλαμβάνω υπηρεσίες και όχι αγωνιστική συνεργασία Πελοφονίζου, για να μην είναι κατανοητό ότι εμείς έχουμε καμία βίτσιο να ζητάμε παραπάνω λεφτά, το ζητάνε αυτοί που ξέρουν, για να μπορούν να γίνουν τέσσερα ψεκασμοί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος. Δεύτερον, για να διπλασιαστεί ο αριθμός των γεωπώνων δακτοκτονίας ώστε να φτάσει σχεδόν στα επίπεδα του 2010, διότι γνωρίζουμε ένας από τους παράγοντες που καταστράφηκε για όσους παρακολουθούν η Κρήτη φέτος, είναι γιατί ήταν ελάχιστοι οι γεωπώνοι και δεν παρακολουθούσαν το πρόγραμμα και εργολάβε, έκαναν ό,τι ήθελαν. Τρίτον, να επιταχυνθεί η έκδοση απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσβλήψεις των γεωπώνων δακτοκτονίας. Τέσσερα, να ακυρωθούν οι περικοπές ημμοιμονιακές ώστε να έχουν δυνατότητα μετακενήσεων, σύμφωνα με τις ανάγκες εκτέλεσης του προγράμματος για να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και φυσικά οι άνθρωποι να μίβονται για το σύνολο των μετακίνησεων τους. Και πέμπτον και πολύ σημαντικό, είναι νομίζω να επικαιροποιηθεί το άθρο 44 του νόμου 43-25 του 2015, ώστε να ισχύσει και το 20 που ίσκησε για το 2015 και για το 2019 και γι' αυτό δεν είχαμε το πρόβλημα, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση προσυμβατικών εργασιών συγκεκριμένα, όπως και οι ίδιοι οι διευθυντές των υπηρεσιών των ΔΑΟΚ, προτείνουν να ισχύσει για το πρόγραμμα δακοκτονίας του 2020 και για κάθε επόμενο έτος, εφόσον οι διαγωνισμοί για το πρόγραμμα δακοκτονίας έχουν δημοσιευτεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί έως στις 10 Ιουνίου, ημερομηνία Έναρξ των Εργασιών, να δίνεται η Οικονομική Επιτροπή της Οικίας Περιφέρειας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδέντες, έως στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικίων συμβάσεων. Οι δαπάνες για την εκτέλεση των περιεχομένων υπηρεσιών από την Έναρξ των Εργασιών, μέχρι τη συναψή της Οικίας Σύμβασης, μπορούν να εκκαθαριστούν και να πληρωθούν νόμια, εφόσον ο κύριος Περιφεριάρχης βεβαιώσει με σχετική πράκτη του την εκτέλεση της υπηρεσίας, ότι έγινε σωστά η εργασία και δεύτερον, το ύψος της σχετικής δαπάνης είναι σύμφωνο με τους όρους και το περιεχόμενο του της Οικίας Σύμβασης των Ψεχασμών Δακοκτονίας. Νομίζω, προτείνω με αυτή την απόφαση να λάβουμε σήμερα, να ενισχύσουμε τη θέση και ο κύριος Περιφεριάρχης να εξουσιοτιθεί να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πετύχουμε τους στόχους μας, για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω μια έκκληση, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όχι επειδή το θέτουμε εμείς, επειδή αντικειμενικά είναι πολύ σοβαρό για την οικονομία όλης της Πελοποννήσου. Ο κ. Τζινιέρης έχει το λόγο. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Η Περιφερία έχει λάβει σοβαρά υπόψη στο θέμα αυτό, το σοβαρό θέμα της Δακοκτονίας, έχει ήδη κάνει δύο συσκέψεις. Η τελευταία έγινε και την παρασκευή με όλους τους διευθυντές των ΔΑΟΚ και υπαλλήλων και ήδη έχει στείλει έγγραφο στις 31 Πρώτου στο Υπουργείο Εσωτερικών τη διέθυση οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, με κοινοποίηση των Υφυπουργών Οικονομικών, την Πυροσκελακάκη και αιτήται το ποσό του 1 εκατομμύριο 0,39 ευρώ, το οποίο έλειπε για να πάμε στα 5,324. Ένα αυτό. Δεύτερον, έχουμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο και το άρθρο 44 έχει γίνει η τροποποίηση, περιμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, το έχουν προχωρήσει, έχει τελειώσει και αυτό το θέμα. Το τρίτο θέμα που θέσατε για τις μετακινήσεις, ο κ. Περιφερειάης από χθες τη σύσκεψη είπε ότι αυτές που πραγματοποιούνται, θα πληρώνονται στους υπαλλήλους, στους διευθυντές των ΔΑΟΚ, γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Κύριε Τσιγιέρη, επιτρέπετε, κύριε Πρόεδρε, 30 δεύτερα. Δεν εννοώ αυτό, εννοώ ότι υπάρχει περιορισμός στους 6 μήνες σχεδόν προσλαμβάνονται οι άνθρωποι να μπορούν να βγαίνουν μόνο 27 μέρες έξω. Αυτό λέγανε οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό, όταν στους 100 μέρες που είναι υπάλληλοι βγαίνουν 27, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι υπογεωπονοί θα οκτωνιακές προσλαμβάνονται για να βγαίνουν όξω, όχι να κάθονται στο γραφείο. Αυτό εννοώ. Δεν έχει σχέση με τις υπερορίες και τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε συζητήσει. Το ξέρω καλά, βγαίνουν μόνο 27 εξόδους, τους επιτρέπει. Αυτό εννοώ, κύριε Τσιγιέρη. Το επόμενο θέμα, ήδη οι διαγωνισμοί έχουν αρχίσει. Ο πρώτος πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή, του Ισπηρυφιακού Ενότητος Μεσαινία. Και μέσα μέχρι το 15 Φεβρουαρίου πιστεύουμε να έχουν υποβληθεί όλοι. Κύριε Τσιγιέρη. Ωραία, προχωράμε στο δεύτερο θέμα. Κύριε Πρόεδρε, πριν προχωρήσουμε, σας παρακαλώ, για μισό δευτερόλεπτο, απλώς μια διόρθωση. Το 2018 και το 2019 δεν είχαμε προσβολή του ΔΑΚΟ. Το 2017 είχαμε τη μεγάλη προσβολή του ΔΑΚΟ. Προχωράμε στο δεύτερο θέμα. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Πετράκου με θέμα. Ο κ. Βορήδης, αδική την Πελοπόννησο, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Το θέμα αφορά, όπως έχω καταθέσει στην επερρώτηση μας, τα σχέδια βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Στην αρχή το πρόγραμμα ήταν 314 εκατομμύρια. Εκεί η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αδικημένη. Ήτανε αντικειμενικά και ισότιμα με τις άλλες περιφέρειες ή είχε χρηματοδοτηθεί. Στη συνέχεια όμως ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Βορήδης έκανε συμπληρωματική ανάπτυξη του προγράμματος με άλλα σχεδόν 300 εκατομμύρια, 284 για την ακριβία. Στα 284 εκατομμύρια η περιφέρεια Πελοποννήσου παίρνει μόνο 10. Παίρνει μόνο 10 και τα παίρνει όλα την μερίδα του Λέοντος την παίρνει η κεντρική Μακεδονία. Δηλαδή εδώ έγινε ένα παιχνίδι, είναι φίλη μας η κυρία Ραμπαντζή θα πάρει τη μερίδα του Λέοντος. Αυτό ουσιαστικά έγινε για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Άρα νομίζω ότι δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την κατανομή και πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή αντίδραση από το κύριο περιφερειάρχη και να απαιτεί στα 284 εκατομμύρια, δεν η Πελοπόννησος και μάλιστα μία περιφέρεια η οποία πρέπει να βοηθηθεί παραπάνω το επιχείρημα του κυρίου Βορίδη ότι με αυτόν τον τρόπο δύο στους τρεις θα τον είναι. Κατά τη γνώμη δεν είναι σωστό, δηλαδή τι μας λέει ότι διατηρώ τις ανισότητες και κάνω μια ισότητα στη διατήρηση των ανισότητων. Το θέμα είναι να ενισχύσει τις περιφέρειες οι οποίες είναι πιο αδύνατες με συμπληρωματικό ή τουλάχιστον αυτό που της ανήκει και όχι 10 εκατομμύρια στα 284 με αυτή την έννοια. Και ρωτάμε αν πραγματικά συμφωνεί ο κύριος περιφερειάρχης, αν έχει κάνει κάποιες ενέργειες ή αν προτίθεται να κάνει κάποια παρέμβαση αυστηρή προς τον κύριο Βορίδη, να απαιτεί δικαιοσύνη. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο. Κύριε ο Τζινιέρης έχει το λόγο. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Απαντάω σε μία-μία τις παραγράφους του κυρίου Πετράκου. Η πρώτη με έκλυση επιστώσε μου ότι τα επιπλέον χρήματα τα οποία είναι 284% μοιράστηκαν σε 11 από τις 13 περιφέρειες. Μοιράστηκαν και στις 13 περιφέρειες. Απλώς οι δύο περιφέρειες, τους είχαν δώσει οι Ιωνίων ίσορ 8.414 και ζήτησε 4. Οι Αντικείς είχε ζητήσει 9.310.000 και ζήτησε 7.650. Άρα, αυτοί πήραν το 100% ό,τι ζητήσανε στα σχέδια, μόλις υποβάναν τα σχέδια. Τα υπόλοιπα χρήματα που δώσανε, κύριε Πετρακού, είναι 12 εκατομμύρια 426.200 ευρώ. Δηλαδή, 13 εκατομμύρια έχει δώσει. Και αν εξετάσουμε τώρα τα πόσα ζητήσαμε με τα σχέδια βελτίωσης, η κάθε περιφέρεια ζήτησε ένα ποσό για τα σχέδια βελτίωσης. Εμείς ζητήσαμε 59 εκατομμύρια, 172.764. Μας δώσανε 44.249.213. Άρα, μας δώσανε 74,78%. Προηγούνται από μας το Νότιο Αιγαίο για τους γνωστούς λόγους, 79,47 και η Στερεά Ελλάδα, 76,93. Την τρίτη σε σειρά από όλες τις 11 περιφέρειες, γιατί οι δύο πήραν το 100%. Που βλέπετε το ρήξιμο από τον κυρίο υπουργό. 64,17 ήταν όλο το ποσό για όλες τις περιφέρειες και εμείς πήραμε 75%. Μιλάω κ. Τζινιέρη για τα επιπλέον 284 εκατομμύρια και όχι για την αρχική. Είπα, ήταν δίκαια η αρχική κατανομή των 314, αλλά η υπερδέσμευση που έκανε ο κ. Μπορίδης, αυτά που είπε ο Μπορίδης, έκανε ο κ. Μπορίδης, έκανε ουσιαστικά μια επιλεκτική χρηματοδότηση σε δυό-τρεις περιφέρειες, μεταξύ αυτών τη Μερίδα του Λέοντος, επαναλαμβάνω, η κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος πήρε 10 από τα 284. Τι δεν καταλαβαίνουμε. Η κεντρική Μακεδονία πήρε 59%. Εγώ λέω πόσα ζήτησε και πόσα μας έδωσε. Ζητήσαμε 59 εκατομμύρια και μας έδωσε 44. Μας έδωσε το 75%. Στην κεντρική Μακεδονία ζήτησαν 250 και τους έδωσαν 128. Δηλαδή το 59%. Πού μας δικηθήκαμε. Σε αυτό που ζητήσαμε στα σχέδια βελτίωσης τι μας έδωσε. Μας έδωσε ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό. Στα τρία καλύτερα. Αυτή είναι η απάντηση κύριε Πετράκο. Προχωράμε στην επόμενη επερώτηση. Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κύριου Πετράκου με θέμα ανάγκη για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κύριος περιφερειάρχης γιατί ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε βοηθήσει το θεσμό αυτό. Ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου το οποίο ξεκίνησε μάλλον ένα φεστιβάλ τοπικό μεταξελίχθηκε σε Πανελλήνιο και στη συνέχεια έγινε διεθνές. Σήμερα μάλιστα έχει το πρόγραμμά του που σας έχει στείλει συμπληρωματικά η Πρόεδρος η κυρία Πετρουλάκη συμμετέχουν πάρα πολύ πάνω από 22 συγκεκριμένα θίαση από όλη την Ελλάδα και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από το Πανεπιστήμιο από τη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου αλλά και από διεθνείς και από εξωτερικές από το εξωτερικό συλλόγους και φορείς αλλά και από το Δήμο της Βέρειας για να διουργανωθεί να αποκτήσει μια πάρα πολύ μεγάλη προβολή και να γίνει πραγματικά διεθνές. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται χρήματα. Για να μπορέσει να πάρει, όπως γνωρίζει ο κ. Περιφεριάρχης με τη δεύτερη επιστολή, το ποσό το οποίο θα στοιχήσει είναι 23.000 συνολικά και αυτό που έχει στο χέρι είναι τα 5.000 του Δήμου Καλαμάτα. Έχουν ζητήσει και νομίζω ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό είναι ένας πολιτιστικός θεσμός πολύ σημαντικός τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Περιφεριάρχης. Πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση που γίνεται για 10.000 η οποία φυσικά δεν καλύπτει όλο, θα μπουν μέσα οι άνθρωποι μπήκανε και πέρυσι, αλλά τουλάχιστον τους επιτρέπει να προσκαλέσουν τις ομάδες που θα έρθουν από το εξωτερικό έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει. Και επιπλέον πρέπει να πούμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει συνέπειες όπως είχε διότι χάθηκε η χρηματοδότηση από το ίδρυμα Νιάρχος και αλλά και από το Υπουργείο Πολιτισμό το οποίο λέει με σαφήνια απαντήστε μου πόσα θα πάρετε από τις φορείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού για να ξέρουμε αν μπορούμε να σας καλύψουμε. Νομίζω και κάνω την πρόταση τον κύριο περιφερειάρχη που επαναλαμβάνω ως δήμαρχος το είχε βοηθήσει να βοηθήσει σήμερα ως περιφέρεια η περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία και σημασία πολιτιστική. Εμπλέκονται παιδιά και έχει αξία και το καταλαβαίνει και ως εκπαιδευτικός. Ο κύριος Αναστασόπλος έχει το λόγο. Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Είναι γεγονός ότι έτσι όπως το είπε ο κύριος Πετράκος είναι, είναι μία δράση η οποία ευαισθητοποιεί περισσότερο τα παιδιά, αναφέρεται στα παιδιά και πράγματα έχει γίνει μία συνάντηση και με την υπεύθυνη κυβερνή. Υπότιτλοι έχει γίνει μία συνάντηση και με την υπεύθυνη της θεατρικής σχοινής, αλλά και με τον περιφερειάρχη στην περιφερειακή ενότητα, όπου ζητήθηκε από την κυρία Πετρουλάκη να μπορέσει να κάνει μια πρόταση όπου το συγκεκριμένο θέμα να βγει και εκτός μεσηνίας, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις, να γίνουν δηλαδή δράσεις,