Αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό | Future Library (Future Library, 2014)
: Γεια σας! Γεια σας! Γεια σας! Γεια σας! Λέγομαι Παναγιώτα Στεφάνου. Είμαι η Αντονία Καριδοκούλου. Ονομάζομαι Χάιπε Πανταζή. Λέγομαι Γιώτα Μαδούρα. Είμαι βιβλιοθυκονόμος. Δουλεύω στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέριας. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδροπολής. Δουλεύω στην Άνω Πόλη στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπό. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φερμαϊκού. Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Ποιες δεξιότητες πιστεύω ότι χρειάζεται να αποκτήσει ο βιβλιοθυκονόμος του μέλλοντος. Θα πρέπει να ξεφύγει απ' τα στεγανά του. Να γίνει και εκείνος παιδί αν εργάζεται σε μια παιδική βιβλιοθήκη. Να γίνει ελαστικός. Ότι πρέπει να είναι ένα είδος πολυεργαλείου και να γίνει εξωστρεφής. Πρέπει οπωσδήποτε να έχει φαντασία. Να βλέπει πέρα από το σήμερα. Να μπαίνει στη θέση του άλλου. Να δίνει ευκαιρίες. Να τους αρέσει να βλέπουν τη βιβλιοθήκη γεμάτη κόσμο. Οπότε, η πρόκληση είναι μεγάλη και η βουλιά πολύ.