Διάλεξη 2η / Διάλεξη 2 / Διάλεξη 2η - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Διάλεξη 2η: Καλησπέρα. Σήμερα θα μιλήσουμε για μόδα, αλλά δεν θα τη δούμε τη μόδα όπως τη βλέπει ένα περιοδικό μόδας, θα τη δούμε τη μόδα έτσι όπως μπαίνει στην καθημερινή μας ζωή. Τα ρούχα τα πλένουμε, τα σιδερώνουμε, τα στεγνώνουμε, τα ρούχα τα βάζουμε στις δουλάπες, τα βάζουμε στα σιρτάρια, τα βάζουμε στα ράφια. Επομένως θα δούμε τη μόδα σαν μία αφορμή για να τη δούμε μέσα στον κόσμο μας τι διαστάσεις παίρνει, πώς μας οδηγεί σε διάφορες ενέργειες καθημερινές. Λοιπόν, θα ήθελα να σημειώνεις στο τετράδι όσου χωρισμένα πράγματα. Ας πούμε για τη μόδα, όταν μιλάμε για τη μόδα χρειαζόμαστε κάποια ρήματα και κάποια ονόματα, ουσιαστικά και επίθετα. Κάλτσα λιστυβαλέτη μπάση, αυτό τι σημαίνει, φοράει μπωτάκια. Το σημειώσες? Κάλτσα λιστυβαλέτη μπάση. Μετά, εντώσα δέι μπλου τζιν, φοράει τζιν. Μπορεί να μην πούμε τζιν και να πούμε δέι παντελόνι γκρίτζι, φοράει γκρίζα, γκρίζο παντελόνι. Να θυμόμαστε ότι οτιδήποτε είναι στον ενικό στα ελληνικά, δεν είναι στον ενικό στην ιταλική γλώσσα, έτσι, είναι ασύμετρα. Τώρα, εντώσα τε λιστυβαλέτη δικώιο, μπότες, μπωτάκια, δερμάτινα. Θα μπορούσε να είναι, πως είναι τα παπούτσια, σκάρπε. Επομένως, αφού είναι στη λιστυβαλέτη δικώιο τα μπωτάκια και τα δερμάτινα, πως θα είναι τα παπούτσια και τα δερμάτινα. Σκάρπε δικώιο. Ωραία. Εντώσα μπλέιζερ μπλου. Θυμίζει λίγο ναυτικούς το μπλέιζερ, είναι εκείνο το σακάκι με δύο σειρές κουμπιάς, σκούρο μπλε σχεδόν μαύρο. Μπλέιζερ μπλου. Θα μπορούσε να είναι και μπλέιζερ νέρο. Κολάν είναι το καλτσόν. Δεν γίνεται να το μπερδεύουμε. Στην ιταλική γλώσσα κολάν είναι το καλτσόν. Αυτό που έχει και πατούσες, που το φορούμε και βάζουμε τα παπούτσια και μας βγαίνουμε έξω. Αλλά δεν μπορείς να βγεις στην Ιταλία μόνο με κολάν έξω. Αυτό το κολάν λοιπόν που λέμε στην Ελλάδα είναι το στρέτστο πολύ στενό παντελόνι. Έτσι. Λοιπόν, εντώσα ουν κολάν νέρο βελάτο. Εντώσα ουν υμπερμεάμπιλε κιάρο. Τι είναι το υμπερμεάμπιλο? Υμπερμεάμπιλε. Αδιάβροχο. Εντώσα ουνα καμιτσέτα μπιανκα. Τι είναι η καμιτσέτα μπιανκα? Μπιανκα. Άσπρο που κάμισο. Εντώσα ουνα καμίτσα δι τέλα τζιν. Καμίτσα δι τέλα τζιν. Τέλα είναι το ύφασμα. Καμίτσα όμως. Ένα που κάμισο τζιν. Εντώσα ουνα τσιντούρα δι κόιο. Τσιντούρα. Ζώνη. Τσιντούρα δι κόιο. Ωραία. Επομένως το εντωσάρ επηγαίνει στα ρούχα, στα αξεσουάρ, στα παπούτσια. Μετά συνεχίζουμε. Εντώσα ουνα τζάκα σκούρα. Τζάκα. Σακάκι. Τζάκα. Σακάκι. Ουνα τζάκα σκούρα. Μετά στο αντίθετό του, τι είχαμε πει, υμπερμεάμπιλε κιάρο. Τι είναι το υμπερμεάμπιλε κιάρο. Ανοιχτόχρωμο. Κιάρο, σκούρο. Είναι ζευγάρι αντίθετων, έτσι. Εντώσα ουνα γόνα ριτσάτα. Είναι η σουρωτή φούστα. Γόνα ριτσάτα. Εντώσα ουνα γόνα γρίζα. Φούστα. Εντώσα ουνα μίνι νέρα. Πόρτα ουνα κραβάτα. Φοράει γραβάτα. Στο δεξί του όμο ένα μπουφάν. Ρέτζε ου ντζουμπότος ου λασπάλα δέστρε το είπαμε. Και μετά. Άιν μάνο ουνα βέντι κουάτρο ρε. Είναι εκείνες οι τσάντες που έχουν κυρίως οι επιχειρηματίες με αρχεία μέσα κλπ. Φοράει γυαλιά. Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα. Τσάντα με λουράκι στον όμο. Πόρτα ουνα ομπρέλο νέρο. Μαύρη ομπρέλα. Πόρτα ουνα κατένα ντοράτα αλκόλο. Κατένα αλυσίδα. Πόρτα ουνα κατένα ντοράτα αλκόλο. Σου λες πάλε πόρτα ου ντζαϊνέτο. Τζαϊνέτο ποιο είναι. Τζαϊνέτο σακίδιο. Λοιπόν, μέχρι εδώ ακούσαμε διάφορα για ρούχα. Τα ακούσατε λίγο κι εσείς, τα ξέρετε φαντάζομαι. Τώρα θα ακούσουμε κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει να συμμαζέψουμε τα ρούχα. Πώς συμμαζεύονται τα ρούχα. Τα ρούχα τα βάζουμε σε ντουλάπες, τα βάζουμε σε σιρτάρια, τα βάζουμε σε ράφια, τα βάζουμε σε κουτιά, τα βάζουμε σε κουτιά κάτω από τα κρεβάτια, πάνω από τις ντουλάπες, έτσι. Λοιπόν, άρα, για να δούμε λίγο τι γίνεται, παιδιά. Σας χρειάζονται τα ονόματα για τα ρούχα, για να μιλήσουμε για ρούχα και συμμάζεμα. Και σας χρειάζονται τα ονόματα διαφόρων στοιχείων ενός υπνοδοματίου συνήθως, αλλά αυτά τα στοιχεία υπάρχουν κι αλλού, ντουλάπα μπορείς να δεις και σε άλλους χώρους ένας σπίτι. Λοιπόν, τι κάνουμε λοιπόν, καταρχήν σκεφτόμαστε το υπνοδομάτιό μας στο πατρικό μας, όχι στο φοιτητικό μας αλλά και αυτό καλό είναι. Λοιπόν, αρμάδιο τι είναι το ντουλάπι και το ντουλάπι για τα ρούχα και το ντουλάπι στην κουζίνα, έτσι. Και υπάρχουν πολύ ωραία ντουλάπια παλιά Ιταλικά που τα έχουν μέσα σε σαλόνια και όταν πηγαίνεις επίσκεψη βάζεις εκεί το παλτό σου. Λοιπόν, αρμάδιο επομένως. Κασέτο, τι είναι το κασέτο. Κασέτο, τι είναι παιδιά. Το σιρτάρι. Κασέτο, το σιρτάρι. Σπέκιο. Σπέκιο. Σπέκιο. Ο καθρέφτης. Μετά, τι άλλο χρειαζόμαστε. Κομοδίνο, τι είναι το κομοδίνο. Το κομοδίνο. Τι άλλο χρειαζόμαστε. Κομοδίνο τα νότε θα μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας. Άλλο είναι ένα κομοδίνο που το έχουμε μέσα στο καθυστικό και έχουμε τα περιοδικά και μια μικρή τηλεορασούλα από πάνω, έτσι. Και άλλο είναι το κομοδίνο τα νότε που το έχουμε δίπλα στο κρεβάτι μας και μπορεί να έχουμε και την ασπιρίνη στο σιρτάρι και το θερμόμετρο, έτσι. Λοιπόν, θα μπορούσαμε να έχουμε λάμπατα τα κομοδίνο. Ναι. Λάμπατα τα κομοδίνο τι είναι. Είναι το πορτατήφ, έτσι. Λοιπόν. Γενικός όμως είναι κάτι μικρό. Λάμπατα τα κομοδίνο δεν μπορεί να φτάνει μέχρι το ταβάνι. Θα είναι μικρό, αφού πηγαίνει σε μικρό έπιπλο επάνω, έτσι. Λοιπόν, έχουμε παιδιά. Λέτο ματριμονιά, λέτε τι είναι. Αλλιώς είναι ντόπιο. Λέτο ντόπιο, λέτο σύγκολο. Λοιπόν, τεστάτα τι είναι στο κρεβάτι, τεστάτα. Τεστάτα. Δεν έχουν κεφαλάρια τα κρεβάτια. Αυτό που είναι στην κορυφή του κρεβατιού, έτσι. Επάνω εκεί που βάζουμε το μαξιλάρι και το κεφάλι μας. Λοιπόν, μετά, κουσίνο, ξέρετε τι είναι. Το μαξιλάρι. Μετά, σβέλια, ξέρετε τι είναι. Σβέλια. Τι είναι. Λα σβέλια. Το ξυπνητήρι. Μετά, λάμπατα στέλο. Τι είναι στέλο, είναι ο στήλος. Λάμπατα στέλο είναι, ακουμπάει στο πάτωμα και η λάμπα είναι επάνω, έτσι. Εκεί είναι το λαμπατέρ. Λάμπατα στέλο. Μετά, ταπέτο, ξέρετε τι είναι. Χαλή. Πολτροντσίνα, ξέρετε τι είναι. Πολτρώνα είναι η μεγάλη πολυθρώνα και η πολτροντσίνα είναι η μικρότερη. Και σκαμπέλο, το σκαμπό. Λοιπόν, άρα, πριν να μπείτε, μιλούσαμε για διάφορα ρούχα. Αυτή τη στιγμή, μιλήσαμε για διάφορα συστατικά ενός δωματίου. Όπου μπορεί, ή να πάρουμε πράγματα να συμμαζέψουμε, ή να πάρουμε πράγματα από δουλάπια και να τα πάμε κάπου αλλού, εντάξει. Λοιπόν, τι θέλω τώρα, να μου πείτε αν όλοι είστε σε θέση να μιλήστε για ρούχα και για ένα δωμάτιο, γιατί θέλω να κάνω κάτι. Είστε όλοι σε θέση να μιλήστε για ρούχα και για ένα δωμάτιο. Να ξεκινήσουμε επομένως. Κόμμε τικιά μη. Του, κόμμε τικιά μη. Αλλόρα, Δέσποινα, δόβαι άμπητοι. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Κούει ασαλονίκο, νατουραλμέντε. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι. Ρωτάμε ένα κορίτσι.