26th Palc Day 1 Part 1 (Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΜΠ, 2021)
: етеicher,сти ευλικτλισσάτε NATO! Καλημέρα σας αγαπητοί συναδελτοί, αγαπητοί συνεροί. Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να σας ζητήσω EN so ει Sacred to diagnosed το τελικό πρόβλημα στον εξυπηρετητή曾 φ pushing και αυτή τη στιγμή θα μας βλέπετε μέσα από το κανάλι του YouTube. Εκ μέρους, λοιπόν, της οργανωτικής επιτροπής της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφορίσης του Εθνικού Μετσόβιου Φολιτεχνίου, σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στο 26ο Πανεμήμιο Συμμέτρια Οκαδημαϊκών Βιβλιοθυφών, που διαξάγεται για πρώτη φορά ψηφιακά. Είναι ένα συνέδριο διαφορετικό, ένα συνέδριο αλλιότυπο. Γιατί αλλιώς το είχαμε φανταστεί, αλλιώς το είχαμε σκεδιάσει. Είχαμε σκεδιάσει να φιλοξενηθεί και να διαψαχθεί στο εγκληματικό και ιστορικό κτήριο του πολιτεχνίου στην Αθήνα, στην Ευρώπα της Ιωάννου, όπου εκεί στεγάζεται και το παράδειγμα της Βιβλιοθήκης μας. Είχαμε ξεκινήσει από τις αρχές Γενάρια του τρέχωτος έτος να κάνουμε τις διαδικασίες για το συνέδριο διασώσης. Από την πρώτη στιγμή είχαμε σκεδιάσει να γίνει και μια παράλληλη τιμητική εκδήλωση για τον ΑΕΡΜΙ στον Βασίλη Παπάζογλου, τον πρωτεργάτη της αναβασμίσης των Αγκαδηματικών Βιβλαζικών και τον άνθρωπο που πραγματικά η Βιβλιοθήκη, το MEP, χρωστάει την υπόστασή της, την υπάρξη της, την ίδια. Σημαντικός ειτελαστής για τον εξυπροχωρισμό της Βιβλιοθήκης μας. Δυστυχώς σε αυτό δεσμευόμαστε. Θα γίνει τη τιμητική εκδήλωση όταν όλα αυτά περάσουν, όταν περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση. Ξεκινήσαμε λοιπόν, ήρθε η πανδημία, το συνέδριο λίγο μπήκε σε δεύτερη μοίρα, γιατί πρωτεραιότητά μας ήτανε να λειτουργήσουν οι Βιβλιοθήκες μας, όπως όλων φαντάζομαι, και να λειτουργήσουμε, να εξυπαιδίσουμε έστω και από πόσταση το κοινό μας. Όμως, και κατά τη διάρκεια του υπλησμού, γίνανε τηλεκιασκέπτες με τους συναδέρκους και δεν σας κρύβω ότι σκεφτήκαμε και την αναβολή του ίδιου του συνεδρίου. Όμως, καθώς περνάγανε οι μέρες, βλέπαμε ότι όλες οι Βιβλιοθήκες τα αποκλειστήκαμε και λειτουργήσαμε έστω με κλειστές τις σπήλες για το κοινό, αλλά που τους εξυπαιδίσαμε, θεωρούσαμε πλέον ότι ήτανε χρέος μας. Ήταν υποχρέωσή μας να παραδώσουμε αυτό το συνέδριο στη βιβλιοοικονομική κοινότητα με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Και φυσικά, είπηκε και ένα έξτρα πρόβλημα υπληξη, που ήταν και ο καθολικός εγκλεισμός αυτή τη περίοδο, που δεσκόλεψε ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Αλλά δεν θέλω να γλυμνιάζω, θέλω να σταματήσω εδώ. Θέλω να συνεχίσουμε να παρακολουθήσουμε αυτό το συνέδριο, που πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, να ανταλλάψουμε τις απόψεις μας με αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τις εμπειρίες μας για το πώς λειτουργήσαμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις Φρυτανικές Αρχές, το ΠΥΤΑΝΙ το MEP, το καθηγητή κ. Αδέα Πουτουβή, τον Αντιπρίτανη Διοικητικών Υποθέσεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Υποθετητικής ΕΜΕΡΙΝΑΣ, τον κ. Ζώσε Βιντίδη. Τους ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξή τους και γιατί πραγματικά αγάλιασαν με θέρμη την διαξαμβουγή του συνεχείου εδώ στο MEP. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ομιλητές μας που παρά την πολύ στενή πίεση του χρόνου, που τους πιέσαμε απόριτα, ζητώ συγγνώμη και θα απολογηθώ, απολογούμε και γι' αυτό, γιατί ήταν η χρόνη λόγω της κατάστασης πολύ πιεσμένη, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους ομιλητές μας, τον κ. Χρήστοφερ Κόκκς από την Αμερική, που ήταν στον βιβλιοδρομικό του Clemson University, και τον κ. Βιβλιοδρομικού, του Clemson University, και τον κ. Βασίλειο Πανί από την Νοτροδιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδροσιακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μας μιλήσει εκείνος αύριο, σήμερα ο κ. Χρήστοφερ Κόκκς. Απλώς, ο κ. Χρήστοφερ Κόκκς, να τη σημαίνω, ότι θα συνδεθεί ζωντανά, λόγω της διαφοράς στις ώρες, θα συνδεθεί ζωντανά στην δεύτερη νότητα των ζωντανών ερωτήσεων-απατήσεων. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω για αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού της Βιβλιοδίκης. Συγκεκριπτά πάρα πολύ, θα ήθελα, Θέμα, να ευχαριστήσω τους τρεις τεχνικούς της Βιβλιοδίκης. Θα με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι να εξαιρέσω λίγο και να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον συντονιστή και στον διαχειριστή, όλο αυτό το εχειρήμα τους, τον κ. Γαλανάη Γιωσήφ. Σε ευχαριστώ πολύ. Και φυσικά και την Οργανωτική Επιτροπή, όλα τα κορίτσια, με ιδιαίτερη αναφορά στην κ. Μαρία Καπνίσου, η οποία στήριξε όλο αυτό το διάστημα, το διοικητικό και το οργανωτικό κομμάτι. Και φυσικά όλο τον προσωπικό της Βιβλιοδίκης, ανεξάρτητα αν συμμετείχε ενεργά, στηρίζει με την προσπάθειά του για να κρατάει τις υπηρεσίες από εμάς. Να κρατάει τις υπηρεσίες από πίσω. Και τελειώνοντας, θέλω να εγχωριστήσω ιδιαίτερα τους φορηγούς. Οι φορηγοί υπάρχουν και σε αυτό το συνέδριο, που είναι τσιπιακό. Μπορείτε να δείτε ειγονικά τα περιεχή, τα περιεχή τεράδους μέσα από τη μισθοσελίδα μας, να περιηγηθείτε. Και φυσικά να επικοινωνήσετε και μαζί τους, να δείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι φορηγοί, χωρίς τους φορηγούς, δεν θα μπορούσε να γίνει το συνέδριο. Τα τελευταία χρόνια ο θέσμος από τους φορηγούς κρατείται σε ένα μεγάλο κομμάτι. Θα ήθελα να επισκεφτείτε τα εικονικά τους περίπτερα. Έρχομαι να είναι ένα επικοδομητικό και ενδιαφέρον διήμερο για σας. Θα ήθελα την επίκαιά σας για όλα τα προβλήματα, είτε τεχνικά, είτε δικητικά, είτε οργανωτικά, που μπορεί να υπάρξουν, με όλη αυτή την κατάσταση. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ακολουθεί ένας χαιρετισμός του Πρύτανη του MVP, του καθηγητή Κυρίου Ανδέα Μποτοβή. Και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η ομιλία του αντί Πρύτανη. Θα συνεχίσουμε πάλι να συνεχίσουμε. Ακολουθεί η ομιλία του Πρύτανη. Ευχαριστούμε πολύ.