Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο αξίας 223.000,00€ απέκτησε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Σήμερα μας παραδόθηκε το Σάρωθρο, ένα σάρωθρο σύγχρονο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας γύρω έξι που είναι με αναρώφηση με τέσσερα κυβικά που είναι πίσω από θρησκευτικός χώρος που μπορούμε πλέον να βγάλουμε το Σάρωθρο σε καθημερινή βάση στην πόλη της Άρτας. Από δεκεύριο μήνα μόλις πάρουμε πινακίδες και γίνει σχετική εκπαίδευση στο προσωπικό θα βγαίνει καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους στην πόλη και καταλαβαίνουμε ότι όταν ένας άρθρος δουλεύει έξι ώρες κάθε μέρα, αυτό αντικαθιστά τον τρόπο που μαζευόταν μέχρι τώρα τα σκουπίδια, δηλαδή όπου μια γυναίκα και ένα φαράσι περνούσε σε έναν δρόμο, που σημαίνει ότι οι γυναίκες με το φαράσι εκεί που δεν θα περνάνε τώρα, γιατί θα περάσουν στον άρθρο, θα πάνε και σε κάποια άλλες γειτονιές, άρα θα πιάσουμε μία μεγαλύτερη περιοχή την οποία θα την καθαρίζουμε. Είναι ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα Φιλόδημος, η χρηματοδότηση είναι από εκεί, 223 χιλιάρικα που έγινε ένας ανοιχτός διαγωνισμός από τις υπηρεσίες του Δήμου και σήμερα παραδόθηκε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πραγματικά θα καταφέρουμε σε καθημερινή βάση να καθαρίζουμε την πόλη μας που πραγματικά χρειάζεται η καθαριότητα και στους δρόμους δηλαδή στην πόλη αλλά και θα μπαίνει και στο κέντρο και το σημαντικό είναι ότι μαζί με την καθαριότητα θα πλύνει κιόλας και ενδεχομένως αν υπάρχουν και κάπου στάσιμα νερά θα μαζεύει και αυτά τα στάσιμα νερά. Από εδώ και πέρα να πω ότι έρχονται συνέχεια καινούργια μηχανήματα και εξοπλισμός του Δήμου δηλαδή αναμένουμε την υδροφόρα του Δήμου που είναι μια καινούργια υδροφόρα που παραγγείλαμε γιατί έχουμε και αυτή εξωστακτική βάση, ένα καδοπλυντήριο για να πλέρουμε τους σκάδους όλο το εύρος του δήμου αλλά και άλλα σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας συγχρονιίας όπως είναι πρέσες από κομμυδείς, GCB και διάφορα άλλα μηχανήματα και γιώτα υγεία αυτοκίνητα, όλα αυτά με χρηματοδότηση και από το πρόγραμμα Φιλόδημος αλλά και από το πρόγραμμα του ΠΠΠΡΟ της Περιφέρειας Υπήρου. Είναι ένα καινούριο όχημα το οποίο είναι σύγχρονο, τελευταία τεχνολογία και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ σε δύσκολα σημεία που προηγούμενα οχήματα και σάρθρα που είχαμε δεν μπορούσαμε να καθαρίσουμε και να σαρώσουμε γενικά την πόλη ας πούμε. Γενικά τα χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι με τουρμπίνα πλέον, είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που έχουμε, είναι τέσσερα κυβικά, είναι πάρα πολύ δυνατό, Η ταχύτητά του η μέγιστη μπορεί να φτάσει 50 χιλιόμετρα για να πάει μία διαδρομή σε ένα διπλανό χωριό, αν υποθέσουμε θέλουμε να το πάμε στις Καλκιάδες, παράδειγμα, για να καθαρίσουμε εκεί το δρόμο, κάποιο δρόμο. Έχει τη δυνατότητα να ρίξει νερό μπροστά στις βούρτσες, έτσι ώστε να πλύνει το δρόμο κάτω το κατάστρωμα, ταυτόχρονα με την σάρωση που θα κάνει. Έχει επίσης πιεστικό, το οποίο πάλι μπορεί να βγάλει κάποιο δύσκολο τμήμα, ο βοηθός του χειριστή, αν υποθέσουμε ότι έχουμε και ένα βοηθό, έτσι ώστε να καθαρίσουμε ένα δύσκολο κομμάτι, να περάσει στις βούρτσες από κάτω και να το μαζέψουμε. Επίσης έχει και αυτό το σουλίνο, όπως βλέπετε εδώ πέρα, που είναι πάλι σε κάποια δύσκολα σημεία, λειτουργεί όπως η ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι. Έχει αρκετή δύναμη από ό,τι μας έχουν πει και όλα αυτά θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της υπηρεσίας του Δημού.