33η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2021 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2021)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Πώς ήρθατε στην 33η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλα, στις 25ης Νοεμβρίου. Θα ξεκινήσουμε παίρνοντας παρουσίες. Η κυρία Βακυρτζή είναι εδώ. Ο κύριος Βακυρτζής. Αρών. Ο κύριος Βέρος. Θα έρθει σε λίγο. Ο κύριος Βοιατζής. Καλησπέρα πρόεδρε. Καλησπέρα ο κύριος Βοιατζίδης. Αρών, καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα ο κύριος Γουνελάς. Αρών, πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους και σε όλους. Καλησπέρα ο κύριος Γραμμένος. Ο κύριος Δελικάρης δεν θα παρευρεθεί. Η κυρία Δρακονάκη. Παρούσα, καλησπέρα. Καλησπέρα ο κύριος Δράκος. Ο κύριος Ιακοβίδης. Είναι στον δρόμο. Ο κύριος Ιγνατιάδης. Καλησπέρα πρόεδρε, παρόν. Καλησπέρα. Η κυρία Ιωσήφιδου. Ο κύριος Καλανταρίδης. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Καλανταρίδης. Ο κύριος Καλπακίδης δεν θα παρευρεθεί. Ο κύριος Κηλαϊδάκης. Παρόν, κύριε πρόεδρε, καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Κουνάκος. Ο κύριος Κουφαντζής. Ο κύριος Λαζαρίδης. Παρόν, κύριε πρόεδρε, καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα. Ο κύριος Μαυρίδης είναι εδώ μαζί μας. Ο κύριος Μιχαηλίδης. Πρώτος-πρώτος. Ο κύριος Μουτιάκης. Παρόν, καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Μορτασάγας. Ο κύριος Μούτιας. Παρόν. Ο κύριος Ψανθόπουλος είναι εδώ. Ο κύριος Στόδωρος Παπαδόπουλος. Εδώ είμαι, πρόεδρε. Παρόν, καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Καλησπέρα, κύριε Παπαδόπουλε. Ο κύριος Χρυσόαστωμος Παπαδόπουλος είναι εδώ μαζί μας. Ο κύριος Βαγγέλης Φαπάς. Πρόεδρε, καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς. Ελέγξτε τον ήχο σας, κύριε Παπά. Ο κύριος Πετρόπουλος. Παρόν, καλησπέρα σας. Καλησπέρα. Ο κύριος Ποτόιας. Παρόν. Καλησπέρα. Ο κύριος Πρωμούσας είναι εδώ. Ο κύριος Προυσαεύ. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Χρόνια πολλά στις Κατερίνες. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Ναι. Ο κύριος Παπηδης είναι εδώ. Ο κύριος Σατυριάδης. Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Και στους συναδέλφους και στις συναδέλφισες. Καλησπέρα. Ο κύριος Τελίδης. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα. Η κυρία Τσανάκα. Καλησπέρα, Κύριε Πρόεδρε. Και ο κύριος Χρόνης. Καλησπέρα, Πρόεδρε Παρόν. Γραμμένος Παρόν, Πρόεδρε. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Και ο κύριος Σαπανίδης. Εδώ. Ο κύριος γραμμένος του και. Ωραία. Πριν δώσω τον λόγο στον κύριο Δήμαρχο, να αναφέρω ότι έχουμε ένα έκτακτο θέμα, το οποίο θα το πούμε αργότερα, και παρευρίσκονται στην σημερινή συνεδρία του ο κύριος Παπαράλης, ο νομικός συμβούλος του Δήμου, καθώς και δύο πολίτες που έχουν να κάνουν με το θέμα, ο κύριος Φώτης Πούλος με τον δικηγόρον τον κύριο Καραγιανακίδη, είναι στην αίθουσα και ο κύριος Εμηνίδης είναι μέσω τηλεδιάσκεψης. Κύριε... να ευχηθούμε περαστικά στον κύριο Δελικάρη, γιατί έχει μια περιπέτεια υγείας και είναι καλά όμως μετά την επέμβαση. Βγήκε, Πρόεδρε, πήγαν όλα καλά, το επόμενο 47 είναι λίγο κρίσιμο, αλλά η επιχείρηση πέτυχε και αυτά τα τελευταία ευχαρίστα. Ευχαριστώ, Πρόεδρε. Ωραία, ευχαριστούμε πάρα πολύ, ευχαριστά, ναι. Δήμαρχε, έχετε τον λόγο. Κυρίες και κύριοι συνάδελτοι, καλησπέρα. Είμαι πολύ σύντομος για να πάμε στα θέματά μας. Καταρχήν θέλω να θυμίσω σε όλους και είναι μια ευκαιρία μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να πούμε ένα βροντερό όχι στην βία κατά των γυναικών. Σε μια βία που κάποιοι που θεωρούν ότι είναι πολύ άνδρες δέρνουν ή καταπιέζουν ελεκτικά τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Θέλω να πω ότι και μάλιστα νομίζω ότι είναι η θέση όλων μας, ότι αυτά τα περιστατικά πρέπει να τα προλαβαίνουμε. Όλοι, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι στη γειτονιά μας, δίπλα μας υπάρχει αυτό το πρόβλημα, να ειδοποιούμε είτε την αστυνομία είτε τον Δήμο με το υπέροχο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το οποίο έχει εδώ και μια δεκαετία περίπου, ούτως ώστε να μπορεί να επιλαμβάνομαστε αυτού του θέματος. Το δεύτερο θέμα που θέλω να πω είναι η επίσκεψή μου στην Αθήνα, η οποία έγινε χθες. Κατέβηκα χθες το πρωί και γύρισα το βράδυ. Όπου συναντηθήκαμε ήταν μια επίσκεψη δική μου, της κυρίας Θησιάδου, στο υπερταμείο, στον κύριο Δημητριάδη και στους συνεργάτες του. Όπου αυτό που συζητήσαμε είναι τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, του θαλασσίου μετόπου της πόλης μας και το αντίκτυπο το οποίο θα έχει στην οικονομία όλης της πόλης μας. Οι ομέρειες, το τι θα γίνει πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης σήμερα έχουμε και μια ευχάριστη εξέλιξη. Επιτέλους υπογράφτηκε η Σύμβαση για την πλατεία Καπνεργάτη. Οπότε εγκρίθηκε μάλλον η υπογραφή της Σύμβασης. Οπότε με τον καινούργιο έτος θα ξεκινήσουν πλέον οι εργασίες στην πλατεία Καπνεργάτη. Επίσης κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Περιφεριάρχη, τον κ. Μέτιο για την λύση την οποία ανέδωσε στο θέμα του ΑΟΚ, το οποίο υπήρχε κίνδυνος να έχουμε πρόβλημα και να συγχαρώ τα παιδιά αυτά του ΑΟΚ, τα οποία αν και δεν είναι παγελματίες, ματώνουν ούτως ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν την πόλη μας. Και αυτό που κάνουν το κάνουν για την ομάδα και για την πόλη. Τους ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Ευχαριστούμε πολύ κ. Δήμαρχε. Κ. Πρόεδρε θέλω να μου δώσετε έναν δευτερόλου για να ρωτήσω κάτι τον κ. Δήμαρχε. Θα ξεκινήσουμε στα εκτός ημερησίας και έχετε τον λόγο κ. Ψαμάκη. Δεν αφορά τα εκτός ημερησίας, την ενημέρωση αφορά. Ναι, έχετε τον λόγο ότι θέλετε. Δεν κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ κ. Ευρώπη. Δεν κατάλαβα κ. Δήμαρχε τι ακριβώς έγινε στο ΤΑΙΠΕΔ. Για ποιο λόγο ακριβώς κατεδήκατε, τι ακριβώς συζητήσατε. Πείτε μας έστω μια κουβέντα, ένα γενικό τίτλο. Και επίσης δεν κατάλαβα ποια σύμβαση υπεγράφει για την πλατεία και την εργάτη. Αφορά την διόρθωση του ρημοτομικού, τι ακριβώς αφορά, για πείτε μας. Ενταρχήν με το τελευταίο, αυτό έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουνε τελειώσει αυτά τα διαδικαστικά θέματα. Δεν μας τα είπατε. Το έχω πει. Χαρούμενα νέα. Τα έχω πει κ. Ψανακά. Τέλος πάντων, δεν πειράζει όμως. Ίσως δεν το έδωσα την βαρύτητα που έπρεπε. Πραγματικά έχουνε τελειώσει. Έχει έρθει αυτή τη στιγμή η έγκριση του να υπογράψουμε τη σύμβαση, διότι δυστυχώς εκεί που ναι μεν είχανε τακτοποιηθεί όλα, υπήρχε ο μειοδότης, ο εργολάβος, ο οποίος θα αναλάβανε την κατασκευή. Όμως είχε κάνει μια κοινοπραξία με κάποιον συνάδελφό του, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάρει το έργο. Πήγαμε στον τρίτο. Ο τρίτος επίσης δεν ήθελε να το αναλάβει και έτσι πήγαμε στον τέταρτο και με έκτοση πολύ μικρότερη φυσικά. Και έτσι το έργο μετά την καινούργια χρονιά θα ξεκινήσει. Ούτως ή άλλως όταν θα υπογραφεί η σύμβαση θα είστε και εσείς και η κυρία Δακωνάκη. Το καλό εργολάβος και η δήμαρχε. Είναι καλός λένε ότι είναι. Τώρα τι να σας πω, θα το δούμε στην πράξη. Οπότε στην υπογραφή της σύμβασης θα φωνάξω και εσάς διότι και εσείς συμμετείχατε στο να διορθωθούν αυτά τα πολεοδομικά. Τώρα για το άλλο το θέμα... Τι είπατε? Το υπερταμείο. Ναι λοιπόν. Για το άλλο το θέμα νομίζω ότι σας είπα τον τίτλο. Καταρχήν στα θέματα τα οποία συζητήσαμε ήταν και η καλαμίτσα διότι ξέρετε μπορεί να μην είναι η ΕΕΤΑΒ αλλά το υπερταμείο ελέγχει, έχει υπό την επιβλεψή του ας το πούμε έτσι και την ΕΕΤΑΒ. Οπότε ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν και της καλαμίτσας όπου το λέω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις το 50-50 στα έσοδα θα παραμείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αν θέλουμε την καλαμίτσα. Αν δεν τη θέλουμε ας πούμε ότι παιδιά αν δεν τη θέλουμε κρατήστε την και κάντε την ότι θέλετε. Λοιπόν το 50-50 στα έσοδα θα παραμείνει και αυτό που βλέπουμε είναι το ελάχιστο όριο το οποίο το ελάχιστο που ζητάνε να μην υπερβαίνει αυτό που θα μπορούμε να παίρνουμε από τα μισθόματα. Τώρα για το άλλο είναι πολύ απλό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μια ευκαιρία για την πόλη μας. Δεν έχει σημασία εάν η χεσέα ζώνη δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στην πόλη όμως. Ό,τι γίνεται καλό στη χεσέα ζώνη και εγώ θέλω η χεσέα ζώνη να είναι στο δήμο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και ο ρεαλισμός τι σημαίνει. Ο ρεαλισμός σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή που υπάρχουν χρήματα εμείς δεν μπορούμε να κρατάμε ομπρέλα και να λέμε ότι όχι εμείς δεν συμμετέχουμε γιατί εμείς θέλουμε τη χεσέα ζώνη δική μας. Έτσι γίνεται αυτή η συζήτηση στο τι θα γίνει. Θα γίνουν κάποιες μελέτες τόσο από τον ΟΛΚ όσο και από εμάς όσο αφορά την ανταποδοτικότητα στην πόλη για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ούτως ώστε από εκεί και πέρα να μπορέσουν να δώσουν αυτές τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται για να γίνουν τα έργα τα οποία θα επιλέξουμε ανάδειξη του θαλασσίου με τόπου της πόλης μας. Δεν ξέρω αν θα σας καλύψω κύριε Ζανάκα. Λεπτομέρειες περισσότερες θα έχουμε τον χρόνο να τις πούμε. Και βέβαια το λόγο λίγο επί των ανακοινώσεων. Όχι, όχι, θα πάμε στα εκτός ημερήσειας και μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις. Θα πάμε με τη σειρά. Κύριε Ζανάκα έχετε κάτι άλλο να ρωτήσατε. Όχι. Κύριε Παπαδόπουλε. Θέλω τον αντιδήμαρχο καλησπέρα καταρχήν στους συναντέλφους. Καλησπέρα και στους φιλοξενούμενους. Τέλος τον αντιδήμαρχο οικονομικών τον κύριο Προμούσα. Να κάνω μερικά ερωτήματα. Ξεκινώντας. Βλέπω ότι στις 28 Σεπτεμβρίου, κύριοι συνάδελφοι, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε την απόφαση 411 του 2021 σχετικά με τη μίστος του υλογισμηδικού για το τέλος ακίνητης περιουσίας. Θυμάστε τότε όλοι για αυτές τις λογόμενες 37.000 για 4 μήνες προς ενοικία. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι η πρόσκληση όρων που εγκρίθηκε με την συγκεκριμένη απόφαση, θυμίζω στο σώμα, αφορούσε αυστηρά τη μίστος υλογισμηκού για την διαχείριση τελών καθαριότητας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και τέλους ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με το άρθρο 1 της πρόσκλησης όρων που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή. Ένα μήνα μετά, περίπου στις 25 Οκτωβρίου, διαβάζουμε ξαφνικά στο άρθρο 1 της Σύμβασης, που υπογράφτηκε βέβαια μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας, έναν έξτρα όρο στη Σύμβαση που δεν είχε την έγκριση της Οικονομική Επιτροπής. Και λέει ο συγκεκριμένος όρος ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα διαθέσει, επιπλέον στο Δήμο, για δοκιμαστική χρήση τις παρακάτω εφαρμογές, πέρα από αυτών των συμφωνιθέντων της Οικονομικής. Και λέει ολοκληρωμένη οικονομική διαχείριση, μισθοδοσία διαχείριση προσωπικού, κλήση σκοκ, διαχείριση κημητήριων, εισφορά υγείας σε χρήμα, άδειες καταστημάτων. Και όλα αυτά σύμφωνα με μια οικονομική προσφορά από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που δεν την είδαμε φυσικά εμείς ποτέ. Τα ρωτήματα προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών είναι τα εξής. Θέλουμε να ξέρουμε, κύριε Αντιδήμαρχε, πώς ξαφνικά μπήκε αυτός ο όρος στη σύμβαση, από τη στιγμή που ούτε συζητήθηκε ούτε εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Πότε υπέβαλε την προσφορά αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία και γιατί την κρύψατε από την Οικονομική Επιτροπή. Το τρίτο που θέλω να μας απαντήσει είναι ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην εφαρμογή του εφιστάμενου λογισμικού κ.Δ. που χρησιμοποιείτε ήδη για μισθοδοσίες, κλήσεις και διάφορες, φορές σε χρήμα και διάφορες άδειες. Και θέλετε να το αλλάξετε το συγκεκριμένο λογισμικό, το εφιστάμενο. Θα γραπτώ προβλήματα που υπάρχουν στο εφιστάμενο λογισμικό, εφόσον κατά την άποψή σας υπάρχουν. Ποια είναι η σχέση σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία που έλαβε την ανάθεση για το λογισμικό του τέλους ακίνητης περιουσίας. Πότε και πώς τη βρήκατε και την ξεχωρίσατε ανάμεσα σε άλλες εταιρείες. Και ένα τελευταίο ερώτημα πάλι για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μήπως σκοπεύετε να παραδώσετε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου στη συγκεκριμένη εταιρεία. Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλες οι ερωτήσεις που σας έχουν κάνει κύριε Δήμαρχε έτσι για να ξεδιαλύνουμε λίγο την κατάσταση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο κύριος Παπάς. Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν έχω ερωτήσεις αλλά έχω σχόλια επί των ανακοινώσεων του Δημάρχου. Εγώ είμαι ευθιαστής της διεκδίκησης της χεσσαίας ζώνης του λιμπανιού γιατί πιστεύω ότι αυτή ανήκει στην πόλη ας πούμε στο Δήμο. Αν αυτό τώρα δεν πλειοψηφεί και από τι φαίνεται δεν πλειοψηφεί ας πάμε τώρα να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας επάνω στην δεδομένη συνενόηση με τον οργανισμό λιμμένους. Κύριε Δημαρχέ, εκτός από το κολυμβητήριο που πάτε να διευθετήσετε το χώρο του κολυμβητήριου πρέπει από τώρα να έρθετε σε επαφή στην παραχώρηση ενός χώρου μπροστά εκεί που μελλοντικά θα τοποθετηθεί το ΑΣΑΣΕΡ για την Παναγία. Πότε θα γίνει αυτό, πώς θα λειτουργήσει αυτό το ΑΣΑΣΕΡ αν δεν έχουμε μεριμνήσει στο να τακτοποιήσουμε τα αυτοκίνητα του κατοικού της Παναγίας. Άρα λοιπόν ο οργανισμός λιμμένος πρέπει από τώρα και έχει υπάρχει τέτοιος χώρος να μας παραχωρήσει εκεί κοντά ένα τέτοιο χώρο για να λειτουργήσουμε το ΑΣΑΣΕΡ. Τώρα ας πάμε στο 50-50 ότι είναι μια καλή διαπραγμάτευση. Ωραία. Ας πάμε συνολικά για τη χερσία ζώνη στο 50-50. Ας πάμε δηλαδή σε όλη τη χερσία ζώνη. Και γιατί το λέω αυτό. Λέω πιο πολύ, θέλω πιο πολύ να σας βάλω μέσα στο μυαλό ότι η ταυτότητα της πόλης δεν την καθορίζει ο οργανισμός λιμμένος. Η πόλη μας είναι τέτοιο ανάγλυφο που η χερσία ζώνη του λιμανιού είναι η βιτρίνα της πόλης. Άρα λοιπόν θα αφήσουμε σε κάποιον άλλον να καθορίσει την εικόνα της πόλης. Ξέρετε και ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα στο καφέ 180 όταν ο οργανισμός λιμμένος είχε δώσει με ευκολία στο να τοποθετηθούν να φυτευτούν διάφορα δέντρα και η ΔΕΙΑΚ είχε αντίθετη άποψη ότι εάν φυτευτούν εκεί περνάνε τα δίκτυα της πόλης άρα επομένως δεν μπορούσε να φυτευτούν αυτά τα δέντρα. Ξέρετε ότι εμείς έκαναμε ο κανονισμός για να οργανωθούν τα καφέ και οι διάφοροι χώροι που τυλίσσονται έξω από τους δημόσια χώρους. Εκεί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σας θυμίζω μια πιτσαρία η οποία την επιβάλαμε εμείς διάφορα πράγματα ενώ πέντε μέτρα παραπέρα μπορεί να ήταν και τσαντήρ μαχαλάς. Επομένως, τα λέω έτσι, θα έλεγα περιγραφικά, για να σας πω ότι χρειάζεται με τον οργανισμό λοιμμένος πέρα από τη διεκδίκηση του 50-50 που για μένα πρέπει να είναι στόχος αφού δεν μπορεί να είναι συνολικά. Θα πρέπει να πάμε σε έναν ενιαίο κανονισμό της ταυτότητας πόλης. Θα πρέπει να συνενοηθούμε με τον οργανισμό λοιμμένος τελικά να ακολουθώ με μια ενιαία στρατηγική στο τι εικόνα θα έχει αυτή η πόλη. Και αυτό νομίζω ότι δεν έχει την προτεραιότητα να την καθορίσει ο οργανισμός λοιμμένος παρά ο δήμος και ο δήμαρχος αυτής της πόλης. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε ο κύριος Βέρος. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, στον κύριο δήμαρχος, στους συναδέλφους. Δεν θα φθέσουμε ερωτήματα κύριε Πρόεδρε. Ο χέρος Πατώιας. Κύριε Πρόεδρε, σχετικά με τις αναγκυνώσεις του δημάχου. Εμείς δεν έχουμε και τελό στιγμή κάνει ένα πρόβλημα να κάνει αυτές τις επαφές. Χρειάζονται με την εξουσία του κέντρου. Ωστόσο όμως ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί αυτές γίνονται ερήμηνες του κομμανιώτη του λαού και μάλιστα όχι σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή του, αλλά εκείνη την ενημέρωση που θα σταθεί ώστε να είναι εργαλείο στα χέρια του δημάχου, ώστε να πιέσει για λύσεις ευνοϊκές για το συμφέρον του λαού της καβάλας των λαϊκών στρωμάτων. Όταν ακούμε συναντήσεις σε επίπεδο πορευής χρήμα, τα υπέρ υπερταμίου οργανισμόσλημενα κλπ και με αυτά που βγαίνουν στη φορά και με αυτό το 50-50 κλπ, αντισεφτούμε ιδιαίτερα γιατί οποιαδήποτε λύση θα δοθεί και τα χρήματα τα πολλά που θα έχουν από το υπερταμίου φυσικά δεν θα είναι για να καλύψουν ανάγκες των κομμανιωτών, ανάγκες των εργαζομένων, το σύνολο του κομμανιώτη του λαού. Θα δοθούν και δίνονται χρήματα για να εξετρεπίσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, στο όνομα υποτίθετο θα ανοίξουν δουλειές κλπ. Να σημειώσουμε όμως κύριε Δήμα και ότι οι δουλειές που θα ανοίξουν γενικώς και ο Χρήστος Αμέρας δεν μας λέει τίποτα γιατί αυτό που πρέπει να πάει μαζί με τις δουλειές είναι οι ικανοποιητικοί κύμιστοι, ικανοποιητικές συμβάσεις, ικανοποιητικά ωράρια και ο το κατατήσεις κάτι το οποίο δεν συμβεβαίνει απ' άκρη σ' άκρη σήμερα, όπου και αν σηκώσεις την πέτρα αλλάζουν οι όροι της εργασίας, δεν το βλέπουμε και απλώς στις μέρες μας πώς εξελίχθηκε και η κατάθεστη εικαίρετα, πώς εξελίχθηκε με τα θέλακια του καθηγητής. Άρα λοιπόν ανησυχούμε ιδιαίτερα και χτυπάμε το μόνο να το κινδύνουμε για τους κραπαλιώτες, για τα οργανωμένα ζωματεία και τις επιτροφές και λοιπά που πρέπει να έχουν του νου τους για αυτά που γίνονται πίσω από τη Λάδη. Τους πέντε σήμερα ημέρα κατά της βίας της γυναίκας. Καταδικάζουμε την βία κάθε μορφής κατά των γυναιφών χωρίς ναι με ένα λα. Πρωταγωνιστούμε ως λαϊκή συσφύρουση που το ΚΚΕ στηρίζει καθεμερινά στον αγώνα για μέτρα ολόπλευρης προστασίας από το κράτος με οικονομική και κοινωνική σκήριξη των κακοποιημένων γυναιφών και των περιότους. Παλεύουμε για να ικανοποιηθούμε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της γυναίκας ώστε να στέκεται στα πόλια της. Πολεμάμε το σύστημα που γεννά συνολικά τη βία της εκτουσίας της τάξης που ορίζει τις κύκλες, τόσο σε γυναίκες, τόσο και σε άντρες. Συνέχεια ένα ζήτημα θα παρουσιάσω. Να είχα αυτές οι παρεμάσεις που γίνονται στα πλατάνια της περιοχής της Καλαμήττας, το ρέμα της Καλαμήττας πίσω από το κλειστό της Καλαμήττας. Επειδή εκεί πέρα οι κάτοικοι ακούν με διάφορα και δεν κατάλαβα τι συμβαίνει. Κάποιοι θέλουν να γίνει καλοτισμός των δέντρων μόνο, δηλαδή μόνο εκείνα τα κλαδιά που κακοδίζουν όντως στα σπίτια και λοιπά. Κάποιοι θέλουν να κοπούν τελείως γιατί θέλουν να έχουν θέα ή δεν θέλουν να έχουν τα φύλλα στις αυλές τους. Θέλουμε να μας εξηγήσετε τι έκριβος κάνετε εκεί, γιατί από ό,τι ξέρουμε μας ήρθαν κάποια γεγυφή ότι παρενέβη και το βασαρχείο. Σας ευχαριστώ πολύ. Πρόεδρε, με συγχωρείς ήμουν σύντομο και δεν πρόλαβες να πεις ένα... Ας πιάσατε στον ύπνο, κύριε Ποτόγια. Να είστε καλά. Ο κ. Βαγιατζής. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα σε όλους στους αδελφούς. Δεν έχω κάποιο ερώτημα να πω σε ευχαριστώ. Ο κ. Σανθόπουλος. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι στους αδελφούς. Κύριε Πρόεδρε, θα ανακαστώ να αναφερθώ δύο λίγων, ξεκινώντας τα πρωινηρυσία, σε βάρος του χρόνου των πρωινηρυσίας μου, βέβαιος που έφερα, του πραγματισμού. Για να σχολιάσω λίγο την μονομερή δυνατότητα που δώσατε στην κυρία Τσανάκα, να ερωτήσει διαπομπιστικά επί των θεμάτων των ανακοινώσεων του κ. Δημαρχού. Και βέβαια, εάν αυτό συνέβαινε στα πρωινηρυσία, δεν θα είχα κανένα λόγο να κάνω και μια αναφορά. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει το δικαίωμα αυτό η κυρία Τσανάκα, και καλώς το έχει. Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση όταν γίνονται ανακοινώσεις, δεν μπορεί στα πρωινηρυσίας να αναφερόμαστε τις ανακοινώσεις που γίνανε πριν από 10, 20, 30 λεπτά του κ. Δημαρχού. Και στη γνήμη που γίνονται ανακοινώσεις, αν υπάρχουν θέματα, αυτά τα θέματα πρέπει να μας δείτε και να τα σχολιάζουμε, να φέρνουμε ερωτήσεις και αν υπάρχουν τοποθετήσεις, μπορεί να γίνονται αυτές. Αναγκάζομαι να ξεκινήσω έτσι. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο δεν δώσατε και σε μένα. Άλλοι συναντηθείτε το λόγο. Να ρωτήσω κάποια θέματα επί των ανακοινώσεων του Δημαρχού. Κύριε Σανθόπουλε, θα μου επιτρέψετε να σταματήσω τον χρόνο για να απαντήσω σε αυτό που λέτε και για να πηγαίνουν οι υπόλοιπες ερωτήσεις σας εκεί που θέλετε να τις απευθύνετε. Μάλλον μπερδευτήκατε και δεν ακούσατε. Ο λόγος στην κυρία Σανάκα δόθηκε στα εκτός ημερησίας. Τι είπε η κυρία Σανάκα. Τι ερώτησε στο Δήμαρχο είναι δικό της θέμα και ο Δήμαρχος απάντησε να θα έπρεπε να απαντήσει αργότερα. Εκτός ημερησίας ξεκινήσαμε. Πάντως δεν έχετε την αίσθηση ότι πρέπει όταν γίνονται ανακοινώσεις να έχουμε τη δυνατότητα επί των ανακοινώσεων αυτών των ερωτήσεων. Αφήστε με να έχω την αίσθηση που θέλω και να διευθύνω τη συζήτηση. Από και πέρα, εσείς γνωρίζετε τον δρόμο των εστάσεων πάρα πολύ καλά. Α, μάλιστα. Μπράβο, μπράβο. Είναι θέση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Προχωρήστε παρακαλώ κύριε Ξανθόπουλο και σταματήστε να σχολιάζετε. Όχι, θα σχολιάζω. Το δικαίωμα να σχολιάζω δεν μπορεί να του αφαιρέσετε κύριε Προέδρο. Ο χρόνος σας μετράει. Ευχαριστώ πολύ για τη μεθύνηση. Του τι θα πω, πώς θα πω και σε ποιας ενέργειες θα προβάλλω είναι δικό μου θέμα. Δεν αφορά ούτε εσάς ούτε κανέναν άλλο. Εάν εσείς εξακολουθείτε να θορείτε ότι μπορείτε να λειτουργείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πώς εσείς νομίζατε, πλανάστε πλάνει νικτράν. Βεβαίως και έκανα έσταση για την προσφυγή για το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ξέρετε πολύ καλά εσείς κύριε Προέδρο για ποιό λόγο έκανα έσταση. Του αν έχω δίκαιο ιό και αυτό μένει να αποδειχθεί μελλοντικά. Επί το να ανακοινώσω λοιπόν του κύριου Δημάρχου. Κύριε Δημαρχέ, είπατε ότι θεωρείτε πως το 50-50 είναι μια καλή βάση. Θα θέλα να μου πείτε από πού προκύπτει το Δημοτικό Συμβούλιο, σας έδωσε την εξοδότηση, να συζητάτε με την ΕΤΡΑΤ για το θέμα αυτό στη βάση του 50-50. Όσο μπορώ να θυμηθώ και αν τυχόν κάποια πράγματα μου ξεφεύγουν, παρακαλώ, βοηθήστε με, διορθώστε με, η συνάντηση που έγινε με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, κατέδειξε ότι σχεδόν κανείς από τους επικεφαλείς των παρατάξεων δεν είναι υπέρ αυτής της λύσης, δεν προκύπτει αυτή τη λύση. Άρα λοιπόν πως εσείς κατεβαίνετε και συζητάτε με τον εκπρόσωπο της ΕΤΡΑΤ στη βάση του 50-50. Θα ήθελα ειλικρινά να μπορώ να το καταλάβω, πως το κάνετε αυτό και προχωρώ στα πρωιμή δησίας. Αναφέρθηκα σε τρεις απαλωτές συνεδριάσεις στα θέματα τα περιορισιακά του Δ. Βάλλας. Μπορεί στο ερώτημα μου κύριε Δήμαρχε για το Φεδρικό Αντιοστάσιο στα μισχαινά να αποφύγατε να απαντήσετε και βέβαια δώσατε, θα έλεγα τρόπον να κάνετε πάσα στον Πρόεδρο της ΔΕΙΑΚΤΟΠΙΡΩΧΡΩΝΗ να απαντήσει. Ο οποίος αφελώς προθυμοποιήθηκε και προφανώς χωρίς να ξέρει το θέμα, υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι τακτοποιημένο και μάλιστα υποσχέθηκε πως την επόμενη ημέρα θα επικοινούσε μαζί μου ο Γενικός Διευθυντής για να μην ενημερώσει σχετικά. Κάτι που φυσικά δεν έγινε. Εγώ δεν είχα καμιά έτσι απλά το επιβεβαιώνω για την ιστορία. με τις απανωτές ερωτήσεις για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την ιστορία. για την κουνάκος κουνάκος κουνάκος κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο κουνάκο