49η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Καλησπέρα σας. Πριν ξεκινήσουμε τη 49η συνενδρίαση. Βάλλον ξεκινάει τη 49η συνενδρίαση, απλώς πριν ξεκινήσουμε τα τακτικά θέματα, να σας πω ότι υπάρχει ένα έκτακτο θέμα. Να σας τον διαβάσω και να μου πείτε αν είστε σύμφωνοι. Αποδοχή χρηματοδότησης και ηλοποίησης δράσεων για το έργο εξοχορρογισμός των ΚΕΠ, Οδηγείο Ψηφιακής Διακυβέντησης, την Πρωθυπουργία Ανθρώπη. αποδοχή χρηματοδότησης και υλοποίησης δράσεων για το έργο εξοχορισμός των ΚΕΠ, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέντησης, Προσχέριων Άρχησης και Αντικητικότητας Ελλάδος, Ψηφιακός Λόγος του ΦΟΡΜΟΝΕΤ, να το διαβάσω σωστά. Ω, έδρε. Υπάρχει ένας έντονος βόρος... Τέσσετε η θερμοτικό συμβούλιο από το μικρόφωνο. Από τα μικρόφωνα, ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Μήπως είστε σε απόσταση, έχετε ανοιχτό κάποιο άλλο... Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είπαμε ότι θα το κάνουμε επίτριδες για να σταματάμε την αντιπολίτευση, έτσι δεν συνονιθήκαμε. Ο τεχνικός μας νοσή και δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να το λύσουμε. Θέλετε λίγο να κάνουμε υπομονή, να περάσει και σήμεριν την ημέρα. Λοιπόν, το θέμα αυτό πριν μας ήρθε... Ναι, ενημένου σε παρακαλώ, κύριε Μεχαηλίνη. Ναι, η θέση προχθές μας ήρθε και είναι ένα πρόγραμμα που έχει όλη τη χώρα... και αντιστοιχούν σε διακριμένα ποσά από το Υπουργείο για τον εξοχρονισμό των κεφ. Αλλαγή των υπολογιστών, tablet για τους υπαλλήλους, σύστημα διαχείρισης επισκεπτών... ενώ σύστημα για χαρτά και αντιπροτεραιότητα και συνολική ανακέννηση των κεφ. Και μας ζητούν να το υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος της κορνιάς. Τώρα, πραγματικά όλες όλες απορώ για ποιο λόγο δεν γίνεται μια κεντρική προμήθεια... ας πούμε και να μας στείλουν τον εξοχρονισμό που απαιτείται... και έχουμε τριακόδες δεκαπέντε προμήθειες να γίνονται σε όλους τους δίβους. Δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά, τέλος πάντων, αυτό είναι. Να σου πω δύο λόγους. Ναι, ναι. Κατ' αρχάς, άμα επιτρέπτει για το διοικασικό, είμαστε σύμφωνοι για το θέμα. Να το συζητήσουμε. Εντάξει, σας ακούμε κύριε Καλονταρίδη. Για να μοιραστεί η δουλειά είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, πρώτον... κάθε δήμος αν το κάνει είναι διαφορετικά. Και δεύτερον, γιατί σας ξέρουμε ποιο είστε, μην κατηγορείτε πάλι την κυβέρνηση. Δηλαδή, δύο μήνες πριν το τέλος της χρονιάς, εκεί που όλα είναι έτσι σφινομένα, έρχεται να κάνεις μία προμήθεια από ένα χιλιάδρο. Δηλαδή, εντάξει, δεν ξέρω. Θέλουμε να δούμε αν είστε εμπιστοποιημένοι. Θετικό είναι... Αν γίνεται καλά τα ανακλαστικά. Βέβαια, στην εισήγηση, όπως τη διαβάζω, αναφέρεται ένα ιδανικά στην επιστολή από τον υπουργό, μισό λεπτό να το διαβάσω κιόλας, ότι, ναι, η σεβασιοποίηση των έγων της δράσης ιδανικά να έχει ολοκληρωθεί ως 31 του 12 του 22. Το ιδανικά, μάλλον, είναι γνώση της πραγματικότητας. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Ξέρουμε ότι δεν μπορείτε, ρε παιδί μου, αλλά, εντάξει... Αλλά κάντε το αν μπορείτε, μέχρι τότε γιατί έχουν δικαικτογιές. Από το κλίμα της κουβέντας, να υποθέσω ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι. Ναι, πρόεδρε, ναι. Εντάξει, ομόφωνο από εμένα στο πρώτο έκτακτο θέμα, να περάσουμε στα δρακτικά μας θέματα. Πρώτο, έκρηση πρακτικού 2 για το έργο βελτίωση προσβασιμότητας σε εγωτική οδοπεία του Δήμου Καβάλαση. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι. Ομόφωνα. Δεύτερο θέμα, οθεία επανάληψης υπαρήθμου 321-22, περιέγριση του υπαρήθμου 240-22, περιέγριση πρακτικού 1, αξιολόγηση προσφορώνων και δικαιολογικών συμμετοχής στο διακοντισμό επέκταση δικαιονομικού φωτισμού και συντήρηση δικαιοφωτισμού δίπλου Καβάλαση 2021 και 329-22, περιέγριση πρακτικού 2 στο διακονισμό επέκταση δικαιοφωτισμού και συντήρηση δικαιοφωτισμού δίπλου Καβάλαση 21, απόφαση ονομική συμπεριφορία του δίπλου Καβάλαση. Είναι λάθος τα πρακτικά και γίνεται μία ορθή επανάληψη. Είμαστε σύμφωνοι? Μπορείτε να μας πείτε γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν κάθισα να τα συγκρίνω τα δύο πρακτικά. Τι ήταν το λάθος και τώρα γίνεται η διόρθωση. Δεν λέει τίποτε στην εισήγηση. Έχει να κάνει με τα ποσά και με το ΦΠΑ, ότι θυμάμαι κύριε Γαλανταρίδη, όταν είχα διαβάσει τώρα την εισήγηση και μου έκανε δύο μέρες. Και εκεί είναι το πόσο ουσιαστικά, τι διαφορά ουσιαστικά, έχεις αναγίνει αυτό λάθος με το ΦΠΑ. Γιατί καλό θα ήταν πρόεδρε, βέβαια δεν είναι τοίχος θέμα, αλλά είναι των επιτροπών, δηλαδή στην εισήγηση. Ας πούμε και τι είναι αυτό τέλος πάντων, το οποίο αλλάζουν. Κάνουν μια αλλαγή. Τι αλλάχτηκε ας πούμε. Έχετε δει, έχετε δει. Η ΛΙΑ δεν μπήκε, στην αρχή έλεγε με ΦΠΑ το 63.000, αλλά το 63.000 ήταν με ΦΠΑ. Ήταν μέσα, ήταν ενταγμένο. Απλώς στην εισήγηση, ό,τι ήρθαμε. Να λένε ότι αλλάζει αυτό ρε παιδί μου. Τι να κάνουμε εμείς, θα κάνουμε την παραγωγή τα πρακτικά? Οπότε, κρίνει το μόφωνα και το δεύτερο θέμα. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι. Παρόν Πρόεδρε, εδώ πέρα έχω ψηφίσει ομοίως και στα προηγούμενα. Εντάξει. Τάδια της συγκεκριμένης προοριθμίας. Τέταρτο θέμα, έκριση γενόμενος ταπανών προοριθμίων για την Πάγια Προκαταβολή, κοινότητα Καβάνας, μοτολογικά τείλα και τα λοιπά. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι. Ομόφωνα το τέταρτο θέμα. Πέμπτο θέμα, έκριση γενόμενος ταπανών προοριθμίων για την Πάγια Προκαταβολή, τοπική κοινότητα Λιδίας. Ναι. Ομόφωνα. Πέμπτο θέμα, έκριση γενόμενος ταπανών προοριθμίων για την Πάγια Προκαταβολή, τοπική κοινότητα Χαλκερού. Λοιπόν, Πρόεδρε, όσον αφορά εμάς αυτό το θέμα, αν παρατηρήσετε μέσα, έχει δύο διαφορετικές παηγίες. Με τη μία δεν έχω πρόβλημα, με την άλλη όμως έχω πρόβλημα. Με τα συμμέτα με τραβλικά. Οπότε, επειδή ένα θέμα είναι και πρέπει να ψηφίσω συνολικά, θα πω παρόν και για τα δύο. Ευχαριστώ κύριε Καμπαρίου. Ομόφωνα το έκτο θέμα. Έβγομο θέμα, έκριση γενόμενος ταπανών προοριθμίων για την Πάγια Προκαταβολή, κοινότητα Θηλύπων. Ναι. Ομόφωνα και το έβγομο θέμα. Οβδοθέμα, έκριση κίνηση οχείματος του Δήμου εκτός έδρας στο τόπι Ροξάνθης για τον 10 του 2022. Ναι. Ομόφωνα το οβδοθέμα. Ένα το θέμα, εισήγηση και τον εισμό της δικαιοσύνης δικηγόνου προς τη μετώπιση της ενόπιωσης του Προοριθμίου Πρωτοδοχείου Καβάλλας από 30 Μαΐου του 2022 και υπαρήθει με κατάθεση τα 4.001 π.Χ. του 2022 παρέμβαση αγωγής νέας τακτικής διαδικασίας για την αγνώριση κυριότητας, διόφθωση αρχικών εγγράφων και χωρική μεταβολή. Άρθρο 6 παράγραφος 2 του νόμου 2664 του Διαμαντή Καλούη του Δημητρίου ασκηπίσης ενόπιου του Προοριθμίου Πρωτοδοχείου Καβάλλας στρεφόμενη συγκατοδύτη του Καβάλλας. Ναι. Ναι. Ομόφωνα λοιπόν. Το 10ο θέμα εγώ θα αποχωρήσω για τη διαφορά και εμένα του θέμα. Θα παρακαλούσα να προεδρεύσει ο κ. Κελαϊδάκης ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και θα αποχωρήσω. Σε ευχαριστώ. Καλησπέρα και από εμένα. Εσήγηση λοιπόν του 10ου θέματος. Εσήγηση επί των εττήσων α υπαρρυθμών 268909-19-10-22 του ΠΓΙ, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 26808-19-10-22 του ΒΚ, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 267687-18-10-22 του ΧΙΙ, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 26763-19-10-22 του ΑΒΡ για παροχή νομικής υποστήριξης, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 268909-19-10-22 του ΒΚ, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 268909-19-10-22 του ΠΓΙ, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 26879-19-10-22 του ΒΚ για παροχή υποστήριξης, δήτα υπαρρυθμών πρωτοβόλου 268909-19-10-22 του ΧΙΙ. κλείση για παροχή εξηγήσεων κατόπιου μηνύσους ιδιώτη, ημερομηνία παροχής εξηγήσεων κατόπιου χορηγηθήσης προθεσμίας, που σημεία 10 του 22. Έχουμε κάποιο ερώτημα εδώ, είμαστε θετικοί? Θετικοί είμαστε, Πρόεδρε. Μήπως μπορούμε να μάθουμε τι αφορά, γιατί από την εισήγηση δεν φαίνεται. Τι αφορά δηλαδή, για ποιον λόγο, τι γίνεται ακριβώς. Ναι, αναφέρει η εισήγηση για μια μηνύση ιδιώτη, λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε παιδιά, είναι καταγγελία. Μια φορά βλέπουμε, ας πούμε, γιατί δάγκωσε ο σκύλος τον πολίτη. Ξέρω εγώ, ή έγινε το α, εδώ δεν λέει τίποτε. Είναι καταγγελία ιδιώτη για το «άν εισπράττουμε» τα τέλη διαφήμισης από το Ανθί Καραγιάννη. Αυτό είναι το θέμα της μήνυσης. Ομόφωνα περνάει και αυτό το θέμα. Ναι, ναι. Κύριε Λήξη της Συνδρίας, εσείς καλώς το σπίτι.