Πως αναζητώ ... περιοδικά; (Βιβλιοθήκη ΑΠΘ - AUTh Library, 2014)
: Η αναζήτηση περιοδικών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την αρχική σελίδα του νέου δικτυακού τόπου της βιβλιοθήκης. Η αναζήτηση έντυπων περιοδικών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την καρτέλα Κατάλογος, ενώ η αναζήτηση ηλεκτρονικών περιοδικών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την καρτέλα Άρθρα Άβλο Περιοδικά. Ας αναζητήσουμε ένα έντυπο περιοδικό. Πατώντας αναζήτηση οδηγούμαστε στην ενοποιημένη μηχανή αναζήτηση search.lib.auf.gr. Προκειμένου να αναζητήσουμε περιοδικό θα πρέπει να επιλέξουμε ένα φίλτρο από αριστερά, οπότε στη μορφή μπορούμε να επιλέξουμε είτε επιστημονικό περιοδικό είτε περιοδική έκδοση. Επιλέγω επιστημονικό περιοδικό και πατώντας επάνω στο τίτλο του περιοδικού μπορώ να βρω τα διαθέσιμα τεύχη ανα βιβλιοθήκη. Σε περίπτωση που θέλω να κάνω αναζήτηση σε ηλεκτρονικό περιοδικό από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης, καρτέλα άρθρα περιοδικά, πληκτρολογώ τον τίτλο του περιοδικού που με ενδιαφέρει και οδηγούμε πάλι στην ενοποιημένη μηχανή αναζήτησης, απλώς σε αυτή την περίπτωση οδηγούμε στην καρτέλα salmon. Ο μηχανισμός salmon ο οποίος ανσωματώθηκε στην ενοποιημένη μηχανή αναζήτησης, αναζητά σε όλες τις συνδρομές της βιβλιοθήκης και τις συνδρομές του hearing. Πάλι πρέπει να επιλέξω από την μορφή journal ή journal έτσι ώστε στα αποτελέσματα να έχω μόνο περιοδικά. Και τώρα μου προβάλλονται ηλεκτρονικά περιοδικά τα οποία έχουν στο τίτλο του στην φράση physics of metals. Ας πούμε ότι ενδιαφέρομαι για το πρώτο περιοδικό, πατώ λήψη πλήρους κειμένου και οδηγούμε σε μια ενδιάμεση σελίδα όπου φαίνεται η διαθεσιμότητα, η συνδρομή, η τρέχουσα του περιοδικού. Το συγκεκριμένο περιοδικό είναι συνδρομή από το hearing. Πατώντας στον υπερσύνδεσμο journal οδηγούμε στην αρχική σελίδα του περιοδικού, στο δικτυακό τόπο του εκδότη, όπου μπορώ είτε να κάνω αναζήτηση μέσα στα περιεχόμενα του περιοδικού, είτε να βρω ένα συγκεκριμένο τεύχος που με ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορώ να βρω αυτό το οποίο θέλω, μπορώ είτε να συμβουλευτώ τις οδηγίες αναζήτησης στο τέλος της σελίδας, είτε μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση σε ένα βιβλιοθυκονόμο.