Το νέο σάρωθρο του Δήμου Αρταίων στις τοπικές κοινότητες (ARTA WebTV, 2023)
: Ναι, το σάρρθρο που αγοράστηκε πρόσφατα από το δήμο Αρτέων έχει βγει σε όλο το πλάτος του δήμου, ξεκίνησε από την πόλη, περνάμε και στα χωριά, εμείς βλέπουμε τους δημότεους το ίδιο και μιας και όλοι πληρονοδημοτικά τέλη έχουμε υποχρέωση να περνάμε και να καθαρίζουμε και τα χωριά σε κεντρικούς δρόμους, οπότε αυτό το επόμενο διάσημα θα αλοκληρώσουμε ένα κύκλο που το σάρρθρο θα αλοκληρώσει και τα χωριά μαζί με την πόλη και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο το σάρρθρο θα έχει δείξει τη διαφορά και υπάρχει μια πολύ καλύτερη οδοσάρωση παντού. Στα πλαίσια αναγκυνισμού των οχημάτων του δήμου Αρτέων, με το πράγμα Φιλόδημος, πήραμε τρεις απρομορτωφάρα καινούργια, τα οποία θα πούν σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα, ένα σάρρθρο, το οποίο το βλέπετε μπροστά σας, μια υδροφόρα και ένα κατωπλιντήριο, το οποίο πλένει το σκάδος με το εξύγχρονο τρόπο. Εκτός από την πόλη της Άρθρος που περνάει κάθε μέρα το σάρρθρο, θα αρχίσουμε να βγάλουμε, όπως είπε και ο δήμαρχος, ένα πρόγραμμα που θα περάσει στα χωριά εκεί που μπορεί να πάει φυσικά. Και πιστεύω ότι θα βελτιώσει κατά πολύ την καθαριότητα της πόλης και των χωριών. Όσο για τα κλαδιά αυτή τη στιγμή που είναι πάρα πολλά και υπάρχουν πολλά παράπονα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παίρνει μέχρι ένα κυβικό και αυτά να είναι δεμένα. Όχι στύβες δυο αυτοκίνητα και τρία αυτοκίνητα. Θα παρακολουθήσουμε τους δημότητες, όταν έχουν κλαδέματα, να παίρνουν τηλέφωνο στο 72 9 10, στο αμαξιστάσιο, να τα έχουν δεμένα και να αρχίσει η αυτοκίνητα να τα παίρνει. Και αν μπορούν να τα φέρουν μόνοι τους στο αμαξιστάσιο θα είναι πολύ καλύτερα για μας. Τον τελευταίο καιρό τώρα που ο δήμος παρέλαβε το μηχάνημα, το καινούργιο μηχάνημα της καθαριότητας, έρχεται και εντατικά στην κοινότητά μας, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ στην καθαριότητα των δρόμων και γενικά στο χωριό μας. Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας βρίσκεται δίπλα μας καθημερινά, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα όσον αφορά με τους σκάδους και γενικά με την καθαριότητα της κοινότητάς μας. Αλλά είναι και θέμα παιδείας και ανθρωπιάς, πώς συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι. Πρέπει να έχουμε και εμείς λίγο προσοχή στην καθαριότητα και με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής και της καθαριότητας του δήμου να λειτουργούν όλα τα σωστά και τέλεια. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο που μας έχει φέρει τον σάροθρο, καθαρίζει τα χωριά εδώ στον κάμπο όλα τα πάντα και η καθαριότητα είναι υγεία για τα χωριά όλα. Τα καθαρίζουμε, δεν έχουμε πρόβλημα, εντάξει, σιγά σιγά καθαρίζουμε τα πάντα. Κι οι κάτοικοι να είναι λίγο πιο προσυπτικοί, να μην πετάνε καθαρούδια στους σκάδους χωρίς να τα ειδοποιούν, χωρίς να κάνουν. Όχι ότι θέλει ο καθένας να τα πετάνε μετά πως θα τα καθαρίσει ο δήμος. Δεν μπορεί ο δήμος να είναι απίκος σε κάθε χωριό σήμερα θέλω σήμερα κάνω. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Να ειδοποιούν μια εβδομάδα γρήγορα και θα βγάλω τα κλαρίδια, τα σκουπίδια έξω, να έρθει ο φορτηγός του δήμου να τα μάς όπως κάνουμε. Είναι σημαντικά που τα νέα μηχανήματα που έχουν έρθει στο δήμου Αρτέων για την καθαριότητα των χωριών μας. Έχουμε καλή καθαριότητα και καλή συνεργασία με το δήμου Αρτέων.