Με τον πρύτανη του Πανεπιιστημίου Θεσσαλίας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός (Chrysostomos Bakouras, 2014)
: Με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουμε μία άριστερη συνεργασία. Μις πιστεύουμε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι προστιθέμινη αξία για τη Θεσσαλία μας, γι' αυτό και βρισκόμαστε καθημερινά σε επαφή, δηλαδή ώστε να προλαμβαίνουμε και να υλοποιούμε έργα, τα οποία θα εδραιώνουν το Πανεπιστήμιο, θα το κάνουν πιο ισχυρό και θα βγάζουν καλύτερους φοιτητές και ποιοτικά θέματα τα οποία χρειάζονται στην κοινωνία. Γι' αυτό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουμε δέκα έργα μέσω ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά, ένα έχει ολοκληρωθεί, είναι το κτίριο Τσικρίκη. Έχουμε άλλα δύο έργα εδώ στο Πόλο. Ένα είναι το κτίριο Ματσάνγου, στο οποίο θα στεγαστεί το οικονομικό μήμα. Το άλλο έργο είναι το κτίριο των μηχαντονόγων και των εικονομικών υπολογιστών, το οποίο δεν είχε κτίριο και χρειάζεται καινούργιο. Το άλλο είναι ένα κτίριο το οποίο γίνεται στην Καρδίτσα για την ιατρική. Ένα κτίριο το οποίο γίνεται στα ΤΕΦΑ, στα ΤΡΙΚΑΛΑ για την Υναστική Ακαδημία. Και ένα κτίριο το οποίο ξεκινάμε τώρα στη Λάρισσα, στην ιατρική, είναι για την Βιοχημία. Είναι ένα κτίριο σχολών υγείας. Και παράλληλα έχουμε και έργα εξοπλισμού στα πανεπιστήμια. Έχουμε 10 έργα προϋπολογισμούς 42 εκατομμυρίων κατά 20 χιλιάδων ευρώ. Ταυτόχρον, όμως, έχουμε και άλλες συνεργασίες. Έχουμε συνεργασία όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Κοινοτομίας, όπου είναι μπροστά από ο Πρίτανης που είναι επικεφαλής του τομέα υγείας και ο Κουρέτας ο οποίος είναι επικεφαλής, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτομίας. Συνδυάζουμε όλα τα δεδομένα, πάμε σε μία συλλογική αποτίμηση, αλλά ταυτόχρονα και πρόταση από όλους τους φορείς. Είναι μια μεγάλη διαβούλευση για να δούμε πώς τα σχεδιάσουμε και ειδοποιήσουμε με αυτά με τρίσιμα αποτελέσματα των νέων ΣΕΣ. Έχουμε μία συνεργασία με τον Πρίτανη για το θέμα του εγκολογικού κέντρου και της συνεργασίας με το ΣΕΡΝ. Είναι και επικεφαλής του τομέα υγείας, ξέρετε. Και επίσης, σε λίγο καιρό, είμαστε έτοιμοι με το Παλιπιστήμιο και με το Σύνδρομο Βιομηχάνων να κάνουμε την Κυψέλη Κοινοτομίας, που είναι ένα ζητούμενο στη σημερινή εποχή, ούτως ώστε επιστήμονες που έχουν κάποια σχέδια να μπορούν να παίρνουν τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και την τεχνική, επιστημονική και τεχνολογική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν στην αγορά εργασίας με παραγωγή, γιατί το σειδούμενο σήμερα είναι παραγωγή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη της Αλίας, τον κ. Γοραστό, ο οποίος επισκέπτεται το Παλιπιστήμιό μας, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Περιφερειάς με το Παλιπιστήμιο της Αλίας. Και, ήδη όπως ακούσατε από τις δηλώσεις του, πράγματι η Περιφερεια και το Παλιπιστήμιο συνεργάζονται σε πολλαφλά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορέσει το Παλιπιστήμιο να ανεβάσει το επίπεδο και των σπουδών, αλλά και να ρυθμίσει καλύτερα τη σχέση του με την κοινωνία, μια και ακριβώς οι απόφυτοι μας θα αποτελέσουν στελέχη της κοινωνίας και φυσικά θα δώσουν νέα γνώση σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας και άλλες τραστηριότητες. Η σχέση αυτή της Περιφερειάς με το Παλιπιστήμιό μας στηρίζεται στην κατασκευή εργών που ήδη έχουν δρομολογηθεί στις τέσσερες μεγάλες χώρες, προκειμένου οι φοιτητές μας να μπορούν να βρίσκουν χώρους για διαμονή, αλλά και για χώρους που θα μπορούσαν να περνάνουν χρόνο ελεύθερο αποδοτικό επικοδομητικά, προκειμένου να νιώθουν ότι πραγματικά είναι μια ζηστασία που προσφέρει το Παλιπιστήμιό μας.