2014.03.04 - ΠΔΕ - Συνέντευξη Τύπου με ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1. Κατσιφάρας) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: Τον καλλιτεκτικό Διευκολύτη του κ. Αμπατζίου να ευχαριστήσω τους ειδοποιούς αλλά και τα στελέχη του Διευκολύτη για την σημαντική και ταυτόχρονα ευγενική πρωτοβουλία τους να δώσουν μια παράσταση θεατική την παρασκευή του βράδυ στη Πάντρα, στο θέατρο Απόλλων για την οικονομική ενίσχυση του ογκολογικού ξενώνα της Περιφέρειας Δεδικής Ελλάδος. Ο σκοπός μας είναι διπλώς. Να αναδείξουμε τη σημασία της προσφοράς του ογκολογικού ξενώνα στη Πάτρα, στη Περιφέρεια Δεδικής Ελλάδος στον κόσμο που το έχει ανάγκη. Αλλά και ταυτόχρονα να ζητήσουμε από την κοινωνία να συμμετέχει στην οικονομική στήριξη για τη λειτουργία του ογκολογικού ξενώνα. Όταν ξεκίνησε, όχι μόνο ως ιδέα αλλά όταν εντάχτηκε το έργο του ογκολογικού ξενώνα στο περιφερειακό πρόγραμμα υπήρχε δέσμευση της κυβέρνησης τότε ότι θα συμμετέχει στην οικονομική στήριξη στο λειτουργικό μέρος, κατά 50% Αυτό όχι μόνο ξεχάστηκε ουσιαστικά έχει καταληθεί και όλο το οικονομικό βάρος προς υπόλοιπο η περιφέρεια και οι πολίτες που πραγματικά συλλησφέρουν οι επιχειρηματίες ή το απλός κόσμος. Η παράσταση που θα δώσουμε την Παρασκευή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη συμμετοχή των πολιτών της πόλης της Πάτρας αλλά και της περιφέρειας της Ελλάδας. Έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη των πολιτών θέλουμε τον ογκολογικό ξενώνα να τον αγαπήσει η πόλη να τον στηρίξει η πόλη και η περιφέρεια για να έχουμε πραγματικά μία δομή προσφοράς και ανηλυγής στον κόσμο που το έχει ανάγκη. Είναι πολλοί συμπολίτες μας που ζητούν ένα χεράκι βοηθείας. Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ιδιαίτερα όταν είναι πολύ πιεσμένοι όσο μόνο από την οικονομική συγκυρία αλλά και από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίσουμε. Ο ογκολογικός ξενώνας δίνει μία ανάσα δίνει ένα χεράκι βοηθείας σε αυτούς που θέλουν και ανάγκη. Θέλουμε λοιπόν και ζητούμε με τον ευθύ τρόπο τη στήριξη της ιδιοργάνωσης της εμπλήδας που κάνουμε με τον διπεθέικο Πάτρα θέλουμε και ζητούμε τη βοήθεια των πολιτών και της κοινωνίας θέλουμε την οικονομική τους στήριξη και βεβαίως το διπεθέ πέρα από την συνολική προσφορά του στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην κοινωνία έχει και μία άλλη τυχία αναδείξη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας που είναι στοιχεία που θα έχουμε όσο ποτέ ανάγκη σήμερα ως κοινωνία. Ένα άλλο μήνυμα που έρχεται μέσα από τον διπεθέικο της συνεργασίας με την κυβερία είναι η συνεργασία, είναι οι αποκινού πρωτοβουλίες σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Το Δικαιητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Ξενών συμμετέχει ο πρόεδρός του είναι και αυτός σήμερα εδώ και τον Στάρης όπως και η κυρία Μασαρά, η πρόεδρος του Οικονομικού Συμβούλιο σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να λειτουργήσουμε και λειτουργούμε τον Ογκολογικό Ξενώνα. Ο Ογκολογικός Ξενώνας να προσφέρει στους πολίτες και στην κοινωνία που το έχει όσο ποτέ ανάγκη και να τονίσω πίσω ότι είναι ο μοναδικός ξενώνας που απευθύνεται και εξυπηρετεί ογκολογικούς πάσκοπες αλλά και τους συμοντούς που είναι ερετού θεσμού, αυτοδικητικού θεσμού. Είναι ο μοναδικός αυτοδικητικός θεσμός ως δομή κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε στο εικόνι μας ένα κόσμιμα. Αυτό το κόσμιμα πρέπει να έχει οικονομική διωσιμότητα. Το κράτος ουσιαστικά δεν συμμετέχει καθόλου με όρους. Η περιφέρεια σηκώνει όλο το βάρος και επίσης η κοινωνία ανταποκρίνεται καθημερινά.