Παραδοσιακά Κούλουμα στο Παραποτάμιο Πάρκο του Δήμου Αρταίων με πολλούς χαρταετούς στον ουρανό (ARTA WebTV, 2023)
: Παραποτάμιο Πάρκο Στήχημα και για εμάς, στην επόμενη δημοτική περίοδο, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο αυτό το όμορφο χώρος του Παραποτάμιο Πάρκο, για να μπορέσουμε να το αγκαλιάζουν οι πολίτες και να είναι μια διέξοδος για αυτούς. Θέλω να πω όμως ότι, και μιας και κλείνουμε τις εκδηλώσεις της αποκριάς, ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, ο Δημοτικοί Αρχοί, για τις εκδηλώσεις, πώς εξελίχθηκαν, για τον κόσμο που ήρθε στην πόλη μας, τους δημότες που χάρηκαν όλες αυτές τις εκδηλώσεις και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, όλους τους συμμετέχοντες, όλους αυτούς που μας βοήθησαν, τους δημότες, τους επισκέπτες, τους χορηγούς, τα στελέχη του Δήμου, τον αρμόδιο του Δήμαρχου του Δήμου του Νίκο Τολιόντο, τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών, που καταφέραμε πραγματικά να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο, να περάσουμε όμορφα στις γιορτές αλλά να τονώσουμε και την τοπική μας οικονομία. Συνεχίζουμε με τις επόμενες εκδηλώσεις που είναι ο δρόμος του Γεφυριού και το Πάσχα και νομίζω ότι θα πάμε αρκετά καλά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε έτσι με αυτόν τον τρόπο την πόλη μας, γιατί η πόλη μας αξίζει πολύ περισσότερα και σιγά σιγά θα κατακτήσουμε αυτό το στίχημα που έχουμε βάλει και εμείς. Να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή, με υγεία, με δύναμη και με συνεργασία και με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε πολλά για την πόλη μας. Η Σαρακοστή είναι η μεγαλύτερη και η αρχαιότερη Σαρακοστή της Χριστιανωσύνης. Μας προτιμάζει για τη μεγάλη γιορτή το Άγιο Πάσχα. Εύχομαι λοιπόν σε όλα τα παιδιά σήμερα να πετάξουν το χαρταετό, να χαρούνε, να παίξουν, ο χαρταετός τους να πάει πιο ψηλά από κάθε άλλη χρονιά και σε όλους όπου κι αν πάνε, ό,τι κι αν κάνουν, να περάσουν όμορφα. Χρόνια πολλά σε όλους. Καταρχάς να ευχηθώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Αρτινούς, με υγεία, καλή Σαρακοστή και εύχομαι να είναι μια περίοδος στην οποία τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους. Είναι μια ωραία μέρα όπως είπατε. Πιστεύω ότι όχι μόνο στην Άρτα αλλά και σε πολλά από τα χωριά μας γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις. Είναι μια ευκαιρία μετά από τα τρία χρόνια της πανδημίας να βρεθούμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές και βέβαια να πάρουμε μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από εδώ και πέρα. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμαρταιόν όσον αφορά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στακούλουμε λοιπόν στο Περαποτάμιο Πάρκο. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή με υγεία για όλους. Με σύμμαχο τον καιρό, ιδανικός ο τόπος, τέλεια η τοποθεσία θα έλεγα, γι' αυτό και αυτή η προσέλευση του κόσμου βοηθάει και στο να έρθουν, το parking δίπλα μας τους δίνει την δυνατότητα να παρκάρουν, και στο να πάρουν τα εδέσματα που προσφέρει σήμερα ο Δήμος αλλά και στο να κάνουν τη βόλτα τους στο Περαποτάμιο Πάρκο να πετάξουν το χαρταϊτό. Υπάρχει και ο αίρας που βοηθάει και αυτό και βλέπετε όλη η περιοχή είναι γεμάτη από χαρταϊτούς και ο ουρανός μάλλον είναι γεμάτος από χαρταϊτούς. Και εξελίσσονται όλα ιδανικά, ονειρεμένα θα έλεγα, για όλους και για τους Δημότες αλλά και για τον Δήμαρτέων, για όλες τις υπηρεσίες που έχουν αυτές τις μέρες δουλέψει ακατάπαυστα, προκειμένου να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Καλύτερα, κουστιμή υγεία για όλους μας. Να ευχεθώ και εγώ από τη μεριά μου χρόνια πολλά σε όλους τους Δημότες, πραγματικά είναι μια όμορφη και καταπληκτή μέρα. Μετά από δυόμιση χρόνια, τρία εγκλησμού, ήρθαμε να γιορτάσουμε, πιστεύω να το χωρούμε όλοι και να το χωρούν και οι συνδημότες. Είναι μια ωραία πρωτοβουλία του Δήμαρτέων που θέλουμε να καθιερωθεί, να την αγκαλιάσει ο κόσμος σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς και το Σύλλογο του Σκουπιφτηρίου. Ελπίζουμε ότι θα είναι ένα πρωτοβήμα μετά από τόσα χρόνια για μια πραγματικά ωραία διοργάνωση. Η αλήθεια είναι, με σύμμοχο τον καιρό, κόσμους πάρα πολύς να το ευχαριστηθεί, να διασκεδάσει. Σήμερα κλείνει το Τριώδιο και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα. Καλή Σερακοστή και να είμαστε γεροί το Πάσχα. Χρόνια πολλά και από μένα, καλή Σερακοστή, με υγεία σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά μετά από τρία χρόνια εγκλησμού, σε εισαγωγικά θα λέγαμε, τα ακούλουμε φέτος και οι αποκρέσεις ήταν διαφορετικές. Οι εικόνες, αν θα δείτε, το δείχνει μόνο το. Ο κόσμος θέλει να βγει, θέλει να διασκεδάσει. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Να μην το ξαναβιώσουμε αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια. Να είμαστε καλά, να έχουμε υγεία και κάθε χρόνο να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις και να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε ακόμα περισσότερο. Καλή Σερακοστή σε όλους. Να είμαστε καλά πάνω απ' όλα. Θεωρώ ότι γενικότερα η Άρτα γέμισε με κόσμο αυτές τις μέρες και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Ούτως ή άλλως αυτό θέλουμε. Να ευχηθούμε υγεία και χαρές από εδώ και πέρα και η καραντίνα να μην μας ξανακλείσει ποτέ. Καλή Σερακοστή. Χρόνια πολλά. Καλή Σερακοστή σε όλους. Βλέπουμε σήμερα στο παραλίμνιο Ποτάμιο Άρτας. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πέρα για πέρα απ' τα προσδόκητα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές στο Δήμο Αρτέων με όλους όσους συνεργάστηκε για την Άψο για αυτή η μέρα. Έχουμε το μοίρασμα Χαλβά, Ταραμά, όλα τα παραδοσιακά εδέσματα, την παραδοσιακή φασολάδα. Όπως βλέπετε και πίσω μας, ο κόσμος σήμερα ασφυκτιά στο παραποτάμιο Πάρκο και είναι μία από τις καλύτερες μέρες. Συμμεσήχομαι και τον καιρό και όλα καλά. Χρόνια πολλά. Καλή Σερακοστή. Είναι πάρα πολύ όμορφα σήμερα και ούτε πολύ ήλιο, ούτε... Τον κατάει λοέρα για Χαρταϊτό. Σε συνδυασμό με το ακούλο μου που έχει ο Δήμος θα τσιμπήσουμε και κάτι της, θα χορέψουμε και κάτι της και θα περάσουμε όμορφα. Σηκώθηκε ο Χαρταϊτός, πήγε πάρα πολύ ψηλά. Ναι, έτσι και έτσι. Έχει αέρα αλλά όχι και τόσο. Άρα δηλαδή μας ευνόησε το γεγονός ότι έχει αέρα σήμερα για να πάει ο Χαρταϊτός όσο το δενατόν πιο ψηλά, έτσι δεν είναι? Ναι, πρέπει να το ζυγίσουμε καλά και άμα είναι ζυγίσμενος πετάει. Καλημέρα, καλημέρα κι από μας. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, καλά ακούλο μας σήμερα, καλή Σαρακοστή, με υγεία πάντα και ό,τι καλύτερο για όλο τον κόσμο. Φιές μου για τη σημερινή μέρα έχουν να κάνουν με το Δήμο μας. Εύχομαι καλή Σαρακοστή, με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας σας ξεχωριστά. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή. Επιτέλους μετά από τρία χρόνια ο κόσμος της Σάρτας ξαναζει τέτοιες έντονες στιγμές που χρειαζόταν είχαμε κλειστεί στα σπίτια. Είναι μια πολύ καλή κίνηση και ο κόσμος φαίνεται ότι ανταπεξύλθε σε αυτό. Καλή Σαρακοστή να έχουμε όλοι και πάνω από όλα υγεία. Μόνο αυτό είναι το ανεκτίμητο. Τίποτα άλλο. Να είμαστε καλά. Είναι υπέροχη εκδήλωση. Νομίζω ο κόσμος είχε ανάγκη να βγει έξω, να το χαρεί, να πετάξει στους χαρταϊτούς του. Είναι καλό να γίνονται αυτά, γενικότερα για όλους μας, οπότε να συχίσουμε έτσι και να βοηθάμε όλοι να γίνονται ακόμα καλύτεροι σε αυτές τις εκδηλώσεις και να αναπτύσσονται περισσότερο και να περνάμε όμορφα. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή. Χαίρονται τα παιδιά αλλά χαίρονται και οι μεγάλοι. Είναι πολύ ωραία, χρόνια πολλά σε όλους και υγεία πάνω απ' όλα. Καλή επιτυχία και του χρόνου. Να έχετε πάντα υγεία, να μπορείτε να τα λέτε αυτά που πρέπει να γίνονται, ας πούμε, στην ημέρα αυτή. Και βλέπω ότι ο δήμονας θα έχει οργανώσει πάρα πολύ καλά και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή. Υγεία πάνω απ' όλα. Πάω να πέταξε το χατέ αυτό. Χρόνια πολλά!