Επίσκεψη Δημάρχου Τρίπολης σε Βουνό και Κάνδαλο (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον δημαρχό μας διότι τίρσε τα προεκλογικά λόγια που είπε ότι θα βρεθεί κοντά στα χωριά και πράγματι βρέθηκε. Αυτό το που βλέπετε το έργο αυτό, όταν έρχεται το νερό από εδώ, ξοχύλαει στο δρόμο την άμερια και την άλλη και έπεσε μες στα χωράβια. Ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε. Είχε καθαριστεί το 90, ύστερα από 30 χρόνια ήρθε τώρα πάλι ο κύριος δήμαρχος να το καθαρίσει. Εδώ δεν μπαίνει ούτε γάτα κάτω, όποτε βλέπω τα ξύλα που έχουν πέσει από μια μεριά και από την άλλη, άλλωστε έχουν υπαρθεί φωτογραφίες και φαίνονται. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον δήμαρχό μας, διότι όπως είπα νωρίτερα τύρσε τα λόγια του, στο χωριό μου έφτιαξε τη βεράντα της εκκλησίας και την πλακώστρωσε και τώρα είναι έτοιμη να πλακωστρώσει και η πλατεία. Έχουν κοπεί τα λεφτά και περιμένουμε να φύγει ο πάγος, να έρθει η άνοιξη, γιατί αν την κάνουμε τώρα θα τα σηκώσει και θα είναι τζάπα τα έργα. Καταρχήν να ευχαριστήσω τον κύριο δήμαρχο και τον κύριο αντιδήμαρχο κύριο Κανελλόπουλο και όλη τη δημοτική αρχή που είναι δίπλα μας. Είναι δίπλα μας και δίνει λύσεις άμεσα και θα το διευκρινίσω αυτό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έριξε το πρώτο νερό, διαπιστώσαμε ότι το ποτάμι αυτό είχε πολλά κενά, δηλαδή έφευγε το νερό, είχε σπάσει δεξιά-ριστερά. Οι διοχτήτες των παρεκείμενων χτημάτων λέγανε τι θα κάνουμε. Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Κανελλόπουλο και αυτό είναι το σημαντικό. Την επόμενη μέρα ήρθε ο κύριος Κανελλόπουλος, έκανε αυτοψία σε συνενόηση με τον κύριο δήμαρχο. Την μετεπόμενη μέρα, δηλαδή σε δυό μέρες μέσα, αρχίσανε τα μηχανήματα να δουλεύουν. Και σήμερα βλέπουμε αυτό που έγινε. Δηλαδή αυτό το άμεσα μας ενθουσιάζει και τους δίνουμε συγχαρητήρια, γιατί δίνουν άμεσα λύσεις. Εγώ, σαν πρόεδρος του βουνού, είμαι πολύ κανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, όσον αφορά τα έργα που έχουν γίνει. Συνεχώς γίνονται και σήμερα το GCP της Δημαρχίας ήταν στο χωριό μου. Καθημερινά οι κάτοικοι δίνουν συγχαρητήρια, όχι σε μένα, αλλά στην δημοτική αρχή, γιατί βλέπουν ότι είναι δίπλα μας. Και αυτό που έχω πει και σε άλλη συνέντευση, ότι η Δήμος Τρίπολης δεν είναι μόνο η Τρίπολη, αλλά μας δείχνουν ότι είναι και τα χωριά μας και είναι δίπλα μας. Ήσαμε και τους προέδρους, είμαστε στο χωριό Κάνδαλος και Βουνό στα όρια. Έγινε ένα έργο αντιπλημμυρικό, το οποίο ήταν απαραίτητο από τι ακούσαμε από τους προέδρους. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως είχαμε διακηρύξει από την αρχή, γιατί για μας τα χωριά είναι στην ίδια μορφή, για να μην πω σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από ότι είναι η πόλη. Γιατί πιστεύουμε ότι τα χωριά από τον Καλλικράτη έχουν μείνει αρκετά πίσω, όταν ενώθηκαν με τον Δήμο της Τρίπολης. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί τα χωριά όπως έχουμε πει επανειλημμένως είναι αυτά τα οποία στηρίζουν πραγματικά το Δήμο. Αν δεν υπάρχουν τα χωριά και ο πρωτογενής στο ΜΕΣ, γιατί εδώ που είμαστε μιλάμε για μια περιοχή, την ξέρουν οι κάτοικοι, που είναι πολύ παραγωγική. Το βουνό, το Κάνδαλος και όλα τα χωριά της Τεγείας, και τα υπόλοιπα χωριά της Τεγείας, είναι εξαιρετικά παραγωγικά στον πρωτογενή τομέα. Άρα αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, δεν στηρίζεται ο Δήμος Τρίπολης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όχι μόνο η Δημοτική Αρχή, η Περιφοριακή Αρχεία, πρέπει να το καταλάβουμε και όλοι οι πολίτες, ότι τα χωριά είναι που στηρίζουν την πόλη. Παγγελματίες και στα καταστήματα, αλλά και γενικότερα στο Δήμο. Άρα, στόχος ο δικός μας από την αρχή, είναι να μπορέσουμε, όσο μπορούμε, να στηρίξουμε τα χωριά μας. Σίγουρα υπάρχουν και προβλήματα, υπάρχουν και καθυστερήσεις. Εγώ δεν θέλω να λέω ότι όλα γίνονται... Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι όλη η Δημοτική Αρχή, δεν είναι μόνο η Αντιδήμαρχη, η Δημοτική Συμβουλή είναι εδώ, ο κύριος Αλεξάγης, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος της ΤΕΓΕΑς μια σχήμα στην ΤΕΓΕΑ, ο κύριος Μακαρούνης, ο κύριος Κανηλόβουρος που έχει την τεχνική περίσταση, και όλη η πόλη, και όλη η Δημοτική Αρχή δουλεύει και προσπαθεί να στηρίξει τα χωριά. Εγώ αυτό που θέλω να πω και να δεσμεφθώ απέναντι στους κατοίκους είναι ότι στα επόμενα δύο χρόνια της στιτίας μας, αυτής της στιτίας μας, θα είμαστε δίπλα στα χωριά και όποιεςδήποτε παραλήψεις, προβλήματα πιθανόν να υπάρχουν. Ξέρετε, όποιος κάνει δουλειά θα κάνει και λάθη, θα υπάρχουν και προβλήματα. Μα δεν κάνεις τίποτα είναι πιο δύσκολο να κάνεις λάθος. Άρα αυτό που δεσμευόμαστε εμείς, όλη η Δημοτική Ομάδα, είναι ότι και τα επόμενα δύο χρόνια αυτής της στιτίας θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, είτε είναι μηχανήματα του Δήμου, είτε είναι προσωπικό του Δήμου, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά, είτε είναι εργολαβείς, γιατί πολλές φορές χρειάζονται να γίνουν εργολαβείς, θα είμαστε δίπλα σε όλα τα χωριά μας. Όχι μόνο ενώ στα χωριά της στιτιαίας που σήμερα είμαστε, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου. Γιατί, επαναλαμβάνω, είναι αδύριτη ανάγκη να στηριχθούν τα χωριά. Αν δεν στηριχθούν τα χωριά και καταρρέψουν τα χωριά, θα καταρρέψει ο Δήμος Τρίποντης.