Διάλεξη 13η / Διάλεξη 13 / Διάλεξη 13η - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Διάλεξη 13η: Σε αυτό το μάθημα θα μιλήσουμε για διακοπές, θα μιλήσουμε για διακοπές που είναι ένα θέμα πάρα πολύ αγαπητό σε όλους μας έτσι κι αλλιώς ποιος δεν θέλει να πάει να ξεκουραστεί, να κάνει τα μπάνια του, να δει αυτός που προτιμάει περισσότερο από άλλους στην καθημερινότητά του κλπ. Οπότε για να δούμε λίγο τι ασκήσεις έχουμε να κάνουμε εδώ. Καταρχήν τα γλωσσικά πρότυπα για τις διακοπές είναι στη σελίδα 45. Να δούμε λίγο πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα γλωσσικά πρότυπα. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο μοντέλο, δείτε κάτι, Ιωεμανουέλα, θα μπορούσε να είναι Ιωεμαρία, θα μπορούσε να είναι Ιωεχρυσάνθη. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ ωραίο. Όλα αυτά είναι παραδείγματα που κάθε φορά ανάλογα με την περιίσταση μπορούμε στις δομές που υπάρχουν εδώ, σε αυτό το συνεφάκι το συγκεκριμένο, μπορούμε στις σελίδες 45 υπάρχουν οι δομές να τα τροποποιούμε για να λέμε αυτό που πραγματικά θέλουμε κάθε φορά. Για να δούμε ένα άλλο μοντέλο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Ειν μότο, ειν μάκηνα, ειν αέριο, ειν τρένο. Μπορούν να αλλάζουν αυτά. Αν τρώω παρίτζι, αν τρώω τα τένε, αν τρώω κορφού, αν τρώω ρόδες, αν τρώω τσίπρο, αν τρώω κρέτα. Για να δούμε ένα άλλο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Είω αν τρώω παρίτζι κον ουν κομπάνιο ειν μότο. Είω φαραίει λε βακάντσε κον ου μιέι. Φαραίμε λε γύρω δε λε Σιτσιλια κον ουν λουλότ. Είω φαραίει λε βακάντσε κον ουν μιέι. Φαραίμε λε καμπέτζο κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά. Φαραίμε λε βακάντσε κον ουν λουλότ πρόπριο ειν Καλτσιδικά.