Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00 πμ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2022)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ευχαριστώ. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Καλημέρα σας, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Γραμματέα, κυρίες και κύριοι επικεφαλείς των παρατάξεων, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, ύψεις τη τιμή προς το πρόσωπό μου η πρόταση του κυρίου περιφερειάρχη και η ψήφιση της για την εκλογή μου ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κορυφαίου Θεσμικού Οργάνου της Περιφερειάς μας. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Ναός της Δημοκρατίας για την περιφέρειά μας, είναι το θεσμικό όργανο έκφρασης όλων των περιφερειακών παρατάξεων ως εκπροσώπων των πολιτών της περιφέρειας, με βάση πάντοτε τον σεβασμό προς τις διαφορετικές ή αντίθετες απόψεις. Και οφείλει το Συμβούλιο, εκτός του αποφασιστικού του ρόλου, να δώσει στην κοινωνία την εικόνα του πρότυπου σε πολιτικό επίπεδο. Υπηρετώντας 16 περίπου χρόνια από διαφορετικές θέσεις και τους δύο βαμβούς τοπικής αυτοδιοίχησης, κύριε Περιφερειάρχα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας δηλώνω ότι θα υπηρετήσω με συνέπεια, συναντερφικότητα, συνεργασία και με όλες τις δυνάμεις το θεσμό του Προέδρου αφενός για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητές μου σύμφωνα με τις σκήμενες διατάξεις και το κανονιμό λειτουργίας του Συμβουλίου μας για το καλό της Περιφερειάς μας και των πολιτών της. Αφετέρου, για αναφανό αντάξειος της εμπιστοσύνηστας στην εκλογή μου. Τελειώνοντας, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι όλους, παρακαλώ, επιτρέψτε μου ως νεοεκλεγής Πρόεδρος, να ευχαριστήσω και εγώ και εκ μέρους όλων σας τον απερχόμενο Πρόεδρο τον κ. Ηλία Σανίδα για το έργο και την προσφερά του αλλά και για την άψογη λειτουργία του Συμβουλίου μέχρι σήμερα με πάντοτε δημοκρατικές διαδικασίες και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ζητώ από όλους την συμπάραστασή σας και είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ήθελα να συγχαρώ με τον πιο θερμό τρόπο τον φίλο και συνάδελφο Σπύρο Νικολάου για την εκλογή του στο κορυφαίο αξίωμα του κορυφαίου συλλογικού μας Ρωγάνη αυτό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και να εκφράσω την προτοδοκία και συνάματη δεβαιότητα ότι με τις ίδιες αρχές που λειτουργεί στον Περιφερειακό μας Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια και το υψηλό επίπεδο λειτουργίας και ποιότητας δημοκρατίας θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με βάση και της βέβαια τις προσωπικές του αρχές που είναι γνωστές και τις έχει αποδείξει. Επίσης παράλειψήμου νωρίτερα να καλωσορίσω στην πρώτη συνεδρία που συμμετέχει το νέο μέλος του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, η Ευθυνία Έννη Αργυροπούλου στην οποία είναι η πρώτη της συνεδρίας και της ευχόμαστε καλωσόρισες στο σώμα. Σπύρο μου, καλή επιτυχία, καλή πορεία, επαγαθώ της Περιφερίας Τεράς Αλλάνας. Ευχαριστώ πολύ. Να καλωσορρούσουμε και εμείς στην καινούργια Περιφερειακή ο Συμβουλίος. Συγγνώμη, Έννη, ήταν συγκίνηση. Να σου ευχηθούμε ότι καλύτερο. Δεν ξέρω αν θέλει κάποιος να τοποθετηθεί. Κύριε Μπάτσχερ. Θα ταρχάς να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τον απερχόμενο Πρόεδρο του Λιδία Σανίδα, ο οποίος άσκησε δεκαθεί κοντά του, ομολογουμένως πρέπει να πούμε, μέσα σε πολλά πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Οι συνειδριάσεις με τη δηληδιάσκεψη, ειδικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ήταν και η πιο εύκολη διαδικασία και να το ευχηθούμε ως παράταξη. Καλή επιτυχία στα νέα, καθή κοντά του. Για δε τον νέο Πρόεδρο τον κ. Νικολάου, η αυτοδιοικητική του εμπειρία, νομίζω, αποτελεί εγγυήση για την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Καλή επιτυχία, Πρόεδρε, και καλή δύναμη στα καθή κοντά σου. Να είσαι καλά. Να πω κι εγώ δυο λόγια. Και εμείς ευχαριστούμε από τη πλευρά της παράταξής μας του κ. Σανίδα για την άψογη συνεργασία τα τρία χρόνια. Είμαι και ο μακροβιότερος Πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν δεν κάνω λάθος. Και ελπίζω, συγχαίρω τον νέο Πρόεδρο και ελπίζω να συνεχίσει στην ίδια πορεία αν μπορεί και να ξεπεράσει τον απερχόμενο Πρόεδρο και με πνεύμα συνεργασίας για το καλό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σας ευχαριστώ πολύ. Επιτρέπεται, κύριε Πρόεδρε. Ο κεδός για αμελούς. Εγώ δεν θέλω να χαλάσω αυτό το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Θα ευχηθώ καταρχάς καλή επιτυχία στο έργο του αγαπητού Σπύρου γιατί υπάρχει συμπάθεια και στο πρόσωπό του και εκτίμηση. Εμείς και για τον κ. Σανίδα είχαμε εκτιμήσει και εκτιμάμε ότι έκανε πολύ σημαντικές προσπάθειες να φέρεις επέρας το δύσκολο έργο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ωστόσο έχουμε κάνει παρατηρήσεις και για την εύρεθμη λειτουργία του και για ζητήματα στα οποία υπήρχαν παραλήψεις. Θέλουμε ο νέος Πρόεδρος να λάβει υπόψη αυτές τις παρατηρήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία από την προηγούμενη γιατί υπάρχουν περιθώρια καλύτερης λειτουργίας, ώστε να είμαστε από καλύτερη θέση να αντιμετωπίζουμε ζητήματα. Εύχομαι καλή επιτυχία, κύριε Νικολάου, στο έργο σας. Εγώ εύχομαι μετά την εκλογή του κυρίου Νικολάου στη θέση του Προέδρου καλή δύναμη και στον απερχόμενο Πρόεδρο, τον κύριο Σανιδά, καλή θετία σε μία αντιπεριφερειαρχής. Ελπίζω, κύριος Νικολάου, να μην χρησιμοποιήσει τίποτα και ποσότητα αντισυπτικού που είχε χρησιμοποιήσει ο κύριος Σανιδάς, αν και βλέπω ότι δύο από το Σεπτέμβριο έρχεται μεγάλο... Αυτό ήθελα να πω, πού πήγε και κάθισε ακριβώς δίπλα ή εκεί πέρα. Λοιπόν, αυτό είναι χαρητολογόντας. Εύχομαι υπομονή, γιατί το έργο εδώ πέρα χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πιστεύω ότι στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσουμε σε αυτό το έργο του κόσμου που είναι και δύσκολο. Ευχαριστώ και πάλι τον πρώην παραέργο του κύριου Σανιδά. Ευχαριστώ πολύ. Κάποιος άλλος. Λύει τις συνήθειες. Νομίζω ότι τελειώσαμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Υπάρχει γλυκό που έχω φέρει για όλο τον κόσμο, φεύγονται. Υπάρχει γλυκό από τον τέος πρόεδρο. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ.