Έργα αγροτικής οδοποιίας στο Ελαιοχώρι από τον Δήμο Τρίπολης (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Μας επισκέφτηκε ο κύριος δήμαρχος με τους συνεργάτες του και ήρθα να δούμε την εξέλιξη των έργων που είναι η αποκατάσταση στους αγροτικούς δρόμους. Το Λεωχώρι έχει ατέλεια τους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι άλλοι ανοίχθηκαν κανονικά με σχέδια, άλλοι πρόχειρα από τους ιδιώτες κλπ. Και υπάρχουν εφορές. Εν τούτοις έχουμε καταφέρει στα προηγούμενα χρόνια να αποκαταστήσουμε και με τσιμέντο και με χαλίγκια και στην παρούσα φάση επικίνδυνα σημεία και εκεί που κυρίως δεν πήγαμε σε ιδιωτικά χωράφια και κατά κάποιον τρόπο ιδιωτικούς δρόμους, κεντρικούς δρόμους αποκαταστήσαμε και θα υπάρχει καλύτερη πρόσβαση. Πιστεύω και ελπίζω ότι σε λίγες μέρες, σε λίγο καιρό, όποτε υπάρχει φθανότητα και με τα μηχανήματα του Δήμου ότι θα αποκατσαθούν και κάποιες άλλες ζημιές και όλα θα είναι καλά. Εμείς είμαστε εδώ παρόλοι, ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή και είμαστε κοντά στους ανθρώπους. Σε τίποτα άλλο. Δεν περιμένουμε από τους ανθρώπους σε κανένα τίποτα, ούτε ευχαριστώ, ούτε τίποτα. Είμαστε και παλεύουμε κάθε μέρα και ίσως και νύχτα το μυαλό μας για να βιλήσουν τα προβλήματα του χωριού μας. Και ευχαριστώ τον κόσμο που επί συνεχή χρόνια με εκλέγει. Είναι μεγάλη τιμή, θεωρώ ότι μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. Ευχαριστώ. Είμαστε σήμερα στο Ελεωχώρι με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Κανελλόπλο και το Δημοτικό Σύμβουλιο του Κορηθείου τον κ. Παπαδάτο, με τον πρόεδρο εδώ το φίλο του κ. Γιάννη τον Μέγκο. Γίνεται αυτό το διάστημα μια εργολαβία που αφορά από κατάσταση αγροτικών οδών στην κοινότητα Ελεωχωρίου. Επειδή είχαμε έρθει πριν 2 μήνες, πριν 3 μήνες περίπου και είχαμε συζητήσει ότι είναι κάποια σημεία που δεν μπορούν να πάνε τα μηχανήματα του Δήμου, όταν είναι ερπιστηριοφόρο, κάναμε εργολαβία και μπόπκατ να μπορέσει να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολα σημεία. Όπως έχουμε πει και άλλες φορές, στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε στη διάρκεια αυτής της θητίας όλους τους αγροτικούς δρόμους σε όλα τα χωριά να τους αποκαταστήσουμε. Το μεγάλο πρόβλημα που το έχουμε πει πολλές φορές είναι ότι είναι χιλιάδες τα χιλιόμετρα της αγροτικής οδοπίας, 78 χωριά με εκατοντάδες χιλιόμετρα το κάθε χωριό. Εδώ το Ελεωχώρι, ένα μεγάλο χωριό με πολύ μεγάλο ελαιόνα πίσω μας που βλέπετε, που όπως είπε και ο Πρόεδρος έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοπίας, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι υποδομές. Είναι αλήθεια ότι και κάτι και εδώ μας ζήτησαν και κάποια τεχνικά σε κάποια σημεία γιατί είναι ένα, όπως όλοι βλέπουμε, είναι σε ένα σημείο που δεν είναι επίπεδο, είναι βουνό και με τα νερά δημιουργούνται προβλήματα. Είδε ο κύριος Αντιδήμαρχος εδώ, ο κύριος Κανελλόπλος που είναι και τεχνικός και τις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να δούμε να φτιάξουμε και κάποια τεχνικά με βάση στη δυνατότητα την οικονομική πάντα γιατί τα προβλήματα είναι πολλά, οι λύσεις είναι συγκεκριμένες, κοστίζουν και ο δήμος προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να ανταποκριθεί στα προβλήματα των συμπολιτών. Υπάρχει η εργολαβία και της αγροτικής οδοπίας και αυτή που αναμένουμε τώρα από τον Τρίτσι και όπως έχουμε πει ο στόχος είναι μέσα σε αυτή τη θητεία, σε αυτή την τετραετία, σχεδόν το σύνολο της αγροτικής οδοπίας του δήμου μας εφόσον προχωρήσουν και προχωράνε οι εργολαβίες να μπορέσουν και με τη βοήθεια βέβαια των μηχανημάτων και του προσωπικού του δήμου να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε στον δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Επίσης να πω μια σχήμα στο Ελαιοχώρι ότι χθες, κύριε Πρόεδρε, υπογράφηκε η σύμβαση για το Μουσείο Ελιάς και Συντηροδρόμου, ένα σπουδαίο έργο που θα γίνει εδώ στο Ελαιοχώρι. Τις επόμενες, το επόμενο διάσημα, χθες υπογράψαμε τη σύμβαση, ο ανάδοχος θα ξεκινήσει τις εργασίες και από ό,τι συσδίσαμε χθες, κύριε Πρόεδρε, θα το τελειώσει και πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα που έχει στην μελέτη. Και μένει και η εκκρεμότητα που έχουμε συζητήσει στην επίσκεψή μας πριν τρεις μήνες για ένα κήπδο 5-5, το οποίο και αυτό προχωρά με την μελέτη. Σύντομα θα έχουμε εξελίξει και σε αυτό για να μπορέσουμε σε ένα μεγάλο χωριό του Δήμασο, όπως είναι το Ελαιοχώρι, όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι υπάρχουν πάρα πολλά παιδάκια, να έχουν χώρους έτσι να παίξουν και να αθληθούν.