Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρδίτσας της 16/10/2018. (Δήμος Καρδίτσας, 2018)
: Όλα, λοιπόν, τα μέτρα τα οποία τα κάνουμε κάθε χρόνο, πριν συμπληρωθεί πενταϊτία, για τους οφυλέτης οι οποίοι σπάει να κλείσουν πενταϊτία, τα περισσότερα από αυτά είναι 20 έτιας. Αλλά επειδή κάποιοι από εκεί μπορεί να παρασφυρίσουν και είναι πενταϊτίας και κάποιοι να παραγγραφεί, η Οικονομική Επιτροπή παίρνει κάθε φορά απόφαση και ανατρέξετε λίγο στον εαυτό σας να δείτε ότι δεν τα ψηφίζετε στις 7. Ενώ από τη μία μας ψέχεται γιατί δεν τα κάνουμε, από την άλλη όταν έρχονται να ψηφίζετε. Εδώ υπάρχει μια ανατιστυχία μεταξύ της ερώτησης και των πράξεων που κάνουμε. Αν, λοιπόν, θέλουμε όλοι να μην παραγγράφονται οι απαιτήσεις, θα έρθει τώρα κι ένα άλλο θέμα μέχρι τέλος του χρόνου, που θα φορά το έτος 2012-2013, ποιο είναι αυτό που συμπληρώνει την πενταϊτία, έχοντας δοσιαστική εντολή, είτε έρχονται εκλογιάσεις, είτε δεν έρχονται, κάθε χρόνο και γίνεται αυτό, η κυρία Τσιλέπω το ψήψει την προηγούμενη φορά. Κι ο κ. Βαρλάς την αρχή που έκανε έντονη η πολίτη, σε αυτό το είχε ψηφίσει. Οι άλλες πλευράς δεν έχουν ψηφίσει. Άρα, λοιπόν, η απάντηση είναι από τη μία μας, κατηγοράται ότι παίρνουμε όλα τα μέτρα που πρέπει και είμαστε κατά του πολίτη, να μη μάζετε ότι δεν τα κάνουμε. Όλα τα κάνουμε και η εντολή είναι σαφής. Η Δημοτική Αρχή δεν παρεβαίνει σε αυτό, δεν θέλω να αναφερθώ στο παρελθόν, αλλά το ξέρει πολύ καλά ο κ. Σκορκότζελος ότι έχουμε πει είναι ένα ανεξάρτητο πράγμα, δεν κοιτάζουμε εμείς ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος. Όλα τα μέτρα που αναστέλουν την πιθανότητα παραγραφής τα παίρνουμε. Δεν παραγράφεται επί της ιδέας μας τίποτα. Μόλις είναι να συμπληρωθεί η πενταϊτία αμέσως γίνονται ιδέως τις ενέργειες και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μην γίνει παραγραφή. Τώρα αν κάνουμε κατασχέσεις των σπιτιών τους ή κάποια πολύ αυστηρά μέτρα είναι ένα άλλο ζήτημα. Όμως αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσει το κοντέρ της παραγραφής να ξεκινάει από το μηδέν, τα κάνουμε όλα και κατηγορούμαστε από εσάς από την αντιπολίτευση ότι μάλλον είμαστε περισσότερο αυστηρία πόσο πρέπει. Ή αν θέλετε από τον Μέσο Δήμο. Εμείς ξεκινήσαμε πρώτοι να παίρνουμε αυτά τα μέτρα και δεν τα κάναμε ούτε υπέρ ούτε κατά του πολίτη. Τα κάνουμε για λόγους ισότητας. Έχουμε πει ότι εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε υπέρ των συναιπών και κατά των συναιπών. Και για να έχουμε αυτή την ισότητα μεταχείριση γι' αυτό τα κάνουμε. Κάποιοι αυτά τα ερμήνευσαν αρνητικά. Ένας από αυτούς ήταν και εσείς και τώρα μας κάνει αυτή την ερώτηση. Πραγματικά το απορώ γι' αυτό το πράγμα. Ανατρέξτε πίσω στο παρελθόν στις αποφάσεις που πήραμε. Δέστε τη θέση που πήρατε και ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνετε το κριτική σας σε σχέση με την ερώτηση. Γενικώς δεν έχω παράπονα γενικώς αλλά για το συγκεκριμένο όμως αυτή είναι και η κατάσταση. Όσον αφορά την... υπάρχουν και από εδώ το σώμα από την αντιπολήση που λένε γιατί ο δήμαρχος ήταν κακός που έστησε τις σκλήσεις. Νοιαλή ήταν καλή. Και εγώ το βάζω εδώ το θέμα. Πρέπει να στέλνουμε μόνο στους δικούς μας, ίσως όπως στους αντιπάλους, σε όλους πρέπει να στέλνουμε με τον ίδιο τρόπο. Τι να λέμε. Άμα είναι στους δικούς μας θα τα κρατήσω. Άμα δεν είναι στους δικούς μας θα τα κρατήσω. Με τον ίδιο τρόπο θα τα αντιμετωπίσαμε. Κατηγορήθηκα εγώ γιατί το έκανα. Δεν λέω τίποτα, λέω τι κάνω εγώ. Και αυτοί που λένε όμως ότι κακώς τα έστειρα ο Λεξάκος εκεί απαντάω. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι κακώς τα έστειρα. Αυτούς ρωτάω και τους λέω τι θέρατε λοιπόν να στείλω στους αυτούς που δεν με συμπαθούν και να μη στείλω στους που με συμπαθούν, να τους μοιράσω αν είναι δημότης καρδίτσας, αν είναι φίλοι, αν δεν είναι. Οριζόντια, εντολή, είναι για όλους και το ξέρει πολύ καλά. Δεν είστε ευθοοικονομικών εμπειρών. Αυτό το πράγμα κάναμε. Και μέχρι τώρα είχαμε την μομφία ότι ήμασταν μάλλον περισσότερο επιθετικοί να χρησιμοποιήσουμε τον όρο. Περισσότερο συστηματικοί όποιον χώρο θέλει να χρησιμοποιήσουμε. Δεν καταλάβατε την ερώτηση, κύριε Δήμαρχε. Εγώ δεν σας κατηγόρησα για την ύσπραξη των χρημάτων που κάνετε, διότι σας εξήγησα ότι διασφάλιση μιας δημοτικής αρχής είναι να κάνει να εισπράτει σωστά τα χρήματα, τους φόρους, τα δημοτικά. Σας κατηγόρησα διότι με εμψημερίται σε άλλους δημότες εισπράττεται αμέσως τα χρήματα και σε άλλους δημότες που οφείλουν εννοί και τριών ετών, και σας είπα χαρακτηριστικά παραδείγματα, δεν θέλω να τα ξαναπω πάλι από την αρχή, ούτε ονόματα θέλω να σας αναφέρω, τα παραπέμπειται στο μέλλον και τα χρήματα έχουν φτάσει δεν ξέρω πού. Και σας κατηγόρησα διότι υπάρχουν δημότητες που είναι σωστοί και πληρώνουν. Εκεί σας έφερα σε αντιπαράθυση, ότι υπάρχουν δημότητες που είναι σωστοί και υπάρχουν δημότητες που δεν πληρώνουν. Εγώ σας κατηγορώ για αυτούς που δεν πληρώνουν, όχι για όλους τους σύνολους των πολιτών, ούτε για τους φόρους. Το λέμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αυτό το οποίο κάνουμε εμείς και προσπαθούμε να τηρούμε ίση μεταχείριση, να εισπράττουμε από όλους, μέσα στις δυνατότητες που έχει η υπηρεσία, ξέρει ο αντιδίμαρχος, σχέδιο διευθύνσης οικονομικών, που οι εντολές μου είναι ρητές και σαφείς. Υπάρχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα, μέσα από το ανθρώπινο δυνατότητα που έχουμε, να τα βγάλουν πέρα όλα. Δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στον υπογράφωμα με κεφαλαία γράμματα, κάποιον να τον αφήσουμε, κάποιον να μην τον αφήσουμε, οριζόντια, οι εντολές είναι από τους παλιότερους προς νεότερους, να προχωρήσουμε σε όλα τα μέτρα όσα πρέπει. Σας βεβαιώνω σε αυτό, να μην μείνω παραπάνω. Όσον αφορά για το υπερταμείο, δεν μπορούσα να τα βρω και εγώ, αλήθεια, ψάχνω, δεν ανήκουν στο δήμο, είναι στα ώραια του δήμο, δεν τα ξέρω, ψάχνω να τα βρω ποιοι είναι, εκεί, αλήθεια, έχω δώσει εντολές. Είναι τόσο νωρίο να λάβει και δημοτικά. Μετά όταν τελειώσουμε να μου πεις, άμα ξέρεις, ναι. Όσον αφορά για τα τυμίματα για τις σχολές, για την ποιότητα της εκπαίδευσης και τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πρώτο πράγμα που θέτουμε εμείς είναι, και πολλές φορές εγώ γίνομαι και κακός και δεν τρέπω να το πω και δημόσια, λέω ότι αντί να σκορπάμε χιλιάδες σχολές παντού, παντού, παντού, με παιδιά τα οποία δεν ξέρουν τι θα κάνουν αύριο, πραγματικά είναι πολύ σημαντικά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τα παιδιά τα οποία τελειώνουν, να ξέρουν ότι αυτό το πτυχίο που έχουν έχει μια ανταπόκριση να αγοράει εργασίας και το πρώτο πράγμα που θέτουμε είναι αυτό. Και τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα χρήματα, με την ποιότητα της εκπαίδευσης, με τη φιλοξενία, είναι ζητήματα που τα βάζουμε και δεν είναι σε δεύτερη μοίρα. Απλώς σε αυτή τη φάση το σημαντικότερο είναι μια διαπραγμάτευση, απαντώ και στην κυρία Τσιρέπα ταυτόχρονος, δεν έχει ολοκληρωθεί διαδικασία, μην διαβάζετε μόνο τον τύπο. Αύριο το μεσημέρι 12.30 ώρα υπάρχει συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας, του Δημάρχου Τρικέων και του Δημάρχου Λαρισαίων και των δύο Πρυτάνεων του ΟΝΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, όπου θα γίνει τελική συζήτηση από ό,τι αντιλαμβάνουμε, τελική μέχρι αν υπάρχει άλλη, δεν το ξέρω, όπου εκεί θα δούμε ποια είναι η τελική μας πρόταση. Έχουμε μια συγκρατημένη ισοδοξία γενικότερα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω αν δεν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν συζητήσεις, εκείνο που σας δεβαιώνω ότι και από την πλευρά μου και με μια συνεργασία με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο και με τον ΥΠΝΙΟ που το βλέπω εδώ, δηλαδή γίνεται μια συνεχή διαβούλευση, μια πίεση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ότι αν δεν δούμε τα αποτελέσματα, εκείνο που σας δεβαιώνω είναι ότι έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά πάνω στον τομέα αυτό. Τι αποτελέσματα θα φέρει είναι εδώ να τα κρίνουμε, εφόσον όταν ανακοινωθούν να συγκληθεί πάλι να μιλήσουμε όλοι μαζί για να δούμε αυτό που μας προτείνεται, αν την καρδίτσα από το 100 την πάει στο 110, την πάει στο 90. Αυτό θα το δούμε, αφού δούμε τα αυριανά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η συζήτηση συνεχίζεται, πιστεύω ότι όλα αυτά τα οποία έχουμε κάνει, όλη αυτή η δουλειά θα φέρει κάτι καλύτερο από αυτό που έχει ανακοινωθεί. Δεν μπορώ να το πω ακριβώς, ούτε το ξέρω ακριβώς, υπάρχουν συζητήσεις, ακούω το ένα, ακούω το άλλο, από εκείνο το άλλο, χωρίς να δούμε την τελική απόφαση, ούτε εγώ ξέρω ποιο θα είναι ακριβώς. Σίγουρα όμως θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με αυτό που έχετε δει. Τι θα είναι ακριβώς, θα το δούμε. Όσον αφορά για τα δέσποτα ζώα, το κλείνω λίγο το μικρό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Προχωράμε. Εάν θέλεις όμως να σου πω τίποτα επίσημα, τα λέω. Θέλω να καταλάβεις το πρόβλημα. Όσον αφορά τώρα... Ναι. Φαντάζομαι ότι ο σώμας ενειμερώθηκε. Αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω, θα το συζητήσουμε. Όσον αφορά την νερά, είδα. Για μένα το ρέμα, έτθεκε ένα θέμα όντως ότι μπορεί, εάν δεν καθαριστεί καλά λάμπρο, μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος κατουλιστής. Ο ίδιος είναι σε συμφωνία με τον αρμότατη Δήμαρχο. Το επόμενη εβδομάδα, δέκα μέρες, θα πάει μηχανήμα να το καθαρίσει. Το ζήτημα του ανεπιτήρητων ζώων, όντως, είναι σημαντικό και δεν είναι μόνο εκεί και στο Καταφύγι κραινιάζουνε και σε άλλα χωριά τώρα και στην Κουτσουπαπούλου και σε άλλες μεριές στο Δίωμα Ζωνό και σε άλλες περιοχές, σε αργηθέ ακόμα χειρότερα. Ναι, Καστανιά Κουτσουπαπούλου. Υπάρχει αναγκένει... Δεν υπάρχουν υπογραφές από 10 Ιουνίου και δεν τις κατέδιζε ο Πρόεδρος αυτό καταγεωμένα. Ναι, εντάξει, αυτό εγώ να πω ότι όχι επειδή είναι και συγγενής μου ο Πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος που την καρδιά επαθεί με όλα αυτά, ας πούμε, και τρέχει και δεν φτάνει. Είναι ένας καλός Πρόεδρος που ασχολείται. Στην Ελλάδα και του Σαρντάπου όπως υπάρχουν σε όλα τα χωριά τα οποία είναι ίσου μεγέθους, πάντα υπάρχουν αυτές οι συγκρίνεις γιατί αγαπάς τον ένα παραπάνω και τον άλλο λιγότερο, η Μέλησα λέει γιατί αγαπάς την Μέλησα πιο, η Πτυλοπούλα γιατί λιγότερο και τον άλλο, όταν είναι δίπλα πάντα υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Θεωρώ όμως ότι με ίσιο τρόπο όταν αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος και τα ζητήματα του Σαρνταπόρου και τα ζητήματα της Ναράιδας, άλλωστε μία κοινότητα είναι και δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το θέμα. Το ζήτημα της Μεταλικής Γέφερας δεν έχει αντιμετωπιστεί, θέλω να το αντιμετωπίσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Απάντησα για τον Γαβρόγλου και τα ζητήματα που θέσατε για τα πεζοδρόμια και λοιπά τα άκουσε η υπηρεσία, θα τα κοιτάξει να δει πώς τα αντιμετωπίζει. Όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο, ήδη έχουμε ξεκινήσει τους ελέγχους εδώ και πολλές μέρες ή έχει επιβληθεί και ένα πρόστιμο επειδή κάποιοι παραλόγως διατείνουν ότι δεν το ξέραμε ένας που βάλαμε, ήδη έχω δώσει εντολή και έχουν μοιράσει και σε όλους έχουμε περίπου άλλα χίλια φυλάδια, είπα από υπηρεσία αυτά που είχαμε μοιράσει και θα τα ξαναμοιράζουμε πάλι. Με κάθε τρόπο και με κάθε σαφήνεια το λέω ότι για μας μέσα στη δυνατότητα που έχουμε αυτά τα 6-7 άτομα, ήδη έχουμε ξεκινήσει και βρατινές και απογεωματινές και μεσημεριανές, κάθε μέρα κάνουν ελέγχους. Υπάρχει μια παραβατικότητα την οποία πρέπει να ξεκινήσουν καπνίζοντας στις αρχές του Οκτώβρη, να σας πω την αλήθεια. Έχουμε κάνει τους ελέγχους, ξαναμοιώνονται πάλι. Αυτό που κάνουμε και αυτές που είναι οι δικές μας εντολές είναι ρητές. Μέχρι και την μέρα των εκλογών να το ξέρετε ότι και οι άλλες θα γίνονται. Δεν υπάρχει περίπτωση καμιάς χαλάρωσης. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν πρέπει να καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι η θέση μας και θα την πάμε μέχρι τέλος. Και αυτές είναι οι εντολές στην υπηρεσία. Τώρα, αν κάποιος καπνίζει κάπου και ξεφεύγει, όλα γίνονται. Υπάρχουν και επατεώνες υπάρχουν. Από πλευράς του Δήμου να ξέρετε και θέλω και από την πλευρά της αντιπεριφέρειας να γίνει αυτή η δουλειά. Έχω ήδη μιλήσει με τις υπηρεσίες εκεί. Δεν ξεκίνησε ακόμα αντιπεριφέρειας να κάνει τους ελέγχους. Τους έχω πει να γίνεται ταυτόχρονα, να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιος κάνει πλάτες και κάποιος δεν κάνει. Στον ίδιο τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε για να φέρουμε αυτό το θέμα σε πέρας του για το οποίο εγώ πιστεύω ακράτα ότι είναι ζήτημα πολιτισμού. Και το έχω ξαναπεί. 700 άνθρωποι στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε χρόνο από το πρωθυπτικό αγκάλυνσημα και δεν μας επιτρέπει να θέλουμε να τυφλούν. Αυτά που είπε ο κ. Γιούργιος Χατζίστα, ανάμασαμε τα ίδια και τα ίδια. Προφανώς κάνουμε αίτηματα. Δηλαδή πώς θα έρθουν τα χρήματα αν δεν κάνεις ένα αίτημα. Έχω πει εκατό φορές ότι κάναμε ένα αίτημα, το έχουμε υποστηρίξει και λέμε ότι τώρα αυτό το ελαστικός τάπητας, συνθετικός φωτάπητας, η έκφραση που χρησιμοποιείται όταν κάνεις ένα έγγραφο μπορεί να είναι οτιδήποτε. Εννοούμε ή το γήπεδο. Εννοούμε προφανώς το γήπεδο στον Αγ. Νικόλο με απόλυτη σαφήνια και εννοούμε να γίνει ο τάπητας αυτός που έχει μείνει. Δηλαδή τι να λέμε τώρα. 7 στρέματα κύριε Δήμαρχε, θα του κάνετε ελαστικό τάπητα. Βρε συνθετικό χλωτάπητα θα κάνουμε. Άλλο συνθετικός χλωτάπητας και άλλο ελαστικός τάπητας. Αλλιώς θα ενεργήσει το Υπουργείο Αθηντισμού. Το Υπουργείο Αθηντισμού και οι βουλευτές που θα τους το πείτε εσείς όπως λέτε, ξέρουν πολύ καλά ότι αναφερόμαστε για το γήπεδο, αυτό που λέτε εσείς Ερουσιακός, τον Άγιο Νικόλο, για να γίνει συνθετικός χλωτάπητας για να μπορούν να παίζουν μπάλα. Πόσο πιο σαφώς να το πω. Αυτό το πράγμα λέμε, αυτό ζητάμε, αυτό ήρθε από εκεί και πήγε και το είδε Βασιλιάδης, το είδε επί τόπου και ξέρει για ποιο πράγμα μιλάμε και αυτό ενέκρινε και για αυτό θα μας δώσει τη χρηματοδότηση. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Τώρα αν το ενέκρινε ή θα το εγκρίνει, είναι άλλη ιστορία αυτό, θα το δούμε αν το εγκρίνει, γιατί είπα κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια ότι δεν ονομάζεται σωστά το Αθλητικό Κέντρο. Το Αθλητικό Κέντρο είναι ενωσιακό, άλλο το ενωσιακό και άλλο Αθλητικό Κέντρο Δημοκρατήτσα, κύριε Δήμαρχε. Όταν θα δώσουμε εξετάσεις στο συντακτικό, βάλε μας κάτι από τη βάση. Αυτό είναι άλλο θέμα. Σας λέω όμως ότι για να καταλάβουν όλοι, εννοούμε το συγκεκριμένο γήπεδο στον Αγιονικό, αλλά αυτό που λέτε εσείς ενωσιακό, αυτό το οποίο θα γίνει συνθετικός χλωτάπιτας και όχι χορτάρι όπως είναι στο κεντρικό γήπεδο. Ένα γήπεδο ενική συμπεριοχή, δεν είναι 10 για να λέμε άλλα. Έχει ταρτάν γύρω γύρω. Επαναλαμβάνουμε το συνθετικό χλωτάπιτα για να παίζουν μπάλα. Αυτό το έγγραφο στις 22 Δευτερό το 2018, γιατί μας το αποκρύψατε? Δεν το αποέγρυψα. Αφού σας ρώτησε ο κ. Τσούκης και λέτε να πούμε ότι αυτά τα πράγματα γίνονται στο προφορικό. Η άλλη ερώτηση ήταν του κ. Τσούκη και άλλη ήταν αυτό. Κάνεις ένα αίτημα, μετά όταν μετά πας και του λες θα με δώσεις αυτό, θα με δώσεις τόσα χρήματα, θα με δώσεις τ' άλλο, κάνεις μια συζήτηση. Αυτό έγινε 22 Δευτερό κ. Δήμαρχε, μας δουλεύετε. Πρέπει να κάνεις ένα έγγραφο για να έχεις το έτοιμα. Αν δεν έχεις το έτοιμα, πώς θα πάρεις χρήματα. Ναι, γιατί μας το αποκρύψατε. Δεν το αποκρύψαμε, το ότι κάνουμε δεκάδες αιτήματα και κάθε φορά ζητάμε πράγματα. Και αυτή είναι η δουλειά μας, να ζητάμε και να διεκδικούμε. Καλά κάνετε και διεκδικηθείτε, αλλά εδώ όταν σας λέει ένας δημοτικός σύμβουλος, λέτε μου την αλληλογραφία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λέτε να πούμε ότι αυτά γίνονται στο προχωρικό και τώρα έρχεται και στέλνεται μετά στην αποκεντρωμένη διοίκηση, στέλνεται έγγραφο ότι το στείλατε στις 22 Δευτερό. Δηλαδή στην αποκεντρωμένη το στείλατε και εδώ στο δημοτικό σύμβουλιο δεν μπορούσα να το δώσετε. Δεν ξέρω πώς ήταν η ερώτηση του κ. Τσούκη για να θυμηθώ τώρα πώς ήταν η επάντηση. Φαίνεται στα πρακτικά, άμα κοιτάξετε τα πρακτικά τα οποία έχω εδώ για να μην μακρυγορούμε, λένε ξεκάθαρα ότι η απάντηση είναι η δική σας. Μισό λεπτάκι κ. Χατζή, μισό λεπτάκι. Θέσατε ένα ερώτημα, αυτό προβλέπει η διαδικασία, απάντησε ο διάλογος μέχρι ένα σημείο. Έχει απαντήσει, νομίζω δεν έχει απαντήσει, να διευκρινίζουμε κ. Πρόεδρε, να διευκρινίζουμε ορισμένα πράγματα. Άλλα λόγια να αγαπιάσουμε, δεν χρειάζεται εντάσεις κ. Χατζή. Ηλία μου, το κλείνουμε ως εξής, ουδέποτε απέκρυψα τίποτα και το ξέρει το σώμα και η κοινωνία όλοι, ότι εγώ θέλω να τελειώσει αυτό το γήμπτο και έκανα αιτήματα και παραστάσεις για να τελειώσει. Αν λοιπόν έλεγα ότι δεν το ζητάω και το ζήταγα, τότε θα έμεινε μια δυσαιρμονία και μια αναδυστυχία. Λέω με απόλυτη σαφήνια ότι και το ζήταγα και το ζητάω και θέλω να τελειώσει. Από την άλλη μεριά, να σας πω ένα άλλο παράδειγμα. Λέει ότι άμα το γράψαμε αυτή την έκφραση, την άλλη. Πιθανόν να το γράψαμε με έναν τρόπο. Εννοούμε με σαφήνια το συνθετικό χλωτάπιτα. Πόσο πιο σαφώς να το πούμε. Εγώ έχω τρία χρόνια που παλεύω για να βγάλουμε αυτά τα χρήματα, παραδείγμα τους χάρη, για την αποχέδρυση ουρειών και καθάρτων που τις επόμενες μέρες θα καρποφορεί στα 3,5 εκατομμύρια. Έχω κάνει 15 παραστάσεις. Τι πρέπει να έρχομαι να λέω στο σώμα, έκανα εκείνο το χαρτί, έκανα τάλλο, έχω τάλλο. Λέμε, παλεύουμε για τις υποδομές τους πόλεις, γιατί έχει πρόβλημα. Θα πούμε τώρα τη λεπτομέρεια. Εκείνη η μέρα πήγα και είδα τον Υπουργό. Μην πει αυτό. Την άλλη μέρα πήγα και βρήκα με τους βολευτές, είπα τάλλο. Αυτά πρέπει να λέμε. Το σώμα πρέπει να ξέρει ότι παλεύουμε για τον συγκεκριμένο σκοπό. Εννοούσε ενδεχομένως έγγραφο για τη σχέση με τη διένεξη και όχι με τη διεκδίκηση. Αυτή είναι η περίπτωση. Αυτή είναι η περίπτωση. Τελειώσαμε τις ερωτήσεις. Πριν περάσουμε στα θέμα της ημερίσιας, να μιλήσουμε για τα εκτός ημερισίας. Αφορά το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και πέμπτο εκμίσωση αγροτημαχίων. Το πρώτο στην κοινότητα Αρτεσιανού και Ρούσου. Το δεύτερο στις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου, Μυρήνη Σταυρού, Προδρόμου, Μακρυχορίου, Μέλησας και Μέλησας της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου. Το τρίτο στις τοπικές κοινότητες Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Καλυφωνίου και Παλιουρίου της Δημοτικής Ενότητας Καλυφωνίου. Το τέταρτο στις τοπικές κοινότητες Καληθύρου και Ραχούλας της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου. Και πέμπτο, στις τοπικές κοινότητες Ξινωνερίου και Μητροπόλεου της Δημοτικής Ενότητας Μητρόπολης. Έχετε λάβει όλες τις εισηγήσεις, συμφωνούμε. Υπάρχουν εισηγήσεις συμφωνείς από τους Προέδρους. Οι Προέδροι, δεν είχαμε κάποια αντιρίστηση. Υπάρχουν σύμφωνες εισηγήσεις, κύριε Κορκότσερ. Υπάρχουν σύμφωνες βάσει του Διευθυντή. Ωραία. Πάμε στο έκτο θέμα εκτός ημερισίας. Την έγκριση επιχορήγησης του THE PAC. Είναι ένα τυπικό θέμα. Είχε εκκριθεί στην προηγούμενη αναμόρφωση. Συμφωνούμε. Ωραία. Συμφωνούμε και στο έκτο. Στο έκτο αφορά την απευθείας ανάθεσης των δεδιέτης εκτέλεσης του έργου παραλλαγή δικτύου στην οδό Μαυρομιχάλη στην Καρδίτσα. Εισηγητής ο κύριος Ξυλωμένος. Εξήγησε το καταπήγον της εκτός ημερισίας. Το συγκεκριμένο έχει να κάνει επειδή είναι στη Μαυρομιχάλη 39 στον οποίο βρίσκεται, τα είπε και ο Χάρης, είναι ένα στήλος που είναι στη μέση του δρόμου. Θα πρέπει να γίνει μεταφορά, όπως είπε και ο Πρόεδρος, λόγω του προβλήματος που δεν μπορεί να υπάρχει. Νομίζω ότι είναι τυπικό. Δεν χρειάζεται. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ομόφωνα και αυτό. Το επόμενο θέμα, το 8ο, αφρά τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καρδίτσας, όπως είπαμε για το... Το επόμενο είναι αυτό. Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο Διοίκης και Οργάνωση στο ΝΟΤΑ μετά τον Κλιστένη, που διοργανώνεται στο Καρπενίσης της 25 έως 27 Οκτωβρίου του 2018. Ο κύριος Σβάρνας έχει να πει κάτι γι' αυτό. Όσοι θελήσουν να συμμετάσουν σε αυτό, μέχρι τη Δευτέρα, το αργότερο, στην κυρία Σταυρούλα. Και το έννατο, το τελευταίο θέμα, εκτός ημερισίας, αφορά την παράταση της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκηβή χλωοτάπητα, το οποίο ήρθε σήμερα το μεσημέρι, 16 Δεκάτου. Ο κύριος Ξηλωμένος. Το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως διαδικαστικό. Έχει να κάνει με τη διευκόλουση των οικονομικών υπηρεσιών του πολιτισμού και αθλητισμού, για να γίνει αποπληρωμή του έργου. Και ζητάει αυτή την παράταση, μας έκαναν το έγγραφο, όπως ώστε να πάρουμε αυτή την παράταση για την αποπληρωμή του έργου. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2018. Αυτό είναι. 31 Δεκεμβρίου του 2018. Αυτό έχει πέρα το... Ομόφωνα λοιπόν όλα. Περνάμε στη 18η συνεδρίαση, τακτική συνεδρίαση. Στην ημερήσια διάταξη. Το πρώτο θέμα αφορά συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αποδοχής δωρεάς του καλλιτεχνικού έργου του Παντελής Σαμπαλιώτη, Ουράνιος Ποδηλάτης. Εισηγητής είναι ο κύριος δήμαρχος. Είναι ενημερωτικού χαρακτηρέου. Ο κύριος δήμαρχος αυτή τη στιγμή απουσιάζει. Μισό λεπτάκι. Μισό λεπτάκι. Συγγνώμη λίγο κύριοι. Θα το συζητήσουμε λίγο αργότερα αυτό. Επειδή βρίσκονται κάποιοι δημότες εδώ, θα πρότεινα στο σώμα να προταθούνε τα θέματα που αφορούν τους δημότες. Είναι ενημερωτικού χαρακτήρα. Θα μόλις έρθει ο κύριος δήμαρχος και αφού συζητηθούν τα υπόλοιπα, να γίνει μια ενημέρωση και να μιλήσουμε. Αλλά επειδή βρίσκονται, όπως είπα, δημότες εδώ, θα κοιτάξουμε να προταθούν, αν συμφωνεί το σώμα. Το 30. Συμφωνούμε? Κάποιος άλλος δημότης βρίσκεται εδώ. Γιατί βλέπω... Να μιλήσουμε πρώτα να γίνει... 27. Αφορά κάποιον δημότη. Βρίσκεται εδώ ο κύριος Καπαχώσης και ο κύριος Πηδιώτης. Ωραία. Και κάποιος άλλος. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Ωραία. Ξεκινάμε με το 27. Συμφωνεί το σώμα. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με σημιακή τροποποίηση για διόρθωσης φάλματος στο ΣΧΟΑΠ π.Δ. Κάμπου. Δισηγήτρια η κυρία Μούστου. Δεν είναι ο κύριος Ξυλωμένα. Παρακαλώ κύριε Ξυλωμένα. Πρώτον θέλω να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και το πρωί στην Επιτροπή Ποιότητες Ζωής στην οποία είχαμε ομόφωνη απόφαση πήραμε. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η μοναδική επιχείρηση κόκκισης βάμβακος που λειτουργεί στα όρια του Δήμου Καρδίτσας. Προφανώς το γνωρίζετε όλοι αυτό. Παρόλο που η συζήτηση της υπηρεσίας αφορά τη διόρθωσης σημιακούς φάλματος στη γεωλογική μελέτη με τη διαγραφή της ζώνης που λέγαμε δανειοθαλάμου, όπως προτείνθηκε από έγγραφο του μελετητή για τη γεωλογική μελέτη. Επιπρόσθετα προτείνουμε να εισαχθεί το συγκεκριμένο φυστάμενο χρήση. Θέλω να φέρω επίσης ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί όμως αυτή τη στιγμή με 11 οικοδομικές άδειες οι οποίες έχουν επαρθεί ως δικαιητικές πράξεις από την πολοδομία. Η φυστάμενη χρήση του κοκκιστήρια ο Καφαντάρης Παπακώστα να έχουμε ως και τη συγκεκριμένη χρήση είναι βιομηχανική δραστηριότητα μέσης όχλησης για τις συγκεκριμένες υπάρχουσες δραστηριότητες που λειτουργεί ως παραγωγή τεχνητών καυσόξενων και αποξύρων συγκριτικών προϊόντων. Θα ήθελα να ενσωματώσουμε στην απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο και της γνωρίζω ότι σώστε μελλοντικά να μην έχει προβλήματα η επιχείρηση και να μπορέσει στα επόμενα χρόνια να λειτουργεί ανεμπόδιστα με αυτή τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αυτό δεν ξέρω αν θέλει να ερωτήσει κάποιος άλλος ή αν θέλει να προσθέσει. Από τη πρόταση, τίθεται να έχει μόνο αυτό η λειτουργία της επιχείρησης. Ναι, ακριβώς, αυτό εμείς προσθέτουμε για να μπορέσει, επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αυτές τις συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν επηρεάζει την επιχείρηση Καμπατάρη-Παπακώστα, αλλά δεν θέλει να δώσει και την δυνατότητα ανάπτυξης άλλων προσφυλιοκτήτων σε γειτονικά κτήματα. Αυτό βλέπω εδώ στο ισυγητικό κομμάτι. Αυτό βλέπω εδώ στο ισυγητικό κομμάτι. Ουσιαστικά, εμείς εισαγάβουμε και τον συγκεκριμένο όρο για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στην επιχείρηση, ούτως ώστε μελλοντικά να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μελλοντική λειτουργία της. Δηλαδή, αυτή είναι... για να μην δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα. Τώρα, αν θέλει κάτι, να τοποθετεί και ο κ. Σπυριώτης, ο συνάδελφος, να τον ακούσετε πιο εξεδικευμένα. Υποτιτλισμός Ε. Σπυριώτης Υποτιτλισμός Ε. Σπυριώτης Υποτιτλισμός Ε. Σπυριώτης Μπορεί και μελλοντικά, ανεμπόδυσαν να μπορεί να λειτουργεί και να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, με κάποια άλλη διαφορετική αλλαγή. Ουσιαστικά, γι' αυτό, επιπρόσθετα, Τελικά αυτό που λέει ο Γιάννης. Έχει προσθεθεί. Αυτή θα πάρουμε όπως αντιμωτικό συμβούλιο αυτή τη στιγμή. Να εντάξουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μέσης εισόχλησης, έτσι όπως ακριβώς περιγράφεται και λειτουργεί αυτή τη στιγμή η υπηρεσία, ούτως ώστε μελλοντικά να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Επιπρόσθετα δηλαδή σε αυτό που εισήγηται η υπηρεσία δόμησης. Δεν ξέρω, θέλετε. Να σας πω κάτι. Να το λάβετε υπόψη. Δεν την ήξερα κι εγώ κάποτε αυτή την ιστορία. Δεν ήξερα ότι ο βράχος που έβγαινε εκεί και κάποια στιγμή έγινε 3α, που πιστεύουμε ότι είναι ένας οποιοσδήποτε βράχος, δεν είναι τυχαίως. Είναι αυτός που υπάρχει κάτω από όλη την παιδινή έκταση της καρδίτσας και βγαίνει πάνω στα βουνά. Δηλαδή είναι ο ίδιος βράχος. Και εκεί είναι μια έκθυση του βράχου αυτού. Κανονικά, εάν το ξέραμε παλαιότερα όλοι εμείς της περιοχής, θα λέγαμε ότι αυτός ο βράχος έπρεπε να μείνει εκεί όπως είναι. Είναι ένα σημείο αναγνώρισης, ένα σημαντικό γεωλογικό σημείο αναγνώρισης. Καταλαβαίνετε τι σας λέω. Και εγώ δεν ξέρω πολύ περισσότερα, αλλά μου φαίνεται ότι θα έπρεπε ίσως ούτε η υψηλής παραγωγικότητα στο συγκεκριμένο σημείο να γίνει. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Είναι ο ίδιος βράχος, επαναλαμβάνω, που δημιουργεί όλη αυτή τη λεκάνη κάτω από την έφορη γη της Δυτικής Θεσσαλίας από εδώ και μέχρι τα βουνά. Ο ίδιος βράχος που ξεκινάει από τα βουνά και κατέληγε εκεί. Τέλος πάντων. Όχι, το καταθέτω ως στοιχείο να το έχει υπόψη η υπηρεσία. Συμφωνώ με ότι προσθέσατε σε σχέση με τη λειτουργία του εργοστασίου, ασφαλώς και αυτό πρέπει να κάνουμε, διότι δεν θα ασχολούμαστε μόνο τα επόμενα 10 χρόνια με τα βαμβάκια, έτσι και η επιχείρηση αυτή είναι μία από τις καλύτερες της περιοχής μας, υγιής επιχείρηση και με σεβασμό προς τον παραγωγό. Δεν έχουμε ακούσει κανείς παραγωγός, δεν είναι σαν τους άλλους, με συγγουλεύετε αν μου επιτρέπει, τε άκρη, το σαρπακόλα, έτσι είναι μία που στηρίζει τον παραγωγό και πρέπει να υπάρχει. Και αφού πρέπει να υπάρχει καλώς κάνουμε και το τροποποιούμε ως προς αυτό το σημείο για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή της και τα επόμενα πολλά χρόνια. Θα συμφωνήσουμε και εμείς να προχωρήσουμε στην οποιοδήποτε τροποποίηση, διόρθωση του σφάλματος του ΣΧΑΑΠΟΤΟΣ, ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η επιχείρηση, διότι θα συμφωνήσουμε με αυτά που είπε και ο κ. Παπαρός, η οποία είναι μια από τις σοβαρότερες, η γέστα της επιχείρησης και από τις μεγαλύτερες τα πρόσθετα, εγώ, στην περιοχή μας. Οπότε, είμαστε και εμείς συμφωνείς σε αυτό. Ευχαριστώ. Με τις αιτιάσεις, οπότε συμφωνούμε ομόφωνα με τις αιτιάσεις που έχουν αναφερθεί σχετικά με και με το βράχο το συγκεκριμένο, αν μπορεί η υπηρεσία να το λάβει υπόψιν της. Αυτό. Λοιπόν, όλες τις έκθεσαν να ενωτάραμε ο μητής μηχανικότητας της μελέτης. Να είστε καλά, γεια. Περνάμε στο δεύτερο θέμα που αφορά Δημότη. Στο όγδο, συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παραχώρηση της χρήσης δύο γηπέδων αντισφέρησης που βρίσκονται στο Λαϊκό Αθλητικό Κέντρο Παλέρμο στον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφέρησης Φαέθωνα. Εισηγητής ο κ. Σβάρνας. Έχετε πάρει, νομίζω, εισήγηση. Να προσθέσω μόνο ότι τα δύο γήπεδα είναι το τρίτο και το τετάρτο από Ανατολή προς Δύση. Βλέπατε το παλέρμα από Ανατολή προς Δύση. Είναι για δικάωρο η χρήση 12 με 10 το βράδυ του ένα γήπεδο και 8.30, 4.30 και 8.30 το βράδυ 10 η ώρα στο δεύτερο γήπεδο να μην είναι ταυτόχρονα για να υπάρχει επιλογή για τους πολίτες. Οι υπόλοιπες ώρες είναι για τους πολίτες. Το δεκάωρο είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας σύλλογος να βγάλει, να πάρει την άδεια από την Ομοσπονδία. Κύριος Παπαλός. Αυτή τη στιγμή δεν έχει άδεια. Κάποιες ώρες τα άλλα κάποιες ώρες κάνει στο παλέρμα και κάποιες ώρες στο αθλητικό πάρκο. Οι άλλοι σύλλογοι έχουν από τον αθλητικό οργανισμό, έχουν ήδη παλιότερες αποφάσεις από τον αθλητικό οργανισμό, οι δυο σύλλογοι που είναι τραγουδιώτες αυτή τη στιγμή και έχουν πάρα από την Ομοσπονδία την έγκριση. Και ο κύριος Παπατσάσουνα. Εφόσον θα δώσουμε τα δύο γήπεδα πάνω στο παλέρμα, διότι δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα, προκειμένου και ο τρίτος σύλλογος να τύχει αναγνώρισης από την Ομοσπονδία του, θα πρέπει να απελευθερώσουμε ώρες σε αυτά εδώ τα γήπεδα. Για να μπορεί και το κοινό, αλλά και οι άλλοι σύλλογοι, οι δύο που έχουν ένα εδώ, ένα στο παλέρμο, ένα εδώ, ένα στο παλέρμο, και εκείνοι απρόσκοπτα να ασκούν τη δραστηριότητά τους. Δεν έχει νόημα. Έχω δει μια κανονιστική που έχεις βγάλει Φώτη. Και έχω την εντύπωση ότι αφού αυτά δεν ανήκουν στο Δήμο, αλλά ανήκαν κάποτε στον αθλητικό οργανισμό και έχουν περάσει στο ΔΟΠΑΚ, αυτή την κανονιστική θα έπρεπε να τη βγάλει ο κ. Στάντους. Δέστε το λίγο και διορθώστε την κανονιστική. Καλή την πίστη έγιναν όλα αυτά, έτσι, δεν το συζητάμε για να διευθυνθούν κάποια πράγματα, αλλά έχουν διανέξεις. Γιάννη μου φορτώθηκαν, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μπορεί και το κοινό να πάει να αθλείται πρώτο. Είδα τις ώρες που έχει και ξέρω ότι είναι περιορισμένη. Άλλο να μαζεύεις τρεις συλλόγους σε δύο γήπεδα, άλλο να το απελευθερώσεις. Άφου ένας σύλλογος πρέπει να πάει σε γήπεδα τα οποία δεν είναι ήδη παραχωρημένα, γιατί αν είναι παραχωρημένα τότε δεν δικαίουται να πάρει άδεια. Έτσι, αφού λοιπόν τα παραχωρούμε. Άρα δεν τα έχουν ανά πάσα στιγμή οι δημότητες στη διάθεσή τους. Δεν λέω ότι κάθε λίγο και λιγάκι πάνε οι δημότητες και παίζουν, αλλά εμείς όμως οφείλουμε ως δημοτικό συμβούλιο να δημιουργήσουμε κάποιες προϋποθέσεις. Αν δεν είναι δημότητες να παίζουν, ας είναι ώρες των δημοτών και κάποια στιγμή, αν δεν είναι δημότητες εκεί για να πάνε να αθληθούν, ας μπαίνουν οι συλλογοι. Αλλά να λέμε ότι είναι ώρα κοινού για να έχουν προτεραιότητα οι δημότητες, γιατί καμιά φορά μπορεί να γίνουν που παραξηγήσεις διάφορες. Θα το ψηφίσουμε το θέμα, απλά η έκκλησης μου είναι να το δείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Να ρωτήσω εγώ κάτι. Στο είπατε ότι θέλουμε να παραχωρήσουμε τα δύο γήπεδα αντισφαίρεσης, τένει στο Σύλλογο των ΦΑΕΘΩΝ. Υπάρχει άλλο τέτοιο γήπεδο αντισφαίρεσης στο Παλέρμο, που θα χρησιμοποιούν μόνο οι πολίτες ή μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν εκεί, δεν το ξέρω. Τέσσερα υπάρχουν, τα άλλα δύο θα είναι για τους πολίτες. Αυτός ο Σύλλογος, ο ΦΑΕΘΩΝ, είναι καινούριος, έχει δημιουργηθεί τώρα, ποιος είναι, γιατί να υπάρχει αυτή η ανάγκη να δώσουμε και να μην αφήσουμε στο κοινό, στη στιγμή που είναι δημοτικά τα γήπεδα, γιατί να τα δώσουμε σε ιδιώτη, όχι σε ιδιώτης, σε Σύλλογο, δεν ξέρω αν είναι κ. Σκοπίχο χαρακτήρο. Ναι να το δώσουμε, αλλά όχι όμως παραχώρηση για δεκάωρο, δεκάωρο σημαίνει όλη τη μέρα. Θα μπορεί δηλαδή ένας δημότης, ένας δημότης που θέλει εγώ τώρα να πάω να παίξω τένις, θα μπορώ να πάω να παίξω τένις ή θα λέει ο Σύλλογος, κοίταξε, εγώ εδώ πέρα είμαι τώρα, δεν μπορείς εσύ να έρθεις. Δεν θα έχεις πει τα δύο γήπεδα, είπα, το ένα γήπεδο το έχεις δώδεκα με δέκα το βράδυ και το άλλο δεν είναι ο κόσμος, το πριν, αδύνατο υπάρχει ένα γήπεδο πάντα άλλο. Θα μπορεί να σ' άλλους δύο συλλόγους. Άς και σ' άλλους συλλόγους, δηλαδή κανένα δεν είναι απόλυτα για το ΕΝΟ. Κυρία Τσιρέπα, συγγνώμη λίγο, βρίσκετε, κυρία Σβάρνα, μήπως τυχόν διαφκρινιστικές του κυρίου Γραπατσά, ο οποίος βοηθάει γιατί, μπορεί να βοηθήσει φαντάζομαι, γιατί ανοίξει τον έναντο Σύλλογο και γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς ακριβώς δουλεύει για το κοινό, η ώρας για το κοινό. Συμφωνούμε? Ναι, δεν υπάρχει. Παρακαλώ, τον κύριο Γραπατσά. Εντάχει, κύριε Γραπατσά. Καλησπέρα σε όλους σας. Τιχάνο, προπονητής του πρώτου συλλόγου του ΦΟΑΚΦΑ καινού από το 1990. Πρόεδρος είναι εδώ και 28 χρόνια ο βουλευτής του νομόματος ο Σπύρος Λάπας του ΣΥΡΙΖΑ. Μου είπε να παραβρεθώ στη συγκέντρωση, μου είπε να στείλω τους χαιρετισμούς τους και επίσης εμείς είμαστε υπέρ στον καινούριο σωματίο να μπορέσει να πάρει τα γήπεδα να αναγνωριστεί και εμείς είμαστε χρόνια αναγνωρισμένοι, ο κύριος ξέρει ότι δεν ενοχλούμε τόσο πολύ τα γήπεδα, ήδη θυλοξενούμε το ΦΕΘΩΝΑ εδώ και δυο χρόνια στα γήπεδα και πάλι μετά από κάποιες εντάσεις βρήκαμε μια ευριθμη λειτουργία. Δηλαδή, καλό είναι να αναπτύσσετε το ΤΕΝΙΣ, εγώ από τους πρωτριγάδες που τράβησα μπροστά. Ο Πρόεδρος μεταφέρει τους χαιρετισμούς και συμφωνεί το να μπορέσουν να πάρουν τα γήπεδα και ο καινούριος σύλλογος να γίνει, γιατί η Ομοσπονδία έχει ένα χαρατιστικό, έχει ένα άρθρο 8 και 9, το οποίο θέλει δεκάωρη χρήση. Δεκάωρη χρήση είναι δύσκολο να κάνουμε, 28 χρόνια είναι πολύ δύσκολο. Απλώς, εγώ μεταφέρω πέντε σκέψεις του Προέδρου τώρα, αν είναι εφικτό να τις μεταφέρω. Από τη μικρή μας φύρα, δηλαδή 30 χρόνια σχεδόν, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μας εισακούσε προς τη μήνυτο του κ. Παπαλού και ενώ παραμονή των εκλογών κατάφερε και έστρωσε τα γήπεδα στο πάρκο, μας άκουσε και τα κλείδωσε και κάναμε γενικό κανονισμό τήρησης των γηπέδων. Αν δεν είχαν κλειδωθεί, τα γήπεδα θα είχαν διαλυθεί γιατί κατασκηνώνουν μέσα διάφοροι. Και βάλαμε και κανονισμό απ' έξω, τον οποίο δεν πρόβλημα να πάρει άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, κανονισμό λειτουργίας που κάθε πολίτης έπαιρνε κλειδί υπεύθυνα και άνοιγε. Η καινούργια Δημοτική Αρχή που ανέλαβε με τον κ. Αλεξάκου, συνέχισε και τήρησε τον κανονισμό αυτό της λειτουργίας με τον καινούργιο σύλλογο που εφανίστηκε και εκεί είχαμε κάποια προβλήματα. Τελος πάντων με κάτι κανονιστικό τα διευκρινίσαμε και εμείς κάνουμε ευσυξή στην πρώτη πρόταση τώρα. Αν με το καλό πάρει έδρα γιατί για να αναγνωριστεί ένας ομαδίως της ανατισφαίρησης στην Ελλάδα, πρέπει και παγκόσμια έτσι είναι, πρέπει να έχει δύο γήπεδες δημοτικά ή διωτικά για 10 ώρες ημιρισίως. Αν με το καλό πάρει τα γήπεδα, που δεν είναι κακό να τα πάρει, να πάρει για να προχωρήσει γιατί βλέπουμε ότι πάει καλά δηλαδή, απλώς η πρώτη πρότασή μας είναι, μεταφέρω τη σκέψη του Προέδρου, να ελλοποιήσουμε να βάλουμε και ένα γενικό κανονισμό στον Παλέρμο, να πάρουμε, να μπορέσουμε να χαρακτηρίσουμε τα γήπεδα, να μην υπάρχουν έρηδες μεταξύ μας, διαφωνίες, ιστορίες, ξέρω εγώ ένα, δύο, τρία, τέσσερα, ώρες λειτουργίας και να φαίνεται που είναι έδρατο καθενός γιατί, να μην πω παγκόσμια, πανελλήνια πάντα υπάρχουν, δηλαδή μπερδέματα. Ήδη η κανονιστική που έβγαλε αυτή η δημοτική αρχή, επειδή δεν ήξερε ο καινούργιος σύλλογος τους νόμους προς παν, μας βοήθησε λίγο, αλλά η δεύτερη πρόταση που κάνει ο πρόεδρος και το διοικητικό μας συμβούλιο είναι αφού να περάσει ένας γενικός κανονισμός λειτουργίας των κηπέδων με αριθμό απόφασης δημοτικού συμβουλίου, που να φαίνεται η έδρα του κάθε συλλόγου ποιο είναι και τι γήπεδα χρησιμοποιεί, για το κοινό θα μπορεί και αυτοί, αν μπορέσουμε να καταφέρουμε να τα κλειδώσουμε και να τα φτιάξουμε, γιατί ήδη εμείς παλεύουμε με αιχμή το δώρο το στο βουλευτή να φέρει κονδύλια και να φτιάξουμε και το παλέρμο, δηλαδή φώτα, ιστορίες και τα λοιπά, να μπορεί ο πολίτης να χρειώνεται το κλειδί του υπεύθυνα. Κύριε Γραβατσά, συνοψίζοντας λοιπόν... Λοιπόν, πρώτη παρατήρηση είναι αν καταφέρουμε να κάνουμε ένα γενικό κανονισμό να τον αναρτήσουμε απ' έξω και να πάρει απόφαση δημοτικού συμβουλίου που να φαίνεται η έδρα του κάθε συλλόγου. Χαιρόμαστε, χαιρετίζουμε την αναγνώριση, αλλά θέλουμε, επειδή είχαμε κάποιες έρηδες με τον καινούργιο Σύλλογο, θα θέλουμε να έχει και μια όρημη συμπεριφορά. Να σεβαστεί την έδρα μας, με χαρτί που έστειλε η Ομοσπονδία ότι είναι η έδρα μας εδώ και 28 χρόνια στο Αθλητικό Πάρκο, έχουμε δειξάγει αγώνες νοσιακά, επαναγγελία, προοδεθήματα κλπ. Να σεβαστεί την έδρα μας, να μην βάζει πανώ γύρω-γύρω, να μην βάζει διάφορα πράγματα, βάζουν συνέχεια πανώ γύρω-γύρω. Λοιπόν, να σεβαστώ αυτό το πράγμα, τη στιγμή που φιλοξενούνται στην έδρα μας, με αριθμό απόφασης της Ομοσπονδίας μας απάντησε, λίγο αυτό να σεβαστεί, εμείς θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μέχρι να πάρουν την έδρα τους, όλοι μαζί να είμαστε αγαπημένοι, να γίνει όρημα αντιμετώπιση γιατί δεν μπορεί να γίνει μέλος κάποιος στην Ομοσπονδία, είναι ειρητός κανονισμός αν δεν τυρί αγαστεί σχέση με τα παλιότερα μέλη. Ένα το κρατούμενο και θα θέλαμε και μια στην πορεία δηλαδή να είμαστε το καλό αναγνωριστή το Σωματείο του Καινούργιου ΦΑΕΘΩΝ να γίνει μια επανεξέταση της απόφασης του Δήμου για τη ρύθμιση των ορών, γιατί θα φαίνεται το νεότερο Σωματείο να έχει 10 ώρες χρήσης και το παλιότερο να μην έχει, δηλαδή. Αυτό ακριβώς θα θέλαμε. Ναι, θέλω να σας κουράσω άλλο. Καλή συνέχεια. Αυτά. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γραμπατσά. Κάποιες άλλες ερωτήσεις του κ. Χορετσιανίτης και μετά ο κ. Χατζής. Θα απλά θέλα να ρωτήσω. Η παραβόρεισή αυτή είναι στου δυναικές. Δεν έχει κάποια μηρομηνία λήξος. Είναι δύσκολο να καθείς κάποιος 10 ώρες συνεχόμενες. Οι σύλλογοι δουλεύουν συνήθως το φιλέτο που είναι 3 με 7 του χειμώνα, 3 με 6 ή 3 με 7 και το καλοκαίρι 6 με 9 με 10. Είναι δύσκολο. Τριάντα χρόνια ο κ. Μιχάλης Κυρωστάτου ξέρει εδώ ότι δεν είχαμε ποτέ αίριδες. Πάντα φροντίζουμε. Μακάρι να αντέχαμε να δουλεύουμε και 10 ώρες. Αλλά στο παλέρμο εμείς ήδη στέλνουμε τα παλιά μας μέλη και παίζουν εκεί και πάλι πρόβλημα δεν έχουμε. Δεν φιλεξενούμε το φινούριο, αλλά θα θέλαμε αργότερα, αν με το καλό ο ΦΑΕΘΩΝ ονομιληστεί, μια επανεξέταση των ωρών για εμάς, γιατί είμαστε και το χειρότερο σωματικό με τους στήρισους λογοσύνων. Εδώ από ό,τι κατάλαβα, ίσως κάτι να μην έφυγε γιατί ήμουν έξω. Πιθανόν να μην έφυγε και να καλύφθηκα από κάποιον άλλον. Είπε ο κύριος, δεν ξέρω ποιος είναι, ότι δεν υπήρξαν έρηδες. Τι δεν υπήρξαν έρηδες. Εδώ στο αθλητικό πάρκο πήγαν να σκοτωδούν. Υπήρξαν έρηδες. Και εδώ, από ό,τι μας είπε ο κύριος, είναι οι δύο σωματεία τα οποία λέει ο ένας να σεβαστεί τον άλλον. Τρία σωματεία. Και θα βγάλουν τα τρία σωματεία άκρη και με τους πολίτες αν είναι δυνατόν. Αν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Όχι μόνο θα σκοτωθούν. Θα έχουμε Ιράν, Ιράκ. Αν δεν υπάρχει άλλη ερώτηση, τοποθέτηση. Αν δεν υπάρχει άλλη ερώτηση, να πάμε στις τοποθετήσεις. Ερώτηση, ο κύριος Αντωνίου. Το χαλάσαμε, τώρα περνάει η ώρα χωρίς να είμαστε στην ουσία. Προβλήματα θα υπάρχουν. Εγώ ήθελα να βάλω μια άλλη διάσταση, αυτό θα λυθεί. Για τις υποδομές που υπάρχουν στο Παλέρμο, γίνεται σιγά σιγά πόλους έλεξης περισσότερων κόσμων. Φαίνεται κι άλλη σύλλογη να τα φέρονται να πάνε εκεί. Τοαλέτης δεν υπάρχουν, η περίφραξη είναι κατεστρεμένη. Τις μέρες που βρέχει, όσοι περπατάνε μέσα στο Ταρτάν, πέφτουν και σπάνε τα μπόδια τους, γλιστράει. Δεν υπάρχει στοιχειώδης καθαρισμός. Κάποια δεν είναι καλή υποδομή. Δεν ξέρω, δείτε το λίγο αυτό. Οι τοαλέτης είναι απαραίτητες, το λέει όλος ο κόσμος που γυρίζει εκεί. Τα φώτα, εντάξει, αυτά είπε ο Αντιδίπρογος, υπάρχει μια πρόβληψη. Αλλά να γίνεται κι ένα σκαθαρισμό στο χώρο που γίνεται πάνε οι παδιστές, γιατί γλιστράνε και πέφτουν. Ο κύριος Αντωνίου. Θέλω να μην ξεφεύγουμε τώρα, γιατί άμα αρχίσουμε για τον παλέλμο είναι τόσα που θα πούμε ένα σωρό. Θέλω να μείνουμε συγκεκριμένα στα γύμνατα του τέννης. Έχουμε μια απορία. Αν αύριο βρεθεί ένας άλλος γυμναστής και λέει ότι δίδει ο γιος σύλλογος για το τέννης, τι θα γίνει, θα του πούμε όχι, γιατί να του πούμε όχι, με ποιο κριτήριο θα του πούμε όχι. Και έξω του γύμνατος. Μπράβο. Άρα, λοιπόν, αφού αναφέθηκε εδώ ότι ο πρόεδρος είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή, κυβερνότους κόμματος τόσα χρόνια, μία έξτεπη χορίγησε, παιδιά, λίγο για το αθλητικό πάρκο, για το παλέλμο, να φτιάξουμε καινούργια αγύπητα, να φτιάξουμε περισσότερα αγύπητα, να χωρίσουμε αυτά τα αγύπητα στη μέση με συγματόπλεγμα μεγάλο, να μην εμπλέκει το ένα στον άλλο και τρώει τα μπαλάκια στο κεφάλι ο ένας από τον άλλον. Είναι έτσι, κύριε Προπονητά, ή κάνω λάθος. Δεν ξέρω, εγώ ξέρω ότι δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα. Τώρα που είναι εκεί πέρα το τι κάνετε, τι ενέργειες γίνονται και τι κάνετε. Επειδή αναφέθηκε ότι ο βουλευτής είναι και πρόεδρος συγκεκριμένου σύλλογου, είναι ένας λόγος παραπάνω για να βρεθούν τα χρήματα, να ψάξει ο ίδιος να βρει τα χρήματα και όχι να δίνουμε τις συγκατάσεις. Συγκατάσεις θα δοθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί. Είναι ένας σύλλογος καινούργιος, πρέπει να δοθεί, αυτό συζητάμε. Αν θα δοθεί η συγκατάστησή μας για να ιδρυθεί ο σύλλογος, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό. Αν βρεθεί αύριο ένα νέο παιδί, ένας γυμναστής με ειδικότητα στο τέννης και έρθει στην καρδίτσα να φτιάξει αυτός ένα σύλλογο για να δουλέψει, θα του πούμε όχι. Άρα λοιπόν, εκεί να κοιτάζουμε, εκεί να εστιάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα αγήπεδα, να τα φτιάξουμε καλύτερα στις υποδομές για τα τέννης. Τώρα, όσον αφορά στον κανονισμό λειτουργίας, κανονισμός λειτουργίας λείπει στην καρδίτσα, γενικά από τις αθλητικές συγκαταστάσεις. Μια προσπάθεια που έγινε, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, που θα μπορούσαμε σε αυτόν τον κανονισμό να συμπεριλάβουμε το κάθε άθλημα χωριστά και να υπάρχει ένας κανονισμός που δεν υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δυστυχώς θα περάσουν άλλα πενήντα με συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν θα έχουμε κανονισμό, ενώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί, να γίνει κανονισμός λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρια για το κάθε άθλημα. Κάποια άλλη τοποθέτηση, λίγο σύντομα, μόνο η κυρία Τσιρέπα. Και δύο κουβέντες θα πω. Βέβαια καλό είναι να δημιουργούνται συλλογή, καλό είναι να έχουμε επιτυχίες ως γνωστόν στις αθλητικές επιδόσεις μας. Εγώ όμως είμαι, και θα ψηφίσω γι' αυτό, λευκό, δεν θέλω να περιορίζω ότι οι ελεύθεροι βούλες των δημοτών για άθληση δεν είναι δυνατόν, δηλαδή όποτε θέλει ο καθένας ο δημότης να πάει να παίξει τένις, γιατί και δεν θα μπορεί βέβαια, τη στιγμή που θα υπάρχει είτε στο ένα το γήπεδο είτε στο άλλο, θα υπάρχουν ώρες λειτουργίας. Δεν ξέρω γιατί, δηλαδή πρέπει όλα τα δημοτικά να τα δίνουμε εμείς στους συλλόγους, για να τους δώσουμε, αλλ' όχι να τους παραχωρήσουμε και να έχουν αυτοί το πρώτο χέρι. Σε αυτό διαφωνώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ ο κ. Παπαλός. Εγώ θα συμφωνήσω με την εισήγηση να δοθούν τα δύο γήπεδα στο Παλέρμο, διότι ξεγνωρίζω ότι αποτελεί προϋπόθεση αυτό για την αναγνώριση αυτού του συλλόγου από την Ομοσπονδία. Και καλό είναι να αναγνωρίζονται τέτοιοι σύλλογοι, να βρίσκουν εργασία νέοι επιστήμονες του χώρου του αθλητισμού και να υπάρχει και κάποιος υπεύθυνος που θα επιβλέπει τους διάφορους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Όμως, επιμένω και εγώ, όπως είπα πριν και σε αυτό που είπε η Λίτσα η Τζερέπα, ότι θα πρέπει άμεσα να βγει ένας κανονισμός ο οποίος να βάζει σε μία τάξη τα πράγματα που είναι ο κάθε σύλλογος, σε ποιο γήπεδο αθλεί τους αθλητές του ο κάθε σύλλογος και να υπάρχουν ώρες για το κοινό. Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν. Να το ξαναδούμε. Να ξαναδείτε τις ώρες του κοινού. Με μία προτεραιότητα. Καταλαβαίνω ότι και κάποιοι άνθρωποι από εργασία είναι και αυτό, έτσι. Πρώνε ψωμί. Βγάζουν το ψωμί τους. Πολύ σωστά. Και μάλιστα κατά τρόπο οργανωμένο και τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί μαθαίνουν την αντισφέρηση και ούτω καθεξής. Όμως, ο δήμος οφείλει να προβλέπει ώρες κοινών. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο καθένας να περιορίζεται στα γήπεδα τα οποία του παραχωρεί ο δήμος και όχι να απλώνεται κατατοδοκούν. Ευχαριστούμε τον κ. Παπαλό. Προχωράμε σε τοποθέτηση ο κ. Σχατζής. Παρακαλώ. Καλά όλα αυτά που είπαν οι προλαλήσατες. Εδώ να συμφωνήσω και εγώ ότι πρέπει να δοθεί στο ΦΑΕΘΩΝ η δυνατότητα να αναγνωριστεί. Σαν σωματίο. Εδώ όμως, τώρα που θα έχουμε αυτό το στάδιο της αναγνώρισης, πότε να αναγνωριστεί, τι θα γίνεται εκεί μέσα στα γήπεδα αυτά του τέννης. Ποιος θα παίζει. Θα πάει ο ΦΑΕΘΩΝ και θα παίζει και θα κόψει. Υπάρχει κανονισμός. Μήπως πρέπει να φτιάξουμε από τώρα τον κανονισμό για να πάει το κοινό για να παίζει τέννης. Τέννης. 10 ώρες μας είπε ο κύριος ότι θέλει η μυρισίως. 10 ώρες η μυρισίως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει, να μην. 10 ώρες μπορεί να τις βάζεις για αναγνώριση είπε. 10 ώρες. Ναι. Και ποιος μου λέει εμένα αύριο μεθαύριο αν εγώ λέει έχω πάρει την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για 10 ώρες. Κυρίες Δάρνια. Εδώ μας είπε ο κύριος ότι θέλει 10 ώρες η μυρισίως και αν αύριο έρχεται στο άλλο γήπεδο, στο ένα γήπεδο, θέλει δύο γήπεδα. Και έρχεται και κάποιος άλλος. Από αυτούς τους ήδη υπάρχονται συλλόγους. Τι θα γίνει. Κυρίες Βάρνα. Παρακαλώ. Λοιπόν, αν τελειώσαμε, ο κύριος Χορηθανίτης και μετά ο κύριος Δήμαρχος. Από το συμπερένιο καλό θα ήταν να αναρτηθούνε με αριθμού στα γήπεδα 2, 3, 4, να αναρτηθούν οι ώρες που ανοίγουν σε κάθε σύλλογο και πότε μπορεί το κοινό να παίξει τένις. Είμαμαι κι εγώ σου παιδάκι, πήγαινα να παίξω τένις, πήγαινα 7 η ώρα του πρωί, γιατί άρχιζαν από τις 8.30 και μετά οι σύλλογοι. Και δεν μπορούσα να διαμαρτυρηθώ πουθενά, γιατί δεν μπορούσα να πάω μια ώρα σωστή για μένα. Αυτό θα θέλαμε μόνος. Υπάρχει η απόφαση 190 του Ριμπάρκου, η οποία κατονίζει όλες. Θα είναι μάλιστα μια σειρά τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία αυτή. Αυτός ο κανονισμός που έχει ότι πρέπει να έχει δύο γήπεδα και 10 ώρες είναι υπερβολικός και δεν ανταποκρίνεται με τις δυνατότητες που έχουν παντού οι δήμοι του να έχουν τόσους πολλούς χώρους. Αν είχαμε 50 συλλόγους, έπρεπε να έχουμε 100 γήπεδα, για να βάλουμε μια ακραία περίπτωση. Άρα, λοιπόν, αυτό που πρέπει να ζητηθεί από την Ομοσπονδία του Τέννης είναι να μην είναι 10 ώρες, αλλά είναι δεχομένως 6 ώρες, 5 ώρες, να δει να υπάρχει αναγνώριση με πολύ λιγότερες ώρες. Και σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε διάλογο με τους συλλόγους. Όντως, πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ώρες για το κοινό. Δέχομαι κι εγώ διαμαρτρίας. Και δεν είναι μόνο στο τέννης, αν θέλετε, και στην κολύμπυση και παντού, παντού, λόγω της μεγάλης ανεργίας. Πάρα πολύ από τους. Με έναν τρόπο, μεταξύ της άθλησης και του επαγγέλματος, χρησιμοποιούν τις εγκατάσεις δημοτικές, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται κατά τον περισσότερο. Αλλά σίγουρα και ο ελεύθερος αθλούμενος θα πρέπει να έχει χώρο. Και το ζούσα εγώ μέχρι πρώτα, όταν παίζαμε πάσκια. Τι μας μας λέγανε μετά τις 10 το βράδυ. Δεν είναι καλή ώρα να παίζει το βράδυ. Γιατί είστε μεγάλοι. Και λέγαμε γιατί άμα είστε μεγάλοι τι είναι. Ας πούμε κατά άρα, για να είσαι μεγάλος να μην έχεις δικαίωμα να αθληθείς. Άλλο, αυτοί που είναι πάνω από 50, ίσως έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα από τους μικρότερους για να συνεχίσουν να αθλούνται, να μην τα παρατάνε. Υπάρχει αυτό το ζήτημα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο πώς θα τα συγκυράσουμε. Κυρίως όμως αυτός ο κανονισμός θεωρώ ότι είναι υπερβολικός. Τον είχε παλιά η Ομοσπονδία, όταν δεν υπήρχαν σύλλογοι, ότι ήταν ένας-δυο. Τώρα που σιγά-σιγά μεγαλώνει, θα πρέπει να κάνουμε μια επαφή, ούτως ώστε να είναι αυτός ο κανονισμός να διευκολύνει, για να μπορούν και περισσότεροι σύλλογοι να είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Πολλοί, αλλά με βάση προστάση φαντάζομαι έχουν και μια αυτοτέλεο. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ, κύριε Δήμαρχη. Παρνάμε σε ψηφοφορία, γιατί είναι κάποιος που δεν συμφωνεί. Η κυρία Τσιρέπα μόνο και ο κύριος Χατζής. Εγώ θέλω να διατυπώσω μια πρόταση για την ψηφοφορία. Πρώτα ο κανονισμός και μετά η παραχώρηση. Δηλαδή ο κύριος Χατζής λέτε όχι επί του αιτήματος, επί του θέματος, επί της εισηγήσεως, λέτε όχι, μάλιστα. Όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούμε ή να συμφωνούν όλοι ναι, πλιν του κυρίου Χατζή όχι και του κυρίου Λέμα και της κυρίας Τσιρέπα λευκό. Να μη λέτε να πούμε κάτι ευθείαν όχι. Έθεσα μια πρόταση. Τι δεν γίνεται αποδεικτική, τι δεν γίνεται αποδεικτική, δεν είναι αποδεικτικά μου να βάλω μια πρόταση για να πω να γραφτεί. Κύριε Χατζή βεβαίως και έχει γραφτεί και γράφεται αυτό στα παθηκά. Με τις ειτιάσεις λοιπόν όχι του κυρίου Χατζή αλλά με τις ειτιάσεις τις οποίες ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Περνάμε στο επόμενο θέμα το οποίο και αυτό προτάθηκε στο 30. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αίτησης της κυρίας Ευδοκίας Ιωάννου Παπαβασιλίου Παύλα Μπύρου. Εισηγητής ο κύριος Ξυλωμένος. Κύριε Μπύρου! Κύριε Μπύρου! Εσύ! Εγώ το μόνο που έχω να πω, έχετε πάρει την εισήγηση, θεωρώ ότι την έχετε διαβάσει, έχετε βγάλει τις συμπεράσματες, λίγο πολύ όλοι το ξέρετε. Θα δώσω το λόγο στον κύριο Μπύρου αν θέλει να τοποθετηθεί. Τι άλλο περισσότερο να πω. Συμφωνούμε λοιπόν, συμφωνεί το σώμα να μας δώσει κάποιες διευκρινήσεις ο κύριος Μπύρος και μετά πολύ ωραία. Κύριε Μπύρου, παρακαλώ. Κύριε Μπύρου, σας παρακαλώ τώρα, ακούστε με λίγο, κάνουμε μια συζήτηση, όμορφα, ωραία, προτάξαμε το θέμα για να μην, στο μικρόφωνο μόνο. Καθίστε από εκεί μπροστά, έτσι, όπως πολύ ωραία το προτάξαμε και το είπαμε. Ξεκίνησα να πάρω ένα βιτσινάδικο του Αυρωπού. Το νίκες από τον κύριο Τσίτρα, πήγα κατέθεσα τα χαρτιά όλα τα πάντα, μέσα μηχανική, όλα μέσα στην πολοδημία, όλα τα πάντα, να μη σας πολυλογώ. Υπάρχει και η σύζυγη κιόλας, κύριε Μπύρου, που τα καταφέρει όλα. Ναι, ναι, ναι, ναι, ο κύριος δήμαρχος δεν το ξέρει λοιπόν και μου στέλνει η κυρία το χαρτί εδώ πέρα. Ό,τι και φυσικά δεν βγαίνει άδε, δεν βγαίνει το 10. Να το κοιτάξει λίγο η κυρία εδώ, όταν δεν έχω τα γυαλιά. Ναι, βγήξε το φάγγελο πίσω, δεν βγαίνει άδε. Ωραία, κύριε Πρόεδρε. Υπάρχει διαπίσωση να το θώσετε. Λοιπόν, έρχομαι έναμισι μήνα συνέχεια εδώ από κάτω στην πολοδημία. Τε λέω, σε παρακαλώ, εγώ έχω χαλάσει χρήματα, λέω, στο βιτσινάδικο, το έχω φτιάξει, λέω, εδώ. Και δεν μπορώ να σου δώσω άδε, απαγορεύεται, μου λέει εμένα, απαγορεύεται, απαγορεύεται, απαγορεύεται, μου λέει. Τέλος πάντων το άφησε, εφόσον λέει απαγορεύεται, απαγορεύεται. Κάνω μια αίτηση. Την έχω εδώ. 4, 11, 12, 13 η πρώτη, η πρώτη αίτηση εδώ. Είναι τρεις δημόσια υπάλληλοι που είναι εκεί. Δεν απαντούν εδώ ότι βγαίνει άδεια στο 13 το χαρτί αυτό. Στο 13 το πρώτο το χαρτί. Δεν απαντούν καθόλου ο Ανηφαντής, ο Χατζής και ο Κουτσαύτης. Δεν απαντάει κανένας. Προσέξτε τώρα να πούν ότι βγαίνει άδεια ή δεν βγαίνει άδεια. Άλλα εγγράφει αίτηση μέσα. Την έχω εδώ τάχτητα. Δεν ξέρω τι χαρτιά σας δώσαν. Γιατί δεν είμαι καλά. Συγγνώμη. Είμαι χίλια συγγνώμης. Ζητάω από όλους σας. Άλλα απαντήσε αυτή εδώ. Ξεκινάει μετά η κυρία Τσούτσουρη. 28 Εβδόμου, χωρίς να με ρωτήσει ημένα, έχουμε την άποψη ότι δεν απαγορεύεται τον πιτσινάδικο. Εδώ το πρώτο τι λέει. Και φυσικά δεν απαγορεύεται. Το πρώτο το χαρτί. Το πρώτο το χαρτί είναι... Ναι, ναι, ναι, ναι. Το πρώτο το χαρτί είναι... Είναι 15.10. Το πρώτο το χαρτί, το φάκελο μου, το γύρισε όλοι. Από όλες οι υπουλοδομίες στην Πυροβετική. Την γύρισε πίσω. Δεν βγαίνει άλλη. Να το, και φυσικά να το. Να το, το έχω από κάτω. Και φυσικά δεν βγαίνει. Τσούτσουρη, κουτσαύτης. Εδώ. Μετά το 13 κάνω αίτηση μέσα. Άλλα απαντάνε εδώ. Τρεις αυτοί. Ξεκινάει η κυρία, έρχονταν ο Τσίτρας εδώ, ο βιομηχανός. Και τον δίνει χαρτί. Έχουμε την άποψη ότι δεν, έχουμε την άποψη ότι δεν απαγορεύεται να λειτουργήσει. Το μηχανολογικό τα ίδια. Επιτρέπει τη συνεχή της διτουργίας. Τρεις δωδικά του. Για να πω και το πρώτο, 28.7 της Στσούτσουρη. Το 13. Όχι, 28, το 10, το 10 της Στσούτσουρη. Και το 10 είναι και το αυτο-μηχανολογικό, 3 το 10 το 10. Αυτοί οι ανθρώποι τι κάνουνε. Δίνουν το χαρτί στον Τσίτρα. Μου στέλνει χαρτί μετά από πέντε μήνες. Από πέντε μήνες η κυρία Τσούτσουρη. Να πάρω άδεια. Ο Κουτσαύτης είναι από κάτω εδώ και λέει εγώ δεν υπογράφω να πάω φυλακή. Γιατί το πρώτο το χαρτί είναι αυτός συντάκτης εδώ. Το 10. Δεν υπογράφω εγώ να πάω φυλακή λέει ο Κουτσαύτης. Τι να κάνω. Έκλεισε και το Βυζινάδικο ήρθε στη νομία. Μην το έκλεισε. Έχω ένα μήνα το Βυζινάδικο λοιπόν. Λειτουργία. Λειτουργία. Δεν είχα άδεια λοιπόν. Ο μάγκα σου Τσίτρας πήρε το χαρτί. Σε ποιον έδωσε χαρτί ρε παιδιά. Ρε παιδιά θα τρελαθώ έχω 8 χρόνια. Σε ποιον έδωσε χαρτί. Αντί να δω στη γυναίκα μου. Στη γυναίκα μου χαρτί. Στην Τσίτρα έδωσε τη γυναίκα ότι βγαίνει χαρτί και μην περιλαμβαίνει Τσίτρα σε μένα. Τι κατασχέσεις σου 80 χιλιάδες. Μη ζητούσαι. Μη πήρει από μέσα από την τράπεζα. Πέθανε η μάνα μου να τα ακούσετε εδώ πέρα τα λεφτά. Γιατί μη έχει μέσα η μάνα μου. Η μάνα μου πέθανε. Η μάνα μου από καημό μέσα. Λοιπόν να τα ακούσει ο δήμαρχος γιατί δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα. Μην πει εδώ. Πέθανε που ο καημό μπήγε μέσα στην τράπεζα και τα πήρε από τη μάνα μου τα λεφτά μέσα. Μη πηρήλαμε Τσίτρα. Με έχει διαλύσει μέχρι πέρσι 14 Ιωναριού. Με έχει διαλύσει ο Τσίτρας. Τέλος πάντων ήμουν λίγο χαμένος. Σας ζητάω χιλιάδες συγγνώμη γιατί ξύφευγα. Λοιπόν πάω στην Πολοδομία. 8 χαρτιά διαφορετικά με έχουν δώσει. 8 χαρτιά διαφορετικά. Θέλετε να τα διαβάσω. Τις ούτσουρου το χαρτί έχω απονομικό σύμβουλο εδώ. 20 Μαρτύ του 2017 να μην τα δείξω όλα. Δεν έβγαινε άδεια με τίποτα. Περιφέρεια του χαρτί. Δεν έβγαινε άδεια στον Πυζινάδικο με τίποτα. Εδώ να το δει δήμαρχος. Δεν έβγαινε με τίποτα. Εδώ. Δεν ξέρω αν το έχουν αυτοί. Αν το έχεις αυτό το χαρτί. Το έχεις. Είναι μέσα. Είναι μέσα. Ωραία λοιπόν. Πάε. Πάε τώρα. Καθίζεστε ανίσχερο το χαρτί της ούτσουρου που έδωσε. Εγγύονται αυτά τα πράγματα. Και έχω οχτώ χαρτιά. Με δουλεύανε. Οχτώ χαρτιά διαφορετικά. Και δεν δώσαν. Ένα τελευταίο δώσαν να τα ψάξω να το βρω τώρα. Ότι το τελευταίο που ζουριστήκαν μέσα εκεί. Η κυρία Ράγκου είναι εδώ η κυρία Ράγκου. Με βλέπει εκεί πέρα. Το τελευταίο το χαρτί το δώσαν να το βρω εδώ. Θέλετε να το βρω να το ψάξω να το βρω γιατί είμαι χαμένος. Το 17 μου δώσαν χαρτί ότι δεν επιτρέπει αμυγή κατοικίας. Ναι. Συγγνώμη. Αμυγή κατοικίας. Μου δώσαν το χαρτί. Οχτώ χαρτιά διαφορετικά μου δώσαν αυτοί οι πάλληλοι. Αυτοί οι πάλληλοι οχτώ χαρτιά. Ξέρεις τι με έκαναν εμένα αυτοί. Αυτοί με ρίξανε στον κρυμό. Εμένα αυτοί οχτώ χρόνια που είπες δεν το ξέρεις και κάνω υπομονή. Κοίταξε έχω την άξιο σπίτι στον αέρα. Έχω χωρίσει και τα παιδιά μου και όλα τα πάντα. Έλα να σου πω να τα ακούσεις εδώ. Και ξέρεις τι μου έκαναν. Ξέρεις τι μου έκαναν. Να τα ακούσεις εσύ. Μωτικό συγγνώμη. Όχι μιλάω σε όλους. Χιλιάς συγγνώμη. Λοιπόν ξέρεις τι μου έκαναν. Μου έκαναν το μαγαζί με αλλαγή χρησικής. Μόνο το δικό μου το μαγαζί. Και δεν έχω φράγμα αυτή τη στιγμή. Και βάρισα και τώρα πήρα. Έχω πέντε μήνες που πήρα το χαρτί. Έτρεκα στην περιφέρα. Έτρεχα μόνος μου. Με βγάλαν και το μαγαζί κάτω από το τζέλιο. Έχω οικοδομή εκεί πέρα. Με βγάλαν το μαγαζί. Άχρηστο το μαγαζί. Με άδεια το παιδί. Χωρίς να στείλουν χαρτί. Να το ακούσετε κι αυτό. Τι μου έκαναν αυτή την πολυδομία. Και το έκαναν σκοπίμος λοιπόν. Τέλος φάντων. Τώρα κατάλαβες. Μου δώσαν 8 χαρτιά, παιδιά, διαφορετικά. Δεν τα δώσαν τότε. Αν μου δίναν το 13 το χαρτί, είμαι ξυπηρδημένος από το τζίτρα. Δεν έκανα τη νέφη στη Λάρεσα. Δεν πήγαινε πουθενά αυτός. Γιατί αυτός, το συμφωνητικό που γράφει μέσα, αν ανακληθεί και δεν δωθεί άδεια, θα τον έπαιρνα τα λεφτά ότι χάλασα εγώ όλα. Εγώ έμεινα μέσα βιτζίνης. Χάλασα έναν σωλ 7. 7 δικηγόρη. Το άγχος 8 χρόνια, για να το ακούσει το άγχος και δεν έχω περάξει κανέναν, εγώ τι θα κάνω εγώ. Είπες δεν ξέρεις. Εγώ τι θα κάνω. Ζητάω να πείτε ένα ναι, να πάω στο δικαστήριο, μήπως πάρω 5 φράγκα. Του ξέρεις ότι χρουστάω, του ξέρετε όλοι. Με φτάσατε ή με ρίξατε στον κρυμό μέσα, μη ρίξατε. Στον κρυμό μέσα. Να πείτε ένα ναι, να πάω στο δικαστήριο. Ούτε υπάλλουλου θα τα αφήσεις του Θεού, ούτε υπάλλουλου πειράζω κανέναν. Δεν πειράζει ούτε υπάλλουλου, σου το είπα αυτό το πράγμα. Θα τα αφήσεις του Θεού από πάνω. Τώρα δεν θέλω να αναφέρω νόματα. Δεν θέλω να αναφέρω, γιατί μου είπε ο δικηγόρος να μην αναφέρω νόματα. Αν αναφέρω νόματα, κοίταξε πρόεδρε, αν αναφέρω νόματα, τι λέγαν εκεί στην Πολοδομία, θα σας σκουθεί η τρύχα. Υποθετικά δεν μπορούμε να πούμε τώρα, απλά με τα στοιχεία αυτά που έχετε. Ναι, θέλω να δικειωθώ, ναι να τελειώσω, δεν μπορώ να σας τα δείξω όλα, κοίταξε τι έχω δω, τι έχω κάνει. Έχουμε κύριε Μπύρεο, την εισήγηση που είναι πολύ περιεκτική. Έξω από το δικαστήριο τι με έκαναν? Όχι, όχι, προφανώς, ακούστε λίγο, ακούστε. Ρε παιδιά, συγγνώμη, συγγνώμη, γι' αυτό σου λέω, δεν θέλω τώρα να σας καθυστείρεις. Ξέρεις τι έκαναν στο δικαστήριο οι παλήλοι αυτοί εδώ από τη δημαρχία, πήγαν και αθέωσαν την Τζούτζουρη, θέλετε να τα διαβάσετε, θα καθίσουμε μέχρι το πρωί. Εδώ, εδώ, πήγαν και αθέωσαν την Τζούτζουρη. Οι παλήλοι αυτοί εδώ, μέσα εκεί που δεν το ξέρουν οι δήμαρχοι, θέλετε να το δείτε, εδώ μέσα, ο κουτσάφς ανηφαντής, η κυρία δεν είπε δίπλα, η κυρία πήγε, έδωσε καιθνή κατά της. Ε, από πού θα τα πάρω εγώ τα λιφτά αυτά. Πέθανε η μάνα μου η Χαϊμώ, δηλαδή πήγε και πήγε τα λιφτά που αγωνίζει και με τα γελάδια τόσα χρόνια και με πήρε μένα τα λιφτά ο Τσίτρας και αυτή κοιμάται μια χαρά, αυτή κοιμάται και τρών. Οχτώ χρόνια κλείνω εγώ. Τον έλεγα τον δήμαρχο, έχουμε δέκα μήνες να μη βοηθήσει εδώ, όλοι, τα ακούτε όλοι εδώ πέρα, δεν σκητά παράνομα. Κλείστε λίγο το μικρόφωνο, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε είτε στην υπηρεσία ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή στον κύριο Μπύρο ή να μπούμε στη διαδικασία των τοποθετήσεων κατευθείαν. Ναι λεπτάκι να πω κάτι εγώ. Το συγκεκριμένο θέμα, το συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήσεις λοιπόν. Στην προηγούμενη δημοτική αρχή ο δήμαρχος ο κ. Παπαλός το ξέρει, είχε συζητηθεί και τότε είχε παρθεί και τότε μια απόφαση και με αυτή την απόφαση πήγατε στο δικαστήριο. Απλά αυτό που θέλω να πω εγώ και σε έχω εξηγήσει και άλλες φορές, γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολύ χρονικό διάσημα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, το δημιουργικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο. Δεν είναι δικαστήριο. Αυτή τη στιγμή ενημερώνεται το σώμα. Αυτό ήθελε να πω ότι δεν είναι δικαστήριο και δεν μπορεί να πάρει αυτό που θεωρείτε εσείς αυτή τη στιγμή δίκαια σας και να το ακούμε και τέλος πάντων όποιος θέλει να πείτε παραπάνω. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εσείς τον ξέρετε από ό,τι κατάλαβα, εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Η υπηρεσία θα πρέπει να πάρει θέση για το έτημα του δημότη. Ζητάει κάτι. Συμφωνεί, δεν συμφωνεί να ξέρουμε για εμείς τι θα πούμε μετά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Η υπηρεσία θα πρέπει να πάρει θέση για το έτημα του δημότη. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Υπάρχει ένα έτημα ενός δημότης. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Τώρα θα πω ότι διάβασα τα χαρτιά. Ο νομικός μας σύμβουλος λέει ότι και αυτός την ίδια άποψη έχει ότι αν ένας πολίτης αδικείται θα πρέπει να πάει στα δικαστήρια. Όλα αυτά τα έγραφα όταν τα παρουσιάσεις στο δικαστήριο θα πει αδικήθηκες ή έχασες ένα ευρώ. Δηλαδή με καρδίτσας πήρε το ένα ευρώ. Αν δεν αδικήθηκες καθόλου με 0. Αδικήθηκες 100.000. Είχε κάνει ένα λάθος ο αναγνωστόπουλος ο Βασίλης για την πολεοδομία για τη Λαζαρίνα. 200.000 είναι το ΦΠΑ, 302.000 πήραμε ως δήμασες χαρτίτσες. Η πολεοδομία το έκανε το λάθος. Μάλλον ο τότε ο νομάρχης γιατί ήταν η πολεοδομία ανήκει εκεί. Και ήρθε και τώρα και επενδικάστηκε σε εμάς που πήραμε σαν κληρονομιά την πολεοδομία. Αυτά τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο λύνονται. Δεν μπορεί κανένα δημοτικό συμβούλιο να δώσει χρήματα σε κάποιον, να αποφανθεί, να πάρει. Πιθανόν να βάλετε τους, εγώ δεν ψηφίζω, εδώ ψηφίζουν, να πάρουν και για παράβαση καθήκοντες αυτοί εδώ τώρα από κι οδήποτε. Να πει γιατί πέρατε αυτή τη θέση την άλλη, τι γνώση είχε σε κάποιον και τους λέει από εκεί πες έχει δίκιο ή δεν έχει. Και ποια είναι η λογική σου για να το κάνεις αυτό. Τα έχω πει εγώ αυτό το πράγμα. Αυτό έχω πει εγώ πάντα. Άρα λοιπόν η έκλυση-παράκληση είναι να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Πάλι εκεί θα πας, πάλι στα δικαστήρια θα πας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πει ας πάρει το συμβούλιο να πει να δώσουμε ένα ευρώ. Μπορεί να πάρει κανένα συμβούλιο. Τον είπα να πάει στην Επιτροποπή, μιλήσει και με την Επιτροποπή για να καταλάβει ότι δεν γίνεται μέσω της Επιτροποπής. Τα είπαμε όλα αυτά. Ο αποστόλης δεν θέλει να καταλάβει. Θέλει εμείς όλοι οι Γαλλοί να πούμε ότι έχει δίκιο. Εμπάσεις με τόση ελεύθερη το σώμα να πει αυτό που θέλει. Απλώς εγώ λέω ποιες συζητήσεις έχουμε κάνει. Μπορεί να φάγαμε 100 ώρες τουλάχιστον με τον αποστόλη. Αυτή είναι η κατάσταση. Διευκρινιστική ερώτηση ή τοποθέτηση. Τι θέλετε να πει. Όχι τοποθέτηση. Απλώς μια πρόταση θα σας πω τώρα. Εγώ δούλευα, όπως είπε και ο κύριος δήμαρχος, ως την τράπεζα. Και δημιουργούνταν πολλές από τις αποφάσεις αυτές όπως τώρα οι αποφάσεις που πήρε εσάς... εδώ η πολυοδομία και κάτω σε αρμόδιες υπηρεσίες. Δημιουργούνταν πολλές φορές λάθη. Και σε εμάς έρχονταν οι πολίτες εκεί και υπέβαλαν αιτήματα όπως εδώ ο κύριος Τσίτρας. Πώς το λέμε, Μπύρος. Ο κύριος Μπύρας. Έρχονταν και υπέβαλαν τα αιτήματα και με τα παράπονά τους, τότε σε εμάς, τουλάχιστον στην τράπεζα, έρχονταν ένας έλογος, ένας ιστορικός έλογος. Και μου έλεγε, κυρία Τσερέπα, τι απόφαση πήρες, γιατί την πήρες αυτή την απόφαση, πώς την πήρες. Εγώ, μια πρόταση κάνω, έτσι δεν ξέρω πώς γίνεται, πώς λειτουργεί ο δήμος και η πολυοδομία. Ας έρθει κάποιος που είναι αρμόδιος, ελεγκτής, ιστορικός ελεγκτής, ας δει όλες τις αποφάσεις αυτές, και ο άνθρωπος έχει δίκιο να του δώσει μια, ότι πραγματικά είχε δίκιο και από λάθος της υπηρεσίας, ή από παραερμηνία, ή από την τίποτα άλλα έγινε αυτά τα πράγματα, ώστε να πάει κατοχυρωμένο στο δικαστήριο, μετά για να κατοχυρώσει τα πράγματα που θέλει. Δεν το έδωσε ο κύριος Καλιάς, ξέρεις τι είπε, ο κύριος Καλιάς. Εγώ, αυτά που κάναμε εμείς γι' αυτό λέω. Νομικώσυμοι κι εγώ γι' αυτό. Από πίσω είναι έμπρος, όμως, από πίσω. Αποστόλια, κάτσε λίγο να ακούω. Με το έγγρυφο που είχαμε εδώ, το ξέρεις αυτό το έγγρυφο, στις 13 Ιουλίου του 2017, η υπηρεσία η σημερινή, σας ενημέρω στο πρόσωπο της οδότου Αυροπού, στο οικοδομικό τατράγωνο 528Β, της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας, που σύμφωνο με την αίτηση που κάνετε εσείς, ζήτησε να απαντηθεί δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριότητας πρακτηρίου υγρών καυσίμων, από νέο ενδιαφερόμενο για τη δραστηριότητα αυτή. Από την έγκληση των χρήσεων υγείας, ως την έγκληση του νέου Γενικού Πολοδιομικού 9 Νοεμβρίου του 2016, υπήρχαν χρήσεις γης αμυγούς κατοικίας, σύμφωνα με τα νεοτέρα εκτεθέντα. Συνάγεται δε από την ανωτέρα αναφορά πως από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1994 έως και τις 9 Νοεμβρίου 2016 δεν επιτρεπόταν από άποψη χρήσεων γης και μόνο να λειτουργήσει νέα δραστηριότητα από νέο δικαιούχο, πρατειρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή αμυγούς κατοικίας, ούτε φυσικά στο οικονομικό τετράγωνο 528Β που υπάρχει στον τομέα των χρήσεων υγείας αμυγούς κατοικίας. Ξεκάθαρα απαντάει. Και το 17 αφού τα έχουμε διέβασει εκατοφορές, ενειμενώντας ότι δεν επιτρεπόταν. Το έχεις 13 Ιουλού το 17 και επίσης, επίσης, ανέφερε η υπηρεσία ότι τυχόν προηγούμενες αντίθετες απόψεις δεν είναι συμβατές με τις ισχύειες του συγκεκριμένου οικονομικού τετράγωνο χρήσεων γης, σχεδίπωλες καρδίσεις. Δηλαδή πόσο πιο ξεκάθαρα να το κάνει η υπηρεσία, πόσο περισσότερο ναι προς όλους και τα έχουμε συστηθεί σε αυτά τα πράγματα. Τώρα να απαντήσω για προγενέστερα εγώ αυτή τη στιγμή, η διευθύντρια η οποία δεν ήταν τέτοιο, αυτή τη στιγμή τι παραπάνω θα μπορούσαμε να έχουμε, το 17. Ναι, το 17. Δεν είναι το πώς τα έδωσε ούτε η σημερινή διευθύντρια μπορεί να, ούτε ο δήμαχος μπορεί, ούτε εγώ μπορώ να ξέρω πώς έγινε αυτό το πράγμα και δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Αλλά εμείς έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα, από εκεί πέρα είναι αρμούδες τα δικαστήρια. Το είδαμε λίγο, παρακαλώ, το αποθετήσεις ο κ. Παπαλός. Την υπόθεση την είχαμε δει και το 2013, είχε έρθει ένα έτοιμα και τότε επειδή το έψαξα στα πρακτικά και εγώ ως δήμαρχος είχα πει ότι ο κ. Μπύρος είχε δίκιο που φώναζε εδώ και τα λοιπά, διότι όντως είπε στη μία ταλαιπωρία και ο κ. Καλιάς το ίδιο είπε, αλλά είπαμε ότι πρέπει να προσφύγεις στη δικαιοσύνη να βρεις το δίκιο του. Διότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τότε κάτι άλλο, ούτε υπήρξε κάποια άλλη όχληση στη συνέχεια, γιατί τα δικαστήρια ήταν σε εξέλιξη αυτή η διαμάχη. Τώρα, τι καταλαβαίνω από την όλη αυτή η υπόθεση. Πήγε ο άνθρωπος να νικιάσει ένα βεντζυνάδικο και υπέγραψε ένα συμφωνητικό το 2010. Στο συμφωνητικό μέσα λέει ότι εάν βγάλω άδεια για το βεντζυνάδικο, τότε όντως θα πληρώσω. Αν όμως δεν βγάλω άδεια, δεν θα συμπληρώσω, λέει στον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια προσπαθεί να βγάλει άδεια. Η άδεια δεν βγαίνει. Δεν ξέρω. Δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν παίζει κανένα ρόλο. Προσπαθεί ο άνθρωπος να βγάλει άδεια. Η άδεια δεν βγαίνει. Πάει η αστυνομία, του το κλείνει. Λογικό είναι. Αφού δεν είχε άδεια, δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Πάει στον ιδιοκτήτη, του λέει, άκουσε να δεις, δεν μπορώ να βγάλω άδεια. Διότι έχει, νομίζω, ένα έγγραφο εκεί από τις υπηρεσίες, που λένε ότι δεν μπορείς να βγάλεις άδεια. Όταν αλλάζει η εταιρεία, αλλά με βάση αυτό που μας διάβασε προηγουμένως ο Κώστας από το 94 και μετά, δεν μπορείς. Έρχεται ο ιδιοκτήτης στο δήμο και ρωτάει, παιδιά, λέω εγώ τώρα. Έτσι θα φαντάζουμε τα πράγματα, ότι έγιναν, δεν τα κατάλαβα καλά. Μπορώ να βγάλω άδεια γι' αυτόν τον Βεντζινάδικο ή δεν μπορώ. Και το απαντά η υπηρεσία του Δήμου, ότι κατά την άποψή μας μπορείς να βγάλεις άδεια. Παίρνει λοιπόν ο ιδιοκτήτης αυτό το έγγραφο, πάει στο δικαστήριο και λέει, κακός ο κύριος Μπύρος, κάνοντας χρήση του συμβουλέου, δεν με πληρώνει, πρέπει να με πληρώσει, διότι ορίστε εγώ χαρτί της υπηρεσίας που λέει ότι βγαίνει άδεια. Άρα, κάτι εκείνος δεν έκανε καλά και δεν έβγαλε την άδεια λόγω χρήσης γης. Έτσι, λόγω χρήσης γης. Η χρήσης γης, νομίζω μας το διάβασε πριν το έγγραφο, έλεγε ότι επιτρέπει. Και από εκεί ξεκινάει μετά μια ταλαιπωρία. Για να βγει τελικά τώρα το έγγραφο το οποίο μας διάβασε ο Κώστας το 17. Δεν ξέρω τι δεν έγινε καλά σε όλη αυτή την ιστορία. Ούτε έχω παρακολουθήσει ή δεν μπορώ να παρακολουθήσω όλες τις δικαστικές διαμάχες. Και τι λέει αυτό επί της ουσίας, ότι από το 94 και μετά εκεί δεν επιτρέπεται, λόγω χρήσης γης, επειδή είναι η περιοχή αμυγούς κατοικίας, δεν επιτρέπεται το Μετσυνάδικο. Κατά την άποψή μου, επειδή δεν θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου, γιατί γίνονται κάποιες παρεξηγήσεις μερικές φορές. Αν υπογράψω, καταρχάς η πολιοδομή είναι μια υπερησία, η οποία δεν λειτουργεί με εντολές του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος ο νομοθέτης προέβλεψε την ανεξαρτησία της σε σχέση με το δήμο. Ο δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει στην πολιοδομία είναι να δει αν οι υπάλληλοι είναι στην ώρα τους, δηλαδή τέτοιου είδους θέματα διοικητικής φύσεως περισσότερο και δεν μπορεί να επιβάλλει στην πολιοδομία απαντήσεις επιστημονικού περιεχομένου. Γι' αυτό όσα χαρτιά γίνονται στο δήμο, στους δημότες πίσω απαντά ο δήμαρχος ή ό,τι δήμαρχος, ο εξεισιοδιοτημένος από τον δήμαρχο. Με εντολή δημάρχου, λέει, απαντώνται τα έγγραφα. Όταν γίνεται χαρτί στην πολιοδομία, απαντάει η διευθύντρια, η διεύθυνση ή κάποιος αρμόδιος υπάλλως με εντολή της διεύθυνσης. Είναι κατοχυρωμένη η ανεξαρτησία της πολιοδομίας από το νόμο για να μπορεί πάντα να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της επιστήμης και να μην είναι επηρεασμένη από πολιτικές, ας πούμε, αντιλήψεις, γιατί είμαστε πολιτικό όργανο εδώ ως Δημοτικό Συμβούλιο. Για μια φορά, λοιπόν, δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Εγώ με κάθε επιφύλαξη και χωρίς ιδιαίτερες νομικές γνώσεις, αλλά με την κοινή λογική, νομίζω ότι ο Δημότης μάλλον έχει δίκιο, το μάλλον το βάζω για να προστατεύσει τον εαυτό μου. Άμα κοιτάξω την ψυχή μου, θα πω ότι έχει δίκιο. Υπό την έννοια ότι προφανώς από, να το πω, συγνωστή πλάνη, εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι από δόλο. Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε, όταν πάμε να καταθέσουμε μια άποψη, η άποψη αυτή μπορεί να είναι και λάθος. Δεν έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας, χωρίς να υπάρχει δόλος. Εγώ δεν λέω ότι έγινε κάτι από δόλο. Πάντως υπήρξε μια πλάνη, συγνωστή πλάνη, θα το πω, της υπηρεσίας και δώθηκαν πληροφορίες, οι οποίες εν τέλει είναι αντιφατικές. Δηλαδή, αν πάρουμε και συγκρίνουμε τα δύο έγγραφα, το πρώτο του δέκα και το τελευταίο του δεκαεφτά, δεν είναι εξημασία. Δεν εμπλέκω εγώ τη διοίκηση του Δήμουσα αυτά. Έτσι, ούτε την σημερινή διοίκηση της υπηρεσίας. Λέω γενικά. Πάντως φαίνεται η αντιφατικότητα. Όχι, όχι, με αποτέλεσμα, αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα. Εξ αντικειμένου είχε αποτέλεσμα. Ο Δημότης δεν ζημιωθεί. Εξ αντικειμένου το λέω. Δεν ζημιώθηκε, δεν μας λέει εδώ τι, ξέρεις, δηλαδή. Εγώ λέω πως ούτε ο ιδιοκτήτης φταίει. Γιατί και ο ιδιοκτήτης, πριν τον νικιάσει, μπορεί να έκανε ένα προφορική ερώτηση στην υπηρεσία, μπορώ να τον νικιάσω. Και η υπηρεσία επίδειχε εκείνη την άποψη τότε, ότι ναι μπορείς, άλλωστε το έχει εκφράσει και γραπτά, και εκείνος να προχώρησε και να είχε όντως αυτή την αντίληψη. Δηλαδή, πολύ απλά βλέπουμε πολύ αντιφατικά πράγματα. Και πιστεύω ότι όντως ο Δημότης, η Δημότης μάλλον που κάνει την έτηση, ο κύριος Μπύρος που είναι εδώ ο σύζυγός της, η οικογένεια αυτή έχει ζημιωθεί. Σαφώς δεν μπορεί ο Δήμος να πει ότι ξέρεις επειδή ζημιώθηκες 17, 20, 30, δεν ξέρω, 1 χιλιάρικο, εμείς θα πάρουμε απόφαση. Δεν νομιμοποιούμε να το κάνουμε αυτό, δεν προβλέπεται από πουθενά. Δεν προβλέπεται από πουθενά. Η υπόθεση όντως στο τέλος πρέπει να καταλήξει σε κάποιο διοικητικό δικαστήριο. Και εκεί πρέπει να κριθεί. Αλλά εάν αυτό διευκολύνει τον κύριο Μπύρο, εγώ λέω, επαναλαμβάνω χωρίς να έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις, αλλά με την κοινή λογική και διαβάζοντας τα έγγραφα και βλέποντας την αντιφατικότητά τους, ότι ο άνθρωπος μάλλον έχει δίκιο, διότι έχει υποστεί ζημιά χωρίς να φταίει ιδιαίτερος. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα έγγραφα, θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα εισβάρουστος. Δεν θα υπήρχε. Έτσι λέει η λογική μου. Επαναλαμβάνω όμως, δεν είμαι νομικός. Και δεν ξέρω αν και ο κύριος Μπύρος, στην πορεία διεκδίκησης του δίκαιου του, έκανε και εκείνος κάποια λάθη, να τα πω δικονομικού χαρακτήρα. Πώς λέγονται αυτά, ας πούμε, όταν πρέπει να κάνεις μία κίνηση προς ένα δικαστήριο ή πρέπει να κάνεις την άλλη κίνηση, να βάλεις τέτοιου χαρακτήρα. Μπορεί να κάνει και ο άνθρωπος τέτοια λάθη. Ή να μην κατέθεσαι εγκαίρους μία προσφυγή. Όμως πιστεύω εγώ, με το χέρι στην καρδιά, θέλω να του αναγνωρίσω ότι έχει υποστεί μία ζημιά, για την οποία μάλλον δεν φταί αυτός. Και αν αυτό του δίνει τη δυνατότητα, με αυτά που έχουν εκτεθεί, με αυτά που έχουν διαβάσει, και αν αυτό του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αποζημίωση από το δήμο, ο δήμος θα αποζημιώσει, τότε βεβαίως να τη διεκδικήσει και εφόσον υπάρξει απόφαση από το δικαστήριο, ο άνθρωπος να αποζημιωθεί. Μισό λεπτάκι λίγο να πρώτα ο κ. Λέμας και μετά ο κ. Κρανιάς. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Δύο λέξεις θα πω μόνο γιατί ο κ. Παπαλός με κάλυψε. Νομίζω ότι, όπως θα είπε, μας έδωσε όλους να καταλάβουμε την εξέλιξη των γεγονότων. Εγώ θα ήθελα να πω δύο πράγματα. Ότι υπάρχει το θεωρητικό σκέλος, υπάρχει και το πρακτικό, η ουσία. Εδώ έχουμε δύο πράγματα που δεν μπορεί να τα αφησβητείς κανένας. Πρώτον ότι έχει υποστεί μια οικονομική ζημιά, αυτό δεν μπορεί κανένας να το αφησβητείς. Είναι ένα γεγονός. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν αντικρώμενες απαντήσεις. Αυτά τα δύο είναι πραγματικά γεγονότα. Δεν μπορούμε να τα αφησβητήσουμε. Τώρα, αν στο δικαστήριο δεν το χειρίστηκα καλά ή γιατί πήρε ο δικαστής απόφαση, εγώ δεν είμαι νομικός να ερμηνεύσω την απόφαση του δικαστήριου. Πολύ σωστά ο κ. Παπαλός μας εξήγησε τα γεγονότα όλα με τη σειρά, πώς έγιναν. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια απάντηση από την πολιοδομία του Δήμου, που, κατά τη γνώμη μου, βοηθάει τον κ. Πύρο να αξιοποιηθεί κατά το δοκούν. Εμείς είμαστε πολιτικό όργανο, δεν είμαστε δικαστήριο, δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Επαναλαμβάνω και πάλι, έτσι πως υπόθηκαν τα γεγονότα, έχει δίκιο. Η σύγκριση της υπηρεσίας είναι συγκεκριμένη. Σας εξυπηρετεί κ. Πύρο το συγκεκριμένο χαρτί, μακάρι να το έχατε πάρει 10 χρόνια νωρίτερα. Μακάρι, αλλά τώρα τέθηκε το θέμα, η υπηρεσία σας απήντησε, δεν μπορούμε να την προστάψουμε τίποτα. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία του συγκεκριμένου δήμαρχου, δεν μπορούμε να το πούμε τίποτα. Τώρα από εκεί και πέρα μπορείτε να κινηθείτε όπως εσείς νομίζετε. Νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν ξέρω πώς θα δικαστικά θα πάει, τώρα πώς θα πάει δικαστικά. Δεν είπα διοικητικά, δικαστήριο είναι για τις διαφορές που... Θα συμβουλευτεί και τη νομική υπηρεσία του δήμου μας, σύμφωνα με αυτό το χαρτί. Δηλαδή, αν μπορεί να σας βοηθήσει να κάνει μια διατύπωση τέτοια, τόσο ώστε να το χρησιμοποιήσετε, τι να σας πω. Έχετε απόλυτο δίκιο. Ευχαριστούμε τον κύριο Λέμμα. Κύριος Κρανιάς. Θα μπορούσε να μιλάει κανείς με τις όρησεις για το θέμα αυτό. Η εισήγηση που πήραμε έχει αναλυτικά τα γεγονότα. Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα έγγραφα που θα μας διευκολύνουν περισσότερο να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Όμως, θέλω να σχολιάσω το θέμα της συνέχειας της διοίκησης, γιατί σε μια αποστροφή του λόγου, το αντιδήμαρχος είπε «Δεν ήμασταν εμείς τότε». Οι ευθύνες της διοίκησης είναι οι συνεχίους. Δηλαδή, δεν μπορεί να λέει σήμερα η Δημοτική Αρχή. Δεν ξέρω τι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Γιατί είναι η μομφή στην προηγούμενη. Οι υπηρεσίες της κινήθηκαν έτσι και πρέπει να πούμε ότι ήταν μια πολύ κακή από τις κακές στιγμές της διοίκησης. Έχουμε ζήσει ανάλογες και ακόμα χειρότερες. Είναι φανερό, διαβάζοντας τα έγγραφα που δόθηκαν την υπηρεσία, ότι οι αντικρόμενες γνωματεύσεις, απόψεις, τέλος πάντων, της υπηρεσίας, δημιούργησαν το πρόβλημα. Καλέφτηκε ο ανταγωνιστής του, τι είναι οι ιδιοκτήτες, για να διεκδικήσει αυτά που είχαν υπογράψει στο συμφωνητικό, το οποίο δεν έχω εικόνα τι άλλο μπορεί να έλεγε. Με βάση όσα ακούστηκαν εδώ, είχε αυτή τη ρήτρα. Είναι φανερό ότι έχει δίκιο και ότι ζημιώθηκε. Σαν Δημοτικό Συμβούλιο, από ότι φαντάζομαι ο νομικός είπε, δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση από ζημίωσης, είπε και ο Κώστας, όμως, πιο καθαρά από ότι λέει το τελευταίο έγγραφο, θα πρέπει η υπηρεσία να αναγνωρίσει ότι από λάθος δόθηκαν οι προηγούμενες εμπαιδόσεις. Δεν λέει αυτό, το αποφεύγει, έντεχνα φαντάζομαι. Δεν το κάνει κατά λάθος. Άρα, εκείνο που έχει υποχρέωση η υπηρεσία να αναγνωρίσει το λάθος της, γιατί θα το χρειαστεί στο δικαστήριο άνθρωπος. Αν το στείλουμε έτσι, με ένα έγγραφο που αφήνει κάποια οριστία, πάλι χαμένος θα είναι. Οι μεγάλες αποφάσεις είναι σίγουρο ότι παίρνονται με την καρδιά και όχι με τη λογική. Αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει δίκιο, οφείλουμε να δεχθούν ότι ήταν λάθος της υπηρεσίας. Οι προηγούμενες γονατεύεις, που είναι αντίθετες με το νόμο, δικό σας θέμα τι θα κάνετε με τα υπόλοιπα τυχόν ποινικά που θα προκύψουν. Κι εγώ στην υπηρεσία έκανα, αναγνώριζε η υπηρεσία μου τέτοια λάθη και αποζημίωνε τους πελάτες της. Θα πρέπει ξεκάθαρα η υπηρεσία να πει ότι από λάθος γνωματεύσαμε αυτό. Δεν θα πει τις συνέπειες που είχε, ας μην τις ξέρει. Αλλά είναι φανερό ότι ήταν λάθος, γνωμάτευσε. Αξιοποιείς ο ιδιοκτήτες εις βάρος του η νοικιαστή. Πρέπει να έχει το θάρρος η υπηρεσία να το αναγνωρίσει αυτό. Δεν θα γίνουμε εμείς στο δικαστήριο να επιδικάσουμε. Ευχαριστούμε τον κ. Κρανιά. Ο κ. Χορετσιανίτης. Εγώ δεν θα ήθελα να πω πολλά, γιατί σίγουρα με κάλυψαν οι προηγούμενοι συνάδελφοι. Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ένα πράγμα, ότι σήμερα του έρθε το θέμα αυτό έστω προσυζήτηση. Είναι κάτι σημαντικό στα χέρια του κ. Ομπύρου, γιατί μπορεί να πάρει τα πρακτικά και να τα καταθέσει. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε ότι καταφαινόμενα έχει δίκιο με τη σειρά των πραγμάτων. Και ότι δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις, οι οποίες πολλά σενάρια μπορεί να βάλει ο καθένας στο μυαλό του για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ελπίζω να βρει το δίκιο στο δικαστήριο και με τη δική μας φωνή και με τη δική μας αρρογή, έστω με αυτή την κουβέντα που έγινε σήμερα εδώ. Να συμπληρώσω κι εγώ μετά από όλα όσα είχα πει την προηγούμενη φορά. Συμφωνώ βέβαια με τον κ. Κρανιά ότι πρέπει στην απόφαση αυτή που δόθηκε τώρα στον κ. Ομπύρου, που γράφει εκεί πέρα ότι πραγματικά δεν μπορούσε να ιδρυθεί πρατήριο. Τώρα με τον τρόπο που θα γίνει, εγώ είχα πει για ιστορικό έλεγχο και για τέτοιες αποφάσεις, που δεν ξέρω τώρα κατά πόσον μπορούν να γίνουν αυτά στην πολιτοδομία και στο δημογενικά, αναγνωρίζω ότι ο κ. Μπύρος επέστη τέτοια ζημιά που είναι ανεπανόρθωτη για τον ίδιο και για την οικογένειά του, που είδαμε ότι πόσο άσχημα αποτελέσματα έχουν τελικά αποφάσεις οι οποίες παίρνονται από αρχές. Τώρα, σε αυτή την περίπτωση της πολιτοδομίας, άλλες φορές είναι σε άλλες υπηρεσίες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και εμείς διατελέσαμε όργανα υπηρεσιών, προσεκτικοί όταν βγάζουμε απόφαση και όταν το μετωπίζουμε τον πολίτη. Γι' αυτό όσο μπορούμε και αν μπορούμε να το δικιώσουμε τον άνθρωπο, να του δώσουμε μια τέτοια απόφαση, να συμπληρωθεί δηλαδή η απόφαση, ώστε να αναγνωρίζει ότι υπήρχε λάθος της υπηρεσίας, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει στα δικαστήρια το δίκαιο του. Ευχαριστώ. Όπως είπε και ο Κώστας, δεν είναι θέμα να πάρουμε μια απόφαση, γιατί δεν αποφασίει το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα θέματα. Εκείνο που ακούστηκαν εδώ απόψεις, υπάρχουν τα έγγραφα με βάση και από μαγνητοφωνημένα πρακτικά, ο ίδιος ο Πύρος μπορεί να τα εξοποιήσει κατά το δοκούν, είτε πάντως εδώ είπε κάποιος το ένα, είτε δεν είπε το άλλο, για το δικαστήριο δεν κάνει να ξέρετε, τα έγγραφα θα δει και τα έγγραφα θα αξιοποιήσει και με βάση αυτά τα έγγραφα θα αποφανθεί. Ας πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο είναι σαν μάρτυρες, κάποιοι εκφράζουν μια κρίση αυτή που είναι απ' έξω. Σίγουρα, υπάρχουν δικηγόροι μια πλευρά και από την άλλη πλευρά και θα κρίνει το δικαστήριο. Νομίζω ότι ήταν μια συζήτηση, η οποία έδειξε κάποια πράγματα. Υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία και ο κ. Πύρος μπορεί να τα εξοποιήσει κατά το δοκούν για να διεκδικήσει το δίκαιο του στη συνέχεια. Νομίζω να τελειώσει εδώ η συζήτηση και από αυτά που ακούστηκαν φαντάζομαι ότι σίγουρα μπορεί να κρατήσει κάποια πράγματα ο κ. Πύρος για την αξιοποίησή του όπως αυτός εκτιμάει. Ως εκ τούτου, εξαιτίας της αναρμοδιώτες λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει κάποια απόφαση από τους συγκεκριμένους ατήματος, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, το θέμα θεωρείται λήξαν, με όλα τα συμπεράσματα αυτά που έχουνε... Δεν είπαμε αυτό εγώ και η κυρία της ΕΡΕΠΑ, δεν προτείναμε αυτό. Έχω στο έγγραφο εδώ πέρα. Η υπηρεσία έχει απαντήσει, το οποίο κακώς προφανώς δεν διώθηκε στην εισήγηση και υπάρχει μόνο η έτσιση και αυτό ανελαμβάνω εγώ την ευθύνη που δεν διώθηκε. Απαντάει εξακάθαρα και όσο όποιον θέλετε μπορώ να την κοινοποιήσω. Θα σας το στείλω, θα σας το στείλω. Απαντάει εξακάθαρα. Έχοντας υπόψη τα νωτέρα ο έγγραφά μας και την έτσισή σας της κ. Παπασίλαιο, της σύζυγος του κ. Μπύρε, για την τροποποίηση του πρώτου σχετικού έχουμε την άποψη ότι μετά το α και β σχετικό είναι προφανές ότι καθίσατε ανίσχυρο το έγγραφο 998-28 Ιουλίου του 2010 έγγραφό μας της υπηρεσίας καθώς και τα υπόλοιπα έγγραφα που δεν περιέχουν τη θεώρηση της ομιγούς κατοικίας. Το έγγραφο που δόθηκε τότε το 2010 και όλα τα υπόλοιπα είναι ενίσχυρο. Έχει απαντήσει η υπηρεσία. Τώρα είναι λάθος το οποίο πραγματικά δεν υπήρχε αυτό. Η υπηρεσία θα απαντήσει ότι ήταν λαθεμένη η σεκτιμή στων τάδε εγγράφων. Τώρα νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις του έγγραφου. Το 2017, 23 Νοεμβρίου το 2017, είναι το τελευταίο. Νομίζω ότι το έχουμε δώσει. Θα θέλαμε να πατήσουμε πάνω σε άλλο καινούργιο. Μπορείς να μου πεις κάτι συγνώμη. Και πες την κυρία γιατί δεν είπες να μπει να βουτήκει τόσα χρόνια εκεί πέρα. Και δεν το όχι να το χαρτί. Τώρα θα πατήσουμε σαν αδέρφια. Κύριε Μπύρο. Κύριε Μπύρο. Όχι. Σε παρακαλώ τώρα. Ήρεμα. Ήρεμα μιλάμε. Λοιπόν. Συγγνώμη λίγο. Κύριε Αξιλωμένε. Κύριε Μπύρο. Μισό λεπτάκι λίγο να κάνει μια πρόταση σου κύριος Δημαρχός. Καθίστε λίγο. Καθίστε. Καταρχάς το θέμα που έθεσε ο κύριος Καρανιάς. Δεν δίνουμε εντολές τους υπαλληλούς να κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς. Οι υπάλληλοι ερμηνεύουν τον νόμο και απαντούν. Ακούστε λίγο. Ακούστε λίγο. Αυτό που λες εσύ το έχω πει εγώ. Να πάρει θέση και πήρε τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό ακριβώς που είπες εσύ Βασίλη το έκανα εγώ πριν από ένα χρονικό διάστημα. Και απάντησε η υπηρεσία με αυτόν τον τρόπο. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που λες εσύ. Το κάναμε αυτό. Πάρτε θέση και τους πήραν θέση ρε παιδί μου δεν το βλέπετε. Πήραν θέση. Αυτό το πράγμα. Είπα πάρτε θέση και πήραν μια απάντηση. Δεν πρέπει όμως να απαντά η υπηρεσία όπως θέλει ο καθένας από εμάς όπως κρίνει ότι είναι αυτή. Και αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτοί οι άνθρωποι θα κριθούν να απολογηθούν. Δηλαδή ό,τι σου πει ο Βασίλης, ό,τι σου πει ο Φώτης, ό,τι σου πει ο Κώστας θα κάνουν. Θα κάνουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους και αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό. Παιδί μα και εμείς το κουβέντο που κάνουμε τους κρίνουμε ότι βαθαιμένα δώσαν την υπηρεσία. Πώς κάνεις και το κρίνεις. Αυτή η υπηρεσία όμως τώρα δεν θα πάρει εντολές επειδή το λες εσύ και επειδή έχεις εσύ αυτή την άποψη. Πάλι θα δει τους νόμους και θα αποφασίσει όπως πρέπει. Αλλιώς αποφασίζει ο καθένας από εμάς. Αλλιώς ή που καθιστούμε την υπηρεσία. Δεν λέω αυτό. Τα ίδια πρέπει να λέμε Αποστόλια. Τα ίδια λέμε. Τα ίδια λέμε. Η υπηρεσία εμπάνε συμπεριτώσει. Η υπηρεσία εμπάνε συμπεριτώσει. Δεν παίρνει εντολές ούτε από εμάς ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποστόλια. Λοιπόν. Λοιπόν. Λοιπόν. Ο καθένας. Σε βοηθάω. Το ίδιο πράγμα το λέμε όλοι. Σε κάθε περίπτωση, εγώ νωρίτερα έδωσα αυτή την εντολή στην υπηρεσία, να απαντήσει. Και απάντησε. Τώρα τι να τους πούμε παπάτα αλλιώς γιατί δεν μας αρέσει αυτή η απάντηση. Δηλαδή όπως θέλουμε εμείς να τους λέμε να απαντάει. Τι προτείνετε δηλαδή. Αυτό έγινε στην υπηρεσία και απάντησε. Απάντησε όπως εσείς το διάβοσε κ. Ξηλωμένος. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Εκεί που λέει είναι ανίσχερα πως λέει ανακαλώ τα έγγραφα. Παρακαλώ. Ακούστε με λίγο. Ακούστε με λίγο. Ακούστε με λίγο. Σας παρακαλώ. Κώστα. Κύριε Ξηλωμένε. Ο κύριος δήμαρχος. Κύριε. Μα ακούτε λίγο κύριε Κρανιά. Είπε ότι εισηγήθηκε στην υπηρεσία και η υπηρεσία απάντησε. Ως πολιτικός προειστάμενος. Απάντησε η υπηρεσία. Μπορούμε εμείς δηλαδή να ξανακάνουμε πάλι ερώτημα. Όχι ερώτημα, να ζητήσουμε ξανά σαν δημοτικό συμβούλιο με μια απόφαση την υπηρεσία να απαντήσει αφού ήδη έχει απάντηση. Κενούργιο έτοιμο άνθρωπος και να ζητάει απάντηση αν η τάδε γνωματεύευση είναι σωστές ή λάθος με βάση τη νομοθεσία. Και σε αυτό μπορεί να απαντήσει. Και ήταν λάθος η αποβάση εκείνες. Δεν ξέρω τι έγραφες. Δεν ξέρω τι έγραφες. Εμείς την απάντησε. Ο κ. Παπαλός. Έχω εδώ το έγγραφο της υπηρεσίας που λέει. Έχοντας υπόψη το ανωτέρω έγγραφά μας και την αίτησή σας για την τροποποίηση του α σχετικού έχουμε την άποψη ότι μετά το α και β σχετικό είναι προφανές ότι καθίσταται ανίσχυρο το 998 του 2010 έγγραφό μας και καθώς και τα υπόλοιπα έγγραφα που δεν περιέχουν την θεώρηση της αμυγούς κατοικίας. Ό,τι καθίσταται ανίσχυρο πως θα τώρα. 23-11 ναι. Η υπηρεσία θα πρέπει να λογώσουμε. Δεν είχαν ισχύδες. Δεν είχαν υπηρεσία. Ήταν βαθαιμένα από τότε που δώθηκαν. Ναι αυτό λέει. Μπορεί εδεχομένως εδώ. Μπορεί εδώ. Φώτη. Σε αυτό που έδωσε η υπηρεσία μπορεί να συμπληρωθεί. Κατά συνέπεια κάθε βλάβη που υπέστη. Δεν μπορεί. Κάθε βλάβη που υπέστη εξαιτίας αυτών να τα διεκδικήσει στο δικαστήριο. Δεν μπορεί να πει αυτό. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κατάλαβα. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Κυρίες αδικάζεις. Σε κάθε περίπτωση. Αν ο κύριος Μπίρος θέλει κάποια επιπλέον διευκίνηση, κάνει έναν νέο – έγγραφο στην υπηρεσία. Εάν κάτι δεν είναι σαφές, η υπηρεσία να το κάνει πιο σαφές. Η υπηρεσία άκουσε όλα τα δικά μας, ό,τι έχουμε πει. Εάν ο κύριος Μπύρος κρίνει ότι αυτό το έγγραφτο τελευταίο δεν είναι απολύτως σαφές για τις συμφέροντά του, να πει ότι ξέρετε κάτι, παρακαλώ, διευκρινήστε αυτό. Η Πυρησία αυτό που κρίνει και διευκρινήσει, θα το κάνει. Έχει ακούσει και τη συζήτηση που έχουμε κάνει. Αν ζητάει κάποια επιπλέον διευκρινήση για τους χρόνους που έβαλε ο Βασίλης, ό,τι κρίνει ο κύριος Μπύρος ότι αυτό θα τον διευκρινήσει, θα κάνει μια έτσι. Η Πυρησία ανεξάρτητα και πάλι, έχοντας ακούσει και όλα αυτά, θα δώσει την απάντηση που έπρεπε να δώσει. Εκεί πρέπει να μείνουμε. Αλλά όμως εδώ είναι διαφορετικά. Δεν μιλάμε για σένα, μιλάμε για όλους μας. Κύριος Λέμας και το κλείνουμε. Τι εννοείται εκπαραδρομής? Η διατύπωση θα την κάνει η ΔΤΟΙΩΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝΤΟΝ Μετά από την αρχή του δημοκρατήτων, μοναδικών και δημοκρατών. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να ερμηνεύσει ή να κρίνει μια απόφαση δικαστηρίου. Είμαστε αναλμόδοι. Όμως, το έγγραφο το συγκριμένο, ήταν καθοριστικό κατά τη γνώμη μου, στην έγκραση μιας απόφασης. Συμφωνώμε σ'αυτό. Έρχεται τώρα λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζει ότι έχει υποστεί μια ζημιά και προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθηθήσουμε αυτόν τον. Μόνο με ένα άλλο έγγραφο μπορεί να βοηθηθεί. Και θα στραφεί προς την υπηρεσία, να βρει το δίκαιο του και να αποζημιωθεί δικαστικά. Αυτό το χαρτί που έδωσε σήμερα η υπηρεσία, που για μένα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι κάθετη η υπηρεσία, διότι δεν αλλάζουν οι νόμοι. Εγώ ήμουν αντιδήμαχος πολιοδομίας και τεχνικών έργων το 2003 και το 2004 μέχρι το 2006. Και θυμάμαι, ερχόταν δημόστες και με ρωτάγανε μπορούμε να φτιάξουμε πρατήρια υγρό καυσίμων μέσα στην πόλη. Και η απάντηση, χωρίς να είμαι μηχανικός, έλεγα όχι, απαγορεύεται. Μόνο στα συνέχεια, άμα κλείσει ένα πρατήριο, δεν μπορείς ούτε καν να σε ξαναδώσουμε έναν νομικό πρόσωπο. Το ήξερα εγώ, δεν μπορεί να μην το ξέρανε οι μηχανικοί της πολιοδομίας και της διεύθυνσης, ήταν τόσο απλό. Είναι έτσι, δήμαρχε, δεν είναι, εσείς που είστε μηχανικός, δεν το ξέρετε, είχε έρθει απόφαση από το 2003, από τότε, νομίζω, είχε έρθει στο Δήμο Καρδίτσας, που απαγορευόταν να ανοίξει άλλος πρατήριο μέσα στον... Ήταν οι χρήσεις γης που δεν άλλαξαν ποτέ. Από τότε μέχρι σήμερα, ήταν αμυγούς, δεν μπορούσες να το κάνεις. Η πρόταση, κύριε Λέμα... Η πρόταση, λοιπόν, είναι αν μπορούμε εμείς εδώ σαν Δήμος, σαν Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν μπορούμε, η πρότασή μου είναι, αν μπορούμε να του δώσουμε τον άνθρωπο κάποιο χαρτί, που να τον βοηθήσει και να μπορέσει αύριο μεθαύριο να αποζημιωθεί. Ευχαριστώ. Σε κάθε περίπτωση, να κλείσει το θέμα εδώ, σε κάθε περίπτωση, ένα λεπτό, ένα λεπτό, έλα, έλα, έλα, έλα, να μη μιλήσεις, έχεις μιλήσει πολύ. Λοιπόν, τί είναι να κάνουμε τώρα, να τελειώσουμε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, η υπηρεσία, η υπηρεσία, εάν θέλεις οποιαδήποτε διευκλίνηση που θα σε ευκολύνει, θα κάνεις μια έτηση στην υπηρεσία και η υπηρεσία, ακούγοντας όλα αυτά, θα δώσει την δέος απάντηση, σύμφωνα με τους νόμους, όπως κρίνει ότι πρέπει να κάνει. Αυτό το πράγμα έχουμε πει. Να τελειώσουμε εδώ. Λοιπόν, η σημερινή συζήτηση τι λέει. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αιτήσεως της κυρίας Μίρου. Στο διατάφτα λέει, στο τέλος, κοιτάξτε την εισήγηση. Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παρούσα και ζητώ, όπως με απόφασή σας αποκαταστήστε τη ζημιά που μας προξενήσατε, καταβάλλοντας εμάς την ανάπτυξη, που είναι η πρόοδο της αιτήσεωςς. Τη ζημιά που μας προξενήσατε, καταβάλλοντας εμάς την ανάλογη αποζημίωση, είτε τα χρήματα που μας πήρε η ΤΑΔΕ, τις δαπάνες που υποβληθήκαμε πληρώνοντας δικηγόρους και δικαστικά έξοδα και εγγέννη ζημιά που προξενήσατε από την εγγέννη συμπεριφορά της υπηρεσίας σας. Εμείς πρέπει να πάρουμε θέση επί του ετοίματός της. Ε, παιδιά, αυτό πρέπει να απαντήσουμε όμως. Αυτό είναι το ερώτημα, γι' αυτό ήρθε το θέμα στο Συμβούλιο. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα κι αν ήθελε... Ακόμα κι αν ήθελε... Κάτσε, θα σε καλύψω, θα σε καλύψω, θα σε καλύψω. Αυτό λέω. Ναι, ακόμα κι αν ήθελε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναγνωρίσει δίκιο στον κύριο Μπύρο, δεν έχει την αρμοδιότητα να πάρει απόφαση επ' αυτού του θέματος. Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί δικαστικά. Και νομίζω ότι καλύπτεται. Συμφωνείτε, παιδιά, σε διατύπωση αυτή. Επειδή πέρασα κάποιες θέσεις ανάγκηλες, με την αναγέννηση με το ΕΕΚΑ, με την εμφορία για ακόμα περνάω, δεν μπορώ να τα αναφέρω, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ας έναν δικηγόρο υποβάλλει σε θέματα επειδή είχα πέσει με το ΕΕΚΑ. ΟΚ, ακούστε με λίγο. Ήταν... Ήταν... Παρακαλώ λίγο. Κύριε Αμπύρο, απαγορεύεται, συζητάμε μία ώρα... Απαγορεύεται από τον κανονισμό, εκεί υπερβήκαμε. Αυτό... Το ξέρω. Το ξέρουμε και βλέπεις ότι όλοι μαζί σου είμαστε. Το βλέπεις. Το δικαστήριο, δικαστήριο, δεν μπορούμε να είμαστε, όμως, εμείς, Απόστολες. Άρα, λοιπόν, επί του θέματος, μισό λεπτάκι λίγο, επί του θέματος, όπως ακριβώς... Άρα, λοιπόν, επί του θέματος, μισό λεπτάκι λίγο, επί του θέματος, μισό λεπτάκι λίγο, επί του θέματος, όπως ακριβώς, επί του θέματος, όπως ακριβώς, υπάρχει κάποια αντίρρηση επί του θέματος, από το σώμα? Ομόφωνα. Όχι. Οπότε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση. Προχωράμε από την αρχή τώρα στο πρώτο θέμα, το οποίο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, παρακαλώ, του κύριου δήμαρχου, σχετικά με την αποδοχή της δωρεάς του καλλιτεχνικού έργου του Παντελίσσα Μπαλιώτη, ο ουράνιος ποδηλάτης. Λοιπόν, όπως... Ένα λεπτάκι λιγάκι, παιδιά. Να μιλήσω? Λοιπόν, για να τρέξουμε λίγο τη διαδικασία σας. Όπως είναι γνωστό, είχε εκφραστεί από πολύ παλιά, χωρίς να λάβει σάρκα κι ώστα, η βούληση του Παντελίσσα Μπαλιώτη, σε προφορικό επίπεδο, να δώσει ένα έργο του ουράνιου ποδηλάτη, ο οποίος έχει γίνει σε πάρα πολλές μορφές. Ένα τμήμα του έργου είναι αυτό εδώ που βλέπετε. Όχι ένα τμήμα, ένα από τα έργα που εικονίζουν τον ουράνιο ποδηλάτη. Έχουν γίνει δεκάδες τέτοια του καλλιτέχνη. Το τελευταίο διάστημα, με τη σύζυγό την κάτια είμαστε, ήταν σε επικοινωνία και μας έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτό το έργο για τις ανάγκες του Δήμου, είτε για να το κάνει σε μεγαλύτερο πολλαπλάσιο σχήμα, να το βάλει στις εισόδους της πόλης, για να είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, είτε σε μία μικρογραφία να το δίνει σε επισκέπτες, σε ετοιμόμενα πρόσωπα, για να χαρακτηρίζουν, μάλλον να προσθέτουν περισσότερο βαρύτητα σε αυτό που λέμε, καρδίτσα πόλη του ποδηλάτου. Είναι ένα έξοχο έργο με πολύ απλές γραμμές, που πραγματικά για την πόλη μας, θα έλεγα ότι την βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό το στόχο που έχει και είναι και πραγματικότητα ότι είναι η πόλη που χρησιμοποιεί το ποδηλάτω περισσότερο από κάθε άλλη πόλη σε όλη την Ελλάδα και να ευχαριστήσουμε την χείρα του θανόντος του Πατριζή Σαπαλιώτη και φυσικά να εκφράσουμε όλες τις ευχαριστίες μας για αυτή την προσφορά που μας κάνει, την αποδοχή αυτού του συμβολεού και της δωρεάς την έχει κάνει η Εκονομική Επιτροπή. Εδώ έρχεται περισσότερο λιμωρτικό πραγματικό λήψη απόφασης. Φαντάζομαι περισσότερο για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευαρέσκειά μας για την κίνηση της χείρας Σαπαλιώτη. Εμείς από την Προγράμμανα Ανημερώσετε το Σώμα κάνουμε ήδη κάποιες προσπάθειες να κάνουμε ένα έργο σε διαστάσεις 3 x 2 μέτρα. Θα φτιάξουμε ένα να το βάλουμε, να το δούμε πώς λειτουργεί. Ήδη κάναμε κάποια πρώτα προπλάσματα. Κάνουμε και κάποιες συζητήσεις σε κάποιες μορφές ούτως ώστε, όταν πάρει την τελική του μορφή, να αναρτηθεί στις τέσσερις όδους της πόλης πάντα μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού δει το έργο. Να εκφράσω και εγώ την ευαρέσκειά μου, που γινόμαστε τελικώς αποδέκτες αυτής της δωρεάς. Θα ενθυμίστε ότι σ' αρχές του 2015 είχαν αφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και στη βούληση που είχε ο αίμνηστος Παντελής Αμπαλιώτης να χαρίσει αυτό το δώρο στο Δήμο και ότι θα μπορούσε πράγματι αυτό να αποτελεί ένα σύμβολο της πόλης. Τελικώς χαίρομαι που η Πυρυσία και η Δημοτική Αρχή επέμεναν σε αυτή την υπόθεση και προέκυψε το δεδομένο που έχουμε τώρα εδώ στα χέρια μας, ίσως και σε κάποιες άλλες εκδοχές, γιατί νομίζω ότι υπήρχαν και κάποια σκίτσα που είχε πιο ελεύθερες γραμμές. Τώρα δεν είναι βαγγελειώδες. Έτσι. Εντί αυτή η περίπτωση, σε κάθε περίπτωση, ο Παντελής ο Σαμπαλιώτης αγαπούσε το Δήμο. Ήχε ιστορικά με τους διάφορους δημάρχους ιδιαίτερα καλές σχέσεις. Νομίζω ότι και ο Δήμος τον έχει τιμήσει με εκδηλώσεις που έχουν γίνει προς τιμήν του. Και χαίρομαι που τελικά ένα έργο του, αντανακλώντας και αυτή την αγάπη του Παντελή για το Δήμο, θα κοσμί κάποιες από τις εισόδους της πόλης για να θυμίζει και τι είναι η καρδίτσα, και τη δωρεά, αλλά και την μνήμη ενός καλλιτέχνη που αγάπησε τον τόπο του. Εδώ, Γιώργο. Πάει το αλάτι, άνθρωπος. Συνάδελφα, έχετε πάρει όλη την εισήγηση αργά του μεσημέριου. Υπάρχει στην ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητες. Στις ενότητες, θα σας διαβάσω λίγο σε ποιες ενότητες είναι η αναμόρφωση. Στην ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητες, ίδρυυσης, στο τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, στης δαπάνισης του Παυσιληπούπουλη, στα κέντρα της κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας, με παράρτημα στήριξη Ρωμά, κοινωνικό παντοπολείο, εναρμόνηση οικογενειακής, επαγγελματικής ζωής, πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, πρόγραμμα επιστητικής και βασικής υλικής συνδρομής στο ΤΕΒΑ, στην ενίσχυση υπάρχων ενισφορών και κρατήσεων, στην αύξη επιστοσίων και στη μείωση επιστοσίων υπάρχουν το ΚΑΕΜ, με μεταφορά στο αποθυματικό. Αυτή είναι η ενισχύση. Άρα και τη θετικά τη... Είναι ενδεχομένως... Είναι ενδεχομένως να... Όταν είναι πολιτιστικές εμπηλώσεις θέλει μια επιπλέον απόφυση. Ενδεχομένως να... Πού είμαστε στις τοποθετήσεις, είμαστε... Εζητώ συγγνώμη. Άρα λοιπόν, σχετικά με το δεύτερο θέμα, εγκρίνεται η εντέγκατοια νομόρφωση. Άρα... Διότι πέρασε σήμερα στις 16.10 και στάθηκε και η εσήγηση. Παρακαλώ, κύριος Κρανιάς. Καταψηφίζω τις ενότητες 1, 2 και 4. Βάλει, στις υπόλοιποι συνάδελφοι. Πλήν ανταποδοτικών της δυνατής καρδίτσιας και πλήν των ενωτήτων που είπε ο κύριος Κρανιάς. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Καρδίτσας για το 2018. Είναι η υποχρεωτική αναμόρφωση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Καρδίτσας βάσει της κοινής υποργικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και Εσωτερικών. Συμφωνούμε όλη η πλήν του κ. Κρανιά κατά. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Καρδίτσας ως δικαιούχο με συνδικαιούχο του Επιμελητήριο Καρδίτσας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και κοινοτομία στον άξονο προτεραιότητες. Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με τομιακές προτεραιότητες. Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου». Κύριος Κουρκούνας. Καλησπέρα. Είναι γνωστό το θέμα. Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η φάση των μελετών. Σύντομα θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση του... Θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη συνάντηση, όπως απαιτείται και για την υποβολή της πρότασης. Ήρθε η ώρα να πάρουμε και ο Δημοτικός Συμβούλος την απόφαση για υποβολή της πρότασης. Άλλαξε κάτι. Γιατί στην αρχή ακούγαμε ότι δέχεται μεταδέτηση η ΕΖΕΚΙ. Όμως, είδαμε ότι είναι το τμήμα που... Δεν έχει αλλάξει κάτι. Μιλάμε για το τμήμα του κεντρικού παζεδρόμου από Καραϊσκάκη μέχρι Πελαστήρα. Μιλάμε για τη Βάλβη από ΕΖΕΚΙ μέχρι... Όλη τη Βάλβη και τον παιζόδρομο της αγοράς. Μέχρι διάκο, ας πούμε, και όλη την αγορά. Αυτό είναι το κομμάτι. Έχουμε ήδη ενημερώσει πόρτα από πόρτα όλα τα καταστήματα. Το πρόγραμμα θέτει έως ένα ελάχιστο 50 επιχειρήσεων και τουλάχιστον το 70% των υφιστάμενων εμπορικών καταστημάτων. Συμμετέχουν. Έχουμε ικανό ποσοστό. Έχαμε βγει με μια ομάδα που είχαμε κάνει από τον Δήμο και από το Επιμελητήριο. Περάσαμε όλα τα καταστήματα, ένα-ένα. Έχουμε πάρει, εν υπόγραφα, μια σύμφωνη γνώμη που δεν έχει ισχύ υπεύθυνης δήλωσης ή κάτι άλλο. Έχουμε τον ικανό αριθμό. Και μπορούμε να προχωρήσουμε. Προφορικά έχουμε τον ικανό αριθμό. Μετά την υποβολή της πρότασης, εξαρτάται. Αν έχουμε υπεύθυνες δηλώσεις από το 90% των καταστημάτων, έχουμε μια ασφάλεια 20% μέχρι να φτάσουμε στο 70%. Δεν χάνεται. Αν δεν έχουμε υποβολή της πρότασης, δεν έχουμε υποβολή της πρότασης, δεν έχουμε υποβολή της πρότασης. Αν δεν έχουμε υποβολή της πρότασης, δεν έχουμε υποβολή της πρότασης. Αν πέσουμε στο 70%, δεν χάνεται. Δεν έχουμε κάποια επίπτωση άμεση όσον αφορά στην υλοποίηση του πρόγραμματος. Αν, όμως, πέσουμε κάτω από το 70%, τότε η πρόσκληση προβλέπει είτε να αντικατασταθεί το κατάστημα που θα φύγει, είτε, αν δεν γίνει αυτό, χάνεται το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτόν. Δημόσια έργα και, επίσης, ιδιωτικά σε ιδιώτες. Είχα ένα ψυχατοβήριο και 400.000 διστίκους. Καλά είναι πρώτα να ξεκινήσουμε τα δημόσια έργα, να ξεκινήσουμε ιδιωτικά, για να ξέρεις ότι έχεις εγκατευθερωμένο. Είχες ξεκινήσει το 3-2-3-4-5-6-7-8-9. Όπως και να έχει... Ναι, ναι, είσαι, ναι. Μου λένε, δεν έχω και δίπλα, αλλά κάνω μια σκέψη. Αλλά σκέφτομαι χορατά. Λέω, καλύτερα να ξεκινήσω πρώτα για ιδιώτες, για να διεσφαλίσω τον αριθμό ή βγει όχρη πρόταση και στο τέλος θα τα γίνουν και μετά πίσω. Όπως και να έχει, όλοι θα δούνε... Όλοι θα δούνε τα καταστήματα τι πρόκειται να γίνει. Ερωτήσεις, κύριος Καρανιάς. Θέλω να ρωτήσω τι δεσμεύσεις υποχρεούνται να έχουν οι καταστηματάρχες μετά τη συμμετοχή τους σε κάποιες διαδικασίες που διαβάζουμε προωθωτικές ενέργειες, πόσους τους δεσμεύουν ότι πρέπει να τη στηρούν, όσον αφορά οράρια λειτουργίας, που θα επηρεάσουν και τις εργασιακές σχέσεις των τυχών υπαλλήλων ως έχουν υπαλλήλων. Η βασική δέσμευση που έχει ένα κατάστημα το οποίο συμμετέχει είναι να διατηρήσει τις επεμβάσεις που θα γίνουν στην πρόσωψή του για πέντε χρόνια. Αυτό. Αυτή είναι η δέσμευση. Αυτή είναι η βασική δέσμευση, ναι. Κάποιος άλλος, τοποθέτηση ο κύριος Κρανιάς. Διαβάζοντας και την εγκύκλειο, αλλά και όσα έχουν γραφτεί από τότε που άρχισαν να γίνονται κινήσεις για τη δημιουργία των ανοιχτών κέντρων εμπουρίου, βλέπουμε ότι είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό που αφορά τις μικρομησαίες επιχειρήσεις, με τα δεδομένα φυσικά τα ευρωπαϊκά. Εδώ σε εμάς οι περισσότερες που μπαίνουν είναι μικρές. Ή δουλεύει μόνο ο μαγαζάτορος ή ο τελετήριας. Δηλαδή επιχειρήσεις που ουσιαστικά με την οικονομική κρίση είναι κατεστραμένες. Μπαίνει και ένα ζήτημα κατά πόσο θα υπάρχει συμμετοχή οικονομικής από τους επιχειρηματίες. Πώς θα προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα και αν θα τις δευκολύνει. Πάντως, γενικά η τάση είναι να το εκμεταλλεύονται μεγάλες επιχειρήσεις για να συγκεντρώνουν τους ευρωπαϊκούς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που πρέπει να κάνουμε. Γενικά, η τάση είναι να το εκμεταλλεύονται μεγάλες επιχειρήσεις για να συγκεντρώνουν τις δραστηριότητες αυτές. Και στις μικρές πόλεις όπου θα γίνουν τέτοιες δραστηριότητες, θα βοηθήσει να συγκεντρωθούν κάποιες δραστηριότητες, γιατί κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν να τα παρατήσουν, ούτως άλλους θα αναγκάζονται να τα παρατάνε και στο κομμάτι αυτό υπάρχουν κλειστά μαγαζά. Και έτσι θα πάει για να γίνουν μεγαλύτερα σχήματα στο μέλλον. Το πρόβλημα που έχουν οι μικρομεσαίοι, οι μικροαυτοαπασχολούμοι και λοιπά, δεν είναι ότι δεν τους κρηματοδοτεί κάποιος, αλλά τούτοι δεν έχουν πελατεία. Δεν έχουν πελατεία, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομική να πάει να ψωνίσει άλλος από τους που ψώνιζε πριν από χρόνια. Οπότε, το να γίνει μια περιοχή της πόλης πιο ελκυστική για τους πελάτες, αυτό τι θα κάνει στο τέλος, και αυτό εγωσιαστικά είναι σαν να μας λέτε, θα τραβήξει τους πελάτες από την υπόλοιπη πόλη εκεί. Οπότε, δημιουργεί έναν ανταγωνισμό. Δηλαδή, τι κάνουμε τώρα αν κάνουμε το Open μόλις εδώ στην Καρδίτσα, είναι σαν να λέμε τους Καρδιτζώτες, κοιτάτε να δείτε, σας φτιάξαμε ένα στέκ εδώ με καλά μπαράκια, με όμορφα μαγαζιά, με καλή περατσάδα, οπότε, μην πάτε στα άλλα τα μαγαζιά, ελάτε εδώ να δουλέψουν αυτά τα μαγαζιά. Ουσιαστικά, αυτό είναι το ζουμί αυτής της κατεύθυνσης με τα Open μόλ. Φυσικά, εδώ και πολλοί δήμοι, σχεδόν όλοι οι δήμοι που το υλοποιούν και η κυβέρνηση, λένε ότι θα λύσει προβλήματα των επαγγελματιών. Όσοι είστε επαγγελματίες, ξέρετε ότι δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα από αυτά που αφορούν την οικονομική επιβίωση. Είναι πολλές οι δεσμεύσεις, τουλάχιστον να πω ότι διαβάζουμε από τις άλλες πόλεις που συζητήσαν το θέμα και τις αντιδράσεις που υπήρχαν από τους συλλόγους τους εμπορικούς, γιατί πάρα πολλοί εμπορικοί συλλούγοι, όπως και εδώ, η εισηγήση δεν γράφει γιατί δεν συμμετέχει ο εμπορικός συλλούγος, αλλού οι συλλούγοι λένε για ποιον λόγο δεν συμμετέχουν. Και σε αυτά που βάζουν μέσα είναι ζητήματα που έχουν σχέση με αυτά που είπα προηγουμένως. Πάντως είναι μεγάλης η δεσμεύσης, δεν μπορούν να πουλήσουν το μαγαζί τους, δεν μπορούν να το αλλάξουν χρήση, πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά και πάει λέγοντας. Και έχει μόνο ο δήμος. Ο δήμος έχει ευθύνη να το συντηρεί και λοιπά. Και αν δεν πάει κάτι καλά, δεν το συντηρεί σωστά και υπάρχουν λάδια που πρέπει να τα επιστρέψει. Συνέπειας που θα επιβαρύνουν ουσιαστικά τον κόσμο γιατί θα αναγκαστεί να ρίξει αλλού τα έξοδα τους πάντως, πιστεύω ότι δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα το Open Mall, εκτός από το ότι θα γίνουν κάποιες εργασίες υποδομών σε μια περιοχή που, εδώ που τα λέμε, αυτή η περιοχή έχει διονοπαθήσει με ανακατασκευές τα τελευταία χρονιά. Όλοι οι δήμοι θέλουν να διαμορφώσουν όμορφους δρόμους, όμορφες φάτσες, στο κέντρο της περιοχής ξελώνουν, ξαναξελώνουν, πλατείες κλπ. Στο ρεζομέ, για να μην λέω πολλά, δεν θεωρώ ότι θα βοηθήσει, ζημιά θα κάνει στους υπόλοιπους, για λίγο καιρό μπορεί να γίνει κάποιος δόρος. Και θα καταψηφίσω αυτή την ένταξη. Τοποθετήσεις κάποιος άλλος? Όχι. Οπότε, πάει καταπλειοψηφία με κατά του κ. Κρανιά. Πέμπτο θέμα. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης της πράξης, βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτινοτροφικές εκμεταλλεύσεις του δ. Καρδίτσεως, στα πλαίσια της υπαρήθμα 4411 του 2018, πρόσκλησης τέταρτης του προγράμματος Φιλόδημος 2. Ο κ. Ξηλωμένος. Έχουμε παραλάβει τη συγκεκριμένη μελέτη σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και αυτή τη στιγμή, με αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα κάνουμε την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης. Είναι διαδικαστικό, δηλαδή. Έχουμε παραλάβει τη μελέτη, οπότε τώρα... Βοηθετικά, να μας θυμίσεις ποιες περιοχές αφορά όλο το δήμο, παντού όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις τέτοιες. Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς η μελέτη, ποιες περιοχές είχε. Του έχουμε παραλαβεί όλο το δημοκρατήτσα, αλλά τώρα δεν τη θυμάμαι. Θα πρέπει να το ξαναδώ. Είχε κάνει τεχνική υπηρεσία τη μελέτη. Είναι ένα θέμα αυτό, όμως. Θα έπρεπε να υπάρχει η μελέτη, για να δούμε ακριβώς... Την είχαμε παραλάβει προηγούμενου, τώρα ουσιαστικά υποβάλλουμε την πρόταση για τη χρηματοδότηση. Δεν την έχουμε αυτή... Δεν έχει σταλεί. Ναι, την είχαμε παραλάβει προηγούμενου, δημοτικό συμβούλιο. Δεν το θυμάμαι. Κύριε Κρανιάτ. Τώρα δεν το θυμάμαι. Από την αλήθεια, δεν θέλω να πω κάτι. Αλλά, αν θέλει κάποιος, μπορώ να τον ενημέρωσω. Δεν την έχω μαζί μου, δηλαδή, αυτή τη μελέτη. Ερωτήσεις, τοποθετήσεις. Ομόφωνα, λοιπόν, και το πέμπτο. Έκτο θέμα. Συζήτηση και λήψη απόφαση σχετικά με τροποποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου. Ο κύριος Ξυλομέρ. Ουσιαστικά, κάνουμε τη συγκεκριμένη τροποποίηση του επιχειρησιακού πρόγραμματος για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις για χρηματοδοσίες ούτως και ενσωματώνουμε τις συγκεκριμένες δύο... κάνουμε τις εξής τροποποίησης του επιχειρησιακού. Είναι πάλι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ερωτήσεις, κύριε Κρανιάτ. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει και την προηγούμενη... την προηγούμενη μελέτη, την προηγούμενη... Ωραία, ομόφωνα, λοιπόν. Όχι, συγγνώμη. Ουσιαστικά, ρώτησες, ρώτησες. Το έκτο. Ομόφωνα, κατά... Συγγνώμη, καταπληροψηφία, μήον του κύριου Κρανιάτ. Εύδομο θέμα. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο ΦΟΣΔΑ Δυτικής Θεσσαλίας, με την επωνυμία Παδίφ. Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 245, εισήγηση ο κύριος Ματζιάρας. Αυτό έχει περάσει από οικονομική επιτροπή σήμερα, έτσι? Θα μείνει τυπικό, αχισταλή εισήγηση. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση ώστε να συνεχίσουμε... Δεν ακούγεστε λίγο, κύριε Ματζιάρα. Είναι τυπικό, αχισταλή εισήγηση. Πρέπει απλά να πάρουμε μια απόφαση, να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με τα ισχύοντα που ίσχυαν μέχρι και σήμερα. Συμφωνούμε? Ερώτηση, ερώτηση, ερώτηση. Ποιος έχει... Πάρχουν ερωτήσεις, κύριε Κρανιά. Τοποθέτηση. Κύριος Κρανιάς. Δεν μιλάτε και αν ήσυχομαι. Θα αρχίσει κόντρα όταν θα πλησιάζουν εκλογές. Καλούμαστε σήμερα, καλείστε μάλλον, να αποφασίζετε να ελλοποιήσετε μια διάταξη του τροποποιημένου καλλικράτη με βάση των γλιστένης, που πάει να διευκολύνει διαδικασίες ιδιωτικοποίησης στο χώρο των απορριμάτων. Και παρόλο που δίνεται η δυνατότητα στο δήμο να μην είναι νομική η ανώνη μετηρία ο συγκεκριμένος Φόδζα Ιπαδίθ, εσείς το συνεχίζετε να είναι ανώνη μετηρία. Αυτό δείχνει και την πολιτική κατεύθυνση που θέλετε να πάτε το όλο θέμα. Κοντολογής. Από εδώ και πέρα η διαδικασία εις αυτές τον Φόδζα θα καθορίζονται τον καλλικράτη όπως τροποποιήθηκε και όπως θα τροποποιηθεί φαντάζουμε με τον κλισθένη 2 και 3 που θα έχει πιο πολλά θέματα όσον αφορά τις αρμοδιότητες για να πετύχουν αυτό που έχουν βάλει σαν στόχους για τα λεγόμενα αστικά στερεά αποβλήτα, τους στόχους του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, του περιφερειακού σχεδίου που οι παρατάκες σας το ψηφίσαν στην περιφέρεια, για την υλοποίηση της αρχής ορειπένων πληρώνει και την ανταποδοτικότητα σε όλες αυτές τις διαδικασίες. Και μάλιστα αυτή η ανταποδοτικότητα γίνεται πιο σκληρή με τη διάταξη που ορίζει ότι με τις συμπράξεις που θα κάνει ο συγκεκριμένος Φόδησα, ο κάθε Φόδησα, οι δαπάνες όλες μεταφέρονται στην ανταποδοτικότητα. Δηλαδή, αν κάνει μια συμφωνία, υπαδίθ, σε οποιοδήποτε ύψος, όλο αυτό θα μεταφερθεί στα τέλη μέσω της ανταποδοτικότητας. Δεν θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να είναι η διαχείριση των απορριμάτων. Πρέπει να γίνεται από δημόσιο φορέα, χωρίς κανένα ανάμιξη ιδιωτών. Ο ιδιώτης το μόνο που αστοχεύει είναι το κέρδος σε βάρος της υγείας των δημοτών, σε βάρος της οικονομικής τους συσκατάστασης. Και όταν λέμε δημόσιο σύστημα, μη στενόμενα όλες οι υποδομές να είναι δημόσιας, από τις υπηρεσίες, το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις, να μην υπάρχει, δηλαδή, η λογική των ανονίμων ητειραιών μέσα σε αυτή τη διαδικασία, γιατί θεωρούμε ότι είναι ευθύνη το κράτος το οποίο μας φορολογεί, μας αλλάζει τα φώτα στην φορολογία και πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά. Υπάρχουν δυνατότητες, η επιστήμη σήμερα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει χωροθέτησης, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα αυτά που υπάρχουν με τις χωματηρές. Να οργανωθούν οι υπηρεσίες με τα απάνες του κράτος, να έχει ο κάθε δήμος και ο δήμος μας ένα σχέδιο διαχείρισης των απορριμάτων που προβλέπει ολοκληρωμένη διαχείριση και να είναι άρτια εξοπλισμένη η υπηρεσία, χωρίς ανταποδοτικότητα φυσικά, με εργαζόμενος επαρκής, σε αριθμό, με πλήρη δικαιώματα και λοιπά. Να είναι μια ορθολογική και ασφαλή διαχείριση για την υγεία μας και φυσικά και για τον περιβάλλον. Το καταψηφίζω. Ευχαριστούμε τον κύριο Κρανιά. Καταπλειοψηφία, βεβαίως, κ. Παπαλός. Είναι ένας μαχηματικός λόγος. Όσο πληθυσμό έχεις, παίρνεις πενήντα της εκατό απ' αυτοί οι συμμετοχές. Καταπλειοψηφία, λοιπόν, το 7 κατά ο κ. Κρανιάς, το 8 το συζητήσαμε, 9 συζήτησης και λήψε απόφαση σχετικά με αύξηση οραρίου εργασίας προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορίστου χρόνου που απασχολείται στον καθαρισμό σχολικών μονάδων με οράδιο μερικής απασχόλησης. Κ. Βάρνας. Δεν ξέρω αν προλάβατε να πάρετε την εισήγηση. Μάνω στα θήκια σύνορα του πρωί, λογικά. Προβλέπετε από τη νομοδοσία και μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε το οράδιο στις καθαρίστριες που είναι μόνιμες, αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, μειωμένο οράδιο μέχρι το πλήρησο οράδιο. Σύφουνα με τις αποχωρήσεις των τελευταίων ετών φύγαν πέντε μόνιμες και μία μερικής απασχόλησης. Προκύπτει ένα έλλειμμα ορών στα σχολεία για καθαρίστριες. 40 ώρες περίπου, 42,5 ώρες για την ακρίβεια. Με αυτή την απόφαση σήμερα ερχόμαστε να καλύψουμε τις 37,5 ώρες από τις 42,5 με τις υπάρχουν καθαρίστριες αυξάνοντας το οράδιο αναλογικά στην κάθε μία με το ελάχιστο 4,5 ώρες, αν κάποιοι έχουν, παράδειγμα, μία ώρα είτε επειδή υπάρχει και η καθαρίστρια μία ώρα μόνιμη στο δημο, 4,5 και από εκεί πέρα στις 2,5 ώρες όσοι έχουν από 2 ώρες και πάνω. Ξέρεις πως έχουν 4 ώρες για την πανεξιμιση? Ξέρεις πως έχουν 4 ώρες για την πανεξιμιση. Αναλογικά, για να μην υπάρχει η αδικία, στις 14 υπάρχουν στις μειωμένου οραρίου καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες. Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής Υποτιτλισμός Ευρωπαϊκής Υποτιτλισμής λογούς και άλλους που ασχολήθηκαν με την περιοχή μας και εθελοντής. Και νομίζω ότι πραγματικά είναι το ελάχιστο. Θα πρέπει ο Δήμος κάποια στιγμή να κάνει κάτι περισσότερο για τον Πέτρο Κομπορόζο. Αποτελεί παράδειγμα και ως τέτοιος θα πρέπει να τον προβάλλουμε, ίσως και με μια εκδήλωση προς τιμήν του ενίδη πολιτικού μνημοσύνου. Εξαιρετική η πρόταση και βεβαίως, όπως είπατε, ο κ. Κρανιάς. Όχι, μήπως θέλετε κάποια τοποθέτηση. Όχι. Ομόφωνα με τις αιτιάσεις του κ. Παπαλού. Προτάσεις, συγγνώμη. Δώδεκα συζήτηση και λήψη απόφαση σχετικά με την έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωση του ολοκληρωμένου κλεισίου δράσης του ΔΟΠΑΚ για το οικονομικό έτος του 2018. Έχει έρθει μια υπουργική απόφαση εκεί, κ. Στάντος. Καταπλειοψηφία με τον κ. Κρανιά. Κατά. Δέκατο τρίτο θέμα συζήτηση και λήψη απόφαση σχετικά με έγκριση εκδηλώσεων και δαπανών για τον ορτασμό της Εθνικής Επιτήου της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Ψημένος. Επειδή δεν υπήρχε μέσα η σύγκριση, αλλά είναι όπως και πέρυσι. Ψημένος. Επειδή δεν υπήρχε μέσα η σύγκριση, αλλά είναι όπως και πέρυσι. Επειδή δεν υπήρχε μέσα η σύγκριση, αλλά είναι όπως και πέρυσι. Ψημένος. Επειδή δεν υπήρχε μέσα η σύγκριση, αλλά είναι όπως και πέρυσι. Ψημένος. Πολύ ωραία. Πάμε. Κατά πλειοψηφία. Κατά ο κ. Κρανιάς. Δέκατο τέταρτο. Συζήτηση και λήψη απόφαση σχετικά με έγκριση εκδηλώσεων και δαπανών για την Παυσιληπούπολη. 2018-2019. Κ. Μπακαλάκου, παρακαλώ. Κ. Μπακαλάκου. Σας μοιράστηκε μία εσήγηση. Λοιπόν, κατά πλειοψηφία. Λευκό ή δυνατή καρδίτσα. Κατά ο κ. Κρανιάς. Πάμε λοιπόν τώρα. Κατά πλειοψηφία. Δεχτεί η επισήμανση. Περνάμε στα υπόλοιπα. 15, 16 και 17. Είναι αρνητικό πίνημα στους εργασισμούς. Έχουμε απέ. Σωστά. Πείτε κ. Ξηλωμένε. Θέματα διδικαστικά. Δεν ξέρω αν έχει κάποιος να ρωτήσει κάτι. Αφορά το πρώτο αντιμετώπιση κατολιστικών φαινομένων, το δεύτερο το 16 εργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψηδρίας και το 17 βελτίωση υποδομών του καλλιθύρου. Και το 18. Μετά πάνε τα υπόλοιπα μέχρι το 24. Αφορά το πρώτο απέ με το 18. Όχι ο κ. Κρανιάς τοποθέτησε. Να ρωτήσω θέλω. Και απ' τα τέσσερα θέματα, απ' τα τρία το 15, το 17 και το 18 δεν υπάρχει πίνακα σαν αγεφαλιδικός. Μας στάλθηκε μόνο η πρώτη σελίδα, δεν βλέπουμε τι έχει. Και απ' το 16, επειδή φαίνεται από τον πίνακα ότι υπάρχουν νέοι στιμές, έχει γίνει πρωτόκολλο, έχουν συνταχθεί νέοι στιμές, δεν εγκρίναμε πρωτόκολλο. Από εδώ δεν πέρασε πάντως. Δεν θυμάμαι να πέρασε το Συμβούλιο Πρωτόκολλο. Σύμφωνα είναι λάθος το γεγονός ότι δεν σας στάχνει πίνακες. Στο 16 είναι σοβαρότερο, εγκρήθηκαν νέοι στιμές, πώς μπαίνουν στον πίνακα. Στο mail αυτό δεν ήρθαμε. Υπάρχουν και δεν μας εικηλουπήθηκε από λάθος αυτό εδώ. Δεν αναφέρει και έγκριση πρωτοκόλου. Αυτόματα η έγκριση του απένει και έγκριση του πρωτοκόλου. Δεν νομίζω. Πρέπει να είναι χωριστά, το πρωτόκολλο μνημονεύεται. Στα mail δεν έχουν έρθει κύριε Κρανιά, το ελέγξατε σήμερα? Δεν ξέρω. Εδώ τους έρθουν, δηλαδή όλους τους πίνηκες. Στα κοινωνικούς στιγμές. Δεν έχω διαφωνία. Κάτι λείπει για να έχουμε πλήρη εικόνα. Ναι, σωστά κύριε Ξυλωμένε. Αν δεν έχουν αποσταλεί, εγώ τους έχω όλους. Βεβαίως, θα τους στείλετε σε όλους, γιατί υπάρχει αυτό το θέμα. Άρα λοιπόν ψηφίζουμε ομόφωνα. Με αυτή τη δέσμευση κύριε Ξυλωμένε. Μέχρι και το 18, 19, 20, 21. Έχουμε δεύτερο ΑΠΕ. 19 και 20. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του δευτέρου ΑΠΕ, του έργου κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας. Και το 20 αφορά πάλι την έγκριση του δευτέρου ανακεφαλαιοτικού για το έργο βελτίωση κοινόχρησης των χώρων στη Δημοτική Ενότητα Καλυφωνίου. Κύριε Ξυλωμένος. Στο 19ο θέμα που αφορά το κλειστό Γυμναστήριο, περιγράφει τις εργασίες νομίζω και στην εισήγηση και με τις τιμές. Είναι κάποια από τα οποία δεν υπήρχαν στις συμβατικές υπογράσεις του εργολάγου. Βλέπεις το email που κλείστησε τώρα και δεν σε πεινάξει τις ευασίσεις. Δεν στείλανε. Εγώ τα έχω εκτυπωμένες, τα έχω ολοκληρωμένες. Τι έκανε στο email σου, δεν είναι η εικοδότητα. Εγώ τα παραλαμβάνω ολοκληρωμένα, δεν υπήρχε περίπτωση. Τώρα, γιατί δεν αποστάλησες την υπηρεσία, θεωρώ ότι είναι λάθος της υπηρεσίας. Αναλαμβάνω την προσωπική ευθύνη που μου αναλογεί και θα σε αποσταλούν και οι πεινάκες όπως πρέπει. Εντάξει. Παρακαλώ κ. Κρανιάς. Κυρίως Κρανιάς και κ. Παρακαλώ. Παρακαλώ κ. Παρακαλώ. Παρακαλώ κ. Παρακαλώ. Παρακαλώ κ. Παρακαλώ. Παρακαλώ κ. Κρανιάς. Κυρίως Κρανιάς και σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εγώ δεν τα παίρνω από το ημέρι, τα παίρνω και από την υπηρεσία. Κύριε Εξηλωμένε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, γιατί έχει συμβεί επανειλημμένος αυτό, να το φροντίσετε. Να έρθει διάσης αυτά από στιγμή. Έτσι, σας παρακαλώ. Κυρίως Κρανιάς. Για το θέμα 19. Πριν στο προηγούμενο συμβόλιο πρόσφατα πάντως πήραμε απόφαση για παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλος του έτους, με την αιτιολογία ότι χρειαζόταν κάποιες καινούργιες εργασίες. Και εδώ μπαίνει και ένα ζήτημα, γιατί δεν υπάρχει το πρωτόκολλο για τις εργασίες. Κυρίε Εξηλωμένε. Δώσαμε παράταση μέχρι τέλος του χρόνου για το συγκεκριμένο έργο, πριν λίγο καιρό, γιατί εκκρεμούσαν, με βάση στο έτημα του εργολάβου, κάποιες εργασίες και νέες εργασίες, οι οποίες από εδώ είναι πρωτόκολλα νέων τιμών που δεν τα πήραμε, αλλά έχουν γίνει. Ανάμεσα στις εργασίες που εκκρεμούσαν, σήμερα περιλαμβάνονται μία, δύο, τρεις, τρεις από τις πολλές εργασίες για τις οποίες δώσαμε την παράταση. Παράδειγμα, δώσαμε παράταση για να γίνει νέα μελέτη εναλλακτικών οδεύσεων και υποβολή προς έγκριση για την αποχέτευση. Να γίνει νέα μελέτη οδεύσεων στη συνεινόηση με τους τεχνικούς του ΟΤΕ και υποβολή προς έλεγχο και έγκριση για τα δίκτυα τηλεπιτιωμιών. Να γίνει νέα μελέτη οδεύσεων για τη δεσύνδυση του θέσηου οχείματος μετάδοσης του τηλεπιτικού σύμματος με τα δίκτυα ισχυρών και ασθενόευματος στα επιλυγμένα σημεία του χώρου. Η περίφραξη περιλαμβάνεται, ο φωτισμός περιλαμβάνεται. Και υπάρχει και μια διαφορά. Ενώ η Επιτήρια ζητάει, λέει ότι χρειάζεται να γίνει μελέτη για φωτισμό, για μετάδοση διεθνών αγώνων που απαιτείται να είναι 1.500 Λουξ. 1.500 Λουξ λέει η απόφαση που αναρτήσατε στο Διάβοια και έτσι μας είπατε εδώ και ψηφίσαμε. Εγώ το καταψήφισα. Τώρα στις νέες εργασίες λέτε 1.400. Άντε του δώσαμε παράδειγμα εργασίας τις οποίες δεν έκανε τελικά ή θα γίνουν αργότερα και δεν περιλαμβάνονται στον Τωρινό Πίνακα ή δώσαμε εργασία γιατί τόσο ζήτησε ο εργολάβος πάρια για να έχεις και εμείς εδώ ψηφίζουμε ό,τι να είναι και στο τέλος γίνονται άλλα από αυτά που ψηφίζουμε και θα πούμε τι γίναν αυτές οι αποχειτεύσεις, τι γίναν οι καινούργιες μελέτες, τι γίναν οι ορτικές ύνες που δεν περιλαμβάνονται στη σημερινή εισήγηση. Και όπως αντελαμβάνεσαι καταψηφίζω το θέμα 19. Ευχαριστούμε. Άρα δεκαενιά, είκοσι, κατά το δεκαενιά κατα πλειοψηφία λοιπόν και το είκοσι, πολύ ωραία. Άρα λοιπόν ομόφωνα το είκοσι. Είκοσι ένα αφορά, την έγκριση του τρίτου ανακεφαλωτικού βελτίωσε και αναβάθμιση κτιρίων και χώρων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καρδίτσας. Ο κύριος Ξυλωμένος, εντάχει. Σπάνω πιθανός πάλι δεν είναι ο ανακεφαλωτικός, εγώ τον έχω. Εντάξει, εγώ δεν τα παίρνω όλα από τα e-mail και τα θέματα που φοράνει τη δική μου υπηρεσία, τα παίρνω όλα εκτυπωμένα και τα μελετώ. Να το κάνουν και αυτοί. Οπότε ομόφωνα λοιπόν στο είκοσι ένα, το είκοσι δύο. Το είκοσι τρία, είκοσι δύο και είκοσι τέσσερα ομόφωνα. Το είκοσι πέντε, συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκκίνηση της διαδικασίας αναθεώρησης παύλα αντιστοίχης χρήσεων γης του νόμου 42-69 του 2014, όπως εγκρίθηκε το Γενικό Πολοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καρδίτσας με το νέο προεδρικό διάτομα χρήσεων γης. Και το είκοσι οκτώ, και το είκοσι οκτώ. Η κυρία Ανάκου. Αφορά την έναρξη διαδικασίας εναρμόνισης των χρήσεων γης από το 42-69 που χρησιμοποιήθηκε για να εκπονηθούν το Βουκουσού και τα δύο Σχουάκ, Κάμπου και Μητρόπολης με το νέο νόμο χρήσεων γης που επιβάλλεται να γίνει αυτή η διαδικασία. Τώρα ζητάμε την έναρξη της διαδικασίας ώστε να έχουμε το δικαίωμα, προβλέπεται από το νόμο αυτή να διαρκέσει ένα χρόνο, σε περίπτωση που έχουμε μια καθυστέρηση ή οποιαδήποτε αναβολή, να έχουμε το δικαίωμα να την πάρουμε. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό? Πρακτικά οι χρήσεις που προβλέπουμε το 42-69 θα αναρμονιστούν με το νέο νόμο, δηλαδή έλεγε η γενική κατοικία ξέρω εγώ με το 42-69, η γενική κατοικία μπορεί να έχει κάποιες άλλες επιπλέον χρήσεις, τις περιλάμβανε ο προηγούμενος και τις περιλάβει το καινούριο Σχουάκ. Δηλαδή τα Σχουάκ τα οποία έχουν εγκριθεί ή του κούκου σου της καρδίτσας που έχουν εγκριθεί, απλά το βάζουμε σε εφαρμογή όπως είναι και κρυμμένο? Τώρα ισχύει όπως είναι και κρυμμένο, προσπαθούμε να κάνουμε την αναρμόνιση για να ισχύει με το νέο νόμο. Οπότε σε ένα χρόνο τι θα γίνει μετά από ένα χρόνο, θα ξαναέρχουν πάλι εδώ για να εγκρίνουμε. Ο κύριος Κρανιάς. Για το 25, το 26 και το 28, επειδή η αντιστοίχηση που γίνεται είναι με το καινούριο Προεδρικό διάταγμα με τις χρήσεις γης με το οποίες πολιτικά διαφωνήσαμε και με τα Σχουάκ και τον κούκου σου σαν παράταξη διαφωνήσαμε, φανερό είναι ότι διαφωνώ και στη διαδικασία, δεν προσφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα. Η Εθνική Τράπεζα ζήτησε και το χρεούνι. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Υπάρχει τίποτα. Η Εθνική Τράπεζα ζήτησε και το χρεούνι να κατασκευάσει ράμπα για πρόσφυγες των ΑΜΕΑ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Προτείνει η ίδια να γίνει μία ράμπα 11 μέτρα επί 1,30 μήκους και 1,30 πλάτους. Συνειδική πλευρά, εκεί που έχουμε τώρα τα πλαστήρα, εκεί που τώρα έχουμε τα ποδήλατα. Ναι, τα ποδήλατα. Απ' τη πίσω πλευρά, εκεί στο στενάκι. Ας πλήσε την είσοδο από τη μεριά της πλαστίας, αυτό έχει δυο είσοδοι, μπαίνεις και από τη μεριά της πλαστίας, μπαίνεις και από τη πλαστία και εννοιχολόρα, θα φύγονται ΑΕΤΕΝ από εκεί και θα μπαίνεις μόνο από τη μεριά της πλαστίας. Και θα αποδέχονται να μεταπληθούν από τη μεριά της πλαστίας. Ο Σύλλογος των Ατόμων με ειδικές ανάγκες εδώ στη διαβούλευση συμφώνησε, έτσι το δοκίμασε, για αυτούς είναι πρώτα και η κυρία. Ο δήμαρχος λέει άλλο από αυτό που λέει η σύγκριση τώρα, αν κατάλαβα καλά, γιατί στην ποιότητα ζωής άλλους αποφασίσαμε. Ακριβώς υπάρχει μια διαφορά, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της κοινότητας. Σύμφωνο με την υπηρεσία, να εξελίξει κάθε όποιο υπάρχει για ένα ηλεκτρικό νουματόριο και σε περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο νουματόριο να και μένω στην απόψη μου να το ίδιο πράγμα. Αλλιώς σε αυτή την περίπτωση να κάνει τί άλλο δεν μπορεί να γίνεται και να καταλήξουμε σε αυτό. Καλησπέρα σας. Για το νουματόριο να σας πω κάποια μειονεκτήματα και σε συγκεκριμένη περίπτωση για τις τράπεζες. Δεν ξέρω καταρχήνα αν είναι υποχρεωτική ακόμα η εγκατάσταση ή η προσβασιμότητα μέα. Είναι από τώρα δηροθώστευ. Είναι? Ωραία. Στην πράξη να σας πω, διότι πέρσιος κατασκευαστής της ίδιας τράπεζας στον Βόλο βάλεμε ένα νουματόριο. Είναι άχρηστο από την δεύτερη εβδομάδα που το εμπιαταστήσαμε. Χρειάζεται παρουσία των υπαλλήλων. Είναι πολύ δύσκολη και πρακτικά σχεδόν αδύνατη. Η Εθνική Τράπεζα προτείνει τη ράμπα για έναν έξτρα λόγο, ότι έτσι εξυπηρετούνται και άτομα όχι μόνο με καροτσάκια, εξυπηρετούνται και άτομα με κινητικές δυσκολίες, δηλαδή μια ηλικιωμένη γυναίκα με μπαστούνι. Δεν θα ανέβει στο Ναυατόριο, αλλά τη ράμπα θα τη χρησιμοποιήσει. Όπως και με μικαρότσι. Τώρα, για να προλάβω κάποια εισήγηση για τον Ασκώτ του Εόλου, μήπως ζητήσουν και άλλα καταστήματα, θα πω ότι δεν υπάρχει κατάστημα με μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην ευρύτερη περιοχή, νομίζω, δεν ξέρω, διωθώστε με. Όπως επίσης και δεν υπάρχει κατάστημα με μεγαλύτερη ψωμετρική διαφορά. Είναι ίσως το μοναδικό κατάστημα. Ένα ακόμα ήταν της... Τι λέτε? Απλά δεν είναι σε παρόδια στοα. Διωθώστε με πάλι, γιατί δεν είμαι εδώ της υπόλοιπος. Της υπορκής, στην οποία έχει εγκατασταθεί η ράμπα, που δεν είναι και εντελώς των προδιαγραφών των σωστών, έτσι. Αυτό. Και εγώ, νομίζω, για να μας προχωρήσει και να γίνει και η ράμπα, και να σιγάσουμε. Και αν θέλετε να το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω, η τράπεζα, νομίζω, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, αν κάποια στιγμή τη ζητηθεί για κάποια ανακέννηση, για κάτι άλλο, να την αποξηλώσει, να την επανατοποθετήσει, είναι ανοιχτή σε αυτό το πράγμα. Ο άλλος εξυπηρετεί τον πολίτη αυτό το πράγμα, έτσι. Ευχαριστούμε πολύ τώρα. Φαρασλής, λέγομαι. Είμαι της κατασκευαστικής εταιρείας που κάνει τις εργασίες. Εξαιρετικά. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστώ εγώ. Ερωτήσεις, τοποθετήσεις. Ομόφωνα, σύμφωνα με την εισηγή της υπηρεσίας. Σωστά. Ωραία. Όπως είπαμε, ομόφωνα. 31, συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τροποποίηση της 3.95 του 2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον καθορισμό του τρόπου ανάθεσης του υποέργου 1 της πράξης επέκτες Θεοδοριδίου, κέντρο υποστήριξης για ανθρώπους με αναπηρία ορίζοντες. Εφαντής, λύπη ποιος και ως ξυλωμένος. Ομόφωνα, λοιπόν, το 31. 32, 33 και 34, συμπληρώσεις ΦΟΠ. Ομόφωνα. 32, 33, 34. 35, συζήτηση και λήψη σχετικά με παραλαβή πρωτοκόλων, ολογίων, παροχών, επηρεσιών που αφορούν τα χρονικά διαστήματα. 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 και 41. Ομόφωνα. 42, σχετικά με καταβολή εφάπαξ ομόφωνα. Είπα πέντε φορές μια ερώτηση αλλά συνεχίζεις. Στο 36 είχαμε ελάχιστη τιμή εκκίνησης στους άγγονους διαγωνισμούς. Ο κύριος Κορκότζελος. Πόσο ήταν αυτό? 22. Ήταν ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Και στο 41 που λέει διαγραφή και πανεβεβαίωση είναι κλήσης τροχείας ή ελεγχόμενης. Δεν αναφέρεται. Δεν αναφέρεται. Και όσα είναι ογδαντάρια τα κατάλαβα. Ότι είναι δημοτική μπαίνει. Δεν είναι τροχείας ή ελεγχόμενης. Άρα στο 41 ψηφίζω τη διαγραφή, καταψηφίζω την επαναβεβαίωση των κλήσεων ελεγχόμενης. Ήρθε πριν από λίγο ένα email από τον κύριο Μπέλη και την κυρία Σέγγι από την αναπτυξιακή. Για μια συνάντηση εργασίας που πρόκειται να γίνει στην Αθήνα στις 5.10. Πρέπει για το θέμα του προσφυγικό και πρέπει να μετακινηθούν δύο υπρησιακά στελέχη και δύο ερετή. Να πάρουμε απόφαση μετακίνησης. Δεν ξέρω ποιους θα ορίσει ο δήμαρχος για τη μετακίνηση αυτή. Γιατί είναι τώρα η υφουρή. Να εγκρίνουμε τη μετακίνηση γιατί μπορεί μέχρι 5.10 να μην γίνει άλλο συμβούλιο. Ευχαριστώ πολύ. Συμφωνούμε, συμφωνούμε. Το 43 συμφωνούμε με δύο επιπλέον μετακινήσεις. Καλησπέρα. Καλησπέρα.