Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο και ευχές από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη (ARTA WebTV, 2022)
: Κι αν είναι ημέρα να πω δε, κι αν είναι ορεικό σαν Χριστού τη θεία γέννηση, να πω, να πω σαν χωτικό σαν Χριστό και να δε στιμερών, έτσι, έτσι, έτσι, πω, όλη την ουρανία μάλλον δε, και δε, και δε η θρηστορία στο θηλαίον δείτε, έρπα εμφάνι τον αλόγον ο βασινές τον ουρανό, και έρθει και μύθει τον όνομα και τον καλλιέρον καλούσι, στου τόντων, στου τόντων θα ειλικήσει και στου τόντων αγιών εσύ, σύντον, σύντον στυρμένο σπίτι, στου τόντων σπίτι, στου τόντων αγιών εσύ, στου τόντων αγιών σπίτι, στου τόντων σπίτι, στου τόντων αγιών σπίτι, στου τόντων αγιών σπίτι, Παρακαλώ, παρακαλώ! Υγεία, καλή πρόοδο! Τι θα σας φέραει Βασίλης? Κάποια πλαϊστάσιο! Πλαϊστάσιο, έτσι! Να φέραστε όλα τα όμορφα γιορτές με τους γονείς σας, να παίξετε! Με όλα τα παιδάκια που δεν έχουν μια οικογένεια να βρούνε και να είναι φτυχισμένα! Μπράβο! Μπράβο! Έχουμε κι ένα μικρό δωράκι που το πιάξαμε εμείς! Α, ευχαριστώ πάρα πολύ! Ευχαριστούμε, χρόνια πολλά, καλή πρόοδο και όλα καλά θα πανηγείαν να έχουμε και προκοπής σε όλα τα σπίτια! Εγώ θα πάρω μια χάρτο, παισέτα και ένα μελομακάρονο! Τι δείτε! Πολλές κι αν είναι ορισμός, ας Χριστού τη Θεία γεννήσει, να πω, να πω στ' αρχοντικός, ας Χριστός γεννάται σήμερον! Έχει, εμπιθλέκτη πόλη η ουρανία καλότε, και έχει, χαιρίπησης όλη ενός μηλέρον τι θέλε, Έχει, εμπιθλέκτη πόλη η ουρανία καλότε, και έχει, χαιρίπησης όλη ενός μηλέρον τι θέλε, τόσα εμπισίστης και τούτου αξιώνεστη, ήτον, ήτον πειμένον πίστης εκ της Περσίας, έκοτε, χρυσμάκι με τα δώρα, στον καρδόν του σωτή, χωρίς, χωρίς να δείξει ώρα σ' αυτό το σπίτι, που θα με έκτα, έκτα να μοιραγίσει και ο δικοτήτης του σπίτου, χρόνια, χρόνια πολλά να ζήσει. Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, χρόνια να έχουνε, καλοί πολίτες ας πούμε με το καλό. Να μεταφέρουμε και εμείς όπως τον κύριο δικητή να δώσουμε στα παιδιά μια τιμητική άδεια από τον δήμακο που τα παίρνει. Χρόνια πολλά, έτσι, καλές γιορτές, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, να είστε καλά, καλές γιορτές, χρόνια πολλά, υγεία, χρόνια πολλά, έτσι, καλή δύναμη. Έχουμε χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, με δύναμη, με προκοπή σε κάθε σπιτικό, με αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλον. Εμείς στους δήμους αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε όσον αφορά τις γιορτές μας να δώσουμε ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για να μπορέσουμε να περάσουμε όμορφα και εξέγγυα στα αυτές τις γιορτές, να νιώσουμε όλοι παιδιά και να χαρούμε μέσα από την πόλη μας. Η Άρτα είναι πάρα πολύ όμορφα στολισμένη. Και από εκεί πέρα έχουμε κάνει και τις δράσεις για τους βάλτους κοινωνικές ομάδες, για τους υπολίτες μας, έτσι ώστε να περάσουν και εκεί όμορφα αυτές τις γιορτές. Όλοι μαζί μια γροθιά για την Άρτα για να καταφέρομαι να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!