Ομιλία 2 - ΕΜΣ / Ομιλία 2 - ΕΜΣ - Δεληκάρη Αγγελική (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Ομιλία 2 - ΕΜΣ: Λοιπόν καταρχήν να σας ευχαριστήσω που έχετε συνάψει δύο φίλοι της εταιρείας μακεδονικών σπουδών θα προσπαθήσω με συντομία να παρουσιάσω την ιστορία έχει μειωθεί το 1939 εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης η αθήνα απόχρωση είναι να ιδρύσουμε ένα σύλλογο όποιος ασχολείται με την ιστορία της μακεδονίας εκεί βρίσκεται και της περιοχής της βορείου ελλάδος με σκοπό αναδείξουμε την ιστορία αυτού του τόπου η προσπάθεια αυτή αποχώρησε τελικά το 1951 γούστο εντωμεταξύ με κύριες πρωτοβουλίες στον μελών της τέτοιας κατάφεραν να αποκτήσουν με το οικόπεδο που βρίσκεται σ' αυτόν εδώ το χώρο πλησίον του λευκού πύργου σιγά-σιγά με έξοδο του κράτους αλλά και συγκέντρωσης χρημάτων χτίσαμε το δύο τρεις που ανήκουν στη Β η μακεδονικών σπουδών το πρώτο κτίριο που χτίστηκε με αυτό που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην εθνικής αμύνης τέσσερις και το δεύτερο η ζωή είναι το κρατικό το διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το κρατικό θέατρο βορείου το δεύτερο κτίριο χτίστηκε το 1905 εντός λίγων από εκεί και πέρα οι δωρεές που περιήλθαν στη βιβλιοθήκη μας άρχισαν πολύ νωρίτερα από τον 251 ήδη δηλαδή από το 1945 διάφοροι μα και γονείς οι οποίοι ζούσαν στην αθήνα δώρισαν την βιβλίο εξηγεί χαρακτηριστικά σας αναφέρω μου τις δύο πρώτες μεγάλες ώρες όπου ήταν το φιλί του δράκου μίλερ και του ιγνάσιο λα κλοπή μιας ωραίας αποτέλεσαν το πρώτο υλικό ως το πρώτο ήταν γύρω από τον οποίο χτίστηκε τόσα πολικών όλοι οι σύλλογοι της βιβλιοθήκης επίσης αναφέρουν και δωρεά του Γεωργίου παπανδρέου αρκεί όποιος ήταν ένα συλλέκτης άρα δήμος εντός εισαγωγικών και μας χάρισε το με λύτερο μέρος υλικού όπου βρίσκεται σ' αυτόν εδώ το χώρο δηλαδή στο χώρο της δικής σας και το σπάνιο βιβλίο απειλούν τη από κει και πέρα η εταιρεία μακεδονικών σπουδών ακολούθησε μια πολιτική προσκλήσεις υλικού αγοράζοντας πλέον εξειδικευμένα βιβλία αναφέρονται στο χώρο της Μακεδονίας ως και τις 31 προκειμένου το δικό της βιβλίο κριθεί λύση που να άνθησης ερευνητικές ανάγκες που καθόρισαν οι ιδρυτές του σωματείου δηλαδή να μελετηθεί ο χώρος της μακεδονίας και της θράκης μας δεν έπαψαν και οι ευρύτερες δωρεάς όπως της αλεξάνδρας παραπέμπει τούτου Τριανταφύλλου Κοντομηνάς όπως μου έχει άλλων ρύπων όπως πρόσφατα δεχτήκαμε και ένα δωρεά του της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας με πολύ σπάνια θεωρητικό και και όλο αυτό το υλικό όπως προανέφερα δημιουργήσαμε βιβλίο έφυγε της εταιρείας μακεδονικών σπουδών εταιρεία μακεδονικών σπουδών όπως ξέρετε είναι δύο περιοδικά εάν είναι φιλολογικό το δεύτερο εμείς στο δικό πρόκειται για τα περιοδικά ελληνικά αν δεν μακεδονικά διέγνωσε θάνατο των δύο περιοδικών όσο και οι γενικότερες θετικό ας το κάνει η εταιρεία σχετικές με την ιστορία και όχι μόνο την είσοδο βορειοελλαδικού χώρου μας ενέταξαν μέσω των ανταλλαγών που πραγματοποιούν σε ένα ευρύτερο δίκτυο ανταλλαγής επιστημονικών γνώσεων με ξένα και ελληνικά πανεπιστ 9 όσο και με άλλα ιδρύματα αυτό εδώ μας έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί στη διετία της εταιρείας μακεδονικών σπουδών ένα πολύ σπάνιο υλικό για τη σπανιότητα αυτό ανήκουν δεν μπορούμε ένα Αναγνώστης να την αξιολόγηση άμεσα έχουμε όμως για παράδειγμα ήρθε ήδη πριν από χρόνια ένα γερμανός ερευνητής όποιος όταν είδε τα περιοδικά που έχουμε συγκεντρωμένα εδώ πέρα μας έδωσε την πληροφορία ότι για να βγει ένα γερμανός αυτά τα περιοδικά πρέπει να κηρυχθεί όλοι πίνουν ήχο λοιπόν καταλαβαίνετε αυτό εμείς δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε άμεσα μόνο σε από κει και πέρα κάθε δεύτερη χρονιά η βιβλιοθήκη της εταιρείας με και νικώντας φώτων προβαίνει σε κάποιες προσπαθεί μιας να οργάνωση ακόμα καλύτερα το Κομοτηνής αλλά και να εξυπηρετήσει καλύτερα το αναγνωστικό κοινό αυτών είμαστε μηχανοργάνωση μένει από το 1994 όμως μόλις εκπαίδευση μπόρεσε το δικό της βιβλίο όχι κι άσχημα αναρτηθεί στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή μπορείτε εσείς να εντοπίσετε όχι μόνο πια έβλεπε κυριαρχεί εκεί αλλά και ποιά η όσες ή μάλλον καλύτερα εταιρείας ευρίσκονται σε ψηφιακή μορφή ψηφιακή κοινωνία είναι ένα αναγκαιότητα στην εποχή μας που εμείς ΕΜΣ σαν ιδιωτική με τις μικρές οικονομικές δυνατό δίσκου έχουμε μια και δεν έχουν ενταχθεί σε κοινοτικά πλαίσια στήριξης όπως ο ακατάσχετος μεγάλα ιδρύματα και σωματεία όπως το πανεπιστήμιο το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και άλλα βήματα χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις λοιπόν προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό εδώ το που αίτημα δεν είναι έχουμε αναπτύξει αρκετά αυτού εδώ του τμήμα δηλαδή την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών λόγω προς τους αναγνώστες μας από κει και πέρα εδώ περνάμε χώμα στο χωράφι στη διοίκηση τέσσερις αυτό το δωμάτιο και περιλαμβάνει περίπου τέσσερις με τεσσεράμισι 1000 ατόμων χιλίων όποια τα περισσότερα εξ'αυτών τυπώθηκαν πριν από το 1800 το παλαιότερο βιβλίο που όλοι περιλαμβάνει τη βιβλιοθήκη τυπώθηκε το 1926 και φυσικά είναι ένα βιβλίο το αρχαίο του αριστοφάνη οι περισσότερες άλλωστε τόσες εκείνη την εποχή αφορούσαν κατά κύριο λόγο τους αρχαίους μια σου στο γραφείο της όσον αφορά την ισπανία ο τίτλος του βιβλίου Ευρωπαίων έχοντας ως αναφέρω κάποια παραδείγματα ένα εμπειρία αποδοχής ή πάνω με τυχαίο πάλευε άνθρωπος αναφέρομαι σε κάποια άλλη γκέτο που διατυπώθηκαν τον 19ο αιώνα και κυρίως το βιβλίο ουδείς άλλος δεξιά Air το οποίο σχετίζεται με 1900 είναι ένα βιβλίο αρκετά ασφαλή δρόμο γιατί περιλαμβάνει κατόψεις προσόψεων όμως ότι ναών της Θεσσαλονίκης έχει γκραβούρες όπως και αποτύπωσης στον ψηφιακό ακόμα μνημείο της Αθωνικής αναφέρω αυτά εδώ το βιβλίο γιατί η αξιολόγηση του πλούτου του υλικού που μοιάζει βέβαιο εκείνος είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε και ακόμα ότι αυτοί οι επενδυτές που έχει εκπονήσει σπάνιο υλικό είτε λιγότερους όταν μπήκα στο διαδίκτυο δύο πριν από χρόνια για να ψάξω αναζητήσω σχεδόν όλοι διαπίστωσε ότι η τιμή του ήταν ανερχόταν σε 13000 ευρώ βλέπει και μου έκανε εντύπωση οπότε μπήκα στον πειρασμό να αναζητήσω κοινή τιμή όπως αποτιμά Moody κάποια εκκλησία και τελικά ήταν ο μέσω του υπάρχουν οι είναι πάρα πολύ υψηλές και πολλές φορές το ύψος θύμιζαν έξαρχο όχι μόνο τη νεότητα όσο και από την ισπανία ως κέντρο του υλικού για παράδειγμα συνάντησε ένα άλλο βιβλίο του διατυπώθηκε το 1945 στη Γερμανία και αφορούσε τα οικονομικά κεφάλαια που μετανάστευσαν εντός εισαγωγικών από τη Γερμανία στις ηνωμένες πολιτείες μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αφορούσε δηλαδή όλους εκείνους τους γερμανούς επενδυτές οι οποίοι επαίνεσαν στην αμερική λοιπόν αυτό δουλειά αν και τυπώθηκε το 1945 Παρόλα η αξία του ανερχόταν σε έξι 7000 περίπου ευρώ λοιπόν αυτά δεν στα λέω τέτοιοι γιατί πιθανόν καταλήξω οδηγεί το υλικό που υπάρχει με 9 επιπλέον έχει είναι ανεκτίμητο σε νοσηλεία όπως ανεκτίμητη ελληνική διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιά και καλώς η κακώς η η πνευματική μας κληρονομιά έχει καταγραφεί μέσα στα ίδια τα παιδιά κατά συνέπεια η διαφύλαξη και η ανάδειξη των κουμπιών αποκτά τέλος πάντων ένα γενικότερη που άρα έχουν ψυχή δική μας προς την νεότερη γενιά όσες σας επιτρέπει ακόμα και τις επόμενες δεξιά θέλετε τυπωμένες πωλούνται σας έκαναν δεν παρουσίασε και κάλεσαν τον κόσμο να φορούν τον κίνδυνο η χώρα να είναι υγιείς και να ξέρετε βεβαίως λύση οι δύο οδηγοί της εταιρίες υπάρχουν και στους δύο περιοδικά έχουμε πολλά τέτοια φάρμακα μειώνουν σχετικά με τη βυζαντινή τέχνη και όχι μόνο για την ιστορία όπως τώρα προτείνει με επιστολή μου το εξώφυλλο του design της νόσου τα δικά του ζωγράφου και γενικά κότερα περιοδικά που τυπώνονται στους χώρους του βαλκανική βέβαια δεν είμαστε όλοι εξειδικευμένοι σ' αυτόν τον τόνο τομέα που κυρίως ενδιαφέρει σας λόγω του νόμου τις κατευθύνσεις που έχει το τμήμα αλλά τέλος πάντων μπορούμε να παρέχουμε σημαντικό υλικό ξεπερνούν πιστεύω προς ερευνητές που ασχολούνται με την ιστορία της να λέει τέτοια τέχνη των βαλκανίων