Το Δημογραφικό πρόβλημα - Μέρος Β (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος", 2018)
: Ως εκ τούτου το δημοψήφισμα αυτό πρέπει να γίνει σε αυτή τη κοινωνική χώρα και εδώ οπωσδήποτε μετά τα δύο μεγάλα συλλαγητήρια, διότι όλοι αυτοί που μας μάθανε εγώ, μάθα από αυτούς. Τη λέει ο κυρίαργος Λαός και ο κυρίαργος Λαός, ε μίλησε επιτέλους ο κυρίαργος Λαός, σπου τόσα χρόνια τα λέγατε εσείς, ε ακούσα τον επιτέλους και κάντε δημοψήφισμα. Θέλει, δέχεται να έχουν οι Σκοπιανοί το όνομα Μακεδονία μέσα, τι με νοιάζει εμένα τώρα αν είναι γκόρνα ματσετώνς και δηλαδή δεν θα γράφουν Μακεδονία και πως διασφαλίζουνε τη συνοχή αυτού του κράτους. Ένας πολύ μεγάλος δάσκαλος δικός μας είπε κάτι, να αλλάξει αυτό το όνομα, ας βάλουν όποιο θέλουνε, στην εθνικότητα να γράφουνε Αλβανική, Τουρκική, Ελληνική, Σλαβική, διότι θα σκοτωθούν και μεταξύ τους μετά. Δηλαδή ο Αλβανός θα γράφει Σέντριο Μακεδόνας, εθνικό της Μακεδονική, έχουμε τρελαθεί τελείως και θέλει νομίζετε το ΝΑΤΟ, θέλει τέτοιου είδους κράτη μέσα, ήδη μεγάλες χώρες λένε όχι. Αν δεν επηρεούσαν αυτά τα θέματα δεν τους θέλουν να σκοτάνε, που να δημιουργούν και εκεί προβλήματα, το ξέρουν αυτοί που πάνε και διαπραγματεύονται, έχουν αντιληφθεί τι κάνουνε για την πατρίδα τους. Δεν είμαστε γραφικοί όπως νομίζουν, ό,τι ακούτε θα είναι με επιχειρήματα, εάν μπορούν να τα αντικρούσουν θα τα αντικρούσουν. Εάν είναι πια τόσο φυλάσπραχνοί, και όπως πολύ σωστά τους είπε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης, είστε εθνομιβενιστές, δεν μπορούμε να συζητάμε, έχει τελειώσει εκ προημείου η συζήτηση. Πήγε ο άλλος ο Νίμητς, το είπα ευθέως εγώ, είναι στο ίδρυμα Σώρος, είναι στο ίδρυμα Σώρος και χρηματοδοτήτ. Το foundation ματσεντώνιο όπως λέγεται το Σώρος, και έχουν και ένα ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Και όταν έχεις διαπραγματευτεί αυτόν, πως μπορεί να είναι αυτός δεδοκειμένος, ήρθαν και στο Κοπανά εκεί πεντωνόματα, τι σ' εσύ, έτσι είναι ο διαπραγματευτής, ο αντικειμενικός, πού πάτε, με ποια λόγη κοινούμεθα, να έχει καμία θέση. Και όταν είσαι διαπραγματευτής σημαίνει ότι δεν είναι αντικειμενικός, κάνεις ένα έδειγμα και τον βάζεις απ' τη μέση. Και ξεκινάς απ' την αρχή, όχι απ' το τέλος, μας έχουν τρελάνει στις κόκκινες γραμμές, η κόκκινη γραμμή ποια είναι δηλαδή, δώσ' τα απελθείας Μακεδονίας τελειών, γιατί νομίζεις ότι θα κρατιώσουν αυτοί τον Γκόρνα Ματσετόνσκι. Όταν έγινε το κράτος της Υπεριορδανίας, η Βρετανία, η οποία είναι και ένας λαός του Διέρη και Βασίλευε, τους ονόμασαν Thrasjordan, Υπεριορδανία. Γιατί, γιατί ο Υπεριορδάνης ποταμός είναι το φυσικό σύνορο Αράβων και Ισραηλιτών. Και επειδή και στις Ισραηλίτες ήταν οι Παλαιστίνοι που πέντε εκατομμύρια έχουν περάσει περίπου στην Υπεριορδανία, διωκόμενοι, είπαν να τους ονομάσουν Υπεριορδανία. Γιατί το σκέτο Υπεριορδανίας σημαίνει ότι είναι η χώρα του Ιορδάνη, άρα έχουν δικαιώματα και από την αποκείμερια. Ποιος μας λέει ότι δεν θα καταφύγουνε και πάς στο ΝΟΙΕ και αλλάει στο όνομά σου, σαν κράτος. Αυτά τα έργα όντως που μας λένε, δηλαδή μάθαμε και ξένες γλώσσες, για κάθε χρήση, το για κάθε χρήση πάει και για κάθε άλλο, στους αφελείς. Μπορεί κανένας να μου εξηγήσει γιατί και τα δύο κράτη της Κορέας κανένα δεν λέει Άνω και Βόρεια και Βορέα. Γιατί και οι δυο θέλουν το υπόλοιπο της Κορέας. Μπορεί κανένας, χθες που πήρα και μια συνέδρυξη, ήρθε έναν αγγλικό κανάλι εκεί, και εγώ να το δείξω και το BBC. Και με πιέζετε και γιατί δεν δέχεσθε το νόμο Ματσεντώνια και ήταν μια αγγλιδούλα εκεί. Ευγενέσθετε. Σου το άκουσα να δεις κοπελιάρ. Όταν η πατρίδα σου θέλησε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλία την υποχρέωσε να μπει σαν ενωμένο βασίλειο, United Kingdom. Και όχι σαν Great Britain. Γιατί έχει μια χερσόνησο, μια πενίσουλο, όπως λέγεται στα αγγλικά, την Βρετάνη. Και θεώρησαν ότι μέσα υποκρύπτεται στους Άγγλους επεκτατική βλέψη. Λέγοντας ότι είναι η Μεγάλη Βρετανία, γιατί από την άλλη μεριά εκεί πέρα υπάρχει μετά τη μάχη η Βρετάνη. Και αποδέχτηκαν οι Άγγλοι να αλλάξουν την ονομασία του κράτους τους. Και μπήκαν ως ενωμένο βασίλειο. Εμείς γιατί είμαστε τόσο πρόθυμοι. Τίποτα δεν καταλαβαίνουμε σε αυτή τη ζωή. Λοιπόν, νομίζω ότι το Σκοπιανό το όκλυσα, σας είπε όσο πιο απλά γίνεται ορισμένα πράγματα και ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι όταν αφορά θέματα εθνικής και μελλοντικής ενέργειας. Διότι, το είπε και ο Θεοδωράκης, θα έχει ολιέθριες συνέπειες για το μέλλον. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Σας ευχαριστώ. Λοιπόν, θα βάλω και γυαλιά τώρα. Συγγνώμη, τα βλέπετε κι εσείς από πάνω. Βλέπετε εκεί πέρα που είναι άνδρες, γάμπονοί και τα λοιπά. Λοιπόν, εδώ έχουμε το στρατηγονική όπως γράφει ο Θουκυδίδης ότι τα τείχη και τα καράβια δεν προστατεύουν καμία πολιτεία αν δεν υπάρχουν άνδρες. Αν δεν υπάρχει πληθυσμός. Έτσι, όπως τα ακούτε. Και λέει μία γαρπληγήν, όχι πίνε καιν πόλις αλλά απολέτο για την ολιγανθρωπίαν. Ποιος το είπε? Ο δάσκαλος του μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Αριστοτέλης. Αυτός ο σοφός λοιπόν είπε που έζησε μεταξύ 384-322. Ξέρετε γιατί πέθαινε 322? Ναι, το φέρω και κοντά για να ακούγουμε. Ξέρετε γιατί πέθαινε 322? Γιατί με το που πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος, τον εξορίσανε στη Καλγκίδα οι άνδρες Αθηναίοι που δεν βρίσκουν που θα βάλουν το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου και πέθανε από τη στεναχώρια τους. Η μοίρα της Ελλάδος να σκοτώνει τα παιδιά της. Λοιπόν, λέει ότι χάθηκε αυτή η πατρίδα γιατί είχε ολιγανθρωπία. Πάμπαρκα. Εδώ είναι κάπως πιο εύκολα τα ελληνικά, είναι του Πολύβιου, 213-118 π.Χ. Λέει λοιπόν, έτσι έπασχε κατά τους καιρούς μας η Ελλάδα. Αποπήρη απεδία, όχι μέχρι συνογιότα με γιότα, που σημαίνει ότι δεν είχε παιδιά. Και συλλύδιν ολιγανθρωπία. Και αυτές οι πόλεις ερημόθηκαν. Πτώση της παραβολικότητος. Δεν χρειάστηκε σε αγροτική περιοχή. Σημειώθηκε χωρίς να έχουν συμβεί σε εμάς συνεχείς πόλεμοι ή να έχουν επιπέσει σε εμάς σοβαρές αρρώστιες. Παστιφανές είναι ότι όποιο σπιτικό έχει έναν ή δύο γιους, μακάρι να τους είχαμε, εάν κάποια αρρώστια πάρει τον έναν, τότε θα μείνει χωρίς κληρονόμους. Και λίγο-λίγο σαν κυψέλες με λησών, οι πόλεις γίνονται αραιοκατοικημένες και αδύναμες. Επικαλούμε λοιπόν αυτούς τους σοφούς ανθρώπους, πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν, διότι έχουμε μια υποδομή και μια πλουσία από κάθε άποψη. Παιδεία και υλικό προσνώση που δεν χρειάζεται να βρεθήσουμε κανέναν ξένο. Τα έχουμε όλα, τα αγνοούμε, τα παραγγράφουμε και έρχεται ο κάθε ίξ λιάκος να διαγράψει την ιστορία μας. Η υπογενητικότητα του πληθυσμού σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή έκρηξη των κοιτών, επαυξάνει τους κυβείνους, το ανέλησα προηγουμένως. Η μείωση των γενείσεων και η αύξηση του ορίου ζωής έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή γύραση του πληθυσμού. Θα τα δείτε και με νούμερα. Η μετανάστευση ανατρέπει την ισόρροπη διασπορά του πληθυσμού και δημιουργεί εξογκωμένα αστικά κέντρα, έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες με τις διάφορες πολιτικές που ακολουθήθηκαν μετά το 50, με επιπτώσεις στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα, στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία. Η νοητροπία της νέας ελλημίδας και η απομάκρυση της γυναίκας από την οικογένεια μείωσε τη δυναμική αύξηση των γενείσεων. Η μείωση των γάμων και η αύξηση των διαζυγείων. Άλλη αρρώστια της εποχής. Οι εκτρόσεις που ξεπερνούν τις 300.000 και είναι παραπάνω από τις 480.000, το διορθώνουν το νούμερο. Και μάλιστα καλύπτονται με έξοδο της πολιτείας. Σκοτώνουμε τις νέες γενιές. Θα εξηγήσω όμως και γιατί τους σκοτώνουμε. Και οι μετάπιντα συνέπειες που έχουν συνήθως οι γυναίκες. Πάμε στη στηρότητα δηλαδή. Τα τροχαία ατυχήματα στο οποία χάνουν τη ζωή τους κυρίως οι νέοι άνθρωποι. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο πάντα. Χάνεται μια πόλη στους 3.000 κατοίκων κάθε χρόνο. Τα ναρκωτικά και οι ασθένειες συντελούν είτε στην αδυναμία δημιουργίας σωστής οικογένειας ή στη διάλυση αυτής. Ερχόμαστε σε ένα πίνακα. Δεν το βλέπετε. Ίσως και καλύτερα. Έχει πολλά νούμερα. Αυτός είναι χωρισμένος. Είναι η πατρίδα μας. Σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία κανένας πίνακας δεν είναι πειραγμένος. Είναι όπως είναι ακριβώς από το βιβλίο που βγάζει η στατιστική υπηρεσία του 2011. Λέει το εξής. Επί συνολου πληθυσμού που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, η πρώτη ηλικία που είναι μεταξύ 0 και 9, μ' ακούτε, είναι 1.049. Τότε το συνοδικοπληθυσμό τον έδινε 10.816. Οι γυναίκες πάντα ήταν περισσότερες, διότι πρέπει να κάνουν και καλά μνημόσια. 5.513.000 και οι άλλες 5.330.000. Λοιπόν, ερχόμαστε όμως σε κάτι άλλο. Στην οικία των 70 με 79 ετών. 1.017. Πόσο είναι η μηναρή? 1.049. Χρειάζεται εξήγηση? Χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο να πούμε πώς γυράσκουμε? Τι έρχεται από πίσω? Λοιπόν, πάμε πάρα. Εδώ είναι ένας δίκτης των γεννήσεων και των θανάτων. Πάνω η γραμμή ήταν όπως ήταν η γεννήση. Ξεκίναγε από τις 105.000. Χτύπαγε τις 120.000 προς τα πάνω. Και τώρα το 14.000 έχει πέσει κοντά στις 90.000. Οι δεθανάτης τους βάλαμε και με αχνή γραμμή για να μην τρομάζει, γιατί δεν την έπρεπε να την βάλω μαύρη, αλλά θα δημιουργούσε ψυχοπλάκομα. Από 105.000 πήγε σε 118.000. Τώρα είναι φέτος, ήταν το 17 Πέρυσι. Δηλαδή φτάσαμε στις 135.000 θανάτους. Εδώ έχω έναν άλλο πίνακα γεννήσεων. Πώς ήταν το 2003 και πώς είναι το 2014. Γεννήσεις το 2003 είχαμε 104.000. Θανάτους 105. Δεν είναι τελευταία πενταειτία, είναι πολλές πενταειτίας πριν. 14, για να μην σας κουράζω. 92.000 γεννήσεις, 113.000 τη θάνατη. Μένω λίγο στις γεννήσεις. Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ήταν πάρα πολύ ξένοι, κυρίως αρβανοί κτλ. Από τις 92.000 τις γεννήσεις, 15.000 είναι αλλοδαπών. Δεν είναι Έλληνες χώρες, ας σημαίνει αυτό. Και γιατί να είναι ρατσιστικό, δηλαδή άμα πεις ότι τις 92.000-15.000 είναι ξένοι. Δεν κατάλαβα, πρέπει να απολογούμαστε. Πρέπει να δει κάθε φορά λέτε, ξέρετε εμείς δεν είμαστε ελληνικιστές ή μόνο πατριώτες, ή εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Τα πράγματα λες και τα εξηγήσεις με το όνομά τους, πρέπει να σταματήσεις αυτό, τους δίνουμε δικαιώματα. Όχι κύριε, ναι, και πατριώτες είμαι, και την πατρίδα μου αγαπάω, και τη θρησκεία μου, η οικογένειά μου, που είναι ντροπή δηλαδή. Τα ισοπεδώσαμε όλα και ποιον φοβόμαστε. Αυτό που καίει το τρόλοι στην Αθήνα ή τον όνομο που καίει όλη την πόλη. Ή αγαταλάβω δηλαδή. Και τα λέω αυτά γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σκώσουμε κεφάλι. Ακούστε έναν άλλο φοβερό πίνακα. Απογραφή 211 και λέει «Παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά» 1.570.000, «Παντρεμένα ζευγάρια χωρίς παιδιά» 913.000. Εάν πούμε ότι 10% είναι με προβλήματα υγείας, όπου πάνε στα διάφορα κέντρα και αν δεν σου πάρουν 2-3 φορές τα λεφτά δεν συλλαμβάνεις, γιατί πρέπει να δουλέψεις το σύστημα. Αυτοί ένα παιδί να κάνανε, θα είχαμε 10% αύξηση. Και πώς να το κάνουνε. Με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, με το 1,5 εκατομμύρια ανέργος που έχουμε και που φροντίσανε κάποιοι να τον αυξάνουν συνέχεια τον αριθμό, με ποια λογική. Και από κάτω έχει και μια άλλη κατηγορία «Συμβιούντες χωρίς παιδί-πεδιά». Ξέρω έναν που συμβεί χωρίς παιδί-πεδιά και έφτασε να πηγαίνει και στο Άγιον Όρος να παίρνει ευλογία. Και να πηγαίνει και νύκτα. Στην μέρα γιατί να πήγαινε, τι φοβάται. Λοιπόν, εδώ είναι γενήσεις ζώντων κατά περιοχή. Τι έχουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 4.854 το 2014 γεννηθήκαν στους έξι νομούς και η θάνατη ήταν 7.000. Στην Κρήτη είχαμε 6.350 και θανάτους λιγότερους 5.800. Η μόνη περιοχή που έχει θετικό πρόσημο. Τώρα τι να σας πω. Η Στερεά Ελλάδα 4.000 γεννήσεις, 6.300 οι θάνατοι. Στη Θεσσαλία 5.800 γεννήσεις, 8.300 οι θάνατοι. Ε, δεν θέλω τώρα, γιατί θα γίνω και... θα νομίζω ότι έχω και καναγραφείο. 4.400 στην Πελοπόννησο, γιατί κάποιος πει την Πελοπόννησο, 6.917 οι θάνατοι. Λοιπόν, το παίρνω αυτό και δεν αντέχω άλλο. Βάμπαρε. Λοιπόν, ακούστε έναν άλλο πίνακα, εδώ είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Έχουμε μικρασιατική καταστροφή, έχουμε πολέμους, πολεμάμα το 12 μέχρι το 23 και ερχόμαστε στο 1939 από υπάρχουν στοιχεία. 1931, συγγνώμη. 199.243 γεννήσεις. Οι θάνατοι ήταν 114.000. Άξιση συγκριθισμού 85.000. 1931. 1950. Μετά από τον ουρυμαγδό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του σπαραγμού αδερφών εναντίων αδερφών. Τι είχαμε? 151.000 γεννήσεις και 53.000 θανάτους. Το 50. Άύξει σε 100.000 συγκριθισμούς. Το 60. 157.000 γεννήσεις, 60 οι θάνατοι. 96.000. Το 70. 144.000. 74.000. Το 80. 148.87. Και φτάνουν κατευθείαν στο 92. Το οποίο ακούσατε. 92.000 γεννήσεις, 113.000 θανάτους. Και φέτος είχαμε 81.000 γεννήσεις, το περσόν δηλαδή, με 135.000 θανάτους. Και στους 81.000 βγάλθηκε και καμιά δεκαμεταριά από πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα της πορείας του έθνους μας. Υπάρχει μια πρόληψη, πληθυσμού, πως θα είμαστε άνω των 65 ετών, τώρα και το 50. Τώρα το 20,7 είναι άνω των 65. Το 50 θα είμαστε το 34%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα είναι 18,9, αλλά θα είναι 26, σε σχέση με το 34 που θα είμαστε εμείς. Πιο γερασμένη από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας. Και κανένας δεν ανησυχεί. Είναι αυτό που σας είπα. Δεν υπάρχει, κύριε, καμία πρόληψη, καμία στρατηγική. Και δεν λέμε και για τα 710.000 ελληνόπουλα με την τελευταία 8η αιτία, γιατί είναι το τελευταίο νούμερο, δεν είναι 500. Είναι 710.000 που έχουν να πει στην πατρίδα. Πόσοι έχεις αυτόν να γυρίσουν. Να είμαστε αισιόδοξοι να γυρίσουμε το 10%. Αν γυρίσουν. Και αν παντρευτούν τα ελληνόπουλα και οι ελληνίδες έναν αντίστοιχο Έλληνα ή μια Ελληνοπούλα. Και τι οικογένεια θα στήσουνε. Και τώρα, στους ξένους προϋπολογισμούς, συμβάλλουν με 15 δισεκατομμύρια αυτά τα παιδιά. Τα οποία χάνει η πατρίδα μας. Γιατί φρόντισε να έχει φορολογία 39% και προκαταβολή του επομένου έτος. Και οι περίφημοι, οι περίφημοι μεγάλη Ευρωπαϊκή Ένωση, που την κοιτάζουν έτσι, τι κάνει. Τα γειτονικά κράτη να έχουν 10% εφορία και όχι παραπάνω από 15% φοιμιά. Να φεύγουν όλες οι επιχειρήσεις έξω και αυτοί να τυρβάζουν περί άλλων. Όχι εσείς σήκωσες τέτοια σημαία, αυτό το χρώμα και όχι εσείς σήκωσες την άλλη. Τι θα σας κάνω ρε. Εδώ κοιτάξτε τα προβλήματα. Πώς θα ξαναμαζεύσουν τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας και εδώ στις ηθικές αξίες και αρχές. Είναι τραγικό το θέμα. Δεν είναι για μεγάλη ανάπτυξη. Δεν το αντέχεις, δεν το μπορείς. Πονάς. Εδώ σας το φέρνω λίγο στην άμυνα. Γεννηθέντες το 1998. Έτος κατάταξης το 17. 53.000 στα Μητρώου Αρένων. Το 98 γραφτήκανε, τότε που γεννήθηκαν τα παιδιά. 44.000 κατετάχησαν στον ελληνικό στρατό. 2007 γεννηθέντες. Θα είναι στα Μητρώου Αρένων 43.000. Άρα κατευθείαν πτώσει 10.000. Και περιμένουμε να καταταγούν 35. Αν καταταγούν. Και αν αφήσουν τη θητεία. Διότι κόψε, κόψε, κόψε. Για ψηφουλάκια. Από εκεί που απαιτείται οπωσδήποτε να είναι κοντά στους 18 μήνες, το φτάσαν 9. Επειδή έχουμε εδώ πέρα εξέρετους συναδέρφους. Ξέρω ότι είχε υποπληθεί σχέδιο. Που τους έλεγε μην το κάνετε απόλυτα επαγγεωματικό το στρατό. Και αν τους πάρουμε, τους πάρουμε για 5, αν και βαριά 7 χρόνια. Διότι μετά δεν μπορεί να αποδώσει. Αν θέλουμε περισσότερους εξειδικευμένους, ας μπούνε σε μια σχολή μονήμων υπαξοματικών. Ή ας κάνουμε μια σχολή μονήμων υπαξοματικών τεχνικών. Τους είχε προταθεί λοιπόν σ' αυτούς τους κυρίους, περί το 2004. Να υπηρετούν τα παιδιά τότε το δεκάμινο. Και να πληρώνονται ένα δωδεκάμινο, αλλά η θητεία να είναι 18. Όταν τους το πήγαν, δεν το καταλαβαίνανε. Οι τότε μεγάλοι ταγοί της πολιτικής, τους είπαμε ακούστε να δείτε. Ένας επόπλου στοιχίζει τρεις φορές από τη στοιχίζει ένας πληρωτός. Το ΆΠΑ δεν πήρε, το ΆΠΑ δεν πήρε. Σου λέει με ακούστε η θητεία να είναι 12 μήνες, αλλά υπηρετούν 18 μήνες. Σου λέει αυτή είναι εξωγήνιμη το λένε. Είναι απλό. Όταν θα αποληθεί, θα του δώσεις έξι κατώτερους βασικούς μισθούς να ξεκινήσει τη ζωή του το παλικάρι. Και να βοηθήσει και την οικογένειά του. Και δεν το δέχτηκαν ποτέ. Τι κάνανε, ψηφουλάκια στα γραφεία, να σου διορίσουν το γιο σου επαγγελμάτιο οπλίτη, να έρθεις να με ψηφίσεις εσύ και η οικογένειά σου. Αυτή ήταν η συναλλαγή. Και να σαν να μην έφτανε αυτό, τα μονυμοποιήσανε για να είναι σαΐ στρατιώτες, δηλαδή στα 50 θα κάνει αερά. Μήπως έχουμε τελείως χάσει το μυαλό μας. Λοιπόν, 2013 γεννήθεντες. 38.000 περιμένουμε. Να μη σας κουρασγάλουμε νούμερα, αλλά πρέπει να τα πούμε και τα άλλα. Έχουμε και παρακάτω. Βρήκα έναν ωραίο άντρα. Λοιπόν, αυτός και είναι ο Τουρκούτος Ζαλ και έτολε ο Ράντρα, διότι αυτός ήταν από μάνα Κούρδησα και ήταν και Τούρκος. Θυμάμαι ήταν εκεί πριν το 92-93. Η Πρεσβεία Ελληνική είναι δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, το τότε Προεδρικό Μέγαρο, γιατί ο Νίν Πασά, πώς το λέμε, Σουρτάνος, έφτιαξε ένα άλλο με χρυσά καθίσματα και πλουμιστό εν είδη παλιών Σουρτάνων. Δεν μένουν πλέον στη Τζάγκαλια. Εκείνη η Πρεσβεία μας. Ακούμε πρωί-πρωί, λοιπόν, ότι δεν είναι καλά ο Ζαλ, μάλλον έχει πρόβλημα υγείας, τον έπιασε η καρδιά, δεν ξέρω τι λέγανε, και δεν βρίσκα τρόπο, εάν πρέπει να το μεταφέρουν στο μεγάλο νοσοκομείο τους που λέγεται Κοτσάτεμπε, και είναι λίγο παρακάτω εκεί στο Ουλούς, στο κέντρο της Άγγερας, εάν θα το πάνε με ελικόπτερο ή με αστενοφόρο. Ήδη είχε πεθάνει δηλαδή, γιατί τώρα που έγινε ο έλεγχος, του βρήκα 7-9 δηλητήρια μέσα. Τον τελειώσαν δηλαδή. Και τον τελειώσαν διότι είχε άλλες αντιλήψεις του πώς πρέπει να διηγείται αυτή η χώρα. Όχι μεγάλες αποκλήσεις, είπε κάτι ρε παιδιά, ας αφήσουμε κι αυτούς τους Κούρδους λίγο να έχουν, έτσι, να μπορούν να παίρνουν μια ανάσα, και τραματίστηκε. Λοιπόν, αυτός έτσι είπε, μη σαπασχολεί, θα στείλουμε μερικά εκατομμύρια στην Ελλάδα και θα τους καταλάβουν, ούτε καν πόλεμος χρειάζεται να γίνει. Σε συμβιασμό δηλαδή, με αυτές τις ελεύσεις εντός της αγωγικών προσφύγων, οι πόλεμοι έχουν τελειώσει και στη Συρία και στο Ιράκ και παντού. Καταλαβαίνετε, οι πρόσφυγες είναι αυτοί. Είναι οικονομικοί μετανάστες. Και το Διεθνές Δικαίου λέει κάτι. Ένας ο οποίος δεν μπαίνει από νόμιμη συνοριακή είσοδο, είναι λάθρα εισεθρώων στη χώρα. Και ελέγχεται, καταρχήν, γιατί εισήλθε λάθρα, εάν έχει δόλιους σκοπούς, εάν είναι κατάσκοπος, αν, αν, αν, αν. Και μάλιστα, λέει στη στρατιοκυρολογία ότι, ένας ο οποίος πάει να παραβιάσει στα σύνορα, τον προειδοποιεί στρήτης φορές να σταματήσει. Και αν δεν σταματήσει, στον αέρα, στα πόδια και ο τελειώνεις. Άμα τα πούσανε αυτά, πάει. Θα πούνε ο φράγκας, πάει. Εδώ μας θέλει να μας κλείσει τον πόλεμο. Είναι κακός άνθρωπος, δεν αγαπάει τους συνανθρώπους του που ζητά ανάσηδο, μα σας είπα, έχει τελειώσει η ιστορία. Και επειδή κάποιοι θέλουνε να δίνουνε, σ' αυτόν ο οποίος ήρθε, 400 ευρώ το άτομο, να του νικιάζω σπίτι, να του πληρώνω τους λογαριασμούς, και ο Έλληνας να μην έχει, που την κεφαλή κλείνε, και να τρέξει στα συζήτη, και όταν είναι πέντε άτομα να παίρνουν δυο χιλιάρικα και ας βρίσκουμε τα καλύτερα διαμέρισματα. Ωραία πολιτεία έχουμε. Μετά άλλο διαφθόρον για τον Έλλητο. Να καμαρώσουμε κι άλλο. Είπαμε, ένα χειτώρα να δώσει, και τώρα αν έχεις δυό να δώσεις τον ένα, εμείς θα δώσαμε και τα πέντε λόγια. Πάμε και χειτώρες, πάμε και όλα. Συγγνώμη για τους φιονίστων, αλλά το λέω ευθέως. Και γιατί το λέω αυτό, γιατί 710.000 παιδιά δεν φύγαν από καλοσύνη, φύγαν γιατί ήταν άνεργα, φύγαν γιατί ήταν πικραμένα, φύγαν γιατί ήταν απαξιωμένα, με πτυχία, με σπουδές. Για κάθε παιδί ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις οικογένειες, στηρίζαν ελπίδες, θέλανα να δουν το παιδί τους να προοδεύει και τώρα το βλέπουν μακριά τους. Και τα άλλα εδώ, ενάμιση εκατομμύρων, είναι άνεργα. Και να γυρίζουν από καφετέρια σε καφετέρια. Και να περιμένουν τη σύνταξη του οΓΑ ή την όποια σύνταξη υπάρχει για να πάρουν ένα χαρτσιλίκι. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό και θέλουμε να κάνουμε και οικογένειες. 913.000 οικογένειες δεν κάνουν παιδιά. Και γιατί το λέω αυτό. Πρέπει να φτάσουμε κάποια στιγμή, περάω από τις διαπιστώσεις, να λέμε και προτάσεις. Και εδώ έχω αρκετές προτάσεις. Τελευταία, τώρα για την πρωτοχρονιά, εστάλλει ένα έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και λέει, επειδή είναι υποναθεώριστο σύνταγμα, το άρθρο 21 του συντάγματος που αφορά την οικογένεια θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Διότι στα επιδόματα που αφορούν τους πολύτεχνους έγιναν κάποιες αλλαγές. Και όταν έχει τρίτεχνο θα πάρει 50% κάτω. Σου λέμε λοιπόν, επειδή εσείς είστε περίεργοι, ή όποιοι θα διαδεχθείτε και επειδή δεν έχετε εθνική στρατηγική, υποχρεωτικά να το βάλετε στο σύνταγμα. Άσχετα αν το κάνατε και αυτό κουρελόχαρτο για αρκετούς λόγους. Λοιπόν, η πρώτη πρόταση είναι σύσταση ειδικού ταμείου αρρωγής οικογενειών με κάλυψη των εξόδων από τη σύλληψη, όχι από τον τοκετό, έως την ηλικίωση των τέχνων. Αναλογικά με τον αριθμό τους. Και με πρωτοστάτη ποιους. Την εκκλησία, τους εθνικούς ευριέτες, που δυστυχώς έχουν εκλείψει και δημόσιους πόρους διασφαλισμένος. Θα μου πείτε ποιους δημόσιους πόρους, αφού δεν υπάρχουν πόρους. Όχι, υπάρχουν. 44 δισεκατομμύρια είναι εισαγωγές. Από αυτά, για είδη πρώτης ανάγκης, διόμιζε κάπου 2,7 δις, είναι μόνο για κρέατα. Διότι φρόντισαν κάποιοι να καταστρέψουν και την κοινωντροφία. Με τις παραχώρεις που γίνανε όταν θέλαμε να γίνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ή καταστρέψαν τις παραγωγές με τις επιδοτήσεις. Λοιπόν, αφαιρούμε τα 6 δισεκατομμύρια που είναι για είδη πρώτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα 38 θα μπει ένας φόρος, υποχρεωτικά 90%, όσο θέλετε. Διασφαλισμένη η πόρη. Όταν η βεζίνη τραβάει την ανηφόρα και την πιθανή μέρος μας έχουμε γίνει ίσως η τρίτη ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα κάψιμα, ας βρούνε έναν πόρος για την οικογένεια. Για να βιασθωθούμε, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος. Γιατί η πρόβληψη είναι ότι το 2% θα έχουμε πέσει πάρα, πάρα πολύ χαμηλά. Κάποιοι μιλάνε για ένα τραγικό νούμερο, δεν θέλουν καν να το σκέφτομαι. Μιλάνε για 3 εκατομμύρια, για 5 εκατομμύρια. Και με τη ισορροή των ξένων που έχουμε, και αυτό αναφέρθηκα στους ξένους, γίνεται αντικατάσταση πληθυσμού, κύριοι. Αυτό μας είπε τον Γουρτζοζάν. Μήπως δεν εννοούμε και αυτό να το καταλάβουν. Άιντε το Σκοπιανό δεν το καταλαβαίναμε, ή δεν είναι μεγάλη επιστημονική ανάλυση. Το ότι τα χωριά πλέον δεν υπάρχουν. Το ότι πας και βλέπεις σχολιά στα χωριά όλα καταστραμμένα με τζάμια ασπασμένα, κάποτε που σφίζαν από ζωή. Ακόμα και στις πόλεις που συσορευθήκαμε με πολύ τεράστια προσπάθεια, κρατιούνται κάποια σχολεία ακόμα ανοιχτά, κλείνουν και αυτά. Τι σημαίνει, δεν έχουμε παιδιά. Δεν αλλάζει ο πληθυσμός, τελειώνει. Κι αυτή τίποτα, κανένα μέτρο, και όχι μόνο τίποτα, τη χτυπάν και από πάνω. Πού θα πάει αυτό. Αυτή είναι η αγωνία που θέλω να σας μεταφέρω. Και σας την είπα όσο πιο αναλυτικά μπορούσαμε αριθμούς. Λοιπόν, το δεύτερο. Οι βικοί ενήσεις ιστοπεδιών που γεννιούνται στη Θράκη, στα Αγριτικά νησιά και στις Αγριτικές περιοχές, εκεί που παίζονται παιχνίδια. Εθνικής επικοσυμότητας και εθνικής κυριαρχίας. Δεν μπορεί να έρχεται ο Ταγί Περντογάν προς και κλημένος μας, όταν δεν θέλει να τον δει καμία χώρα, να πηγαίνει στην Κομοκινή και να λέει ιστοπεδάκι, εδώ είναι η μητέρα πατρίδα και μην ανησυχείς. Τι λέει, ρε Ταγί Περντογάν, και πότε εσύ μίλησες για μια άλλη πατρίδα, όταν είχαμε 150.000 Έλληνες στη Κωνσταντινούπολη και σήμερα έχουμε 2.000 Γέρος. Και όταν είπε κάποιος πρωθυπουργός της Ελλάδος το 1964, όταν κάνανε ανοιχτές φυλακές στην Ήβρο και διώξαν τους Έλληνες, ότι ήταν 8.000 Έλληνες και 400 Μουσουλμάνοι. Λέω Μουσουλμάνοι γιατί και οι ίδιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει πού ανήκουν. Τώρα είναι 400 Έλληνες, γυρασμένοι κι αυτοί και 8.000 Τούρκοι. Καμία μέρη είναι. Και ο Ράμα ξυλώνει την χυμάρα και από την άλλη έχει απαιτήσεις για να κάνει και μνημείο στην Ήπειρο για τους Τσάμιδες. Οι ερωδικοί σκοπιανοί και σου λένε «σ' αρέσει, δεν σ' αρέσει, εμείς είμαστε το μαγειοδονικό έδρος, εμείμαστε η μαγειοδονική ταυτότητα και σκύψε, σκύψε και υπάκουσε». Και υπάρχουν οι ηλίθιοι πρόθυμοι, γιατί περί αυτόν συζητάμε, που αποδέχονται τα πάντα. Εδώ τόλμησαν, πέντε κουβέντες είπαμε για τη Μαγειοδονία, φαγώθηκαν. Θα κάνει, δεν θα κάνει κόμμα. Ρε αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος. 45 έχουμε. Δεν φτάνουνε. Και να τα αποτελέσματά μας. Επιτέλους κάντε το λειτουργήμά σας, που σημαίνει ο πρωθυπουργός ο πρώτος εργάτης του πολίτη. Και ο υπουργός είναι πάλι εργάτης του πολίτη. Και δουλέψτε κι αυτούς. Και τότε είναι αρκετοί και δεν χρειάζεται κανένας άλλος. Λοιπόν, επειδή δεν θέλω να σας κουράζουμε τις άλλες προτάσεις. Γενέα μείωση των βαρών ιδιονικογενειακών, φορολογικά συστήματα, υπό την παρούσα συνήθως να προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Βέβαια καμία. Ναι. Εντάξει. Δεν έχει νόημα. Κλείνω με αυτό. Βρισκόμαστε σε μια κοβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον, όχι μόνο του πολιτισμού, αλλά και της ίδιας της παρουσίας του Έλληνα στην πατρίδα του. Την οποίαν έρχονται να υποσκάψει όχι μόνο η οικονομική κρίση, αλλά και ο εθνομιδενισμός των ανέθυνων διαχειριστών της εξουσίας. Σας ευχαριστώ. Υπάρχει και μια παράγωση που δεν ήθελα να την πω τώρα. Αυτή η πολιτική νάνη έρχονται με την αποδόμηση της ιστορικής μας κληρονομιάς, που συνειδητά τις σχεδίες αλλά και την ορπιούν, με την ανεξέλεκτη παροχή υφαγένειας, εκμεταλλευόμενη στην παγκοσμιοποίηση, την πολυπολιτισμιτικότητα και σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικολογική κρίση και την επέκταση της τεχνικής φύσης, ο Ελληνισμός σήμερα να αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρως ενώ το προεόνιο στήριγμα μας, και το λέω προεόνιο γιατί όντως έτσι είναι, η Ορθοδοξία να βάλετε πανταχώθεν. Τώρα σας ευχαριστώ. Εδώ που λέει ο κύριος τραγούδας ότι έχετε ερωτήσεις, εγώ μπορώ να δεχθώ οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε να κάνετε και είμαι στη διάθεσή σας. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Φράγκο για τα αρκετά σημαντικά που μας είπε όχι μόνο για το Σκοφιανό αρχίζοντας, αλλά και για το πρόβλημα το δημογραφικό της Ελλάδας. Να πάμε στις ερωτήσεις. Βλέπω, σήκωσε το χέρι ο κύριος Στεφανίδης, καλά βλέπω, ναι. Λίγο δυνατά να σας ακούνε. Θα ρωτήσω στον κύριο Φράγκο. Υπάρχει ρητή διάταξη στο Σύνταγμα που λέει ότι οι πολίτεχνες της οικογένειας κρίζουν ιδιέτητες φροντίδας του κράτους. Αυτή τη διάταξη λοιπόν γιατί η κυβέρνηση δεν την υλοποιεί για ταυτού, όχι μόνο δεν κάνει τίποτε, αλλά όπως είπατε και εσείς, αποδομή την οικογένεια των τρίσεχνων πολίτεχνων οικογένειών. Ποιος είναι ο λόγος, αφού βλέπουν ότι η χώρα μας οδηγείται στην καταστροφή. Δεν γεννιούνται νέα παιδιά. Θα πάμε σε μία ερώτηση για να καταλαβαίνουμε λοιπόν. Ρωτάει ο κύριος, υπάρχει μια παράγραφος στο άρθρο 21 που λέει γιατί αυτοί οι οποίοι έχουν τις ευθύνες της χώρας, και ποιο δε θέλω να το κάνω οκωματικό, στο μεγάλο διάστημα, γιατί δεν λαμβάνουν μέτρα. Για αυτό είπα να γίνει συγκεκριμένο, θα δίνει χρήματα από την ημέρα της σύλληψης μέχρι και την ηλικίωση. Τα άλλα δεν τα καταλαβαίνουν και υπάρχουν δύο λέξεις που απαντούν στον κύριο. Το ένα είναι με το ίδιο θέμα, το ένα είναι παιδεία με ψιλογιώτα και το εξήγησα στον λόγο μου πως πρέπει να είναι αυτοί οι οποίοι αναλαμβάνουν τις θήκες μιας χώρας, να είναι μορφωμένα άτομα, να έχουν κολλήσει ένσιμα, αφού θέλετε να το χοντρύνω κι άλλο και να ενδιαφέρονται για τον τόπο. Και υπάρχει τα όλο πρόβλημα που δεν τους ενδιαφέρει και είναι η απεδεία με γιώτα. Τώρα για να μη μονοπολίτεις ερωτήσεις, είναι κάποιος άλλος που θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο, σιγά σιγά όχι με την σκυρά. Δεν πάρετε δηλαδή τώρα το μονο... είναι κάποιος άλλος κύριος. Δώστε κάτω το μονοκρόφωμα, δεν θέλω μονοκρόφωμα. Εδώ μιλάω καθεστία. Ποιος άλλος κύριος είναι εδώ. Δώστε τον κύριο, αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος να ρωτήσει και εκείνη τη δεύτερη. Η άλλη ερώτηση έχει να κάνει με το πρώτο θέμα που αναπτύξατε. Όπως ξέρετε η Γιουγκουσλαβία, πριν ονομαστεί Γιουγκουσλαβία, ήταν το βασίλειο το 18, δηλαδή ονομάστηκε βασίλειο κροαχτών, σέρων και σλοβαίνων. Νομίζω το είπα. Οι σλοβαίνων, μαυροβουνίων, σας διορθώνον. Σλοβαίνων, εγώ ξέρω σλοβαίνων, εν πάση περιπτώσει. Ναι. Το 1929 με το ονομάζεται σε Γιουγκουσλαβία. Κάνετε γράφος, το 1941, από τον Ιωσήφ Τίτο και τον Ιωσήφ Τάριν. Ευχαριστούμε να πω και θα σας πω και για τον 1941. Διαφωνούμε. Διαφωνήστε. Το 1929, λοιπόν, δημιουργεί τη Γιουγκουσλαβία με εννέα περιφέρειες. Μία από αυτές τις περιφέρειες, η περιφέρεια των οποίων ονομάστηκε Βαρτάσκα-Πανοβίνα. Εδώ είστε σωστός. Λοιπόν, όσον αφορά το θέμα της Μαγεδονίας, επειδή έχω διαβάσει αρκετά πράγματα, σας λέω ότι ο Τίτος είναι εκείνος ο οποίος επέβαλε τον όρο αυτό και μάλιστα το διάταγμα που υπογράφτηκε, υπογράφτηκε στη Βουλγαρική. Άρα καμία σχέση δεν έχουν με τη Μαγεδονία αυτή. Λοιπόν, ακούστε κύριοι. Το είπατε ξεκάθαρα. Το 1912 πολέμησαν οι Σέρβοι μαζί με τους Μαυροβούλιους και μετά ενωθήκαν και κάτω το κράτος αυτών των τριών κρατών, των τριών βασιλείων. Το 1941 δύο Ιωσήφ, ο πατερούλης Ιωσήφ Τάλιν, που ήθελε να κατεβάσει προς τα κάτω μετά το τέλος του, μάλιστα του, το 1944. Συγγνώμη, τον Δεκεύριο του 1944 και συγκεκριμένα θα σας πω και πότε. Λοιπόν, τον Δεκεύριο του 1944 δημιουργήθηκε έξι κρατήδια, ομόσποδα κράτη, μέσα στο παλιά ενωμένο βασίλειο. Ένα εξ' αυτόν, άλλαξε όνομα και έγινε Μαγιαδονία. Τότε ο Ιωσήφ Τάλιν με τον Ιωσήφ Τίτο, κρατήστε τα ονόματα, δημιουργήθηκε αυτό το κράτος που είχε τον επεκτατισμό σε βάρος της Μαγιαδονίας. Την βγήκαμε στη Μαγιαδονία, την ουμάζεσα Μαγιαδονία του Αιγαίου. Τότε έγινε το Ιουμποσλάβια και έγινε και η Σοσιαλιστική Δημοκρατία, διότι είχαν φύγει και τα δικά μας τα παλικάρια από εδώ και πήγαν εκεί. Ο Κουρεύσκης, ο πατέρας του, ήταν ιρώς του Δευτόρου Παγκοσμίου Πολέμου και σε χωριό της Φλόρειας υπάρχει η πρωτομεί του. Ο Στετίνιος, ο υπουργός εξωτορικών των ΗΠΑ, όταν ιδρύθηκε αυτό το κράτος, το Δεκέβριο του 1944, έστειλε απόρυτο έγγραφο προς όλους τους Πρεσβευτάς των ΗΠΑ και τους είπε αυτό το κράτος δεν ερχεί ούτε μακεδονικό έθνο, ούτε μακεδονική ιστορία, ούτε μακεδονική γλώσσα. Ο σκοπός για τον οποίο έγινε είναι αγγρέσιβ, να έχει επιθετικές βλέψεις στις βάρους της Ελλάδας. Τώρα τι έγινε, ξαφνικά ακούμε ότι δεχθήκαν πιέσεις από τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί ένα όνομα θέλουν. Μη δεν μονεύουμε τα πράγματα. Ένα όνομα θέλουν για τους έχουν εδώ πέρα και μια μεγάλη βάση στα Σκόπια για να τελειώνουμε την ιστορία. Οι δε τρίτοι διεθνείς του Σοβιωτικού κομμουνιστικού κόμματος, αφού δεν θα το χοντρήσουμε κι άλλο, αυτοί ήταν που έθεσαν το θέμα του μακεδονισμού. Και το 1934 το ένα εκ των τριών κομμουνιστικών κομμάτων της εδώ, το ελληνικό, το βουργάρικο και το άλλο των ΗΠΑ έθεσαν θέμα αλλητροτισμού. Και έγινε η Μακεδονία του Πυρήλ, η Μακεδονία του Αιγαίο και η Μακεδονία αυτή που έχουν αυτή τώρα. Και συνεχίζουν ακόμα να υποβλέπουν την πατρίδα μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μας υποχρέωσαν δε για να φέρουν τον Τίτο ως επικεφαλής των κρατών των αδεσμεύτων και να τον επηρεάζουν και να φύγει από τη σφαίρα όταν τάσφαζε με τον Βούλγαρο τον Δημητρόφ και με τον Στάριν, για να τον έχουν να επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική. Και μας είπαν βάλετε το σκασμό και μη μιλάτε για αυτό το σκοπιανό κράτος που δημιουργήθηκε τότε. Και ξαπνικά ξυπνήσαμε το 90 όταν έπεσε υπαρτός ισχυαρισμός και το 92 όταν ανακυρήθηκε αυτό το κράτος, θυμηθήκαμε να κάνουμε και ένα συλλαγητήριο. Διότι δεν έχουμε εθνική στρατηγική. Διότι δεν έχουμε και εθνικό ανάστημα να σηκώσουμε το κεφάλι μας μπροστά και να πούμε μπαστά δεν πάει άλλο. Αν κάποιος έχει ερώτηση, έχουμε ένα νεαρούλι κύριε Φράγκο και ας τον ακούσουμε. Ο στόχος μου είναι να γίνω αξιωματικός ειδικών δυνάμεων, αλλά θέλω να σας ρωτήσω γι' αυτό που είπατε για την εκπαίδευση των αξιωματικών και γενικά των μελλοντικών ηγετών. Αν υπάρχει η σωστή εκπαίδευση των αξιωματικών μας. Λοιπόν, εγώ θα φροντίσω να πάει σε ειδικές δυνάμεις και επειδή εδώ έχεις έναν άλλο ο οποίος τρέχει και Βαλκάνικο, τρέχει και στο Μαραθώνα, το στρατηγό μας, θα σε αναλάβει να σε προετοιμάσει. Σε ηλικία καλή που είναι, είναι νεαρός κάτω απ' τα 50, το ξέρεις το στρατηγό εδώ, που είναι στα Γιαννιτσά, το Σαρκατσάνο, για τον Χρυστατώνη μιλάω, θα σε αναλάβει να σε προετοιμάσει και δεν δέσει κανένα πρόβλημα στις ειδικές δυνάμεις. Άριστε εκπαίδευση. Ο γιος μου που είχε μέσον και αυτός έκανε άλμα μαζί μου. Ευχαριστώ. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον κύριο Φράγκο που δέχτηκε την πρόσκλησή μας την αυθία, δώσε την εκείλωση. Θα παρακαλέσω πολύ τον κύριο Κάμψι τον Βρόεδρο να δώσει έναν αναπνιστικό. Σας ευχαριστούμε όλους που απόψε ήρθατε και γεμίσατε την αίθουσα και σας περιμένουν και στην επόμενη εκδήλωση. Λυπούμαστε που δεν συνεχίζουμε με ερωτήσεις, αλλά μπορείτε στη συνέχεια εδώ πέρα να ρωτήσετε τον Πρόεδρο, τον κύριο Φράγκο. Λοιπόν, είναι βιβλία τα οποία είναι εδώ το περιοχείο. Και να ξέρουμε δηλαδή την πείρα. Παίρνω κατοίκον εργασία. Βόμβουερκτον ένα και θα έχουμε μετά και κριτεί πόσο λένε και κύριοι. Θα έχουμε ερωτήσεις. Ευχαριστώ. Τραγούδε πολύ ωραία η κόρη μου.