Διάλεξη 12 / Μελέτη παραδείγματος δημιουργίας κολάζ από πολλές εικόνες bitmap. Πίνακες. - Φωκά Αμαλία (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 2014)
Μελέτη παραδείγματος δημιουργίας κολάζ από πολλές εικόνες bitmap. Πίνακες.: Γιατί σήμερα μαζί με την άσκηση παράδειγμα θα σας δείξω θα σας πω και την εργασία που θα πρέπει να κάνετε που θα έχει προθεσμία υποβολής 19 γενάρη δηλαδή πριν ξεκινήσει η εξεταστική εξασκεί ξεκινάει 19 άρα μέχρι να ξεκινήσει η εξεταστική φάγανε γιατί συνεργασία και θα σας πω αργότερα ακριβώς τι θα περιλαμβάνει γιατί θέλω να κάνετε ταξίδι λοιπόν το παράδειγμα θα κάνουμε σήμερα το παράδειγμα θα κάνουμε σήμερα και αυτό θα πρέπει να κάνετε για την εργασία μέχρι 19 γενάρη θα είναι να δημιουργήσουμε ένα κολάζ από εικόνες νομίζω ότι έχετε κάνει διεργασία κολάζ σε άλλο μάθημα όχι υπολογιστές η όχι με πουρέ Παναγούλη ξέρετε βίντεο κολάζ θέλω να προσέξετε όλοι γιατί ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα ότι πολλοί είχατε πρόβλημα να καταλαβετε οτι όταν κατεβάζουν κάποιο αρχείο το οποίο είναι συμπιεσμένο τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια για να μπορεί να τρέξει το πρόγραμμα θέλουν να προσέξετε αυτό θα το κάνω από την αρχή γιατί πέραν του ότι πρέπει να μπορείτε να τρέξει το πρόγραμμα μόνοι σας και όχι να είμαι εγώ πάνω στον υπολογιστή σας για να τρέξω δεύτερο σημαντικό είναι ότι η εργασία που θα υποβάλετε θα πρέπει να την υποβάλετε σε ένα συμπιεσμένο αρχείο γιατί η εργασία θα είναι κόλαση δεν θα έχει μόνο το αρχείο με τον κώδικα του προγράμματος θα πρέπει να μου στείλετε και όλα τα αρχεία εικόνων που χρησιμοποιήσατε για το κολάζ ταξίδι λοιπόν προσπαθήστε να μείνετε συγκεντρωμένοι μην αργείς να καθένα να κάνει ότι έκανε και να κοιτά τον ουρανό παραπομπή αφορά και μετά 19 γενάρη πρέπει να υποβάλλεται μην αρχίσετε να μιλάτε εγώ δεν μπορώ να το μπαρ θα σας στείλω έτσι αλλιώς παράλογος μόνο μέσα απ' το εικόνες και με τον τρόπο που λέω για πάμε να δούμε λοιπόν τι έχει εδώ που δίνονται παραδείγματα του εργαστηρίου είναι ένα αρχείο ώρα λοιπόν ξεκινά τα πιο βασικά εδώ με το που πάτησα εγώ πάνω στο link μου εργαλεία από κάτω εδώ είμαστε κουλ Roman χρησιμοποιείται άλλον browser θα σας βγάλει ξέρω γω το πανό αναξιοποίητες Firefox η διαδικασία είναι ίδια όμως ότι μελετών κάτω από το αρχείο προσέξτε ότι το όνομα του αρχείου φαίνεται ότι είναι το όνομα του αρχείου ΕΔΟΑΟ λάμπα 11 κενό παραίτηση τρεις γιατί γιατί το χωριό κατεβάσει άλλες τρεις φορές το ίδιο αρχείο προσέξτε τα πάλι όταν κατεβάζει ένα αρχείο από τον browser αν κάνω δεξί κλικ θα υπάρχει πάντα η επιλογή άμμο εμφάνιση το αρχείο αυτό στον φάκελο στον φάκελο δηλαδή που αποθηκεύτηκε στο δικό μου υπολογιστή τα αρχεία που κατεβάζουν από το Google Chrome που χρησιμοποιώ αποθηκεύονται στον φάκελο λήψης Ιντραλότ δεν είναι το ίδιο σε όλους υπολογιστές θα πρέπει εδώ να αντέξει κι καμβά στο φάκελο και βλέπετε εδώ λοιπόν για ποιο λόγο μου εμφάνισε έλαμπε 11 παρένθεση τρεις γιατί έχει κατεβεί πρώτη φορά λάμπει 11 τη δεύτερη φορά Αλάμ 11 παραίτηση 1.11 2003 13 εντάξει η εμάς δε χρειάζεται να το κάνουμε κάθε φορά αυτό το πρώτο μου είναι αρκετό το ίδιο ακριβώς αρχεία απλά δεν μπορεί να το αποθηκεύσει το ένα πάνω άλλο και του αλλάζει το όνομα αυτό είναι συμπιεσμένο αρχείο δε θα κάνω διπλό κλικ εδώ να το ανοίξω το συμπιεσμένο και να πάμε να τρέξουν το πρόγραμμα που μέσα από το πρόγραμμα αυτό δηλαδή πριν κάνω αποσυμπίεση του αρχείου γιατί αυτό το πρόγραμμα θα μου ανοίξει μένει στο προσθέσει πριν το κάνω αποσυμπίεση όταν θα πάω όμως να τρέξει το πρόγραμμα αυτό δε θα βρίσκει τα αρχεία ή τα οποία πρέπει να βρίσκονται αποθηκευμένα σε μια συγκεκριμένη θέση στον υπολογιστή επιπλέον θα έχετε δει αυτό το μήνυμα που βγάζει προς συγγρού ότι το αρχείο με αυτό το όνομα που περιείχε τον κώδικα μου ταπεινή η αρχεία με κώδικα πρόσφυση μου λέω ότι πρέπει να βρίσκονται μέσα σε φάκελο όποιος έχει το ίδιο όνομα με το αρχείο του ποιητή και με ρωτάει αν θέλω να το φτιάξει μόνος του αυτό άρα λοιπόν θα πρέπει να το προσέξετε κι αυτό γιατί εδώ μέσα συμπιεσμένο ήδη αυτό το αρχείο είναι μέσα σε αυτό το φάκελο το βλέπετε αλλά εγώ δεν έχω κάνει ακόμα αυτοσυντήρηση άρα λοιπόν δεν θα κάνετε διπλό κλικ εδώ στο λ 11 τελεία άρα με δεξί κλικ θα επιλέξετε να γίνει αποσυμπίεση των αρχείων σας σε έναν φάκελο καινούργιο εδώ εγώ θα επιλέξω να μου κάνει εξαγωγή όλων των αρχείων σε έναν φάκελο που θα έχει το ίδιο όνομα το αρχείο ώρα δηλαδή Λαμπέτη κα τώρα λοιπόν που έχουν κάνει εξαγωγή των αρχείων μου τώρα θα μπορώ να τρέξω στο πρόγραμμά μου το οποίο παρατηρήστε ότι το πρόγραμμα αυτό αφού έκανε αποσυμπίεση έχει δύο φακέλους οι οποίοι 4.1 01 που μέσα έχει το αρχείο ποινή δηλαδή τον κώδικα μου πρόσθεσε είναι και επίσης υπάρχει και φάκελος 4.1 αφού και έτσι το οποίο έχει μέσα τις εικόνες τα χρησιμοποίησε για το κολάζ μου σε αυτά τα προγράμματα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό αυτό που σας λέω πρώτα καλά αποσυμπίεση και μετά τρέχω το πρόγραμμα μου γιατί εγώ δομές στον κώδικα του προγράμματός μου κοιτάξτε το του λέω με αυτήν εδώ την εντολή που θα βρει τις εικόνες για να δημιουργήσει το κολάζ άρα λοιπόν δεν τις βρίσκει δε θα μπορεί να δουλέψει το πρόγραμμα αυτό και συγκεκριμένα εδώ όπως έχω γράψει βλέπετε εδώ υπάρχει τελεία τελεία κάθετος P4 δύο ένα Ford έτσι της δηλώνει το πρόγραμμα που βρίσκεται μέσα στο φάκελο ποιοι 4.1 01 εγώ με το τελεία τελεία του λέει ουσιαστικά να παράγει στον από πάνω θα αναγγελθεί λόγω να ανέβει ένα φάκελο πάνω δηλαδή στο λαμπερό 10 και μετά να μπει μέσα στο 4.1 φόντα για να βρει τις εικόνες καταλάβατε λοιπόν τι σημασία έχει δομή των φακέλων καταλάβατε γάλατα για να δούμε λοιπόν μετώπου τρέχω το πρόγραμμα μου έβγαλα αυτό έδωσαν αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε από τις εικόνες που έχω μέσα στο φάκελο 4.1 Food τους προφανώς κάποιος άλλαξε αυτές τις εικόνες θα βγει άλλο πολλά επίσης σε αυτό το πρόγραμμα επειδή δουλεύει και με τυχαίους αριθμούς αν παρατηρήσετε τώρα πάνω στην προβολή βλέπετε ότι αλλάζουν κάποιες εικόνες αυτές που είναι σαν οργάνωση αυτή τη στιγμή εγώ πάτα το πλήκτρο ένα στο πρόγραμμα και αλλάζει αλλάζουν οι εικόνες που έχουν τον ουρανό προσέξτε κάτι μέσα στον φάκελο εδώ έχω ανοιχτά τα περιεχόμενα του φακέλου με τις εικόνες θα χρησιμοποιηθούν για το κολάζ μου αν προσέξετε οι πρώτες εικόνες που έχουνε κάποια κομμάτια κορώνα από ουράνιο όλες αυτές οι εικόνες σε εκείνα με το όνομά τους με layer ενώ έχω ομαδοποιήσει λοιπόν δεν έχουν βάλει εντελώς τυχαία με το φάκελο της εικόνες που όλες οι εικόνες που δείχνουν κουρασμένο το όνομά τους ξεκινάει από layers ένα αυτές λοιπόν εγώ με αυτό το πλήκτρο πατώντας το πλήκτρο ένα τι κάνει απλά αλλάζει την θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί κάθε εικόνα από το λέει ένα δηλαδή από τον ουρανό αντίστοιχα ετών παρατηρήσετε εικόνες που ξεκινάνε από layers δύο είναι αυτές που έχουνε σκέτο λευκό κάποια κομμάτια λευκού άρα εδώ αν πατήσουμε το πλήκτρο δύο θα βλέπετε ότι αλλάζει θέση και όχι μόνο θέση θα εξηγήσω αυτός της νύχια των εικόνων που είναι στο laser δύο και δείχνουν αυτό το λευκό και οι υπόλοιπες εικόνες που δείχνουν το καράβι την πολυκατοικία κάποια κτίρια αντικείμενα όλα τα υπόλοιπα είναι στο laser τρεις και βλέπετε την δίνει περισσότερες εικόνες στο λέει ΕΡΤ3 με τον πατάω το τρεις βλέπω την μεγαλύτερη διαφορά στο αποτέλεσμα του κολάζ μου άλλαξε το σημαντικό μέχρι αυτό το σημείο που θέλω να καταλάβετε είναι ότι έχουν μαζέψει εγώ κάποιες εικόνες μου με βάση τις οποίες θα δημιουργήσουμε ένα κολάζ τις εικόνες αυτές τις υποχωρήσεις σε τρεις κατηγορίες layer ένα εγερτήριο λέει έλεος τρεις Μπέτις χώρισαν τυχαία σε τρεις κατηγορίες ενώ άλλα στο layer ένα τις εικόνες που δείχνουν κομμάτια ουρανού στο layer δύο τις εικόνες που δείχνουν κάποια κάποια λευκά κομμάτια στο layer τρεις αυτής που δείχνουν αντικείμενα άρα δεν είναι τυχαίο εντάξει και τώρα θα σας δείξω με βάση τον κώδικα του προγράμματος με ποιον τρόπο παίρνουμε αυτά τα κομμάτια από εικόνες για να βγάλει αυτή την είδηση φυσικά όλα τάξη προσέξτε πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβετε πώς δουλεύει το πρόγραμμα που δείχνουμε τώρα γιατί πάνω σε αυτό θα δουλέψετε για την εργασία τάξη επί άρα τόνισε ότι δεν καταλάβαινα μου το λέτε να με ρωτάτε πάμε να δούμε λοιπόν απ' την αρχή Ξεκινάμε εδώ με αυτή τη δήλωση μεταβλητής μήπως θυμάται κανείς οδοιπόρος δεδομένων τη συνάντηση τι είναι το είχαμε δει και την προηγούμενη βδομάδα αυτό τη νέα ρεύματα γιάννης τοπία image συνοδοιπόρος μεταβλητής στον οποίο μπορώ να αποθηκεύω ένα εικόνα εδώ ποια ποιοι είμαστε τύπος δεδομένων για να μπορεί να αποθηκεύει εικόνες εδώ βλέπετε ότι ανοίγουν και κλείνω αγγελίες το οποίο δηλώνει την δεν θέλω να αποθηκεύσουν μόνο ένα εικόνα άφεση αγγελιεσ δηλώνουν ότι θα έχω έναν πίνακα από εικόνες ουσιαστικά θα αποθηκεύω πολλές εικόνες και το image της είναι το όνομα της μεταβλητής άρα θα έχω ένα μεταβλητή με όνομα Images το οποίο θα είναι στην πραγματικότητα ένα πίνακας στούντιο πίνακα εγώ θα αποθηκεύσει σου πολλές εικόνες θα δούμε και στη συνέχεια από κάτω έχουμε μια μεταβλητή με όνομα είναι ματς names τύπος δεδομένων στην την αποθήκη ένα μελλοντικού δεδομένων γενικά στον τύπο δεδομένων που λέγεται stage τη είτε στο τομέα αποθηκεύω πως μπράβο παιδιά ποιος μίλησε ονόματα κειμένου γενικά εμπόριο μη όνομα κάτι άλλο κείμενο γενικότερα εδώ πάλι έχω ανοίγω και να κλείνω αγγελίες σημαίνει ότι δε θα αποθηκεύσει το μόνο μυαλά έξι ένα φράση θαμπώθηκε ενώ πολλές ουσιαστικά λοιπόν στο image της θαμπώθηκε εμποδίσει εικόνες στο είναι Αθηναίοι θα αποθηκεύονται τα ονόματα των αρχείων των εικόνων εντάξει και μετά έχουν και μια μεταβλητή καίρια image καουτσούκ στην οποία θα αποθηκεύω το πόσες εικόνες θα χρησιμοποιήσω για τον κολασμό ταξιδεύει μετά κοιτάξτε αυτήν εδώ τη δήλωση κολάζ ATM πάλι βάζουν αγγελίες το οποίο είδαμε σημαίνει ότι θα είναι πίνακας και μετά τρεις ονόματα μεταβλητών λέει η ρένα items layer δύο items layer τρεις αρκετές εδώ λοιπόν δηλώνω τρεις πίνακες Απ'ότι καταλαβαίνετε ένα για κάθε layer για κάθε έννοια τις κατηγορίες εικόνων που είπαμε πριν ότι οι έχουμε και οδοιπόρος δεδομένων είναι κολάζ Alter προσέξτε μια σημαντική διαφορά στον κώδικα αποτύπωση δεδομένων κολάζ item δεν είναι το όνομά του με πορτοκαλί γράμματα όπως είναι για παράδειγμα το ποιοι είμαστε τη βλέπετε τη διαφορά πορεία όταν βλέπουμε αυτά τα πορτοκαλί γράμματα σήμερα Τηλέτυπος δεδομένων που αναγνωρίζει γλώσσα προγραμματισμού πρόσφυση το κολάζ item δεν το χει κάνει πορτογάλοι άρα δεν είναι κάτι που ξέρει η γλώσσα προγραμματισμού προσθέσει είναι ένα τύπος δεδομενων που έχουμε δημιουργήσει εμείς και βρίσκεται εδώ αυτό εδώ το κομμάτι ουσιαστικά είναι σαν δηλώνουμε έναν νέο τύπο δεδομένων βλέπετε έχει το όνομα κολάζ Alter εδώ λοιπόν βλέπω τη λέξη της πρόθεση Hellas και το όνομα κολάζ Piper με το κλασικό ίππων δημιουργό ένα καινούργιο αντικείμενο το οποίο μου αντιστοιχεί με το σαν να δημιουργώ έναν νέο τύπο δεδομένου βλέπετε λοιπόν γράφω κλάρας και εννοώ το όνομα που θέλουν να έχει και μέσα σε αντίστοιχα ικανό δηλώνουν μεταβλητές τι σημαίνει αυτό λοιπόν σημαίνει ότι κάθε αντικείμενο η μεταβλητή που έχυσαν τύπων κόλλας Side table θα μπορεί να αποθηκεύσει δύο δεκάρικους αριθμούς Χ Ψ δηλώνω flow 1000 και του δίνω αρχική τιμή 0 ψήφοι και αρχική τιμή 0 άρα θα μπορεί να αποθηκεύει βίντεο 10 ειδικές τιμές σίτιση το οποίο προφανώς θα αντιστοιχεί στην ύφεση τις συντεταγμένες θέσεις που πρέπει να τοποθετηθεί ένα κομμάτι του κολάζ οι από κάτω μεταβλητή του Φιλώτα τότε ισχύον θα είναι μια μεταβλητή δεκανίκι πάλι που θα μου δηλώνει με ποια γωνία πρέπει να περιστραφεί το συγκεκριμένο κομμάτι του κολάζ η επόμενη μεταβλητή λαό skate θα μου δηλώνει πόσο πρέπει να αλλάξει το μέγεθος και η αλλαγή κλίμακας αλλαγή μεγέθους δηλαδή του κομματιού του συγκεκριμένου κομματιού για τον κολασμό και έχει η τελευταία αμετάβλητη είναι 16 του ιλινόις είναι ένα αριθμός και κυρίως ουσιαστικά θα μου δείχνει με έναν δείκτη το σύνταξη μένει δείκτης θα μου δείχνει το συγκεκριμένο κομμάτι του κολλάς σε ποιά άλλη εικόνα αντίστοιχη σε πιο αρχείο εικόνας έτσι άρα λοιπόν νέα αυτό το καινούριο υλικό που όρισαν κολάζ item αποθηκεύω ενοποιημένα όλη την πληροφορία που θέλω για κάθε κομμάτι του κολάζ μου δηλαδή σε ποια θέση θα τοποθετηθεί στο συγκριμένο κομμάτι του Κόλλιας έξι τόσες διαθέσιμες σε πιο σημείο ακριβώς πάνω θα βάλω κάθε κόμμα του κολάζ αν πρέπει να περιστρέφεται κατά ένα αγωνία αν πρέπει να του αλλάξει το μέγεθος κατά ένα ποσοστό και τέλος το είναι τους το νήμα της συνέπεια σε πιο αρχείο εικόνας αναφερόμαστε για το συγκεκριμένο κόμμα του κολλάς ναι το σκέλη όχι σύννομη εμείς για να φτιάξουμε αφού πολλά μας είπαν ότι παίρνουμε όλες αυτές τις εικόνες που έχουμε μέσα θα τελειώνουν τις οποίες όμως έχει χωρίσει σε τρεις κατηγορίες ωραία κάθε εικόνα δεν παίρνω απαραίτητα όπως συνέβη με τη βάζω πάνω στον καμβά μου για να φτιάξω το κολάζ γιατί όπως θα κάνατε και στην πραγματικότητα θα παίρνουμε ένα κομμάτι είχατε κόψει από κάπου εδώ μας τα απαραίτητα όπως το πήρατε έτσι πάνω εκεί πρώτο κολλήσετε μπορεί το τυρί να αφρατέψει καμία αγωνία αυτό το rotation έτσι το σε ποια θέση θα το έβαζες συμμετοχή έξι τος και όλοι τους είναι εάν θέλεις να το βάλεις στο ίδιο μέγεθος δηλαδή εδώ αυτό το κομμάτι τέσσερις ετών το ανοίξει πήρα το πτυχίο αυτό το κομμάτι έτσι αυτό λοιπόν το ΣΚΑΙ ελληνίδα λέει εάν εγώ θέλω εάν εγώ θέλω αυτό το κομμάτι να το εμφανίσει στο πάνω στον καμβά άμμου ακριβώς στο μέγεθος και το βλέπω τώρα ήταν θέλω να το κάνω στο μεγαλύτερο γενικότερο αυτό ορισμένοι το skate το ενώ προφανώς σημαίνοντα value στο ίδιο μέγεθος που είναι στο αρχείο εικόνας τάξη και είπαμε το έγινε στο λιμάνι της θα μου δείχνει σε πιο αρχείο αυτό το κομμάτι του κολάζ σε πιο αρχείο εικόνας αντιστοιχεί από όλα αυτά που έχω ταξίδι κατανοητό είναι το εδώ λοιπόν επανέρχομαι εδώ πέρα είδατε ότι δηλώνω πίνακα από τέτοιου είδους τίποτε δεδομένο τρεις φορές γιατί έχω βάλει τρεις ονόματα λέει η ρένα items layer δύο items player τρεις είχατε πριν εδώ εγώ μπορώ να ασκούμαι τι θα μπει 1.3 να αλλάζει το τη θέση όχι σε ολόκληρο το κολάζ μου αλλά μόνο στα κομμάτια που ανήκουν στο λέει ένα layer δύο layer τρεις αυτό σημαίνει λοιπόν ότι εγώ θα έχω διαφορετικό πίνακα για τα κομμάτια του κολασμό που θα ανήκουν στο λέει ένα στο λέει αντίο στο layer τρεις ταξιδεύει λοιπόν εδώ έχουμε δει μέχρι τώρα μόνο δηλώσεις μεταβλητών πάμε να δούμε τι setup πρώτα απ'όλα το PSI τις 1024 708 το μέγεθος το τελικό του καμβά όπου θα χρησιμοποιήσουμε εδώ καλούμε τη συνάρτηση image mode και βάζουμε μέσα την παρένθεση τον σέντερ τοπίο image mode τι κάνει απλά δηλώνει για τις εικόνες που θα δημιουργώ που θα τοποθετούνται εικόνες στο λήμμα δημοτικό όρνεα που είναι το πρώτο εδώ το πρώτο παράδειγμα που είναι θύμα της μόντι κόρνερ θα αποφασισθεί Νίκωνα μου στο πάνω μέρος του καμβά στη γωνία κόρνερ κόρνερ της εδώ όπου είναι σε πληθυντικό θα μου βάζει ποινικό νόμο έτσι ώστε να πιάνει και τις δύο πάνω γωνίες και τον σέντερ όπως βλέπετε εδώ το βάζει να είναι στο κέντρο της εικόνας προσέξτε δηλώνω το image mode σέντερ το μετά ακριβώς ως σχεδιαστή το έχουν κάνει ακόμα δήλωσε απλά ότι όταν θα σχεδιάζω μια εικόνα θα χρησιμοποιήσει το κέντρο σαν σημείο που είχαν τοποθετήσει αρχικό ερχόμαστε εδώ ναι σε σχολεία όχι βέβαια τα σχολεία είναι απλά για να εξηγήσει κάποια πράγματα το οποίο όπως και στα προηγούμενα παραδείγματα θα δίδονται εδώ στο φυλλάδιο έχω προσθέσει και άλλα σχολεία εγώ για να εξηγήσω πιο αναλυτικά τι ακριβώς κάνει αυτό πρόγραμμα έτσι λοιπόν για να δούμε αυτήν εδώ την εντολή εδώ έχουμε τίποτε λυόμενων file το οποίο σημαίνει ένα αρχείο έτσι αλλά συγκεκριμένα εδώ χρησιμοποιώ ένα μεταβλητή με όνομα αντί τίποτα μένουν file Γιάννινα αποθήκευσε το τον φάκελο στον δίσκο του υπολογιστή μου στον οποίο υπάρχουν εικόνες πού θα χρησιμοποιηθούν οι απολαβές βλέπετε λοιπόν δηλώνω ένα μεταβλητή τύπου file όνομα DS και εδώ κάνω νιώθω άλλοι και τη γνωρίζουμε αυτό με τον φάει ορίσω σε πιο σημείο του σκληρού δίσκου του υπολογιστή μου θα βρει τις εικόνες θα χρησιμοποιηθούν και απώλειας εδώ λοιπόν του λέω ότι απόδοση και έτσι παρά το οποίο είναι of φάκελος στον βρίσκονται υπολογιστή μου που βρίσκεται στο αρχείο με τον κώδικα πρόσθεσε την θα σχετικά με αυτό το φάκελο θα ακολουθήσεις αυτόν εδώ αυτή διαδρομή δηλαδή θα πας σε ένα φάκελο πάνω και μετά θα μπει στο φάκελο P4 δύο ένα να σας ξαναδεί x86 και πριν το αρχείο με τον κώδικα από αυτό ενώ τόποι 4.1 01 πμ αυτό είναι το σχέδιό τους και έτσι βαθμούς λοιπόν είναι όλα αυτό εδώ όλα αυτά εδώ είναι το σχετικά που δείχνει όλο το μονοπάτι τη διαδρομή στο σκληρό μου δίσκο που υπάρχει αυτό το αρχείο με το 15 εγώ τη δουλειά εδώ λοιπόν το λέω απ' αυτό εδώ το φάκελο ιδιοτελή τι σημαίνει να πάει ένα φάκελο πριν ένα φάκελο πριν σημαίνει πρέπει να πάει στον φάκελο Λαμπέντ 10 στον δικό μου υπολογιστή και μετά αφού κανένα φάκελο πάνω τους και σταθμού να μπει μέσα στον 4.1 όπου κι έχω βάλει εγώ τις εικόνες προσέξτε λοιπόν κρίσης εδώ θα κάνει το δικό του στο πρόγραμμα εάν το όνομα του φακέλου σας είναι κάτι άλλο θα πρέπει να αλλάξετε αυτό το στο όνομα φακέλου υπάρχουν μέσα οι εικόνες σας έτσι πρώτη όχι θα σου δείξω εγώ θα σου πω γιατί γιατί εγώ εδώ δεν γράφω πουθενά για παράδειγμα η ΔΟΥ λίγο και γι αυτό το λόγο δεν το κάνω έτσι θα υπήρχε πρόβλημα εάν εγώ εδώ αντί να γράψω με αυτό τον τρόπο σου το γράφω έτσι σύριοι UCS and me Down low budget Λαμπέντ 15.2000 εγώ δεν το γράφω έτσι σου το γράφω λοιπόν με σχετικό τρόπο δηλαδή σου λέω αυτός και έτσι θα σου δηλαδή από εκεί που έχεις αποθηκευμένο το αρχείο με τον κώδικα PDA εδώ λοιπόν θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι δηλαδή δύο τελικές μένει θα παραστούν από πάνω θα εκτελώ το λαμέ 11 και μετά πάμε στο φάκελο P4 δύο ένα Food αδύνατος και μεσάζων Νίκωνος στο λέμε σχετικό τρόπο λοιπόν και άρα δεν θα έχω πρόβλημα τάξη λοιπόν εδώ λοιπόν όρισε ότι μόνο το όνομα του φακέλου τους των οποίων υπάρχουν εικόνες μου και έρχομαι εδώ και μαζών ένα η η οποία λέει ευθέως 2.3 Director εδώ είναι απλά ένα έλεγχος για να βεβαιωθούμε ότι αυτός που έγραψε το πρόγραμμα με γράψει σωστά από πάνω το μονοπάτι στο οποίο θα βρούμε τις εικόνες δηλαδή εγώ εδώ έλεγχο εάν αυτό που μου έδωσε το πέρα είναι όντως ένα φάκελος περιέχει μέσα αρχεία ένα φάκελος υπολογιστή Σ'αυτή την περίπτωση λοιπόν θα προχωρήσει παρακάτω πρόγραμμα άμμο άγιος ουσιαστικά θα κάνουν τίποτα έτσι τι θα κάνει λοιπόν στην περίπτωση που όντως συννεφάκια ένα εδώ των 2.3 παίρνει τα περιεχόμενα όλου αυτού του φακέλου δηλαδή ουσιαστικά ότι κάνουμε εμείς εδώ ότι βλέπουμε αυτό διέξοδο σε λίστα λίστα λοιπόν τι παίρνει τι δείχνει τα ονόματα των αρχείων που περιέχονται μέσα στο φάκελο αυτό κάνει τον DJ sets παίρνει τα ονόματα των αρχείων περιέχονται μέσα από το φάκελο και τα βάζει σε έναν πίνακα με ονόματα των τένις βάζει τα ονόματα των αρχείων που βρήκε μέσα σε αυτό το φάκελο τάξη αμέσως μετά αφού πάρετε περιεχόμενο του φακέλου τι κάνει είπαμε το πρώτο πράγμα που είπαμε είναι ότι δήλωσα έναν πίνακα image της και έναν πίνακα image names για να αποθηκεύω τις εικόνες και τα ονόματα του εντο κάνουν το δεύτερο βήμα δηλαδή λέω δε θα έχω απλά έναν πίνακα image της θα έχω έναν πίνακα image της από όποιος θα αποθηκεύει συγκεκριμένα τόνωσης οι εικόνες τόσες εικόνες είναι αυτό το το τον τέρενς . lens δηλαδή το κοντέρ της είναι ο το κοντέρ της που σωστά τα λες απλά να το πω με μεγάλη ακρίβεια το κοτέτσι είναι ο πίνακας στον οποίο να αποθηκεύσει αλλά τα ονόματα όλων των αρχείων που βρήκα μέσα στον φάκελο που μου αρέσει κάποιος οτι εκεί είναι οι εικόνες με τόκο τρεις . Alliance βρίσκω πόσες τόσα ονόματα αρχείων εικόνων έχει κι άρα εγώ λέω ότι θα έχω εκδ εικόνες όσα είναι και τα αρχεία που βρήκαμε στον φάκελο αυτό και αντίστοιχα θα έχω και άλλα τόσα ονόματα εικόνων τάξη και βάζουμε ταμεία αφορούν η οποία πήγαινε αυτό 0 μέχρι πάλι τόκων δεν θέλει αλλά δεν τους δηλαδή όσα αρχεία βρήκε μέσα στο κοντέρ της και τι κάνω κάθε φορά με αυτήν εδώ τη νύφη κοντινής άλλοι . Καραμπάτσου παρένθεση 0 έλεγχο εάν ισούται με την τελεία εδώ ουσιαστικά έλεγχο εάν το όνομα αρχείου ξεκινάει με . εάν το όνομα του αρχείου ξεκινάει με . δεν είναι εικόνα τα αρχεία του ως άνω τελεία είναι τα κρυφά αρχεία σύστημα τοστ υπολογιστή είμαστε λειτουργικού άρα εγώ τα θέλω αυτά κι αυτό λόγω του λέω ότι αν ξεκινάει καρά 0 δηλαδή στη θέση 0 την πρώτη του ονόματος αρχείου βρεις χαρακτήρα . τότε θα κάνεις τον π είναι ηλίου οδύρονται σημαίνει θα γυρίσεις πάνω εδώ θα πάει σε στο επόμενο όνομα αρχείου αυτό στην περίπτωση λοιπόν ξεκινάνε . αλλά ως στην περίπτωση έλεγχο τώρα εάν το όνομα αρχείου εάν μπορεί τελειώνει με την κατάληξη . png κοιτάξτε το τα αρχεία που χρησιμοποιώ είναι όλα αρχεία εικόνων PGA ήθελε λοιπόν εδώ να κάνω θέλω να πάρω μόνο τα αρχεία που τελειώνουμε png εντάξει αυτή αυτούς δύο ελέγχους παιδιά τους κάνω μόνο για την περίπτωση που κάποιος κατά λάθος έχει βάλει μέσα στο φάκελο με τις εικόνες και άλλα αρχεία οπότε εγώ δε θελω να τα πάρω αυτό θέλω παρά μόνο τα αρχεία εικόνων τάξη με αυτές τις τιμήθηκε την λύση κάνω αυτό πράγμα τάξη εδώ λοιπόν ερχόμαστε στην περίπτωση που είναι όντως αρχείο εικόνας τότε πάλι μεθάει παίρνω το αρχείο αυτής εικόνας και με την low D λιμάνι της φορτώνουν την εικόνα αυτή απ το πρόγραμμα bug και την αποθηκεύω προβλέπεται στη στον πίνακα image της στον πίνακα image εις το όνομα του πίνακα image της μέσα στις αγγελιες βάζω τη θέση που είναι να σκάβουν Ημαθία Υπενθυμίζεται εκκίνησε από 0 και κάθε φορά έντονα την αυξάνουν κατά ένα παραλίγο Μάθε τον τρόπο ουσιαστικά θα είναι έτος στο φάκελο που θα αρχίσουν να πηγαίνω ένα-ένα τα αρχεία μου να τα ανοίγω και να αποθηκεύουν τις εικόνες στον πίνακα Images και τα ονόματα των εικόνων στο image νέοι της τάξη ναι πες που που είσαι δεν πες μου το είχα η συντήρηση 47 όροι ναι θα έχουν λοιπόν το ρίχνει ίρις γαϊδούρι ελέγχει εάν ο φάκελος που γνώρισα εδώ τόποι τέσσερις διαγράφοντας είναι όντως φακέλους στον υπολογιστή μου και δεν είναι κάτι άλλο αυτό τον έλεγχο κάνει εντάξει στην περίπτωση λοιπόν που όντως είναι ένα φάκελος τότε τι θα κάνω εγώ με αυτήν εδώ την εντολή string Quartet έτσι ίσον 2.3 παίρνω τα περιεχόμενα του φακέλου γιατί ένα λίστα με όλα τα ονόματα αρχείων που περιέχονται μέσα στο φάκελο αυτό Πεντέλης και το αποθηκεύουμε στο κοντέρ της άξιοι αποκαλύπτουν το αφού εγώ έβαλα μέσα στον μήνα κατώτερη της όλα τα ονόματα των αρχείων που βρήκαμε στο φάκελο το κοτέτσι . Alliance μου λέει πονούσα διαφορετικά ονόματα αρχείων αποθήκευσης ακόμα στο κοτέτσι το οποίο σημαίνει πως διαφορετικά αρχεία βρήκαμε στο φάκελο έξι αυτή είναι λοιπόν το κοντά θέλανε λένε χθες το χρησιμοποιώ για να ορίσω όποιοι κασιμάτης τι μέγεθος έχει πίνακας συνάντηση είναι αυτός στον οποίο αποθηκεύονται σηκώνεσαι και Αράτου λέω ότι αφού βρήκα 15 αρχεία άρα θέλω ο κασιμάτης να χωράει 15 20 και αντίστοιχα ο πίνακας image νέους αποθηκεύει τα ονόματα αρχείων των εικόνων να χωράει αυτό 15 ονόματα να έξι αυτό λέω με αυτές τις δύο εντολές εντάξει μετά με μια φορά που γράφω εδώ όπου ξεκινάει αυτό 0 και πηγαίνει μέχρι το κοντά θέλει αλλά είναι ουσιαστικά του λέω ότι θέλω να κάνω κάποια πράγματα για ένα ένα τα αρχεία που βρήκε στο φάκελο οκ τι κάνω για ένα ένα τα αρχεία ελέγχου πρώτα από όλα εάν το όνομα του αρχείου ξεκινάει με το χαρακτήρα του ηλία εάν ξεκινάει ένα αρχείο με την τελεία σημαίνει ότι είναι κρυφό αρχείο του συστήματος του υπολογιστή μου και άρα εγώ δεν το θέλω αυτό το αρχείο Γι' αυτό το λόγο βάζοντας τόπων τη New τόκων την ΝΔ λέει αγνοεί σε αυτό το αρχείο και πήγαινε από πάνω στη φόρμα σου και κοίτα το επόμενο τάξη αυτό σημαίνει το κοντινή κάτι το ενιαίο δε θα εκτελέσει δαπανά τάξη καθόλου αυτές εδώ τις εντολές θα γυρίσει πίσω στη Phone θα αυξήσει το ΑΕΙ θα ξανάρθει εδώ οκ λίγο εάν το όνομα του αρχείου μου δεν ξεκινάει από . είναι στο εμείς εδώ όμως έλεγχο για κάτι άλλο ότι λέει το όνομα του αρχηγού δεν ξεκινάει με . εδώ όμως έλεγχο εάν τελειώνει με . PGE γιατί γιατί εγώ είπα ότι όλες οι εικόνες που τα χρησιμοποίησε για τον κολασμό θα είναι αρχεία εικόνων PG τάξη άρα γι αυτό τον λόγο έλεγχο την άνοδο στο ιόνιο png τι θέλει να κάνει νεανική όψη αυτό το αρχείο κοντά σε άλλη αφού ανοίξει το αρχείο να φορτώσει την εικόνα που περιέχει αυτό το αρχείο και την εικόνα αυτή να την αποθηκεύσεις στον πίνακα image της και στη θέση του η μάσκα μου άρα η πρώτη εικόνα που βρήκα το αποθηκεύσει στη θέση 0 του πίνακα image της είναι η δεύτερη εικόνα που βρήκα στο φάκελό μου θα το αποθηκεύσει στον πίνακα οι μάντεις αλλά στη θέση ένα τάξη με το ίδιο ακριβώς κάνει και στο ΥΜΑΘ names μόνο από φυσικά δεν αποθηκεύει την εικόνα στο είμαστε εμείς αποθηκεύει το όνομα του αρχείου που περιέχει αυτή την εικόνα το όνομα του αρχείου της εικόνας από το βρίσκω πρώτον αλλά λίγο εδώ με τον ντένις είπαμε ότι παίρνω ποια είναι τα στοιχεία από το φάκελο εσύ όταν μπαίνεις εδώ στον υπολογιστή σε ένα φάκελο εδώ λοιπόν πως είσαι μένεις μέσα το 4.1 Food της αυτό είναι το deal λίστα βλέπεις μπροστά σου σε βλέπεις τα αρχεία με τις εικόνες και τι άλλο και τα ονόματά τους αυτό το αρχείο αυτό βλέπει και τον Ντερτιλή βλέπει ότι έχω 38 διαφορετικά αρχεία και κάθε αρχείο βλέπω και το όνομα του άρα λοιπόν τα ονόματα των αρχείων τα βρίσκω απόντων των λιστ τσάι life Style files το τσάι εφαλτήρια το τσάι PSI και είδαν ότι είναι τη μεταβλητή είναι το τσάι θαη τη μεταβλητή είναι τίποτε δεδομένο έχει μεταβλητή είναι όνομα Tsai file τίποτε δεδομένο έχει από πριν είναι φάει εδώ δηλώνουν αντί για τις Alpha με ασφάλεια υπάρχει αυτόνομο μεταβλητής τάξη δεν επηρεάζει αυτό ότι πως δεδομένων μοιάζει την φαεινή ονομάτων επιλεγμένης και ουσιαστικά αντί του λαού τον κάνει σ'αυτή τη μεταβλητή που της έδωσα εγώ τώρα ονόματα αρχείο ουσιαστικά θα πάει στο deal το φάκελο μπορείς με πριν και θα ανοίξει το αρχείο που έχει όνομα κοντέρ της αλ έξι Κόντε DJI δηλαδή την πρώτη φορά θα αυτό λέει αρένα 01 . Πρίντεζη αυτό εδώ λοιπόν είναι ένα μια μεταβλητή που δείχνει σε ένα αρχείο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου με τίλο on-demand εγώ τη λέω άνοιξε το αρχείο και φόρτωσε την εικόνα που περιέχει αυτό το αρχείο και βλέπεις ότι εδώ χρησιμοποιώ αρχιτέκτονες και πάθη το . 11 ΠΑΟΚ αστικά δείχνει στον υπολογιστή μου ακριβώς πού είναι αποθηκευμένο που είναι αποθηκευμένη αυτή εικόνα γιατί σας είπα πριν κάθε αρχείο έχει μια ολόκληρη διαδρομή όλο αυτό το πράγμα που βλέπω εδώ πάνω δηλαδή εδώ ουσιαστικά είναι το ίδιο με το να του έγραφες αργά το βράδυ σε αρχείο τελεία και παύλα είναι σαν από έγγραφες τη διαδρομή που θα βρει αυτό το αρχείο δηλαδή πίστωση user admin ολότελα ενδεκάδα σε ράδιο 9 αφού είδαν τις και μετά συγκεκριμένα γιατί το θερμό το φάκελο το layer ένα 01 . πιέζει αυτό το αρχείο τελεία και παύλα σε επιστρέφει όλο αυτό ενώ το οποίο όμως είπαμε ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ ολόκληρης διαδρομές να γράφουμε αυτό το τρόπο γιατί θέλω να μπορώ το για προγράμματα τρέξετε σε ανυπολόγιστη άδειες σε ένα στο δικό του υπολογιστή μπορεί να μην αυτοσυγκέντρωση admin είναι σημείωσε ένα κάτι άλλο θα πρέπει να μπορεί να το βρει πάλι το αρχείο και γι αυτό το λόγο το γράφημα αυτό τον τρόπο και το γραφείο το γραφείο με αυτόν δηλαδή αρχείο τελεία και παύλα δηλαδή του λέω πάρε εσύ το μονοπάτι του αρχείου αυτού μισθό γράψε εγώ με απόλυτο τρόπο το γράφουμε με σχετικό των δεσμών τάξη και αντίστοιχα εδώ λοιπόν Melody image είπαμε ότι θα ανοίξει το αρχείο αυτό σα και την εικόνα που περιέχει θα φορτώσει μες στον πίνακα Images τάξη και το ίδιο πράγμα ακριβώς θα κάνω εδώ αλλά βλέπεις εδώ πέρα δεν γράφω αρχείων και πάθη γράφω αρχείων γιατί λέει το όνομα είναι όχι ολόκληρο το παχύ το όνομα είναι μόνο το layer 1.5GHz αυτό το αρχείο DNA αντιστοιχεί αυτό layer ένα 01 png όχι ολόκληρο το πάθος μόνο το όνομα του αρχείου ταξίδι ημών άρα με αυτήν εδώ τη φορά εμείς τώρα τι κάναμε ανοίξαμε ένα-ένα τα αρχεία εικόνων και τα αποθήκευσε στον πίνακα image της και στον πίνακα image name server αποθήκευσης τα ονόματα των αρχείων οκ ξεκίνησε ακόμα να φτιάχνω κολάζ τάξη το μόνο που έκανα είναι άνοιξε τα αρχεία το κόλαση λοιπόν δημιουργείται ουσιαστικά διάθεσης έξι εντολές οι οποίες εξετέλεσε αυτές βλέπετε ότι ουσιαστικά καλούν δύο συναρτήσεις General κολάζ items και την ρ κολάζ IPS πράξη απλά τη γενεύη κολάζ item στα γράφω τρεις φορές για καθένα από τα τρεις layers που χρησιμοποιώ τις τρεις ομάδες εικόνων δηλαδή και το ίδιο ακριβώς για την τροπολογίας items τι γράφω πάλι τρεις φορές μια φορά για κάθε ένα απ' τα λέει τις κατηγορίες εικόνων ταξίδι πάμε να δούμε λοιπόν η Generali κολάζ μηδενιστεί κάνει θα πάω να δω αυτή τη συνάρτηση που είναι αυτή ενώ generator κολάζ items η οποία από τη βλέπετε εδώ θα βάλω αυτό από κάτω για να το βλέπουμε βάζω τις παραμέτρους διαφορετικές γραμμές απλά για να χωράει εδώ πέρα στην οθόνη έτσι γενετικό Λαζαράκη τένις παίρνει κάποιες παραμέτρους η πρώτη είναι κάποια λέξη κάποιο κείμενο το οποίο το ονομάζετε προέχει της κοιτάξτε εδώ την πρώτη φορά που καλό DNA νικόλας items αυτή η λέξη το λέει ενώ τη δεύτερη φορά το layer δύο την Τρίτη φορά το player τρεις το perfect σημαίνει στα αγγλικά της ξέρει κανείς το πρέπει έξι είναι πρώτο θέμα άρα λοιπόν εδώ ουσιαστικά του λέω πως έχω χωρίσει σε τρεις ομάδες τις εικόνες σας είπα εγώ πριν όλες οι εικόνες που θέλουν να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία έχω βάλει τα ονόματά τους να ξεκινάει πολύ η Renault άρα εδώ μπορείς να από τη λέξη κυνηγάνε τα ονόματα των αρχείων των εικόνων για καθένα διαφορετικό layout αυτών των πρακτικών της 12 outfits η δεύτερη τιμή που παίρνει ήδη κολάζ General κολάζ items θα είναι ένα αριθμός το οποίο απ ότι βλέπω εδώ προκύπτει με τυχαίο τρόπο φέρνει έναν τυχαίο αριθμό για το λέει αρένα αυτό 50 στο 200 για το λέει 225 300000 και 300 5300 αυτός αριθμός απλά μου λέει σε κάθε layer πόσα κομμάτια απ το κόλαση θέλει να δημιουργήσω δηλαδή ας πούμε 50 για τη δουλειά εγώ τουλάχιστον 50 κομμάτια εντάξει που δηλώνω λοιπόν ότι για την πρώτη κατηγορία εικόνων αστυνομία εδώ είναι κάτω για την πρώτη κατηγορία υπονοεί λοιπόν του λέω θέλω να μου φτιάξεις 100 διαφορετικά κομμάτια για το παζλ μου για το παζλ για το κολάζ προσέξτε λοιπόν για όλες τις εικόνες που ξεκινάμε απώλεια η ρένα που έχω δώσει το φάκελό μου και συγκεκριμένα έχω 11 εικόνες που ξεκινάει το όνομά τους από πολυετή έρευνα εγώ θέλω απ'αυτές 11 εικόνες να φτιάξω 100 κομμάτια θα σας εξηγήσω πώς μπορεί να γίνει από 10 εικόνες οι 11 εγώ τελικα να παρακάτω κομμάτι είναι το κολάζ κοίταξε το εγώ για να φτιάξει το κολάζ μου είπαμε φτιάχνουν έναν πίνακα που έχει τυπωθεί όλα Cyprus και του λέω αυτός όποιοι Νάκας θα έχει μέγεθος οσονούπω αριστερής εκατό διακόσια δεν έχει σημασία εγώ λοιπόν τι θα κάνω κάθε φορά για να φτιάξει ένα κομμάτι για το κολάζ μου θα παίρνω ένα αρχείο από την εικόνα μου και κάθε φορά για να θεωρείται διαφορετικό κομμάτι θα τον βάλει σε διαφορετική θέση με διαφορετική κλίμακα και διαφορετική περιστροφή οι οποίες από τη βλέπετε η θέση η κλίμακα και περιστροφή ορίζονται με τυχαίο τρόπο πέραν των προσέξτε λοιπόν τι σημαίνει αυτή η ΔΟΥ for αυτοί οι δορυφόροι που βλέπετε θα πάρει απ'αυτές τις 11 εικόνες και θα δημιουργήσει 100 διαφορετικά κομμάτια για το κολάζ μου ως την πρώτη φορά θα πάρει αυτή την εικόνα αντί να βλέπετε κιόλας την πρώτη φορά να πάρει αυτή την εικόνα και αυτό εδώ λοιπόν αυτή εδώ η γραμμή εντολή καθορίζει ότι θα πάρω κάποιο συγκεκριμένο αρχείο απ'αυτά που ξεκινάνε με λέει η ρένα στο οποίο όμως θανάτου ορίσω να έχει ένα συγκεκριμένη θέση πάνω στον καμβά ποια θα είναι αυτή η θέση καθορίζεται από ένα αρχική συντεταγμένη έχει υψηλή και μετά ένα ατυχία τιμή μεταξύ κάποιου εύρους τιμών που χώρισα επίσης θα έχει μια τυχαία αλλαγή κλίμακας αλλά όχι εντελώς τυχαία του λέω εγώ αποδόσεων μέχρι πόσο αλλαγή κλίμακας θα γίνεται και το ίδιο κάνω και για το rotation για την περιστροφή πάλι θα περιστρέφεται κατά ένα τυχαίο τρόπο όχι εντελώς τυχαία από ένα τιμή μέχρι κάποια άλλη πάνε πάλι να δούμε εδώ λοιπόν αυτή εδώ η Generali κολάζ items παίρνει πρώτο ορισμένα τη λέξη λέει ένα αυτό σημαίνει λοιπόν ότι θα πάρει μόνο τις εικόνες που το όνομά τους ξεκινάει με το λέει ένα 1η κατηγορία ειδικών εντάξει ιδιαίτερη τιμή το 100 του λέει ότι θα μου φτιάξεις 100 διαφορετικά κομμάτια για το κολάζ που απ'αυτές τις εικόνες που θα βρεις η τρίτη και η τέταρτη τιμή γνωρίζει για βίαιο χάρη της διά βίου του λέει τρόπον ισχύει και πως στην αρχική θέση για κάθε κομμάτι του κολάζ μου θα είναι αυτό κέντρο ακριβώς του καμβά πόνος προσέξτε γνωρίζω εδώ και ένα εύρος τιμών το οποίο εύρος τιμών ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο βοηθάει τηλέ ωνο είναι εδώ είμαστε εδώ είναι αυτή εδώ η εντολή του λέω λοιπόν ότι απ'αυτή την αρχική θέση στο κέντρο μετά μπορείς να επιλέξεις και με τυχαίο τρόπο ένα τιμή για μετακινήσεις να μην είναι όλα ακριβώς πάνω στο κέντρο ένα κολάζ θα ήταν μια εικόνα παρά την καλή κατά μετακίνησης κατά ένα τυχαία τιμή όμως εγώ το έχω πει το εμπρός μετακινήσεις που μπορεί να κάνει είναι να βοηθά και hi άρα ουσιαστικά τι κάνουν αφήνω το πρόγραμμά μου να επιλέξει με εντελώς τυχαίο τρόπο τοποθέτηση οπουδήποτε στον καμβά εντάξει γιατί αφού το δίνω εύρος τιμών όλο το πλάτος και το ύψος του καναλιού χρυσά δουλειά οπουδήποτε στον καμβά τάξη το καταλαβαίνει αυτό ωρέ εδώ οι επόμενες δύο τιμές το 01 και 05 του λένε από ποσό μέχρι πόσο αλλαγή κλίμακας θέλω να κάνει το 09 σημαίνει θα μικρύνει έτσι το 01 είναι ίδιο με το 10% οκ 05 είναι το 50% άρα εγώ του λέω θα μικρύνει αρκετά σηκώνεστε ομαλά σε ένα αντι μικρύνει αρκετά από 10% έως και 50% άρα στο μέγεθος που έχουν οι εικόνες αποκλείεται να δω και οι τελευταίες δύο τιμές εδώ που βάζω εγώ 00 είναι που το λέω όπως θέλω νέα περιστρέφει αλλά αφού το βάζω 0 και 0 ουσιαστικά δεν μπορεί να περιστρέφεται αφήνει όπως είναι εντάξει τεράστια άρα λοιπόν Generali κολάζ items με βάση αυτές τις στιγμές που το δίνω εγώ μου δημιουργεί τα κομμάτια του κολασμό που θα τοποθετηθεί με τυχαίο τρόπο όπως είδαμε σε κάποια θέση πάνω στο καμπ η φέτα περιστρέφει κατά ένα ατυχία αγωνία στο πεδίο τιμών που όρισαν και θα τους αλλάζει και το μέγεθος με έναν τυχαίο τρόπο και βλέπετε ότι αυτό το πράγμα το κάνω τρεις διαφορετικές φορές με τρεις διαφορετικές παραμέτρους στο συγκεκριμένο παράδειγμα αλλαζω περισσοτερο την κλίμακα και τη γωνία για κάθε κατηγορία εικόνων και μετά τι κάνω αφού είχε αρχίσει τα κομμάτια του κολάζ μου για κάθε κατηγορία χρησιμοποιώ την τρόμο κολάζ items η οποία Μπρόζη τρώω πολλά site μυστικά αντί πιάνει ένα-ένα τα κομμάτια που δημιουργήσαμε με την Generali κολάζ items και κάνει μετράς λέει μετακίνηση στη θέση όπου επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο κομμάτι με την ρωτάει περιστροφή κατά αντιγόνη από επιλέχθηκε Scale αλλαγή μεγέθους με βάση την τιμή που επιλέχθηκε και με τίμημα της ουσιαστικά φορτώνει το αρχείο αυτής της εικόνας και τοποθετεί το ανοίγει μάλλον και το τοποθετεί πάνω στον καμβά αυτό λοιπόν το κάνει για όλα τα κομμάτια κάθε κατηγορίας σηκώνουν και έτσι προκύπτει το κολάζ καταλάβατε λοιπόν πώς δημιουργείται το κολάζ πρόσεξε θα πρέπει να κάνετε εργασίες θα δημιουργεί κολάζ άραγε καταλάβει αυτό πώς γίνεται θα μπορεί να κάνει την εργασία το έχετε καταλάβει όλοι Νάπολι όλο για να ολοκληρώσουμε αυτό το κομμάτι ότι νομίσματα τα πλήκτρα ένα δύο και τρεις και αλλάζει οικονόμου το έχουμε ξαναδεί αυτό της άλλα παραδείγματα κάτι κάνει εδώ ελέγχει εάν πατηθεί και το πλήκτρο αέρα δύο και τρεις και αντίστοιχα καλή εκ Νέου την τζένη έλεγχο άλλαζα items μεγάλες στιγμές τι αλλάζει λοιπόν από την επαιτεία αλλάζει μόνο εδώ το πόσα κομμάτια θα χρησιμοποιήσει σοκολάτες και φυσικά οι ίδιοι δημιουργώ καινούρια κομμάτια τον κολασμό πρέπει να ξανά κάλεσε κέντρο κολάζ θα ξέρει ταξίδια μωρέ πάμε να δούμε τώρα την εργασία που πρέπει να κάνετε εσείς εσείς λοιπόν λέει εδώ πέρα η εκφώνηση της άσκησης ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύνθεση κολάζ νεκρής φύσης στιλάτες κανείς δεν ξέρει τι είναι νεκρή φύση στην ελάχιστη πως απλά μετάφραση ελληνικών υλικό είπα κανείς δεν ξέρει εσύ Τομαράς αυτό ξέρεις τι είναι είναι κρυφή είσοδο στην αρχή και πέστε μας με με αυτό σωστά τον λοιπόν προσέξτε τώρα τι θέλουν να κάνετε ευφυής θα πρέπει να μαζέψετε εικόνες νεκρής φύσης τις εικόνες λοιπόν τις επιλέξουν τέσσερις όποιες θέλετε ταξιδεύει όμως τη σθεναρή της Χαλκίδας θα κάνετε αναζήτηση Πάσχος μπόμπερ κάνω εγώ εδώ στη live image της πάσης εικόνες παρά και μου βγάζει το διάφορες εικόνες προσέξτε δε απαραίτητο να γίνει με φρούτα τώρα έτυχε το απέραντο μπλε γιώργο Γάλλο με φρούτα έτσι εσείς μπορεί γενικά να κάνετε αναζήτηση για παράδειγμα στις εικόνες στο Google και να βρείτε αυτό που θέλετε εδώ λοιπόν βρήκα εγώ αυτή την εικόνα σου αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τάξη προβολή εικόνας και μετά θα κάνω αποθήκευση της εικόνας σε ποτήρι στο φάκελο εγώ θα φτιάξω έναν άλλο φάκελο εικόνες γιατί θα σας πω λοιπόν αποθήκες αυτή την εικόνα μου εμένα μου αρέσει η εμπειρία μπαξέ αυτό λοιπόν εσείς θα πρέπει να βρείτε αρκετές τέτοιες εικόνες αλλά προσέξτε δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το ολόκληρη την εικόνα αυτή που βρυχάται εδώ πέρα αν προσέξετε έχω πάρει συγκεκριμένα αντικείμενα από εικόνες αλλά θα πρέπει κάθε εικόνα που μαζεύεται αυτή εδώ ας πούμε εγώ την εικόνα απόπειρα θα πρέπει να την ανοίξω με ένα πρόγραμμα για να την κόψω και αναπαράγονται το κομμάτι που θα αξιοποιήσουν θα σας πω κάνει και ζωγραφική λοιπόν εγώ σας θα σας δείξω πρώτα εδώ σε σταθμό τόσο υπάρχει κανείς που έχει κάθοδος στον υπολογιστή το παρέα θα σας πω και όσοι δεν το έχετε δει πώς μπορείτε να το βάλετε δωρεάν και νόμιμα Taxalia εγώ εδώ λοιπόν παιδιά θέλω να πάρω κάποιο κομμάτι από αυτή την εικόνα τάξη ας υποθέσουμε θερμό θέμα παρά αυτό το προσέξτε σε όλα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων υπάρχει ένα εργαλείο επιλογής έτσι ένα τροφοδοσία πείνα αυτό εδώ που επιλέγω είτε σε τετραγωνικά σε έλλειψη δω είναι αν θέλω να επιλέξω από την αρχή κάποιο κομμάτι η όπερα θέλω να προσθέτω και κάτι άλλο τάξη για να επιλέγω σταδιακά κάτι και εδώ ωστόσο στα ΑΕΙ είναι αν θέλω να επιλέγω συγκεκριμένου μεγέθους κουτάκια εδώ είναι το 100% άρα δεν άφηνε άλλαξε το μέγεθος ένα νορμάλ το ορίζω εγώ μέτρα κέντρο με το ποντίκι μεταξύ παρασπονδία πλέον αυτό το κομμάτι στο φως τόσο δήθεν υπάρχει επιλογή που κάνουμε την εικόνα ο έκανα ροπή λοιπόν και πήραν μόνο αυτό δεν θα το ξανακάνουν υπουργό εντάξει ναι υπάρχει είναι αυτό το το οποίο είναι το λέει Magic Wire της τοπίο με βάση τα χρώματα όταν τον πάταγο εδώ βλέπετε δύση δεν το κατάλαβε κατευθείαν ακριβώς όπερα έτσι αγαπάς απώλειες φορές και ουσιαστικά έχει επιλέξει τώρα το σχήμα που είναι σαν χρώματα πράσινο εντάξει ναι εδώ πέρα τάκης αλλά έτσι και αλλιώς δεν θέλαμε λοιπόν εδώ αυτό λοιπόν εγώ θα πρέπει να το αποθηκεύσει το σαν ένα καινούργια εικόνα ας πούμε ότι πάλι θα χωριστεί σε ομάδες layer 01 ένα προσέξτε θα πρέπει να αποθηκεύσετε σε png της εικόνας σας τάξη λοιπόν επίσης θα μπορούσε το ίδιο να το κάνετε με τη ζωγραφική λοιπόν εδώ επιλέγω αυτό περικοπή πάτησε υπάρχει επιλογή ελεύθερης μορφής απλά εδώ θέλει προσοχή γιατί ορισμένοι με το χέρι μπορεί εδώ κόψε δηλαδή στο περίγραμμα του αυτό θέλει όμως προσοχή για να το κάνετε με αυτήν την ελεύθερη μορφή τάξη και πάλι θα αποθηκεύσετε εδώ σαν ένα εικόνα png το οποίο ξαναλέω θα πρέπει να χωρίσετε τις εικόνες σας σε ομάδες λέει 01 διότι τώρα τάξη ο είσαι άντρας επιλέγει σίτες εγώ εδώ έκανα files Λίβας και στον τύπο αρχείου επιλέγω το png θέλω ταξιδεύει παιδιά πρόσεξε η βασική διαφορά ακούστε λίγο ακούστε λίγο η βασική διαφορά του αρχείου TMZ σε σχέση με το ΣΕΛΠΕ είναι η πιο σημαντική για μας εδώ στα οποία δίνει μπορώ να αποθηκεύσει εγώ εικόνες οι οποίες δεν έχουν χρώμα αυθόρμητου άδεια δείχνουν ένα αντικείμενο και το πίσω είναι διαφανές εμπειρογνώμονα το θέλω για τον κολασμό τάξη μπορεί όμως και να μην είναι απολύτως απαραίτητο αυτό και δημιουργεί πρόβλημα απλά σας εξηγώ πιάνει βασική διαφορά για ποιο λόγο κάποιος αποθήκευση αρχείο png άδεια JPEG JPEG δεν μπορώ να αποθηκεύσει με διαφανείς πίσω θα πρέπει να θα μου βάλει και να γίνει κάτι για να μην έχω βάλει εγώ από πίσω χρώμα background θα βάλει άσπρο μαύρο ι χειριστή ως προεπιλογή του background τάξη τοπία τζιν μπορεί να κρατήσει σαν δεδομένο ότι θα είναι διαφανές background τώρα σας είπα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όσοι δεν έχετε το φως τόσο να το εγκαταστήσετε δωρεάν αλλά νόμιμα ξαναλέω πώς γίνεται αυτό μια παλιά έκδοση την παλιά έκδοση του φωτός ο την πλοίο διαθέτει πλέον δωρεάν αν βάλετε λοιπόν στο bubble Adobe φως τόσο ψηλές δύο free θα σας βγει έντονα κατεβάσετε αρχεία εγκατάστασης του φωτός ίσο και σας δίνει και το σίριαλ να μπερ για τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε εμείς εντολή αυτή την εργασία είναι μπορώ να κόψω εικόνες είναι υπεραρκετό τόσο το ήδη η ένωση δύο του φωτό σοκ να ξέρει έχει όλα τα εργαλεία απλά δεν είναι τελευταία έγκριση αλλά εμείς μπορούμε να δουλέψουμε οκ ταξίδια από την άλλη εάν κάποιος δεν θέλει να κατεβάσει τόσο των φωτό σοκ μπορεί να δουλέψει παράνομα και με τη ζωγραφική τάξη δική σας επιλογή είναι αυτό πώς θα κόψετε τις εικόνες σας εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρώτον ότι θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο να αναζητήσετε πρώτα από όλα εικόνες που μπορείτε να βρείτε με αναζήτηση online μετά να κόψετε τις εικόνες σας σε κομμάτια προσέξτε όμως μετώπου κόβεται η εικόνα σε κομμάτι θα πρέπει μετά να την βάζει σε κάποια κατηγορία είδατε οι εικόνες τους που είχε το παράδειγμα το δικό μας είχαν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες πόρους με βάση το όνομα του αρχείου δηλαδή αυτές που ήταν στην κατηγορία ένα τους ξεκινάγαμε όνομα layer ένα κατηγορία δύο layer δύο κατηγορία τρεις layer τρεις επίσης δεν θα χωρίσετε με τυχαίο τρόπο τις κατηγορίες γιανα βγει ωραίος το κολάζ σας η ΑΤΕ στο παράρτημα το δικό μας ότι στο layer ένα έβαλε όλα τα κομμάτια που δείχνουν νέο όργανο θα πρέπει δηλαδή εσείς να έχει κάποια σημασία η κατηγορία στην οποία βάζει δε μια εικόνα των οποίων μπορεί να είναι όπως στο παρά ένα δείξαμε το ουρανός η θα μπορούσε να είναι και πάλι ξέρω γω ανάλογα με τα χρώματα ότι εδώ είναι κομμάτια εικόνων που έχουν αποχρώσεις του κόκκινου είναι πιο έντονο κόκκινο χρώμα ταιριάζει χρωματικά είτε για τα κομματικά αλλά ταιριάζουν σαν αντικείμενα ταξί θα πρέπει να ασχολείστε με κάποιο τρόπο σε κατηγορίες και φυσικά δεν είναι απαραίτητο σε εις να φτιάξετε τρεις κατηγορίες μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και τέσσερις και πέντε και 15 έτσι όσες θέλετε τώρα εσείς λοιπόν το πρόγραμμά σας έριξα έδωσε το παράδειγμα πώς μπορείτε να το τροποποιήσετε η πρώτη τροποποίηση και η πιο απλή είναι ναμη χρησιμοποιήστε μόνο τρεις layers αλλά παραπάνω τρεις κατηγορίες η πιο απλή τροποποίηση αυτή πέραν αυτού όμως μπορείτε να τροποποιήσετε και πολλά άλλα πράγματα δηλαδή να τροποποιήσουμε τις παραμέτρους σημαίνει αρετή πάντα εγώ πρέπει να φτιάχνω για το layer 100 κομμάτια θα κάνετε δοκιμές για να δείτε με ποιές παραμέτρους σας βγαίνει κάτι το οποίο έχει και ένα αισθητικό αποτέλεσμα πριν υποβάλετε έχει είναι ότι δεν θα δουλέψει θα τρέξει το πρόγραμμα και να βγάλει κάτι τελειώσατε θα πρέπει αυτό να βγάζει να βασικά ενοποιεί και αισθητικά άρα μπορεί να αλλάξει τις παραμέτρους στην General κολάζ items φυσικά για το πόσο δηλαδή θα αλλάζει κλίμακα πόσο θα γίνεται περιστροφή σε ποιες θέσεις θα επιτρέπεται να μπούνε κάθε κομμάτια εικόνων για κάθε κατηγορία εμείς στο παράδειγμά σας έριξα αφήνουμε όλες τις κατηγορίες εικόνων να τοποθετούνται οπουδήποτε πάνω στην εικόνα εσείς αυτό μπορείτε να το περιορίσετε δηλαδή ας πούμε εγώ να βάλω να ορίσω τις συντεταγμένες των κομματιών με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τύχει στο πάνω μέρος της εικόνας να φτιάχνει κολάζ μόνα την πρώτη κατηγορία Economy να μη δοθεί να πηγαίνει οπουδήποτε πάνω στον καμβά άλλη τροποποίηση που μπορείτε να κάνετε είναι ο τρόπος με τον οποίον υπολογίζεται τώρα η θέση κοίταξε λίγο εδώ στην Generali κολάζ items ύφεση κάθε κομματιού του σχολιασμού υπολογίζεται ουσιαστικά με γραμμικό τρόπο δηλαδή από ένα συγκεκριμένη θέση ΔΕΚΟ ισχύει δε πως όσοι εγώ προσθέτω ένα ατυχία τιμή εδώ θα μπορούσε κανείς να μην κάνει απλά πρόσθεσε μια ευτυχή στιγμή θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτά τα παραδείγματα που είχαμε δει που τοποθετούσαν με συντεταγμένες πάνω στην περίμετρο ένα κύκλου είμαστε εποχή όπου ζούσαμε στον αντίποδα γεωμετρικό τύπο για να βρούμε τις συντεταγμένες σημείων πάνω στην περίμετρο ένα κέντρου θα έχετε τα παραδείγματα θα το ξαναδείτε θα μπορούσε λοιπόν να πάρετε αυτό για παράδειγμα αντί να βγάζετε έτσι στη θέση των κομματιών σας αξίζει να βάζετε τα κομμάτια σας να τοποθετούνται κυκλικά και όχι γραμμικά λέω εγώ ένα παράδειγμα από κει πέρα εσείς μπορεί να κάνετε οτιδήποτε άλλο θέλετε σε σχέση με τη θέση επίσης θα μπορούσατε εκτός απ το να χρησιμοποιείται εδώ πέρα μόνο θόρυβο να βάλετε και σύντομη τυχαίους αριθμούς να βάλετε κάποιο θόρυβο που έχουμε δει εμείς τα παραδείγματα μας πως εφαρμόζει μεθόριο και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε εσείς και θέρετρα τροποποιήσετε φυσικά και μπορείτε να το κάνετε όσο περισσότερα πράγματα άλλαξε προς το καλύτερο αρκεί βέβαια να μην κάνουν αλλαγές μόνο για να γίνει αλλαγή να κάνουμε τις αλλαγές με στόχο να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα είναι αισθητικά θα έχει ένα αισθητική εντάξει εντάξει μέχρι εδώ και το τελευταίο πράγμα που μας μένει είναι να δούμε πως θα μου υποβάλλεται την εργασία σας ο κώδικας σας κώδικας του προγράμματος styling αρχείο επειδή το οποίο πάντα στη γλώσσα προς χρήσιν το όνομα αυτού του αρχείου ποιητή αλλά όταν είμαι εγώ εδώ στην πρόσθεση και καλό φαΐ σε συμβάσεις πρέπει το αρχείο του ποιητή ναι είναι σε έναν φάκελο που έχει το ίδιο όνομα με το αρχείο βλέπετε εδώ το αρχείο εδώ πέρα αυτού προγράμματος είναι επί 4.1 09 και βρίσκεται μέσα σε ένα φάκελο που έχει το ίδιο όνομα P4 2.09 αξία επίσης θα έχετε σε ένα φάκελο τις εικόνες σας που χρησιμοποιείτε για το κολάζ εμένα πρέπει να τα στείλετε όλα αυτά για να μπορώ να τρέξει το πρόγραμμα σας και να το ομολογήσω πώς το κάνετε αυτό λοιπόν είπες σε συνδυασμένο αρχείο εδώ λοιπόν θα επιλέξω και τους δύο φακέλους αυτούς και με δεξί κλικ σχεδόν όσων υπολογιστές σας βγάζει την επιλογή συμπίεση σε αρχείο ένα βάλε λίγο το όνομα που θέλω εγώ το βάζω πέρα ασκήσεις εντάξει η αυτό λοιπόν το συμπιεσμένο αρχείο το οποίο περιέχει μέσα και τους δυο φακέλους θα θέλω να μου στείλετε εσείς προσέφυγαν στο μηχανισμό τον κώδικα χωρίς εικονες εγώ θα μπορώ να το αυτόν που έπαιξε θα πρέπει να κάνετε ένα συμπιεσμένο αρχείο να μου βάλετε όλα τα αρχεία μέσα μετά τον βάλτε εντάξει το συμπιεσμένο υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει δεν ξέρει καν αν έχει πρόγραμμα για να δημιουργήσει ένα μεραρχία στον υπολογιστή το υπαρκτό win Υγρά υπάρχουν πολλά διαφορετικά απλά λέω πάει κάποιος που δεν ξέρει καν αν έχει αυτή την δυνατότητα στον υπολογιστή του που ξέρετε όλοι χώρα ερωτήσεις λοιπόν έχουμε δεν έχει καμία ερώτηση αργά δεν να ρωτήσεις όχι δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο όνομα το μόνο που πρέπει επειδή εγώ σας λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να διαχωριστεί σε κατηγορίες αν εσύ δεν θες λέει ένα να είναι το όνομα της κατηγορίας πιθανή κάτι άλλο δεν έχω πρόβλημα αυτό όμως σημαίνει θα πρέπει να αλλάξει και στο πρόγραμμα ως εδώ δηλαδή εκεί αντιγραφής λέγεται ένα γράφεις εσύ κατηγορία ένα οτι θες απλά ότι ακολουθήσεις για τα ονόματα αρχείων των ή θα πρέπει αντίστοιχα να υποβάλει και με τον κώδικα του προγράμματος ένα αλλαγές όμως έτσι καλά δεν ήταν πάντα τόσο προφανές με βάση προηγούμενες αποβολές ασκήσεων που έχετε κάνει δεν είναι για όλους τόσο προφανές ότι πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα και με την ευκαιρία του διευκρίνισε αυτό παιδιά έτσι εάν κάποιος μου βάλει εγώ λέω διαφορετικές εικόνες και δεν αλλάξει κάτι άλλο εννοείται θα πάρει χαμηλό βαθμό έτσι δεν είναι μόνο αυτό η εργασία να ψάξουμε να βρούμε εικόνες διαφορετικές και απλά να μου δημιουργήσει μια ακριβώς το ν το ίδιο πρόγραμμα μου Φτιάξε ένα κολάζ δεν είναι αυτό η εργασία αυτό είναι ένα κομμάτι το δεύτερο κομμάτι και ίσως το πιο σημαντικό είναι οργασμοί μπορεί το πιο σημαντικό γιατί εξίσου σημαντικό και το ότι θα χρησιμοποιήσω ανήλικο για τον κολασμό τάξη είναι όμως εξίσου σημαντικό επειδή εμάς το μάθημά μας είναι ο προγραμματισμός η εργασία αυτή έχει σαν στόχο να δούμε κιόλας αν μπορείτε εσείς τελικά να προγραμματίζεται απάντησε τάξη άλλη ερώτηση έχουμε δευση κανένα πρόβλημα κανένα προϊόν απόλυτου μπορείτε επίσης προσχέδιο παρά έχουμε σαν θέμα νεκρή φύση έτσι έχουμε σαν θέμα την κρυφή cc ερωτήσεις ήταν αν πρέπει να είναι φωτογραφία ποια μπορεί να είναι η εικόνα από κάποιον πίνακα στην πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι ναι στη δεύτερη νιότη όχι γιατί έχουμε σαν θέμα την ακριβή φύση εντάξει κάποια προφανώς δεν σημαίνει επειδή εδώ εγώ που έκανα μια αναζήτηση για να βρω εικόνες νεκρή φύση μου Γάλλων φρούτα αυτό ήταν τυχαίο θα βρείτε άπειρες εικόνες τώρα βρείτε εικόνες δεν είναι πρόβλημα το πρόβλημα είναι ποια θα διαλέξετε απλά θέλω ακόμη νομίζει κάποιος ότι εγώ θέλω οπωσδήποτε κάτι με φρούτα έτσι ναι ότι θέλει φυσικά απαγορεύεται δεν απαγορεύεται όχι αφετέρου η νίκη είναι δική σας φωτογραφία κανένα πρόβλημα επίσης δεν ξέρω θα μπορούσατε να κάνετε και αυτό απλά δεν ξερω εάν πόσοι από εσάς θα το θέλατε και πόσοι από σας ξέρετε και πώς θα το κάνετε έτσι δηλαδή θέλω να πω θα μπορούσε κάποιος πριν αφού πάρει ένα εικόνα ας πούμε αυτήν εδώ που ανήκει εγώ θα μπορούσε αυτή η εικόνα αντί να ανοίξω μέσα ας πούμε από τον σε φωτό σοκ να τις εφαρμόσετε φίλτρα μπορούμε και μετά να την κόψω δηλαδή αν εγώ μου αρέσει θέλω να χρησιμοποιήσω το αντικείμενο μπορεί σε μια εικόνα αλλά δεν μου κάνει πραγματικά φυσικά και μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε φίλτρο αλλά στα χρώματα και μετά να το κόψετε εννοείται ότι μπορείτε τάξη είπε αυτά μπορείτε να τα κάνετε τον πόνο περιορισμός σας βάζω ουσιαστικά είναι αυτό ότι έχει σαν θέμα την κρυφή στην portal δεν έχετε άλλο περιορισμό και είμαστε εντάξει σε ένα