Παραμύθι ν’ αρχινήσει - Στης ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ τη μαγική χώρα (ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, 2020)
: Ποια είναι η πιο σοβαρή κατάσταση του δημοσίου του΄΄ΟΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Είναι η αγαπημένη της γιοτή και κάθε χρόνο ανυπομονούν να γεμίσουν τον τόπο λαμπάκι και στολίδια. Κάθε αγγελάκι έχει τα δικά της στολίδια, τα φυλάει και τα φροντίζει όλο το χρόνο για να τα βάλει στον αγάλωτο και πανέμορφο τέντρο που υπάρχει στη χώρα της Ιηβούπολης. Όλα τα αγγελάκια σηκώθηκαν αμέσως, πήραν τα στολίδια τους και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν. Τα πράγματα όμως δεν κλείσαν ήσυχα και όμορφα, φώναζαν μάλλον, γιατί όλα ήθελα να φαίνονται μόνο τα δικά τους στολίδια. Σαχνικά το όμορφο τέντρο δάκρυσε που έβγαινε τα αγγελάκια να μαλώνουν και τα κλαδιά του έπεσαν στο χώμα. Τότε τα αγγελάκια κατάλαβα πως αυτά ειθύνονται για το κατό που είχε πάθει το τέντρο και έπρεπε να κάνουν χάρη γιατί ήταν παραλονίγμες του γένου. Σκέφτηκα πως μόνο η νεαρά η καλοζέ θα μπορούσε να τους βοηθήσει που ήταν μεγάλη και σοφή. Τώρα το ροζέ το δέντρο έγινε στα πλαυιά του. Λοιπόν μικρά όμορφα, ξέρω τι έγινε, το δέντρο σας τον απολύθηκε, ξέρω όλους ότι εσείς το αγαπάτε γιατί όλο το χρόνο θα στελίζεται, θα τροτίζεται, θα γυαλίζεται και θα προσέχεται για να είναι έτοιμο και τις μέρες να τους πηγαίνουν. Γιατί το δέντρο ξέρει να αγαπάει κι αυτό τα στολίδια του και κάθε βράδυ γυρνάει γύρω γύρω για να φανούν όλα και να χωρούν. Γι' αυτό τώρα που μαλώνατε στεναχωρήθηκε πολύ και έριξε τα κλαδιά του. Τώρα πρέπει να δείξετε πως το αγαπάτε και πως δεν σκέφτεστε εγωιστικά. Σκεφτείτε καλά το λάθος που κάνετε μικρά μου αγγελάκια. Τα αγγελάκια άκουσαν στεναχωρημένα την Εράιδα Ροζέ. Σκέφτηκαν και κατάλαβαν το λάθος τους και αποφάσισαν να λειτουργήσουν σαν ομάδω. Ο ένας για τον άλλο, γιατί έτσι έχουν μάθει. Αγάλιασαν τον δέντρο και είπαν τη μαγική λέξη που διορθώνει τα πάντα. Συγγνώμη! Το δέντρο σήκωσε τα κλαδιά του και έγινε πάλι όμορφο και ψηλό. Τραγούδια και γέλια ήχουσαν αυτή τη φορά και ένα σύννεφο νεραειδόσχονης έπεσε πάνω στην πολιτεία και έγινε ακόμη πιο όμορφο. Τα αγγελάκια έμαθαν πως η νεραειδόσχονη της αγάπης έκανε την πολιτεία τους τόσο όμορφη και φωτεινή. Ήταν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα. Έτσι, έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Σαν νεράειδες με ανοιχτά πτερά, χαμογέλα δικά μια μεγάλη αγκαλιά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια γυλάται σκοτεινές, μοναδικές στιγμές να ζει πέτος δυσκοπές. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά. Σαν γελάκια στέλνουμε δυο φιλιά, ευχές και ζεστασιά να'ναι όλα γιορτιντά.