Χαλκιάδες Άρτας (ARTA WebTV, 2023)
: Μουσική Μουσική Βρισκόμαστε στις Χαλκιάδες. Οι Χαλκιάδες αποτελεί ένα χωριό του δήμου Αρτέων. Απέχει από την Άρτα περίπου 4 χιλιόμετρα και ο δικός συνδέεται με την Άρτα με την εθνική οδό Αντιρίου-Αννίνων. Εξυπηρετείται από την αστική γραμμή του κτέλ Άρτα Σκομπότη Φιλοθέης και με την τελευταία απογραφή βρισκόμαστε στις Άρτα. Και με την τελευταία απογραφή ο κληθισμός της Χαλκιάδες ανέρχεται περίπου στους 1287 κατοίκους. Με το σχέδιο Καποδίστρια οι Χαλκιάδες ήταν έδρα του δήμου Φιλοθέης ένας δήμος που αποτελούνταν από έξι χωριά. Το δημορυχείο βρισκόταν στις Χαλκιάδες όπου βρίσκεται ακόμη απλώς τώρα έχει διαμορφωθεί σαν κεπ για την εξυπρέτηση των κατοίκων. Στις Χαλκιάδες βρίσκεται ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης μια μεταβυζαντινή εκκλησία η οποία ιδρύθηκε το 1777. Επίσης διαθέτουμε και άλλα δύο εκκλησάκια αυτό του Αγίου Νεκταρίου και της Αγίας Κεριακής. Οι Χαλκιάδες αποτελούν κεφαλοχώροι για τον ομό Άρτα διότι διαθέτουν πέντε σχολεία τον παιδικό σταθμό, τον υπιαγωγείο τον δημοτικό σχολείο, τον γυμνάσιο και τον μουσικό γυμνάσιο Άρτας. Στο χωριό μας έχουμε δύο θλητικές ομάδες την ποδοσφαιρική αλλά και την πασκεντική ομάδα του Αοφιλοθέης. Η ποδοσφαιρική ομάδα αγωνίζεται στο δημοτικό γήπεδο Φιλοθέης που είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Άρτα. Τρεις χρονιές από το 2010 έως το 2013 αγωνιζόταν και στο πρωτάθλημα της ΔΕΛΤΑ Εθνικής όπου και πρωταγωνιστούσε. Στο χωριό μας έχουμε την τιμή να έχουμε και τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλοθέης ο οποίος οπρατίζεται από νέα παιδιά γεμάτο όρεξη και με τις διάφορες συγκδυλώσεις που κάνουνε τόσο πολιτιστικές όσο και χορευτικές αναβιώνουν και κρατούν ζωντανά τα ήθη και τα ήθημα του τόπου μας το οποίο έχουμε τόσο ανάγκη. Επίσης απέντε από την εκκλησία του χωριού μας βρίσκεται το κοινωνικό ιατρίο το οποίο επισκέπτεται ο αγροτικός ιατρός τόσο για τη συνταγωγράφηση των φαρμάκων όσο και για την εξέδραση των ασθενών. Έχουμε το μνημείο μας αλλά και την υπηρεσία βοήθεια στη σπίτι το έργο της οποίας είναι πολύτιμο. Επίσης έχουμε ένα απολυτλές ξενοδοχείο στην περιοχή μας το οποίο προσελκύει αρκετό κόσμο κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Οι κάτοικοι του χωριού μία από τις κύριες ασχολείς τους είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων όσο και κοινωντροφικών. Αγροτικών προϊόντων ακτινηδίων και συσπεριοειδών όπως πορτοκάλια και μανταρίνια. Τα προϊόντα τα οποία διανέουμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Στο χωριό μας έχουν γίνει αρκετά έργα την τελευταία περίοδο όπως αυτό τη σύνδρευσης με καινούργιους αγωγούς νερού, της αποχέντευσης και την απομάκρυση των λιμάτων από τις κατοικημένες περιοχές. Μεγάλο έργο είναι και ασφαλτόστροφος αγροτικών δρόμων που εξυπηρετεί τους αγρότες αλλά και τους καταλήκους της περιοχής αλλά και τους εμπόρους που έρχονται για να αγοράσουν τα προϊόντα μας. Επίσης σημαντικό έργο ήταν και η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικό Σχολείου Χαλιάδων με νέα κουφώματα και αλουμίνια αλλά και με καινούργια τλία θερμότητας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά με τον νέο τάπητα ελαστικό που θα τοποθετηθεί άμεσα. Άλλο ένα έργο σημαντικό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ο ξεχρονισμός και εξοικονόμησης νερού από το ΤΟΕΒ ζώνης αράχθου περίπου 800 μέτρων. Όπως και η μελέτη που έχει ολοκληρωθεί για τον κυκλικό κόμμα που θα γίνει στην Εθνική Οδό για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων. Με το Δήμαρτέων έχουμε άψογη συνεργασία και ό,τι ζητήματα έχουν αιτηθεί έχουν επιλυθεί άμεσα. Όπως και με το Δήμαρτέων του κ. Χρήστο Τσιρογιάννη. [♪ Μουσική πρωινήמου Α.Τ.Η.Κ.ΟΙΣΤΟΥΝΑΤΗΣΕΝΑΜΑΤΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣ