When Artificial Intelligence meets the Earth | James Bridle | TEDxPatras (TEDx Patras, 2020)
: [♪ Μουσική快 Ευχαριστώ για την παρουσία σας, θα κάνω το άλλο αυτό στον αγγλικό. Ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ και να είστε μέρος σήμερα. Είμαι εγγραφός και άνθρωπος. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ με την τεχνολογία, κυρίως για να σκέφτομαι για το επίπεδο του στις ζωές μας, της κοινωνίας μας, της πολιτικής μας. Έχω ζήσει στην Ελλάδα για πέντε χρόνια και ένας από τους αποτέλεσμους είναι ότι σήμερα πιστεύω πολύ περισσότερα για τις επίπεδες της τεχνολογίας στο περιβάλλον μας και στον πλανήτη. Θα μιλήσω για κάποια από αυτές τις πράγματα τώρα. Ένας από τις τεχνολογίες που έχω εμπνευστηθεί για λίγο είναι η αρχιολογία. Για εμένα είναι εμπνευσμένος από όπου προσπαθούμε να πάμε με τις τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε πράγματα που είναι περισσότερα, περισσότερα δύσκολα, αλλά επίσης περισσότερα εξωτερικά από εμάς. Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον για το γεγονός ότι ως κοινωνία σήμερα θεωρούμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία που θα μας, αν συνεχίσει, αυτοκίνδυνε. Αυτό είναι το πώς πολλοί έχουν αντιμετωπιστεί στις παρουσιακές διαβάσεις και παραδείγματα και παραδείγματα της αυτοκίνδυνης ενδιαφέροντας. Αυτό είναι το πώς δημιουργούμε, βασικά. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα, η Google DeepMind, το γεγονός παιχνίδι του Go, από πριν χρόνια, ενάντια στον κορυαϊκό γεγονός, ο Λις Σεδόλ, που ήταν το πρώτο φοράγμα που μια αυτοκίνδυνη ενδιαφέροντα έπαιξε έναν γεγονός παιχνίδι, σε αυτό το πανεπιστωτικό, εμπνευσμένο παιχνίδι. Ήταν πραγματικά ενδιαφέροντα να παρακολουθεί αυτό το παιχνίδι, γιατί για εμένα υπήρχαν όλες τις διαδικασίες σχετικά με το πώς δημιουργούμε την τεχνολογία. Και κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα έγιναν μέσα σε αυτό το παιχνίδι. Περισσότερα, δημιουργεί να είναι περισσότερο δύσκολο να πείτε την διαφορετικότητα σχετικά με τις αυτοκίνδυνες και τους ανθρώπους. Οι δύσκολες αυτοκίνδυνται. Πριν παιχνίδισε η Λύσσα Δολ, η Αλφαγό, με το όνομα του Μάστα, παιχνίδισε εκατομμύρια παιχνίδια σχετικά με τους ανθρώπους, για να γνωρίζουν τις δύσκολες τους, για να γνωρίζουν πώς να τους σκοτώσουν, μέχρι να εξελίξει πάνω από παιχνίδια σχετικά με τους ανθρώπους, μέχρι να είναι αρκετά καλό για να παιχνίδια σχετικά με τους ανθρώπους, και να εξελίξουν σε ένα σύστημα που είναι πραγματικά ασφαλής από τους ανθρώπους, που είναι όπου είμαστε σήμερα. Ήταν έναν εξαιρετικό στιγμό στην Λύσσα Δολ, όταν η Αλφαγό παίχτησε έναν πρόγραμμα. Οι πρώτοι δύο παιχνίδια σε αυτήν την πέντε παιχνίδια σειρά, είχαν πάνω σε σύνολο, αλλά στην τρίτη παιχνίδια η Αλφαγό παίχτησε έναν πρόγραμμα, το οποίο αρχικά οι επικοινωνικοί και όλοι που παίχτησαν, πιστεύαν ότι ήταν έναν πρόγραμμα. Ήταν κάτι τόσο μοναδικό, τόσο ανεβάλλειο πριν, ότι ήταν σαν, «Καλώς, το παιχνίδι έχει κάνει κάποια μοναδική εφαρμογή». Ήταν μόνο 10-15 παιχνίδια αργότερα που ξεκίνησαν να βλέπουν ότι δεν ήταν έναν πρόγραμμα. Αυτό ήταν έναν πρόγραμμα που τώρα γνωρίζεται ως το «Γόδο» πρόγραμμα στην Λύσσα Δολ, γιατί ήταν τόσο εξαιρετικό, τόσο δύσκολο, το οποίο έκανε το παρελθόν του παιχνίδι. Ήταν έναν πρόγραμμα που τώρα γνωρίζεται ως το «Γόδο» πρόγραμμα στην Λύσσα Δολ. Αυτό που είναι τόσο ενδιαφέρον για εμένα, και αυτός είναι το σημαντικό πρόγραμμα, δεν είναι μόνο ότι η μηχανή έκανε ένα πρόγραμμα που ήταν τόσο εξαιρετικό, ότι ήταν μόνο ότι η μηχανή έκανε ένα πρόγραμμα που ήταν τόσο εξαιρετικό, ότι ήταν μόνο ότι η μηχανή έκανε ένα πρόγραμμα που ήταν τόσο εξαιρετικό, ότι ήταν μόνο ότι η μηχανή έκανε ένα πρόγραμμα που ήταν τόσο εξαιρετικό, που είναι τόσο δύσκολα, ότι η ανθρώπινη μυαλότητα δεν μπορεί να γίνει πραγματικά γύρω. Και ότι δεν θα γνωρίζουμε τι σχετικότητα έγινε σε να παίξουμε αυτό το πρόγραμμα και αυτό το παιχνίδι. Και βρήκα κάτι που σύντομα βρήκα, ως κάποιος που αγαπάει τη τεχνολογία, ενδιαφέρονται, δουλεύει με αυτό όλη την ώρα, βρήκα κάτι πραγματικά σωστό σε αυτό το στιγμό. Και βρήκα ότι αφαιρέσαμε ότι έχουμε ασφαλίσει μας από αυτό το μέρος της εμπειρίας. Και σκέφτομαι τι είναι η σύγκρουσα για αυτό, από πού έρχεται αυτό, και πιο σημαντικά, πώς αυτό παίξει στον υπόλοιπο του κόσμου, στον υπόλοιπο της κοινωνίας, της πολιτικής και, όπως είπα, στον πλάνο. Γιατί οι επιχειρήσεις που κάνουμε για τη τεχνολογία, βρίσκονται εδώ, στην Ελλάδα, που είναι κάτι που θέλω να μιλήσω σήμερα. Αυτή είναι η Ιππρος. Είχα την ευκαιρία να είμαι πολλές φορές αυτό το χρόνο. Ήρθα για πρώτη φορά, ακόμα και το τέλος του χρόνου. Πιστεύω ότι πολλοί άλλοι εδώ έχουν πηγαίνει στην Ιππρος. Έχουν πηγαίνει σε αυτό το μέρος του κόσμου, στο νότσο της Ελλάδας, και θα συμφωνούσαν με εμένα ότι είναι ένας από τους πιο όμορφους μέρους του κόσμου. Ας ο Amazon βγάλει τη γραμ dopamine. хотелехα να μιλήσω στο κ darmo και οι φράγκες στο νησί απάντησαν. Ήταν η πιο ευγενική στιγμή της ασφαλής όμορφης που μπορούσατε να φανταστείτε. Και μετά πήγα στον δρόμο πίσω, και βρήκα αυτά τα πράγματα. Παίρνω στους δρόμους στο νησί, και βρήκα αυτά τα στεκά, που είχαν δημιουργηθεί στον βροχό, με μικρά πλαστικά στάγια, και γραμμές και αριθμίες, χαρακτηρίζοντας σαν αυτά. Αυτά είναι τα πράγματα που οι φίλοι μου στον Ιππρος έχουν δημιουργηθεί στο νησί. Αυτά είναι τα στάγια μιας μεγαλύτερης στάγιας, που δέχεται για χιλιάδες και χιλιάδες χιλιόμετρας πάνω στον Ιππρος, πάνω στη νότου αριστερική Ελλάδα, πάνω στον ευρωπαϊκό νησί και πάνω στον βροχό. Αυτά είναι στάγια μιας σεσματικής εξελίξευσης προγράμματος να προσπαθήσει και να βρει εξελίξευσης προγράμματος για λαχανικές εξελίξευσεις. Αν δεν γνωρίζετε για αυτό το πρόγραμμα, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι ορισμός τρίτου της Ελλάδας έχει δημιουργηθεί για αγορά για λαχανικές εξελίξευσεις για να δείξει αν μπορούν να εξελίξουν λαχανικές εξελίξευσεις από αυτό. Και αυτό που έχουν κάνει είναι ότι έχουν δημιουργηθεί ένα τελείως κλειδί πάνω στον χώρο για να εξελίξουν λαχανικές εξελίξευσεις για να δείξουν και να βρουν τι υπάρχει εκεί. Αυτό που βλέπουμε στον χώρο είναι αυτό. Και κάθε σημείο στις οποίες το κλειδί πετύχνει, δέχνουν ένα 20 μέτρα χώρο, βάζουν εξελίξευσεις στον χώρο και το βάζουν έτσι, το οποίο δημιουργεί τις εξελίξευσεις ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ραδάρι για να δείξουν τι υπάρχει εκεί. Στην Υπηροσκέντρα μόνο, κοβούν 4.000 χιλιόμετρα. Κάθε 1.000 χιλιόμετρα από αυτό συμβεί να δείξουν 11.000 χώρες όπως αυτά. Αυτά είναι πάνω από 10.000 εξελίξευσεις. Αυτή είναι μόνο η εξελίξευση. Αυτή είναι μόνο το πράγμα που κάνουν πριν έρχονται να βγουν και να ανοίξουν, να φέρνουν μεγαλύτερα μηχανήματα και να δείξουν λαχανικές εξελίξευσεις. Και τι πρέπει να κάνει αυτό με το AI? Γιατί το κάνει. Υπηροσκέντρα. Και το βλέπω όταν περνάω στους δρόμους, το οποίο ήταν πολύ μικρό αίσθημα. Υπηροσκέντρα. Η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το Υπηροσκέντρα είναι η Repsol, η μεγαλύτερη εταιρεία ενεργίας. Και το βλέπω ότι έχουν ένα 10-χρονικό πρόγραμμα με το IBM. Έχουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα με το Google για να εξελίξουν πολύ εξελίξευση εξελίξευση. Υπηροσκέντρα. Υπηροσκέντρα. Υπηροσκέντρα. Υπηροσκέντρα. Υπηροσκέντρα. Αυτή είναι η αρχική εταιρεία. Είναι σαν τα σκοτεινά σύνορα για έναν εξελίξευση ενεργία που μεταφέρει μέσα στον κόσμο, σε αυτόν τον τρόπο. Είναι κάποιος που χωρίζει πολλά χρόνια για να δοκιμάσει τι είναι η τεχνολογία για να μπορούμε να το κατανοηθούμε καλύτερα και να πιστεύουμε καλύτερα. Είναι ένα πολύ δύσκολο στιγμό. Είναι δυστυχισμένο, γιατί πραγματικά όλοι έχουμε γνωρίσει ότι υπάρχουν ελπίδες ελπίδες στην Ελλάδα για χιλιάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια. Ο Χαροδίτος έκανε το 400 μ.Χ. για τις ελπίδες ελπίδες στην Ζάκυνθο, που μπορείτε να επισκεφτείτε σήμερα. Είναι εκεί που ο ελπίδας φανταστεί φυσικά από κάτω στον βαθύ. Επίσης, χρησιμοποιούσαν να το καταφέρουν στους βότους για να τους κάνουν ελπίδες. Αυτό είναι σχετικά με αυτό το νησί, κάτω από το χωριό του Δράγκοψα, στην Ιππιδούση. Και όταν έρθαμε στο κομμάτι, σε αυτήν την διάρκεια της νησιάς, υπέροχα υπέροχα υπέροχα φύση. Όπως ένα πιπέρι. Ήταν πραγματικά γρήγορο. Υπέροχα ότι κάτι πέθανε, αλλά αυτό είναι πραγματικά ένα φυσικό ελπίδες. Υπάρχουν πολλές μέρες όπου υπάρχει αρκετά τέτοια τέτοια πράγματα πίσω στον χώρο, να δουλεύει για να μπορείς ακόμα και να το αισθάνεσαι χωρίς να κάνεις εξελίξεις. Και επίσης, ακόμα και στις 1940, όταν τους Ιταλικούς εμπορίστηκαν, προσπαθούσαν να βγουν εδώ, για να πάρουν το νησί για την αγώνα. Και μπορείς να βρεις ακόμα χωρίς να βγουν στις χώρες που έχουν δημιουργηθεί στις κομμάτια που έχουν δημιουργήσει να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν στις κομμάτια. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν εδώ, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ακόμα και στις κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί, για να μπορούν να βγουν. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ.