Σύγχρονα Μοντέλα Διαχείρισης Κρίσεων & Παρουσίαση εργασιών / Μοντέλα Διαχείρισης Κρίσεων, Μοντέλο "Συμμετοχής της Κοινότητας στη διαχείριση μιας Καταστροφής/Κρίσης" Community Based Management (CBDM), Μοντέλο Ισχυρού - Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, Μοντέλο ανάλυσης κινδύνου, Μέθοδος Ανάλυσης Κινδύνου Υψηλού Επιπέδου (Μ.Α.Κ.Υ.Ε.), Μέθοδο Ανάλυσης Δυνατών και Αδύνατων Σηµείων, Ευκαιριών και Παραγόντων Κινδύνου (SWOT). - Παναγιώτου Νικόλαος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Μοντέλα Διαχείρισης Κρίσεων, Μοντέλο "Συμμετοχής της Κοινότητας στη διαχείριση μιας Καταστροφής/Κρίσης" Community Based Management (CBDM), Μοντέλο Ισχυρού - Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, Μοντέλο ανάλυσης κινδύνου, Μέθοδος Ανάλυσης Κινδύνου Υψηλού Επιπέδου (Μ.Α.Κ.Υ.Ε.), Μέθοδο Ανάλυσης Δυνατών και Αδύνατων Σηµείων, Ευκαιριών και Παραγόντων Κινδύνου (SWOT).: Το προϊόν στην Αμερική είχε αυτό το όνομα και έτσι θα το φέρναμε και εδώ, το Full Light, το σημερινό Full Light έτρεπε να δείτε τη θηκόπια. Ποιο το σημερινό? Το προϊόν που κυκλοφορεί στα ράφια σαν Full Light. Και έτρεπε να το αλλάξουμε έτσι μετά από δυο μάχη με τον Τρίνιζα γιατί είχε κατογυρώσει μονομασία στο τόπιο. Το είδε το Λόνι είχε στο τόπιο. Το 1999 στη Γαλλία αποκαλύφθηκε όλη τη φορά σε φυάση σκοαπόλα με το τίποτα φάμαχο, το οποίο λαμβαίνεται είναι το πιο δύσκολο. Το 2010 είχε υπήρξει η εκστρατεία Stop Killer Cop, κυκλοπολή, ντοκιματέρα, δεκοαλικής. Στα δικά μας το 2012 ανακοινώθηκε το αποχωριστό εργοστάζευμα την Παύρα και τη Σαλονίκη. Και έτρεψε το 2014 στη Σαλονίκη. Το 2013 έκαναν τις απολύσεις του εργαζομένου της Σαλονίκης με τη ολογία συμπλοκή. Ακούγεται η κατακλήρια της... ...για γνωστικές απολύσεις, ώστε να μην είχαν υπογράψει οι φιλούσια έξοδο. Το 2014 η Coca-Cola είναι μία από τις εταιρείες που συμπεριλαμβάνε στο σκάντο λόγους Λιξ. Βέβαια της επίσημης ιστορίας της εταιρείας δεν αναφέρεται κάτι σηκά με το γεγονός αυτό. Πέρα από μια δύσκολη οικονομική έκθεση για το 2013. Σε σχέση με την εκδίκηση των κοινωνικατοναβεβαιότητας της εταιρείας. Όλα αυτά, τα οποία έγιναν στους 20 χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα... ...τη μίωση της αγοραστικής δύναμης των καταόλουτων. Και της σημαντικής φυσικά τόσο ιστορίας της εταιρείας και από τελευταία τρία έτη. Δηλαδή όταν γινόταν... ...από όλα αυτά όσα ακούστηκαν, το κλείσιμο των εργαζιών... ...συμφάνισης και της αλήθειας, ήταν αυτά που συνέδωλαν... ...είσως πιο καθοριστικά στην... ...συμφάνιση του site, το αποδίδωμα στην κρίση... ...και ότι είναι παγκόσμια η τόση το κλείσιμο. Δεν είναι μόνο στη διαφορά που έχουν τους εργαζιών. Βέβαια δεν είναι οφείλτο απολυστικά σε αυτό... ...γιατί έχουν γίνει τώρα και διάφορα παράδειγματα... ...και δεν ήταν πιο παλιά, οπότε κι αυτός... ...σ' έκανε στο να μη οφείλτο... ...να μη έρθουν οι πολίτες της κόμμακας. Της είχαμε τα λεπτά στοιχεία, το 4ο, 3ο του... ...τι είχαν σαν να είχαν μειώθει και ο 8%... ...και όπως είπαμε, αυτά αποδόθηκαν στην κρίση... ...στην αύξηση του υπηριασμού, στην επιβολή μαζικών φόρων... ...και σε αντίσιαβάση τόσο σημειωριστικές... ...το 12% το οποίο θεωρήθηκε από την εταιρεία... ...το κροβάζω σαν κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό... ...δηλαδή η πολιτική της εταιρείας ήταν ότι δεν μειώθηκε... ...δεν μειώθηκε κανείς για καθόλου λόγο... ...περάθηκε γενικότερη η κρίση. Δεν φταίει κάτι στο όπλο. Άμιση, δηλαδή. Άμιση του γεγονότος. Ακόμα σαν στην εταιρεία έκθεση που είναι το... ...αυτό που δίνει στους μετόδιους... ...και στον οικονομικό τύπο που είναι ανοιχτό κύμα. Επίσης η Coca-Cola δεν είναι μόνο το προϊόν με αυτή την... ...εκκλημία είναι πάρα πολλά περιόδια και το μεγάλο ενδιαφέρον... ...τις εταιρείας και το άνοιγμα πλέον είναι στη διάθεση νερού... ...εμφιαλωμένου νερού. Εκεί κοντάρει ο Θεός στο μέλλον. Ένας τρόπος να αντιμετωπίσω την κρίση ήταν... ...ο επανασχεδιασμός του προσωπικού με θελουσία έξοδο... ...την οποία και προέβανε και στις αντέξεις του... ...και ο διευθύντης των διευθυντήσεων σχέσεων... ...ότι η κίνηση αυτή θα γίνεται αποκλεισικά και μόνο... ...για να εγκασφαλισθεί η διωσιμότητα των τεσσάρων... ...αναστασίων που υπάρχουν στην Ελλάδα καθώς η κρίση... ...άλλη εις την επιβολισμική με μία σχολή σαν 1%... ...δηλαδή αποδίδουν και την απόλυση στη γενικότερη οικονομική κρίση... ...εις αυτήν την περίπτωση. Να ρωτήσω κάτι για τη κρίση που είπατε. Αυτό που μου λέει η εταιρεία είναι ότι οι άτομα που θα απολύονταν... ...και αποβολήθηκαν θα έπαιρναν ένα υψηλό ποσό αποζημίωσης... ...περσόδο από την πτυχοδικιότητα... ...και μάλιστα περισσότερα θα νίκησαν όλα τις σύνδεξεις. Άρα και για την δική σας... ...και για τη δική σας αγοράξια δεν ξέρω αν η εταιρεία έχει εκδόσει κάτι... ...σαν δίδυση με αυτήν την περίπτωση από εμάς... ...για να το εξηγήσει και να διεδώσει αυτό το μήνυμα... ...ότι στην ουσία δεν φταίρει. Δεν είναι ότι τους αντέχει σε μπαράτιδα ή οτιδήποτε άλλο. Όχι πάντως. Τους έδωσε ένα πολύ κακό πόνο... ...και είναι αυτό που θέλετε. Έχουμε ένα ζωτερικό πρόβλημα της εταιρείας. Η εταιρεία από την αρχή, δύο χρόνια πριν κλείσει το εργοστάσιο... ...ξεκίνησε όλη τη διαδικασία να πείσουν τους εργαζομένους... ...να συνενέσουν, να δεχτούν, να σχεδιάζουν τη ζωή τους... ...με βάση του ευγονός ότι κλείνει το εργοστάσιο. Γι' αυτό και είναι ένα θέμα εσωτερικών δημόσιων σχέσεων της εταιρείας. Δεν έχουμε λοιπόν πολύ λίγο να βγαίνει προς τα έξω. Είναι κάτι που δεν αφορά αυτούς τους καταναλωτές, σύμφωνα με την εταιρεία, ούτε σίγουρα προσπαθεί να το λείσει έτσι... ...και να είναι καλυμμένη επάνω στις μετόπους της. Γι' αυτό και δεν βρίσκουμε ούτε στον οικονομικό τύπο αντίστοιχα δημοσιεύματα... ...για την πολιτική που ακολουθήσε. Στις αναγκυνώσεις που δίνουνε με αφορμή τα δικαστήρια που γίνονται στη συνέχεια... ...αυτό που θα θυμούν τη δικαστική διαμάχη με τους εργαζομένους... ...εδώ πια δημοσιοποιούν όλα τα κίνητρα που δίνουνε... ...δώσαν στους εργαζόμενους και αυτή τα αγνήθηκαν. Άλλος τόπος στην δημετώπιση της τύπης. Κρίσιος της τύπης. Άλλος τόπος στην δημετώπιση της κρίσιος της εταιρείας... ...θα είναι η αναφορά της εταιρείας στην οικονομία. Ειδικά για τη μονάδα του βόλου παραθέτει αναλυτικά στοιχεία... ...για το πώς έχει βοηθήσει την περιοχή από το 1986... ...ποιους νομούς καλύπτει, πόσους εργαζομένους απασχολεί... ...ότι προτιθέλατε πρώτα σύλλεες από τις δύο περιοχές... ...και ότι συμβάλλει πάρα πολύ σημαντικά στην τοπική οικονομία... ...θέλατες κάπως να φτιάξει την εικόνα της εταιρείας... ...και που εργαζόμε στους ίδιους, ώστε σε μια ενταχόμενη... ...εθελούσια έξοδο που θα ζητούνταν... ...νανέβει πιο θετικό κλίμα, αλλά και προς την κοινωνία που τους ενδιέφερε... ...προσοχή να μην υπηρεχάνε όλα αυτά που έγιναν στην Θεσσαλονέκη κυρίως. Τώρα μου στέλνει πολύ το μέλλες να πω αναλυτικά... Είναι τα στοιχεία που δίνουν στη σελίδα τους... ...για να απαντήσουν στο ειγονός ότι σίγουρα δεν παράγονται... ...στο εξωτερικό τα προϊόντα που διεθέτουν στην Αρινάκη. Και αναφέρει πως ο Ροβάκινος να βγουν τα κουτιά... ...όλα αυτά τα παίρνουν από τους τοπικούς παραγωγούς τους... ...και ενισχύουν την τοπική οικονομία γενικότερα. Ακόμα και για τη συσκευασία ό,τι φάει το δυτικό κόλλα... ...και ο κύριος Ιωάνν ο οποίος είναι διεθυπτής Μάρτυνγκ και Ιωαννία... ...ό,τι ακόμα και το Γιαλίδα παρασκευάζεται από τη χώρα μας... ...και ότι συμσφέρει γενικότερα στην οικονομία της κόλλας. Επίσης κάνει λόγο στο πώς η Coca-Cola βρεπιώνει συνέχεια... ...πραγματική και αφορετική διαδικασία της... ...και το πώς χρησιμοποιεί καλύτερα δυνατότητες της... ...χρησιμοποιώντας και το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο υπάρχει καλύτερα... ...και ό,τι μπορεί να εξοπίσει από έλληνας παραγωγούς... ...και από τοπικά προϊόντα, το είπαμε και πριν. Και γενικότερα όλες οι νέες εξοπίες κάνει είναι στο να δείξει το καλό της πρόσωπο... ...προς την κοινωνία και κυρίως παρθέτως παραδείγματα... ...πος την εμίση της τοπικής ανοικονομίας. Αναφέρει την επένδυση που θα κάνει στο Αίγιο... ...γιατί όπως έδεικε η Βουλία πλέον έχει και την παραγωγή νερού... ...και είναι ένα αεθιάδρος νερού. Θέλω να πεις κάτι. Πάνω σε αυτό ότι διλαμβάνω όταν δείξω το τόπο στις συμπεράσματα... ...με εις όλας σας. Πολαμβάνω όταν θα το καν λάθουμε ξανά. Είναι μια εταιρεία πολυεθνική που έχει πάρα πολύ μεγάλη επιδεία... ...στην διαχείριση αυτού του προβλήματος αυτού. Δηλαδή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε να κλείνουμε εργοστάσια... ...και να έχουμε τους εργαζόμενους απέναντι. Γι' αυτό ήμουν πολύ η τεχνική που απολύθησαν οι επικοινωνιακοί... ...δηλαδή οι ασοδοί, ένα θέο του κράτους, δεν θέλαμε ήδη να το δώσουμε συνέχεια... ...παρά μόνο μέσω της δικαστικής οδού προφανώς ήταν μια οδόση... ...για οποία την απολύθησαν με επιτυχία σε άλλες χώρες. Συνοψίδοντας λοιπόν πώς αντιμετώπισε γενικότερα την αντίδραση του κόσμου... ...έκανε δράσεις στο πλαίσιο κίνδυνη της εθνής να χορηγώσεις σε διάφορα events. Αντιδρά μόνο με ανακοινώσεις και προμερικές πανταχωρήσεις στον τύπο. Πάρα πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Επιλέει την δικαστική οδό για τις διαφορές που τυχόν είχανε και με τους εργαζομένους... ...αλλά και νόσους κάνανε βουρκοτάζ και διάφορες θύμεσες για την εταιρεία. Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Στο ίδιο περίπτωχο που διακοινήθηκε η διάθεση των οικονομικών τύπων... ...δώσανε και τα στοιχεία ότι πρέπει με τα πάντα για να λυθεί το θέμα με συνέντεση με τους εργαζομένους... ...να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όπου να τους προσφέρουν βορειάν την κυριότητα των αυτοκινήτων η ιδιοκτησίας τους... ...τους έδιναν τα φορτηγάν προκειμένου να συνεργαστούν όσον εξάγεται η διανομή στη διακίνησή τους. Αυτά τα φορτηγάν ήταν η ιδιοκτησία στις σχολακώρια. Ναι, και τους τα έδιναν. Ήταν μία από τις λύσεις. Πάτατα και τουλάχιστα σαν ιδιώτες όμως. Από τη Μονάλο Μπέκλιν εδώ πέρα. Να τους προσφέρει ασφάλιση εργασίας μέσα από τριετές ή πεντερτές συμβόλου μέχρι να αναλάβει να καλύψει οικονομικά και όλες τις νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλες οι κοτάσεις απορρίφθηκαν χωρίς καμία ιδιολογία από το Σωματείο των Εμποζωμένων και το συνεχαλιστικό τους όργανο... ...οι οποίοι επέλεξαν την εγώ της δυσφύνησης και της υκοφάνισης της εταιρείας. Και γενικότερα προσπάθησε να αυτές τις πολύ συνδελεισμένες και συγκεκριμένες κοινήσεις να το αφήσει να ετοιμαθεί ο κοράβος. Το προσπάθησα πολύ χαμηλά πάντως. Δεν το δώσαμε. Δεν προσωπίσαμε το θέμα. Δεν δώσαμε τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικές αντιδικίες με ελευθερωμένους, γιατί με ελευθερωμένους της εταιρείας, με προσώπους της εταιρείας μάλλον. Παρ' ό,τι έγινε προσπάθεια, έτσι μάθαμε εμείς στα ομόματα των υπευθύνων επικοινωνίας και μάλλον θα μάθαμε ότι χάσαμε για τη διάρκεια της πρώτης φάσης των εκταστηρίων. Δεν ξέρω ότι δεν το αντιμετώπισαν με επιτυχία. Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέση. Δεν βρήκαμε άλλα μουσιά. Πάντως, επειδή ήξερα εγώ που σ' απολύθηκα από την Κοραχόλα, ο οποίος δεν είχε την πικρία της απόλυσης, αλλά είχε καταλάβει ότι είχε πάρει ένα πολύ καλό βόνος φεύγοντας και ήταν ευχαριστημένος ως πρώην εργαζόμενος. Δεν έγιναν μπροστά μία μέρα στην άλλη. Και η εταιρεία θα πάρει πάρα πολύ χρόνο να πλησιάζει τους ευαζομένους, να συμμιλά μαζί τους, να προσπαθούν να βρουν μία ευκαιρία. Πολύ ωραία. Εδώ έχουμε και τα κίνητρα πλήγωση. Να είναι στις δυόμισε χρόνια. Δεν ξέρω. Πάρα πάρα έχετε πει και εσείς τα αγώνα που τους δίναμε. Είναι αξίζειο όμως να το πούμε, γιατί είναι κομμάτι. Αυτό έχω διαχειρίσει με την κρίση εσωτερικά. Μπορεί να μην έχει σχέση με τα μίτια, αλλά αυτό είναι έτσι και έτσι μια εσωτερική κρίση. Ήταν μισθή δυόμιση χρόνια με απλή προσοχή για 4 χρόνια. Η ετροαφαρμικική παίδευση έβγαινε για δυόμιση χρόνια και δορειάμε 20 χρόνια τα παιδιά για ένα έτος. Δηλαδή τι είναι το μισθή δυόμιση χρόνια με απλή προσοχή για 4 χρόνια. Ανάλογα με την προϋπερρυσία τους. Οι πιο παλιοί θα παίρνανε μεγαλύτερη αποζημίευση και η κοινότητα, η οποία το φωσό εισοδοσιακεί από μισθή δυόμιση χρονιά να έρθει δυόμιση. Δεν είναι όμως η σωτερική διαχείριση, είναι και αυτό μέρος της διαχείρισης, γιατί είναι κάτι με τη στρατηγική, με ενέργειες που κάνει. Δεν αφορά σε πρέσ' από την επικοινωνία, αλλά την αφορά στον κόσμο που δεν θα επικοινωνήσει αυτήν την στρατηγική, αυτήν την πολιτικία στον κόσμο. Οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές, δηλαδή όταν κάναμε αυτές τις συγκεντρώσεις με τους εργαζομένους στον χώλο, ήταν με ανοιχτές πόρτες, δηλαδή ήταν τα μέσα, γι' αυτό και υπήρχε η κάλυψη εκτενής από τα ντοπικά μέσα της Μαγνησίας. Γι' αυτό και έχουμε δει αυτές τις πληροφορίες. Αυτό χρησιμοποιείται για το καντιό στο ΥΡΕΧΗ που είχαν αποτύχει, όμως άλλες ακόμα στην Δικαστηριόν, πάλι τον Άγουστο. Οι δύο, ο Κίρτς Ιωάνν και ο Κίρτς Ιωάνν, αφού οι δύο θεωρήθηκαν ότι απέτυχαν να διαχειριστούν το κομμάτι της αντικοινωνίας λόγω της λύτας της δικαστικής. Αυτά, φυσικά. Πηγαίνεις. Ωραία. Τώρα, στις ενοψίστατες, ίσως θα έπρεπε να πούμε ότι η πολική ήταν πολύ χαμηλό προφίλ, τελτεία τύπου, δικαστικά, το τονίσανε το πόσο συμβάλλει διδικό τρατσιτοπική οικονομία η εταιρεία, μόνο στους εργαζομένους, ο τοσότητες και μετά τα αφήνουμε στον χρόνο για να μάθουμε το πάντως. Είναι τα βασικά. Καλή τα εργαζόν να συμπληρώσω. Το ένα κομμάτι είναι αυτό που είπαμε στην αρχή, στο χρονικό που φαινόταν ότι η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στη διχείριση αντίστοιχων θεμάτων. Και μάλιστα πριν το πρόβλημα του χλεισίματος εργοστασίων εμφανίστηκε στην Ελλάδα, στην Ισπανία έκλεισαν 4 από τα 11 εργοστάσια, προκαλώντας και εκεί αντίστοιχα κύματα να αντιδράσουν, ενώ το μπουκοτάζ δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Με αντίον των προϊόνων υποστηρίζονται στην Ισπανία έφερε αποτέλεσμα 50% μίος της κατανάλωσης. Βλέπετε, λοιπόν, ότι πρόκειται για λισηδιωτές αντιδράσεις στο επαναλαμβάνοντα από χώρα σε χώρα και γι' αυτό είναι προβλέψημες με την εταιρεία. Δηλαδή δεν συναντάει κάτι που δεν το περιμένει. Στη Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι μια πόλη που έχει νοπές τις μνήμες από τη συγκριτόχη στην ανεργία, από τη μεταφορά άμυση πολυεθνικής, και στη Λιποντιγεία το 1996 στην Πολωνία που έφυγε στις συνακομιεκτές πάρα πολλούς εργαζόμενους τεθυμένους και σε συνδυασμό με την κρίση συνακάνεται το φαινόμενο της αποβιομηχανοποίησης στην περιοχή μας και της σύνθεσης καθώς ισχυρές βιομηχανίες οδηγήθηκαν στο κλίσιμο ή μεταφέρθηκαν στη βουλτερία. Δηλαδή όλος αυτός ο πανικός που δημιουργείται είναι και το γελικότερο κλίμα, όχι μόνο οι περίπτωσεις του κομματογωγένου. Απλά από αυτή τη συζήτηση δεν πάρει καθόλου το εργοστάσιο της Λιποντιστής που το είχε πάρει τέτοιο εργοστάσιο, που ήταν εκεί στο Φίνηκα. Αυτό ήδη δεν αναφέρετε στο όνομα. Τέλος πάντων, τώρα είναι άλλη κομμάτια άλλο. Το εργοστάσιο του κίνου έχει λιγότερο συνταζωμένος, όπως και τη ζήτηση μετά. Την ζήτηση και αντίστοιχη πολιτική απορρώπηση. Ναι, γιατί ήταν δεξιτελέχη υψηλής εξητήκευσης. Τι δικαίει να ξέρω, κάποιους που φύγανε αυτοί αμέσως βρήκαν σχεδόν βία. Αλλά οπωσδήποτε ήταν κρίμα γιατί εργοστάσιο της εργαζόταν ένα προϊόν που έγινε στην πυλουχή μας από τον Καλαμπόκη. Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ αρνητικό απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη. Ναι, αρχίζουμε να δούμε ένα άλλο δημόσιο διάστημα. Να εντυπωσέπτουμε όλοι αυτό το δημόσιο διάστημα, δεν αναφέροντας τα δύο παραδείγματα, τα οποία είναι επιτυχημένη μετάβαση σχετικά με τη μια στην άλλη δημόσια. Το παράδειγμα είναι ότι αυτά τα στοιχεία που σας διάφερα, τα βρήκα από το δημόσιο διάστημα. Ναι, υπάρχει δημόσιο διάστημα σε όλα αυτά τα πράγματα. Ναι, υπάρχει δημόσιο διάστημα σε όλα αυτά τα πράγματα. Και μεγάλο δημόσιο διάστημα τεχνολογικό κέντρο που παρήγαγε εξήλειξη. Ήταν ενδιπλακή στο κέντρο. Ευχαριστούμε πολύ. Στο σχήμα περιγράφεται η αναπτυξιακή πολιτική της εταιρείας, η οποία οδήγησε στην απόλυση των ελληνικαντάδων εργαζομένων. Η επιχείρηση Coca-Cola τρία έψιλου ξεκίνησε από την Ελλάδα και περτάθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μετά το κλείσιμο των παραδογικών μεμονάδων και τη μεταφορά της έβρεσης στην Ελβετία, προχωράει ένα ακόμη βήμα, χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέντησης στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περιφέρον αύξηση της κέντροφορίας της σε διακοπή των πραστηριοτήτων, κλείσιμο κρύσιμο τοπικών επενταστάσεων με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρείας και εργαζομένων. Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την δορμοκοιανέγεια κατά τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους. Και προχωράμε στις δράσεις από το πλευράς των εργαζομένων, όπου οι εργαζόμενοι πια αντιστέκονται σε αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν, πραγματοποιώντας πολύ με τις επαγγελικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώχονται για αυτή τη δράση, καλούμε τους πολίτες να συμπαρισταθούν στον αγώνα τους με υπογραφές δηροσυστήριξης και εμπορικογραφίας, υποστήριζουν ότι οι εταιρείες και οι δύο πολυεθνικές οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους πολίτες και στους εργαζόμενους και επιβάλλονται να τους σέβονται και να σέβονται επίσης και τα δικαιώματα τους. Και έτσι έχουμε μια σειρά δράση με κλιμασικές κινητοποιήσεις και. Ξεκινώντας με τις υπογραφές δηροσυστήριξης, οι οποίες γίνονται διαδικτυακά στο ellastithesis.gr Το νούμερο που είναι το σωστό αυτή τη στιγμή, γιατί όταν το τσεκάραμε από αυτές, είχε αναφυξηθεί αυτό που βλέπετε το 2949, αυτές οι υποχρεωμένοι μέχρι στιγμής. Είναι μια ακόμη εναρχή καμπάνια στη Μουσική ακόμη και τώρα δεν μπορεί οποιος θέλει να μπει και να υπογράψει υπέρ των εργαζομένων. Υπάρχει βέβαια και βίντεο που μιλούν εργαζόμενοι για το τι έχει συμβεί και για το αν το περίμεναν και τα σχετικά. Είναι δηλαδή μια πλήρη συσβήτα, δεν πρόκειται μόνο απλά για καμπάνια υπογραφής. Μετά υπάρχει το μποικοτάζ, το οποίο το έχουνε, και οι τρεις μορφές αντίδρασης είναι ενεργία, δηλαδή δεν έχει σταματήσει κάτι. Τώρα σχετικά με το μποικοτάζ, έχουνε μοιράσει διάφορα φυλάδια, το έχουν εντάξει και στις εμβιλώσεις τους ως έθιμα προς το κοινό να κάνουν μποικοτάζ σε όλα τα προϊόντια της Κοδοκόλα, για να μέχρι να δειξεί εκ νέου ξανά δηλαδή το εργοστάσιο της Θελονίκης. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να έχει πετύχει τρομερά. Δηλαδή υπάρχει κόσμος ο οποίος πιστεύει και που στηρίζει τον αχώνα, αλλά δεν υπάρχει κάποια μαζική, κάποια μαζικό μποικοτάζ όπως θα θέλαμε οι διεργαζόμενοι να έχει γίνει. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά πάντως και εντάξει τώρα έχει περάσει με πολλούς καιρός. Σήμερα πάντως που είχαν και το στάντο των εσωτερικών μαζί με τους κοινικούς φυλακές ακόμη, είχαν την εικόνα που έδινε προηγουμένως για το μποικοτάζ και μετά υπάρχουν και οι εδειώσεις, οι οποίες πλέον, όπως είπε και η Τάνια, δεν γίνονται ανεξάρτητα όπως είχαν συγκινήσει δυναμικά. Συνήθως εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο γενικών διαμαρτυριών που γίνονται κατά κυρούς είτε σε συνιασμό με άλλες δράσεις, για παράδειγμα πως είμαι εργαζόμενη για την ελληνικός φυσός. Αυτά όσον αφορά τα παραδοσιακά. Και έχουμε και τη στήρη της πολιτικών προσώπων. Αυτά που είπε η Μάρθο είχαν να κάνουμε με την παρουσία τους στα παραδοσιακά μέσα, η οποία βέβαια δεν ήταν για τόσο πετυχημένη, διότι ο χρόνος που αφιερωνόταν, ας πούμε, στις ειδήσεις επίσης στα Καμαδανιά, ήταν πολύ περιοριστημένος σε διάφορες κινητοποίησης συνδικάτων, οπότε περισσότερο δούλεψαν πιο πετυχημένοι αποτελεσματικά με τα νέα μέσα. Το Facebook, το οποίο έχει το όνομα της σελίδας, είναι Coca-Cola Πηγεία, ενημερώνεται καθημερινά, έχει πάρα πολλά μέλη, δηλαδή πρόσφατα είχαν κινητοποίησης και δράσεις στην Αριστοτέλη, όπου βγάζουν τραπεζάκι και μαζεύουν υπογραφές και αυτοί μπορεί να πάει και να συμμετέχει, ανεβάζουν φωτογραφίες, ανεβάζουν βίντεο, ενημερώνουν για άλλες κινητοποίησης και άλλες αγώνεις, άλλους συνδικάτων, δηλαδή πολύ συχνά για τις κουργιές ανέβαζαν. Το ίδιο εξήγηκε για το Twitter με το ίδιο όνομα, Coca-Cola Πηγεία. Στο YouTube, επίσης, ανεβάζουν βιντεάκια είτε από κινητοποίησης και δράσεις, είτε βιντεάκια τα οποία έχουν στήσει οι ίδιοι οι Απεργοί, που ουσιαστικά είναι ένα μήνυμα προς το κοινό για να τους φέρουν πιο κοντά να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους. Έχουμε μένει μέχρι το τέλος. Και επίσης, επίσης, έφυγε και η Μάρθα, που είναι το έλαστη θέση τους, που και αυτό είναι αρκετά καταδοπιστικό εξήγη, ακριβώς τους λόγους της απεργίας, του βοηκοτάζ, και έχει επίσης συμφόρμα που μαζεύουν υπογραφές. Και το τελευταίο είναι ότι μπορείτε να δούμε ότι ήταν αρκετά πετυχημένη επικοινωνιακή πολιτική αυτή που ακολούθησαν και βασίστηκε κατ' εξοχήν στα social media, στα νέα μέσα. Και γενικά ο στόχος τους και όλη η πορεία του αγώνα τους έγινε γνωστός στο κοινό. Δηλαδή όλοι γνώριζαν και στην αρχή, εδώ που είπε και η Τάνα, και το βοηκοτάζ ήταν αρκετά πετυχημένο. Αυτό έγινε μετά από πόσες ημέρες. Ας δούμε λίγο και το βιντεάκι. Υποτιτλισμός Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική Μουσική