Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης- ΕΚΠΑ (Unique Minds GR, 2019)
: Υπόσχεσθαι το παιδαγωγικό δημοτικής επέλεξης και το παιδαγωγικό δημοτικής επέλεξης. Γεια σας, είμαι η Μάση Μακαλιάουπος και σήμερα θα μιλήσουμε για το παιδαγωγικό δημοτικής επέλεξης. Για να μπορέσει και αυτός να μπει στο παιδαγωγικό, μπορεί να είναι ένα από όλες τις καταψήνυσεις, χωρίς κάποιο που πλέον μάθουμε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένη, υπάρχουν έντοικα τμήματα, από τα οποία το ένα είναι το ειδική εισαγωγής, το οποίο βρίσκεται στον Βόλο και τα υπόλοιπα δέκα βρίσκονται στην Αθήνα, στη Σαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιόνινα, στο Ρέθνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στη Φλόρινα, στη Ρόδο και στον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο διαθέτει για τους φοιτητές Βιβλιοθήκη Κέντρο Πληροφόρησης, διδασκαλείο νέας ελληνικής, διδασκαλείο ξένων λασσών, πανεπιστημιακή λέσχη, στην οποία περιλαμβάνονται τα γραφεία μέρη μας και σύνθησης, το τομείο ερωγής φοιτητών και το αναγνωστήριο. Επίσης, διαθέτει υπηρεσίες διάγνωσης και πρόγνωσης και γυμναστήρια. Συγκεκριμένα, τα παιδαγωγικά τμήματα έχουν ως αποστολή να καλλιεργήσουν και να προάγουν τις παιδαγωγικές επιστήμες με την ακαδημιακή και την εφαρμοσμένη διδασκαλείο και έρευνα. Να παρέχουν στους πτυχιούχους τους τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και παιδηματική τους διαδρομή. Να συμβέλουν στην αντιμετώπωση και στην επίλυση των παιδαγωγικών προβλημάτων εν γέννη. Συγκεκριμένα, το παιδαγωγικό τμήμα στο Καποδοστριακό χρειάζεται για τη λήψη πτυχίου 49 μαθήματα. Δεν χρειάζεται πτυχιακή εργασία. Από τα 49 μαθήματα, 30 είναι υποχρεωτικά, τα 7 είναι υποχρεωτικής επιλογής ή αλλιώς κειμενόμενο και τα 12 είναι επιλογής. Αυτά τα μαθήματα περιλαμβάνονται σε 5 τομείς. Ο πρώτος τομέας είναι ο τομέας των επιστημών της αγωγής, όπου υπάρχουν 7 υποχρεωτικά και 2 κειμενόμενο. Ο δεύτερος είναι ο ειδικής παιδαγωγικής και της ηχολογίας, με 5 υποχρεωτικά και 2 κειμενόμενα. Ο τρίτος είναι των ανθρωπιστικών σπουδών, με 9 υποχρεωτικά και 1 κειμενόμενο. Ο επόμενος είναι των μαθηματικών και της πλαιοφορικής, με 5 υποχρεωτικά και 1 κειμενόμενο. Και τέλος, υπάρχει ο τομέας των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος, με 4 υποχρεωτικά και 1 κειμενόμενο. Η εκτιλήψη του πτυχίου είναι απαραίτητη η πρακτική άσκηση, η οποία χωρίζεται σε 3 μέρη. Το δεύτερο μέρος είναι το θεωρητικό, το οποίο είναι στο δεύτερο έτος, με το μάθημα μικροδιδασκαλίας, στο οποίο οι φοιτητές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και να κάνουν μικροδιδασκαλίες, δηλαδή μικρά μαθήματα, στους υπόλοιπους φοιτητές τους. Το δεύτερο μέρος είναι το να παρακολουθούν μαθήματα στο 5ο εξάμινο, δηλαδή στο 3ο έτος, μία φορά συγκεκριμένες ώρες, κάθε εβδομάδα για ένα ολόκληρο εξάμινο. Στο επόμενο εξάμινο, δηλαδή στο 6ο εξάμινο, οι φοιτητές θα πηγαίνουν πάλι για μία συγκεκριμένη μέρα, σε συγκεκριμένες ώρες, σε ένα σχολείο και θα κάνουν μαθήματα. Ποιο νοηλτικά οι ώρες θα είναι κάπου εδώ. Και το 3ο στάδιο είναι η εβδομαδία πρακτική άσκηση, η οποία γίνεται στο τελευταίο έτος και υπάρχουν οι 30 ώρες, οι οποίες είναι οι ώρες της προετοιμασίας και οι 30 ώρες, οι οποίες είναι οι ώρες της υλοποίησης, δηλαδή οι ώρες που οι φοιτητές θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα κάνουν κανονικά μας. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, για οποιαδήποτε απορία ή οποιοδήποτε σχόλιο, γράψτε μας κάτι στο σχολείο και θα σας απαντήσουμε στον εαυτό μας με συντομότερα.