Διάλεξη 5 / Διάλεξη 5 / Εργαστήριο 5 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Εργαστήριο 5: Υποτιτλισμός του ΣΚΡΙΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝ Υποτιτλισμός του ΣΚΡΙΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕ Υποτιτλισμός του ΣΚΡΙΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕ Υποτιτλισμός του ΣΚΡΙΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕΝΤΕ Προθέρμανση κάνουμε. Άντε, κουνηθείτε λίγο. Τα κλεινή. Ό,τι κάνουν οι άλλοι κάνει σκηση. Παίρνουμε θέση για screen και ρολάρισμα. Δύο γραμμές, η μισή σε αυτήν εδώ την πλευρά και η άλλη στην άλλη πλευρά της ρακέντας. Κάνετε up screen στην γραμμή της προσωπικής και roll out, pop out. Εδώ screen και έξω ζητάω μπάλα. Με το που βγαίνω εδώ πέρα πηγαίνω και κάνω down screen, roll in. Εδώ θα κάνω screen και θα ζητήσω μέσα μπάλα. Μία γραμμή από εδώ, η άλλη εσείς γυρνάτε από εκεί και εσείς από εδώ. Βλέπετε κατευθείαν εκεί πέρα με το που βγαίνετε έξω να είστε μέτωπος στον καλάθι. Ένας πίσω απ' τον άλλον. Με ροή, με ροή. Φύγε, φύγε, φύγε. Μέσα τώρα, τώρα θα γυρίσεις μέσα. Δηλαδή εδώ, το καλάθι μας είναι εδώ. Το καλάθι μας είναι εδώ παιδιά. Δεν έχω θέλω. Γίνεται ζευγάρια. Δύο ζευγάρια εδώ, δύο ζευγάρια εκεί και ένα ζευγάρι είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Θα γίνεται ζευγάρια. Επάνω το ένα ζευγάρι. Ζευγάρι με πιόνιση. Όχι, όχι. Εδώ. Δύο τέσσερες έξι είστε. Ένα ζευγάρι πάνω, ένα ζευγάρι κάτω. Το ένα εναλλάσετε. Πάτε, πήγαινε. Ένας άμυνα, ένας επίδεση. Εκεί, όπου. Αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, που πιόνισε ζευγάρι, ένας άμυνα, ένας επίδεση. Εσύ τι είσαι, επίδεση τώρα, άφησε εδώ, εδώ, εδώ είσαι με αυτό ζευγάρι. Παίζει άμυνα, εσύ είσαι επιθετικός, εσύ θα κάνεις συγκρίνη τώρα. Αλλάξτε. Άμυνα, εσύ. Εσύ θα κάνεις αυτόν. Θέλω ο κάτω παίχτης, αυτό που κάναμε τώρα χωρίς άμυνα εδώ, να πάει να δώσει ένα σκρίν εκεί, να περάσει ο συμπαίχτης σου, χωρίς μπάλα ακόμη, να περάσει. Θα κάνεις pop out. Θεωρητικά, επειδή δεν έχουμε μπάλα τώρα, κατεβαίνεις εδώ, έρχεσαι, του δίνεις σκρίν εδώ, ένα down screen, κάνεις roll in. Δηλαδή, αυτό που κάναμε χωρίς παίχτες, το κάνουμε σε ζευγάρια. Με έναν άμυνα, ένας επίθεση. Άμυνα στον τέρπο παίζεις. Έλα από εδώ. Στα κλήρια, κατάλαβες. Άντε να δω. Κοιτάξε. Ρώτησε κάτι ο Τζεσμετζής. Προσέξτε. Από πού θα κόψει αυτός. Θέλω να κόψει μέσα στη ρακέτα, γιατί εμείς τώρα στο συγκεκριμένο screen, θέλουμε να κάνουμε pop out. Να βγούμε προς τα έξω. Εάν κόψει από εδώ, καθυστερεί πολύ. Για αυτό, κόψε μου από μέσα και οι δύο. Και εσείς από μέσα και εσείς από μέσα. Λοιπόν, παίξε άμυνα στον παίχτη σου. Ξεκινάμε. Από εδώ πρέπει να γυρίσεις, να βλέπεις την μπάλα. Κατάλαβες τώρα? Εδώ. Για να βλέπεις την μπάλα συνέχεια υποτίθεται. Κατεβαίνεις κάτω μαζί ο παίχτης σου. Κατεβαίνω. Εσύ ακολουθείς τον παίχτη. Ο κάθε ένας ακολουθεί τον παίχτη του. Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά. Εκεί. Εδώ, εδώ. Εδώ, στο low post. Παίξε άμυνα βρε. Άμυνα εδώ θα παίξεις. Δεν ξέρετε πού είστε. Όχι, ναι. Δηλαδή το χώρο. Εσείς παίζετε άμυνα σε έναν παίχτη. Δεν κάνετε τίποτα άλλο. Βεβαίως. Τον παίχτη σας κυνηγάτε. Προσπαθείτε. Έλα, τέρπο έξω. Μπες στη θέση. Ναι, αλλάξτε ρόλους. Εκεί, εκεί, εκεί. Με αυτόν εσείς δουλεύετε. Εδώ κάθαστε εσείς. Πάτε. Σιγά, σιγά. Παιδιά, ξεκαθαρίστε. Πιείστε άμυνα, πιείστε επίθεση. Τανάση, στη δεξιά τζέπη έχουν τα κλειδιά. Πήγαινε πάρε, θέλω τα διαχωριστικά να φέρεις. Ό,τι δεν καταλαβαίνετε ερωτήστε. Άμυνα είσαι. Επίθεση είσαι. Εδώ. Πάνε λίγο έξω. Εκεί, εκεί, εκεί. Εδώ. Άμυνα είσαι. Εδώ. Καλάθι σου είναι εδώ. Άρα πλάτη στο καλάθι θα έχεις. Το χοντρό είναι, ξέρεις αυτό εδώ το. Λοιπόν, άντε να δω λίγο τι είναι. Πάμε. Εσύ βγαίνεις έξω εδώ. Και πρόσεξε, μένεις εδώ. Πήγανε εκεί τώρα. Τώρα θα πάσεις να το κάνεις και θα πάσεις προς τα μέσα. Εσύ άμυνα κάνεις εδώ στον παίχτη σου. Βεβαίως. Αλλάξτε ρόλους. Εσείς οι δυο είστε τραυματίες. Θα αποδεικνύεται ότι είστε αρρωστές. Αλλά εσένα το έγραψε εγώ. Θα κουραστείς. Μην βιάζεις να γυρίσεις. Μην βιάζεις. Να περάσεις. Βάλτε ένα τεχνικό στοιχείο. Να περνάτε όμο με όμο. Και οι άμυνα βάλτε ένα στοιχείο ακόμα. Τι? Επικοινωνία. Οι αμυντικοί φωνάζουν screen πίσω δεξιά αριστερά. Ενημερώνουν το συμπαίχτη τους. Άντε να δω λίγο. Προσπαθήστε. Δύσκολο είναι. Στεφανίδη φώναξέ του. Back screen. Και έφυγες από τον παίκτη σου, τον άφησες, είναι ελεύθερος, θα σου τάρει, θα βάλει καλάθι. Θα τα ακούσεις από τον προπονητή μετά. Χάνεσαι. Συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε. Βάλτο. Με ποιον είσαι ζευγάρι. Όχι. Συμπαίχτες με ποιον είσαι. Συφάκι βάλτο. Συμπαίχτες με ποιον είσαι. Συμπαίχτες με ποιον είσαι. Αν δεν έχει προσπίσεις. Δεν έχει προσπίσεις. Όχι. Η πράσινη είναι. Η πράσινη είναι επίθεση τώρα. Ξεκινάμε. Ξεκινάμε να κάνουμε και τις δύο κινήσεις. Και το up screen και το down screen. Η άμυνα ενημερώνει το συμπαίχτη του ότι θα δεχθεί screen. Πάμε. Μη βιάζεσαι. Πού πας τώρα. Μην επάνω. Τώρα θα του κάνεις εδώ down screen. Συφάκι. Αυτό είναι καλάθι. Εσύ είσαι επίθεση και πρέπει να βάλεις την μπάλα καλάθι εκεί. Για αυτό γίνεται. Οπότε το πως είμαστε τοποθετημένοι και τέτοια αυτός είναι άμυνα ο παίχτης σου. Ξεκάθαρα πράγμα. Καλάθι. Το βλέπουμε μπάλα θα βάλουμε και μπάλα. Πώς να βάλουμε μπάλα όμως. Δυσκολευόμαστε. Για πάμε. Down screen τώρα Σεφανία. Δεν πειράζει δεν έχει σημασία. Αρκεί να ξέρουμε πού είμαστε και πού πάμε στον χώρο. Δεν τον βρήκες. Κάντε τουλάχιστον 10 screen κάθε επίθεση. Έτσι. Προστά έξω βγαίνεις για να σου πάρεις. Πρόσεξε. Όχι όχι. Εδώ δεν έκανες το screen. Από εδώ δεν πέρασε ο συμπαίχτης σου. Εδώ και βγαίνεις πίσω. Να ζητάς μπάλα. Να ζητήσεις μπάλα. Θα βάλουμε και την άμυνα μετά. Ας κάνουμε λίγο την επίθεση να δούμε. Έρχεσαι κάνεις screen εδώ. Μέσα. Όχι όχι καλά γύρισες. Από εκεί που περνάει ο συμπαίχτης σου πρέπει να τον βλέπεις μετά. Γιατί αν του δώσουμε την μπάλα και πάνε και οι δυο επάνω του θα πρέπει να την δώσεις εσένα. Εσύ όμως πρέπει να βλέπεις. Άμα γυρίσεις με την πλάτη από εδώ σαν το τσεσμετζί δεν θα τη δεις. Στη γμία δεν έχει σημασία και την ώρα μπορείς να τη δώσεις. Χτυπήσεις την πλάτη σου. Δηλαδή θα πάει, θα την πάρουν οι άλλοι, θα κάνουν εφρυντιασμό, θα πάτε καλάθι. Αυτό. Έχω λάθος. Ναι. Δεν είσαι εκπαιδευμένος στα screen. Δηλαδή είναι σαν screener. Να κάνεις screen. Ξέρεις τι λέει αυτό. Μου αποδεικνύει αυτό που λέμε ότι εκπαιδεύουμε τους περιφερειακούς σαν περιφερειακούς και τους ψηλούς σαν ψηλούς. Όταν χρειαστεί να το κάνουν δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οι ψηροί να τριπλάρουν δεν ξέρουν και οι περιφερειακοί να σκρινάρουν να ποστάρουν. Αυτό είναι πληγή χρόνια. Καλότερα. Γιατί. Προσέξτε τώρα κάτσε. Σαν επίθεση. Ποιή είναι η επίθεση. Δεν μπορεί ο αμυντικός να είναι πιο μακριά εδώ. Συσάμινα. Ο επιθετικός ήταν από εδώ. Λοιπόν η επίθεση θέλω τώρα αυτός που του δίνουν screen τι να κάνει. Προσπίσει ότι θα πάει από εκεί έτσι ώστε να ρίξει στο screener επάνω να σιγουρέψουμε δηλαδή ότι θα γίνει screen. Εγώ δεν κάνω screen δεν θα κάνω. Εσύ θα κάνεις. Ωραία. Άρα ο... Προσπίσει άλλο πάλεμο και θα φύγει. Ναι. Αυτός πρέπει να προσέχει εσένα. Αν το βάλουμε σε real καταστάσεις. Ναι για να το ρίξει στο screen. Ένα. Κάνε προσπίεση πιστική δηλαδή ρίξε το βάρος για να κουνηθεί λίγο αυτός και να το δεχτεί τελείως το screen. Συγγνώμη εσύ σε πήρε εσύ το φέρνεις το μπάις από εγώ έξω. Πιο μέσα πέξε εδώ πέξε. Εδώ πέζεις. Εδώ πέζεις. Εδώ είσαι. Ναι έτσι. Κανονική την άμυνά μας τώρα προσπαθούμε βάλτους. Μην βγαίνεις εκεί έξω βγαίνεις εδώ. Τραβήξου πίσω μετά. Τα βράδες υποτίθεται πάνε πάνω του κλείνουν πρέπει να σου βγάλει για shoot. Πάμε. Ένα Σαφενίδι. Ναι ένα. Από λάθος μεριά πας. Πρόσεξε. Δε φταίσαι εσύ. Η άμυνα σε αφήνει να περάσεις από εκεί. Δεν χρειάζεται να κάνουμε σκρένα να τον αφήσεις να περάσει από εκεί. Πέξε άμυνα. Εδώ θα τον παίξεις. Μια μπάλα εκεί και μία μπάλα εδώ. Βάλτε την μπάλα στα χέρια σας. Άμυνα η πράσινη. Όχι όχι. Εσύ εσύ. Και πάμε. Μπάλε καλά αδερφέ. Τι να δώσεις πάσα. Προσέξτε λίγο. Κάντε την κίνηση. Είστε δύο εναντίον δύο και αυτό είναι ένα καλάθι. Στόχος να βάλουμε αυτό το στρόγγυλο ριγωτό πράγμα στη τρύπα. Πάμε. Πολύ ωραία άμυνα. Θα σας πονέσουν τα μάτια με τέτοια άμυνα. Δεν το ξέρω τι είναι φοβολή επιθετική τέτοια άμυνα αυτό. Όποια επίθεση βάζει καλάθι σαν να είναι επίθεση. Η άμυνα την πάλα. Θα το βάλουμε σε λίγο. Όχι δεν έχουμε μιλήσει για την άμυνα δεν έχουμε μιλήσει για αντιμετώπιση ακόμα. Δεν χρειάζεται να είναι ο μόνος ο κάτω. Είναι πάνω η μπάλα. Αφήστε την εκεί. Αφήστε την εκεί. Αφήστε την εκεί. Σιγά μην κινήσει την ώρα του σκριν. Συφαγή με τον Στεφανίδη είστε συμπαίχτες. Άρα με τα μάτια επικοινωνείτε. Εσύ του λες τώρα ότι πας να κάνεις σκριν. Κυθιέστε δηλαδή να έχετε επικοινωνία. Ότι πάει να γίνει σκριν. Μίλα. Όχι δεν θα αλλάξει τίποτα. Τον ενημερώνεις για το σκριν. Πάτε λίγο όπως ήσασταν εδώ. Όπως ήσασταν εδώ. Όπως ήσασταν. Ελάτε εκεί πέρα. Σου φωνάζει σκριν μπακ σκριν. Έτσι. Τι κάνεις εσύ. Δεν θα αποφύγω από γύρω. Όχι. Γιατί. Τι κάνεις. Έτσι όπως είσαι. Λογικά πάτε. Σου φωνάζει μπακ σκριν. Τι κάνεις. Παλάω αυτό το πέχο. Άμα κολλείς το πέχο ή τι. Θα το δεχτείς το σκριν. Και έχει δικαίωμα τρίπλες. Θα σε περάσει. Δεν χρειάζεται να γίνει σκριν. Μισό βήμα πίσω. Πάει λοιπόν στο πίσω σκριν θα με πίσω να πάω. Εδώ είσαι. Δηλαδή καλά. Εδώ είσαι. Εδώ. Βλέπεις. Και είσαι έτοιμος να δώσεις και βοήθη. Εκεί παίζουν Overplay. Ναι. Τελευταία. Κάντε από δύο φορές τελευταίες. Και οι δυο οι ομάδες για να βάλουμε την άμυνα. Είδες. Έκανε τι. Παράδοση. Έκανε κινητό σκριν. Παράδοση. Τι κάνεις επειδή θα έχουν επικοινώνει αυτοί και τον ενημερώνουν. Πρώτα τι θα του κάνεις αυτό. Έχεις ένα συμπαίχτη. Συμπαίχτη του Σιβάκη. Τι πρέπει να παραπλανήσεις αυτόν. Εσύ θα κάνεις προσποίηση αντίθετα από εκεί που έρχεται το σκριν. Και αν δεν. Την αντίδρασή σου δηλαδή. Όταν σου φωνάκεις και κάνει αυτό. Παίρνουν. Δεν χρειάζεται το σκριν. Είναι ελεύθερος διάδρομος. Εδώ. Δύο αντίον δύο. Μην χτυπάς την μπάλα. Την μπάλα την πήρες στα χέρια σου. Άμα την χτυπάς είσαι νεκρός μετά. Κατάλαβες. Δεν μπορεί να σου κάνουν σκριν επειδή εσύ έχεις ταπ ταπ την μπάλα. Πάμε. Δεν είπε ότι δεν επικοινωνείτε. Θα κουτρούσατε τώρα. Θα χτυπούσατε τα κεφάλια. Εσύ πως έκανες. Έκανα εδώ πέρα. Προσέξτε κάτι. Αυτό δεν είναι προσποίηση. Εδώ. Άμα αυτός είναι εκεί δεν χρειάζομαι σκριν για να φύγω. Θα το φέρω εδώ κοντά μου για να πάρει. Ο συμπαίχτης μου να το κάνει καλό σκριν. Κατάλαβες. Ζοηρέψτε λίγο. Μήπως το κάνετε. Για να δω. Πάμε. Αυτό είναι. Συγκάβερε εσύ. Έκανες λάθος άμυνα. Και τώρα πάνε να κάνεις τάπα. Τι. Κατάλαβες. Νομίζεις ότι έκανες άμυνα τώρα. Που πέρασε ελεύθερο ο άλλος. Ναι αλλά μου λες τι. Ότι κατάφερα να φτάσω το στεφανίδι από πίσω του. Κατάλαβες. Ορίστε. Απλά συνέχισε τη φάση. Πέρασε έκανες λάθος άμυνα σου λέω. Όριστε. Κρατήστε μπάλες. Βάλτε τις πίσω. Βάλτε ένα στο πράσινο. Πάτε πάνω κορυφή. Ένας άμυνα ένας επίδεση. Δώσε ένα πράσινο ακόμα. Να δούμε λίγο. Εδώ εδώ. Πάτε ένας ένας και ένας. Επίδεση είσαι σιφάκι εσύ μαζί με τον. Πας να κάνεις σκρίν εδώ. Θέλω να κάνουμε την άμυνα και τις αποφυγές. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το σκρίν. Η άμυνα. Λοιπόν ένας τρόπος είναι να περάσουμε με δυναμικό τρόπο πάνω από το σκρίν. Έλα αργά εδώ. Ακολουθείς με ένα βήμα δυναμικό πέρασμα για αυτό λέγεται. Που καβαλάμε ουσιαστικά πάνω από το σκρίν και ακολουθούμε τον παίχτη μας. Εσύ εδώ. Πάμε λίγο να το κάνουμε. Σκρίνα αριστερά. Χωρίς σχέση μεντά. Έλα εδώ εδώ. Το κάνουμε από εδώ. Σκρίν αριστερά σκρίν δεξιά. Ποια είναι η αντίδρασή σου εδώ με το πάλι που ο σκρίν αριστερά. Βγάλε το πιο γρήγορα. Πιο έρευμενοι λίγο να έχουμε χρόνο. Σκρίν δεξιά. Έτσι πάρε το χώρο. Μην μετακινήσεις τον σκρίν. Δηλαδή μην τον βλέπεις τον άλλο και τον κάνεις έτσι. Εσύ στήνεις σκρίν. Δεν μπορεί να μετακινηθείς ούτε έτσι ούτε να πας έτσι. Οκ. Για να δούμε λίγο. Δεύτερος τρόπος είναι με χώρο. Θα φωνάξει σκρίν αριστερά. Και ο συμπαίχτης του θα κάνει την προσπάθεια έτσι να πας επάνω. Και θα πει χώρο. Θα κάνεις μισό βήμα πίσω. Για να περάσει ανάμεσα από σένα. Αργά αργά. Έτσι έτσι. Πιο μακριά λίγο. Πιο μακριά. Απομακρυθείτε λίγο. Μην χτυπάς συνέχεια την μπάλα. Κράτα την. Χτύπα την μετά. Χώρο. Φωνάξτε λίγο και επικοινωνήστε λίγο. Φωνάξε. Δεν ακούω εγώ. Θέλω να ακούω. Εσύ φωνάζεις χώρο. Αυτό σου φωνάζεις σκρίν δεξιά ή αριστερά. Εσύ ζητάς το χώρο. Αυτόν τον τρόπο δάχτηκε στην εξέταση. Και ο τρίτος τρόπος είναι η αλλαγή. Πας να σκρινάρεις. Μένεις στο σκρίν αλλαγή και παίρνεις τον παίχτη. Πάμε. Πάνε εκεί βρε. Παρέμενε εκεί βρε. Ξανά. Πάμε να κάνουμε συνεχώς ζευγάρια όπως ήσασταν. Σκρίν και η άμυνα να κάνει αποφυγή με χώρο. Πάνω κάτω. Από εδώ και από εκεί. Όπως ήσασταν τα ζευγάρια. Δώσ' τους την μπάλα. Δώσ' και την άλλη την μπάλα. Όχι, εδώ, εδώ. Στο πλάι κάντε το. Στο πλάι κάντε το. Αργά. Αργά. Δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η επίδεση αλλά μας ενδιαφέρει η άμυνα. Πάμε Θανάση εκεί πέρα. Τι κάνετε τώρα. Σκρίν και χώρο. Εσείς καλά κάνετε. Εσείς τι κάνετε. Λέγε παλίκα μου. Δεν έρχεται αυτό με σκρινάρι. Ναι. Πρέπει να σε φωνήξει. Ο Γιάννης πρέπει να σε φωνάξει σκρίν αριστερά. Άρα εσύ. Εσύ. Εσύ. Θα φωνάξεις χώρο. Και όπως έρχεται ο Γιάννης. Για ελάτε λίγο να το κάνουμε. Έλα κοντά. Εδώ, εδώ, εδώ. Εδώ, αργά, αργά. Σε φωνάξεις σκρίν αριστερά. Χώρο. Ο Γιάννης κάνει μισό βήμα πίσω. Και εσύ περνάς από εδώ. Εδώ. Και ακολουθείς τον παίχτη σου. Όταν ακούω το σκρίν αριστερά. Μου κάνουν πίσω. Μου κάνουν πίσω. Εγώ είμαι στο σπίτι. Όχι, όχι. Στο σπίτι. Μένω αν κίνηται. Ναι παιδί μου. Εσύ μαρκάρεις τον παίχτη σου. Αυτό. Εσένας ενδιαφέρει αυτός ο παίχτης σου. Εντάξει, μόνο από φυγή με χώρο θα κάνουμε. Σας τους έδειξα να τους έχετε ενθουσία. Εντάξει. Μόνο από φυγή με χώρο. Η άμυνα δηλαδή μόνο από φυγή με χώρο. Επειδή και στις εξετάσεις θα έχετε μόνο αυτό τον τρόπο. Μα αυτό θα δουλέψουμε καλύτερα. Σιγά, σιγά. Γιάννη. Γιάννη. Πέξε άμυνα στον παίχτη σου. Άστο, γιατί πρέπει να έρθει αυτός εκεί. Γιάννη, όπου είναι αυτός αγόρι μου, άστο. Δηλαδή αυτό εννοώ. Επειδή ήταν παλιότερα εκεί έμεινες εκεί. Αυτό θέλω λίγο. Δηλαδή έχουμε έναν αμυντικό άμυνο. Αυτή είναι η δουλειά μας. Σιγά. Από εδώ θα περάσεις. Ανάμεσα. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Σανά ίδιο. Οπότε και αλλιώς. Ήρθα εδώ. Σιγά. Από εδώ θα περάσεις. Ανάμεσα. Σανά ίδιο. Ήρθα εδώ. Σανά ίδιο. Όπως ήσασταν. Μη βιάζεστε. Πιο αργά κάντε το. Πιο αργά να το κατανοήσουμε. Εκεί θα περάσεις. Και ακολουθείς τον παίχτη σου. Μην έναι εδώ, Γιάννη, τώρα εσύ. Και φωνάξε πιο δυνατά. Φώναξέ το πού σημαίνει. Σκρίν. Σκρίν αριστερά. Σκρίν αριστερά. Να δω το σιφάκι πως θα φωνάξεις τώρα δυνατά. Σκρίν αριστερά. Να δω εσένα να φωνάζεις χόρο. Ξέρεις γιατί. Αν έχει και λίγο φασαρία το γήπεδο δεν θα ακούγεσαι. Δηλαδή άμα μιλάς έτσι. Κοίταξε. Είπαμε πρέπει να συγκεντρωθούμε. Εσύ ακολουθείς αυτόν. Ναι. Ναι αλλά εκεί ήσουνα. Ναι. Ναι. Εδώ θα πρέπει να είσαι. Ξέρεις τι. Να το καλάθει. Καταλαβαίνεις. Πρόσεξε. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα πράγματα καλύτερα. Σιφάκι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Τι. Πρέπει να το κάνουμε σε πραγματικές συνθήκες. Για αυτό σας έβαλα στο καλάθει. Δηλαδή εδώ δεν έχει νόημα να κάνει σκρήν. Αυτός αν είναι ελεύθερος να πάρει την μπάλα εδώ πέρα. Κατάλαβες. Για αυτό λέω εσύ πρέπει να τον παίζεις άμυνα. Παρακαλώ μόνο να το κάνετε αργά τις κινήσεις σας. Χώρο! Εσύ τι κάνεις τώρα, βλέπεις, τι κάνεις και εσύ. Τι κάνεις έτσι. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι δέσκα, το κατάλαβα τη μαύρα, δεν ξέρω πώς θα κοινήσω. Εκεί θα πας. Το παραδικούν εφαόλικα, τριλαίρο μου. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Το κατάλαβα τη μαύρα, δεν ξέρω πώς θα κοινήσω. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Ρετρέφτηκες, άμυνα είσαι. Όχι αγόρι μου, εσύ είσαι άμυνα. Σταμάτα να χτυπάσεις όταν μιλάω ρε παιδί μου. Έτσι, αυτό, ανέβα αργά, ανέβα αργά. Εδώ, εδώ έτσι, Γιάννη. Πολύ ωραία. Αυτό, να το κάνουμε τρεις, τέσσερις φορές καλά. Οι ίδιοι δηλαδή να εκπαιδευτούν. Και μετά οι άλλοι. Ελάτε. Τους παίχτες σας βρε παιδιά, τους παίχτες σας βρε παιδιά. Έτσι, έτσι, έτσι εκεί. Υπάρχουν επαφές. Πολύ ωραία. Κάτω γίνεται καλά, επάνω γιατί δεν γίνεται καλά. Γιάννη. Γιάννη. Συγγνώμη. Είδες που ήσουνα εσύ. Όχι, πρόσεξε. Ήσουνα από εδώ μεριά, ενώ το καλάθι μας είναι εκεί βρε Γιάννη. Γι' αυτό κανόμαστε, ξέρεις. Αν έχουμε λάθος θέση, δεν μπορούμε να τα δούμε και να τα κατανοήσουμε εύκολα. Δηλαδή ήσουνα από εδώ, οπότε τι χώρο να κάνουμε τώρα. Και το καλάθι μας είναι εκεί. Δεν έχουμε την αίσθηση δηλαδή τι πράγματα, τι πράγμα φυλάμε. Αυτό το καλάθι. Ελάτε. Πάντως καλά. Συνεχίστε λίγο, θα το κάνουμε άψογο. Χώρο. Μπράβο. Αυτό. Εδώ κάτω γίνεται καλά. Και βοηθάει η επίθεση τώρα. Την άμυνα. Να βλέπουμε καλά. Μπράβο. Είδες πώς έγινε Γιάννη. Ωραία. Αλλάξτε ρόλος πάλι, καρδιά, λίγο. Εσείς αμύνα. Αμύνα θέλουν να δω. Ναμύνα θέλουν να δω. Απλά πάντε και έρχεστε εσείς σαν επίθεση. Γιάννη, Γιάννη. Από εδώ κατέβαινε πάνω κάτω, πάμε μόνο. Έρχεται να το κάνεις κρίν, να περάσεις εσύ από εδώ, να κατεβείς κάτω και να πάμε λίγο να κάνουμε ξάσκηση. Δεν πάμε στο καλάθι τώρα δηλαδή. Φώναξε χώρο. Δηλαδή επειδή το ξέρουμε και εκπαιδευόμαστε έτσι, αλλά φώναξε. Θέλουν λίγο την επικοινωνία σας. Πολύ ωραία. Έλα. Πιο αργά λίγο η επίθεση εκεί να κινείται. Πιο αργά. Πιο αργά οι κινήσεις σας. Ωραία. Μπράβο. Αυτό θέλω να βλέπω. Πάμε πάλι. Ωραία. Ωραία. Αυτό είναι. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Θέλει λίγο εξάσκηση για να μπορούμε να το κάνουμε. Για να δω λίγο και τους άλλους. Μόνο χώρο. Μόνο χώρο. Λοιπόν, πάμε να το βάλουμε σε real καταστάσεις. Δηλαδή, να προσπαθεί η επίθεση, άμα μπορέσει να περάσει, να πάει προς το καλάσσι. Χωρίς να κάνετε παραπανίσια πράγματα. Μα αυτά που ξέρετε. Και η επίθεση και η άμυνα. Πολύ ωραία καλάσσι. Πολύ ωραία καλάσσι. Πιο γρήγορα συμφακή. Αντέδρασε πιο γρήγορα. Μπορούσες να τον καλύψεις τώρα. Με χώρο. Θα περνούν εσύ εκεί και θα έκανες. Θα τα λαβαίς. Μπορούσες. Να κάνουν επίθεση. Μια εμείς επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Να κάνουν επίθεση. Έλα μία μέρα σε μία άλλος. Στεφανίδη. Στεφανίδη. Ελάτε λίγο. Δεν περνάει επιτέλεια και καλά. Επειδή έγινε ένα σκρίν να κάνουμε επίθεση. Δηλαδή δεν πέτυχε. Έκαναν καλή άμυνα. Οκ. Ανέβα επάνω. Ζήτα άλλο σκρίν. Να έρθει να σου κάνει πάνω σκρίν. Δεν έγινε η επίθεση. Σανά τρία σκρίν. Δηλαδή καταλάβατε. Δηλαδή ας μπορούμε να πούμε λίγο. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι. Όχι κάθε φορά να το κάνουμε. Αυτό είναι η εξάσκηση που κάνουμε. Και σταδιακά να βάζουμε στοιχεία. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Έτσι, το ίδιο. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο και καλά με τιμία να πάμε. Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ. Μην βιάσεις και να το κάνεις. Όχι απανοτά. Πάρε θέση. Έχει χρόνο. Έχουμε 24 δευτερόλεπτο. Γιατί, ρε παιδιά, να κάνετε σούτ. Κάνετε τρία σκρίν. Για να ελευθερωθείτε. Πάνω, κάτω. Και συνεχί. Μπορείτε να πασάρετε, παιδιά. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε έτσι. Μπορείτε να πασάρετε κιόλας. Δηλαδή, κάνεις εσύ σκρίν τώρα. Ανεβαίνει επάνω, δεν ελευθερώνεται. Μπορεί να πασάρεις αυτόν και να κάνεις εσύ σκρίν. Να εναλλάσετε κιόλας. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Με σκέψη τι. Στόχο τι έχετε εσείς σαν επίθεση. Να βάλετε καλά. Ή αν μην έχετε στόχο, να αποτρέψει. Ξεκάθαρα πράγματα. Κάνε εδώ. Ανεβείτε. Πάρτε θέσεις. Πάρτε θέσεις. Πάρτε θέσεις. Έτσι, μπράβο. Μπράβο. Μπράβο, ρε Κιάννη. Σιγά. Έλα, έλα, έλα. Άστο, άστο, άστο. Κιάννη. Είδες τώρα που τον φώναξες. Έλα, δώσε σκρίν και έτσι. Αυτό είναι το παιχνίδι. Δάσκα, αυτό είναι αίσθηση του αγώνα. Κι εκεί πρέπει να προσπαθείς πιο στα παραπάνω. Στην άσκηση δάσκαλος μου δεν το έχεις. Ναι, αλλά πρέπει να το βάλουμε σιγά, σιγά. Για να φτάσουμε σε εκείνη την αίσθηση. Πρέπει να κάνουμε σωστά την άσκηση. Για να πάμε με βήμα, με βήμα. Ελλιώς δεν θα το κάνουμε καλά. Αλλά όταν υπάρχει το στοιχείο του αγώνα. Ναι. Δηλαδή, είδες τον φώναξες. Έλα, έλα, πάμε. Αυτό θέλω. Πάμε άμυνα τώρα. Σας φύγανε. Δεν συνειδητοποιήθηκαν οι άμυνα. Ηλία. Πάρε να πάρεις κάνα νεράκι αγόρι μου. Πάρε κάνα νεράκι σε παρακαλώ. Εντάξει. Εντάξει. Σκρήν. Μπράβο, Αλεσταφανίδη. Μπράβο. Και. Θα πάω εγώ, Αλεσταφανίδη. Εσύ τι σε νοιάζει από πού είναι το σκρήν. Άμυνα κάνεις εσύ. Ένας ενδιαφέρει. Ο παίχτης σου μόνο. Το έχει δει. Το έχει δει ο Γιάννης. Πολλές φορές όταν παίρνουν θέση αμυντική, φεύγει από την άλλη ο παίχτης. Ο Σπανούλης φεύγει κατακόρων από την άλλη. Έτσι δεν έγινε. Και είδες πως είναι όταν ο άλλος διορθώνει θέση για να μην δεχτεί το σκρήν. Εσύ μπορείς να φύγεις από εκεί. Γιατί απασχολείται με άλλο πράγμα εκτός από το να μείνετε σε σένα. Αυτό είναι. Έτσι κατανοείται κάποια πράγματα για τι γίνονται και πώς γίνονται. Να το δω. Το έκαλες εσύ. Τώρα το λέγαμε Σιφάκη. Τώρα λέγαμε πώς την πάτησε ο Ζιώνας. Την πάτησες και εσύ τώρα. Σου φύγει από εκεί πώς? Α, λόγω λυστηρότητας του εκπαιδού. Εντάξει. Εγώ θέλω να φύγω στο σκρήν. Και με πίτεση. Εγώ λίγο πίστευα για να μπορούμε στην αγορά να πάμε. Πίστευα. Πίστευα. Πίστευα. Ναι. Ναι. Ρόλ. Μετά το σκρήν. Για να πάρεις πάση. Μετά βγαίνεις πάλι έξω. Έξω. Πάμε απ' την αρχή. Απ' την αρχή. Πιέσαι έξω με τρίπλα. Πιέσαι. Δεν χρειάζεται. Πρόσεξε. Ας πήγαινες εδώ. Κάτω. Να έρθει να ξανακάνει ακόμα ένα σκρήν. Δηλαδή δεν πρέπει να εκδηλώνουμε τέ και καλά την επίθεσή μας από εδώ. Πάμε κάτι άλλο μετά. Δεν ζήτησες χώρο. Δεν κάνατε αποφυγή με χώρο. Ναι, ναι. Η επικοινωνία. Βλέπετε πόσο ρόλο παίζει. Προσέξτε να μην χτυπήσετε. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Αντίθετο. Αντίθετο σκρήν. Τρεις παίκτες. Λοιπόν. Λίγο ακόμα να βάλουμε και το αντίθετο σκρήν. Και μετά θα το κάνουμε το ίδιο πράγμα. Τα στοιχεία τα γνωρίζουμε τώρα. Λοιπόν. Θέλω τρία ζευγάρια. Όχι όπως είστε τέσσερα ζευγάρια. Ξακ βγάλτε την μπάλα έξω αυτήν. Η πράσινη είναι μία ομάδα. Θέλω τετράγωνο. Η πράσινη τετράγωνο. Δύο πάνω, δύο κάτω. Πάρτε τους παίκτες σας. Πάσα. Κάτω. Πάσα κάτω. Σκρήν. Απέναντι. Αντίθετα από εκεί που έδωσες. Σκρυνάρι. Περνάς. Πρόσεξε. Κόβεις εσύ εδώ. Βλέπεις να του δώσεις μπάλα. Δεν δίνεις μπάλα, ανεβαίνεις με τρίπλα επάνω. Και βγαίνεις στη θέση του. Εσύ. Για να δω λίγο. Ξέρω. Όχι, όχι. Θα κάνουμε και το passing game. Βγαίνεις εκεί στη θέση εσύ τώρα. Έτσι μπράβο. Πάσα. Πάσα ρε. Αντίθετα από εκεί που έδωσες θα κάνεις σκρήν. Όχι, όχι. Εσύ έχω ακόμα πουθενά. Πάσα ρε που θέλεις. Σκρήν απέναντα. Περνάς. Θα ανεβαίνει με τρίπλα. Ο κάτω παίκτης θα ανεβαίνει με τρίπλα επάνω. Πάσα αντίθετα. Ανεύω επάνω. Ο κάτω παίκτης όταν έχει την μπάλα ανεβαίνει με τρίπλα. Όταν δεν έχει μπάλα ανεβαίνει με τρίπλα επάνω. Όταν δεν έχει μπάλα ανεβαίνει με τρίπλα επάνω. Έχει θέση. Η μπάλα μόνο σε πλάγια. Μόνο χαμηλά όταν είναι. Μπορεί να κάνει η πράσινη επιθετική. Πάνε σε παρακαλώ να κάνουμε τετράγωνο. Η άμυνα θα σε ακολουθήσει. Για να δούμε τι θυμόμαστε. Τι θυμόμαστε από την προηγούμενη φορά. Σιγά. Πάτε με σε μια άμυση ώρα έχω μάθημα. Λοιπόν. Άμυνα. Έλα λίγο σε παρακαλώ εδώ. Τι άμυνα παίζεις. Overplay πιεστικά. Τι άμυνα παίζεις. Να η μπάλα την έχει ο Τσακλήρης. Δύο πάσες. Έτσι θα παίξετε. Πάμε. Γιάννε μου. Πάμε. Είστε να κάνετε επίθεση. Να βάλετε καλά εδώ. Εκεί που έδωσες αντίθετα. Πάσε. Πάμε. Απόσταση. Οι πράσινοι θέλουν να βάλουν ένα καλάθι εδώ πέρα. Να κάνουν σκριν κοψίματα. Τι θα κάνουν. Θέλουν να βάλουν ένα καλάθι. Πάνε και να φυλάς την κάμερα. Η επίθεση. Πάμε. Πάμε. Σιγά, σιγά. Γιατί αγόρι πήγες εκεί και δεν πέρασες εδώ. Δηλαδή ένα σαλόνι ελεύθερο περίμενε να το διαβείς έτσι και να σου δώσει πάση. Και δεν το πέρασες. Αυτό θέλω. Γι' αυτό σας έβαλαν να κάνετε αυτό. Μπράβο. Μπράβο. Κάποιος κοιμόταν στην άμυνα οι ίδιοι. Κάποιος έφαγε μπαγνόρ. Μαζευτείτε λίγο κοντά μου για να μην φωνάξω. Ελάτε. Πιο κοντά, πιο κοντά, πιο κοντά. Πιο κοντά βρε. Για να μην φωνάξω. Θυμάστε χθες που έλεγα στη θεωρία που λέγαμε. Ότι πριν να κάνει την κίνηση ο άλλος έχει ξεκινήσει κάτι άλλο. Λοιπόν, πήγε έκανε ένα σκρίν εδώ κάτω. Ξεκίνησε ο άλλος. Αν ελευθερώθηκε ο συμπαίχτης μας, αν είναι μόνος ή όχι, δεν το είδαμε. Έκοψε ένας. Ούτε τον είδαμε. Εμείς πήγαμε κάπου αλλού να κάνουμε κάτι άλλο. Δηλαδή, δεν έχετε στόχο να βάλετε καλάθι. Έχετε στόχο να κάνετε ένα σκρίν. Επειδή είναι μέσα στο μυαλό σας σαν σκέψεις ή καθήκον, αν θέλετε, δεν επικοινωνείτε και δεν βλέπετε. Οι ομάδες, γι' αυτό θέλουν ομοιογένεια και στηρίζονται. Η επικοινωνία στην ομοιογένεια της ομάδας στηρίζει. Αν δεν μιλούν οι παίκτες μεταξύ τους, δεν έχει. Εσείς δεν είστε ομάδα τώρα. Έτσι βρεθήκαμε εδώ πέρα και κάνουμε. Γι' αυτό και έχετε, δεν έχετε συνοχή. Αλλά λίγο να επικοινωνήσετε τώρα. Αν έχουμε μικρά παιδιά και έχουμε τέτοια ζητήματα, πες μου τι θα κάνεις. Νέα ή μικρή. Όχι, όχι, εδώ, εδώ, για να το κάνεις ευχό. Ελάτε εδώ οι πράσινοι, οι πράσινοι εδώ και οι άλλοι εκεί. Εδώ, εδώ οι άλλοι, εδώ είσαι. Έλα, είσαι εδώ, εδώ, εδώ. Ομάδα είσαι. Αρχηγός, να τους ομάδα. Πάμε να κάνουμε τέτοιο. Αρχηγός, ομάδα κάνεις. Εδώ, είσαι ομάδας σου. Πες, τι θα τους πεις για να πάτε να παίξετε να τους βάλτε καλά. Πρέπει να μιλάμε, να παίξουμε. Να, να, να, εδώ, πες τους να, πες τους να. Να μιλάμε, ναι. Άμινα εσείς, επίθεση εσείς, ξεκινάμε. Τετράγωνο η επίθεση, η επίθεση τετράγωνο. Τετράγωνο η επίθεση, τετράγωνο. Σύμφωνα με αυτά που είπαμε χθες, η διάταξη 2-2. Αν βάλουμε και το playmaker θα είμαστε 1-2-2. Πάμε. Σιγά, σιγά. Ποιοι μιλά. Ποιοι μιλά, ποιοι μιλά. Ποιοι μιλά, ποιοι μιλά. 7 screen στην ίδια φάση γίναν. Ελπίζω εσείς οι τραυματίες να βλέπετε και να επιβεβαιώνετε αυτά που λέγαμε χθες για τους αρχάριους και τα παιδιά. Για να ξέρετε πόσο δύσκολη δουλειά έχετε να κάνετε. Βλέπετε άτομα τα οποία έχουν σχέση και με τον αθλητισμό και πόσο δυσκολεύονται, τι να κάνουν. Απλά πράγματα. Πόσο μάλλον σε ένα σχολείο που θα έχουμε παιδιά ή σε μια κατασκήνωση. Κάνουν ό,τι να είναι. Γιατί δεν μπορούν να συνενοηθούν, δεν επικοινωνούν. Πολύ ωραία επικοινωνία. Αυτός δεν έρχονταν να κάνει screen και συνόμως ότι κάνει κόψιμο. Άρα κάνουμε τα πράγματα κατά περίπτωση χωρίς σκέψη. Ένας θα είναι που κάνει λίγο τα κουμάντα στην ομάδα. Για να δω. Ο playmaker. Δεν είναι αυτό τίποτα. Δεν έγινε. Απλά έκανε λάδος η άμυνα και σάφισε ελεύθερο. Αλλά δεν έκανατε καμία ενέργεια. Μπράβο. Μπράβο. Αλλού και δώσες εσύ. Έκανε screen. Έκανε role. Ελεύθερος ήταν. Απλά έπεσε στον πολύ καλό αμυντικό. Κατάλαβες. Είναι ένας που πηγαίνει πίσω για να κάνει τάπα. Είναι αυτός που μιλάει συνέχεια στη θεωρία. Δεν το ξέρεις. Τι είναι αυτό. Τι κυκλική κίνηση είναι αυτή. Τι είναι αυτή. Ναι. Που έκανες screen τώρα. Πήγες να κάνεις εκείνον. Δεν το βρήκες. Πήγες να κάνεις εκείνον. Γιατί. Μη βιάζεστε. Κάντε κινήσεις πιο αργά. Μελετήστε λίγο τις κινήσεις σας. Με τρίπλα ανέβα. Έλα ποιο δεν σου έφαγε. Σιγά σε φάγγι. Στοπ. Έλα λίγο παπαδόμλε. Αυτός ήρθε και σου έκανες screen από εδώ. Εσύ από εκεί. Είναι μαριστερή. Δεν έχω ξεχάσει να κάνω στερή. Κι κάτω μου φεύγει η μπάλα. Έρχομαι από έξω. Έγινε. Εντάξει αγόρι μου. Έγινε. Εντάξει. Απλά από εκεί που παίρνουμε το screen προσπαθούμε να φύγουμε. Εκτός κι αν ο μηδικός έχει λάθος θέση. Πάμε. Άλλαξε λίγο το τζέκλι. Δεν είναι. Άνοιξε. Άλλαξε το τζέκλι. Κάτι έχει εκεί. Τι? Πολύ ωραία επίθεση. Από εδώ μεριά βάλτον. Τσακ. Αλλαγεί με το τσεσμετζί. Γιατί δεν το βάλατε από εδώ το καλάσσι. Αλλάξτε παίξτε. Πάμε λίγο. Άμα δεν παίξουμε δεν θα γίνει άμυνα είστε σύφ. Όχι. Μην λες. Γιατί ρε παιδιά. Ποιες την Παλακιμάνε Καλάφη. Άμυνα είσαι. Είπα ο λόγος ότι η κατάσταση εξέλιπε. Από την αρχή πάμε. Όχι εκεί. Μην περπατάτε. Πάμε στην αρχή. Παιχνίδι να κάνουμε. Μην περπατάτε με την πάλα στα χέρια. Ναι αλλά από την αρχή εκεί. Ναι άλλη κίνηση. Παρακαλώ. Σύφυ έφαγες Μαγντόρ. Όχι εσύ μάρκελες αυτόν τον παίχτη εδώ. Σου φύγες στην πλάτη. Άφησέ την. Άφησέ την. Δεν θα διώχνεται μπάλες. Θα έρχονται να τις παίρνουν. Τι είναι αυτά ρε Σιώνα. Τι είναι αυτά. Κάντε μια ενέργεια. Συνεργασίες κάνουμε. Σιγά σιγά σιγά. Τι έγινε ρε παιδιά. Μα είναι δυνατόν εδώ. Έτσι και τραβιώντουσαν αυτοί εδώ. Είστε χτυπούσατε σαν τρένα. Στην ίδια γραμμή. Συνεννοηθείτε. Ένα σκριν κάθε φορά. Ένα σκριν κάθε φορά. Άλλο είναι. Μην δίνεις πάσα, πάλε και αλάθι. Γιαννί, μόνος είσαι. Είχες το νου σου να δω, είσαι το καλό, πάλε και αλάθι. Δεν πειράζει! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν! Καλό ήταν!