ΚΔΑΠ "ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ" - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ- 3-4-2020 (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ) (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2020)
: Καλημέρα συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας, όπως ξέρετε είμαστε το Καπνιμογρινίο του Αερόστατο, κάνουμε μαζί κατασκευούλες ή μία λέκα, θα φτιάξουμε πάλι κάποια πράγματα σήμερα να περάσει η ώρα σας λίγο μέσα στο σπίτι και να είμαστε και πιο δημιουργικοί. Λοιπόν, θα φτιάξουμε αυτό εδώ, σας το είπα και την προηγούμενη φορά, το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και α4 χρωμαδιστά. Αυτά. Λοιπόν, να ξεκινήσουμε. Παίρνω το α4 και το διπλό μου, πόσο θα χρειαστώ βλέπετε. Είναι το από εκεί και είναι το εδώ. Το κόβω και είναι αυτό. Ας κόψω δεν περισσεύει. Βάζουμε κόλλα και το γυρίζουμε και είναι αυτό. Εντάξει. Κάνουμε αυτό. Να το κυπάει για να το βλέπετε. Προχωράμε. Θα φτιάξουμε τα αυτά για το. Από το ίδιο χαρτί λοιπόν. Αν έχετε ένα χάρακα θα παρέχετε να φτιάξετε με το χάρακα. Αν όχι, προσπαθήστε μόνοι σας, θα γίνει κάτι και έτσι. Κόβω και πάλι ξανακόβω ένα ακριβώς ίδιο. Αυτά τα δύο. Εντάξει. Τα αφήνω στην άκρη. Τι θέλω τώρα να φτιάξω. Να φτιάξω την ουρίτσα του. Κάνει λοιπόν, παίρνω ένα άλλο χαρτί, γιατί δεν θα μου φτάσει εκείνο και το τσαχίζω σε τρεις νέες. Το βλέπετε. Αυτό. Και σχηματίζω. Σχηματίζω αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ εύκολο. Όλοι σας μπορείτε να το κάνετε, δεν το ξέρω. Να πω ένα γεια σου στη Ραφαέλλη, να πω στην Εφέλη, να πω στο Γιάννη, να πω στη Μαρία, στο Νικηφόρο, να πω στο Γρηγόρι, να πω στη Μαρκέρια, να τους πω ότι μας λύπτουνε πάρα πολύ τα παιδιά. Και συνεχίζουμε. Ένα, δύο, τρία. Τα βλέπετε. Εντάξει. Πολύ καλά. Θα κολλήσω. Πρώτα θα φτιάξω γραμμούλες. Θα πήγεσαι στο ίδιο. Με ένα μαρκαδόρο. Θα κάνετε γραμμούλες κι εσείς. Αυτό. Πολύ ωραία. Και κολλάμε. Το βλέπετε πώς το κάνουμε. Κολλάμε και το δεύτερο και κολλάμε και το τρίτο. Είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο. Προσπαθήστε και μόνοι σας για να το φτιάξετε. Και προχωράμε να φτιάξουμε τα υπόλοιπα. Κόβουμε λίγο το χαρτί μας. Το αφήνουμε στην άκρη. Και φτιάχνουμε τα ματάκια του. Τα ματάκια θα κάνουμε όσο μεγάλα θέλουμε. Εγώ πάλι με το διαβήτη μου θα κάνω όσο μεγάλα θέλω και εσείς το ίδιο. Είμαι ένα πιάτο ή ένα ποτήρι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Κόβω. Το βλέπετε. Πολύ ωραία. Ελπίζω να φαίνεται παιδιά και να το κάνετε ακριβώς όπως το κάνω. Κόβω και το δεύτερο. Να πούμε και ένα γεια στον Ερμή, στη Μαγδαλινή, στη Κατερίνα, στον Τιμοσέινη. Να πούμε γεια στον Άγγελο, να πούμε στον Παύλο, να πούμε στον Μύρονα, στη Ιωάννα, στο Λιόδο, στον Κωνσταντινό. Να πούμε πάλι ότι μας λύπουν πάρα πολύ τα παιδάκια μας. Αλλά τι να κάνουμε. Παίρνω ένα μαύρο χαρτί αφού έκαιξα τα δύο πρώτα στροκυλά. Παίρνω ένα μαύρο χαρτί και πάλι εγώ με το διαβίτη μου κάνω ένα άλλα δύο στροκυλά. Λοιπόν... και κόβω. Και έφτα. Εντάξει παιδάκια, το ξέρω ότι θα καταφέρετε και μόνοι σας. Πατάω είναι ίδιο κόμι. Και κόβω. Με προσευχή το ξαλίδι, για τους μικρότερους μιλάω. Και σιγά σιγά, δεν πειράζει αν δεν το κάνουμε τώρα μαζί. Θα το φτιάξετε μόνοι σας και στο σπίτι αργότερα. Έχουμε και τα δύο μαύρα μου χαρτιάκια. Θα κολλήσω πάνω στο λευκό. Και θα φτιάξω και δύο μικρότερα λευκά. Και δύο μικρότερα. Θα κόβω και αυτά. Αυτά είναι κατασκευές για μικρά χεράκια, να ξέρετε. Είναι πάρα πολύ ωραία. Θα μπορέσετε να κάθεστε και να δημιουργείτε, αν όχι μόνοι σας με τη βοήθεια της μαμόλας. Και μπορείτε και μόνοι σας να φτιάχνετε πράγματα και να μας τα στέλνετε με τα διάθετα. Κολλάω και αυτό. Και αυτό. Εντάξει. Θα βάζω εδώ. Ένα εδώ. Και ένα εδώ. Θα σας το δείξω τώρα. Ναι. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Σας το είπα μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Και τώρα να κολλήσουμε τα αυτά και τους. Όπως είναι το τρίγωμο το ξεκινήσω λίγο στην άκρη. Βάζω την κόλλα. Και κολλάω. Πάλι το ίδιο και με αυτό. Και είναι αυτό. Να φτιάξουμε και ένα στόμα. Αυτός εδώ γυαλάει. Είναι χαγωμένος πάρα πολύ. Και μπορείτε να φτιάξετε ό,τι θέλετε πάνω σε αυτό. Και έτοιμο. Αυτό ήταν. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Σας το ξανάδεκε πάλι. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, με τα αδέρφια σας. Να σας βοηθήσει η μανούλα και να βγάλει και πολύ ωραίες κατασκευές. Πάμε στο επόμενο. Το επόμενο σας είπα είναι αυτό. Και εδώ πάλι θα χρειαστούμε ένα πιάτο, ένα ποτήρι, μικρά πατά. Πάλι σε λευκό χαρτί αν έχετε. Ή χρωματιστό, σε ό,τι θέλετε εσείς. Ξεκινάμε. Αυτό έχω να καλάζω η αλχατέσσερα. Θα το αφήσω έτσι όπως είναι. Και με το χόκινο θα φτιάξω αυτό που θέλω. Ξεκινάω λοιπόν να φτιάξω πάλι με το διαδίτη μου αυτό εδώ. Το βλέπετε και αυτά. Άρα θέλω ένα μεγάλο και τέσσερα μικρά. Ξεκινάω να φτιάξω το μεγάλο. Και να φτιάξω και τέσσερα πιο μικρά. Καλύτερα να τα φτιάξετε τώρα όλα μαζί για να μπορέσετε να τα κόψετε τώρα όλα μαζί. Το βλέπετε νομίζω όπως γίνεται. Είναι πάρα πολύ ωραίο. Θα σας αρέσει κι εσάς. Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά ή όμως ήδη. Θα το κόψουμε τώρα. Και θα το δούμε λεπιδωμένο σε λίγο. Αυτό είναι. Προσευχτικά πάλι πάμε και σε λίγο. Αν σας ξεφύγει και λίγο δεν πειράζει. Δεν είναι και το πιο εύκολο να κόβετε ένα στροφιλό το ξέρω παρ' όλο που το έχουμε μάθει εδώ. Είναι λίγο δύσκολο αλλά δεν πειράζει. Θα το καταφέρετε. Και τώρα να πω πάλι ότι είμαι σε το κταυδημό γρημίου του Αινώστατο και όλο αυτό είναι μια πρωτοβουλία δικηγητή μου. Για τα παιδιά που κάθονται μέσα που πρέπει να μείνουν μέσα στο σπίτι γιατί μένουν σπίτι. Και για να περνάνε λίγο δημιουργικά το χρώμα τους. Εμείς σαν κοιτάπηκαν ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε παρεούλα και να μην γεννιάζει. Θα σας πω δύο και άλλα δύο εδώ τέσσερα και τον κατάλλιο που είπα με το στροφιλό και αρχίζω να στείνω διπλώνω. Το βλέπετε και κολλάω. Για δείτε το λίγο. Ωραία το βλέπετε έτσι είναι αυτό. Διπλώνω πάλι και τέσσερα η πόλη μου. Τρία, τέσσερα και κολλάω. Τρία, τέσσερα και κολλάω. Για δείτε λίγο είναι αυτό. Κοιτάξτε αυτό αυτά εδώ. Και κάνουμε τώρα με ένα μαρκαδόρο ενώνουμε για να ολοκληρωθεί. Φτιάχνω τα μπογαράκια. Δείτε λίγο. Κάνουμε αυτό. Και τώρα θα φτιάξουμε τα ματάκια του. Παλί με ένα καπάκι τυχόλα μου. Θα φτιάξω τα ματάκια και θα τα χρωματίσω. Το ένα είναι αυτό. Και το άλλο. Και το άλλο. Πολύ ωραία. Κολλάμε. Χρωματίζουμε. Και είναι έτοιμο. Εσείς μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο που θέλετε. Και είναι αυτό. Εντάξει. Πάρα πολύ εύκολη κατασκευή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα τη κάνετε. Σας είπα τα βήματα είναι πολύ πολύ εύκολα. Ένα μεγάλο στροτιλό, τέσσερα μικρά. Τσακίζουμε, κολλάμε, φτιάχνουμε τα ματάκια του. Και μετά βάζουμε ό,τι άλλο θέλουμε πάνω στο μπλε καρτόνι. Λοιπόν, τελειώσαμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας παρακολουθήσατε και σήμερα. Θα είμαστε πάλι μαζί την Τρίτη. Πάλι στις 11 η ώρα. Μέχρι τότε θα σας πούμε τι θα χρειαστούμε για την επόμενη κατασκευή. Μετά έχετε μαζί σας. Σας αγαπάμε πάρα πάρα πολύ, μας λείπετε και περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουμε πάλι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.