Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις Ε1 στην πόλη της Άρτας από 24-28 Ιουλίου 2022 (ARTA WebTV, 2022)
: Μουσική Είναι μία μεγάλη διοργάνωση Έχει ένα πανελλαδικό πρωτάθυμα στην κατηγορία Υ1, που εκεί είναι η κατηγορία στις ηλικίες 12, 14, 16, 18 ηλικίες παιδιών, που φιλοξιονείται στις τρεις πόλεις, στις τρεις περιοχές, δηλαδή στην Άρτα, στη Φιλιπιάδα και στα Γιάννινα. 400 αθλητές και στις τρεις πόλεις, 120 στην Άρτα. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης με τον Σύλλογο Αντισφαίρισης εδώ στα Δημοτικά Γήπεδα των Δημαρτειών. Άρα αυτό που γίνεται και το μήνυμα που παίρνουμε και από τους αθλητές, αλλά και από τους γονείς και τους προπονητές τους είναι ότι αρέσουν οι εγκαταστάσεις, γίνονται καλοί αγώνες, είναι καλά τα σχόλια όσον αφορά και την πόλη μας και με τον τρόπο αυτό δηλαδή με την στήριξη του αθλητισμού στην περιοχή μας όσον αφορά το τέννης, στηρίζει και η τοπική οικονομία. Ήταν δηλαδή όλα τα ξενοδοχεία, τα καταλήματα ήταν κλειστά στην πόλη μας αλλά και πέριξη της πόλης και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από εκεί πέρα εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αθλητικές υποδομές σε όλα τα αθλήματα. Όσον αφορά το τέννης να πω ότι αυτά τα γήπεδα που εξοχρονίστηκαν πρόσφατα να βαθμίστηκαν, αυτά τα τέσσερα γήπεδα, δώσαμε τα τελευταία χρόνια και άλλα δύο γήπεδα τέννης στο ΤΑΦΙΝΙΑ και ήδη κατασκευάζουμε αυτή τη στιγμή και ένα γήπεδο τέννης στη Ροδαβγή. Η πρόταση που υποβάλαμε στο Τρίτσις, εδώ στην περιοχή πιο δίπλα από το Σινέορφέις, έχουμε και άλλα γήπεδα τέννης. Άρα καταλαβαίνετε ότι εμείς στηρίζουμε το άθλημα του τέννης και από εκεί πέρα στηρίζουμε και τον σωματικό αθλητισμό αλλά και τον οποιοδήποτε πολίτης δηλαδή μπορεί να παίξει σε ώρες κοινού και να αθληθεί στα γήπεδα του Δημοαρτέων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, όλους τους συντελεστές προπονητής και εγγονείς που ήρθαν στην πόλη μας και την επισκέφτηκαν, τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης και τους συνδιοργανωτές και είμαστε εδώ για να κάνουμε και άλλα γεγονότα που στηρίζουν όλα τα αθλήματα. Εγώ σαν πρόεδρος της ΔΕΕ, δηλαδή των Ένωσων Ματήρων, θα μιλήσω για τις τρεις κατηγορίες, τις τέσσερις που έχουν γίνει. Είναι Άρτα, Φιλιπιάδα, Γιάννενα, 12, 14, 16, 18, είναι Πανελλαδικό, όχι Πανελλήνιο, ε1 επίπεδο, που πάει να πει ότι γίνεται μόνον στην περιφέρα τη δικιά μας, στην Εσάβδελ, δηλαδή Ήπειρο και το Λοκαρνάνια. Οι κατηγορίες είναι 12 στην Άρτα, 14 Φιλιπιάδα, 16, 18 στα Γιάννενα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ήξερα τις εγκαταστάσεις τις δικές μας και στην Άρτα και στα άλλα τα δύο τα σωματεία και στη Φιλιπιάδα αλλά αυτό που αφουγκράζουμε αυτές τις τελευταίες πέντε μέρες είναι ότι οι προπονητές, αθλητές και γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και από τις εγκαταστάσεις και από τη διοργάνωση των συλλόγων ότι έχει σχέση με επιδιαιτές, διευθυντές αγώνων και βοηθούς και βελπιστούμε ότι θα έχουμε αυτό το ε1 που είχαμε να το κάνουμε το 2016 σε μόνιμη βάση κάθε χρόνο. Είμαστε στην 4η μέρα των αγώνων. Παρά τις ψηλές θερμοκρασίες όλα κύλησαν ομαλά. Πρέπει να τονίσω ότι όλοι οι αθλητές, οι γονείς τους, οι προπονητές είναι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το επίπεδο που έχει η διοργάνωση και από τις εγκαταστάσεις που βρήκαν και στην πόλη μας. Όλα έχουν πάει καλά και εγώ είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο της διοργάνωσης. Θέλουμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, θέλουμε διοργανώσεις που αναδεικνύουν τα προτερήματα, τα συγκριτικά πλειονεκτήματα που έχει η πόλη μας και μπορεί να διοργανώνει τέτοιες σημαντικά πρωταθλήματα. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα ζητάμε, θα πετούμε, θα προσπαθούμε πάντα να φέρουμε τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε όσοι έρχονται και όσοι επισκέπτονται την πόλη για να αθληθούν, να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα, να μένουν ευχαριστημένοι και έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε, να έχουμε, ας πούμε, το πάτημα να διεκδικούμε τέτοιες μεγάλες οργανώσεις. Ο Δήμος Αρτέων στέκεται πάντα αργός σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα για την προβολή της περιοχής μας. Δεν γίνεται χωρίς τους δημορταίων, με τις εγκαταστάσεις μας είναι πάντα αρρωγός, πάντα βοηθάει να έχουμε αυτό το καλό επίπεδο. Πάντα οι πόρτες είναι ανοιχτές, υπάρχει μια καλή συνενόηση, άλλωστε δεν θα πετυχαίναμε αυτό το καλό επίπεδο στην διοργάνωση. Και είναι προϋπόθεση, αν ο δήμος δεν βοηθάει, εμείς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις. Είναι πάντα δύο μέρη, είναι εμφυμονοσήμαντη αυτή η διαδικασία. Είναι ένα κλειστό πρωτάκτημα. Μπορούν να συμμετέχουν 56 πρώτης όλη την Ελλάδα, γι' αυτό είναι και μια μεγάλη διοργάνωση. Και ευτυχώς έχουμε 110 συμμετοχές, που είναι πάρα πολλές για ένα πρωτάκτημα, το οποίο συνεπάγεται 110 αθλητές, οι γονείς τους, το προπονητικό team. Από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη έχουμε συμμετοχές, δηλαδή από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Κυριακή. Θα τελειώσουμε αύριο με τις τελικούς. Η διαδικασία ξεκινάει από το πρωί. Έχουν γίνει κληρώσεις στον ταμπλό. Συνεχίζουμε. Υπήρχε μια δυσκολία λόγω του καύσονα που είχε. Σταματούσαμε το μεσημέρι δύο ώρες. Με αποτέλεσμα το βράδυ να πάμε πιο πίσω και να τελειώσουμε όλες τις μέρες δύο η ώρα τη νύχτα. Από πού μας έρχεσαι? Από την Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στην Άρτα? Ναι. Πώς σου φαίνεται σαν πόλη? Έχει πολύ ωραία φύση, είναι πανέμορφα γενικά και έχει και πολλά ζαάκια. Πώς σου φάνηκε ο αγώνας εδώ το πρωτάζιμα που έπαιξες με άλλες ομάδες και με άλλα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Είναι μια ωραία εμπειρία και κάθε τομέα μου διδάσκει και από πολλά καινούργια πράγματα. Μια κερδίζω μια χάνω έτσι πάει. Είναι η πρώτη φορά που επισκέφτεσες την πόλη μας. Ναι, η πρώτη φορά. Πώς σου φάνηκε εδώ ο αγώνας, πώς σου φάνηκαν τα εγκαταστάσεις των δημοτικών γηπέδων εδώ τέννης. Είναι πολύ όμορφα εδώ πέρα με τα δέντρα και τα γήπεδα, πολύ ωραία. Έπαιξα με έναν πολύ καλό στο πρώτο γύρο. Έχασα από το πρώτο γύρο, ήταν ο Νοέλ και έπαιξα πολύ καλά, αλλά δεν πόρεσε να κερδίσω. Είμαι νούμερο 4 και έχω εξειδέψει και στη Βουλγαρία, το έχω πάρει μοναδίπλα. Μου αρέσει πολύ το τένις, το απολαμβάνω, ο προπονητής μου είναι και ο μπαμπάς μου και μπορούμε να ζούμε όλες τις εμπειρίες μαζί. Μου αρέσει και το γεφύρι της Άρτας. Φάγαμε κάτω από εκεί, πολύ ωραίο φαγητό και παραδοσιακό και πολύ όμορφη η πόλη και το ποτάμι.