Oμιλία Μπουσμπούκη 2 (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 2017)
: Καλησπέρα σας, ο πολιστικός ομιλός Ξολυμβάδου συνεχίζει τις γιορτές Βερνίγο 2013 και στην πόλη της Βερίας και θέλω να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας που έχουν κοντά μας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχου Βέριας, τον αντιπρόσωπο του Συλλόγου Βλάχου και των Πολυλετών η Μαθίας Νάουσας με έδα το παλιό σκυλίτσι και την κυρία Αρχοντούλα Τσιμουλίκου Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων και όλους την αντιπίμακο κυρία Αρχοντάκη, τον Ηλία Τσαμίτρο και όλους τους φίλους του Ξολυμβάδου, πρόσωπους Συλλόγου και ο Πορέων. Θα σας ευχαριστήσω και πάλι και θέλω να πω τούτο ότι ο Σύλλογος, ο πολιστικός ομιλός Ξολυμβάδου, οι φίλοι του Ξολυμβάδου και οι Ξολυμβαριώτες έρχονται για τις επόμενες μέρες, τις γιορτινές, για όσους βρεθούν και όσους δεν βρεθούν, και πατά τούτου τους Ξολυμβαριώτες έρχονται.