Η Μαθητεία και οι νέες προοπτικές του ΕΠΑΛ (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 2022)
: Καλησπέρα, κύριε Υπουργέ Παιδείας, κύριε Βουλευτές Συμμαμών Μαθίας, κύριε Προηστά Μενεδιέθνης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, κύριε Εκπρόσωπε του Αντιπεριφερειάρχη Περιφεριακής Ενότησης Συμμαθίας, κύριε Αντιδίμαρχη Παιδείας Δήμου Βέριας, κύριε Περιφεριακή Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριε Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Συμμαθίας, κύριε Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Συμμαθίας, κύριοι σχολικοί σύμβουλοι, κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς. Σας καλωσορίζουμε στην ημερίδα που διοργανώνει η Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΕΠΑΛ Βέριας, με τη στήριξη της Περιφεριακής Ενότησης Συμμαθίας του Δήμου Βέριας και του Εργαστηριακού Κέντρου Βέριας, με θέμα τη μαθητία και τις νέες προοπτικές του ΕΠΑΛ. Το ΕΠΑΛ αλλάζει. Το ΕΠΑΛ δημιουργεί. Το ΕΠΑΛ οδέδει προς το μέλλον με νέα δεδομένα, με νέες δυνατότητες, με νέες προκλήσεις και, ελπίζουμε, χωρίς νέες διαθεσιμότητες. Η μαθητία, οι περισσότερες θέσεις που δώθηκαν σε ΑΥ και ΤΕΙ, τα κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης, οθούν το ΕΠΑΛ και τους μαθητές του σε νέους δρόμους. Απαραίτητη η γνώση αυτής της πορείας και η ορτή ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων. Καλώς στο βήμα, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Παξεβανάκη Δημήτρη, να πεθαίνει. Καλημέρα. Καλημέρα σε όλες και σε όλους. Αγαπητοί και οργανωτές, συνάδελτοι και βιβλιοκτές, εκπρόσωπες αποβίτησης, αγαπητοί συνάδελτοι και περιοδευτικοί όλων των παισιολογτήλης και όλων των αξιωμάτων. Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μας παιδιά. Ευχαριστώ με πολύ μεγάλη χαρά. Εγώ και ο Γιώργος Ελισπάκκας οδηγητήσουμε να λαμβείς εκπέδευση στο Υπουργείο. Και έχουμε σήμερα εδώ για να ελπίσουμε την προσπάθειά σας να δείξουμε στη κοινωνία την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι και στα υπάρχουν πολύ σκουριά πράγματα. Δυστυχώς όμως, αυτά τα πράγματα τα ξέρουμε όλοι εμείς. Είναι ανοίκτος και μεγελοντική εκπέδευση και δυστυχώς πολύ λίγη αφέροντα. Το καθήκον μας, πρώτα απ' όλα η ΜΟΛ που έχουμε την ευθύνη για αυτή την παιδεία στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και όλης η εκπαιδευτικής κοινότητας της πραγματικής εκπέδευσης είναι να αφήσουμε στην κοινωνία ότι τα ΕΕΠΑΛ είναι καλά στο Υπουργείο. Δηλαδή να πιτήσουμε την πραγματικότητα. Και να μπορέσουμε σε ένα ορατό χρονικό ορίζοντα να αποφασίδουν αφητές, αφήτριες, γλυκογένειες για το τι πολυκείο θα επιλέξει το παιδί αν υπηρετώνει απόλυτα ελεύθερα. Δηλαδή με βάση τι αρέσει καλύτερα στα παιδιά τι πιστεύουν τα παιδιά γλυκογένειες να είναι καλύτερο για το μέλλον του παιδιού, να είναι αυτοκτονικό ή επαγγελματικό. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προστάθη, το παιδί που σας διορίζεται ψηφιούσαμε από μια πολύ άσχηλη κατάσταση για να επανεπτώσουμε αδικίες τους συλλέπτους των παραλπών που βοηθούν όλοι πολύ καλά εμείς οι τραπέζιοι λαού και ελπίζουμε να μην ξαναζήσει και τις καταστάσεις στο μέλλον που είναι δέδες δέκα χρόνια στη στιγμή. Προσπαθούμε λοιπόν να προσπαθούμε να κάνουμε το σχολείο μας ακόμα καλύτερο και δουλεύουμε πολύ γι' αυτό, με αλλαγές του προγραμμάτων στιγμών που είναι αναλυτικά προγράμματα που θα οδηγήσουν και σε μια αδικαιογραμμή με συμμετοχή των μάικων ελευθερικών με εξοπλουβώτων εργαστηρίων μέσα των περιοχηγραφών των εθνικών εργαστηρίων και των ελευθερικών περιοχών. Για όλα αυτά έχουν ασφαλίσει πορδύλια που υπερβέρουν τα πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ γιατί είπαμε ότι θα επαφήσουμε σε ένα ομπληρωμένο πραγματικικό σχέδιο που βλέπει συλλογικά την Ευρωπαϊκή Επιτρέπτη και Παντάκτηση ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σ' αυτές τις συνθήκες που ξέρετε πολύ καλά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει και πόσο η καθημερινότησια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα αλλά ήταν τέτοια η δουλειά που έγιναν τους εργάτες. Ίσως έχετε ακούσει από το πρόγραμμα μια νέα αρχή στα ΕΠΑΝ και βλέπουμε συλλογικά πέτος σε νέα σχολεία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα ΕΠΑΝ της τώρας. Έχει πολλές κοινωνικώνες δράσεις. Έχει την ευκαιρία ίσως στο επόμενο βιάσταμα να τις αναφέρουμε αναλυτικά. Άντως πάνε πάρα πολύ καλά και η ισχυρική δρασκαλία με τον τρόπο που βγάζει τον κοινωνικό μου στη γλώσσα και στα πραγματικά και ύψυχο κοινωνική ισχυρήση των ακτών, των αδικτριών, των δικτυώσεων, των ψυχολόγων. Κι έτσι προσδάβαν πάρα ποτέ κάποιοι ψυχολόγοι. Στην χρόνια ήταν η άλλη τέσσερα για να κανήσουν όλα τα σχολεία με βάρκια και αυτό βλέπουν αρκετά μηχαρητικά δραστηριότητα. Και τέλος, για να μην κυράσουμε αυτήν την καρδιάσιαση από τις συλλογικές, μου ρίχνουν πάρα πολύ για να πούμε και να το πείσουμε που κάνουν τα παιδιά μας στους παιδιούς της σχολείας. Είδατε ότι νομοθετήσαμε την πρόσβαση των αποθήκων μας και στα πανεπιστήμια σε έναν μικρό ποσοστό Πέρσι, το οποίο πέτος το άφησαν το πέμπι της Εκκλησίας. Θέλουν να φέρνουν να σπάσουν ένα παρτί που υπάρχει σε μεγάλα κομμάτια της σχολείας που λέει ότι τα παιδιά των επάνω δεν κάνουν και τα πανεπιστήμια, κάνουν και παρακάνουν. Και αποδείχνει η επίπτωση από τις πολύ καλές επιβόσεις και θα αποδείχνει και πέτος ακόμα καλύτερα. Και τέλος, πράγμα που είναι το βασικό αδικείο στους διάστησες της ηλιοίδας σας, μου ρίχναν πολλοί επί επαγγελματικοί πρωτογραφικοί, που όλοι μας διδάξει με αδικείο, που είναι και αυτού έτος. Πέτος συμμετείχαν στον πρόγραμμα στην πρώτη φάση πάνω από 1000 για το παιδί μας, πέτος πάνω από 3000. Τα μηνύματα είναι παραπάνω από εφαρμογικά. Έχετε δεχτεί μας που είχατε εμπειρικές στον πρόγραμμα. Είμαστε παιδόμενοι, αλλά κυρίως με τις κουρίσεις που συνεχίχαν, με τους σχολείες πολλές καθές, και οι δημόσια, και οι διευθυκτές, που βράζουν πολύ μεγάλη κανοντήση απ' το επίπεδο των παιδιών μας. Και αυτό ανθρώπινε και δικαιών και την εμπειρική μας, να αποτελείται η μαθητία όχι σε αλληγίδες καθές, αλλά σε παιδιά, σε νέους ανθρώπους που έχουν τελειώσει το σχολείο, άρα είναι οι ήλικες. Οι 18 ετών κεφάλαιο. Έχουν και την ορμότα της ηλικίας, για να αποτελούν τις απαιτήσεις του χώρου εργασίας. Αλλά και ένα ορισμό λεπτό δογλώσεις, αφού πρόκειται για παιδί τους. Άρα άλλο περίπτωχο, άλλο λιγότερο, ανάλογα με το πόσο προσπάθησε το σχολείο, έχουν ένα γύρο και μπορούν πολύ πιο γρήγορα να προσαρμοστούν στην εργασία τους. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό το πρόγραμμα σηκωματίδηκε με πολύ άσχημα προς τους ανθρώπους. Όχι καρά πίστευτης ανακτήρησης. Όλα αυτά σήμερα έχουν καταρρέψει και μην γερνάξει. Και αυτοί που θα διαχειρίζουν τότε, όλοι τους ανθρώπους, θα ανταπούν και θα τους ανταπούν προστά στις εκπληκτικούς τους πλατητές των ανθρώπων. Θέλω να πω καλή δύναμη σε όλους. Όλοι μας εκπληκτικούμε αυτό το μεγάλο στίχημα και να κάνουμε την οικογένεια να πιστέψει ότι τα τελευτατικά λύκια είναι ένα σχολείο που αξίζει καμία δύσκολη. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από ό,τι συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να αντιστρέπτω αυτήν την ολογεία του ένα προς τρία που υπάρχει σήμερα, υπέρ της δημιουργικής εκπαίδευσης, να το αντιστρέψουμε και να το φάσουμε στις συνακτήρια της αρρωτίας. Όχι με διαιοτρόπο, όχι με διηγητικά μέτρα, αλλά πλήθως στην κοινωνία, γιατί αξίζει χαρίστρα κοιτάξη και αρχικό στόχο. Καλύτερα μισού όλους. Σας ευχαριστούμε. Καλώς στο βήμα, τον εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρκη, κύριο Τσούντε Νικόλιο, να πειθαίνει χαιρετινό. Καλημέρα και καλημέρα σε όλους. Ο αντιπεριφερειάρκης και εκείνος καλά έτσι βρίσκεται μέσα στο πρόσφυγε, τώρα δεν μπορείτε να βρίσκετε σήμερα μαζί μας. Βρίσκομαι εδώ εχει μέρους για να καλωσορίσουμε τον μητουργό του κύριου Παρσεφανάκη και τον διευθυντή παγερματικής εκπαίδευσης του ΥΠΟΥΣ στην περιοχή μας ενότητα. Να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του αντιπεριφερειάρκης και οργανωτές τη λεπτή για καλή επιτυχία σε εργασίες σημερίδας και την βεβαιότητα ότι θα αναλάβουν ανάλογες δραστηριές στον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Καλώς το Δήμα, τον αντιδήμαρκο παιδεία Δήμο Βέρεια στήλου Γιώργος Ψωφιανίδη, να του ευχαριστούμε. Καλημέρα σας. Καλώς ήρθατε, κύριε Πουργέ. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα σας. Καλημέρα. Η בορή Βερίου Όλε approximate. Καλημέρα. Καλημέρα. Καλημέρα. Έφυγε λοιπόν να σ addicted. Π?", Μου είχε ε SPD δεν ήτανάσ indem. Αυτό θα σταματήσει φορού brackets olmuş. Εντάξει στο άwarming debris. Π Ότι θα zebra elderly Sp他是 Δεύτερον, να αντιστρέψουμε αυτή την αναλογία, και όχι μπία, όπως είναι ο διευθυντής, πρέπει να αντιστραφεί, να μάθει ο κόσμος ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από ηλεκτρολόγους, έχει ανάγκη από μηχανικούς, δεν έχει ανάγκη από πτυχιούτους που θα περιμένουν να γίνουν όλοι οι διευθυντές ή να διωσιστούν σε κάποια θέση. Αυτό πρέπει να το εστεριστούμε όλοι, όχι να προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας δυστυχισμένα, δίνοντάς τους ένα πτυχίο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρος ότι το ΕΠΑΛ ΒΕΡΙΑΣ σε αυτή την προσπάθεια είναι πρωτοπόρο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί και κάνει πολλά πράγματα. Και αυτό φαίνεται από την παρουσίαση που είχαμε έξω. Το μέρος, λοιπόν, του Δημάρτου, ο οποίος στις δράσεις της οποίας χρειάζεται το ΕΠΑΛ και στη λειτουργία του είναι πάντα θετικός, άλλωστε είναι μηχανολόγος, άρα δεν θα μπορούσε να μην έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα τμήματα αυτά. Βοηθούμε με κάθε τρόπο ώστε το ΕΠΑΛ να επιτελέσει τους σκοπός. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία στο Δήμαρτ. Καλώς στο Δήμαρτ, τον Πυρητεριακό Διεθνείο Εκπαίδευσης, κύριο Ανανιάδη Παναγιώτη, να φεύγει χαιρετισμός. Καλημέρα και επόμενα, κύριοι υπουργοί, κύριες και κύριοι, συναδέλφεις και συναδέλφοι. Η παρουσία του Υπουργού εδώ και του Διευθυντή της Βαγγηματικής Εκπαίδευσης δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Βλέπετε από τις λίγες φορές, δεν ξέρω αν επήρχε το παρελθόν, να υπάρχει στο Υπουργείο Παιδείας υπουργός που να ανήκει στην επαγγελματική εκπαίδευση, να προέρχεται από εκεί και να είναι και μάχημος, μάχημος εκπαιδευτικός. Δηλαδή, πριν από λίγο καιρό ήταν σε ΕΠΑΛ, ήταν σε καθηγητής. Και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον πραγματικά. Η επαγγελματική εκπαίδευση να είναι πραγματικά εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Αν θα δείτε, βέβαια, επειδή και εγώ προέρχομαι, πριν γίνω περιφερειακός διευθυντής που είναι διευθυντής σε ΕΠΑΛ και σε το δύσκολο ΕΠΑΛ, να δείτε ότι υπάρχει στροφή παιδιών και αυτό που γίνεται, είναι ένα παράξενο φαινόμενο. Κάποιος τελειώνει, ξέρετε, ΑΕΙ, τώρα τελειώς φιλοσοφική, να τελειώσει τεΐ μια σχολή και επειδή είναι στην ανεργία, δεν πάνε να γραφτώ και στο ΕΠΑΛ να πάρω μια εδικότητα. Εκεί τελείται δύο χρόνια, δευτέρα και τρίτη τάξη παίρνει την εδικότητα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα της εδικότητας και τα εργαστηριακά μαθήματα. Μετά τώρα βέβαια έχει την προοπτική της μαθητίας, μπορεί δηλαδή να κάνει και τη μαθητία 9 μήνες, θα το δούμε τώρα στη συνέχεια. Οπότε ο χρόνος αυτός, γιατί όμως να πηγαίνει πρώτα στο ΑΕΙ και να κάνει και το χρόνο εκεί, θα μπορούσε κατευθείαν να ξεκινήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση. Και αν θέλει βέβαια να περάσει είτε σε ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ, ή παράλληλα βέβαια να θέλει να ακολουθήσει μετά την εδικότητα την οποίαν τελείωσε. Η περιφερική διεύθυνση της εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο θέμα της μαθητίας. Πθες εδώ έγινε και μια ημερίδα με το επιμελητήριο, ήρθε και η ομάδα εκορτή της μαθητίας, η οποία είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα και έχει οργώσει όλη την Κεντρική Μακεδονία, όλες τις διευθύνεις, όλους τους νομούς και θα δούμε και τα αποτελέσματα αργότερα. Αυτή τη στιγμή η Κεντρική Μακεδονία στη μαθητία, όπως είπε ο οργός, είναι πάνω από τρεις χιλιάδες που συμμετέχουν στη μαθητία και περίπου το εν τρίτων είναι από εδώ, είναι από την Κεντρική Μακεδονία. Έχουμε βγει πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, έχουμε ξεφτάσει ακόμα και την Αττική. Γιατί, βέβαια, η Αττική έχει περίπου πέντε εκατομμύρια. Εδώ η Κεντρική Μακεδονία είναι στα δύο. Παρ' όλα αυτά, αυτή τη στιγμή 750 περίπου απόφυτοι είναι σε εταιρείες. Και δουλεύουν, έχουν προεπηρεσία και παίρνουν και ένα αξιοσέβαστο μισθό. Για την σημερινή εποχή της κρίσης, το να παίρνει ένας 17 ευρώ τη μέρα, 19, δεν είναι κάτι αμεληταίο, και να δουλεύει έξι ώρες. Και παρά και να μαθαίνει κιόλας και, όπως σας είπα, να έχει έννηση, να έχει προεπηρεσία. 18 χρονών, 19 χρονών, να έχει προεπηρεσία. Επίσης, ετοιμάζουμε να σας ενημερώσω πριν ολοκληρώσει μια ημερίδα, για μια τριμέρη έκκληση, αντίστοιχα, όπως κάνετε εσείς εδώ στην Ευερία, στη Θεσσαλονίκη, στο Νόησις. Θα γίνει 9 και 10, 11 Μαΐου, την άλλη βδομάδα. Θα υπάρχει ημερίδα, την πρώτη μέρα, στο Νόησις, το 18. Θα είναι και ο κύριος Υπουργός, θα είναι και ο κύριος Πουστάκας και άλλοι από το Υπουργείο Παιδείας. Θα υπάρχουν και στρογγυλές τράπεζες πριν και μετά την ημερίδα με φορείς και με εκπαιδευτικούς. Και πιστεύω ο θεσμός αυτός να πετύχει και πιο πολύ βέβαια το μεταδίδουμε εμείς. Η μάχη με δυνατοί εκπαιδευτικοί και βέβαια και οι μαθητευόμενοι. Και επίσης βέβαια και οι επαγγελματίες οι οποίοι θα βλέπουν το όφελος και την δουλειά που γίνεται μέσα στο κόρο της εργασίας. Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία στην ημερίδα. Καλώς το βήμα τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Μαθίας Κύριο Σεσμανίδη Κώστα από την Κυριακένω. Καλημέρα σας. Επιμέλως του Επιμελητηρίου, αρχιεκτικά θα ήθελα να χαιρετήσω την Πρωτοβουλία του Νεφάλ, πριν δύο μήνες στο εμπορικό δημιουργείο λάβαμε μια πρόσκληση, ένα έτοιμα συνεργασίας από το ΕΕΠΑΛ και φυσικά εμείς άμεσα ανταποκρινόμενοι σε αυτό το έτοιμα είχαμε μια συνεδρία με το ΔΕΠΑΛ κύριο Βαρύ και ενημερωθήκαμε για το θεσμό της μαθητίας. Ρωτήκε για ένα θεσμό που αποτελεί βάση για την ανασύσταση της εκπαίδευσης. Είναι το εργαλείο που συνδέει τη γνώση, την εργασιακή εμπειρία και την αγορά εργασίας. Είναι ένα θεσμός που δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες κάθε κλάδου να συνεισφέρουν στους νέους κάθε ιδιωτικότητας μέσα στον χώρο εργασίας, πρώτη γραμμή να αποκτήσουν εμπειρία πάνω στην ειδικότητά τους. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι επαγγελματίες μπορούν να εξασφαλίσουν εργατικό δυναμικό, έχοντας ταυτόχρονα κάποιες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, μιας και το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι συνδυάζοντας γνώση και δεξιότητα, είναι ένας τρόπος να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιώση στην παγκόσμια αγορά του νέου εργατικού κλίμα, του νέου εργατικού κόστος και της ψηλής τεχνολογίας. Καλό όλους να διαδώσουμε το θεσμό της μαθητίας, γιατί η συμμότητά του είναι μια αναπτυσσίκα πολύ σημαντική. Εμείς, ανεπιμελητήριο και με την αυάθμιση στα ελεκτρονικά μέσα που θα έχουμε και στα λογικτικά μας, θα μπορούμε σε κάθε ειδικότητα των μελών μας να μεταφέρουμε οποιαδήποτε καινούργια ειδικότητα προκύψει στο ΕΠΑΛ και να μπορούν οι παγκοσματές να κάνουν εκκλήση αυτής της παιχνίδας. Το Υπουργείο, με τα προγράμματα σπουδών για νέες ειδικότητες που θα προκύψουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τέλος θα κάνω μια αναφορά στο ότι τα τελευταία χρόνια όλοι μας σαν γονείς, σαν κοιμωνία, είχαμε στραφεί στο τα παιδιά μας να πάρουν ένα πτυχίο νομικής, ένα πτυχίο ιατρικής, να γίνουν μεγάλοι κεντρανοί. Δεν δώσαμε ποτέ σημασία στον πατριματικό προσανατορισμό, ο οποίος θα έλεγα ότι μπορεί να αποτελέσει και ραχοπιταλιά για την ανάπτυξη του τόπου μας. Να πάψουμε πλέον να είμαστε μια χώρα πτυχιούχων και να μπορέσουμε να γίνουμε μια χώρα καταρτισμένον πάνω σε διάφορες ιδιότητες. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και στην Ελγέργιο πάντα ευχαριστώ σας. Παρακαλώ τον προστάμενο της Διεύθυνσης Φαγγελματικής Επιπέδευσης του Φαγγιού Παιδίες, κύριο Γιώργο Μουστάκα, να ανέβει στο δήμα για την ομιλία. Υποτιτλισμός του Φαγγιού Παιδίου Υποτιτλισμός του Φαγγιού Παιδίου Καλημέρα σας. Σε συγκεκριμένος μαζί με τον Διεύθυνση Φουργό για την προετοιμάσια σας να έρθουμε στην πόλη σας για να σας παρουσιάσουμε το τι έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια στην Φαγγελματική Επιπέδευση. Θα περάσουμε το ζήτημα της μαθητίας λίγο πιο γρήγορα, μιας και η Διευθυνία Φουργά, αλλά και η υπόλοιπη Επιπέδευση. Θα ασχοληθούν με το θέμα. Και θα πω μερικά και γενικά πράγματα για την Επιπεδευματική Επιπέδευση. Εμείς από τον Φλεβάρη περίπου τη δεκαπέντη, που αναλάβαμε τα γυμνήματα του Φουργού Παιδιού, το πρώτο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε είναι το μεγάλο πρόγραμμα της αποκατάστασης των καταρκημένων ευθυνών. Εντάξει, να δείτε, εμείς και εγώ και ο Φυμπουργός και άλλα σελέχτες του Υπουργείου Παιδείας είμαστε πάρα πολλά χρονιά, υπηρετούμε την Επιπεδευματική Επιπέδευση και την αγαπάμε και θέλουμε να πάει μπροστά. Δεν το κάναμε για κανέναν άλλο λόγο. Και νομίζουμε ότι αυτό ήταν το σωστό. Ήταν τεράστιο λάθος το προηγούμενο σχεδιασμό. Ποιος αναφορά εμάς, φυσικά δεν πρόκειται να επανέφερε. Εντάξει, το δεύτερο που ολοκληρώθηκε περίπου το παραμονές πρωτοκρονιάς του 2016, ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός, είπε διοκουβέντες ο Φυμπουργός, γιατί με βάση αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό, το δεύτερο πρέπει να υποβληθεί μέχρι 31 του 2015, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έβγαινε το πλαίσιο, θα έβγαινε η χρηματοδότηση. Όλα αυτά τα έργα που θα πούμε παρακάτω, θα έρχονται από το δεύτερο σχεδιασμό. Καταρχήν μιλάμε για ονειστική προσέγγιση και επαγγελματική επαγγελματική κατάρτιση. Μέχρι τώρα, μέχρι τα παιδούμενα χρόνια δηλαδή, η επαγγελματική επέδευση και η κατάρτιση ισχυρή ισχυρία είχε δύο περισσότερα πράγματα. Μέχρι το τελευταίο εβδομάδιο του Άγιου Άγιου Μάρτου, η μόνος του Άγιου Άγιου Μάρτου είναι η αρνόδιο ίδιο του ΥΟΥ, το οποίο συμπροέχει από τα καρδιά μας, το οποίο έχει την αίσθηση της ομιστικής προσέγγισης των μεγευμαστικών εκπαίδεων της Κατάρας. Συνεπώς, απλοποιούμε τον περιουρισμό και την πολυάσταση των μεγευμαστικών εκπαίδεων. Ο στόχος είναι η αναγνώριση και η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της Επαγγελματικής Εκπαίδεσης και Κατάρας. Θέλουμε να κάνουμε στην Επαγγελματική Εκπαίδεση μια επιλογή ανάγκης, από επιλογή ανάγκης που είδαμε μέχρι σήμερα, σε επιλογή συνειδητή για το παιδί. Ετοιμάζουμε την προσαρμογή των προγραμμάτων και των ειδικοτήτων στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πάνω σε μια γέφυρα, που προχωράμε από το ΕΠΑΛ του 2013, το ΕΠΑΛ Αρβανιτόπουλου, που ξεκίναγε την ειδικότητα από τη Δευτέρα Τάξη. Εμείς κάναμε μια μικρή αλλαγή, ώστε να κάνουμε τομέα στη Δευτέρα, η ειδικότητα στη Τρίτη, όπως ήταν παλιά, που βοηθάει τα παιδιά και στην εναλλαγή αργότερα. Και, όπως θα σας πω μετά, πολύ σύντομα, το Ιστιτήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα δημοσιεύσει ένα πρόγραμμα ΕΣΜΑ, στο οποίο καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσουν, με το οποίο και τα επιμελητήρια, βέβαια, και όλους όσους ασχολούνται με τον επαγγελματικότομε, και το οποίο θα μελετήσει καινούργιες ειδικότητες, καινούργια προγράμματα, καινούργια βιβλία και ούτω κάθε εξής. Εμείς εκτιμάμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, του 2018, θα έχουμε καινούργια ορολόγια προγράμματα, που θα εφαρμοτούν από την επόμενη χρονιά, σταδιακά μέσα σε μια τριετία, για το επαγγελματικόλυ. Όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε παροχή επαγγελματικών διεξόδων ασφαλών. Να μην έχουν ειδικότητες που δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα. Έχουμε μια νέα αρχιτεκτονική, και τώρα, σε σχέση με το παλιό, στη γέφυρα πάνω, αλλά και αυτό που θα φτιάχνουμε, είναι η σημαντική σύνδεση σε επαγγελματική κατάσταση και κατάσταση στην κοινωνία. Κατάσταση Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο Επαγγελματικόλυκο