Cantamorphosis | Cantistoria Band | TEDxPatras (TEDx Patras, 2022)
: Καλησπέρα. Καλησπέρα. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε ανάμεσά σας. Είμαστε η Καντιστόρια. Όπως λέει και ο τίτλος μας, Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Είμαστε η Καντιστόρια. Όπως λέει και ο τίτλος μας, μας αρέσουν οι μελωδίες που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου και οι ωραίες ιστορίες. Στις παραστάσεις μας μεταμορφωνόμαστε και εμείς σε μουσικούς περιηγητές. Κάτι σαν τους μεσαιονικούς τροβαδούρους χωρίς τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου. Ταξιδεύουμε στον κόσμο και συλλέγουμε ανθρώπινες ιστορίες. Τελικά χαιρόμαστε το κοινό ταξίδι όλων μας στην ίδια τη ζωή. Σ' ένα από αυτά τα ταξίδια, στην Κάτω Ιταλία, στην περιοχή της Απουλίας στην Καλύπολη, μας συνεπείρε η ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Ένος έρωτα δύο νέων που η απόσταση και η κοινωνική τους διαφορά δεν τους επέτρεπε να είναι μαζί. Πριγκίπισσα αυτή, ταπεινό στρατιώτης αυτός. Τις στιγμές που αγνάντευαν το πέλαγος με την ελπίδα μια μέρα να είναι μαζί, το μόνο που μηδένιζε την απόσταση που τους χώριζε, ήταν ο ήχος της θάλασσας. «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» «Λουρούσιου τε Λουμάρε» Ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια σε όλους σας. Ευχαριστούμε πολύ.