2014.02.24 - ΠΔΕ - Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (3. Αγγελόπουλος) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: ...γαλύτερη δυνατή υφαραγωγή, αλλά έχουμε τη διάθεση να σχεδιάσουμε την καλύτερη δυνατή υφαραγωγή. Αυτό όμως που νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία μετά από την προγκύρωση της παρουσιασίας... ...και νομίζω ότι πρέπει να μείνει σε όλους μας, είναι ότι η ανάγκη που είχε η περιοχή... ...και η ανάγκη της καταγραφής της παραγωγής, μικρότερης, μεγαλύτερης, μεσαίας... ...δεν έχει σημασία το μέγεθος του κάθε παραγωγού ή του ιδιότητου που διαθέτει κάποια παραγωγή... ...αλλά κάπου θα έρθουμε να είμαστε κεντρωμένοι. Μέχρι στιγμής, όπως το λέτε, όλοι ψάχνόμαστε κάποια στιγμή... ...ήχαμε ακούσει διαφόρους να ψάχνουν προϊόντα, μικρές παραγωγές, ΒΣΕΣ όπως το είπα και προηγουμένως. Αυτό, λοιπόν, δεν ήταν ισχυκτό να έχει κάπου, δεν μπορούσε κάποιος να το δώσει. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, το σχεδιαγμό μας ως περιφερειακή αρχή... ...και βάζοντας ως μία της προτεραιότητας στον πρωτοβινή τομέα... ...θεωρήσαμε ότι πρέπει να σχεδιάσουμε, όπως ακούσατε, συγκεκριμένα πήματα... ...τα οποία θα απαντούσαν σε όλα αυτά, αν θέλετε, τις ανάγκες της εποχής. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, εφαρμογή, είμαστε στη φάση που τη διαμορφώνουμε. Και ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα έχουμε συναντήσει... ...και είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή τη στιγμή διάφορες απόψεις... ...γιατί και η ομαδοποίηση είναι ένα πολύ μεγαλύτερο σκημα, προφανώς... ...εάν έχει τη δυνατότητα ένας εισαγωγέας από μία ευρωπαϊκή κόρη... ...ή από την ίδια μας η κόρη, αν θέλετε, να θρήσει παραγωγές... ...για να μπορέσει να έχει μια καλύτερη τιμή στην αγορά τους... ...και να έχει μια καλύτερη δυνατότητα στην μεταπληκτική προσπάθεια... ...που ο διακομμένος μπορεί να έχει. Νομίζω ότι αυτοί για εμάς... Θα χρησιμοποιώ μια άλλη διαδικασία. Βάση, τέλος πάντων, το ηλεκτρονικό καλάδι μπορεί να το παρέχει. Και είναι και εμάς. Κατά συνέπεια, αυτό που έχει αξία για εμάς, αυτή τη στιγμή, δηλαδή... ...το επόμενο μήνα, εγώ το προσδιορίζω και χρονικά, έτσι... ...και τέλος Ιουλίου θα λειτουργεί. Όχι απλά θα είναι έτοιμο, θα λειτουργεί. Κατά συνέπεια, ο Μάρτιος για εμάς είναι μορδικός. Και δηλαδή εμείς, αυτή την περίοδο, δεν παρασχηρώμαστε έτσι εύκολα από την εποχή της εκλογολογίας. Θα συνεχίσουμε την δουλειά μας. Γι' αυτό, προσδιορίζω χρονικά τον Μάρτιο. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, όπως είναι και αυτή εδώ... ...όπως έχει τη συνειδεία, όπως έχει να συνεχίσουμε... ...για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε καταγράψει... ...και τις δικές μας απόψεις, οι οποίες θα μας δώσουν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Εγώ αυτό θέλω να βάλω στην κουβέντα... ...και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία κατά την αμμουσία μου... ...και έτσι όπως το εισπράττω, τουλάχιστον, και από τις υπηρεσίες στην περιφέρον ελληνικής Ελλάδος... ...αλλά και από την ανάγκη των καταναλωτών και των παραγωγών. Έχουμε μένει αρκετές συναντήσεις για διάφορους λόγους που αφορούν τον ελληνικό τομέα... ...και έχουμε δει ότι υπάρχουν και τις ανάγκες στην περιφέρον και στους παραγωγούς... ...και στους καταναλωτές, αλλά και στους διαμεσολαβητές... ...και στο οποίο μια λέξη που λέει είναι η μαρτυρική, να μην πω κάποια άλλη... ...οι οποίοι και αυτοί έχουν τον ειδικό τους ρόλο. Εδώ, όμως, με αυτή την εφαρμογή, με αυτή την προσπάθεια, ο παραγωγός με τον καταναλωτή... ...έρχεται σε άμεση επαφή, όταν έχει τη δυνατότητα να παραγωγεί ένας παραγωγός που έχει μια μέση παραγωγή... ...χίλια κιλά λάδια στον παραγωγός και δεν θα τα διαθέσει και του δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει... ...και μια μικρή ιστοσελίδα μέσα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης που να λέει... ...και όλα αυτά που αρχίζω να προσγέφω ως παραγωγή και την παραγωγώ στο πλάδι σημείο και τη σημειώνω πάνω στο πάγκι... ...και την έχω διαθέσει με μεχή τιμή, η ψηλότερη και η χαμηλότερη, όπως είδατε, από το παρατηρητήριο τυμών... ...δεν νομίζω ότι δίνει όλη την πληροφορία που έχει ένας ενδιαφερόμενος για να προσπαθήσει να είναι προβλητευτεί. Και είναι και παραγωγή που ανοίγει στην περιφέρεια της Ελλάδος, δεν το όχι γεωγραφικά. Κατά συνέπεια, λοιπόν, συνοψίζοντας, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και για εμάς αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται... ...είναι, ξαναλέω, η καταγραφή της παραγωγής της περιφερειάς και η δυνατότητα της διαθυσίστης.