Φυσική Αγωγή - Παιχνίδια συνεργασίας - Γ'-Δ' Δημοτικού Επ. 197 (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, 2020)
: буду加入… Καλημέρα παιδιά! Καλημέρα, είμαι η Χρύσα, είμαι η Νάντια. Σήμερα θα παίξουμε... Και τι δεν θα κάνουμε σήμερα. Θα κάνουμε παιχνίδια με διάφορα υλικά που έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Με κάλτσες, με μανταλάκια, με ποτηράκια πλαστικά, με μπαλάκια του τέννης και με τι άλλο. Και με τι άλλο. Με διάφορα. Ας μην τα πούμε όμως τώρα ακόμα, αλλά από την αρχή θα τα δείτε σιγά σιγά στη διάρκεια των παιχνιδιών. Είμαστε έτοιμοι? Είμαστε. Ναι. Πάμε να πάρουμε το πρώτο μας παιχνιδάκι. Μια εφημερίδα, ένα φύλλο από ένα περιοδικό, ό,τι έχετε πιο κοντά σας. Πάρτε το. Πάρτε το και πάμε. Χρυσά. Ναι. Να ξεκινήσουμε βάζοντάς το στο κεφάλι. Ωραία ιδέα. Για να δούμε. Πάμε. Και τι θα κάνουμε. Δεν ξέρω. Θα περπατήσουμε. Α πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Περπατάμε, περπατάμε, περπατάμε. Και αν μας πέσει δεν πειράζει. Και εσάς αν πέσει δεν πειράζει. Πολύ ωραία. Δεν πειράζει Χρύσα. Τώρα αν το κάνουμε πιο παιχνιδιάρικο. Δηλαδή? Να έρθω να σε αγγίξω. Μπορώ? Για να δω. Θα προσπαθήσεις να μου ρίξεις την εφημερίδα. Βέβαια. Και εσύ θα κάνεις το ίδιο. Για να δω. Μπορείς? Αχ! Τρόμαξε η εφημερίδα μου. Γιατί ήρθε ο αέρας. Για σκέψου. Φαντάσου, έρχονται τα σύννεφα, έρχεται ο αέρας, φυσάει και έπεσε. Έπεσε και η δικιά σου. Και πού έπεσε? Ναι έπεσε πίσω. Πολύ ωραία. Που άλλου μπορώ να βάλω την εφημερίδα και να κάνω το ίδιο παιχνιδί. Στο χέρι. Για σκεφτείτε. Ωραία. Ώχτο είπα μου ρε. Μου ξέφυγε. Δεν πειράζει να το κάνουμε με πιο γρήγορα βηματάκια. Βέβαια. Τροχαδάκι. Τροχαδάκι γύρω-γύρω στο χώρο που έχουμε. Και προσεκτικά. Πάντα. Για να δω. Μπορείς? Νομίζω ναι. Εγώ το κατάφερα. Πολύ ωραία. Να αλλάξουμε χεράκι. Για να δούμε και το άλλο μας χέρι, παιδιά. Πολύ ωραία. Ωραία. Τέλεια. Να κάνουμε και μπρος και πίσω. Να σε κυνηγήσω. Άντε, άντε. Για να δω. Μπορείς? Για πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με. Αχ με πιάσες. Τώρα η σειρά μου. Αχ είσαι πολύ πιο γρήγορη, είσαι σαν τον άνεμο. Ξέφιασα. Δεν πειράζει. Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Να το βάλουμε... Στην πλάτη μας. Το πιστεύετε αυτό, παιδιά. Μπορείτε. Για να δω. Και τώρα, ωραία, πάμε να περπατήσουμε. Ανοίξτε τα χεράκια σας για να γίνουμε αεροπλάνα. Και να ταξιδέψουμε χωρίς να χάσουμε την εφημερίδα μας. Τι βλέπεις εκεί που είσαι, Χρυσά. Δεν ξέρω, εσύ. Εγώ βλέπω μια θάλασσα, με περιμένει. Αχ και εμένα. Για να κάνω βουτιές. Ωραία ιδέα. Να σου πω, κι αν μου αισήξει αέρας δυνατός, τι θα γίνει. Να μου πέσει. Εμένα έπεσε. Εμένα δεν έπεσε, γιατί είμαι σταθερό αεροπλανάκι. Και κάνω και έναν πελαργό. Κοίτα με, κοίτα με. Α, να το δοκιμάσω κι εγώ. Κοίτα, κοίτα, κοίτα, κοίτα. Δεν είναι φοβερό. Πω, πω, τέλειο. Πολύ ωραία. Τέλειο, μπράβο. Για να το δοκιμάσουμε όμως, να το βάλουμε στο ποδαράκι μας. Και τώρα θέλω να κάνουμε μικρά-μικρά δυνατάκια. Για να δώσεις εδώ. Αχ, δεν ξέρω, μου φεύγει. Κι αν φεύγει και σε εσάς δεν πειράζει, σιγά το πράγμα. Σκύβω, καλά, και το παίρνω. Και ξεκινάω από την αρχή πάλι την άσκηση. Λοιπόν, ή βάζω λίγο το δαχτυλάκι μου, ρε. Ας βάλω, Χρύσα, το δαχτυλάκι. 2, 3, 4, 5, 6. Εγώ θα αλλάξω το ποδαράκι, γιατί με πράγμα. Πάμε ξανά. Χουραστικές? Λίγο, ναι. Ε, κι εγώ. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Ωπ, stop. Πάρα πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Να το βάλουμε... Για σκεφτείτε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Το βάλουμε πίσω στο πόδι μας. Πίσω, χαμηλά, για να δω. Ναι, ναι, ναι, ναι. Και να το πιάνουμε κιόλας. Εδώ. 1, 2 και να κάνουμε κουτσό. 3, 4. Να το πιάσουμε εδώ. Όχι. Που λυγείς το γόνατό. Ναι, ναι, ναι. Για. Τέλειο! Φοβερή! Για να σε δω τι μπορείς να κάνεις. 1, 2, 3, 4. Πάρα πολύ ωραία. Ήμασταν φοβερές. Καταπληκτικό! Ήμασταν καταπληκτικές! Χέρι, δώσε! Ξεχάσαμε όμως το άλλο μας πόδι. Α, δεν πειράζει μωρέ. Θα μας κάνει παράπονα. Δεν θα είναι το ίδιο δυνατό με το δεξί. Ναι, ναι, ναι. Α, καλά, εντάξει. Μην είσαι παραπονωμένο, τώρα θα σε κάνουμε και σένα. Πάμε! 1, 2, 3. Πέταμε, πετάμε, πετάμε, πετάμε! Και φύγαμε! Πάμε στο επόμενο μεγάλο παιχνίδι! Φύγαμε! Χρυσά, είδες τι καλά που καθίσαμε τώρα. Πήραμε τα καρεκλάκια μας. Όμως τι άλλο μπορούμε να πάρουμε από το σπίτι μας, για να κάτσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαξιλάρια ή απλά να καθίσουμε στο πάτωμα, πάνω στο χαλί. Και τι έχουμε φέρει εδώ. Α, τι έχεις φέρει, για πες μου. Έχω φέρει μανταλάκια. Και τι θα κάνουμε, θα πλώσουμε τα ρουχά. Όχι! Θα κάνουμε το εξής. Θα προσπαθήσει η Μία να βάλει τα μαλανταλάκια στο δικό της πρώτα μπλουζάκι. Για να δεις, δούμε, μπορείς. Α, όποιος πάρει τα πιο περισσότερα. Ναι, ναι, ναι. Είμαστε έτοιμοι. Τρία, δύο, ένα, φύγαμε! Πάμε! Πάνω μας! Πάνω μας, παντού! Για να δω. Και στα παπούτσια και στις μπλούζες μας. Α, δεν φοράμε παπούτσια στα καλτσάκια μας. Βέβαια. Για να δω. Μαζεύω, μαζεύω, μαζεύω. Για μέτρα. Έχω ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε. Έτσι μας έχεις. Για να δω. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά. Πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι σε κέρδισα. Να το παίξουμε μια φορά ακόμα. Όχι μόνο μία. Γιατί δεν τα κατάφερα πολύ καλά. Να τα βγάλουμε. Γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα. Παιδιά, προσοχή όμως, πάνω στα ρούχα μας, όχι στο δέρμα μας. Είμαστε έτοιμοι? Πάμε! Πάμε! Έλα! Και αν δεν φοράμε παπουτσάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλτσάκια μας. Για δείτε. Να, εδώ. Μπορώ να βάλω ένα σ' αυτό το σημείο. Μπράβο! Φοβερή πίσω. Φοβερή ιδέα. Νομίζω... Πάλι με κέρδισες! Ναι, είμαι πιο γρήγορη σε αυτό. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά. Ωραία, τώρα θα σου βάλω κάτι άλλο που δεν είναι πιο δύσκολο. Για να δω, μπορώ κι εγώ να σε κυριστήσω. Για να δω, για να δω. Τώρα θα βάζω εγώ σε σένα τα μανταλάκια και εσείς σε μένα. Ωραία. Και θα μετρήσουμε να δούμε ποια έχει τα περισσότερα. Κάτσε. Οκ. Είμαστε έτοιμοι? Μαίστα! Πάμε! Πάμε! Έλα! Για να δω, βάζουμε γρήγορα. Α, το έμαθα, γιατί με έβαζε η μαμά μου να πλώνω τα ρούχα. Και έπλωνα τις κάρτσες. Για να δω. Ωχου! Για μετρήστε πόσα μανταλάκια. Πόσα μου έβαλες? Έσυ. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Για να δω εγώ. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Α, το ίδιο! Ισοπαλία! Πάρα πολύ! Τέλεια! Φευγεδάζουμε, παίζοντας, αν να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε. Μπορούμε όμως να κάνουμε και κάτι ακόμα. Μπριν βάλουμε το μανταλάκι, να κάνουμε μια στροφή γύρω από το μαξιλάρι, το καρεκλάκι, ή απλά να σηκωθούμε από το πάτωμα, να τρέξουμε και να πάρουμε το μανταλάκι, να το φορέσουμε στο αδερφάκι μας ή σε όποιον παίζει μαζί μας. Ή αν δεν έχουμε αδερφάκι, σε ένα μαξιλαράκι που θα είναι απέναντί μας. Α, ωραία ιδέα! Είσαι έτοιμη? Έφυγα! Πάμε! Για να σας δω! Γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα! Παίρνω! Ένα! Ωραία! Ωπ! Αχ! Έχασα! Δεν μπορώ να τρέξω εγώ, πριν το φορέσει. Έτοιμη! Ωπ! Το φόρεσα! Πάμε! Πάμε! Τέλειο! Εγώ έχω πάρει το ρέλα μαζί μου. Αυτό όμως δεν είναι πολύ καλό. Δεν ήταν σωστό. Όχι, δεν πρέπει να το κάνουμε. Το πήρα εγώ όμως. Πρώτα τρέχω, κάθομαι, παίρνω ματαλάκι και το φοράω απέναντί, στο ζευγάρι μου. Πάλι πάω να πάρω. Έλα! Εντάξει. Νομίζω ότι ήρθαμε ισοπαλία, Χρύσα. Λες! Ναι, για να μετρήσουμε. Μπορείτε να μας τα μετρήσετε και εσείς, παιδιά. Μέτριστε μαζί μας. Για, ελάτε, για μετρήστε μαζί μας. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε. Πέντε. Έγω έχω. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Μας λείπει ένα. Πού το έχουμε βάλει το άλλο ματαλάκι, παιδιά? Πού το έχουμε βάλει? Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Άχι, λάθος μετρήσαμε. Και έξι εγώ. Έξι και εσύ. Όποτε όλα μια χαρά. Είμαστε μια χαρά. Μπράβο! Μπράβο! Πολύ ωραία! Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι? Πιείτε λίγο νεράκι και γυρίζουμε. Λοιπόν, ήπιαμε νεράκι. Ήπιαμε νεράκι, δοσιστήκαμε. Ωραία. Τώρα τι κάνουμε? Πάμε στα επόμενα παιχνίδια. Για να φέρουμε κάποιες κάλτιδες που έχουμε όλοι στο σιρτάρι μας... και να τις αφήσουμε στο πάτωμα σε διάφορα σημεία. Τι παιχνίδια μπορούμε να κάνουμε? Μπορούμε να κάνουμε πηδηματάκια μπροστά. Μπορούμε να κάνουμε πηδηματάκια να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα ποδαράκια μας. Θέλεις όμως να τα κάνουμε και τα παιδιά. Ωραία. Είμαστε έτοιμοι για τα παιδιά. Ωραία. Είμαστε έτοιμοι. Εγώ θα δείχνω άλλες ασκήσεις και η Νάντια θα δείχνει τις δικές άλλες. Επομένως, εσείς θα ακολουθήσετε ό,τι θα είναι πιο εύκολο. Όπως έχετε αφήσει τις καλτσούλες στο πάτωμα, μπορείτε να κάνετε ό,τι η κίνηση μπροστά επιθυμεί. Είμαστε έτοιμοι. Εγώ ανοίγω ποδαράκια και κλείνω. Ένα, δύο, τρία. Πάμε. Και τώρα... Ανοίγω, κλείνω και γυρίζω αργά πίσω βήματα. Προσέχουμε να μην υπάρχουν αντικείμενα γύρω μας, να μην τα πατήσουμε και έχουμε τυχήματα. Έτοιμοι. Πάμε για το δεύτερο. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Πολύ ωραία. Προσεκτικά. Και γυρίζουμε. Επιστρέφω. Πάμε ξανά. Ανοίγω, κλείνω. Ναντιά, θα ήθελες να κάνεις το δικό μου και όταν θα δοκιμάσουμε να σου άσκησαι. Ωραία. Πάντα αλλάζουμε. Ανοίγω, κλείνω, ανοίγω, κλείνω και γυρίζω προς τα πίσω. Πάντα. Προσεκτικά. Είμαστε άλλη μια φορά. Έτοιμοι. Πάμε. Ανοίγω, κλείνω, ανοίγω, κλείνω και πάω πίσω. Πολύ ωραία. Τελευταίο. Ναι, ναι. Ανοίγω, κλείνω, ανοίγω, κλείνω. Πολύ ωραία. Να έρθω στη δικιά μου την πλευρά να δείξω κάτι διαφορετικό. Λοιπόν, τώρα θα ανοίξουμε τα δυο μας ποδαράκια και θα μείνουμε στο ένα. Ανοίγω δύο, μένω στο ένα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο. Θέλεις να το κάνω εγώ αυτό που έδειξες και να δείξω κι εγώ ένα και να το κάνεις εσύ. Πολύ ωραία. Να κάνουμε όμως με κουτσό. Δηλαδή, ένα, δύο, στην αρχή, τρία, ναι, τέσσερα. Αλλάζεις ποδαράκι. Ωραία. Αλλάζουμε. Μπράβο. Άρα, μισό λεπτό για να το κάνουμε άλλη μια φορά. Μισό λεπτό για να το κάνουμε άλλη μια φορά. Ανοίγω κουτσό. Και πάω πίσω πολύ προσεκτικά. Και πάω πίσω πολύ προσεκτικά. Μπορούμε να κάνουμε και το ίδιο ποδαράκι συνέχεια, κουτσό. Έτοιμοι. Πολύ ωραία. Πάμε πίσω, αλλάζω πόδι, πάμε. Πάρα πολύ καλό. Φοβερό δεν είναι. Ωραία ιδέα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κάλτσες μας και τώρα, λίγο πριν τις μαζέψουμε, ενόψει του καλοκαιριού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε να παίξουμε... άλλη μια φορά ένα παιχνίδι. Πάμε. Πολύ ωραία. Χρύσα, είναι καταπληκτικό. Εγώ όμως, επειδή θέλω μεγάλη επικοιλία... και κουράζομαι να κάνω τα ίδια, θα κάνω πλέγια βήματα. Θέλεις να σου δείξω. Γυρίζουμε στο πλάι, σηκώνουμε τα ποδαράκια μας... και περνάμε στις καλτσούλες και κάνουμε το ίδιο... και γυρίζουμε. Μπορείς να το σκάνεις. Ναι, θέλεις να το κάνω, αλλά... όπως το έχεις φτιάξει το σχεδιάκι, να αυτοσχεδιάσουμε. Έτοιμοι? Εγώ δεν το κάνω, θα κάνω πλάγιο πηδηματάκι. Θα κάνω πλάγιο πηδηματάκι. 1, 2, 3, 4. 1, 2, 3, 4. 1, 2, 3, 4. Τέλεια. Να αλλάξουμε ρόλους όμως. Πάμε. Έτοιμοι, παιδιά? Πάμε. Πολύ ωραία. Περνάς ωραία. Εγώ περνάω καταπληκτικά. Διχαίρομαι. Πάμε. 1, 2, 3, 4. 1, 2, 3, 4. Τραγόνα τα τάκια. Τραγόνα τα τάκια. Να σου πω όμως, για να μην φωνάζει η μαμά... να μαζέψουμε τις καλτσούλες. Ποιο θα μαζέψει πιο γρήγορα τις κάλτσες. Ποιο θα μαζέψει πιο γρήγορα τις κάλτσες. Μια κάλτσα όμως κάθε φορά. Εδώ έχουμε ένα πολύ ωραίο καλαθάκι. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε... το ότι έχετε στο σπίτι. Μια κάλτσα κάθε φορά στη θέση. Είσαι σίγουρη ότι θα το καταφέρω. Είσαι έτοιμη. Πάμε. Εγώ έχω περισσότερες νομίζω. Θα σε βοηθήσω. Γιατί είμαστε μαζί. Πάμε μαζί. Ωραία. Φοβερό τα χέρια πάνω κάτω. Φοβερό τα χέρια πάνω κάτω. Ο πόλεμος της κάλτσας όμως δεν τελείωσε εδώ. Για να σας δείξουμε ένα παιχνίδι ακόμη. Αχ θα πάρω αυτές τις ωραίες. Τις κουγουλιάρικες. Και εγώ θα κάνω τις χρωματιστές. Τις βάζουμε εδώ πλάγια στο σώμα. Κοιτάξτε τι θα κάνουμε τώρα. Στο ζωτσάκι σας. Στο κολλάν. Τι πιτζαμούλα. Και ο πόλεμος της κάλτσας. Και ο πόλεμος της κάλτσας. Τώρα ξεκινάμε. Είσαι έτοιμη. Πάμε. Ποιος θα πάρει. Πήρα. Πήρα μια. Είμαι φοβερή. Είμαστε φοβεροί. Μου άρεσε πολύ. Άντε μια φορά κάτω. Θα πάρεις τις δικές σου κάλτσες. Και εγώ τις δικές μου. Για να τις βάλουμε πάλι πίσω στη θέση τους. Ωραία ιδέα. Είμαστε έτοιμοι. Μπορούμε να είμαστε και περισσότεροι άτομα σε αυτό το παιχνίδι. Και το σκύλο και τη γάτα. Εξωγεώ. Πάμε. Ποιος θα μπορούσε. Το πήρα. Τι πήρα. Περάσαμε φοβερά. Μαζεύουμε τα πράγματα μας. Και δεν τελειώσαμε εδώ. Παιδιά γυρίσαμε από το νεράκι. Πολύ ωραία. Θα κάνουμε τώρα ένα άλλο παιχνιδάκι. Πολύ πολύ ωραίο. Τι κάνω. Παίρνω πλαστικά ποτηράκια. Και τα στείνω. Απέναντι ο ένας από τον άλλον. Ωραία. Μπράβο. Σε αυτό το παιχνίδι. Ποιο είναι. Το ξέρετε όλοι. Μπράβο. Στόχος μας τι είναι. Να ρίξουμε τα ποτηράκια. Από τον αντίπαλό μας. Από την παρέα μας. Από το ζευγάρι μας που παίζουμε. Πολύ ωραία. Μπορούμε να ρίχνουμε όσες φορές θέλουμε. Μπορούμε να ρίξουμε όσες φορές θέλουμε. Εάν όμως χρύσα με κερδίσεις. Θα πρέπει ο τελικός σου στόχος. Είναι το καλάθι. Να βάλουμε βγάλτε τα παλάκια και μας το κερδιάφει. Ωραία. Είμαστε έτοιμοι. Πήρατε ποτηράκια. Πήρατε μπαλάκια. Θυμίζω ότι αν δεν έχουμε μπαλάκια του τένις. Έχουμε φτιάξει μπαλάκια από χαρτί. Έχουμε μπαλάκια από τις κάλτσες μας. Ή μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και λίγο πιο μεγάλη μπάλα. Δεν έχει σημασία. Και τα μπαλάκια του πιν-πον μπορούμε. Υπάρχουν παιδιά που έχετε και μπαλάκια του πιν-πον στο σπίτι. Έτοιμοι. Φύγαμε. Για να δούμε. Χαμηλώνουμε. Πρέπει να κοιτάω το στόχο μου, απλά να σημαδεύω. Για να δω. Πολύ ωραία. Ένα-ένα. Μπράβο. Είσαι πολύ καλή. Πολύ ωραία. Πολύ καλό. Τέλεια. Πάρα πολύ ωραία. Μπράβο σας. Φοβερά. Και τώρα τι κάνω? Στέλνω τα μπαλάκια μου. Και προσπαθούμε να το βάλουμε στο καλάθι. Με ποιον τρόπο. Με ένα χέρι, με δύο χέρια. Όπως μπορεί το κάθε παιδί. Έτοιμη. Πάμε. Μπράβο, Χρυσά. Φοβερό. Μπορώ να πάρω ένα μπαλάκι από το δικό σου. Βέβαια. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τα ποτηράκια. Μπράβο. Πάμε με τα ποτηράκια. Τα μαζέψαμε κιόλας. Πάμε πίσω-πίσω. Μπράβο. Εσείς πώς θα πάτε? Εμείς θα πάμε πολύ καλά. Για να σας δω. Πάρα πολύ ωραία. Τελευταίο. Νάντια. Νάτο. Και τελειώσαμε. Πέξαμε και μαζέψαμε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω. Δεν σταματάμε όμως εδώ με την παρέα μου. Συνεχίζουμε να κάνουμε ποθεραπεία. Διατάσεις. Δύο παιδάκια μαζί. Τι μπορούν να κάνουν? Πάρα πολλά πράγματα. Θα ήθελα να δείξω, αλλά... Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ωραία. Για να δείξουμε μερικές διατάσεις πώς μπορούν να κάνουν δύο παιδάκια μαζί. Πρώτον, να τοποθετήσουμε τα χεράκια μας. Ο ένας πάνω στο νόμο του άλλου. Να ανοίξουμε ποδαράκια και πάμε να χαμηλώσουμε, να τεντώσουμε την πλατούλα μας. Και από εδώ μπορούμε να κάνουμε στροφές. Μόγελα. Δύο. Δύο. Ωραία. Για να σηκωθούμε τώρα όρθιοι. Να γυρίσουμε λίγο πλάτη. Να βάλουμε τα χεράκια μας. Ψηλά. Και να κάνουμε μία πλάγια κάμψη. Πολύ ωραία. Μένουμε και πάμε από την άλλη. Να γυρίσουμε γύρω-γύρω για να το δουν λίγο καλύτερα τα παιδιά. Ωραία. Σαν να είμαστε ένα σώμα. Ένα. Πάνω. Δύο. Ωραία. Γυρίζουμε μια στροφή ακόμα χωρίς να χάσει ο ένας. Την επαφή με τον άλλον. Ένα. Πάνω. Δύο. Τέλεια. Τώρα όπως είμαστε έτσι, για να πιαστούμε από τους αγγόνες. Πολύ ωραία ασκηση. Και να προσπαθήσω να κάνω εγώ μία μικρή κάμψη μπροστά. Να τεντώσει το σώμα. Πολύ ωραία. Βγάζουμε αέρα μία κάμψη από την άλλη πλευρά. Πολύ ωραία. Πάμε να το κάνουμε μία φορά ακόμα. Μπράβο. Να έχουμε λίγο περισσότερο λυγισμένα τα γόνατά μας. Όταν σκύβουμε και προσπαθούμε να πάρουμε το ζευγάρι μας. Πολύ ωραία. Και αργά και προσεκτικά. Πάντα με ασφάλεια. Όταν τεντώνουμε βγάζουμε αέρα. Μπράβο. Μην το ξεχνάτε. Πολύ ωραία. Για να προσπαθήσουμε και κάτι που όλοι εσείς σας αρέσει. Όπως είμαστε έτσι, να κρατήσουμε. Αυτό πρέπει να το κάνουμε αργά, αργά, αργά. Ναι, ναι. Διπλό. Πάμε. Μπράβο. Και να ανέβουμε ξανά. Χρήσα ήταν καταπληκτικό αυτό μάρευσε. Άλλη μία φορά. Για να σε δω. Κάτω. Και πάνω. Πολύ ωραία. Για να γυρίσουμε. Να βάλουμε πάλι έτσι στο πλάι. Να πιέσουμε το ποδαράκι μας πίσω να το τεντώσουμε. Και το γονατάκι μας να κοιτάει πάντα προς τα κάτω. Και κοντά δίπλα στο αλογό. Βέβαια. Να αλλάξουμε πλευρές. Και να παίρνουμε αναπνοούλες πάντα. Μην ξεχνάμε τις αναπνοούλες μας. Και μια τελευταία άσκηση που θα είναι λίγο αστεία. Για να σε δω. Δώσ' μου το δεξί σου πόδι. Να σου δώσω κι εγώ το δικό μου. Είσαι σίγουρη? Ναι, ναι, ναι. Για να δούμε. Μπορούμε να μείνουμε εδώ. Πολύ ωραίο είναι. Και να βάλουμε και το χέρι μας. Να πιάσουμε τα δάχτυλα. Ωραία. Δύσκολο. Μπράβο σας. Τέλειο. Αλλάζουμε πόδι-χέρι. Δεν ξεχνάμε. Πάμε. Σε πιάσα. Σε πιάσα. Με πιάσες. Σε κρατάω. Μπράβο. Μην το αφήσετε τόσο ευγάριστας να πέσει κάτω. Άντε. Και πιάνω. Τέλειο. Βρε παιδιά. Μπράβο. Τέλειο. Ωραία. Πάμε να κάνουμε και μια πλάγια έτσι. Πολύ ωραία αγκαλιά. Και να κάνουμε ένα μεγάλο οω. Καταπληκτικά. Ελπίζω να περάσατε πάρα πολύ καλά, να δοκιμάσετε όλα αυτά τα παιχνίδια, να τα παίξετε όσες περισσότερες φορές. Με τα αδερφάκια σας μπορεί να έρθουν και κάποιοι φίλοι στο σπίτι σας. Και να δοκιμάσετε να παίξετε όλοι μαζί. Γεια σας, παιδιά! Γεια σας!