Δήλωση κ. ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλάκιωτάκη από Σαμοθράκη για τα ελληνοτουρκικά (HellenicCoastguard, 2022)
: Από την ακριτική σαμοθράκη θέλω να επισημάνω ότι τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις και αιτιάσεις της Τουρκίας δεν είναι μόνο πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, είναι πέρα και έξω από κάθε λογική. Ας αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κράτος πειρατής. Ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει προστατεύοντας την ίδια στιγμή αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.