Δημοτική Βιβλιοθήκη Δάφνης | Αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό (Future Library, 2014)
: Λέγομαι Ελένη Δε Μερζή και είμαι από τη Βιβλιοθήκη της Δάφνης, την Αθήνα. Αν έπρεπε να πάρω έναν εκπαιδευτή μαζί μου, ή αν ήταν να πάω σε κάποιον εκπαιδευτή, θα πήγαινα στην κυρία Αγγελίδη. Δεν χρειάζεται να το πω, συμπαθέστατη και χρησιμότατη είναι όλοι οι εκπαιδευτές. Θα πήγαινα στην κυρία Αγγελίδη γιατί νιώθω ότι έχει πάρα πολλές γνώσεις. Είναι ανεξάντλητη δηλαδή. Έχει μεγάλη εμπειρία, έχει κυρίως τάξη σε αυτά που γνωρίζει. Νιώθω ότι τα έχει σε μια τάξη που εμένα όμως είναι απαραίτητη, τη μου λείπει. Έχει μεταδοτικότητα και έχω ένα κρυφό όνειρο να μπορούσα να γράψω ένα πολύ ωραίο παραμύθι. Νομίζω ότι αυτή θα ήταν που θα με βοηθούσε πολύ. Και εκτός τούτων, μου αρέσουν και τα μάτια της. Έχει ωραίο βλέμμα.