Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Φλώρινας (ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 2022)
: Καλημέρα σας, χρόνια πολλά, σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου να ανταλλάξουμε ευχές, αλλά και να κάνω ένα μικρό απολογισμό του Πετρογμένου της Δημοτικής Αρχής. Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στιγμή που έδωσαν οι συγκυμμότες μας την εντολή να διαχειριστούμε την τύχη και το μέρος του τόπου μας με στόχο να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας. Αναλάβαμε αυτή την ευθύνη μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη και όλα στιγμή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία, την απολυμνητοποιήσει και φέτος την ενεργειακή κρίση. Παρ' όλα αυτά, δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά, προσπαθώντας να βρούμε λύση στα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας, πολλά από τα οποία χρόνιζαν ακόμα και αδικαιολόγητα. Η δουλειά μας ήδη έχει αποφέρει καρπούς και παραμένουμε αισιόδοξοι και γεμάτοι πίστες πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξεκινώντας τον απολογισμό και επειδή συνηθίζεται να ξεχνάμε εύκολα, να θυμίσω ότι την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την πρώτη ανάτη του 2019, όταν αλάβαμε τη διοίκηση, ήταν ζωφερή και αναγνωρισμένη από όλους τους Δημοτικούς Συγγούλους. Υπήρχαν χρέοι εκατομμυρίων και κατασκεμμένοι λογαριασμοί του Δήμου και ήταν απαραίτητο ένα καλό νικοκίνημα και σημάζιμά τους. Και αυτό κάναμε, χωρίς βέβαια να αμελούμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Έτσι, μετά από μια δύσκολη περίοδο δύο και περισσότερο χρόνων, εξαιτίας της πανδημίας, στην οποία ζήσαμε πρωτοφανές καταστάσεις με συνεχόμενα λογαριασμούς και με κύριο μέλη μας στο διάστημα εκείνο, την ασφάλεια και την υγεία των συδημοτών μας, πλέον ο Δήμος διανύει μια περίοδο επανεκκίνησης. Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στον Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός, που είναι ο πρώτος πλειονασματικός ισολογισμός των τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μηδενήσαμε τα χρέια, τα χρέη, αλλά έχουμε και περισσότερο. Και βέβαια αναδεικνύει από την άλλη βαριά τη συνετή και διαφανή διαχείρισή μας. Βέβαια δεν αργιστήκαμε σε αυτά. Όλο αυτό το διάστημα τρέξαμε, διεκρυκίσαμε και πλέον είμαστε σε στάδια δημοκρατήσεων ιδιαίτερα σημαντικών έργων. Αυτά μου σδέσαμε ως τόπο σταδιακά γίνονται έργο. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2023, όσο για κάποιοι θέλουν να φυσβητήσουν τα νούμερα, έφτασε τα 29.600.000 ευρώ με τεχνικές πανεμβάσεις μίσδων ουσιασίας, όταν το 2019 ήταν 4.500.000 ευρώ. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και νομίζω ότι αυτό είναι φανερό. Ενδεικτικά θα αναφέρω, το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 ήταν 4.100.000 ευρώ, του 2018 4.300.000 ευρώ, του 2019 4.500.000 ευρώ και το 2020 14.000.000 ευρώ, το 2022 23.000.000 ευρώ. Βλέπετε δηλαδή την ανωδική πορεία που παρουσιάζει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας. Όσον αφορά την πολυφόθητη για όλους μας ανάπτυξη, αν δεν θεωρούμε να θέλουμε τυφλούμε, οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την διέθυξη και άψηση των χρηματικών πηγών, τη μόχλευση των χρηματικών εργαλείων, την ανέβηση εξοπλής εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε κάτι που η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί θετικότατα. Το λένε και πάλι οι αριθμοί αντιπαραβάγοντας τις χρηματοδοτήσεις πριν το 2019 και μετά το 2019. 120 εκατομμύρια ευρώ είναι οι εντάξεις έργων μέχρι σήμερα από την παρούσα δημοτική αρχή. Χρήματα αρχικά βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου από διάφορα προγράμματα. Τις εντάξεις των προηγούμενων χρόνων μπορείτε νομίζω εύκολα εσείς να τις αναζητήσετε. Το πρώτο και μεγαλύτερο έργο μας, την Τριετία, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συδημοτών μας μέσα από την εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς τους. Από κει και πέρα υπάρχουν σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα που αναδιαμορφώνουν την ταυτότητα του Δήμου με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ επιγραμματικά σε κάποια από αυτά που έχουμε πετύχει να ενταχτούν, βρίσκονται προς δημοπράτηση ή ήδη έχουν λουλουπήθη. Η ολική ανάπτυξη της παραποτάμης περιοχής, 2.050.000 ευρώ που περιλαμβάνει την περιοχή από την πλατεία Δικαστηρίου μέχρι τη γέφυρα του Καραγιώση σε πρώτη φάση και βρίσκεται ήδη σε στάδιο αναχείριξης αναδόφου. Η ανάπτυξη της περιοχής Αναμποάτ 2.040.000 ευρώ, η οποία βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης όρων δημοπράτησης από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκραμψης και περιμένουμε από τη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου τις επόμενες κινήσεις. Η ενεργειακή αναβάθμιση 16 σχολικών μονάδων 4.200.000 ευρώ, τα 8 ήδη βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης, τα υπόλοιπα περιμένουμε την έγκριση των όρων δημοπράτησης από τη διαχειριστική της περιφέρειας. Η κατάσταση ενεργοβώνων αναπτύρισης οικονομίας 1.900.000 ευρώ, η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το πρόγραμμα Τρίτσις 1.350.000 ευρώ, η κατασκευή έξιμων διαβάσεων 500.000 ευρώ, οι ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις δημιούργο χειμώνα 3.500.000 ευρώ βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ανακήρυξης ανατόχου, η αγροτική οδοπία 6.700.000 ευρώ, ένα έργο που θα αφελεί σε όλους τους αγρότες και βρίσκεται σε στάδιο προς δημοπράτηση, ήδη η μελέτη είναι όρημη, η κατασκευή του νέου δημιουργιστήριου και του αγωγού μεταφοράς νερού από το φραγμό τριάνταφυλλιάς προς την Φλόρινα 19.000.000 ευρώ, είναι ένα έργο που έχει αναλάβει δέκα κανιά και βρίσκεται στην έγκριση όρων δημοπράτησης από το Υπουργείο Εποδομών, τον Υπουργό του κ. Καραμαλί, η ενεργετική ανοβάθμιση και λειτουργία του κολυμπητηλίου 1.900.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο, έχει εγκριθεί από αυτό και πλέον μπαίνει σε στάδιο δημοπράτησης. Να υπερθυμίσω εδώ τα προβλήματα που υπήρχαν με το ιδιοκτησιακό και τα οποία τρολή τα λύσαμε τον πρώτο χρόνο της ηγείας μας, παρά την γραφειοκρατία, παρά την πανδημία. Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμισης, 11,5 εκατομμύρια, ένα έργο το οποίο το μεταφέραμε στο πρόγραμμα τρίτης της περιφέρειας ώστε να μπορούμε να ενταχτούν περισσότερα έργα του δήμου μας στο πρόγραμμα αυτό. Η συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, 600.000 ευρώ είναι ένα έργο συμπληρωματικό στην ίδια ανάπλαση της περιοχής κάτω των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και μάλιστα που στολίζονται και με ένα ψηφιδοτό του Μεκάλο Αλεξάνδρου. Η μελέτη κατασκευής του δεύτερου βιολογικού μεθαρισμού για τις υπόλοιπες κοινότητες, 800.000 ευρώ. Προχθές υπογράφτηκε η σήμαση και πλέον είναι σε στάδιο ελλοποιήσεις. Η κατασκευή 14 πεδικών χαρών, 600.000 ευρώ, οι 8 ήδη έχουν ανάδογο και οι άλλες 6 βρίσκονται σε στάδιο δημοκράτηση. Το Open Mall, που είναι 1.430.000 ευρώ, περιμένουμε την έκρηση των όρων δημοκράτησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Είναι ένα έργο που πέρασε από πολλά κύματα, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να εγκληθεί. Η ανάδειξη των ερώμενων κρατερού 350.000 ευρώ, ένα έργο που θα αναβαθμίσει τουριστικά όλη εκείνη την περιοχή. Η αναβάθμιση δοκέα πε 100.000 ευρώ που θα δώσει άλλη ώψη στα ΚΕΠ μας. Η προμήθεια κοινόχρηση των ελευθερικών πολυδηλάτων 250.000 ευρώ. Ήδη έχει γίνει η μελέτη και είμαστε σε στάδιο που θα δημοκρατηθεί. Η αναβάθμιση παροχής συμπερισσόπων στο δημόσιο ψηφιακό μετασχηματισμού του Δήμου 900.000 ευρώ. Η μελέτη και συντήρηση των διατηρητών αρχοντικών του ιστορικού κέντρου που αναδικρύνει το τοπικό πολιτισμό 100.000 ευρώ και ταυτόχρονα άλλα 600.000 ευρώ για την ενεργική θωράκηση αυτών των κτιρίων που είναι χρήματα του Δήμου. Η ενεργική θωράκηση οικειών των κοινοτήτων που δεν θα τροφοθετηθούν με το φυσικό αέριο. Είναι ένα έργο το οποίο τώρα συζητάμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και με το Υπουργείο Ανάπτυξης έτσι ώστε όσοι δεν θα πάρουν φυσικό αέριο να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στα σπίτια τους αντλείες θεμότητες σε συνιασμό με φωτοπολταϊκά. Η χάραξη και κατασκευή μοντελατικών και πεζοπορικών διαδρομών του νέη για έτοιμα 100.000 ευρώ. Η κατασκευή του κοινοκομίου 366.000 ευρώ το οποίο καθυστέρησε επειδή υπήρχε πρόβλημα με το ιδιοκτητιακό καθεστώς γιατί είχε φροβλευτεί παρότι την πρόταση την καταθέσαμε εμείς στις αρχές του 2020. Η παλιά διοίκηση, η δημοτική αρχή είχε βάλει ως χώρο το σφαγίωμα ο οποίος βέβαια αποδείχθηκε μετά ότι δεν ανήκει στον δήμο. Και πρέπει να γίνουν απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επανέλθει προς τον δήμο. Όλα αυτά τα έργα που σας ανέφερα θα υλοποιούνται το 2023. Επίσης, έχουν καταστηθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαψης για την οδηγική βοήθεια 100.000 ευρώ, περιμένουμε την ένταξη στο επόμενο χρονικό διάστημα, για την εγκατάσταση εξοπλισμού για την βελτιώση της λειτουργίας των υποδομών ίδρυσης 4,5 εκατομμύρια ευρώ, για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ίδρυσης κοινοτήτων 2 εκατομμύρια 300.000 ευρώ, ήδη έχει γίνει μελέτη, έχει κατατεθεί και πλέον της χώρος στο στάδιο της ένταξής του. Στο Υπουργείο Ενέργειας για την τοποθέτηση υπόγειων κάδους στον πληρωτικό πρόγραμμα πληρώνω ότι πετάω 900.000 ευρώ, έχουμε κατατέσει την μελέτη, στο Πράσινο Ταμείο για την εγκατάσταση στεγάστων σε μικρούς αθλητικούς χώρους, όπως είναι τα μικρά γήπεδα μπάσκετ ή τα γήπεδα τέννης, τα θερμενόμενα πεζοδρόμια, ένα τριακόσια ύπωση το οποίο και αυτά θα ενταχθούν στο Πράσινο Ταμείο, καθώς επίσης και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων πάλι στο Πράσινο Ταμείο, 1.350.000 ευρώ. Τέλος, περιμένουμε από το 3ης όπως έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις, την έγκληση της ψηφιακής σύγκλησης στην επόμενη επιτροπή που θα γίνει στο Υπουργείο Σουτερικών 1.750.000 ευρώ και για τις γωνίες ανακύκλουσης 4.280.000 ευρώ. Παράλληλα με όλα αυτά που σας είπα, έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται ασφαλτοστρώσεις 2.500.000 ευρώ, αντικατάσεις ενεργοβόνων ναπτύρων με αναπτύρεις οικονομίας 1.500.000 ευρώ, τοποθέτηση υπόγειων κάδων 280.000 ευρώ, αντικατάσεις των μετρικτών νερού με έξινα τηλεχειρηζόμενα στην πόλη της Φλόρενας 2.500.000 ευρώ, αντικατάσταση και ανανέωση του μηταλλολογικού εξοπλισμού 2.200.000 ευρώ, η ανάπτυξη του λιττίου φυσικού αεριού 43.000.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και η εριθμή που εξελίσουν οι εργασίες είναι πολύ κανοπητική και θεωρώ ότι μέχρι τέλος το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί, να υπεθυμίσω εδώ πέρα ότι από όπου περνάει το φυσικό αέριο βηγαίνονται οι συνέσεις αμέσως οι κατοικίες θα έχουν φυσικό αέριο. Όπως επίσης να πω, γιατί πρέπει να τα λέμε, γιατί είναι ένα επίτευμα της τωρινής ρημοτικής αρχής, πανελλήνια θα έλεγα, η χορήγηση των εγκαταστάσεων, των εσωτερικών εγκαταστάσεων και των λεβητών, δωρεάν. Έχουμε κατασκευάσει πέντε υπαιδικές χαρές 240.000 ευρώ, αναπλάθονται ισχολικές αυλές και κατασκευάζονται υποδομές για 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ιδρύσαμε το ΚΕΠ Υγείας, κάναμε ανακέννηση του κτιλίου του ΚΑΠΗ, εγκαταστήσαμε στις δημοκρατικές εργασίες το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, το ίδρυτα, το οποίο μπορεί να μην λέει τίποτα έτσι προφορικά όπως το λέω, αλλά έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ τους δημότες και έχει επιταχύνει τις διαδικασίες διευκόλυσης τους, έχουμε εγκαταστήσει το σύστημα σύζευξη δίου σε όλα τα δημοτικά κτίρια, όλα που λέω τα δημοτικά κτίρια θα έχουν δωρεάν internet, επομένως δεν έχουν για τα προβλήματα που παρουσιάζουν και με τα ιατρία που πολλές φορές δεν μπορούν να γράψουν συνταγές λόγω μη ύπαξης internet. Η ένταξη του ΚΕΠ μας στο σύστημα MyCeepLive, η κατασκευή σύγχρονων γευθεροπλάστηκων και η συντήρη ζήτως έτσι ώστε να καταστούν λειτουργικές, η μελέτη για την πολιτιστική δευτότητα του δήμου μας 70.000 ευρώ η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, η μελέτη για την κατασκευή υπέθρου θεάτρου που θα θρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμό, αν θυμάστε όπως μας είχε υποσχετεί ο Υπουργός Πολιτισμό που μας επισκέφτηκε εδώ πριν από δύο περίπου μήνες, η ανάδειξη των πολιτιστικών δρόμενων των φωτιών, μια δράση η οποία τη ζήσεται 180.000 ευρώ, η συμβουλευτική κατάρτιση και εμπιστοποίηση ενέργων 230.000 ευρώ, η τοποθέτηση υπέθυλων οργάνων γυμναστικής στη Φλόινα και σε δημοτικές ενότητες, οι αντικατάσεις εξοπλισμού υπάρχουν του τηλεφωνικής αγωγής, η κατασκευή σταθμού φωτοβολιταϊκού στο βιολογικό καταστατισμό για να μερουθεί το κόστος ενέργειας λειτουργίας του, η τοποθέτηση νέων κάτων βιοπροβλητών και σύνητων σε όλη την πόλη και σε κοινότητες, η δημιουργία κέντρου επαναχρησιμοποίησης υλικών, επίσης καθιερώσαμε τις ζωντανές μεταδόσεις των συνεντριάζων των δημοτικών συμβουλίων, ιδρύσαμε το γραφείο αιθενοδισμού, απομακρύναμε άμεσα τα παρατημένα σε κοινότητες χώρους οχήματα, απομακρύναμε τα ανανεργά περίπτερα, μειώσαμε τα τέτοια τα δικαιώματα των δημοτικών κοιμητηρίων, αναπαθμίσαμε την θεραρμονική με νέες στολές και όργανα μουσικής, αξιοποιήσαμε τα προγράμματα 55-67 και ΑΜΕΑ του ΑΕΤ, δημιουργήσαμε ενεργική κοινότητα με το δίγωμ χρησμών, ώστε να μειώσουμε το κόστος ενέδια στον του δίγο, αλλά ίσως μπορέσουμε στο μέλλον να το μεταχειλίσουμε αυτό και στους κατοίτους μας, εφαρμόσαμε το πρόγραμμα Τρίτη η Υλικία, τοποθετήσαμε δεξαμενές πυροπροστασίας 12 και 20 τόνων σε κέρια δασικά σημεία, διαθέσαμε δωρεάν καθοσοκιακές χρήσεις για τη συλλογή διακόνικων υποβλήτων σε περιοχές της Φλόρινας, τοποθετήσαμε με τη χορηγή του πρόεδρου της κοινότητας προφοσιλέκτης και αδοχεία νερού στα πάρκια της πόλης για τα δέσποτα, καθώς και φανασάκι και σκουπάκια μιας χρήσης για τους ιδιοχτήτες των δεσποζόμενων ζών και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και ένας πιο αναλυτικός απολογισμός από όλους τους συνεργάτες για όλη τη τριετία, αφού όλα δε μπορούν να καλυφθούν στη διάρκεια μιας συνέντευξης. Είμαι όμως στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας και φυσικά της ηλικίας σας, καθώς και κάθε δημοτυπούς υπούλου για εκτεναίσθητε ενημέρωση. Ταυτόχρονα με το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων έχουν ολοκληρωθεί το σχέδιο φόρτησης ηλεκτρικών οχημάτων, το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας, το σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία, το σχέδιο δράσης για την ενέργεια και κλίμα, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σχέδια που θα μας οδηγήσουν σε νέες ερματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Συντερικών. Πριν κλείσω τη συνέντευξή μου θα ήθελα να ανατονήσω ιδιαίτερα τη σημασία της κατυπέρμασης εισαγωγής των μαθητών της Λόρινας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ήταν μια ευχάριστη μεθοδευμένη εξέλιξη που επήρθε μετά από την εκμεριμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής και οι επανειλημμένοι συναντήσεις μου με την Υπουργό Παιδείας. Αν και τότε κάποιοι μιλούσανε για φρούδες ελπίδες, χαμογελούσαν ειρηνικά ή έκαναν αρνητικές αναρτήσεις. Εμείς πιστέψαμε στο αίτημά μας, το υποστηρίξαμε, το διεκδικίσαμε και παρέα με τις μαθήτρες και τους μαθητές της Τρίτης Δικίου δικαιωθήκαμε. Για μία ακόμη φορά θα πω, με τον κίνδυνο να γίνουμε κουραστικός όλους σας, ότι για όλα αυτά που ακούσατε, οι χρηματοδοτήσεις υπάρχουν, έχουν εγκριθεί ή αλλιώς τα χρήματα είναι ήδη στο Ταμείο του Δήμου. Δεν μιλάμε για προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, μιλάμε για εντάξεις της Δημοτικής Αρχής και έργα που το 2023 θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Μεγάλα έργα που θα λύσουνε χρόνια προβλήματα του Δήμο μας. Αγαπητοί εκπρόσωποι του τύπου, οι δημότητες έχουν αρχίσει ήδη να αισθάνονται τον απρόσωπο μέχρι το 2019 Δήμο δίπλα τους, καθώς βάζουμε τον άνθρωπο στον επίχεια τον του προβλημάτου μας, των σχεδιασμών μας, των πολιτικών μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά. Η κοινωνία μας είναι προστά από την πολιτική και ας θέλουν κάποιοι να κάνουν το σκαζόχελο. Απαιτεί υπερβάσεις, σύνθεση και συνέργειας. Και εδώ πρέπει να επισημάνουν τη συνολική λειτουργία της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα νομικά πρόσωπα, ευχαρισχώντας τους αντιδημάρκους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Πρόεδρους των νομικών συμβουλίων, την αγαστή και συνεχή της συνεργασίας μας με τους χωρικούς αντιπεριφεριάρχες και τον Περιφεριάρχη Δυτικής Μαχαιδονίας, καθώς και με τους δύο βουλευτές μας. Άλλωστε, στην αυτοδιοίκηση δεν έχει σημασία το τι λες, αλλά το τι κάνεις. Και στο τέλος του τετραετίας αυτό το κάνω θα είναι ορατό. Μας απασχολεί και μας διαφέρει το αυτό και μετρήσουμε αποτέλεσμα. Για τη δημοτική μας αρχή, ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα μεγάλα έρευνα. Είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός, η καθημερινότητα. Τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, ο φωτισμός, οι παιδικές χαρές, οι δρόμοι μας, οι πλατείες, όλα τα κομμάτια του πάζερ που λένε δημόσιο χώρος. Σας ευχαριστώ, σας έχουμε χρόνια πολλά, καλή δημιουργική και ελπιδοφόρα χρονιά. Ευχαριστώ πολύ.