ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Προφορά Ι» - Xρήστος Γαρουφαλής (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2016)
: Ευχαριστούμε πολύ που βρίσκεσαι απόξε μαζί μας αυτή τη γιορτή γιατί παρουσίαζει των δωρεών των έργων τέχνης από σημαντικούς καλλιτέχνες Έλληνες στην πόλη του Οδυνιού. Είναι μια γιορτή. Δεν θα σας κουράσω. Θέλω απλώς να αναφέρω όλους τους δωρητές. Να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Μόραλι, τον γιο του Γιάννη Μόραλι, που από Γαλλία μας διστέφθηκε τα τρία έργα του Γιάννη Μόραλι που θα δείτε, τον Γιάννη τον Αδαμάκη, την υπογένεια του Αγίου Ρααστηριάδη, τον κύριο Παναγί Βουρλούμη για τα έργα του πατέρα του Ατρέα Βουρλούμη, τη στρατηγούλα τη Γενικοπούλου που είναι απόξε μαζί μας, το πέτρο ζωπουλάκι την Ειρήνη Λειοπούλου, τον φίλο μας πλέον Θόδαρο το Γρίπτη, το σαράδι τον Καναβούζη, τον Χρύζο τον Καρά, τον Θεόφυλλο τον Κατσιπάν, τον Δημοσένη τον Κοκκινίδη, τον Κόρδη τον Γιόρπο, τον Γιάννη τον Κόδη, τον Σπύλο τον Κουρσάρι, τον Δημήτρη τον Κουτσάφη, τον Δημήτρη τον Κρέτσι, την Καλλιρόη την Μαρούδα, τον Χρύζο τον Ποκόρο, τον Μίδο τον Παντελιά, την Ασμασία την Παπαδοπεράκη, τον Βασίλη τον Παπανικολάου, τον Ηλία τον Παπανικολάου και τον Κώσα τον Παπανικολάου, τον Βασίλη τον Παπασάικα, τον Δημήτρη τον Παπατρέχα, που βρίσκονται και οι δύροι εδώ μαζί μας σήμερα, τον Γιώργο τον Ρώρι, τον Πάλλο τον Σάμιο, την Άντε της Κορδοπούλου, που δεν πόρεσε να παρευρεθεί, τον Σωτήρη τον Σώρογκα, τον Γιώργο τον Σταθόπουλον, την οικογένεια του ΑΕΜΙΣ του Παναγιώτη Τέτσι, που μας έδωσε εν ζωή δύο έργα, τον Νικίδα τον Φρέσα, την Μαρία την Χατζιανδρέο και τον Γιάννη τον Ψυχοπαίδι. Δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό, και με αυτό θα κλείσω, αν είναι η χρηματιστριακή αξία των δωρεών πλέον, σημαντικότερη, ή τις μέρες που ζούμε και που όλοι πληρώνουμε στις δυσκολίες αυτές, αν η κίνηση και η γενοσδορία αυτών των καλλιτεχνών έχει μεγαλύτερη αξία. Τους ευχαριστώ όλους από καθιάς. Ευχαριστώ για τη Δημοτική Αρχή, τον κ. Δημαθού και τον π. Δημαθού, γιατί το έχω ξαναπεί ότι όποια τρέλα έχει ένας καλλιτέχνης, εάν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, θα μείνει τρέλα. Τους ευχαριστώ από καθιάς και τους δύο.