2014.01.18 - ΠΔΕ - Βασιλόπιτα Προσκόπων (Χαιρετισμός της Προέδρου του Ογκολογικού Ξενώνα "Ελπίδα") (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: ...γι' ό,τι γύρω γύρω το ίδρυμα το έσανε στους δέξους τα παιδιά και δεύτερον ξαναήκανε και κροτύσαν και του νεοπλήκανε το κήπο. Το θεωρώ πολύ σοβαρό αυτό, όχι μόνος αλλούς, όλες τις ίδρυμακες, αλλά για τη διαπαιδαγώνηση και της περιβάλλονσης αλλά και της ανθρώπισης. Αυτό το ίδρυμα το προλύντετε και φιλοξενειάς προφητείς. Θέλω να χαιρετήσω τον Παρισσέα, τον Παγιπένια, εγώ τον ξέρω πολλά και ξέρω τις απεσθεσίες του. Και χάρη τα ιδιακρά που είναι σήμερα εδώ, γιατί οι μεγαλύτεροι τρέχουν να αγκαλιάζουν τα παιδιά, να τα φιλίζουν τα παιδιά. Αυτό είναι το καλύτερο. Να τα παιδαγωρούν και να τα βγάλουν στη κοινωνία έτσι αμυνόμενοι προς όλες τις πιέσεις και τις διάβολες. Όσο για τον Απόδημο Γενικό, εγώ έχω συνεδέσει ξανά με τους πρόσωπους όταν έγραψε στο Μαρτία. Είχαμε πέρα εκατό παιδιά από το Καζαπστάν, πρώτα και πρώτα μετά από την Γεωργία. Συνεργαστήκαμε μαζί και ήτανε μια καλή έτσι προεδρεκή. Ο Σπυρόχουρς είναι πρόεδρος του ΣΥΠΑΝΤΟ ΣΑΕΝΤΟ. Είναι ο Πατρός του ΣΥΠΑΝΤΟ ΣΥΠΑΝΤΟ σημαντικά. Τον είχαμε βγάλει πρόεδρος και είναι από με τους παππούρους εσένας Καραδικητών. Εγώ είμαι γραμματέας του παππούρου, έλεγε λοιπόν πως θα γίνει να παίρνουμε τα παιδιά μας ξανά, που είναι το Πατρέλαιο και τα υπάκια του. Είναι ένα μικρό χώρο για μας πάντων. Είναι ένα μικρό χώρο για μας πάντων. Το 1914 υπογράφηκε το πραγματικό της Πυλικής Εταιρείας, το 1814, στο Λοδισσόκ. Έχουμε 200 χρόνια πίεση από το Λιούνι. Από ό,τι ξεκίνησε, για αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία. Παίρνουμε τα παιδιά μας, τα καταβέρνουμε, τα αφήνουμε. Τα παιδιά μην είδανε να τους έρθουν, μην είδανε να τους έρθουν, μην είδανε να ξεβάσουν. Εγώ βέβαια από τη δευτερία μου ότι μπορώ το κάνω, ό,τι μπορώ. Και να συνεργούμε, να συνεργαστούμε με τον κύριο του Ιηταριάκη για τα αφηλικά του αισθήματα. Δεν συζητώ πόσες δυνατότητες θα έχει. Αυτό είναι δεδομένο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.