35η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2018 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2018)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Συμπολίτες, ξεκινάει η 35η Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλα, σήμερα 5η 27 Δεκεμβρίου 2018. Έχει έρθει στο Προεδρείο μια επιστολή από την παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας», την οποία σας έχω διανύμη και με την οποία εξηγεί, μάλλον λέει, τους λόγους για τους οποίους σήμερα δεν θα παραστούν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορείτε να το διαβάσετε. Κυρία Δήμαρχη, έχετε κάποια ανακοίνωση προς το σώμα. Το ευμόδιο ανακοίνωση, πριν απ' όλα, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χρόνια μας πολλά. Κλείστε λίγο το μικρόφωνο από το δικό σας. Χρόνια μας πολλά, να είμαστε γεροί, όπως είπα και στο συνάνθρωπο το βέρο, πριν από μέσα. Καλά μυαλά σε όλους μας και καλή υπομονή, γιατί μας περιμένει προεκλογική περίοδος, να έχουμε τα μυαλά μας στο κεφάλι μας. Και το μόνο νέο που έχω να πω, που μπορώ να πω, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι σήμερα το μεσημέρι υπογράφηκε ένα κομμάτι του ΒΑΑ που αφορούσε την επέκταση του προσύναιμου μόλου και την εγκατάσταση όλων των φασίλη της, όλων των ευκολύνσεων για τα κρουαζιερόπλια και τα ιστιοπλοϊκά και ενούργιες εξέδρες. Δηλαδή, το Απόστολος Παύλος σιγά σιγά γίνεται μια μεγάλη μαρίνα και με αυτά που μας έδειξε από το αναπτυξιακό πλάνο ο κύριος Ιλιάδης. Το δεύτερο καλό νέο της ημέρας είναι ότι εξεδόθη η απόφαση εφετίου για τα διώδια και φυσικά είναι υπέρτη του Δήμου Καβάλλας και η απόφαση του εφετίου και επομένως από κει και έπειτα θα δούμε πώς θα ενεργήσει η Εγνατία Οδός και τι θα κάνουμε κι εμείς. Αυτά ήταν τα καλά νέα. Κυρία Δήμαρχε και επικεφαλής των παρατάξεων, θα πάμε σε πρωιμεριασίας διατάξου συζήτηση. Θέλετε κάτι επί της διαδικασίας, κύριε Βέρο. Ναι, δεν διαφωνούμε. Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε. Κυρία Δήμαρχε, υποσχεθήκατε ότι σήμερα θα μας δώσετε αντίγραφο της γνωμοδότησης του κ. Χρυσόγουνου. Κύριε Πρόεδρε, εγώ έλεγα όλη τη μέρα σήμερα. Θα παρακαλέσω πολύ αν είναι δυνατό να δοθήσει όποιους θέλουν. Να σας το στείλουμε με email αύριο γιατί είναι δεκαεφτά σελίδες της πρότασης. Νομίζω ότι μπορεί να έχουμε καιρό να κάνουμε πρωιμεριασίες, αλλά βάζω ένα έτοιμα του Γραμματεία ότι έχει να ταξιδέψει αργότερα και σέβομαι σαν άνθρωπο που τον ταλαιπωρούμε τόσο και τόσο τα βράδια. Οπότε θα παρακαλούσα και τους άλλους συναδέλφους να του κάνουμε τη χάρη, να τελειώνουμε γρήγορα γιατί θέλει να ταξιδέψει και αν το εξωτερικό. Έχετε απόλυτο δίκιο και παράλειψη δική μου γιατί θα πρέπει να γράψει και τις αποφάσεις ο Γιάννης Ποινουφύγης για πέντε ώρα ταξιδεύει ξημερώματα. Οπότε συμφωνείτε κ. Μουριάδη. Εσείς κύριε θα σας δώσω τον λόγο αν θέλετε κάτι. Ο κ. Ποτόλιας συμφωνείτε κ. Ξανθόπουλη παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε δεν έχω καμιά ατήρηση για τα προημιερησίες, απλά θα ήθελα να διευκρινήσω κάτι. Κύριε Δήμαρχε μια προγραμματική σύμβαση δεν ήταν αυτή που πέγραφε σήμερα. Έτσι όπως το είπατε μου δώσατε εντύπωση αρχικά ότι πρόκειται για υπογραφή κάποια έργου. Προχωρά είναι από το ΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Κυρία Ιωαννίδω, συμφωνείτε να μιλάμε, ευχαριστούμε. Ναι, κύριε Μουριάδη, παρακαλώ, κάντε τι θέλετε. Επάνω σε αυτό που είπε ο κύριος Ξανθόπουλος, πρέπει να ζητήσουμε κάποια στιγμή από τον ΟΡΚ να μας παρουσιάσει αυτό το αναπτυξιακό πλάνο, είτε εδώ, είτε να πάμε όσοι ενδιαφερόμαστε εκεί, γιατί έχει σοβαρές παρεμβάσεις στις οποίες ο δήμος πρέπει να έχει άποψη. Μπορεί το ΤαϊΠΕΔ και ο ΟΡΚ να αποφασίζουν ερήμη του δήμου. Οπότε καλό είναι να ενημερωθούμε πάνω σε αυτό. Θα ζητήσω από τον κύριο Ιωάννη να μας ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ. Συνεπώς, συνάδελφοι, πάμε σε δύο έκτακτα θέματα τα οποία έχουμε. Το πρώτο έκτακτο θέμα αφορά τον ορισμό μελών Επιτροπών παρακολούθησης παραλαβής προμηθειών υπηρεσιών σύμφωνα με τα άρθρα και λοιπά του 4412 του 2016. Είναι η συγκρότηση των Επιτροπών από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εγκρίνεται. Και το δεύτερο έκτακτο θέμα αφορά την έγκριση του πρώτου ΑΠΕ και του πρώτου Πουγκοτουμονιαίτου έργου επέκταση δικτύου όδευσης τυφλών στο κέντρο της πόλης του έτους 2017. Εγκρίνεται. Κύριε Δήμαρχε, έχουμε στην ημερή σε διάταξη 16 θέματα από τα οποία το υπαρρυθμό 12 θέμα έχει να κάνει με μια λύση τη λύση μιας μίστος και λοιπά είναι εδώ όπως και η εισήγηση έχει εισηγηθεί και η υπηρεσία εκπρόσωποι του συλλόγου των ενδιαφερομένων δηλαδή σε σχέση συμπολιτών μας σε σχέση με το θέμα αυτό. Θέλετε να το προτάξουμε το θέμα αυτό. Θέλετε να το προτάξουμε για να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας. Οι συνάδελφοι συμφωνείτε να προτάξουμε το υπαρρυθμό 12 θέμα. Πάμε λοιπόν στο υπαρρυθμό 12 θέμα που αφορά τη λύση εκμίστοσης τμήματος του υπογείου χώρου στο Πολυκέντρο της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Καρβάλης. Ο κύριος Καλανταρίδης εξ το λόγο. Χρόνια πολλά για εμένα συνάδελφοι. Λοιπόν η συγκεκριμένη λύση εκμίστοσης αφορά χώρο ο οποίος εκμιστώθηκε για πρώτη φορά το 2003 για πέντε χρόνια και αφορούσε ακριβώς τον ίδιο χώρο για τον οποίο θα μιλήσουμε και σήμερα αφορά το θέμα. Για πέντε χρόνια λοιπόν αρχικά, εν συνέχεια υπήρξε παράταση από το 2008 που έλυσαν, που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος μέχρι και το 2015 οπότε και έγινε καινούργια διαδικασία, ξαναεκμιστώθηκε ο χώρος πάλι στον Σύλλογο Ποντίων Νέας Καρβάλης και αυτό το οποίο διαπιστώθηκε το 2018 μετά από έναν έλεγχο τον οποίον έκανε υπηρεσία και ερώτημα το οποίο απεύθυνε στη διεύθυνση δόμησης στην πολεοδομία είναι ότι η χρήση του χώρου δεν συνάδει με όσα επιτρέπονται για αυτό το χώρο. Συγκεκριμένα η απάντηση της πολεοδομίας αναφέρει ότι από την οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο χώρο οι χρήσεις οι οποίες επιτρέπονται είναι αποθήκες, βεσέ και λεβιτοστάσιο. Μετά την απάντηση αυτή την οποία έλαβε το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας από την πολεοδομία, εισηγείται μετά από αυτή την εξέλιξη την λύση της μίστοσης αυτού του χώρου και επίσης να αποφασίσουμε περί αυτού καθώς επίσης και για την επιστροφή ημή της εγκυντικής επιστολής η οποία είναι στα 14,40 αν το θυμάμαι καλά. Αν υπάρχει κάποιο ερώτημα, είμαστε εδώ να το απαντήσουμε. Θέλετε κάποιο ερώτημα στον κύριο Αντιδήμαρχο. Ναι κύριε Βιβέρο, παρακαλώ. Κύριε Αντιδήμαρχε, πότε διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος από τη μεριά όσα αφορά με την χρήση. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζαν και οι προηγούμενοι ότι ο χώρος στο οποίο τουλάχιστον δόθηκε, είχε και τουαλέτες, είχε και ελευθεριστάσιο. Υπήρξε κάποια καταγγελία από κάποιον συγκεκριμένο πολίτη ή από πολίτες. Ναι κύριε Αντιδήμαρχε, παρακαλώ. Όντως κύριε Βέρο, υπήρξε καταγγελία από πολίτη ο οποίος είναι γείτονας, να το πούμε, του δημοτικού κτιρίου. Όσον αφορά, εντάξει, η καταγγελία ουσιαστικά είχε να κάνει με ενόχληση την οποία, κατά την άποψή του, υφίσταται ο συγκεκριμένος δημότης. Και μέσα στην καταγγελία αναφέρονταν ότι ακριβώς η χρήση δεν είναι σύνομη. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπηρεσία όσο όφειλε να κάνει απήφθει ερώτημα στην πολοδομία, το οποίο απαντήθηκε με τον τρόπο με τον οποίο σας είπα. Κατόπιν, λοιπόν, όχι στην υπηρεσία της πολοδομίας, η καταγγελία έρθε στις υπηρεσίες του δήμου. Στον πρωτόκολλο του δήμου. Προς τον δήμο απευθυνόταν. Και συγκεκριμένα, απευθυνόταν προς την πρόεδρο του ΚΑΠΙ, του νομικού προσώπου. Γιατί θεωρούσε ο συγκεκριμένος δημότης ότι από τη στιγμή που βρίσκεται σε αυτό το κτίριο, το κτίριο απευθυνό είναι το ΚΑΠΙ ακριβώς. Λοιπόν, θέλετε κάτι να ρωτήστε, ο κ. Παπάς. Εγώ θυμάμαι πολύ καλά την περίπτωση αυτή. Θυμάμαι ότι νομίζω ο Σύλλογος Ποντίων δεν είχε τότε χώρο που να ξασκείται με τους χορούς του χορευτικού του τμήμα. Και μάλιστα είχε πει ότι να του διαθέσουμε σαν δήμος το υπόγειο και να του διαμορφώσει ακόμη και ήδη. Άρα λοιπόν, μην ψάχνουμε για άδειες και για τα άλλα. Ήταν τη στιγμή που ξέραμε ότι ήταν υπόγειο, ξέραμε ότι δεν ήταν χρήση για έθουσα εκδηλώσεων και ήταν λίγος πολύ όπως είχαν γίνει όλα τα πράγματα τότε. Το ερώτημα το δικό μου δεν είναι πώς έγιναν τα πράγματα, γιατί σας είπα πώς έγιναν. Το θέμα είναι ότι εντάξει, λέμε ότι κλείνουμε τη μίστοση, δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η μίστοση, 14 ευρώ εγκλητική δεν είναι τίποτα. Πάμε τώρα στο διατάφτα, δηλαδή μετά. Δηλαδή ο σύλλογος τώρα πού θα πάει. Θα τους βρούμε χώρο κύριε Παπά. Όχι. Εντάξει, για πείτε μας εσείς κύριε Καλαδέ. Κύριε Παπά, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θεώρησα σωστό να πάω και να συνομιλήσω με τους ανθρώπους, οι οποίοι από την βλέπω είναι και εδώ κάποιοι και όχι από το διοικητικό, για να βρούμε ακριβώς μία λύση και να δούμε τι θα γίνει. Αυτό το οποίο εξήγησα είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί καταρχήν αποθηκευτικός χώρος, διότι διαπίστωσα και η δύσσομαση ότι έχουν και όλον τον εξοπλισμό τους, τις στολέτους, έχουν κάποιο εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν στις εκδηλώσεις τους. Άρα σε δεύτερο στάδιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από το να παραχωρηθεί, καταρχήν ως αποθηκευτικός, για να μην ψάχνουν οι άνθρωποι και το που θα βάλουν και τα υλικά. Το πρόβλημα το οποίο εξακολουθεί να εφίσταται βέβαια είναι το που ακριβώς θα κάνουν τις πρόβες τους, την εξάσκηση στους ποντιακούς χωρούς. Η μοναδική λύση την οποία συζητήσαμε, έτσι και η οποία θα μπορούσε να υπάρξει, είναι λόγω του ότι δεν υπάρχουν άλλοι δημοτικοί χώροι στην κοινότητα της Καρβάλης. Μια πρόταση η οποία υπήρξε είναι ότι θα μπορούσε, όπως γίνεται από παλαιούς συλλόγους και στην πόλη της Καβάλλας, να χρησιμοποιηθεί κάποια αίθουσα στο σχολείο, αποκλειστικά και μόνο για την εξάσκηση, το ξαναλέω, έτσι. Υπήρξε μια διερεύνηση μήπως υπάρχει κάποιο χώρος στο ειδικό σχολείο, στους χώρους που ενοικιάζει ο δήμος, έτσι γιατί τους ενοικιάζουμε, από την ενημέρωση που έχω από τον πρόεδρο της κοινότητας, είναι ότι δεν βρέθηκε κάτι εκεί το οποίο θα μπορούσαν οι άνθρωποι να το χρησιμοποιήσουν. Οπότε, κατά την άποψή μου, αυτό που μένει, έτσι ως λύση, βέβαια θα μπορούσε και το συζητήσαμε αυτό, ίσως να χρησιμοποιείται ο χώρος πολλαπλών χρήσεων που υπάρχει εκεί, αλλά αυτό τελικά το οποίο, αν κατάλαβα καλά λένε και οι ίδιοι, είναι ότι το δάπεδο δεν είναι αυτό που θα μπορούσε, που θα έπρεπε να είναι για να το χρησιμοποιήσουν και την εξάσκηση τους. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω, οπότε αυτό το οποίο φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθαρά για την εξάσκηση, είναι κάποιος χώρος στο σχολείο. Ευχαριστώ. Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση από τον οποιοδήποτε. Ναι, κύριε Βέρο, παρακαλώ. Λοιπόν, ας παραμείνει και ας δοθεί ο χώρος να αλλάξει το μισθοτήριο και να γίνει για αποθεκευτικούς λόγους, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί από τον πολιτιστικό σύλλογο ως αποθήκη για τον εξαπλισμό και όλα τα υπόλοιπα. Και όσο αφορά για το χώρο που χρειάζονται για την εξάσκηση, είτε το τμήμα των χωρού ή οτιδήποτε άλλο. Σε συνενόηση με το ΚΑΠΙ, δεν νομίζω ότι το ΚΑΠΙ όλες τις μέρες, δεν ξέρω καθημερινά, εδώ είναι οι άνθρωποι της διοίκησης, ας μας πούμε πόσες μέρες την εβδομάδα χρειάζονται και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν, σε συνενόηση με το ΚΑΠΙ, το χώρο εκείνο το απόγευμα, συνήθως το ΚΑΠΙ πρωί και απόγευμα και κάποια συγκεκριμένη ώρα πάλι. Δείτε το λίγο, αυτό μπορεί να γίνει σε μια συνενόηση. Και νομίζω ότι και οι άνθρωποι εκεί του χωριού δεν θα αρνηθούν, διότι είναι άνθρωποι, ένα πρόγραμμα, όπου και να μην δημιουργούν πρόβλημα στα μέλη του ΚΑΠΙ, αυτό ακριβώς. Και όποια καταγγελία και να γίνει, πλέον δεν θα εφίσταται, διότι είναι νόμιμος ο χώρος. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση, σε συνενόηση με τα μέλη του ΚΑΠΙ, που δεν νομίζω κάποιοι συμπολίτες μας, συνθημότες μας από τη Νέα Καρβάλη, από το ίδιο χωριό θα αρνηθούν τώρα στο Σύλλογο ή δεν θα δώσουν τη δυνατότητα και στο Σύλλογο να έχει κάποιες ώρες και κάποιο χρονικό διάστημα. Λοιπόν, εντάξει, νομίζω ότι, κύριε Ιαδηδήμαρχη, είναι λογικό ο Πρόεδρος του Τοπικού, με το Συμβούλιο του Τοπικού, σε συνενόηση με το Σύλλογο, αφού εξεύρουν ένα χώρο που, κατά την άποψή τους, πληρεί τις προϋποθέες εξάσκησής τους, να μας το φέρουν εδώ, ή σε σάς την υπηρεσία, εν πάση περιπτώσει, να εγκριθεί και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Και να παραμείνει το ίκημα, αλλάζοντας τον όρο, ως αποθηκευτικός χώρος. Ναι, θα τους έδινα ούτως ή άλλως το λόγο, πρώτα, αν είχαν να ρωτήσουν κάτι συνάδελφοι, ήθελα, γι' αυτό. Ωραία, θέλετε, κύριε Κυσανθόπουλε, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, εγώ μένα μου κάνει εντύπωση, κατ' αρχή, το γεγονός ότι ένας χώρος, ο οποίος έχει αυτά που λέμε ότι έχει, βγαίνει στη δημοκρασία, μισθώνεται και εκ των ιστέρων, μετά από δέκα χρόνια, προκύπτουν αυτά τα πράγματα. Αυτό, ειλικρινά, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Για την καθημάς ανατολή είναι πρωτοτυπία, πάντως, είναι πρωτοτυπία, ένα αυτό, δεύτερο. Ο συγκεκριμένος χώρος που ο Σύλλογος Ποντίων φιλοξενείται, άριστα μπορεί να παραμείνει, όπως είπε ο κύριος Παπάς, και να κάνουν τις πρόβευες επάνω, νομίζω ότι δεν δείδεται θέμα του ΚΑΠΙ, δημοτικό είναι το ακίνητο, άρα μπορεί να βγει ένα πρόγραμμα και να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού, βέβαια, και οι άνθρωποι, μας πούμε, τις απόψεις τους, πέραν αυτό που ξέρω, επειδή μου είπαν ότι μόλις, ότι στο σχολείο δεν υπάρχει, υπάρχει πρόβλημα στο σχολείο, δίπλα στο σχολείο, το δημοτικό, υπάρχει και τον υπιαγωγείο, το οποίο είναι υπιαγωγείο, έχει έναν τεράστιο χώρο, στο οποίο είναι τεράστιο χώρο το απόγευμα, θα μπορούσε να κάνουν τις πρόβλησες τους. Ας δούμε εναλλακτικά και αυτό, το σχολείο ανήκει στο δήμο, τον υπιαγωγείο ανήκει στο δήμο, η Σχολική Επιτροπή θα το δει και θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Και νομίζω ότι είτε στο σχολείο, είτε στον υπιαγωγείο, αν το σχολείο μπορεί να γίνει, είτε στον υπιαγωγείο, είτε στον χώρο επάνω του ΚΑΠΙ, μπορούν άριστα, τα απόγευματα, δύο ή τρεις φορές να κάνουν τις εκδηλώσεις τους οι άνθρωποι και να λυθεί το πρόβλημα ονειά και καλά. Καλησπέρα σας κι από μένα, είμαι ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Λέγομαι Θενασιάδης Γιώργιος, χρόνια πολλά σε όλους και υγεία. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μας δώσετε ένα χώρο, οποιοδήποτε θα είναι αυτό, είτε θα είναι το ΚΑΠΙ επάνω, είτε θα είναι το θέατρο εκεί, απλώς επειδή καλά είναι να είμαστε στον ίδιο χώρο, να μην τρέχουμε, γιατί έχουμε ηχεία που κάνουμε τις πρόβλημα, να μην τα κουβαλάμε πέρα εδώ, βολεύει να είναι δηλαδή από πάνω κάτω. Το θέλω να πω ότι το ΚΑΠΙ, εμείς μόνο Σαββατοκύριακα κάνουμε πρόβλημα, δεν κάνουμε μέσω οδόματα, οπότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους, απλώς στο θέατρο έχει σανίδιο όπως είναι εδώ καλή ώρα, να μην το κάνουμε ζημιά, έχουμε θέμα δηλαδή, να μην σπάσουμε τα σανίδια, εξέρωχο. Κατά τα άλλα δεν έχουμε, που είπε ο κ. Καλανταρίτης ότι δεν μας βολεύει το μέρος, δεν είπαμε εμείς τέτοια πράγματα. Εμείς να βολευτούμε θέλουμε, ούτε να δηρουμίσουμε θέματα. Προταχώ να τα μας πω ότι είμαστε, εμείς δεν σπάνουμε. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πρόεδρο, νομίζω ότι υπάρχει κοινή συνισταμένη, η λύση θα βρεθεί και θα βρεθεί σύντομα. Σε αυτή τη φάση, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι για να είμαστε και εμείς νομικά κατοχυρωμένοι, να προχωρήσουμε στη λύση της μίσος, να υπογράψουμε νέο μισθοτήριο ως αποδικευτικό χώρο, με το ίδιο μίσθομα, προφανώς. Δεν ξέρω κ. Καλανταρίτης, σας προτρέχω, εσείς θα το πείτε αυτό. Προέδρε, όπως έχω πει ήδη στους ανθρώπους, καταρχήν θα πρέπει να προχωρήσουμε εμείς στη λύση, έτσι. Εννοείται ότι επειδή το έλλειμμα είναι από τη δική μας την πλευρά, δεν θα καταπέσει η εγκυτική, θα τους επιστραφεί, όποια κι αν είναι, παρότι μιλάμε για μικρά ποσά, θα πρέπει εν συνεχεία να επανέλθουν με ένα έτοιμα, με το οποίο θα λένε τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν, έτσι. Καταρχήν για τον χώρο το συγκεκριμένο έτσι, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως αποθηκευτικό, και από εκεί και πέρα, το άλλο χώρος από πάνω κάνει, που είναι σαν ήδη, έτσι, γιατί, ή αν ο άλλος χώρος που λέει ο κ. Ξανθόπουλος στον υπιαγωγείο, δεν τους γνωρίζω τους χώρους, έτσι, θα μπορούσαν λοιπόν να το δουν και το θέμα με την τοπική κοινότητα, ή και με κάποιον που θα πάει από εμάς, για να βρεθεί μια λύση από μέσα μας. Είναι κατανοητό, με την τοπική κοινότητα συνοηθούν και ότι μας πούν, ξέρουν καλύτερα αυτοί. Πάμε επομένως κ. Μουριάδη να τοποθετηθούμε. Λοιπόν, για την τοποθέτηση συμφωνώ με ό,τι είπανε μέχρι τώρα οι συνάδελφοι, ότι καταρχήν, ότι ένας σύλλογος είναι απαραίτητα να έχει ένα χώρο για να μπορεί να κάνει τις δραστηριότητές του. Ως τεχνικός, λοιπόν, θα πω μια λύση η οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστεί και να μην φύγουν οι άνθρωποι από εκεί που είναι. Να δούμε λίγο να πάει ένας μηχανικός να δει το ξύλινο δάπεδο τι είναι από κάτω. Μπορεί λίγο να ενισχυθεί που δεν είναι τίποτα, δεν είναι μεγάλο το κόστος για να ενισχυθεί. Και να μπει από πάνω, όπως είχαμε κάνει στις κρινίδες, να μπει αυτός ο πλαστικός τάπητας και να τελειώνει η ιστορία και οι άνθρωποι να μην φύγουν από εκεί. Και έχουμε επίσης ένα χώρο ο οποίος μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε τον κ. Μουριάδη. Κ. Παπά, παρακαλώ. Τι να πω, εγώ συμφωνώ με τη διαδικασία που έβαλες. Πρόεδρος του τοπικού, πρόεδρος του συλλόγου, διαδικαστικά είναι τα θέματα, όλοι συμφωνούμε. Ευχαριστούμε πολύ. Κ. Βέρο, παρακαλώ. Νομίζω τα είπαμε. Να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Στον ίδιο χώρο να βρεθεί η λύση για να μην ταλαιπωρούνται και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα θέμα. Ευχαριστούμε πολύ. Κ. Ποτόλια, παρακαλώ. Με την προϋπόθεση ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, ούτε καν έπρεπε να το συζητήσουμε εδώ πέρα αυτό το θέμα. Είναι η διοίκηση να το έχει λύσει και δεν θα πρέπει να το φέρει εδώ πέρα. Πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση τώρα. Καλά, στην πράξη θα γίνει αυτή. Ευχαριστούμε. Κυρία Ιωαννίδη, συμφωνείτε? Συμφωνώ κι εγώ για να μη λέμε τα ίδια πράγματα. Από τη στιγμή που θα βρεθεί μια λύση, ναι. Ευχαριστούμε. Κ. Ξανθόπουλε, παρακαλώ. Κ. Πρόεδρε, σαφέστατα συμφωνώ και όχι μόνο συμφωνώ, αλλά νομίζω τελικά και από αυτά τα οποία συζητάμε, ότι η λύση του επάνω χώρου του ΚΑΠΙ είναι η καλύτερη, ανεξάρτητα όταν δεν έχεις σανίδι, το σανίδι δεν παθαίνει τίποτα. Έτσι. Ωραία. Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ. Επομένως, ομόφωνα αποφασίζουμε και προχωρούμε τη διαδικασία. Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητοί συμπολίτες, για την παρουσία σας. Πάμε στο υπαρρυθμό. Ένα θέμα, επαναρχόμαστε στην ημερή σε διάταξη, εξ αρχής. Δημοφαίλεια, μεταφορά από θεματικού για την δηλοποίηση του σχεδίου Δράσης 2018. Ο κ. Φιλόσογλος θα εισηγηθεί το θέμα. Ναι, κ. Στυνάλφη, επειδή η κ. Πρόεδρος... το επόμενο στέλεχος της πλειοψηφίας που συμμετέχει... στο δέλτα σήμα της δημοφαίλειας, είμαι εγώ. Ως εκ τούτου, θα πω πάρα πολύ συνοπτικά το θέμα. Είμαι βέβαιος, κ. Στυνάλφη, ότι παρακολουθείτε από την αρχή του έτους... όλες τις υποθέσεις που αφορούν τη δημοφαίλεια. Άρα, κατά συνέπεια και το σχέδιο και την ψήφιση του υπρόπιο λογισμού... όπως επίσης και όλες τις αναμορφώσεις κατά τη διάρκεια του έτους... του υπροϋπολογισμού της δημοφαίλειας. Έτσι, λοιπόν, αν ανατρέξει κανείς σε όλες αυτές τις αποφάσεις... οι οποίες περιβλήθηκαν αρχικό στον τύπο της αποφάσεις... του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοφαίλειας... και εν συνέχεια έλαβαν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου... σε κάθε μία από αυτές θα δείτε ότι γίνεται μία... και υπάρχει δική πρόβλεψη για χρήση μέρους του αποθυματικού της τάξεως... του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε εκτέλεση του προϋπολογισμού. Άρα, λοιπόν, δεν είναι κάτι το οποίο έρχεται έτσι ξαφνικά. Ήταν γνωστό και μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερο ποσό. Αυτό, βέβαια, κάθε φορά έχει να κάνει με το ποσοστό επιτυχίας... εκτέλεσης των σχεδίων δράσης του προϋπολογισμού. Εδώ, λοιπόν, φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία... όλα δείχνουν ότι έχουμε εκτέλεση του προϋπολογισμού... και των σχεδίων δράσης, η οποία υπερβαίνει το 80%, περίπου στο 82,5%. Ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό. Και πέραν δε τούτου, προέκυψαν και διάφορα έκτακτα έξοδα... ας το πω έτσι απλά, ιδίως ένα ύψους άνω των 150.000 ευρώ... που αφορούσε μια δικαστική διαμάχη του Δήμου Καβάλλας... με γενεσιουργό έτος το 2006. Ήρθε ορίμα σε αυτή η υπόθεση, πρώτος βαθμός, δεύτερος βαθμός... αναβολές, εφαίσεις κτλ. Ως εκ τούτου, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη... προκειμένου να εκτελεστεί στο 100% το σχέδιο δράσης... μιλούσε για ένα εκατομμύριο, παρ' όλα αυτά... είχαμε μια εκτέλεση του σχέδιου δράσης άνω του 80%... και τελικά χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν... όπως είχε προβλεφθεί κάθε φορά, περίπου μόνο 300.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα που ενδεχομένως να υπάρχουν ως απορίες ή αμφιβολίες... θα πρέπει να τεθούν και να ερωτηθούν από εσάς... όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Έτσι, εδώ δεν κάνουμε απολογισμού αυτή τη στιγμή. Αυτό ήθελα να πω, κύριε Πρόεδρε, νομίζω είμαι αρκετά σαφής. Αν υπάρχει τώρα κάποια ερώτηση που έγκειται του θέματος... και μπορώ να απαντήσω, με μεγάλη χαρά να απαντήσω. Ευχαριστούμε πολύ. Πάμε σε τοποθετήσεις. Κύριε... Όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Σατιδίμαρχος... ότι με τον απολογισμό πλέον θα γίνει η τοποθέτησή μας... και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα ή όχι. Οπότε το θέμα επειδή είναι διαδικαστικό, λέμε ναι. Ευχαριστούμε τον κύριο Μουριάδη, κύριε Παπά, παρακαλώ. Ναι κι εγώ. Ναι ο κύριος Παπάς, ο κύριος Βέρος, παρακαλώ. Κύριε Δήμαρχε, νομίζω ότι το αν θα πρέπει να μεταφερθεί αυτό το ποσό ή όχι... δεν αφορά μόνο τον απολογισμό. Λοιπόν, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Καταρχάς νομίζω ότι η σήγηση είναι λυπέστατη. Θα έπρεπε να μας πείτε για ποιους λόγους χρειάζονται άλλα 300.000. Το ότι έχει υλοποιηθεί το 80% της δράσης... όπου έχει προεπολογιστεί όμως αυτή η δράση, ένα συγκεκριμένο ποσό. Σήμερα εδώ έρχεστε και λέτε ότι δεν φτάνει αυτό το ποσό που είχαμε προεπολογίσει... για τις δράσεις του 2018 από η μεριά της Δημοφέλεια... αλλά χρειαζόμαστε άλλα 300.000. Και μας λέτε βέβαια πάλι ότι... ξέρετε υπάρχει ένα αποθεματικό της τάξης του ενός εκατομμυρίου. Άκουσα καλά. Μάλλον δεν άκουσα τίποτα καλά. Προφανώς επειδή δεν συμμέτεχατε και εσείς στη συγκεκριμένη συνεδρίαση... μάλλον και εσείς δεν μας τα είπατε καλά. Δηλαδή, ως πρώτος στην τάξη μέλος του διοικητικού συμβουλίου... αλλά δεν είσαστε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από το πρακτικό που βλέπουμε. Όχι, είναι και αυτό το πρόβλημα. Γιατί προφανώς εάν δεν μας τα μεταφέρετε σωστά... μάλλον και από εμάς... εσείς από εκεί και πέρα μπορείτε να πάρετε το λόγο μετά. Λοιπόν, το θέμα είναι γιατί ζητάτε 300.000 ευρώ από το αποθεματικό. Να θυμίσουμε ότι πέρσι... αν θυμάμαι καλά, ζητήθηκε... εξτράει ενίσχυση από τη μεριά του δήμου... της τάξης περίπου το δύο εκατομμυρίων. Ήταν 1,5 συν 500. Και δεν κάνω λάθος. Φέτος δεν ζητήθηκε από τη δημοφέλεια δύο εκατομμυρίων. Όμως έρχεστε τώρα και ζητάει μάλλον η δημοφέλεια... ότι θα πρέπει για να καλύψει... τις όποιες δράσεις έχει αποφασίσει... άλλα 300.000 από αυτά που είχε προπολογείς. Πρέπει να μας εξηγήσει όμως τι είδους δράσεις είναι... και για ποιον λόγο χρειάζονται άλλα 300.000. Δεν μπορείτε έτσι να λέτε. Περιμένετε και στον απολογισμό εκεί θα πείτε και τα λοιπά. Νομίζω είναι λάθος αυτό. Καταρχάς, κοιτάξτε να μην κουράζουμε τώρα... τελευταία συνεδρίαση του χρόνου είναι... είναι ελπέστατη η εσήγηση. Και πρέπει να υπάρχουν διευκρινήσεις. Και μάλιστα διευκρινήσεις... Τώρα δεν ξέρω βέβαια η κυρία Ιησούφίδου... και γιατί δεν ήρθε το θέμα και πιο μπροστά. Μη μου πείτε σήμερα λείπει μπορεί πραγματικά για προσωπικούς λόγους... δεν ξέρω για οτιδήποτε άλλο, απουσιάζει. Αλλά θα μπορούσε στον προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο... να έρθει αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Όχι, όχι, είναι πολιτικό το θέμα. Δεν είναι θέμα διευθυντού. Δεν είναι θέμα υπηρεσιακών παραγώντων. Είναι θέμα πολιτικό. Το αν πάρω χρήματα από το αποθεματικό... Όχι, όχι, όχι. Το αν πάρω και χρησιμοποιήσω από το αποθεματικό μου χρήματα... δεν αφορά, δεν είναι απόφαση των υπηρεσιακών παραγώντων. Είναι απόφαση της εκάσουτης διοίκησης. Είναι πολιτική απόφαση. Λοιπόν, εμείς άλλωστε να το ξεκαθαρίσουμε. Είμασταν αντίθετοι με τον προϋπολογισμό. Είμασταν αρνητικοί. Και θα συνεχίζουμε να είμαστε αρνητικοί και τώρα. Και να σας πω το εξής. Εάν είχατε μια εισήγηση τέτοια... με επιχειρήματα και με στοιχεία... που να μπορούν να μας πείσουν ότι πραγματικά υπάρχει η ανάγκη... τα 300.000 από το αποθεματικό... να καλύψουν αυτό το κενό... δεν είμασταν αρνητικοί. Όμως, εγώ σας λέω... συνάδελφοι, διαβάστε λίγο την εισήγηση. Ακούσατε και τον κ. Αντιδήμαρκο. Εάν νομίζετε ότι είστε καλυμμένοι από αυτά τα οποία διαβάσατε... ή από αυτά τα οποία είπε ο κ. Αντιδήμαρκος, αυτό είναι θέμα δικό σας. Εμείς δεν είμαστε καλυμμένοι, είμαστε αρνητικοί. Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ως παράταξη... ότι σκοτεινά σημεία δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη υπόθεση. Κατά την άποψή μας, αυτό που γίνεται είναι... ότι τροφοδοτείται συνεχώς με χρήματη δημοφέλεια... προφανώς γιατί θεωρείται, και από την πλευρά σας δικαίως... και από την πλευρά όλων, άλλωστε θεωρώ... ότι κάνει καλά τη δουλειά της. Πραγματικά, για αυτό που την έχετε τάξει, την κάνει καλά τη δουλειά της... είναι ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο, Tours Operators... που διαφημίζει το προϊόν του τουρισμού... με τη διαφορά μόνο που ενώ την πληρώνουν όλοι οι καβαλιώτες... και οι 70.000 κάτοικοι του δήμου, εποφελούνται όμως πολύ λίγοι. Αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει, αν θέλετε, πολύ καλά η δημοφέλεια. Αλλά τα οφέλη γυρνάνε σε πολύ λίγους... ενώ το χρήμα το βάζουν οι πολύ περισσότεροι. Να, αγαπητοί συνάδελφοι, αυτό είναι μια ταξική πολιτική. Όταν ρωτάτε και λέτε τι είναι ταξική πολιτική... και τι είναι ξύλινη γλώσσα. Όταν παίρνεις δηλαδή από τους πολλούς και τα δίνεις τους πολύ λίγους... αυτό είναι ταξική πολιτική. Με αυτή την έννοια λοιπόν, και επειδή συζητάμε πολιτικά, εμείς λέμε όχι. Ευχαριστούμε τον κ. Μουριάδη και τον κ. Ξανθόπουλος, παρακαλώ. Την εισήγηση την υπογράφει και ο κ. Καλανταρίδης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εισηγεί το θέμα και ο κ. Καλανταρίδης... και την εισήγηση την έκανε ο κ. Φιλόσογλου, πρώτον. Δεύτερον, οι πλησιακοί παράκοτος είναι εδώ. Και ο οικονομικός διευθυντής και ο γενικός διευθυντής δημοφέλεια. Θα ήθελα να τους ακούσω. Προφανώς κάτι θέλουν να πούνε. Το Δήμα μπορεί να είναι πολιτικό, όπως είπε ο κ. Βέρος, αλλά είναι και θέμα οσίας. Ποια είναι η ανάγκη, η οποία ορίζει τη συγκεκριμένη απόφαση. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο για το Δημοτικό Συμβουλείο... να ακούσουμε και τους πλησιακούς παράγοντες. Θέλετε να πείτε εσείς κάτι για το θέμα... Το διαβιβαστικό είναι από τον κ. Καλανταρίδη, απ' ό,τι κατάλαβα. Το διαβιβαστικό... Όλα τα νομικά πρόσωπα... ό,τι θέλουν να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλειο... έρχεται στο Τμήμα Διοίκησης. Λόγω του ότι πρόησαν με το Τμήμα Διοίκησης, το στέλνουν στο Δημοτικό Συμβούλειο. Αυτό κάνουν, τίποτα άλλο. Ναι, κ. Φιλόσογλου. Μερικές φορές δημιουργεί την εντύπωση... ότι ή τα λέμε τόσο ειδισνόητα... εδώ που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά... ή κάτι άλλο συμβαίνει. Εντάξει, επανάληψε μην τυρμαθήσεις. Θα τα πω συνοπτικά και τετρικά και τόσο απλά ξανά... που νομίζω δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν... για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτό το πράγμα. Πρώτον, είπαμε λοιπόν... προϋπολογισμός Δημοφέλεια 2018... και όλες οι αναμορφώσεις έτους 2018... είχαν ως δεδομένο τη μεταφορά από θεματικού... για την υλοποίηση των σχεδίων δράσης... ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ένα το κρατούμενο, μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεως. Δεύτερον, ερχόμαστε σήμερα και λέμε... ότι υλοποιήθηκε το σχέδιο δράσης... σε ποσοστό 82,5%. Δεύτερο το κρατούμενο. Με αυτή τη λογική, απλά εριθμητικά είναι... γιατί θα πάμε και σ' άλλα τώρα που θέλετε να τα ακούσετε... ο λόγος της υψηλής εκτέλεσης του σχεδίου δράσης... να είναι κατά πολύ περισσότερο από 300.000 ευρώ. Έλα όμως που υπήρχαν και έκτοτα έσοδα... από τις δράσεις, τις πράξεις... και των υπηρεσιακών παραγόντων... και των ερετών της δημοφέλεια. Ως εκ τούτου λοιπόν, καλούμαστε σήμερα... να υλοποιήσουμε ότι έχουμε ψηφίσει εδώ μέσα... δεκάδες φορές με τις αναμορφώσεις και το υπολογισμό. Τελεία και πάπλα, δεν νομίζω ότι έχει κάτι άλλο... το οποίο πρέπει σήμερα να πούμε. Είναι καθαρά τεχνικό το θέμα και είχε προβλεφθεί... από την πρώτη μέρα του έτους 2018. Όταν θα έρθει ο απολογισμός εδώ και δεν σας αρέσει... αν κάναμε την τάδε διοργάνωση... αν κάναμε συντήρηση στην δημοτική αγορά... αν κάναμε το άλφα, το βήτα, το τάδε, το δήνα... να ασκήσετε την κριτική σας. Όχι όμως να μας λέτε τώρα ξαφνικά... ότι απ' το πουθενά έρχεται αυτό το πράγμα. Έλεος κάπου δηλαδή. Και όπως πάντων έχουν τοποθετηθεί ο κ. Ξανθόπουλος... μόνο θέλει να πει το ναι ή το όχι. Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν καταλαβαίνω τον τόνο του κυρία τη Δημάρχου. Και νομίζω ότι η έθουσα αυτή δεν είναι χώρος... στον οποίο κανείς μπορεί να κάνει μαθήματα. Δεν νομίζω πως αυτός ο τόνος συνάδει... όπου όλες οι παρατάξεις αντιπολίτευσης συμφώνησαν... στο πνεύμα των ημερών, να μην κάνουν προημιρισίας. Εάν τώρα επειδή δεν κάναμε προημιρισίας... ο αντιδήμαρχος θεωρεί ότι έτσι πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό. Το θέμα αυτό είναι δικαιωμά του. Αλλά θα παρακαλέσω, τουλάχιστον σε ό,τι μία φορά... τέτοιου είδους αναφορές τελείες, πάβλες... στις έθοσες των Δικαστηρίων, χωρίς υποδείξεις, εξυπνάδες... και οτιδήποτε άλλο το οποίο αφορά τον κύριο αντιδήμαρχο. Ούτε για εξυπνάδες πρόκειται, ούτε για μαθήματα θέλουμε. Η ερώτηση μου ήταν συγκεκριμένη. Το αν ψηφίσαμε με τους προϋπολογικούς καναμορφώσεις... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ρωτήσουμε... για ποια είναι η αιτία που ζητάμε αυτήν την μετάφορα. Δηλαδή το ένα αποτρέπει το άλλο. Αυτή είναι η λογή του κυριάτη δημάρχου. Εάν λοιπόν αντιδίμαχος, κύριε Πρόεδρε, επιμένεις σε αυτήν την λογή... μολονότι δεν είδες συνεδρίαση, φανταστείτε να ήτανε... πόσο καλά θα το ξέρετε το θέμα, εγώ είμαι παρόντιος. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ξανθόπουλο. Επομένως, κατά μπλιοψηφία. Το υπαρρυθμό 2, διάθεση επιατιακών βιβλίων του Δήμου Καβάλα... στην δημοτική κοινοφυλή επιχείρηση Δημοφέλεια για κάλυψη αναγκών της. Κυρία Δήμαρχη, για να έχουμε και μια ενημέρωση. Όσα αφορά για τη συγκεκριμένη έκδοση, πόσα περίπου... πόσοι τόμοι έχουν εκτυπωθεί ως ποσότητα και το συνολικό κόστος. Στη Λάβη, ο κ. Ριβέρο, μου τα έφεραν χθες στο γραφείο, πριν να κλείσουν τα παραμονές. Αλλά σήμερα, έτσι όπως ήρθε ο Άρων, τον Άρων δεν τα έχω μαζί μου. Ευχαρίστως να σας τα δώσω. Τα έχω όλα. Εδώ μιλάμε και 200 τυμάχια. Πάντως, 100 του ενός τόμου... Συν εκατό που θα δώσουμε στη Δημοφέρο. Το σημειώνουμε για να σας απαντήσουμε, κ. Ριβέρο. Ευχαριστούμε πολύ. Συμφωνείτε με την ανησύγηση? Συμφωνείτε? Εγκρίνετε. Το υπαρρυθμό 3, θέμα έγκριση ή μη, του υπαρρυθμού 4 του 2018 πρακτικού, της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων. Συμφωνείτε, συνάδελφοι? Θέλετε κάποια διευκρινήση ο κ. Μορτασάγας, παρακαλώ. Θα τοποθετηθείτε, τοποθετηθείτε. Πείτε σας, ναι, έχετε τον λόγο. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, σε αυτή την Επιτροπή, από την πρώτη μέρα, έχουμε μια φοβερά αγαστή συνεργασία και με την κυρία Φραντζεσκάκη και με τον κύριο Μάγου. Ειδικά με την προηγούμενη κυρία, που ήταν γραμματέας και με την κυρία Τωρινή, η συνεργασία μας είναι φοβερή. Το πρόβλημά μας, και μιλάμε για... το πρόβλημα το έχει περισσότερο η κυρία Φραντζεσκάκη παρά εγώ, ή ο κύριος Μάγος, οι πιέσεις που δεχόμαστε, εδώ μιλάμε για μίωση των προστήμων και των προσαυξήσεων κατά 50% σε υφιστάμενες παραβάσεις, οι οποίες δεν είναι μία φορά το χρόνο, είναι κατεπανάληψη των ιδίων επαγγελματιών. Οχλήσεις περισσότερο προς την κυρία Φραντζεσκάκη είναι φοβερές. Θα πρέπει κάποια στιγμή και η νέα διοίκηση που θα προκύψει να κάνει ίσως πιο κατανοητό, ότι αυτά που ξέραμε τα τηλέφωνα είναι τελειωμένα. Τουλάχιστον σε αυτήν την επιτροπή, ότι οι δύο δικηγόροι του Δήμου μας λέγανε ότι επιτρέπεται να κάνουμε, το κάναμε μέχρι κεραίας, για να βοηθήσουμε τους σε εισαγωγικά, στην κυριολογία σε εισαγωγικά, πένοντες επαγγελματίες. Διότι όταν έχω πληρώνει 6.000 εκατομμύρια ενίκιο, 612,72, και δεν πληρώνω όμως το 5.000, το οποίο το έχω καρποθεί ήδη, το έχω πάρει, έτσι, και ξαφνικά έρχεται το πρόστιμο και τρέχουμε με τα τηλέφωνα να το μειώσουμε πόσο. Γιατί εγώ αυτό ήθελα να γίνει γνωστό στο σώμα, έτσι, όσον αφορά την Επιτροπή, το πώς λειτούργησε μέχρι τώρα και το πώς θα λειτουργήσει τους επόμενους, αν και νομίζω ότι από εδώ και πέρα καλό είναι αυτή η Επιτροπή, να μην ξαναλειτουργήσει. Αυτό, ναι, θα το δούμε, κυρία Φραντισκάκη, έτσι, το πώς λειτούργησε όλο αυτό το καιρό και θα πρέπει κάποια στιγμή, όσοι μας ακούνε ή οι πρόεδροι των επαγγελματιών, έτσι, να σταματήσουν πλέον να πιέζουν, αλλά να γίνει γνωστό και σε όλους σας και σε όλες σας οι πιέσεις και οι οχλήσεις, οι οποίες για μένα είναι, έτσι, πιστεύω και για την κυρία Φραντισκάκη και το πιστεύω απόλυτα, είναι ξένες. Μετά τα καλά σας λόγια, φαντάζομαι ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι ομόφωνες και καθόλα νόμιμες, ακριβώς γι' αυτό το τονίζω, οπότε νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό στο σώμα ότι εφαρμόζεται την νομιμότητα σύμφωνα με τις εισηγήσεις και της νομικής υπηρεσίας όπου χρειάζεται και δεν γίνονται χατήρια σε κανέναν και αυτό είναι σωστό και δίκαιο να βγει προς τα έξω και να ακουστεί, έτσι, ότι δεν έχει ευνοηθεί κάποιος ιδιαίτερα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Συνεπώς, κύριε Μουριάδη, παρακαλώ, θέλετε κάτι να ρωτήσετε. Μια ερώτηση, κ. Ξανθόπουλος, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, εγώ ήθελα να ρωτήσω ότι όποιος μπορεί να απαντήσει, δεν ξέρω ποιος είναι αρμόνιος να απαντήσει. Η δεύτερη μίωση προτείνει για ένα κατάστημα το οποίο έκανε το εξής απλό. 2 ώρες και 40 λεπτά μετά τη λίξη του οραρίου, λέει, εξακολουθείς να παίζει μουσική όταν πήγαν οι αστυνομικοί του ΑΤΚΒ. Δεν μιλάμε για 5 λεπτά, 10 λεπτά, 1 τέταρτο, μισή ώρα, το καταλάβουμε. 15 λεπτά, το καταλάβουμε. 2 ώρες και 40 λεπτά. Μία παραήκωση. Μία παραήκωση και έπαιζε και βαρούσε. Έδινε πόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτή η μίωση. Δεν μπορώ να την καταλάβω. Ναι, αλλά εγώ θα ήθελα να ξέρω δηλαδή πώς προτείνεται η μίωση. Βασίζεται πού, σε τι βασίζεται πού. Κυρία Φαραντισκάκη, παρακαλώ. Καλησπέρα και χρόνια πολλά και σε όλους. Να απαντήσω στον κ. Ξανθόπουλο και τον συνάδελφο ότι σε δύο σημεία πάτησε η επιτροπή και έγινε η μίωση. Το πρώτο ήταν ότι ήδη είχαν αρχίσει την διαδικασία για να πάρουν την παράταση της μουσικής και δεύτερον ήταν στις 13 Δεκαετρίου. Είχε μαζευτεί όλος ο κόσμος εκεί και με την έναρξη θεωρώ των εορταστικών εκδηλώσεων στην πλατεία, οπότε όλος ο κόσμος έκανε φασαρία και θεωρήσαμε ότι θα ήταν άδικο, εφόσον όλη η αγορά εκείνη την ημέρα ήταν στο πόδι, τον άνθρωπο αυτόν να τον αφήσουμε να το βάλουμε αυτό το μεγάλο πρόστιμο, να πληρώσει όλο το πρόστιμο. Φυσικά, πιο πολύ, δεν είπαμε όχι, είπαμε ότι είναι δίκιο πρόστιμο και όμως είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της αδειοδότησης για την παράταση, την οποία και την πήρε και την έχει για επαόριστον, να θυμάμαι καλά, έτσι? Επαόριστον την πήρε κιόλας, γι' αυτό. Δηλαδή, καρφώσανε μόνο αυτόν με λίγα λόγια εκείνο το βράδυ, το περιβάλλει τώρα. Ναι, εντάξει. Κύριε Μουριάδη, παρακαλώ, έχετε το λόγο. Ναι, ο κύριος Μουριάδης. Κύριε Παπά, παρακαλώ. Ναι, ο κύριος Παπάς, ο κύριος Βέρος, ναι. Κύριε Ποτόλια, ναι. Κύριε Ξανθόπουλο, ναι. Ευχαριστούμε, πάμε στο υπαρρυθμό 4. Έγκριση μη τοποθέτησης εξοπλισμού ανεμοφρακτών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού ομονίας 102 ιδιοκτησίας Μαρούλη Θεόπιστο. Η υπηρεσία εισηγείται αρνητικά σύμφωνα με το έτοιμα του επαγγελματίας. Θέλετε να πείτε κάτι, κυρία Δρακονάκη, από αυτού. Θέλετε κάτι να ρωτήσετε στην άδελφη. Έχετε δει την εισήγηση, ναι. Ο κύριος Βέρος θέλει να ρωτήσει. Λοιπόν, θέλουμε να βάλουμε κάποια ερωτήματα, διότι μας έκανε εντύπωση το εξής γεγονός. Πρώτον, ότι ζητάει περίπου 10... εντάξει, 11 τετραγωνικά, 10,69, δηλαδή ελάχιστα τετραγωνικά. Και μας κάνει εντύπωση τώρα ότι η υπηρεσία λέει από τη μία ότι λόγω ότι θα είναι η κατασκευή ιδιωτική. Ότι πρώτον δεν προσκομίζουν πιστοποιητικά καλές λειτουργίες και τα λοιπά, για να μην υπάρχει πρόβλημα. Εντάξει, τώρα μιλάμε για νεμοφράχτες για 10 τετραγωνικά. 10 τετραγωνικά είναι ένας μικρός χώρος. Και το δεύτερο και το κυριότερο διαπιστώνει η υπηρεσία ότι το πλάτος που μένει για να χρησιμοποιηθεί είναι 1,70, αλλά από ότι γράφεται η συνησίγηση ότι αυτό όμως διακόπτεται, λέει, εξαιτίας κάποιων καθυστικών, παρτεριών κλπ. Τώρα, επειδή την γνωρίζουμε την περιοχή, που ακριβώς θέλουν μπροστά στην είσοδο του καταστήματος, δεν ζήτησαν στο πλάι. Γιατί δεν ζητάνε στο πλάι. Η υπηρεσία γιατί δεν είπε ότι ζητήστε στο πλάι όπως και οι προηγούμενοι. Νομίζω και οι προηγούμενοι που είχαν το κατάστημα το συγκεκριμένο θα μπορούσαν να… Εννοείται ότι είναι χαρακτηρισμένος στους δρόμους. Ναι, εντάξει, υπάρχει κι άλλο κατάστημα εκεί όμως, υγειονομικού ενδιαφέροντος, τώρα μην τα λέμε αυτά, το οποίο χρησιμοποιεί και από τη μια και από την άλλη. Ναι, δεν είναι το θέμα εκεί γιατί χρησιμοποιεί, το θέμα είναι ότι θεωρούμε ότι θα μπορούσε καλύστα, δηλαδή, μιλάμε, απ' ό,τι ξέρω, έχει τρία τραπέζια ουσιαστικά. Δείτε το λίγο, ας βοηθήσει και η περισσία. Από ό,τι είδαμε την εισήγηση, το βασικό πρόβλημα είναι η πιστοποίηση των πραγμάτων που θέλει να βάλει. Νομίζω ότι με μια νεότερη συνενόηση, δεν ξέρω αν μπορούν να το κάνουν, με την υπηρεσία, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της υπηρεσίας, μπορεί να, αν υπάρχει θέμα να λύσει, δεν ξέρω. Αλλά το πρόβλημα είναι αυτό, ότι θέλει να κάνει κάτι δικό του έξω από αυτό το οποίο προβλέπετε σύμφωνα με τον κανονισμό που έχουμε ψηφίσει εμείς. Άλλα αυτό, γι' αυτό ρωτάμε. Σας είπα, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο. Διαβάζοντας την εισήγηση και ξέροντας το συγκεκριμένο κατάστημα, γι' αυτό μπήκαν κάποια ερωτήματα. Τώρα, αν θεωρείτε, άζηγε και μια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη. Κύριε Μουριάδη, τι λέτε, συμφωνείτε με την εισήγηση? Συμφωνούμε με την εισήγηση της υπηρεσίας. Κύριε Παπά, παρακαλώ, εισήγηση. Κύριε Βέρο, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Ποτώλιας. Λευκό, κύριε Πρόεδρε, και η σχέση με το λαλούμ που υπάρχει σχετικά με αυτούς τους χώρους των τραπεζοκαθιστμάτων και στο παραλιακό μέτωπο και στην πίσω αυλή της πόλης. Κύριε Ξανθόπουλε, παρακαλώ. Όπως εισήγησε, κύριε Πρόεδρε. Η κυρία Ιωαννίδου είναι εδώ. Τι, μοιοψηφείτε? Ναι, εγώ θέλω να δώσουμε την άδεια, να του δοθούν τα 10 τραγωνικά. Αυτό δεν είναι άδεια για κοινόχρηστο χώρο, είναι για τοποθέτηση... Τα σκευών, το ξέρω. Τον υλοπινάκρων, να βάλει. Α, που θα πάει, θα έρθει στα χέρια μας. Ε, το ξέρω, εγώ ήμουν αντίθετος από τότε με το νοσητερικό κανονισμό. Έχω δικά μου άποψη, κύριε Παπά. Λοιπόν, εντάξει. Σοβαρά. Επιχειρηματίας είναι. Που θα πάει, θα πέσει στα χέρια μας και αυτός. Μήπως θα είναι χωριάς. Κάθε μέρα... Ευαγγέλι. Κάθε μέρα υπογράφω πρόστιμα για τον Κουφαντή. Δεν ακούτε. Κάθε μέρα... Κάθε μέρα πρόστιμα. Κάθε μέρα πρόστιμα υπογράφω. Εσύ έχεις την ευθύνη σου. Στην ομάδα σου είσαι. Έχεις ευθύνη για αυτό. Μελτική ευθύνη. Τα ακούς, Κουφαντή. Αυτός δεν είναι στην πέμπτη φάλα, Κάλιντα. Μα να δημιουργήσω τόσο πρόβλημα... Δεν είναι όχι. Να το αποσύρω, την ψήφα μου, άμα δημιουργήσεις πρόβλημα. Μπορεί να... Να σου πω λίγο. Πάμε στο υπαρρυθμό 5. Στο υπαρρυθμό 4.90 του 2016 απόβαση Δημοτικού Συμβουλίου. Σύναψη προγραμματικής σύμβαση μεταξύ Δήμου και Διαμάθ. Για το έργο Κεντρική Μονάδα Επιξεργασίας Μη Επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Εδώ έχει ανακληθεί υποβληθεί σε πρόταση χρηματοδότησης και επανερχόμαστε με νέα πρόταση. Αυτό να μην μακρυγορούμε, κύριε Τουλκίδη. Ήρθε ικανό διάστημα και δεν υλοποιήθηκε το εκείνο. Κύριε Μουριάδη, παρακαλώ. Παρακαλώ. Το πρώτο που θέλω να ρωτήσουμε είναι ότι αν δεν κάνουμε λάθος το 2016 ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχαμε γκρίνει τότε τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Διαμάθ για το συγκεκριμένο έργο κατασκευής της Μονάδας Επιξεργασίας των Αποβλήτων. Και μάλιστα να θυμίσω λίγο πολύ γρήγορα ότι πριν 4-5 μήνες περίπου ρωτήσαμε τη διοίκηση τι γίνεται με τη Μονάδα τη συγκεκριμένη και μας απάντησε η κυρία Δήμαρχος ότι είναι σε καλό δρόμο, είναι θέμα χρόνου. Να δω διαπιστώμα από την συγκρίση και από αυτά που είπε ο κ. Αντιδήμαρχος ότι επειδή πέρασε ένα χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της συγκεκριμένης πρότασης είναι η αιτία όπου ουσιαστικά ζητείται η ανάκληση εκείνης της απόφασης και ουσιαστικά η ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε άλλη πρόσκληση. Θέλω λίγο να γίνεται πιο αναλυτική διότι ουσιαστικά βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο χαμένα χρόνια τώρα διότι πάμε πάλι απ' την αρχή. Με την ένταξη σε νέα πρόσκληση ξεκινάμε πάλι απ' την αρχή τις διαδικασίες. Μπαίνουμε σε άλλου είδους ιστορίες. Και το δεύτερο ότι στην πρώτη προγραμματική σύμβαση ο συνολικός προοπλογισμός ήταν περίπου 21 εκατομμύρια τώρα βλέπουμε πάει στα 32 εκατομμύρια. Τι ακριβώς έχει αλλάξει σε αυτά τα δυο χρόνια όσο αφορά με την πρόταση και την κατασκευή αυτού του έργου διότι μιλάμε κατά 50% και τον προοπλογισμό. Τι διαφορετικό ζητάμε. Νομίζω ότι ως λειτουργία είχαμε αποφασίσει ως Δημοτικό Συμβούλιο. Είχαμε επιλέξει με ποιον τρόπο θα λειτουργεί. Άρα τι είναι αυτό τώρα που επιπλέον... Γιατί θέλουμε να ενημερωθούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Και βλέπουμε επιπλέον 50% στον Προοπλογισμό. Καλησπέρα και από μένα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Είχε κατατεθεί όντως, είχε κλείθει το σώμα και πήρε μία απόφαση τον Ιούλιο του 2016 για μία έγκριση ενός σχεδίου προγραμματικής σύμφασης με τη διαμάθωση ό,τι αφορά την ΜΜΕΑ. Είχε σειρά αξιολόγησης αυτή που έπρεπε να έχει με την κατάθεση των φακέλων. Σας ενημερώνω βέβαια ότι η έκδοση της ΑΕΠΟ, δηλαδή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων, η οποία ΑΕΠΟ έδωσε καινούργια στοιχεία σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα για την ολοκλήρωση του έργου, δικαιολογεί τον προϋπολογισμό, το οποίο θα αναλύσω λίγο παρακάτω. Το Νοέμβριο του 2018 άνοιξε από το ΙΜΕΠΕΡΑ μία πρόσκληση, η οποία αφενός είχε και περισσότερα χρήματα προς διάθεση και εμείς, έχοντας πλέον την ΑΕΠΟ, φτάναμε πολύ πιο κοντά στο ιδανικό εκείνο περιεχόμενο φακέλου, στο να αυξήσουμε κατά πολύ την επιθανότητα ένταξης και χρηματοδότησης αυτού του έργου. Ήδη θέλω λοιπόν να σας πω ότι έχει κατατεθεί ο φάκελος στην καινούργια πρόσκληση με απόφαση του ΔΔΣΔΙΑΜΑΣ και ήδη έχει χρειωθεί σε υπάλληλο και το ότι ζητάμε το σώμα να αποφασίσει και να εγκρίνει το σχέδιο της νέας προγραμματικής είναι ήδη από τις πρώτες παρατηρήσεις του υπαλλήλου του ΙΜΕΠΕΡΑ που ελέγχει την πιθανότητα ένταξης του έργου αυτού προς χρηματοδότηση. Αν δείτε τώρα στην προγραμματική, το βασικό το έργο είναι του προϋπολογισμού των 30.274.626 ευρώ, τα υπόλοιπα μέχρι το 31 είναι οι προϋπολογισμοί που αφορούν το υποέργο 2, 3 και 4 που έχει να κάνει με αρχαιολογικές έρευνες, με την αμοιβή τεχνικών συμβούλων και με την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού της μονάδας. Η κατάθεση του φακέλου στο δεύτερο πρόγραμμα έχει να κάνει με την κατασκευή του κόμβου που θα συνδέει τον δρόμο με την μονάδα, η οποία ήταν εκτός στην πρώτη κατάθεση συνάμα με την προμήθεια μονάδα στραγγισμάτων όπως υπάρχει και πάνω στο ΧΙΤΑ. Κόστιοι τα οποία ανέβασαν κατά πολύ τον προϋπολογισμό αλλά μας δόθηκε η δυνατότητα και εργασίες και κατασκευές οι οποίες όπως σας προείπα προέκυψαν από την ολοκληρωμένη παρέμβαση της ΑΕΠΟ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα να σας πω ότι ένα κόστος περίπου των 800.000 ευρώ με ένα εκατομμύριο που είναι της μονάδας στραγγισμάτων που την χρησιμοποιούμε στο ΧΙΤΑ επάνω δεν είχε υπολογιστεί για την ΜΕΑ οπότε μας δόθηκε δυνατότητα και την εσωματώσαμε μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Τέλος θα ήθελα να προσθέσω τις μικροαστοχίες οι οποίες είχαν εντοπιστεί και στην διαγωνιστική διαδικασία αλλά και στην μελέτη της αντίστοιχης ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης μας έδωσαν τη δυνατότητα να επέμβουμε πάντοτε με γνώμο να όμως την ΑΕΠΟ έχοντας στα χέρια μας. Μας έδωσε τη δυνατότητα να εμπρουτίσουμε την μελέτη χωρίς όμως να αλλάξει το λόγο αυξήθηκε ο προϋπολογισμός. Εκείνο που θέλω να κρατήσετε είναι ότι διαφέρνει ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, βέβαια δεν θα τολμήσω να πω τίποτα μέχρι να πάρουμε την ένταξη στα χέρια μας, ότι ο φάκελος έχει μια πολύ σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα για το μέτρο αυτό της χρηματοδότησης το οποίο έχει ανοίξει το Νοέμβριο και βελπιστώ ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχουμε μια θετική έκβαση ότι αφορά τη χρηματοδότηση αφού του μεγάλου αίρου. Παναγία μου, ο κ. Ξανθόπουλος. Κύριε Πρόεδρε, θέλω υπομονή. Εγώ αυτό που θα θέλα να ρωτήσω διαβάζοντας την εισήγηση και μάλιστα βλέπω ότι σε δύο-τρία σημεία η εισήγηση τονίζει, υπερθεματίζει, του για ποιον λόγο πρέπει να γίνει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και πραγματικά είναι και για τον περιβάλλον και για τον δήμο και για τα σκουπίρια και τη διαχείριση. Μια και είμαστε λοιπόν έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι, μπορείτε να μου πείτε η μελέτη αυτή σε ποιούς μου βρίσκετε και ποιος την έχει ετοιμάσει, ποιος την έχει κάνει την μελέτη αυτή μου. Έχει συνταχθεί η μελέτη όπως και η μελέτη της ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης από τη Διαμάθου. Θέλω να πω κάτι, να σας πω κάτι με κλειστό μικρόφωνο. Κατουσίαν κάναμε ένα copy right της Αλεξανδρούπολης για να εξοικονομήσουμε χρόνια και να εξοικονομήσουμε πολλά πράγματα, πολλές διαδικασίες. Γιατί ήμασταν πάρα πολύ βούσκους. Γιατί όταν εγώ ανέλαβα ΜΕΑ δεν υπήρχε. Από εκεί μέχρι αυτό το σημείο να καταφέρουμε να φτάσουμε σήμερα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Σας θυμίζω ότι η ΑΕΠΟ του χειτά έκανε τρία χρόνια και να βγει. Και επίσης πρέπει να σας πω ότι υποτίθεται ότι η ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούσε πριν πέντε χρόνια. Ακόμα δεν έχει τίποτα. Αυτά τα πράγματα είναι αργά. Εποφελούμαστε από προηγούμενες διαδικασίες, όπως πάρα πολύ καλά σας είπε η κυρία Δρακωνάκη. Μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων. Περιφέρεια τίποτε. Τίποτε. Πρώτη φορά στη ζωή τους εκδίδωνα ΑΕΠΟ για ΜΕΑ. Μην τους παρεξηγείτε. Λοιπόν, και από εκεί και επίσης τα μαθαίνουμε και τα εφαρμόζουμε αυτά που μαθαίνουμε για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Κύριε Πρόεδρε, παρ' όλα αυτά. Θέλετε να ρωτήσετε κάτι. Ναι, μόλις τελειώσει ο κ. Ξανθόπουλος, ο κ. Μουριάδης. Ναι, κ. Μουριάδης. Ανοίξτε το μικρόφωνο σας. Δεν ξέρω. Να ρωτήσουμε και να σας πούμε. Δεν ξέρω. Γιατί σας φαίνεται περίεργο, γιατί σας φαίνεται περίεργο αυτό το τελείωμα. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω.