Ζακλίν ντε Ρομιγί (Cityofathens, 2013)
: Μουσική Κυρίες και κυρίοι Η Ζακελίντα Ρομιγί αγαπούσε την Ελλάδα Από σήμερα, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη θα φέρει το όνομά της Οίμενα της κλασικής ελληνικής γραμματείας ήταν για τη Ζακελίντα Ρομιγί πηγή σοφίας και προβληματισμού Η ονοματοδοσία μιας πλατείας σε πλατεία Ζακλίντα Ρομιγί σε απόσταση αναπνοής από την πνίκα εκεί όπου γεννήθηκε και χτύπησε η καρδιά της δημοκρατίας είναι το ελάχιστο Μπορούμε να κάνουμε γι' αυτήν την εξέχουσα Ελληνίστρια που διάβαζε με πάθος τα αρχαία κείμενα δίχως να πάψει ούτε στιγμή να αφουγκράζεται το παρόν και να μας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει για το ευρωπαϊκό μέλλον κάθε έλλειμμα δημοκρατίας Να τους πω ευχαριστούμε και να τους πω ευχαριστούμε για όλα τα πράγματα που έδωσαν και να τους πω να πραγματοποιήσουν την αίσθηση που έδωσε, θα ήταν ευχαριστώ για τους Ελληνίστρια και για τον κόσμο για να βρουν την αίσθηση και την ιδέα Η δημοκρατία μπορεί να τελεί υποπίεση αλλά έχουμε τη δυνατότητα να στοχαζόμαστε πάνω σε αυτήν και να τιμάμε τη μνήμη μιας μεγάλης Ελληνίστριας μιας μεγάλης κυρίας των ελληνικών γραμμάτων που έγραψε ως ολίγη για την αθηναϊκή δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ. και δεν δίστασε ποτέ να κάνει και τους παραλληλισμούς με τη δική μας εποχή