Η Κική Δημουλά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 2020)
: Αυτό είναι που κάνει την Βουλευτήκη ελκυστική, ενώ συνδυάζει το διάβασμα. Βλέπετε, υπάρχουν πάρα πολλά εβδομάδια τα οποία συμβουλεύονται και φέρνουν κόσμος. Και αυτό δεν τα αποτρέπει στον άχρον την Βουλευτήκη, γιατί κάνουν και ένα εργαστήριο το οποίο τους είναι το εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που περιμένουν. Είναι ένας χώρος που και αυταίς οι κούριοι σέχουν αυτό το στοιχείο της χαλάρωσης. Δηλαδή, ότι μπορείς να κάτσεις και να μην κάνεις τίποτα. Πολλά παιδιά, νομίζω, το χρησιμοποιούν σαν ένα διάλειμμα. Δηλαδή, ενώ διαβάζουν και από το μέσα χάθονται σε αυτό το χώρο. Πρέπει να μπουν και στο νόημα της έμπνευσης, η οποία δεν ερμηνεύεται και δεν έρχεται ό,τι θέλει. Ό,τι θέλει, ναι, σωστά. Λέγεται και δεν έρχεται ό,τι θέλει, έρχεται ό,τι θέλει εκείνο. Ό,τι έχω καλό ενστικτό διαισθήσεως, ήξερα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι γεννημένος στον αστερισμό του θρυάγγου. Η βέλεια της φράγησε μία ιδιαιπερότητα ανεκτείνητη από την βίωση. Να διαβάσω ένα μήνυμα. Είναι και για παιδάκια αυτό, αλλά είναι και για μεγάλους. Μεγάλο δύναμη, αλλιώς υπολογίζαμε, αλλιότι θα προέκυπταμε. Ορθόδοξο μετρήθηκε της πίστης μας στο Θεείς και Μαμά μέτωσο κι αν εμφυλοκόρησε κάποια ιδωρολάτρισα αμπιβολία. Καμιά σημασία δεν της δώσαμε, τίποτα δεν λιγώστεψε, η πίστη στο ακέραιον επάνω σου τελείως αφημένη. Ασφαλής, χαλαρώσαμε, ορθάνοιχτες αφήναμε τις πόρτες, δενό βγαίναν τ' άστρα, φύλακες απέξω τα όνειρα, τα πήρε ο ύπνος ένα βράδυ, μπήκε ο λύχος, μας κατασφάραξε όλα τα κατσικάκια, γλύτρωσε άρεγε, ή δεν γλύτρωσε, έχει με το μικρότερο κατσικάκι κρυμμένο πίσω από το ρολόι, μα εκεί βρήκε να κρυφτεί κι αυτό, στου λύκου το στόμα. Εννοώ ότι ο χρόνος του είναι ένας δικός, ναι, όντως. Το παράδειγμα που εκπέμπει ο Δημόσιος Λόγος της για την Αγιάκοβη και αρθόρυβη υποστήριξη που παρέχει στη Βιβλιοθήκη της Βέρειας, αποφάσισε ομόφωνα να της απονήμη την κάρτα του επίτιμου μέλους της. Η πρώτη κάρτα επίτιμου μέλους δόθηκε από τη Βιβλιοθήκη με ανάλογη απόφαση στον δέος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξιότιμο κ. Χάρολο Παπούλια, που κατά τη διάρκεια της κοιτίας του παρεβρέθηκε και εγγενίασε τα μαγικά πουτιά τον Απρίλιο του 1999. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά. Παρακαλώ την Πρόεδρο κ. Φωτινίχα Μηγκελή να έρθει στο βήμα για να την δώσει την κάρτα μέλους στην κυρία Δημουλά.