Ιστορία του Μαυροβουνίου κατα τον Μεσαίωνα / Διάλεξη 13 / Σύντομη επισκόπηση της ιστορίας του Μαυροβουνίου απο τον 7ο-15ο αιώνα. Εξετάζονται οι σχέσεις ανάμεσα στους ηγεμόνες της Βοσνίας με τη βυζαντινή αυτοκρατορία καθώς και η εξέλιξη της Βοσνιακής Εκκλησίας. - Δεληκάρη Αγγελική (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Σύντομη επισκόπηση της ιστορίας του Μαυροβουνίου απο τον 7ο-15ο αιώνα. Εξετάζονται οι σχέσεις ανάμεσα στους ηγεμόνες της Βοσνίας με τη βυζαντινή αυτοκρατορία καθώς και η εξέλιξη της Βοσνιακής Εκκλησίας.