Η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στον SKAI. (Greece 2021, 2021)
: Λοιπόν, έχουμε προαναγγείλη από πολύ νωρίς το πρωί, είναι μαζί μας η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Καλημέρα σας. Καλημέρα. Καλώς ήρθατε, κύριε Πρόεδρε, χρόνια πολλά. Χρόνια μας πολλά, χρόνια πολλά στην Ελλάδα. Είναι η χρονιά των Ελλήνων. Έφτασε η μέρα, έτσι έφτασε. Πρώτα απ' όλα, πώς αισθάνεστε έτσι, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, έχετε δουλέψει και εσείς πολύ για αυτή τη στιγμή, για όλες τις εκδηλώσεις. Τι συναισθήματα έχετε σήμερα και αύριο? Νομίζω ότι ενώνονται τα συναισθήματά μου με τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων. Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Έτσι μας δείχνουν. Αυτός ο ενθουσιασμός, η περηφάνεια, το καμάρι, φτάσαμε εδώ, όλα αυτά πρέπει να τα γιορτάσουμε. Πιο πολύ πρέπει να γιορτάσουμε το πώς ξεκίνησαν οι προγονείς μας, γιατί δώσανε το αίμα τους και πού φτάσαμε. Σας έχουν χαλάσει σχέδια λόγω της πανδημίας, κύριε Αγγελοπούλ, ή προσαρμοστήκατε? Όλα προσαρμόστηκαν. Αν δείτε τώρα για 25 και 24 Μαρτίου είχαμε ετοιμάσει και μπαίνει στην ιστοσελίδα μας, σε μια ειδική ιστοσελίδα και σκανάρεις, τεχνολογία, διάφορες δράσεις. Ας πούμε, πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτίρια, η αφήγηση, οπτικοποίηση της Επανάστασης, μέσα από πίνακες, ιστορικούς πίνακες. Αυτό θα το δούμε τηλεοπτικά. Αυτό θα το δούμε, όχι, όχι. Αυτό θα γίνει σε 18 πόλεις. Όλη αυτή την ιστορία την ετοίμασε το Τμήμα Εφειών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, των Χανίων. Το μεταφέραμε 8 και 9 Μαϊου. Θα κάνουμε τα εμβολιά μας, θα είμαστε έτοιμοι, θα βγει ο κόσμος στις πλατείες, γιατί θα γίνεται ή στο Δημαρχείο, ή στο Κάστρο, εμβληματικά. Και εκεί θα δείξουμε την ιστορία της Επανάστασης. Και θα είναι και διαδραστικό. Θα βγαίνουν από τη τηλεφωνά τους, θα μπορούν να αλλάξουν χρώματα, να δούνε. Και, σημαντικό, για κάθε πόλη ειδικά υπάρχει και ένα κομμάτι αφιερωμένο σε αυτή την πόλη. Αυτό στην προοπτική, αυτές τις μέρες τώρα. Αυτό θα γίνει 24-25. Πάει 8 και 9 Μαϊου. Άμπιντε στην ιστοσελίδα μας, έχουμε κάνει ειδική, και λέει η κάθε δράση πότε γίνεται. Λέει, ας πούμε, το rap των εφημερίδων σήμερα. Δείξτε το μας αυτό, είναι πολύ εφημερίδο. Σας δείχνω την καθημερινή, λοιπόν, η οποία το έχει. Μου το πήρε ο Κύριος. Λοιπόν, και δείχνει πρώτα την ελληνική σημαία, 200 χρόνια αλευθερίας. Μέσα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, πουλώνουν και αισθάνονται και την Επανάσταση του 1821. Όλη η δουλειά, εγώ σεμνά και ταπεινά εδώ, όλη μας η δουλειά εδώ, και πίσω βεβαίως, όλοι οι σπουδαίοι πίνακες, και τι είπε η διακήρυξη Επιδαύρου, τι είπε ο Ρήγας Φεραίος, τι είπε η Μπουμπουλίνα, τι είπε ο Κολοκοτρώνης. Και το έχουν όλες οι εφημερίδες σήμερα αυτό, ταιτιακά. Όλες οι εφημερίδες, έχω εδώ το σώμα των εφημερίδων, γιατί τα στοιχεία πάντα πρέπει, οι αποδείξεις, να φαίνονται. Μπορείτε να μας πείτε τι θα δούμε σήμερα κι αύριο, κύριε Πρόεδρε, να το ξεδιπλώσουμε αυτό. Θα μου δώσετε τη δυνατότητα και θα σας τα πω όλα. Λοιπόν, ταυτόχρονο, βιντεομάπινγ, 8 και 9 Μαΐου, το κάλυμα των εφημερίδων. Η ταινία, αύριο, παγκόσμια, επίσημη πρεμιέρα, 7 η ώρα το απόδειγμα. Σε γνωρίζω από την ώψη. Στην ΕΡΤ, σε γνωρίζω από την ώψη. Τι είναι αυτό, είναι ένα εφάνταστο αφήγημα, ποια είναι η ιστορία της Ελλάδος. Δηλαδή, από πού περάσαμε, από ποιες καταστροφές επιβιώσαμε, μετά από πόσους πολέμους και διαταράξεις μπορέσαμε και ξανασυκωθήκαμε στα πόδια μας. Μετά από επιδημίες, από τραγωδίες, πώς αυτό το γένος των Ελλήνων, τιμής αυτούς που έδωσαν το αίμα τους το 1821, έφτασε να είναι σήμερα. Τι είμαστε σήμερα. Είμαστε μια σύγχρονη χώρα, είμαστε μια χώρα καινοτώμαστε πολλά, είμαστε μια χώρα που έχουμε κρατήσει και τιμόμαστε την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τα τραγούδια μας, τους χορούς μας, το λαϊκό μας πολιτισμό. Άρα θα αναφέρετε σε όλη την πορεία, λέτε, η ταινία, από τότε μέχρι σήμερα, όχι όμως μόνο το στρατιωτικό και το πολιτικό, αλλά και εικόνες καθημερινότητας. Και σύγχρονα επιτεύγματα και τα λοιπά. Ακριβώς, είναι 50 λεπτά. Η πρεμιέρα 7 η ώρα, αύριο το απόγευμα στην ΕΡΤ, μετά με κάλεσαν να εξηγήσω γιατί το κάναμε αυτό, αυτή είναι η ταινία. Άλλο πρόγραμμα. Σημείο αναφορά στο νομισματικό πρόγραμμα, γιατί τα έχω εδώ τώρα κυρία Αγγελοπούλου και θέλω να τα δείξουμε, μας τα είχατε πει και τον Οκτώβριο ότι τα είχαμε ξαναπεί. Ήπια νερό και βρήκατε την ευκαιρία να με διακόψετε. Εντάξει, γιατί πρέπει να τα δείξω τόπο εδώ μπροστά μου. Λοιπόν, θα τα δείξουμε όλα. Μέσα, λοιπόν, από την ταινία, μέσα από μια ψηφιακή σειρά, μικροί μεγάλοι ήρωες, τι είναι αυτό? Πού υπάρχουν δημόσια οι σωθόνες στην Ελλάδα? Υπάρχουν σε ακτοπλαϊκές γραμμές, υπάρχουν στα τρένα, υπάρχουν στα κτέλ, υπάρχουν στα αεροδρόμια, με όλους έχουμε κάνει συμφωνία, στα μετρό. Εκεί, λοιπόν, θα βγουν χίλιοι ήρωες γνωστοί και άγνωστοι της Ελλάδας. Ήρωες, άνθρωποι που μας έχουν κάνει περήφανος. Μιλάτε για διαχρονικούς ήρωες, έτσι. Διαχρονητά, χίλια άτομα. Λοιπόν, 25 Μαρτίου αρχίζουν να δείχνουν τα 200 πρώτα ονόματα. Άνθρωποι που ξεχώρισαν για την πρόσφορά τους. Και πάμε, λοιπόν, στη μουσική παρέλαση, γιατί ο αγαπημένος μας Διονύση Σαββόπουλος δεν θα μπορούσε να λείπει, ο οποίος έκανε και το σχολιάζει ο τραγουδοποιός μας, λοιπόν, μια μικρή μουσική παρέλαση. Με ευλυματικές εκτελέσεις, με γνωστά τραγούδια, με διαμάντια της πορείας μας στο ελληνικό τραγούδι. Και αρχόμαστε στο νόμισμα. Τι είναι το νόμισμα? Είναι το νομιστικό που θα έχει, μπορεί να έχει κάθε μια και ο καθένας στα χέρια του, και να θυμάται αυτή τη συμβολική χρονιά. Κάνατε και μια εκδήλωση την παρασμένη εβδομάδα. Τα αγόρασα, τα αγόρασα, τίποτα δεν δίνεται δωρεά. Εγώ θέλω να τα δείξουμε τώρα εδώ. Εδώ ξεκινάμε με τη δραχμή. Λοιπόν, η πρώτη μας, το πρώτο μας νόμισμα, μάλλον το δεύτερο μας νόμισμα, η δραχμή μας, η οποία έχει πάλι τον δακτήλιο, τον μπλε χρώμα το στρογγυλό, και το οποίο θα διατίθεται και στα σουπερμάρκετ του Στραβενίτη. Από πότε, άμεσα? Ετοιμάζουν τις προτίκες και όλα αυτά, είναι πολύ προσεκτική. Αλλά μπαίνει στο e-shop το δικό μας. Μέσα από τη σελίδα? Μέσα από τη σελίδα κοράζεις τα πάντα. Και αυτά και τα χρυσά όλα τα νομίσματα. Πάνε νομίσματα σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, έχει εξαντληθεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αναμενόμαστε. Δείξαμε πως η Ελλάδα μας μεγάλωνε. Θα ξαναβγεί αυτό που εξαντλείται. Αυτά είναι σύνθηκα. Τέλειος. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Λοιπόν, ετοιμάζετε να τελειώσει και ο Καποδίστριας. Σας το λέω για όσους θέλετε να προλάβετε. Από εκεί αυτά είναι τα ασημένια. 8 ασημένια περιοχές της Ελλάδος, έτσι όπως ενώθηκαν. Καποδίστριας, Κολοκοτρώνης, η κυρά της rock. Πρώτη φορά. Προχθές πήγαμε στο νομοζυματόγου. Στα σύγχρονα κιόλας χρόνια. Για να τιμήσουμε τους ανθρώπους χαράκτες, τεχνικοί, καλλιτέχνες. Και τους ευχαριστήσαμε εκεί. Και μάλιστα και το Ρόιντες ήθελε να κάνει μια συνέντεση και την κάναμε εκεί μέσα. Υπάρχει ο Παύλος Μελάσμα, η Μακεδονία, ο Βυζηνός, ο Ρήγας Φεραίος, ο Καποδίστριας, όλα αυτά λοιπόν δείχνουν παιδιά. Κοιτάξτε ποια είναι η χώρα μας. Συν τη δραγμή που δήξατε, το Φίνικας. Το πρώτο μας νόμισμα. Νάτος, θα το δούμε εδώ. Ξαναζωντανεύουμε το παρελθόν και δίνουμε τη δυνατότητα στον καθέναν να το κρατήσει στα χέρια του στο σπίτι του. Αυτό είναι ένα αναμυνστικό. Το παίρνουν γονείς για τα παιδιά τους, νονίοι για τα βαπτιστήρια τους, αδέρφια μεταξύ τους. Πήρε και καλά το πρόγραμμα αυτό, έχει προσφέρει έσοδα πολλά. Κοιτάξτε, πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο. Δηλαδή είναι συγκινητική ανταπόκριση της κοινωνίας. Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, το κάνουμε και στο εξωτερικό. Σας ρωτώ γιατί τα έσοδα, από τι καταλαβαίνουμε κύριε Πρόεδρε, το είχαμε συζητήσει και στην προηγούμενη συνάντησή μας πέρυσι, πότε είχαμε συναντηθεί, ότι τα έσοδα είναι κυρίως από αυτά και από φορηγείες. Έτσι χρηματοδοτούμε δράσεις. Έτσι χρηματοδοτούμε όλες τις δράσεις που θα κάνουμε, που γίνονται. Θα έρθω μετά σε αυτό, να τελειώσουμε. Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Βλέπουμε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, δεν θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει, ο κόσμος να βάζει σημαίες στα μπαλκόνια. Υπάρχουν παντού σημαίες σε όλη την Ελλάδα, σε πάρα πολλές περιοχές. Πολύ μεγάλες σημαίες που ο κόσμος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα και το συμβολισμό αυτής της φρονιάς. Μα η σημαία μας είναι το εθνικό μας σύμβολο. Είναι η ταυτότητά μας. Στα νομίζωτα μέσα τα τέσσερα χρυσά που ανήκουν στη συλλογή δείχουν την εξέλιξη ελληνικής σημαίας από την επανάσταση μέχρι σήμερα. Το δείτε είναι σαν να κυματίζει η σημαία. Μα για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητά μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας και τα λάθη δικά μας είναι, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση. Όλα αυτά είναι η ταυτότητά μας. Ενωνόμαστε πολύ περήφανοι. Ενωνόμαστε με αφορμή τα 200 χρόνια. Έδειξε λοιπόν η ιστορία, τώρα μιλάνε οι ιστορικοί, υπάρχουν βιβλία, όλοι ψάχνουν βιβλιοθήκες πάνε και αγοράζουν και βλέπουν ότι όποτε πισωγυρίσαμε ήταν γιατί διχαστήκαμε. Όποτε έγιναν λάθη ήταν γιατί κάποιοι δεν συμφώνησαν. Ακόμα μας ταλαιπώρει αυτό όμως, κύριε Πρόεδρε. Αν πάρουμε ένα από τα μηνύματα που πρέπει να πάρουμε για εμάς τους ίδιους για τον εαυτό μας είναι ότι όταν ομονωούμε, όταν κοιτάζουμε τη μεγάλη εικόνα και όχι τα μικρά προβλήματα και τα εγώ του καθενός, μεγαλουργούμε. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε 47 χώρες στον κόσμο. Ξέρετε ότι 47 χώρες στον κόσμο σε 5 Ιππίρους προτείνουν να γίνουν πράγματα. Θα σας πω σε λίγο σε ποιες πόλεις γίνονται τώρα δράσεις και θα εκπλαγείτε. Μπορεί να μας εμπνεύσει τώρα αυτή η επέτειοση, κύριε Πρόεδρε, για να πάμε παρακάτω, να αλλάξει η χώρα μας. Γιατί δεν μας εμπνέει, το ότι βγάζει τη σημαία, το ότι αγοράζει το νόμισμα. Να πάμε στη μεγάλη εικόνα, στα σοβαρά, το πόσα βήματα έχουμε κάνει μπροστά. Πόσα βήματα έχουμε κάνει. Είμαστε μέρος της Δύσης. Σε δύσκολες πλευρές ιστορίας, σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις με πάρα πολλές χώρες φιλικές. Παράγουμε, καταρχήν, το μυαλό του Έλληνα. Το Ιστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τους γκουρού της τεχνολογίας, ξέρετε τι θα δώσει? Είναι η μικρή μας συνδρομή, αν μπορούμε να αντιστράψουμε τον brain drain. Είναι ότι όλα τα καλά μυαλά των Ελλήνων θα εκπαιδεύονται εδώ σε λίγο καιρό. Εταιρεία χωρίς τεχνητή νοημοσύνη και αργόριθμους και μηχανική μάθηση δεν θα υπάρχει. Θέλω να σας πω, έχουμε τόσα θετικά, αυτή η επέτειος πρέπει να μας θυμίσει, ότι έχουμε δυνατότητες, είμαστε ανθεκτικοί, είμαστε γενέοι όταν χρειάζεται, είμαστε φίλοι με άλλους λαούς, είμαστε αλτουριστές. Έχουμε όλα αυτά τα καλά, αυτό το πολιτισμό που ξεπιντάει από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Πήγαμε σε 35 μέρη και ο καθένας έχει να σου δείξει 10 πράγματα στον τόπο του, που είναι μοναδικά, ήρωες που μπορεί να μην τους έχουμε γράψει στα βιβλία. Λοιπόν, και έχουμε και ένα μυαλό που μπορεί και ανταπεξέρθεται σε δυσκολίες. Θυμίζω ότι στους Ολυμπιακούς άλλη χώρα τους έχει οργανώσει σε 4 χρόνια, καμία, μόνο η Ελλάδα. Γιατί, γιατί οι Έλληνες ενωθήκανε και δώσαν τον καλύτερό τους για αυτό. Λένε κάποιοι ότι είμαστε σε διαλήματα ενωμένοι, δηλαδή ενωθήκαμε όντως εντυπωσιακό πολύ, το 2004 το λατρέψαμε όλοι οι Έλληνες, αλλά είτε ένα διάλειμμα, λένε κάποιοι. Η ιστορία μας είναι πολυκύμαντη. Είχαμε και τα πάνω μας, είχαμε και τα κάτω μας και δεν υπάρχει λαός που δεν τα είχε αυτά, αλλά εμείς ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Ομέλως είστε αισιόδοξοι, αυτό μας λέτε. Βεβαίως είμαι αισιόδοξη. Πολύ αισιόδοξη. Γιατί βλέπω Έλληνες και είμαι περήφανη για τους Έλληνες. Τώρα κάτι κύριε Αγγελοπούλ, όταν ξεκίνησε όλο αυτό το σχέδιο και αρχίζετε να φτιάχνετε το πλάνο για αυτή τη μέρα, για την αυριανή ημέρα, θέλω να σας ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσετε με ειλικρίνεια. Μόνο με ειλικρίνεια σας απαντάω και το ξέρετε. Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία θα θέλατε να είναι αύριο εδώ και δεν θα είναι λόγω της πανδημίας. Με συγχωρείτε. Πρόσωπα, ηγέτες ενδεχομένως ή άλλα πρόσωπα είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση και την προηγούμενη φορά που ήσασταν εδώ, που είχατε στο μυαλό σας να είναι την αυριανή ημέρα εδώ. Δεν είχαμε πει ποτέ τέτοιο πράγμα. Όχι, σας είχαμε ρωτήσει αν είχατε στο μυαλό σας πρόσωπα που θα θέλατε να ήταν εδώ. Και μας είχατε πει, είχε γίνει μια συζήτηση ακόμη και για τον Τούρκο Πρόεδρο τότε όπως θυμάστε. Α, μιλάτε για τους καλεσμένους. Η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει ηγέτες. Παιδιά, αυτό που βλέπετε γύρω σας είναι η πανδημία. Δεν ταλαιπωρεί μόνο την Ελλάδα, ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη. Έχει αλλάξει η ζωή όλου του κόσμου. Έχουν αλλάξει όλα τα προγράμματα. Και μου λέτε τώρα γιατί δεν είναι εδώ, αν μπορούσαν θα ήταν εδώ. Λέμε ότι θα μπορούσαν να είναι πιο λαμπροί αυτή η γιορτή. Αυτή είναι η γιορτή η δική μας. Πρώτον, μας τιμάει όποιος μπορεί να μας τιμήσει. Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι θα είναι οι αρχηγοί που θα έρθουν και εκπρόσωποι των κρατών. Και πρέπει να γιορτάζουμε εμείς αυτή την επέτειο. Για μας τους Έλληνες είναι αυτά τα γενέθλια. Για τον κόσμο που είναι εκτός Ελλάδος. Σας είπα πριν για τις χώρες που έχουν τοίξει ενδιαφέρονες εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα είναι απλωμένες και στο υπόλοιπο του χρόνου. Να το πούμε και αυτό. Δεν τελειώνει η δουλειά μας 25 Μαρτίου. 25 Μαρτίου είναι η πρώτη εμβληματική επέτειος που έχουμε. Θα δουλεύουμε όλο το χρόνο, γιατί όλο το χρόνο είναι επέτειος. Θα είμαστε εμείς επί Επιτροπή μέχρι της 31 Δεκεμβρίου το 2021. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνονται 223 δράσεις. Κάποιες έχουν γίνει από τον Ιανουάριο, κάποιες γίνονται, κάποιες θα συνεχίσουν να γίνονται. Λοιπόν, θέλετε να σας πω για το εξωτερικό. Βερολίνο και Μανχάιμ της Γερμανίας. Βερολίνο μαθητικός γεγονισμός αρχαίων ελληνικών. Μανχάιμ, η ελληνική επανάσταση, η σημασία της για την Ευρώπη. Ρειο Ντου Τζανέρο, Βραζιλία. Ιωχάννεσμπουκ, Νότια Αφρική. Ανόι, στο Βιετναμ. Πενσιλβάνια, Σίδνεη, Αυστραλία. Μελβούρνια, Αυστραλία και Πέρθ, Αυστραλία. Βοστόνη, εξωτερικό. Ελλάδα, Καποδουσιακό Πανεπιστήμιο. Αριστοτέλλιο Πανεπιστήμιο. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σας λέω τι γίνονται. Αγγλία, Land School of Economics. Κέμπριτς, Salento Πανεπιστήμιο στην Ιταλία. Σακραμέντο. Οι νομικοί της Ευρώπης, οι νέοι νομικοί της Ευρώπης ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα για το δίκαιο σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης. Φιλοσύνη, Άριος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο Επικρατίας, Δικηγορικός Σύλλογος και Νομικό Συμβούλιο τους Κράτους ετοιμάζουν εκδήλωση, η οποία θα γίνει τον Ιούνιο στο Κέντρο Νιάρχου. Σας λέω, και το ξέρετε, το Junior Achievement Crisis, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που συμμετέχουν 300 πανεπιστήμια στην Ευρώπη, 15.000 φοιτητές και φοιτητές καταθέτουν μία ιδέα. Λοιπόν, αυτά γίνονται. Ο εθνικός μας ύπνος στη νοηματική... Αυτό ήταν εξαιρετικό. Συστηρίζουμε κάθε πρόταση που έρχεται από σύλλογο, από ιδιότη, από οργάνωση, από εταιρίες. Θυμάστε που σας έλεγα ότι ανακαλύψαμε μία νέα μορφή χορηγείας στους χορηγούς τράσεις. Οι ιδιαιριές στην Ελλάδα έχουν ήδη υιοθετήσει με συμβάσεις υποχρεγραμμένες 18 δράστα τις κάνουν μόνοι τους. Να σας ρωτήσω κάτι, κύριε Πρόεδρε, επειδή υπάρχει και μια συζήτηση για το σήμερα και διάβασα και ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά σήμερα στην πρώτη σελίδα στην καθημερινή για τους σύγχρονους ήρωες και πώς πρέπει να τους τιμούμε. Λέει, για παράδειγμα, ο Λέξης, για τους γιατρούς μας. Είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τα πάντα για να στηρίξουν όλους εμάς οι υπόλοιπους. Γι' αυτό πρέπει όλοι μας... Εγώ όταν λέω περιμένω με ανυπομονησία να εμβολιαστώ όποιο και να είναι το εμβόλιο και να σας πω και κάτι. Εγώ πιστεύω στην επίσημη ενημέρωση. Έχουν δοθεί δισεκατομμύρια σε έρευνα σε όλο τον κόσμο να βγουν τα εμβόλια. Να κάνουμε τα εμβόλια πιστεύω σε αυτούς που έχουν την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία του τόπου και να σταματήσουμε να έχουμε διάφορους να προσπαθούν να μπερδεύουν τον κόσμο. Σας λέω ως Γιάνν Αγγελοπούλου. Έχουμε καθαρό μήνυμα λοιπόν. Για να έρθει η ελευθερία μας και εκεί κυρία Αγγελοπούλου. Ακριβώς. Βέβαια αν θα δείτε την ταινία που θέλω να τη δείτε αύριο θα σκεφτείτε από τι έχουμε περάσει. Τι έχουμε ξεπεράσει. Πόσα πέρασε η Ελλάδα αυτό το γένος των Ελλήνων. Στο τέλος θα μου πείτε εσείς στην γνώμη σας τι είναι η πανδημία μπροστά σας. Θα περάσει κι αυτό λοιπόν. Θα γιορτάζουμε. Θα το φυσικοτρευούμε όλοι σε όλες τις πόλεις. Ως τον Οκτώβριο θα έχουμε όλη την Ελλάδα πρωτοποριακά να δείχνει πώς βλέπει την Ελλάδα μετά από 20 χρόνια. Θα έχουμε ξένους προσκεκλημένους να τα βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Είμαστε χαιρόμεσθα που μας βγάζετε αυτήν την ασιοδοξία και κι αυτό είναι το μήνυμα. Είμαστε χαιρόμεσθα για την ασιοδοξία και τον μέλλον στην πραγματικότητα. Χρόνια μας πολλά και καλή παλή για όλα όσα έχουν προγραμματιστεί και για αύριο. Ευχαριστούμε πολύ, εμείς διαφημίσεις και επιστρέφουμε.