3η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Υποστηρίζουμε στην Τρίτη Συνεδρία του έτους 2023 της Εικονομικής Επιτροπής. Προχωράμε στο πρώτο θέμα. Έγκριση Πρακτικού 2 για την ανακήρυξη μειοδότη και την ανάθεση σύμβασης για το έργο κατασκευή παιδικών χαρών. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, κύριε Σακουβίδη, εκτός αν υπάρχουν ερωτήσεις. Η Επιτροπή εισηγείται την ανάθεση της σύμβασης του Μειοδότη Συνετωρίας Ένωση Εικονομικών Φορέων Κοινοπραξία Φιλιππίδης Βασίληος Τσαντάς Παναγιώτης. Υπάρχει κάποια ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο. Είμαστε σύμφωνοι. Ομόφωνο το πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα. Έγκριση Πρακτικού 1 του διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου με τίτλο Αναπλάσσης περιοχών στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππον. Είμαστε σύμφωνοι και για το πρακτικό ένα. Σύμφωνοι λοιπόν. Ομόφωνο το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα. Έγκριση Πρακτικού 1 αξιολόγησης προσφορών και δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό παρεμβάσης αναβάθμισης δημόσιο χώρου για τη δημιουργία του ανοιχτού κέντρου εμπορίου. Συγγνώμη για το τόριμο. Προτείνεται η ανάθεση της ύβασης στο δεύτερο μειοδότη εφόσον έχει εισηγηθεί την απόρριψη της προφοράς του πρώτου στην εταιρεία Φραγκίδης, Κουτσό, Σομπρονέψονο που προσέφερε μέση έκτοση 2,99%. Κύριε Ιακοβίδη, αν θέλετε εδώ κάτι γιατί έχουμε την ουσιαστικά την απόρριψη του πρώτου να μας πείτε δυο λόγια. Λοιπόν, έγινε η συνεδρία σε η Επιτροπή που ελέγχει την αυξημένη διαφορά μεταξύ πρώτου υποψήφιου μειοδότη και των υπολύπων. Συμφωνούμε με την εισήγηση της Επιτροπής και αποδεχόμαστε την πρόταση του να ανατεθεί το έργο στον δεύτερο μειοδότη. Συμφωνείτε με την πρόταση και την εισήγηση του κ. Ιακοβίδη. Ομόφωνο επομένως το τρίτο θέμα. Τέταρτο θέμα, έγκριστο σχέδιο απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση σύμβαση εκτέλεστου έργου διάνυξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιαλείου ανατολικά της ανοιχτής δομής φιλοξονίας προσφύγων. Και εδώ χρειαστούν κάποιες διευκρινήσεις γιατί αυτό το είχαμε φέρει τέλος του χρόνου. Είχε πάει στην Επιτροπή Επαναορθωτικών Μέτρων του Άρθρο 93 και σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την Επιτροπή αποφασίζει την παροχή σύμφων της νόμις του υπευλυφθέντου σχεδίου απόφασης του Δήμο Καβάλλας και της επάρκειας του λυφθέντων επαναορθωτικών μέτρων της εταιρείας ΜΕΚΟΝΑΥ προς απόδειξη της αξιοποισίας της. Συμφωνή και εισήγηση είναι θετική να προχωρήσουμε στη διαδικασία ανάθεσης στην ΜΕΚΟΝ του συγκεκριμένου έργου εφόσον οι προϋποθέσεις που τίθεται από την Επιτροπή του Άρθρου ΤΑΒΕ γνωμοδικοί Επιτροπή περί επάρκειας επαναορθωτικών μέτρων είναι συμφωνή. Άρα ουσιαστικά εγκρίνεται το πρακτικό έτσι. Εγκρίνεται το πρακτικό. Ωραία. Ομόφωνα λοιπόν και το τετάρτο θέμα δεν ακούνε, υπάρχει κάποια διακονία. Πέμπτο θέμα. Ανάκληση της παρίθυμος 2 του 23 απόχασης Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση και διακήρυξη των όρων και τονιστικών τεθκών δημοπράτησης του έργου ΣΒΑΚ κατασκευή υποδομών και διανοίξης των οδών στην περιοχή περιολίου και λήψη νέας. Είναι τυπικές διορθώσεις, επανυποβάλλεται συγκρόνως η διορθωμένη δησήγηση για την δημοπράτηση του έργου. Είμαστε σύμφωνοι συνάδελφοι. Ομόφωνα λοιπόν το πέμπτο θέμα. Έκτο θέμα. Αποδοχή δωρεάς οθονών και υπολογιστών από το Σύλλογο Φύλος της Νερεβέργης. Νομίζω πως θα είμαστε όλοι σύμφωνοι. Ομόφωνα το έκτο θέμα. Έβδομο θέμα. Έγκριση, κάλυψης φυσικού οικονομικού αντικειμένου με ιδίους πόρους για την πράξη βελτίωση οδικής ασφάλειας του Δήμου Καβάλλας. Ναι αυτό πρόεδρε σε περίπτωση που υπερβεί το όριο που τέθηκε τώρα των 2.800.000, αναλαμβάνει για τα υπόβολα 270.000. Εφόσον φυσικά έτσι δεν υπάρχει αντίστοιχη έκτοση, τα αναλαμβάνει ο Δήμος. Ελλογικά θα υπάρχει η αντίστοιχη έκτοση που και δεν θα χρειαστεί να βάλουμε εμείς λεφτά. Ευχαριστούμε. Εγκρίνεται ομόφωνα, υπάρχει κάποια διαφωνία. Ομόφωνα λοιπόν το εβδομοθέμα. Και όγδο και τελευταίο θέμα. Έγκριση μετακίνησης και αποζωμίους δαπανών μετάβασης του Δημάρχου στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλλας στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας ΜΟΚ στο πλαίσιο της αποστολής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξινες πόλεις έως το 2030 με την Κοινική Γραμματεία του Χορικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντας του Υπουργείου Ενέργειας στις 2 με 3 Φεβρυαρίου του 2023. Είμαστε σύμφωνοι? Σύμφωνοι. Ομόφωνα λοιπόν και το όγδο θέμα. Σας ευχαριστώ συνάδελφοι. Καλό μεσημέρι. Ευχαριστούμε.