2019-10-16 Περιφερειακό Συμβούλιο - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2019)
: personel's travel market από 1 έως 4 Οκτώβριου στο Παρίσι, όπου την περιφέροια εκπροσώπιση υπρότερσης της αγροδιοτροφικής σύμβρεξης η κυρία Κατερίνα Δαδαμόκια και στην TTG Travel Experience 2019 από 9 έως 11 Οκτώβριου στο ρήμίνι της Ιταλίας ως συνεκτέτηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου την περιφέροια εκπροσώπιση ο περιφέρος ειπηρετSpace στην Αυγή Τουρισμού Επιερνήτ, «TTG Travel Experience 2019» από 9-11 Οκτώβρη, στο Ρήμινη της Ιταλίας, ως την εκθέτηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου την περιφέρεια εκπροσώπισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος ο Κύριος Στέλιος Κιάνας. Θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες εκθέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάνουμε μια αρχική αναφορά και θα γίνει και μια αποδοσία στους αποτελεσμάτους σε επόμενο Περιφερειακό, όπου τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που θα εκπροσωπίσουν την Περιφέρεια, προσεωνημένου σε όλους τους σώματος. Να δώσουμε τον λόγο στον κύριο Περιφερειάρχη. Έχετε κάτι, κύριε Περιφερειάρχα? Να εκφράσω και εγώ τα... Συγγνώμη. Συγγνώμη. Και κάτι το οποίο παρέλυψα. Υπάρχει μια απορώταση ψηφίσματος για την παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης ενάντια στην επέκτηση των στατιωτικών βάσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 5 του Κανονισμού, θα καλέσω το σώμα να αποφασίσει αν θα συζητηθεί εκτός ημερίσιας διάταξης. Έχετε ενημερωθεί όλοι για το συγκεκριμένο ψήφισμα, το έχετε λάβει με mail. Να ψηφίσουμε αν θέλετε να συζητηθεί εκτός ημερίσιας διάταξης. Αν αποφασιστεί από το σώμα... ...και μεσολάβησε αυτό που έχει αυτή τη συζήτηση για την καταπληκτική συνεργασία Ελλάδας, που δεν είναι καταπληκτικής, μάθει μια σειρά εξελίξευση που δεν έχει καταμένει επίσης στη συνεργασία. Το λέω γιατί στην περιοχή της Λόριας έχει ανοίσει η συζήτηση για να αξιοποιηθούν υποκτομές και χώρους εκείνης της περιοχής, για να το υποσκοπήσουν ό,τι μαθαίνουμε. Και το ζεύουμε και να μοιάζουμε πολύ παραπάνω την επιτρέψη. Ωραία, να αποφασίσουμε. Είναι ένα θέμα, καταθλώντας, ιδιαίτερα λυπήμον, που σημαίνει... Το λέω γιατί θα ανοίξουμε φράγκια μαζερά και κάποιες δυόσεις σχέση με τις πρόσωπιες. Τι πέρα. Τι πέρα. Ο κύριος Καρυπίδης, ο συνδυασμός του κύριου Καρυπίδη είναι υπέρ της συζήτησης. Κυρία Ζιβηλιάδου, κύριε Σαβουλίδη. Είμαστε υπέρ. Ναι, θα συζητήσουμε. Παρακολουθώ. Αυτό λέμε ότι η παράδειξη του κύριου Καρυπίδη είναι υπέρ. Πόσο άτομα είναι, κύριε Τζότζουη. Κι εμείς είμαστε υπέρ, δεν είναι τίποτα. Εγώ θα προτείνω, αν θέλετε, να συζητηθείς μετά το τέλος των θεμάτων της σημερινής σας διάταξης, γιατί έχουμε πραγματικά μεγάλο όγκο. Να προχωρήσουμε στα θέματα. Ωραία, να συζητήσουμε λίγο. Δε θα υποβαθμιστεί, θα συζητηθεί αμέσως μετά τα θέματα. Συμφωνεί το σώμα. Ωραία, ευχαριστώ. Ο λόγος είναι σας, κύριε Περιφερία. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, η πρόσκληση σε εμένα, δεν ξέρω ποιά είναι στην άλλη φορά, μόλις έρχονται μέσω email και όχι μέσω courier. Υπάρχει. Έχει επιστραφεί ότι δεν έχετε αποδεχτεί την πρόσκληση. Στο γραφείο σήμερα δεχτήκαμε την επιστροφή της πρόσκλησης. Εμείς είχαμε μια πολιτική για να ελεγχιστοποιήσουν τα έξοδα. Είχαμε καταργήσει να έρχονται οι προσκλήσεις μέσω courier και να πηγαίνουν μέσω email. Γι' αυτό είχαμε προβλήκει στην αγορά το tablet, για να μπορούν να πηγαίνουν μέσω email. Αν, όμως, συμφωνείτε να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απλά να το συμφωνήσουμε όλοι για να μην έχουμε συνέχεια θέματα. Συμφωνεί όλο το σώμα να στέλνεται η πρόσκληση μόνο ηλεκτρονικά. Θα μου κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση, σας παρακαλώ, στη Γραμματεία. Όποιος θέλει με email, όποιος θέλει με... Για να μην έχουμε επαρρυξηγήσεις στη συνέχεια. Ωραία. Όποιος θέλει, έτυπα να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση, σας παρακαλώ, στη Γραμματεία του Περιφερειακού. Το συζήτησα με τους εκπροσώπους των φοιτητών έξω και αυτό που τους είπα είναι να το συζητήσουμε αμέσως μετά, τα θέματα της σημερινής της διάταξης. Θα πείσαν θέματα. Όχι, θα αποφασίσει το σώμα τώρα, αν θέλει να συζητηθεί. Υπάρχει εδώ μία αναγκήνωση από τους φοιτητές. Ούτε εμείς, γιατί τώρα ήρθαν οι φοιτητές έξω και έφεραν το συγκεκριμένο έγγραφο. Αν θέλετε να μοιραστεί, να το διαβάσετε και αν θέλετε να συζητηθεί. Τώρα ήρθαν οι φοιτητές, τώρα μας το δώσανε. Στο τέλος όμως, μετά τα θέματα της σημερινής της διάταξης, το ίδιο είπα και στους φοιτητές που περιμένουν έξω. Υπάρχει πολύ μεγάλο σώκος και έχουμε και τρεις εκλογές στο τέλος, οπότε θεωρώ ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε λίγο τα θέματα. Δεν είναι η υποβάθμιση. Δεν είμαστε προτεθειμένοι να... Όχι. Κυρία Πρόεδρε, νομίζω ότι πρέπει στα παιδιά να δώσουμε προτεραιότητα, έτσι, γιατί έχουν και τις υποχρέωσεις. Είναι φοιτητές, ας τους ακούσουμε. Ναι, μην έχουμε τα παιδιά. Έχετε όμως ενημερωθεί περί τίνος πρόκειται. Όχι, δεν ξέρουμε, αλλά μόνο που είναι φοιτητές παιδιά, ας τους ακούσουμε. Άς μπουν τα παιδιά μέσα, τους ακούσουμε. Ωραία. Θα περάσουν να κάνουν την ανακοίνωση στα παιδιά. Παρακαλώ, κάποιος εκπρόσωπος των φοιτητών. Παρουσιάστε, Τίκαλας. Γεια σας. Ονομάζομαι Ριμπάς Γιώργος. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τελεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το τμήμα βρίσκεται εδώ, στην Κοζάνη. Είμαστε φοιτητές του Πανεπιστημίου και ήρθαμε εδώ σήμερα να σας διαβάσουμε ένα κείμενο που έχουμε ετοιμάσει, στο οποίο θέλουμε να πάρετε άμεσα θέση. Αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα. Την προηγούμενη χρονιά που μας πέρασε, και το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε πάρει θέση, όσον αφορά τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων, η οποία η συγχώνευση, σε συνδυασμό με την τεράστια υποχρηματοδότηση, που πολύ καλά γνωρίζετε ότι υπάρχει στην πεδία, έχει οδηγήσει σε μια εκρυκτική κατάσταση το ιδρυμά μας. Θα σας διαβάσω τώρα το κείμενο αυτό και στη συνέχεια θέλουμε να πάρετε όλη θέση για το τι προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για να στηρίξει τους φοιτητές, τους χιλιάδες φοιτητές, που σπουδάζουν αυτή τη στιγμή στην Περιφέρειά μας. Προφορήστε το κείμενο σας, παρακαλώ. Από την πρώτη μέρα, έναρξης των μαθημάτων του Νεοσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρατηρούμε σημαντικά και οξημένα προβλήματα στη λειτουργία του. Παρά τις υποσχέσεις περί αναβάθμισης των σπουδών μας από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και κάθε αρμόδιοφορέα, η κατάσταση είναι εκρυκτική. Το λεγόμενο ισχυρό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποδρυκνύεται ανίσχυρο να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη για τη λειτουργία των σχολών και τις ανάγκες των φοιτητών. Προς επιβεβαίωση των προβληματισμών μας, την περίοδο οδιαβούλευσης για την υποτιθέμινη αναβάθμιση των σπουδών μας, στα ήδη σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν στα υπουπάρχοντα τμήματα του Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έρχονται να προστεθούν σειρά ζητημάτων. Η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης της υπροχειρότητας. Όσο και να διορθωθούν ορισμένα προβλήματα, δεν μπορούμε να αντιμετωπιστούν σε όλους την έκταση χωρίς γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και τις απαραίτητες προσλήψεις μόνοι μου προσωπικού. Είναι αποτέλεσμα της εντυνόμενης υποχρηματοδότησης επιλογές των κυβερνήσεων που οδηγούν όλα αυτά τα χρόνια σε υποβάθμιση των σπουδών μας. Παρά τις παρενέσεις για υπομονή, η οποία σταδιακά θα μετατρέπεται σε συνήθεια και συμβασμό με αυτή την κατάσταση, η πραγματικότητα είναι ότι λίγες μέρες μετά την επίσημη έναξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, βρισκόμαστε μπροστά σε τρομερές δυσκολίες, πρωτοετής και όχι μόνο φοιτητές. Η αναβάθμιση των σπουδών των φοιτητών του πανεπιστημίου μας δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνέχιση της υποχρηματοδότησης των τιμάτων μας, που από την πρώτη μέρα μας φέρνει μπροστά σε υποστελέχωση, σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, χώρους φοιτητικής διδασκαλίας, εργαστηριακό εξοπλισμό και σε τρομακτικές ελλείψεις στο επίπεδο της φοιτητικής μέρης μας. Για όλα τα παραπάνω, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για το κράτος, αλλά ότι αυτά δίνονται σε πακέτα ενίσχυσης, εισφορές και προνόμια σε επιχειρηματικούς ομίλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Δεν ιεραρχούνται οι ανάγκες της ανώτητης εκπαίδευσης και της απαραίτητης φοιτητικής μέρημας. Ενδεικτικά, τα υπάρχοντα δωμάτια των φοιτητικών αισθιών δεν υπάρχουν ούτε για το 7% των σχεδόν 4.000 πρωτοετών φοιτητών, ποσοστό που φτάνει κάτω από το 1% του συνόλου των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ευτικής Μακεδονίας. Για παράδειγμα, μόνο εδώ, στην πόλη της Κοζάνης, ενώ το σύνολο των δωματίων προσεγγίζει τα 200, οι αιτήσεις για στέγαση από προετοιωθείς φοιτητές ξεπερνά τους 250. Στις υπόλοιπες πόλεις, τα δωμάτια είναι μετρημένα στα δάχτυλα, ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην Καστοριά δεν υπάρχει δωμάτια ωστίας ούτε για δείγμα. Στα παραπάνω, δεν υπολογίζονται δωμάτια τα οποία υπάρχουν και παραμένουν αδιάθετα, καθώς λόγω της υποχρηματοδότησης παραμένουν μη κατοικίσιμα, κατεστραμένα, χωρίς εξοπλισμό, δεν υπάρχουν κρεβάτια κλπ. Αν στο παραπάνω προσθεθεί η σημερινή κατάσταση με τα σχεδόν μηδαμηνά διαθέσιμα σπίτια προς ενοικία στην πόλη και το γεγονός ότι λόγω της τεράστιας ζήτησης οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί, γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται άμεσο πρόβλημα στο να αρχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Με εκατοντάδες φοιτητές στην περιοχή να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, να μην έχουν έρθει ακόμα στις πόλεις, περιμένοντας απάντηση για το ανδικαιούνται δωμάτιο, ενώ άλλοι διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά ή διαμένουν σε ξενοδοχεία με σοβαρή προσωπική οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να μην μείνουν πίσω στα μαθήματα και τα εργαστήρια. Την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός οικοτρόφων συφητών μας καλείται να πεταχτεί από το δωμάτιο μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς κανένας συμπλεκόμενος φορέας να ενδιαφέρεται για το αν θα μπορέσει να σπουδάσει εν τέλει αυτό το παιδί. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να βρει μια δουλειά για να μπορέσει να νικιάσει μια τρύπα στην ουσία, 20 τετραγωνικών μέτρων για παράδειγμα, με 300 ευρώ, η έλλειψη ανήκιας των σπιτιών στην Κοζάνη τους θα ξαναγκάζει να παρατήσουν τις σπουδές τους. Προστίθεται και αυτοί στους χιλιάδες άλλους φοιτητές που έφτασαν τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το σημείο να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ενώ τον ίδιο δρόμο δείχνει το κράτος και η διοίκηση του ιδρύματος και στους εκατοντάδες πρωτοετείς που δεν θα έχουν το προνόμιο να είναι οι φτωχότεροι των φτωχωτέρων για να εξασφαλίσουν μια θέση στις εστίες. Παράλληλα, στα υπάρχοντα δωμάτια, οι εστιακοί φοιτές έρχονται αντιμέτωπι κάθε χρόνο με περισσότερα εμπόδια εξαιτίας της υποχρηματοδότησης. Ετοιμώρωπα κτίρια, απαρχαιωμένες υποδομές, έλλειψη κλιματισμού και θέρμανσης, ζεστούν οερού πολλές φορές το χειμώνα, τεράστια κενά σε θέση προσωπικού φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης της φυτητικής μέρημας. Αρνείται την ανέργιση νέων εστειών με ευθύνη του κράτους για όλους δωρεάν, που μπορεί να λύσει τα σημερινά προβλήματα. Αξιοποιεί τη φυτητική στέγη ως μία ακόμα κερδοφόρα επιχείρησης στις πλάτες των φυτητών. Οι συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα, με τις οποίες η ανακοίνωση ότι θα στηρίξει τις φυτητικές εστίες, υπάρχουν ήδη. Με αποτέλεσμα πανελλαδικά, είτε να κόβονται το φαγητό, το ζεστό νερό, η καθαριότητα, η συντήρηση, όταν ο ικάστος της ιδιώτης δεν βγάζει το επιθυμητό κέρδος, είτε να μπαίνουν νίκια στις εστίες. Στην τραγική κατάσταση βρίσκεται και η μεταφορά και η σύντηση σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν τμήματα του πανεπιστημίου μας. Οι κωδικοί του πρωτοετών δεν έχουν ακόμα δοθεί, αυστηροποιούνται τα κριτήρια για απόκτηση κάρτα σύντησης, ουσιαστικά καταλήγουν να έχουν δικαίωμα σύντησης ελάχιστη μπροστά σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη. Φυσικό επακόλουθο, λιγότεροι φυτητές να τρώνε χαμηλότερης ποιότητας και ποσότητας με ρίδες. Το προσωπικό των εστιατορίων φτάνει στο σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο της δουλειάς. Σε αυτά έρχεται να προσθεθεί και η φιμολογία λόγω χρεών και τα λοιπά που έχει αναπτυχθεί στην πόλη της Κοζάνης για κλείσιμο της Λέσχης, που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Αλλά και ως προς τη μεταφορά των φυτητών προστατήματά τους, ήδη από τις πρώτες μέρες φανερώθηκαν τα μεγάλα προβλήματα και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Τα δρομολόγια παραμένουν λίγα, δεν είναι οι καν να ανακαλύψουν τη μεταφορά από και προς τη σχολή μας, ενώ το αντίτιμο παραμένει αρκετά υψηλό για κάθε μετακίνηση. Από τέλεσμα αυτό, οι συμφυτητές μας που μένουν απ' έξω ή δεν έχουν να πληρώσουν το αντίτιμο, να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, πολλές φορές εκτός πόλης πεζή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διαδρομή από και προς το πρόεδρο στην Κοζάνιβη, στην περιοχή των Κύλων, σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμηση, φως, συνολικά, οποιαδήποτε ασφάλεια. Ενώ ακόμα με τη δημοσίευση των ολολόγιων προγραμμάτων, των τυμμάτων, λόγου και των συγχωνεύσεων τυμιμάτων, της έλλειψης υποδομών των ζητημάτων που δημιουργούνται με τα παλιά και νέα προγράμματα σπουδών, υπάρχουν φιδητές που χρειάζονται να μετακινηθούν σε δύο και τρία διαφορετικά σημεία της πόλης για να κάνουν μάθημα. Εντός και εκτός αυτής. Έτσι, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, χρειάζονται να διαθέτουν μέχρι και τρία, τέσσερα, πέντε ευρώ την ημέρα, απλά για να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο. Η κατάσταση είναι οριακή. Δεν χωράει άλλη αναβολή. Κάθε αρμόδιος φορέας έχει ευθύνη να πάρει θέση. Όχι σε επίπεδο θεωρητικής θήρυξης, που χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, χτύπημα στην πλάτη, αλλά απαιτούνται τώρα άμεσες κινήσεις, πίεση και διεκδίκηση για να παρθούν μέτρα. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, το σύνολο των φοιτητών, τους εκλεγμένους στα διοικητικά συμβούλια να μη συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση, με τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργούν τρομερά προβλήματα στο να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Η στάση αναμονής που έχουν επιδείξει μέχρι στιγμή στα διοικητικά συμβούλια των σχολών μας, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους αρμόδιους φορείς στην άμεση αποδοχή των ετοιμάτων μας. Αποτελούν όρους για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών μας. Απετούμε άμεσα να δοθεί έκτακτο εργαστικό επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του. Μέτρα στήριξης των πρωτοετών που ακόμα αναζητούν κατοικία. Ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος και κατάργηση των δημοτικών τελών σε φοιτητική στέγη. Να δοθεί έκτακτο κονδήλι για τη συντήρηση των αισθιών σε Κοζάνη, Φλόρινα και Γρεβενά, για την επισκευή και τον εξοπλισμό των μη κατοικίσιμων δωματίων, άμεση ανακένιση και αξιοποίηση πανεπιστημιακών, δημοτικών, κρατικών, ακόμα και εκκλησιαστικών ακινήτων, όπως παλιά ξενοδοχεία, ιδρύματα και δομές πρόνοιας που μπορούν να αξιοποιηθούν για να φιλοξενήσουν αυτούς τους φοιτητές που δεν μπήκαν στις αισθίες. Αγορά σύγχρονων πλυντηρίων και στεγνοτυρίων, πλήρης φωτισμός σε όλες τις αισθίες και γύρω από αυτές. Να υπενικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές κάνουν αίτηση αλλά δεν τους δέχονται στην αισθία χωρίς επιβάριση των φοιτητών μέχρι να βρεθεί μόνη μη λύση. Να κατασκευαστούν νέες αισθίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και ενίκια. Καμία σκέψη για την επιβολή ενικίων στους ικοτρόφους και την ιδιωτικοποίηση των ιστιών. Πιο συχνά δρομολόγια, δημιουργία νέων δρομολογίων για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των φοιτητών από και προς σχολή. Χωρίγηση μηνιαίας κάρτας απεριόριστον διαδρομών. Ούτε σκέψη για μείωση των φοιτητών που δικαιούνται σύτιση. Πρόσληψη τώρα του απαραίτητου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των λεσχών δωρεάν σύτιση για όλους τους φοιτητές. Αυτό εδώ το κείμενο δεν ήρθε μόνο εδώ πέρα. Θα πάει προς όλα τα δημοτικά συμβούλια της περιφέρειας, προς την περιφέρεια όπως και εδώ. Έχει ήδη δοθεί στην Πρυτανία του ιδρύματος. Θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Θέλουμε να πάρετε θέση πώς θα στηρίξει η περιφέρεια όλα αυτά εδώ τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σήμερα με δικιά μας κινητοποίηση στο σταστικά κτελ Κοζάνης, καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση ότι θα μπει δρομολόγιο που θα ενώνει όλα τα τμήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κοζάνη και ζήτησε ότι για να μπορέσει να δοθεί μηνιαία κάρτα απεριόδου των διαδρομών πρέπει να δοθεί κονδήλι. Καλούμε λοιπόν για παράδειγμα το Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσει αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είναι κανένα τρομερό ποσό, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να μετακινούνται με πολύ μικρότερο κόστος από ότι μέχρι σήμερα. Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την συζήτηση που θα ακολουθήσει να δοθεί δελτίο τύπου όπου θα ανακοινώνει τι μέτρα θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξη των φοιτητών. Εμείς αυτά έχουμε να πούμε, η κατάσταση είναι έκριθμη, οι φοιτητές είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αγνακτισμένοι, τώρα πρέπει να πάρετε όλη θέση. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ήταν πολύ σημαντικά ό,τι σε αυτά που ακούσαμε. Λογικό θα ήταν να κατατεθεί όλο αυτό επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να γίνει θέμα επίσημα σε μια επόμενη συνεδρίαση. Παρακαλώ τους επικεφαλείς αν θέλουν να τοποθετηθούν. Κύριε Καρυπίδη, έχετε τον λόγο. Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ. Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τη φωνή αγωνίας των φοιτητών μας. Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρθουμε σε μια πρωτοβουλεμία. Εμείς το έχουμε πράξει στο παρελθόν, κύριε Περιφεριάρχα, να γίνει μια συνάντηση με τις πριτανικές αρχές και εκπροσώπους των φοιτητών, όλων των παρατάξεων. Δεν ξέρω τώρα τα παιδιά αν εκπροσωπούν όλες τις παρατάξεις. Εκπροσωπούν είναι τα παιδιά. Δεν το ξέρω αυτό. Να είναι όλα τα παιδιά, όλοι οι σύλλογοι φοιτητικοί, έτσι και από όλα τα τμήματα που έχουμε στη Δυτική Μακεδονία και να γίνει μια συνάντηση, να μπορέσουμε να εστιάσουμε σε αυτά τα ζητήματα, ποια από αυτά είναι επιλέξιμος δαπάνες να δούμε πώς μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε πάρει πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να βρούμε χώρους για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε φοιτητικές ασθείες και είχαν υποδειχθεί κάποιοι χώροι, αλλά δυστυχώς πάντα σκοντά φτάμε στο θέμα της επιλεξιμότητας γιατί δεν μπορούμε εμείς τέτοιου είδους δράσης να τις χρηματοδοτήσουμε. Αλλά μπορούμε όμως σε μία συνενόηση και με τις Πρυπτανικές Αρχές αλλά και με το Υπουργείο να μας δοθεί δυνατότητα να συνδράμουμε, γιατί νομίζω ότι έχουμε οικονομικούς πόρους για να στηρίξουμε τα παιδιά και για τη μεταφορά τους κάτι το οποίο το κάνουμε από τα νύπια και σας ενημερώνω κύριε Περιφυριάρχο ότι εμείς μεταφέραμε και παιδιά βρέθη σε βρεφικούς σταθμούς χωρίς να ήταν από τον Καλλικράτη επιλέξιμο και τώρα βέβαια αυτό έχει δίνει ως δυνατότητα να γίνεται. Γιατί πραγματικά η συγκύρια που διανύουμε, η κρίση που παρατείνεται, έτσι από τα μευτική ικανότητα των οικογενειών τους ξέρουμε πώς είναι η κατάσταση τη ζούμε και τη βιώνουμε όλοι, πρέπει αυτά τα παιδιά να τα στηρίξουμε, να αισθανθούν ότι είναι πραγματικά σε μία περιφέρεια φιλόξενη, ανθρώπινη. Τα ζητήματα που τέθηκαν τεχνικής φύσεως δεν νομίζω ότι είναι του παρόντως να τα συζητήσουμε, δηλαδή για την ασφάλεια του δρόμου είναι εδώ και οι διευθυντές των τεχνικών μας επερισσών και της έδρας και της ενότητας. Εκεί υπάρχουν τις λειτουργίες και με το δήμοδρόμος, είναι εθνικός, δεν μπορείς εκεί να κάνεις πεζόδρομο, κάναμε κάποιες ενέργειες. Αλλά νομίζω σε μία ξεδικευμένη συνάντηση, επειδή έχουμε δρομολογήσει κάποια πράγματα, αν εσείς το επιθυμείτε και οι επικεφαλείς των παρατάξων, να έχουμε μία συνάντηση να δούμε έναν-ένα όλα αυτά τα ζητήματα που μπορούμε να συνδράγουμε για να τα φιλήσουμε. Αυτό πρέπει να πούμε στα παιδιά, στα ζητήματα που ανέπτυξαν, στα αιτήματα τα δίκαιά τους, ό,τι τους ταλαιπωρεί θα ενεργαστούμε για να φιληθούν και ό,τι τους πληγώνει και φτιάχτηκε λάθος, να ζητήσουμε και μια συγγνώμη. Νομίζω ότι με πολύ σαφήνια τα παιδιά έβαλαν τα προβλήματά τους, προβλήματα που άλλωστε έπρεπε να τα περιμένουμε γιατί μία μεγάλη αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα που αφορούσε νέα τμήματα και όλα αυτά που έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει προηγηθεί μια μελέτη και όλα αυτά, σίγουρα δημιουργούν τώρα αυτά τα προβλήματα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν. Εδώ νομίζω αυτό που είναι σημαντικό είναι ο καθένας από εμάς να δεσμευτεί για αυτά που αφορούν το δικό του θεσμικό ρόλο. Η περιφέρεια λοιπόν πριν μιλήσεις με το Υπουργείο πρέπει να δεσμευτεί για αυτά που αφορούν την περιφέρεια. Τα θέματα υποδομών των σχολών τους είναι θέμα χρηματοδότησης από την περιφέρεια. Οι δήμοι δεν έχουν χρήματα, εμείς πρέπει από το ΠΕΠΤΟ δικό μας, από τους πόρους τους δικούς μας, να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις δαπάνες για εξοπλισμούς και υποδομές. Και επειδή έχουμε και νέα τμήματα και νέες σχολές, έπρεπε χτες να έχει απαρθεί η απόφαση για να στηριχθούν τα νέα τμήματα και οι σχολές τους. Στις μεταφορές επίσης έχουμε... και συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει αυτή η κουβέντα και με τους δήμους και με το Πανεπιστήμιο και με το Υπουργείο όπου πρέπει να προωθήσουμε και εκεί κάποια ζητήματα, γιατί δεν είναι όλα της περιφέρειας, πρέπει εμείς να δείξουμε το καλό παράδειγμα για να γίνουμε και για να μπορούμε να πιέσουμε. Πρέπει να πούμε ότι εμείς δεσμευόμαστε γι' αυτά και θέλουμε να μας πείτε εσείς γιατί δεσμεύεστε και να ορίσουμε και μια κοινή Επιτροπή να παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων του καθενών όπου να μετέχει και ο πρόσωπος των φοιτητών. Αλλιώς θα χαθούμε και θα ξανάρθουν τα παιδιά σε ένα χρόνο από τώρα ή ακόμη χειρότερα δε θα έρθουν τα παιδιά, θα δούμε να έχουμε μεταγραφές και να σταματούν οι σπουδές τους. Άρα λοιπόν θέλει γρήγορες αποφάσεις, γρήγορες κινήσεις, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να καταλάβει και να κάνει όλα αυτά που έθεσαν οι ποιητές. Ευχαριστώ. Κύριος Καστάστη το λόγο. Εμείς από τη δική μας την πλευρά πραγματικά δηλαδή το κείμενο το προσυπογράφουμε στο σύνολό του και νομίζω μου κάνει αίσθηση, αναφέρεται και μέσα στο κείμενο και για το οριακό της κατάστασης και ότι πλέον δεν φτάνει απλά μια θεωρητική στήριξη και χτύπημα της πλάτης όπως το ανέφερε κάπως ο φοιτητής που μίλησε πριν, αλλά να πάρουμε θέση και με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες πράξεις και όχι για να γίνει αυτό που είπε η κυρία Ζιμπλιάδου, εν τη ρήμη του λόγου της, σε ένα χρόνο, ότι θα ξανάρθουν σε ένα χρόνο και πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι φοιτητές με τα συλλογικά τους όργανα πρέπει συνεχώς να έχουν στην πρώτη γραμμή των δικδικίσεών τους της πίεσης και του αγώνα μόνιμα μια σειρά από αδίκια αιτήματα που έχουν. Θεωρώ ότι μπορούμε άμεσα να δεσμευθούμε από τη στιγμή που ζητήματα υποδομών μεταφοράς είναι στην ευθύνη της περιφέρειας, για παράδειγμα αυτό το κονβίλι για μηνια κάρτα περιόδου των διαδρομών, είναι κάτι που μπορούμε άμεσα και σήμερα που λέω λόγος να... Λέω μπορούμε να αιτήθουμε μια σειρά πράγματα, το λέω γιατί με την ίδια ευκολία που έχουμε μέσα στη θεματολογία 1 εκατομμύριο για υποδομές για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, θα μπορούσαμε να διαθέσουμε αυτό το 1 εκατομμύριο για υποδομές, σύτιση, στέγαση, μετακίνηση, να αναβαθμιστούν αισθείες εκεί που απαιτούνται, να φτιαχτούν καινούργιες, στην πανεπιστημιούπολη που κατασκευάζεται χωρίς να προβλέπονται αισθείες άμεσα να δρομολογηθεί και κατασκευή νέων αισθειών. Το λέω γιατί κάπως έχουν διαχωριστεί σαν έργα και παραπέμπεται στα όρες στο μέλλον το αν και πότε θα κατασκευαστούν οι αισθείες και νομίζω κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον έχουμε αποδείξει ότι χρειάζεται σύγκρουση με αυτή τη λογική της επιλεξιμότητας, όπου θέλουμε βρίσκουμε και δίνουμε και για έργα βιτρίνας και για έργα για να θησαυρίζουν κάποιοι και για ζωτικές ανάγκες όπως είναι η φύτηση των σπουδαστών και των φοιτητών εκεί να δούμε, λέω, μην μείνουμε σε ένα θεωρητικό επίπεδο. Και εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τα προβλήματα των παιδιών, των φοιτητών. Συγγνώμη, αλλά επί της διαδικασίας... Καλά, δηλαδή, γι' αυτό τα θέματα πήγανε μόνο στους συντρόφους. Δηλαδή, εμείς δεν είμαστε εγγονείς, δεν έχουμε φοιτητές. Παρακαλώ πάρα πολύ, σύμφωνα με τη διαδικασία. Εμείς θα στηρίξουμε... Με βάση τη διαδικασία θα πρέπει να το αποδειχθεί και ο κύριος Σαβουλίδης. Εσείς εδώ δεν ήρθατε. Είναι εκλεγμένος. Ναι, θα το αποδειχθώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Τέλος πάντων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ακούστηκαν τα ειρήματα σας. Καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι Σαβουλίδη. Τίποτα. Λυπάμαι ειλικρινά. Εντάξει, που είστε νέοι και σκέφτεστε έτσι. Τίποτα άλλο να πω. Εμείς θα στηρίξουμε όπου μπορούμε να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα που μπορούμε των παιδιών. Τίποτα. Είμαστε και εμείς γονείς και έχουμε φοιτητές και ξέρουμε. Ευχαριστώ. Παρακαλώ μισό λεπτό όμως για να προχωράμε. Ναι μισό λεπτό για μια ενημέρωση. Θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα και τους φοιτητές, οι οποίοι δυστυχώς έχουν αποχωρήσει, ότι εμείς στα Γρεβενά έχουμε μια δομή, έχουμε αισθείες στα επιχείρησματα έτοιμες. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 400 φοιτητές. Είναι θέμα βούλησης. Καλώ τον καινούργιο αντιπεριφερειάρχη να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Και εσάς κύριε Περιφερειάρχα, μόλις το πρόγραμμά σας είναι φιλτό, να έρθετε μια στιγμή στα Γρεβενά, να δείτε το χώρο, έτσι ώστε άμεσα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους φοιτητές που είναι στα Γρεβενά. Μιλάμε για 400 θέσεις σε ένα καινούργιο κτίριο, το οποίο είναι κρίμα να πάει χαμένο. Ευχαριστούμε πολύ. Παρακαλώ ησυχία, το λόγο έχει ο κύριος Περιφερειάρχης. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Κύριε Μαργαρίτη, κύριε δασκαλόπουλε. Σας ευχαριστώ. Κύριε Μαργαρίτη, κύριε δασκαλόπουλε. Το Πανεπιστήμιο Δυτικές Μακεδονίας. Και αν θέλετε να καταλάβετε κύριε Μαργαρίτη, και επιτέλους θα πρέπει να αποκτήσετε περιφερειακή συνείδηση, στην περιφέρεια είναι και τα Γρεβενά. Τα Γρεβενά είναι... Σεβαστήτη, σας παρακαλώ την έδωσα. Χρειάζεται δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια χρειάζεται μάθημα. Σας παρακαλώ, κύριε δασκαλόπουλε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Μετά από τόσα χρόνια. Συγγνώμη, αλλά χρειάζεται μάθημα. Να αποβάλετε αυτήν τη νοοτροπία του κοζανίτικου κράτους, απέναντι στους άλλους. Κύριε δασκαλόπουλε, είπαμε για μισό λεπτό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το λόγο έχει ο κ. Περιφεριάρχης. Ακούσαμε όντως τα αληθινά προβλήματα, όπως τα εκπράζουν μέσα στην αγωνία τους οι φοιτητές. Υπάρχει ομοφωνία σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το κεφαλαιό του σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Μακεδονία. Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και η προ-προηγούμενη, έχουν βάλει σε τροχιάλο σημαντικά έργα για τους φοιτητές και γενικότερα και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να αναβαθμίσουμε στο πίπεδο που όλοι ονειρευόμαστε και πιστεύουμε αληθινά, που μπορούμε να το φτάσουμε. Οπότε συμφωνώ με την πρόταση της κ. Περιέδρου να έρθει όμως οργανωμένα και με τον σωστό τρόπο τον τυπικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να λάβει χώρα μια συζήτηση, όπου θα βγουν και αποπάσεις με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, φοιτητών, φορέων των τοπικών, που μπορούν και πρέπει να καταθέσουν την πρόταση τους. Οπότε, κ. Περιέδρε, μπορείτε να το προγραμματίσετε σύμφωνα και με το σχεδιασμό που έχετε, να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να μην βγει κάποιο λάθος μήνυμα, διότι όλοι δώσαμε μάχες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό το πανεπιστήμιο και να φτιάξουμε και νέες σχολές, που αποτελεί, αν θέλετε, και μία επιλογή του μέλλοντος, τα ζητήματα της παιδείας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ιδιαίτερα της περιοχής μας. Το 20% των πόρων που διαθέτει σήμερα η Περιφέρεια το δίνει στην ανώτερη εκπαίδευση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στα παιδιά και προς τα έξω. Λέμε ότι υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που πρέπει όλοι να εστιάσουμε, έξω από τις αρμοδιώτες. Δεν υπάρχουν αρμοδιώτες, όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες πρέπει να έχουν την εμπλοκή μας και εμείς αυτό δήξαμε την προηγούμενη πενταειτία. Ένα θέμα είναι αυτό, ότι πρέπει να περάσει το 20% των πόρων της Περιφέρειας δίδονται στην τριτοβάθημη εκπαίδευση. Σε υποδομές και μία σειρά από άλλες δράσεις. Αλλά ακόμη και στα κορυφαίες ζητήματα της εταιρικής ευθύνης, η Περιφέρεια αυτό που διεκδίκησε, πέρα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στους δήμους μέσα από την ευθύνη του ΤΑΠ, το 1 εκατομμύριο το δώσαμε στην τριτοβάθημη εκπαίδευση που έχουμε τους πρώτους επιστήμονες του μέλλοντος που άμεσα θα απορροφηθούν σε δουλειές. Συν τον εξοπλισμό σε εργαστήρια, από τον τοπικό πόρο δώσαμε πάνω από 2 εκατομμύρια, μόνο την προηγούμενη περίοδο. Ακόμα μεταλμανού θυμίζω να πιστοποιούν εδώ τα αλουμίνια και να μην πηγαίνουν στη Γερμανία, στο τέτοι της Αθλητικής Μακεδονίας, θέλω να πω ότι σε ό,τι μας αφορά ξεπεράσαμε και τα όρια, και σε πόρους και σε δυνάμεις και σε διεκδικήσεις. Γι' αυτό έκανα την παρατήρηση να εστιάσουνε στα συγκεκριμένα, χωρίς να είναι συνεργοδιότητά μας, αλλά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρέπει να δούμε το αυτοδίκητο του πανεπιστημίου, όπου έχει και το δικό του προϋπολογισμό. Και πρέπει να μας πει και το πανεπιστημίου, αν το προϋπολογισμό που έχει απορροφεί τα ποσά ή δεν τα απορροφεί. Και προς ποια κατεύθυνση γίνεται η απορροφή και πού μένουν ανενεργά. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξετε κύριε Περιφερειάρχη. Και δεν είναι θέμα μόνο του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει, να την εστιάσουμε και βέβαια όταν θα έρθουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουμε εκεί που χρειάζονται αποφάσεις για να είναι η κάλυψη του οργάνου προς εσάς, αλλά και στα όργανα, για να λοποιήσουμε δράσεις και να χρηματοδοτήσουμε. Ευχαριστώ. Ωραία. Οπότε θα δορμολογηθεί μια τέτοια συνάντηση. Μα στέλνει το κείμενο των φοιτητών στους Περιφερειακού Συμβούλους. Μάλιστα. Προχωράμε στα θέματα ημερήσειας διάταξης. Πριν προχωρήσουμε στα θέματα της ημερήσειας διάταξης θα παρακαλούσα, επειδή έχουμε μια εκκρεμότητα με το θέμα της ΔΕΕΙ, ότι ως Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάσαμε με ένα απόφαση, δεν πήραμε. Εκκρεμούσε η συνάντηση του Περιφερειάκη με τους επικεφαλείς, δεν έγινε. Να βάλουμε ένα προγραμματισμό, πότε βλέπετε να γίνεται, διότι δεν είναι δυνατό να συζητάμε από 4 ώρες και να μην έγινε μια απόφαση. Το ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι ότι θα θέλαμε μια ενημέρωση, επειδή πλέον τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι σοβαρά θέματα για τα οποία ως Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι δυνατό να ενημερωνόμαστε από τα ΔΕΕΙ. Μια ενημέρωση για το θέμα των προσφύγων. Τι προβλέπετε, τι αποφάσεις έχουν πάρθει, αν έχουν πάρθει, τι θα γίνει, ποια είναι η θέση της Περιφερειακής Αρχής. Θα το φέρτε ως θέμα εδώ ή θα βρεθούμε πάλι προεκπλήξιον από αποφάσεις που παίρνονται από αλλού, ερήμη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ερήμη των δήμων, ερήμη των τοπικών κοινωνιών. Μια ενημέρωση από αυτού. Και ίσως εμείς θα το περιμέναμε να είναι και ένα θέμα αυτό σήμερα, αλλά εν πάση περιπτώσει τουλάχιστον μια πρώτη ενημέρωση, να κλείσουμε το θέμα της ΔΕΕΙ, πότε το βλέπετε, και το θέμα της για τους πρόσφυγες, αν μπορείτε να μας κάνει μια ενημέρωση. Για το θέμα της ΔΕΕΙ μπορούμε να το δούμε την Παρασκευή, γιατί αύριο θα είμαι στην Αθήνα να δούμε όλα τα τελευταία δεδομένα, γιατί έχω προγραμματίσει και μια συνάντηση με τον Υφυπουργό για να παρακολουθήσω και από κοντά της εξελίξης κάτω στο Υπουργείο. Για το θέμα του προσφυγικού δεν έχω κανέναν νεότερο, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία προσωπική ούτε θεσμική με κάποιο όργανο για το θέμα αυτό. Οπότε η αναφορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί κάλλιστα να γίνει οργανωμένα μέσα από μια πρόσκληση όποιων κρίνουμε ότι πρέπει να καλέσουμε να έρθει και για το ένα και για το άλλο θέμα να το συζητήσουμε εντελώς δημοκρατικά και διάφανα. Ακριβώς, μήπως και για το προσφυγικό να πάρουμε μία θέση ως Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία θα μεταφέρεται, ίσως είναι και λίγο αργά, γιατί θα βρεθούμε πρώτα τελεσμένον. Γιατί το θέμα δεν είναι να πούμε, θα το συζητήσουμε και στο τέλος να πούμε τι να κάνουμε τώρα, πάρτε καν αποφάσεις, η κακιά Αθήνα και οι καλοί εμείς. Εδώ πρέπει να βάλουμε και εμείς τις δικές μας θέσεις. Άρα λοιπόν, μήπως πρέπει να το κάνουμε άμεσα, χωρίς να περιμένουμε ένα άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο. Περιμένουμε θεωρητικά ένα νομοσχέδιο από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημοσίας Τάξος σχετικά με το άσυλο και το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που παρατηρείται τώρα στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό το σχέδιο ακόμα δεν έχω δει, δεν έχετε έρθει στην αντίληψή μου, οπότε όλοι σε έρθει κάτι επίσημο, χειροπιαστό και δεδομένο. Επ' αυτό, σαφώς και να πάρω θέση, αλλά σαφώς και να το συζητήσουμε. Έχετε κάποια αντέσμευση ότι μέχρι να γίνει αυτό, δεν θα βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημοσίας Τάξος? Έχω εκφράσει την αγωνία, ότι η κατάσταση της Αιδητικής Μακεδονίας είναι εκτάκτω ανάγκης, είναι το ίδιο σοβαρή όπως είναι και στο Βόρειο Αιγαίο. Θέλουμε πραγματική βοήθεια με όρους ανάπτυξης και όρους σχεδιασμού, γιατί και η χρόνη πλέον είναι σφικτική για την περιφέρειά μας, για την οποιαδήποτε παρέκληση από τον αντικειμενικό μας στόχο, που είναι η πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη μέσα από τη θημελίωσή της, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με συγκεκριμένες υποδομές, με συγκεκριμένα έργα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με ξεκάθαρες λύσεις και ταχύτατες διαδικασίες. Οπότε αυτό το κάνω σαφές σε όλα τα μη και τα πλάτη με τις επαφές μου, σε όλους τους υπουργούς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο γραφείο, τέλος πάντων. Οπότε η αγωνία μου εκφράζεται διαρκώς προς τα εκεί. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να μας απασχολήσει και να μας απορροφήσει δυνάμεις. Έχουμε πολύ πιο κρίσιμη αποστολή πλέον και ως Περιφερειακό Συμβούλιο, έτσι την αντιλαμβάνουμε και ο ίδιος ως Περιφεριάχης και εκεί θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις. Η πρόταση για συζήτηση ήταν για να ενδυναμώσουμε αυτή τη θέση ως απόφαση ενός Περιφερειακού Συμβουλίου, που όντως και μιας περιφέρειας που έχει αυτά τα προβλήματα που λέτε. Είναι να γίνεται μια δήλωση δική σας από τα μέσα, άλλο είναι να γίνεται στα πλαίσια μιας συζήτησης και είναι διαφορετικό να υπάρχει μια τεκμηριωμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ομόφωνη, που θα εκφράζει ακριβώς την αγωνία μιας περιφέρειας. Αυτό ζητούμε και νομίζω ότι πρέπει να γίνει. Επιδεδομένου συγκεκριμένων νόμους και όχι απλών δηλώσεων είτε δημοσιογραφικών αναφορών είτε θυμών που σε πολλές περιπτώσεις είναι εντελώς ανυπόστατες. Αλλά θα ήθελα να παρακαλώσω το Προεδρείο να δώσουμε συνέχεια στο θεμακτολόγιο, γιατί είναι πολλά τα θέματα σήμερα, είναι και σημαντικά. Να αφαιρώσουμε την κουβέντα μας σε αυτά που έχουμε και έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα. Να προχωρήσουμε λίγο στα θέματα της συζήτησης και άνταξης. Είναι σχετικό με αυτό. Γιατί θα πρέπει να προχωρήσουμε, η ώρα έχει πάει ήδη πέντε. Θέλω μια ενημέρωση για ένα θέμα. Επειδή συνδέθηκαν τα δύο θέματα, το θέμα της δήματο προσφυγικό, σε καμία των περιπτώσεων πρέπει να τα συνδέσουμε. Σε καμία των περιπτώσεων. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής, και σε καμία περίπτωση οι επικεφαλείς των παρατάξεων δεν θα βρεθούμε σε ένα γραφείο για να βγάλουμε μια απόφαση, διότι είναι προσβολή σε όλα τα μέλη του περιφυριακού συμβουλίου. Η απόφαση θα βγει εδώ. Υπήρξαν εισηγήσεις του περιφερειάρχη, τοποθετήσεις, ακούσαμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους της αγώνιας όλων. Υπάρχει μία άποψη, μία γνώμη που έχει πλέον αποκρυσταλωθεί. Επό αυτών των δεδομένων, κύριε Περιφερειάρχα, στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο φέρτε μία εισηγήση ενός ψηφίσματος, μιας απόφασης να την πάρουμε. Και μην συνδέεται το προσφυγικό με το θέμα της δη. Και μην θεωρούμε από θέση ότι η περιοχή μας τελείωσε, έχουμε οικονομικό πόλεμο, διότι με αυτόν τον τρόπο δεχόμαστε με τα χρονιαγράμματα που βάζει το Εθνικό Σχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή και φάνηκε προχθές από την απόφαση και την σύσκεψη στο Υπουργείο, ότι εμείς εδώ πάνω έχουμε δεχτεί ότι μέχρι το 28 θα καίμε λιγνή τα αποκείκη και μετά τα κλείνουμε όλα και την πέντε μονάδα και ότι υπάρχει. Αυτό από εμάς δεν είναι αποδεχτό. Πρώτα από όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ευρωβουλίας, για να στηρίξουμε την περιοχή και το έργο σας, σε ό,τι με αφορά την προηγούμενη εβδομάδα τη Διέννηση όλη στην Αθήνα. Είδα και τον πρώην Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, της Κανοντικής Αντιπολίτευσης. Είναι ξεκάθαρη η στήριξή του με το σχέδιο που πήρε πριν, μέχρι το 30 συνεχίζουμε με το σχεδιασμό του προηγούμενου σχεδίου που είναι μέσα και το Λεωμαϊδα 5, που είναι και ο Άγιος Δημήτριος 5, που είναι και η Μελήτη. Όλα τα άλλα είναι εκτουάνευ, διότι στην αγωνία του Πρωθυπουργού προδίδεται. Στην αγωνία, δηλαδή, να παραδώσει την ενέργεια μονόπλευρα στο φυσικό αίριο. Αυτά, κύριε Καρβίδη, αναλύσετε σε ένα επόμενο περιβάλλον. Όχι, είναι σημαντικό και νομίζω ότι η κυρία Ζιμπηλιάδου θα πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, η οποία θα δημιουργηθεί και εσείς με την κυρία Γενηματά και εσείς με τον κομμουνιστικό κομμελάδος, έτσι ώστε να συσπειρώσουμε δυνάμεις. Είμαστε αυτοδιοικητικοί, εγώ στην συντοποθέτηση μου είπα... Αυτοδιοικητικοί, που εμείς παίρνουμε απόφαση να κλείσουμε τις μονάδες. Μα τι λέτε τώρα εδώ πέρα! Κλείνω, κλείνω. Άρα λοιπόν, το επόμενο συμβούλιο, φέρτε την εισήγηση, μια απόφαση να την ψηφίσουμε ή μην την ψηφίσουμε. Και στο θέμα του προσφυγικού, μην το συνδέετε με τη δημιουργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινα αξιοπρέπεια δεν συνδέεται με κανένα θέμα. Κύριε Καρυπίδη, δεν συνέδεσα τα δυο θέματα. Όχι εσείς. Ναι, ναι, εντάξει, ωραία. Στο προηγούμενο συμβούλιο, εγώ ζήτησα να πάρουμε μια απόφαση, αλλά δεν προέκυψε η σύγκριση. Σαφώς και πρέπει να, κατά την άποψη και τη δική μου, κι εφόσον συμφωνούμε να γίνει, θα μπορούσε να έχει γίνει. Από πλευράς μου, είμαι ανοιχτός για να γίνει αυτό. Και σε καμία περίπτωση, από την τοποθέτησή μου, δεν θεωρώ κάτι δεδομένο. Απλά, είμαι υποχρεωμένος, έχοντας την ευθύνη, να λάβω υπόψη και τα χειρότερα σενάρια και βάσει αυτών να έχω και ένα πλάνο επαφτής της εξέλιξης. Και με τις διεκδικήσεις που προανέφερα στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, έγινα απολύτως κατανοητό, τι προσβεύει η Νέα Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφεριάρχης. Ωραία. Αυτό να το αποτυπώσουμε σε μια απόφαση, που να λέγετε, εμείς λέμε και μετά το 28 με λιγνίτη, αλλά από τώρα, από χθες, κάνουμε τη μετάβαση με χρονοδιάγραμμα, που θα καλύπτουμε και ένα. Αυτό να πάρουμε σαφώς. Να εκφράσουμε λοιπόν και πιο δημιουργικά την ανησυχία μας, να προχωρήσουμε στη κουβέντα της σημερινή, για να καταδείξουμε ότι πλέον είμαστε όλοι στρατευμένοι σε αυτό που πιστεύουμε για την ανάπτυξη και το καλό του τόπου μας, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη διαπραγματική μας θέση, ότι πλέον διεκδικούμε για τη Δυτική Μακεδονία έργα σημαντικά, ουσιαστικά, που θα μας βοηθήσουν σε αυτή την πόρεια. Άρα, θεωρώ ότι πρέπει, κυρία Πρόεδρε, να προχωρήσουμε, γιατί πιστεύω ότι εξαντήθησαν όλα τα θέματα. Προχωράμε στο πρώτο θέμα. Τις ημερίσες διάταξες, κύριε Χαστά, σας παρακαλώ πάρα πολύ, ήδη έχουμε περάσει τον χρόνο. Αλλά, κυρία Πρόεδρε, σε ερώτησή μου, σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με το φυσικό αέριο... Ένα λεπτό. Προχωράμε στα θέματα εμερίσες διάταξης και δεσμευθή. Δε σας έδωσε το λόγο, κύριε Κώτα. Προχωράμε στα θέματα εμερίσες διάταξης. Παρακαλώ πάρα πολύ. Αλλά υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, όταν θα ζητηθεί το θέμα... Παρακαλώ, ο Συγητής. Λοιπόν, ξεκινάμε με το πρώτο θέμα. Πότε θα μπορέσουμε να πάρουμε απάντηση στο τι θα συμβεί με το φυσικό αέριο και τα δίκτυα, η δέσμευση του κυρίου Περιφερειάρχη ήταν όταν συζητιόταν μαζί με η ΜΒΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Περιφερειάρχη, αγαπητές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Είναι σίγουρο πως αν ερωτευτούμε εδώ στην αίθουσα εμείς του Περιφυριακού Συμβούλιο, να επιλέξουμε τα πέντε μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, και όχι του νομού Χοζάνης φυσικά, είμαι σίγουρος πως θα συμπέσουμε όλοι πως αυτή τη στιγμή ένα από τα πέντε μεγαλύτερα έργα είναι το Αρδεκτικό της Βορειεζώνης, ένα πολύ συζητημένο έργο, ένα έργο με μία προϊστορία. Έχουμε κάποια χρόνια που ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, από το 1975 περίπου, στο οποίο νεπλάκισαν με τη θετική τους αύρα και διάθεση αυτοδικητική, γμάρκες, δήμαρχοι, πολιτικοί όπως ο κ. Κουκουρόπουλος, κυρία Ζεμπηλιάδο, όπου έμαθα όταν ο κ. Κουκουρόπουλος ήταν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θετικά πάντια αποτελέσματα. Από ό,τι βλέπω εδώ το τεχνικό δελτίο για να ενταχθεί αυτή η προμελέτη στο ΝΕΑΠ, που το γράφει από τον κ. Καρυπίδη. Ο κ. Καρυπίδης από την περίοδο της και στο πρόγραμμά μας, το προεκλογικό, αναφέρεται σαφώς σταρδευτικά έργα. Και νομίζω ότι όλοι μας ήμασταν θετικοί για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο το έργο. Και ήρθε πλέον η στιγμή έτσι να μπούμε στο διατάφθα και να περάσουμε στις προκαταρτικές μελέτες, που απαιτούνται για να ετοιμάσουν τις οριστικές μελέτες, να μπορέσουμε να τις εντάξουμε, να μπουν στην πρωτοδότηση και ούτω κατ' εξής. Επειδή λοιπόν η εισήγηση έχει και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, και επειδή και η αίθουσα μας έχει γεμίσει πάλι από ενδιαφερόμενους, τους οποίους καλωσορίζουμε φυσικά, προτείναμε να διαβάσω ακριβώς και να περάσω στα πρακτικά, εσείς έτσι για λίγος τα έχετε μπροστά σας, αλλά περισσότερο και οι κυρίες και κύριοι που βρίσκονται στην αίθουσα και δεν έχουν την εισήγηση, να μπορούν να έχουν μια άμεση επαφή με τους χάρτες, με τα σημεία και με κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία θα παρουσιαστούν. Έτσι λοιπόν θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ανάγνωση της εισήγησης. Στο τμήμα του ποταμού Ελιάκμονα που διασχίζει τις νότιες περιοχές του νομού Κοζάνης, κατασκευάστηκαν από τη ΔΕΙ με κύριο σκουπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δύο μεγάλοι ταμιευτήρες, ο ταμιευτήρας Πολυφήτου που λειτουργεί από το 1973 και ο ταμιευτήρας Σιλαριωνα η πλήρωση του οποίου ολοκληρώθηκε το 2013. Με την αξιοποίηση τους δίνεται η παράλη δυνατότητα άρδευσης από τους ταμιευτήρες των περιοχών γύρω από αυτούς. Ήδη λειτουργούν στην περιοχή αντλώντας νερό από τον ταμιευτήρα Πολυφήτου το αρδευτικό δίκτυο Βελβεντού από το 1975 που εξυπηρετεί 13.000 στρέματα, το αρδευτικό δίκτυο της Νότια Ζώνης ταμιευτήρα Πολυφήτου Σερβίων από το 1989 που εξυπηρετεί περιοχή 23.000 στρέματα, καθώς και το αρδευτικό ημέρον από το 1998 που εξυπηρετεί περιοχή 2.500 στρεμάτων. Με την παρούσα παρατήθενται συνοπτικά τα δεδομένα σχεδιασμού για την αρδευση της Βόρεια Ζώνης ταμιευτήρα Πολυφήτου όπως αυτά προέκυψαν κατόπιν αξιολόγηση των δυνατοτήτων. Οι προβλεπόμενοι στο σχεδιασμό αυτό αρδευόμενη έκταση για την πλήρη κάλυψη της Βόρεια Ζώνης Πολυφήτου ανέχεται συνολικά σε 38.000 στρέματα και εκτείνεται στα αγροπτήματα των δήμων Κοζάνης και Σερβίου Βελβεντού και κατά μήκος της βόρειας δυτικής πλευράς της λίμνης Πολυφήτου όπως φαίνεται και στο συνημένο χάρτη Ζώνη 1 και 2. Είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης. Το δεύτερο θέμα ο χάρτης είναι για το δεύτερο θέμα ο χάρτης.