Ο Ρόλος του Επιχειρηματία Γ.Κ.Μπήτρος - Μέρος Α / Διάλεξη - Κροκιδά Στυλιανή (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2015)
Διάλεξη: Τι συμβαίνει που ως όταν διαταραχθεί η ισορροπία στην αγορά αναπτύσσονται κάποιες δυνάμεις για να επαναφέρουν την αγορά σε κάποια ισορροπία αυτό προσπαθώ να κάνω μαζί σας λένε ότι και κάποια αυτές οι καμπύλες έκφρασή τους ύφεση τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες έτσι οι οποίοι παράγοντες μέσα εδώ είναι ας πούμε το εισόδημα είναι ηττημένος των συμπληρωματικών αγαθό όλων είναι ήδη μέρος των υποκατάστατων αφορούν και ούτω καθεξής έτσι κι εδώ σας λένε ότι ξέρετε η καμπύλη θα είναι της προσφοράς είναι από τις αποδίδει τη αλλά του εργατικού μισθού εργατικός μισθός επηρεάζει την καμπύλη της προσφοράς εργατικός μισθός το επιτόκιο γιατί πάντα οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν κεφάλαιο ψήφο έρνουν επίσης μπορεί να πει κανένας ότι είναι το Technology και ένα σωρό άλλοι παράγοντες όλους αυτούς τους παράγοντες καθηγητές σας τους βάζουν μέσα σ'αυτόν που σας λένε σε εταιρείες πάρει μπρος ναι από τους καθηγητές μας όμως κανένας δεν αναφέρεται στην κινητήρια δύναμη των πραγμάτων ποια είναι η κινητήρια δύναμη των πραγμάτων είναι ένα μεγάλου ε τοπίων το λένε οτι είναι ο επιχειρηματίας η μεγάλη δύναμη των πραγμάτων είναι επιχειρηματίας και τώρα θα σας πω εγώ ας πούμε οτι θα την ονομάσω αυτή V1 και να πάω να κάνω ένα άλλη γραμμή εδώ την οποία εναντιωνόμαστε δύο πάρα πολύ ωραία λοιπόν έχουμε ένα καινούργιο σημείο ισορροπίας εδώ θα το τραβήξω κι αυτό έτσι έχουμε ένα καινούργιο σημείο ισορροπίας τοπίο μέσα στα βιβλία σας περιγράφετε τις ημέρες θαυματουργού τρόπον ατέλειωτη καμπύλη μετά ζήτησε μετατέθηκε προς τα αριστερά προς τα δεξιά οι τιμές αυξήθηκαν από δω η τιμή ισορροπίας πήγανε ενώ προς το παρόν τουλάχιστον και ποσότητα ζητούμενη μετατέθηκε προς τα δεξιά η ποσότητα ισορροπίας ας πούμε αν αυτή είναι ένα αυτή θα είναι δύο αλλά αυτό είναι ένα από αυτά θα είναι δύο και το ερώτημα είναι φορέα πώς πήγαμε από δω εκεί και γιατί πήγαμε πάνω στη γραμμή αυτή πήγανε μπορούν γιατί μπορούσαμε να πάει έτσι μπορούσαμε να έχουν πάει έτσι καθόρισε στην αγορά το μονοπάτι με το οποίον θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αν αυτό το σημείο είναι ας πούμε ένα σημείο το οποίο διαμορφώθηκε τις πρώτες τέσσερις πέντε εβδομάδες εκεί θα μείνει το σημείο αυτό η αγορά είναι δυναμική δεν είναι στατική έτσι όπως στη Λεμεσό τα βιβλία βγάζουμε όλη τη δυναμικότητα της αγοράς και όλη την ομορφιά της όταν την αγορά προσπαθεί να την εξηγήσει με στρατηγικούς όρους χάνει όλη την ομορφιά της διότι ομορφιά της αγοράς είναι στο δυναμισμό της ας πούμε θα μπορούσε να έχει πάει η νέα ισορροπία εκεί για πιο λόγο θα μπορούσε να πάει στον οποία εκεί ασκούμε μειώθηκε η τιμή ένα συμπληρωματικού γράφω ένα συμπληρωματικό αγαθό έπεσε η τιμή του έγινε πιο άφθονο στην αγορά και η τιμή αυτή επειδή το συμπλέκτη τιμή του συμπληρωματικού αγαθού κρατούσε καταπιεσμένη τη ζήτηση του αγαθού που για το οποίο μιλάμε μόλις έπεσε η τιμή του οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν περισσότερο συμπληρωματικό αγαθό και επομένως μαζί με τον συμπληρωματικό αλλά το αγοράζουν περισσότερη ποσότητα του δεδομένου του συγκεκριμένου αγαθού εντάξει αλλά αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί κυρίως εάν που ένα επιχειρηματίας είχε σκαρφιστεί ένα καινούριος συμπληρωματικών άρχισε να το βάλει στην αγορά υπάρχει ένα άλλο σχεδιάγραμμα εδώ δίπλα που αναλύει το τι συμβαίνει στην αγορά του συμπληρωματικού αγαθού αλλά καθώς το συμπληρωματικό αγαθό μπαίνει στην αγορά και κερδίζει περιθώρια τα ποσοστά τους θα μετακινείται κι αυτή καμπύλη μπροστά κι αγοράζετε μαζί με τον συμπληρωματικό θα αγοράζετε και το συγκεκριμένο αγαθό για το οποίο μιλά άρα ύλη οι ανακαλύπτει κώδικα η ενόραση η έρευνα και η ανάπτυξη είναι αυτό που λέμε αντρικά το νήπιο μισόν που περνάει μέσα από το μυαλό του επιχειρηματία ο οποίος ενδεχομένως δοκιμάζει και ιδέες για το τι μπορεί να παρακινήσουν τον ανά καταναλωτή βγάζει ένα προϊόν το οποίον προϊόν συμπληρωματικό και αρχίζει και εκεί γιατί αυτοί οι κάποιοι εκεί της της μερικές πρώτες εβδομάδες μπορεί κάποιος να πάει εκεί απάνω με κάποιο τρόπο βέβαια υπάρχουν υποδείγματα με τα οποία θα μπορούμε να ανιχνεύσουμε όλο το μονοπάτια από τη ένα ισορροπία στην άλλη αλλά όλοι σας πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό που συμβαίνει στην αγορά βραχυχρόνιων ως δεν είναι αυτό το οποίον στο θα καταλήξει τελικά δηλαδή ήδη οι αγορές κάνουνε λένε ότι οι αγορές οποιαδήποτε αγορά όταν γίνει ένα μεταβολή στην αγορά γίνεται αυτό που λέμε off shore την τι είναι το swinging είναι ένα κίνηση η οποία ξεπερνάει αυτή την κίνηση στην οποία στο τέλος θα καταλήξει να το εξηγήσω αυτό για να μπείτε στο πνεύμα αυτής της δυναμικής ανάλυσης αγοράς πολύ καταναλωτές όταν γι αυτό το καινούργιο προϊόν το συμπληρωματικό θα θέλουν να το δοκιμάσουν θα θέλουν να το δοκιμάσουν θα γίνει μια μια φασαρία στην αγορά το δοκίμασες το δοκίμασες πήγε να αγοράσει να το δοκιμάσει κλπ πολλοί θα το δοκιμάσω έτσι στην αρχή σε λίγο όλοι θα αρχίσουν να το απορρίπτουν οι μπορεί και να κερδίζει έδαφος κανένας επιχειρηματίας όταν δει αυτή την κίνηση την προσωρινή δεν θα προσλάβει ούτε μεταβλητού σου ούτε σταθερούς συντελεστές για να μεταβάλει την παραγωγή του αυτού του αγαθού θα περιμένει για να δει αν το συμπληρωματικό το υποκατάστατο αγαθό θα μπούνε μέσα στο καλάθι της νοικοκυράς γιατί αν δεν μπουν μέσα στο καλάθι της νοικοκυράς κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει να βρεθεί καταστάσεις να παράγει ένα προϊόν το οποίο δεν θα αγοράσετε λοιπόν βλέπετε ότι εδώ επιχειρηματίας πίεση ένα ρόλο των οποίων εγώ τον αποκαλώ συντονιστικό είναι συντονιστικό ρόλο συντονιστικό ρόλο είναι ότι με τον επιχειρηματία στην ένα πλευρά και στην άλλη συντονίζονται οι δύο πλευρές της αγοραίας της αγοράς για να φτάσουν σε μια νέα ισορροπία άπαξ και ισορροπία αυτή διαταραχθεί έτσι απαξία αγοράς διαταραχθεί κάποιοι κάνουν υπερκέρδη και στιγμιαία υπερκέρδη κοιτάξτε η διάρθρωση του κόστους των επιχειρήσεων σε αυτό το σημείο έχει ένα κόστος διάρθρωση κόστους για τις επιχειρήσεις που παράγουν αυτή την ποσότητα όταν ξαφνικά την πρώτη βδομάδα τη δεύτερη εβδομάδα ήδη χτυπάει εκεί πάνω μερικές οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται στον κλάδο της παραγωγής αυτό το αγαθό Carlo προσωρινά κάποια κέρδη αυτά τα κέρδη βέβαια λειτουργούν σαν κράχτης σαν κράχτης όλοι καταλαβαίνουν στην αγορά ότι έχει προκύψει μια αύξηση της ακρόπολης στη αύξηση της αγοράς οι επιχειρήσεις που είναι ήδη μέσα στον κλάδο κάνουν κέρδη και οι επιχειρήσεις του κλάδου εάν κρίνουν ότι η μεταβολή της ζήτησης είναι μόνιμη τότε θα προχωρήσουν σε κάποια μονιμότερο σε κάποιες μονιμότερο σα αποφάσεις γιατί θα προσλάβουν μεταβλητού συντελεστές κανένας βραχυχρόνια δε θα πάει να φτιάξουν καινούργιες εγκαταστάσεις να παράγει το αγαθό αυτό για το οποίο πρόκειται όλοι θα θελήσουν να βότανα βεβαιωθούν ότι πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση πριν επενδύσουν κάνουν καινούργιες εγκαταστάσεις και διότι η κατάσταση παίρνει κάποιο χρόνο για να φτιαχτούν οπότε πρέπει να βελτιωθούμε ευθύς εξαρχής ότι οι εγκαταστάσεις αυτές τι είπε η μεταβολή στη ζήτηση είναι μόνιμη και μόνο τότε θα θα κάνουμε αυτή την επένδυση λοιπόν βλέπετε ότι επιχειρηματίας συντονιστικά παίζει ένα σημαντικό ρόλο προσήλωση μαγικός τρόπος ότι χωρίς τον επιχειρηματία δεν μπορεί να υπάρξει κίνηση από δόλο στα βιβλία που διαβάζετε το οποίο επιχειρηματίας εξαφανίστηκε και εξαφανίστηκε σκοπίμως εξαφανίστηκε εγώ λέω ότι εξαφάνισε σκοπίμως διότι ο επιχειρηματίας υπήρχαν ολόκληρα κεφάλαια για τον επιχειρηματία στα ταξί που του 60 και του 70 του Ξυδάκη ιδίως και μετά εξαφανίστηκε μηχανικά εν τούτοις οι αγορές δεν μπορούν να πάνε σε ισορροπία χωρίς την παρέμβαση κάποιου όσο κάποιος είναι επιχειρηματίας ως συντονιστής ο οποίος βλέπει τα σήματα των τιμών στην αγορά αν και επενεργεί ως αναφέρει την προσφορά και τη ζήτηση σε κάποια ισορροπία ποιος θα μου πει ποιος θα μου πει θα είναι τα σήματα που έχουν μέσα τους οι τιμές οι τιμές είναι όπως τα σήματα που στέλνει ο παλιός μας στα χέρια μας στα πολεμάς για να μπορούμε να περπατάμε και να πουλάνε όπως ξέρουμε τα χέρια μας χωρίς τα σήματα από τον εγκέφαλο το νευρικό μας σύστημα δεν υπάρχει κίνηση οι τιμές είναι το νευρικό σύστημα του συστήματος αν προσπαθήσεις να της διατάραξης το σύστημα τρελαίνεται εκεί έχει φτάσει το σημερινό σύστημα στην Ελλάδα το σημερινό σύστημα στην Ελλάδα είναι το αέναο γιατί διότι διάφοροι τα τελευταία 40 χρόνια νόμισαν ότι μπορούσαν να το παίξουν θέλει νόμιζαν ότι ξέρουν περισσότερα από τους επιχειρηματίες λοιπόν συντονιστικό ρόλο της αγοράς είναι να βλέπει τις τιμές επιχειρηματίας και σας ρώτησα σήματα έχουν έμμεσα οι αγορές τι σας έχουν πει οι καθηγητές σας οι τιμές έχουν και είναι η σηματοδότηση είναι όπως βλέπετε στου δρόμου τα κόκκινα φανάρια και σταματάει και σταματούν τα αυτοκίνητα ανοίγει το πράσινο περπατάνε κλπ έτσι είναι ήδη τον ίδιο ρόλο πες δεν ξέρετε τάσσεται το το το περιεχόμενο των τιμών υπό μορφήν σημάτων είναι κρίση πόσα δύο οι τιμές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατανέμουν το ήπαρ την υπάρχουσα ποσότητα του προϊόντος όποιος δεν μπορεί να πληρώσει την τιμή που επικρατεί στην αγορά δεν αγοράζει δεν παίρνει το πρωί σε πολύ βραχυπρόθεσμη περίοδο οι αγορές κάνουν κατανομή του υπάρχοντος προϊόντος αυτή τη λένε οι καθηγητές σας περίοδος αγοράς περίοδος αγοράς μπορεί να είναι μια βδομάδα μπορεί να είναι 15 μέρες διάλογο περιεχόμενο έχουνε μέσα τους τιμές τι κάνουν χαράς από σας προσδιορίζουν οι τιμές τις αποφάσεις της Ε.Ε. τις επιχειρηματικές αποφάσεις των επιχειρηματιών δηλαδή εφόσον οι επιχειρηματίες κρίνουν ότι μεταβολή στην αγορά έχει κάποια μονιμότητα όχι 10 15 20 μέρες αλλά κάπως μονιμότερη θα πάνε και θα αλλάξουν τη σχέση μεταξύ μεταβλητών και σταθερών συντελεστών όλοι ξέρετε αυτή τη διάκριση ετσι μεταξύ μεταβλητών και σταθερός στο μεταβλητή συντελεστές είναι οι πρώτες ύλες είναι οι εργασι ποια είναι όλα τα συμβόλαια τα οποία ταμπλό μπορούμε να τα αλλάξουμε γρήγορα εντάξει πάει επομένως ότι η επιχείρηση να προσλάβει περισσότερους επιχειρηματίας έβαλε μια δεύτερη βάρδια θα βάλει ανοίγει η δεύτερη βάρδια να ακριβύνει δε θα βάλει δεύτερη βάρδια αν υπερωρία είναι φτηνότερη από δευτεροβάθμια θα κάνουμε ένα αυτό που λέμε πως μπερδεύτηκαν αναλύσεις τι συμφέρει στην επιχείρηση να κάνει να βάλει μυαλό μια υπερωρία να κάνει υπερωρία με το ίδιο προσωπικό να παράγει περισσότερη ποσότητα εκεί να βάλει μια δεύτερη υπάρχει ότι αυτό που λέμε σάκων Σήφης εάν το επιτρέπει τεχνολογία διότι εάν έχεις ένα εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου βέβαια μπορείς να κάνεις τίποτα την παρέλευση γυρίζουν μπορούσαν μπορείς να σταματούν να μικρύνει στην ποσότητα γιατί μεγαλώσεις μόνο η σταματώ σταματώντας βαρέλια να γίνουν και να ψάχνουν κείμενο ήδη προσθέτοντας βαρελάς έχετε δει πώς η χούντα το τσιμέντο είναι μια βαρέλα λοιπόν αλλά οι τιμές σε μέσο χώρο ένα περίοδο κατευθύνουν τις ενέργειες των επιχειρηματιών των συντονιστών αυτοί που πιάνουν τα σύναψης που ζητούν συντονισμό είναι οι επιχειρηματίες άσυλα που στερεύει η αγορά σε κάποιο σε κάποια περίοδο ας πούμε σε ένα εξάμηνο πιάνουν οι επιχειρηματίες τα μεταφράζουν βασιλιάς θα λένε ότι είναι πιο προσωρινά πιο μόνιμα και ανάλογα αποφασίζουν πιο ήπιας μορφής μεταβλητού συντελεστές αλλάξω αλλάξουν στην αρχή του μεταβλητού συντελεστές τους πλαστούς τους ευέλικτους συντελεστές γιαυτό θα ακούτε τώρα η ευελιξία στην αγορά εργασίας έχει σκοπό έχει ευελιξία στην αγορά εργασίας να μπορεί η εργασία αλλά να φύγει από την χρήση και να πάει στην άλλη για να μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις μεταβολές της ζήτησης αυτή είναι η ευελιξία της αγοράς γιαυτό όλοι τι ζητάτε να μπορεί ένα εργαζόμενος να φύγει από το πάσχα και με αυτό τον τρόπο καταπολεμούν την ανεργία σ'αυτή την πρόταση έρχονται κάποιοι άλλοι γελάνε εμείς ξέρουμε μόνιμη εργασία εμείς θέλουμε θέσεις εργασίας οι οποίες να είναι μόνιμες αυτό το ομώνυμο εξής να το ξεχάσετε στη ζωή σας δεν θα υπάρχει τίποτα μόνιμο στη ζωή σας θα πρέπει να είσαστε έτοιμη ότι θα αλλάξετε ίσως και πέντε φορές αντικείμενο δουλειάς αυτό είναι που κάνουμε στην αμερική αυτό είναι που κάνουν στην Ευρώπη πέντε φορές φελλός φελλός φελλός κάτι τέτοιοι τη παρατήρησε χτυπάει στην αποκαλούμενη διαρθρωτική ανεργία τι κάνουμε για τη διαφθορά και ανεργία όταν ένα ολόκληρος κλάδος μια τεχνολογία απαξιώνεται και όλο το δυναμικό το εργατικό δυναμικό που ήταν εξοικειωμένο με αυτή την τεχνολογία χάνει τις θέσεις εργασίας τι κάνουμε τότε το κράτος πρόνοιας στην Ευρώπη πώς αντιμετώπισαν τα προβλήματα γι του κράτους πρόνοιας δεν πήγε και ούτε στην ασφάλιση της ανεργίας ούτε πουθενά το κράτος πρόνοιας έλεγε κοίταξε εγώ θα σου κάνω καλύτερα εκείνη θα σε ξανά εκπαιδεύσουν και την ώρα που θα εκπαιδεύουν θα σε πληρώνω και ανάλογα με την επίδοσή σου θα πληρώνεσαι μέχρι να ξανά βρεις δουλειά αυτό ήτανε κάτι το οποίο αποκάλυψε το κράτος πρόνοιας εδώ εμείς είχαμε ένα διαφορετικό κράτος πληρώναμε το ποσό για να κάθεται και αυτό πρέπει να μας νέο συντονιστικό ρόλος είναι αυτός έτσι εκτός από το βασικό συντονιστικό μακροχρόνια ξέχασε αυτό μακροχρόνια ως συντονιστικό ρόλο του επιχειρηματία είναι να αποφασίσει να κάνει μια επένδυση κάνει ένα επένδυση γιατί κοιτάξτε ενώ βραχυπρόθεσμα μπορεί η τιμή να πάει τόσο ψηλά όλοι να νομίζετε ότι πρόκειται για επιχειρηματίες καπιταλιστές που σας πίνουν το αίμα εν τούτοις αυτή αυτό το βάρος σου ότι που κάνει αυτή η τιμή εκεί πέρα είναι μόνο για μια μικρή περίοδο μέχρι τα υπερ κανονικά κέρδη που κρύβονται εκεί μέσα να έρθουν και να γίνουν αυτοί οι κάποιοι λίγοι θα μπούνε στην αγορά καινούργιες επενδύσεις καινούργιες θέσεις εργασίας αυτό το πράγμα θα κάνει σειρά παρακάτω και η τιμή ενδεχομένως να είναι μακροχρόνια και ενδεχομένως είναι παραπάνω από την αρχική τιμή έτσι αλλά οπωσδήποτε άρα θα υπάρξει μια καινούργια ισορροπία με επενδύσεις με θέσεις εργασίας όλα αυτά θα γίνουν χάρη στο συντονιστικό ρόλο επιχειρηματία διότι οι τιμές έχουν μέσα τους ένα περιεχόμενο συντονιστικό στέλνουν σήματα στην περίοδο της αγοράς στην τάξη μέσω χρόνια στιγμές στη στο άμεσο χρονικό διάστημα στο μακροχρόνιο πιο μακροχρόνιο διάστημα μιλάμε για επενδύσεις κοίταξε τώρα πάνε να μέσα από την τηλεόραση κλπ πάνε να σας πάνω σας τρέχουν λιώσουν αυτά που λέμε εδώ εμείς για να αποφασίσει ένα επιχειρηματίας να κάνει ένα επένδυση πρέπει να βεβαιωθεί ότι μερικά πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί πρέπει να καταλάβει εγώ π.χ. ματιάς στο μυαλό του γιατί οπωσδήποτε έχει συμβούλους και θα καλεί το 107 αναλύσεις εάν θα πρέπει να επενδύσει όχι πρέπει να βεβαιωθεί όχι μόνο ότι στην αγορά αυτή στην οποίαν επιχειρεί δε θα υπάρξουν εξάπτει τα πράγματα αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί αυτή η αγορά δε θα αλλάξουν πράγματα γιατί το θεσμικό πλαίσιο είναι μέσα στο μέσα στις παραμέτρους και οι καμπύλες αυτές έχουν μέσα τους το θεσμικό πλαίσιο όταν το αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο το ότι αυτές οι καμπύλες περαιτέρω κα επίπλαστο καταλαβαίνει τάφο αυτές οι καμπύλες και Κόντε εκεί μέσα περισπασμούς ότι μέσα εδώ ας πούμε εδώ μέσα είναι όλοι οι νόμοι όλοι οι νόμοι που ψηφίζουν την αγορά εργασίας μέσα εδώ είναι όλοι οι νόμοι που προσδιορίζουν τις παραμέτρους των συλλογικών και τον επιχειρηματικών συμβάσεων όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να αλλάξει και έχουν αλλάξει τα τελευταία τρεις χρόνια έχουν αλλάξει δύο for τα πράγματα θα έχει τρελαθεί το σύστημα το σύνταγμα του 1975 καθιέρωσε ενισχύει των συλλογικών συμβάσεων κοιτάξτε πόσο τρελό είναι αυτό Π το ότι εγώ είμαι επιχειρηματίας και εσείς εργαζόμενους και όσα στενά να σας προσλάβουν εσείς δεν έχετε δικαίωμα να διαπραγματευτείτε την εργασιακή σας και το ανθρώπινο κεφάλαιο έχει γιατί δεν είχαν διότι καλείται από τη συλλογική σύμβαση συλλογική σύμβαση καλύπτει όλους άρα δεν υπάρχει ισχύει τις ατομικές συμβάσεις τι είπε ο Πρόκοπ προχθές ένα Πρωθυπουργός ο Σκουρλέτης λέει οι συλλογικές συμβάσεις θα ισχύουν πάνω από τις ατομικές συμβάσεις δηλαδή καταστροφή τα ατομικά δικαιώματα των ελλήνων καταστρατηγεί μπορείτε να διαπραγματευτείτε με επιχείρημα βίας δεσμεύεται της συλλογικής μας γιαυτό και αυτό ακριβώς βλέπετε όλη αυτή την ανεργία όλοι πάνε στο επίπεδο της συλλογικής σύμβασης και κανένας δε θέλει πάρα κάτω ο επιχειρηματίας μετά τις συλλογικές μας συλλογική σύμβαση δεν το κατώτατο δε μιλάω για το κατώτατο όριο αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο μιλάω για τη συλλογική σύμβαση που κάθονται ΣΕΚ σε επίπεδο κλάδου κατέβασε τα θέλω να σας πω πόσο τρελό είναι αυτό το πράγμα ως συλλογική σύμβαση είτε μαζεύονται οι εκπρόσωποι του κλάδου του καθ' ένα πλάνου και τη νέα το συλλογικό όργανο των εργαζομένων στον κλάδο και συμφωνούν οι εκπρόσωποι ένα πλάνου συμφωνούν ένα μισθό αυτό τομείς ο κλάδος όμως αποτελείται από επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να πληρώσουν αυτό το μισό και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους άρα λοιπόν ανάγκασε στις επιχειρήσεις να πληρώσουν το συλλογικό στόχο οι οριακές κάποιες απλές αυτό είναι μπορώ να σας αποδείξουμε όπως φαίνεται και με λέξεις και με μαθηματικά και ότι δεν οριακή επιχείρηση εάν δεν καλύπτει την αξία του μοριακού προϊόντος του εργαζόμενου κλήσεις δεν μιλάω για τον ελάχιστο εργατικό μισθό μέσα στο βλέπω είναι πολύ ωραίο ερώτημα πολύ ωραία στις επιχειρήσεις και καθόντουσαν στα ψαρά ψάρια ειδικά σύμβουλοι αυτό που υπαινίσσεται είναι το αποκαλούμενο ηπειρώτικο εσείς ηπειρωτικό σύστημα το ίδιο σύστημα μπήκε και στη Γαλλία Queen Γαλλία και πολωνία τη Γερμανία άρα είχε τηλεθέαση οι θεσμοί θεσμοί σκηνές στη σκηνή της κινητικότητας της κινητικότητας εάν ένα εργαζόμενος δεν δεν πασχίζει να την καλύτερη εναλλακτική η απασχόληση για τον εαυτό του και να μετακινηθεί από τη θέση που σκεται ο εργοδότης δεν αισθάνεται πίεση αυξάνει την αύξηση στους μισθούς η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού είναι Ελλάδα όλα τα τελευταία τέσσερις πέντε χρόνια έχει αρχίσει ακίνητο όπου Λεμεσού φοιτητές από σας συμφέρει να είναι παραπάνω από δύο χρόνια στην ατυχής γιατί διότι μέσα στο βιογραφικό σας εγώ θέλω να δω να έχετε περάσει από δύο τρεις τέσσερεις επί ρήσεις μάχεται επιβίωση μέσα από δύο χρήστες reset κρατώντας τους το το η γενιά ότι πάω σε μια δουλειά και κάθομαι 30 χρόνια η οποία ίσχυσε το εμποδίζει την ανάπτυξη της διότι το εργατικό οι υπάλληλοι πρέπει να ψάχνω την καλύτερη δυνατή απασχολούσε Κατσέλη πού θα πάνε να πάρουν μεγαλύτερο μισθό και να έχουν τους καλύτερους όρους εργασίας πάμε πλέον εκεί που πάμε να μείνουμε 23 χρόνια για αυτό που κατά καιρούς κοιτάνε από πού έχεις περάσει και όχι μόνο και σε επιχειρήσεις αλλά και από ποια τμήματα της επιχειρήσεως εξ έχεις περάσει τους που λύσεις πολύ ωραία έχεις περάσει άρα από την παραγωγή έχεις περάσει αποτίει το λογιστήριο έχεις κάνει μια μητέρα με μια βόλτα αν κατάλαβα βίζα για επιχείρηση πώς δουλεύει λοιπόν ως συντονιστικό ρόλο του επιχειρηματία είναι αυτός είναι Περίπλους στην περίοδο της αγοράς προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερο μπορεί φανταστείτε ένα ένα περίπτωση όπου γίνεται μια καταστροφή σε στην καλιφόρνια στη σταφίδα και καταστροφής της Βιτάλη στο Λαύριο στην ισπανία φέτος το λάδι το ελληνικό έχει πάρει 30% επάνω σε διεθνή τιμή γιατί διότι είχαν στάθηκε το λάδι έπεσε κάποιο ή κάποια αυτοκίνητα σαν το λαό έτσι την όποια και αν θα μείνει εκεί πάνω για του χρόνου η πήρε η ισόβια θα είναι καλή και τη μπέσα ξαναέρθουν κάποιων επίπλων ποιος αποφασίζει λαμβάνει ελαιόδεντρα αποφασίζει κάποιος να βάλει ελαιόδεντρα στο κτήμα του όταν νομίσει ότι η τιμή του λαδιού έχει φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο διεθνές που μου με τις δυσκολίες που έχει αλλεργία teaser του νέου προέδρου των θα μπορέσει να βγάλει ένα καλό μεροκάματο και κοίταξε τώρα να μη σας θυμίζουν τι έκανε είπαν σοφοί Ευρώπης και τι έκαναν είπαν ισόβιοι κυβερνήτες μας στο παρελθόν γράφουν γι' αυτά τα θέματα της ανθρωπισμού δημοσιεύσεις αυτό το δίνοντας στους έλληνες ένα 500E οικόπεδο 100 ευρώ για κάθε πρίζα ξερίζωμα το σέλας έπαιρνες πεντακόσια ευρώ και ξεριζώνει μια ρίζα κυβερνήτες μας στο όχι αυτοί που κυβερνούν τώρα οι προηγούμενοι πεντακόσια ευρώ και αγένεια ξύλα τώρα λεμφαδένες πόσα παιδιά πρώτη γενιά για να ψάξει την αληθινή επτά 8 χρόνια και Γιάννενα νεαρούς σωστή διαθέτει 15 χρόνια ορίζοντας είναι πολύ μακρινός το ίδιο καλά και μετά τρέχα εμπειρία δίνανε 50000 ευρώ για να κόψουν Σανάδες τρεχαντήρι λοιπόν μακροχρόνια την νέας παίζουν συντονιστικό ρόλο ονδούρα δάνεια ο επιχειρηματίας γράψει τονίστηκαν πάω τώρα σε μια άλλη η ιδιότητα του επιχειρηματία η οποία πάλι έχει εξαφανιστεί στα βιβλία βέβαια σε κάποια βιβλία όπως είναι του Mansfield όπως είναι αυτών που ασχολούνται με το RAD κλπ ξαναμπαίνει έχει ξαναμπεί επιχειρηματίας υπήρχε ανέκαθεν απ τον οποίο τους συμπαίκτες του 1944 αλλά τον είχαν αφήσει τα xbox λέγαμε στην μπάντα αρέσει πάντα όχι όχι ηθική είναι καινοτόμος και η καινοτόμος κοινό καινοτόμος επιχειρηματίας καινοτόμος σκαρφίζεται πράγματα καινούργια και είναι ο ίδιος επιχειρηματίας του sex market σεξ σημαίνει την κουνάει τη μάρκα στην αγορά την τρελαίνει την αγορά light κατά τον επιχειρηματία έτσι και επιδοτεί τους εκεί με τη φαεινή του ιδέα με το αλλά ας λέει κοπιάζουν να και γυαλί άφησε ένα προϊόν τοπίων είναι καλύτερο από αυτό το υπουργείο λίγους αυτή τη στιγμή λέει η κόσμο ούτε φέραμε το Ford GT φέρανε το Ford GT και θα κάνει αυτό το Ford GT στο Διονύση ουσιαστικά έβαζε το χρησιμοποιεί γιατί όλοι θα έχετε αυτά τα gadgets που παίζεται στο ίντερνετ σε αυτό οπότε πάει το τούτσι και ίσως απαραίτητο φρίκη όλοι θα πάμε στο φως αυτός όμως αυτή η έρευνα και η ανάπτυξη από την οποία βγήκε αυτό το πράγμα και μάλιστα πρέπει να σας πω το εξής και μεγάλη ανακάλυψη θυμόσαστε ότι είχαμε τα συστήματα με τόκο τώρα με το με το χαλκό με τα δίχτυα του χαλκού και υπήρξε ένα ένα πολύ μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των δικτύων του χαλκού και των δικτύων που πάει της πισίνας και αυτοί οι μεγάλοι ερευνητές στην εκκεντρική στις άλλες μεγάλες εταιρείες καν ότι δεν χρειαζότανε να αντικαταστήσεις το χαλκό για να επιτύχεις ταχύτητες δράκος αρκετά τράγος και παιδαγωγός με τον ίδιο το χαλκό μπορούσες βλέπετε αυτή τη γιγάντια μάχη που γίνεται τώρα μεταξύ κίνας και χαλκού εντάξει λοιπόν οι συνδυασμοί είναι άπειροι και κάθε φορά που ένα καινοτόμος επιχειρηματίας βρίσκει ένα ιδέα και την μετατρέπει ιδέα δεν αρκεί μόνο πρέπει να τη μετατρέψει σε προϊόν το προϊόν να μπει στην αγορά να ταρακουνήσει την αγορά να κερδίσει ένα μέρος στο καλάθι της νοικοκυράς στο καλάθι των και τότε γίνεται καινοτομία προηγουμένως είναι σαν ιδέα είναι έτσι ιδέα η οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα αλλά είτε δεν μπορεί να παραμείνει νέα όπως η εμείς τώρα μιλάμε για πέντε χρόνια για επενδύσεις και άλλα το άλλο και όλο λόγια τίποτα δε γίνεται ιδέα η καινοτόμα έργα για να είναι καινοτομία πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη να γίνει προϊόν ακριβώς τις γραπτή πολύ ωραία ιδέα θέλουμε την ελληνική εγώ στη ζωή μου προσπάθησα να βρω και λέξεις ελληνικές έχω βρει αρκετές λέξεις σ'αυτό το βιβλίο μετέφρασε του Mansfield βρήκα αρκετές αλλά μερικές VR καταρράκτη και ας διαταραχή είναι ένα καινοτομική ιδέα είναι δουλειά ταχτική διαταράσσει κουνάει την αγορά και κάνει πολλούς να σκέπτονται μήπως πρέπει να φύγουν από το παλαιό προϊόν και να πάνε στο καινούργιο έχουμε και κάποιες καμπύλες σας την δείξω τότε η καινοτομία αρχίζει να γίνεται ελκυστική να την υιοθετήσουν η επόμενη όταν η καινοτομία αρχίζει να γίνεται ελκυστική και να των αντιφρονούντων που λένε η διάχυση της καινοτομίας να τρέχει με πολύ μεγάλο ρυθμό τότε ξέρουμε ότι η καινοτομία θα σταθεί και θα διαγράψει τον κύκλο της γιατί όλες οι καινοτομίες έχουν ανακυκλωθεί όλα τα προϊόντα έχουν ένα κύκλο λοιπόν καινοτομίας τη ζωή σας είναι γεμάτος μερικές φορές μεροδούλι έχετε καμιά ιδέα για επένδυση να επενδύσουν όχι τώρα δεν ρωτάει κανείς στην Ελλάδα για πολλά χρόνια θα υπάρχει αυτό το καθεστώς όσοι όπου μου είναι μέσα και μικροί επιχειρηματίες στους οποίους έχουμε ανάγκη δεν έχουμε ανάγκη μεγάλες ένδυσης όπως λένε οι κυβερνήσεις μας είναι λάθος αυτό που είναι μεγάλες επενδύσεις δεν αφήνουν πολλά πράγματα για το κράτος δεν αφήνει πολλά πράγματα για τους πολίτες θέλουμε μεσσίες και μικρές επενδύσεις αλλά απώλειες από τον μπαμπά σας από τη μαμά σας από τα αδέρφια σας μόνο αυτές οι επενδύσεις στα ακίνητα το οποίο σου όλους μας γιατί με το να κάνεις μια επιχείρηση μια επένδυση γίνεσαι επιχειρηματίας κέρδιζε βρίσκω παίρνεις κίνδυνο δεν ξέρεις εάν θα πραγματοποιηθούν τα όνειρά σου και οι προσδοκίες οπότε νομίζω ότι πρέπει να φτιάξουμε τις συνθήκες για απώλειες μικρές επενδύσεις προς 1000 2000 ήρθε στην Ελλάδα μια καναδική εταιρεία η οποία λεγότανε TVX Gold τιμή αξιακό Καλλικρατική παγκόσμια και πήγε επάνω στη Χαλκιδική στη Σκουλάς για να βγάλει χρυσό και πήγε εκεί με όλες τις αρχές που όλες εγκεκριμένες μεγάλη εταιρεία είχε πάρει από το κράτος και πολλές παραχωρήσεις όταν είσαι πολύ μεγάλη επιχείρηση μικρό κράτος μικρό κράτος διαπραγματεύεσαι ένα κινήτρων τον κάνατε ζώνη ήταν ότι η χώρα ήταν σε πολύ μεγάλη ανάγκη για επενδύσεις είχε το ιστορικό της παραγωγής χρυσού τη τα κοιτάσματα εκμεταλλεύονται εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υπήρχαν επομένως ας πάμε να διαπραγματευτεί μπορούμε να πάρουμε ας πούμε με πολύ μικρές στιγμές την περιοχή συνέπεια να κάνουμε το αναρωτηθείτε και το δεν διαπραγματεύεται με έναν μεγάλο όταν είναι σε κακή οικονομική κατάσταση αυτό ελπίζω ότι θα καταφύγει κανένας μέσα χωρίς να το καταλάβει διότι αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα μας οπωσδήποτε κοιτάξτε δομή είναι μεν σαφής αλλά τη διέξοδο δεν έγινε μεταδίδει vs Hall αφού άρχισαν να σκάβουν κελάρι έχουνε λεφτά δεν άρχισαν οι κάτοικοι γύρω θα γίνει λέει πουλάνε τα σπίτια μας φτιάξουμε καινούρια σπίτια λίγο πιο μακριά μαύρισε η ψυχή τους αλλάζω μέχρι είχαν βάλει τον καιρό εκείνο 100000000 δολάρια σηκώθηκα και έφυγα κόλλησαν την κατάθεση στο ρομπότ στην επιχείρηση ελληνικός Χρυσός και επί δύο ελληνικών Χρυσός δεν είχε την τεχνολογία αναπαράγει χρυσό πούλησα όλη την επιχείρηση στενή eldorado Gold πάλι καναδική εταιρεία η οποία είναι τώρα αυτή τη στιγμή πάνω στις Σκουριές που υλοποιεί η eldorado Gold πήρε όλες τις αργίες όλες δεν υπάρχει καν μάλιστα το συμβούλιο επικρατείας δύο φορές πήρε απόφαση θετική σε πρόσφυγες όμως των κατοίκων και προχτές ο καινούργιος υπουργός βιομηχανίας ανακάλεσε τρεις όχι όχι δεν θα κάνει σε είπε ότι θέλει να επανεξετάσει τρεις απ'αυτές τις άδειες που είναι αφορούν τα αρχιτεκτονικά και καλά πράγματα που και επισκευή ανακοίνωση έβγαλαν ένα ανακοίνωση η επιχείρηση την οποία ανερχόμενος διάβασα και μερικοί από λέει κοιτάξτε εμείς έχουμε επενδύσει μέχρι αυτή τη στιγμή μετρά 150000000 ευρώ τώρα προχωράμε δε μας εμποδίζει το γεγονός ότι επανεξετάζονται αυτές οι άδειες αρχιτεκτονικές αλλά σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα πρέπει να μας επιστραφούν οι άδειες για να μπορέσουμε να τελειώσουμε την επένδυση και αρχίσουν να παράγουν μπαίνουν τώρα εδώ τα θεσμικά και τα θεσμικά μπαίνει η κυβέρνηση άλλη κυβέρνηση δεν έχει συνέχεια το κράτος το κράτος έχει συνέχεια όλο το κράτος έχει συνέχεια συνέχεια αυτό απαγορεύει όχι όμως αυτούς που ήλθαν να κάνουν επενδύσεις τώρα μιλούσαν σενάρια ποτέ πριν στο εισαγγελέα άνευ σας γεύμα είναι το site έχουμε περάσει κάποιες φορές απ τους μπλε στο επικρατείας ζητάς ξανακάνεις υπάρχει πλέον Stability και συνέχεια ευστάθεια και συνεχή κατά συνέπεια οι μεγάλοι επιχειρηματίες τώρα αποτελούν ένα ένα μάθημα σου κοίταξε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες εάν δεν σταθεροποιηθεί αυτή κατάσταση θεσμική κύτταρα ούτε Κινέζοι ούτε κανένας άλλος στον πίνακα με τις για ποιο λόγο θα πάρεις αυτό το έχεις μετόχους μέτοχοι της Attica και αξιόλογο κάποιος μάνατζερ την απόφαση θα κάνει μια επένδυση για την οποία μετά τέσσερις χρόνια θα τον ανακαλούν τις αρχές στις οποίες έχει πάρει έξοδα του πριν καν αρχίσει να σκάβει κατά συνέπεια νομίζω ότι το θεσμικό πλαίσιο πήρε πάρα πολύ σημαντικό πρέπει να σταθερό πλήθη περάσει λίγο χώρο μόνος να δείξουμε ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να ανανεώνεται αλλά να μένουν οι επιχειρηματικές συνθήκες και το Business plan είναι να μένει σταθερό για να αρχίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες εντωμεταξύ όμως διάβασα σήμερα στην εφημερίδα τύπο κύριος Χαρδούβελης όταν τον ρώτησαν γιατί έβγαλε τα χρήματά του μεταξύ των άλλων είπε ότι σε κάποια στιγμή φοβήθηκα σε κάποια στιγμή φοβήθηκε υπουργός οικονομικών άνευ έχουν φορολογηθεί τα λεφτά σου παίζει κορώνα γράμματα αυτό εξάλλου καθένας νοικοκύρης που έχει υποχρέωση στην οικογένεια ξεπερασμένα αρκεί βέβαια να φορολογεί να αλλάξει πλήρως αλλά δεν είναι μόνο αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια πρέπει να φύγει για κάνουν τη διαφορά είναι οι μικροί επιχειρηματίες όπως εμείς θα κάνουμε μια μικρή επένδυση θα πάρουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο όλοι θα πάρουμε ένα ταξί για οτιδήποτε ξέρετε έχουν καταστραφεί κλάδοι ολόκληροι σχόλια με την πολιτική για τα ταξί έχει γίνει στον κλάδο των ταξί καταστράφηκε το ξέρω ήταν τόσο στη των αδειών των συστημάτων εναντίον στο ταξίδι κατέστρεψε τον κλάδο εάν δεν υπήρχαν οι αρχές να μπαίνει όποιος θέλει αρκεί όμως να μπορεί να πληροί το ταξί ορισμένες συγκεκριμένες λειτουργικές προϋποθέσεις όπως στη σουηδία όπως σαν δήμαρχος τάξη πολύ ωραία θα αρχίσει το ταξίδι σου ελεύθερα γράφει ανά άμα θα σε πιάσουν οι όμιλοι μυρίζει ωραία άμεσα το ταξί να μην έχεις θέρμανση μόνο έλεγε παύλα έφυγε από το πλατό πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί δεν μιλά κανένας για παράνομη αρκεί το κράτος να μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους έτσι με μέσα από τις μέσα από τους οποίους δεν μπορεί τη δικαιοσύνη έχουν διαρκέσει μπορεί ένα δικαιοσύνη να κάνει έξι χρόνια να πάρει μια απόφαση όταν θα καθυστερήσει σε σας μια περίπτωση είμαστε Δ.Σ. τότε κάναμε προσφυγή κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και ρωμιών το 2005 γιατί διότι η επιτροπή δεν ενέκρινε ένα πακέτο προϊόντων που θέλαμε να βγάλουμε στην αγορά για να ανταγωνιστούμε τη Vodafone τη Forthnet και τη βουλή που την ενέκρινε καταφύγια στα δικαστήρια για αυτό που κάνει η επιτροπή ανταγωνισμού που είναι Επιτροπή ανταγωνισμού είναι κατά και ακόμα δεν έχει δικαστεί εγώ έφυγα το Δ.Σ. το 1009 ακόμα τι να την κάνεις τώρα και να έρθουν να σου πουν ότι λοιπόν από τώρα σε αυτά που έχουν που πολύ γρήγορα αλλά στο μυαλό σας πρέπει να κρατήσετε στη βάση ρόλους για τους οποίους ο επιχειρηματίας είναι μια παντοδύναμη παρουσία στο σύστημα των αγορών και εάν δεν δώσουμε την πρέπουσα κοινωνική συμμαχία επιχειρηματίας δεν είναι μόνο να βγάζει λεφτά επιχειρηματίας θέλει και κοινωνική αναγνώριση χωρίς την κοινωνική αναγνώριση δεν κάνουμε τίποτα γιατί μετώπου βρισκόσαστε υπάρχει αυτό όχι αυτό το κτίριο το διπλανό το διπλανό έγινε με μια δωρεά κάποιου ανθρώπου όπως ξέρετε ποιος είναι Παρασύρης Παρασύρης μάχης έδωσε 25000 χρυσές λίρες το όχι 924 πολλοί είναι αυτοί οι άνθρωποι να δώσει έχουμε τέτοιους σήμερα μπορεί κάποιος να μου πει έχουμε σε ένα τέτοιο Μποδοσάκη το Μποδοσάκειο δεν έχει πεθάνει αλλαγή αλλά η διότι ακριβώς σας είπα και το άλλο το φτιάχνουμε κάτω στο δ υπάρχουν ακόμα περιορισμένη επιχειρηματίες που κάνουν πολλοί είναι γάλα κρυφά κάνουν πολύ μεγάλα έργα επιχειρηματίες δεν μπορούν να μείνουν στη δόξα του χρήματος η Δόξα παράγεται από την κοινωνική αναγνώριση πρέπει να το καταλάβετε αυτό κανέλας στη ζωή του δεν κινητοποιείται μόνο από το χρήμα ούτε από την επιστημοσύνη ωραία έγινα και εγώ ένα οικονομολόγος ας πούμε καίει όλοι θέλουμε μια αναγνώριση από το σινάφι από τους πολίτες ναι έχουμε τέτοιου μικρούς συνδέει σύνδεσμος ελληνικών βιομηχανιών αλλά όπως είναι πιθανόν μένει όλη ύφεση στην είναι χαρούμενος και αυτός που θέλουμε ως θεσμός γιατί θα φάμε ένα διότι οι βιομήχανοι δεν όρθωσαν ποτέ το ανάστημά τους στη πολιτική ηγεσία το δεν διεκδίκησαν υπέρ αυτών όλες τις συμβουλές που κάνουν στον τόπο και πολίτες τους θεώρησαν ότι θεώρησα ότι είναι υπηρέτες του πολιτικού συστήματος αυτή το μόνο που κάνουν είναι να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους πέρασε και αυτό το οποίον λέγεται κατά κόρον στην Ελλάδα ότι ξέρεις οι επιχειρηματίες προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για να γίνει ένα από σας επιχειρηματίας να δούμε τι προσπαθεί να κάνει όταν η μάργκαρετ θάτσερ ήσασταν πάντα τα λιμάνια θα ετσι προσέλαβε έναν τον μάνατζερ της for και τον έβαλε επικεφαλής της όσο μπορείς Ρωσσώνης είναι εκτός αυτοκίνητα παράγει κάνε ξερό πλανήτη πρώτο σε ένα πακέτο όποιον δε μπορούσα να το φανταστώ συναυλία ότι μπορείς να δώσεις έναν άνθρωπο ένα τέτοιο πακέτο μπορεί να ήταν και κάτω κάτω μύρια δολάρια έγινε ένα ένα σοφό τρόπο μεγάλο και πόσο αυτή τώρα Πρωθυπουργός έναν άνθρωπο να το βάλει σε ένα δημόσια επιχείρηση και να του δώσει αυτό το και τον καιρό εκείνο είχα περιπτώσεις δικαστήρια είναι αν βρείτε έστω στο YouTube και ταυτότητα καθυστερεί πόσα κερδίζουν οι ρόλινγκ στόουνς έτσι ένα βράδυ σας όπως και 1000 σου τα ίδια που κερδίζει και το σώμα σας σε ένα χρόνο για μια παράσταση και συζητάει ανοιχτά αυτός έχει από κάτω του 50000 κόσμο πρέπει να τον να τον διευθύνει πρέπει να το να αναπτύξει την επιχείρηση για να επιβιώσει πρέπει να σώσουμε την επιχείρηση έχετε ακούσει στην έγκριση ποια αξία τους Αξίζει τα λεφτά αυτά οι ρόλινγκ στόουνς ι μάνας είχε ένα από διότι εκδότη ρώσος ενώ ήταν προβληματική επιχείρηση σήμερα είναι η κίνα αγοράζει Rolls-Royce σε τέτοιους αριθμούς είχε επιτυχώς Εμπειριών δώρα Κινέζοι αγοράζουν προς η Rolls Royce οιονεί ο κλάδος των αυτοκινήτων να επιβιώνει λόγω των αγορών των ξεκινώντας από την λοιπόν είμαστε τάξη πρόγραμμα Πολύδωρα θα καταστρέψω λιγάκι αυτό που είχα ετοιμάσει σήμερα γιάννα να σας πω αλλά αυτά ήτανε λίγο προκαταρτικά